Allicin fra det lille hvidløg
October 12, 2017

 

 

Forskning og naturlige midler giver nye muligheder i en svær kamp.

 

Truslen om multiresistente bakterier herunder MRSA har heldigvis ført til ny forskning, og en af de mest lovende naturlige ingredi-n-ser er allicin fra det velkendte hvidløg. Forskere i England har formået bl.a. via en vandekstraktion at stabilisere det aktive stof, og hidtil har allicin været anvendt til akne, småsår, eksem og andre hudproblemer. Nu tyder alle undersøgelser på, at allicin kan bekæm-pe selv de mest resistente superbakterier herunder MRSA og andre bakterier beslægtet med MRSA.

 

Af Marianne Palm
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning  – vinter 2013

 

Hvordan virker allicin?

Man ved i dag, at allicin angriber bakterierne på flere fronter på én gang. Selve allicin molekylet er meget småt og kan derfor let trænge gen-nem cellevæggene. Allicin kan derigennem angribe bakterien indefra, men faktisk også de toxiner, som bakterierne udskiller, og det er en vigtig detalje. For det er ofte bakteriernes affaldsstoffer, som laver så stor ravage i det omkringliggende væv, at hele tilstanden forværres i området.

 

Man ved, at bakterier danner og bruger enzymer for at formere sig og overleve. Enzymaktiviteten er betinget af, at enzymerne er ”foldet kor-rekt”. Foldningen sker bl.a. ved, at der dannes svovlbroer forskellige steder på enzymet. I praksis kan det ske ved, at et svovlholdigt hjælpepro-tein bærer enzymdelene de rigtige steder hen, skaber kontakten, bryder den gamle svovlforbindelse og lader enzymet danne sin egen for-bindelse, hvorefter enzymet bliver aktivt.

 

Virkningen af Allicin er lidt i stil med hjælpeproteinet. Allicin opløser sin egen svovlbro og binder sig til enzymdelen. Men allicin bærer ikke enzymdelene de rigtige steder hen og blokerer dermed for dannelsen af et aktivt enzym. Og det er nok denne stabile særligt aktive og hurtige effekt, der gør, at patienterne med de store betændte sår kan fortælle, at de meget hurtigt slipper for smerterne endog meget før, end den egentlige betændelse er forsvundet.

 

Det interessante er tillige, at allicin ikke angriber de for kroppen positive bakterier, som beklæder alle vores slimhinder og huden, og derfor er der ikke rapporteret nogen bivirkninger overhovedet, også selvom patienter med store åbne sår har brugt allicin i mange måneder.

 

Forsøg har vist en stor effekt af allicin, også hos patienter, hvor al anden behandling har svigtet i kampen mod en lang stribe af bakterier.

 

I Danmark findes den standardiserede allicin kun i Garcin spray og i kapslerne Garcin og Garpro. Det sidstnævnte produkt indeholder desuden en stribe af de sunde mælkesyrebakterier, som både forebyggende og behandlende også kan gøre en forskel mod superbæsterne.

 

 

Kombination med antibiotika giver en flot synergi effekt

Indimellem, eller ofte, anbefaler vi at lade lægeordineret medicin virke, før man bruger andre terapeutiske redskaber, for ikke at skabe rod i kroppen, hvor der eventuelt kan opstå problemer med, at behandlingerne kolliderer med hinanden. Men lige netop her er der al mulig grund til at kombinere penicillin og antibiotika med Garcin eller Garpro, da studier viser, at allicinen faktisk forbedrer den antibiotiske effekt.

 

Garcin er testet som værende en særdeles fin hjælper til penicillin eller antibiotika. Her er de mest kendte typer af antibiotika, som Garcin eller Garpro skaber en fin synergi med:

 

  • Streptomycin
  • Tetracycline
  • Vancomycin
  • Tobramycin
  • Gentamicin
  • Amikacin
  • Erythromycin
  • Fusidic Acid
  • Rifampicin
  • Novobiocin
  • Ciprofloxacin
  • Cefuroxime
  • Piperacillin
  • Moxolactam
  • Ampicillin
  • Carbenicillin

 

Sund-forskning.dk har ikke kun skrevet rigtig mange artikler om det standardiserede aktive indholdsstof allicin, som du finder i produkterne Garcin og Garpro. Vi har udgivet et helt hæfte, som du kan downloade gratis fra www.sund-forskning.dk eller du kan skrive til marianne.palm@sund-forskning.dk og få det tilsendt pr. mail.

 

 

Allicin mod meget andet end superbakterier

Listen over det aktive stofs virkninger er lang, simpelthen fordi så mange sygdomme er relateret til vores forhold til bakteriernes verden. De gode hjælper os med at fordrive fremmede indtrængere, de er en vigtig del af vores immunsystem, de har indflydelse på vores dannelse af B-vitaminer og K-vitamin. Og så er der alle de onde, som først bliver onde den dag, de er til stede i for stor en mængde, så de uprovokeret kan skabe alverdens problemer for os.

 

 

Allicins effekt er undersøgt på en stribe af bakterier

Her er de vigtigste: E. coli, Staphylococcus Aureus, Streptococcus pyogenes, Proteus mirabilis, Pseudomonas aeruginosa, Acetobacter baumanii, Klebsiella pneumoniae, Enterococcus faecium, Mycobacterium tuberculosis, Helicobacter. pylori, Salmonella, Clostridium og Shigella

 

Også virksom mod svampe

Undersøgelser foretaget i England viser, at allicin også er virksom mod flere typer svampe, bl.a. Candida svampe, som typisk kan genere slimhinderne i tarmene.

Skriv en offentlig kommentar...

Vær den første til at kommentere!

Giv mig besked om:
wpDiscuz