Chokolade bedre end rødvin
July 5, 2011

COLOURBOX1970811_15

 

Mørk chokolade er godt for hjertet
En daglig mørk chokoladestang er godt for hjertet og nedsætter risikoen for hjertesygdomme, siger forskere fra Zurich. Mørk chokolade har et højt indhold af antioxidanter og indeholder flere sunde polyfenoler end grøn te og rødvin. Forskerne sammenlignede effekten af mørk og hvid chocolade på blodgennemstrømningen og blodstørkningen (blodpladeaktiviteten) hos 20 rygere (men ellers sunde mænd). Rygere har en større risiko for hjertekarsygdomme, da tobakken generer indersiden af blodkarrene. Tobak fremmer desuden blodpladesammenklumpningen og øger derved risikoen for blodpropper. Forsøgspersonerne blev inddelt i to grupper, som fik henholdsvis 40 g mørk eller hvid chocolade. Mørk chokolade fremmede funktionen af blodkarrene og nedsatte sammenklumpningen af blodpladerne efter mellem 2 til 8 timer. Det er sandsynligvis det høje indhold af flavonoider (polyfenoler), der har den positive effekt.

 

Kilde:
Hermann F, Spieker LE, Ruschitzka F, Sudano I, Hermann M, Binggeli C, Luscher TF, Riesen W, Noll G, Corti R. Dark chocolate improves endothelial and platelet function. Heart. 2006 Jan;92(1):119-20.

 

Redaktionens kommentar
Jamen, det er jo herligt…men glem ikke, at ckokolade også indeholder fedt, og med den nye EU ballade, så skal vi nok til at finde os i transfedtsyrer igen…Vil du gerne have de positive effekter fra ckokolade, kan du eventuelt prøve Bogense pillen, der med sit indhold af fedtfri kakao har de samme effekter. Men tabletterne smager desværre af ingenting…

Skriv en offentlig kommentar...

Vær den første til at kommentere!

Giv mig besked om:
wpDiscuz