Det homøopatiske hjørne!
January 14, 2016

shutterstock_95030080

 

Bragt i magasinet sund-forskning august 2015

 

 I den seneste måned er der kommet mange spørgsmål, og jeg har haft mange klienter med meget forskellige indikationer. Dette hjørne kommer derfor til at handle om fem meget forskellige problemstillinger med en forholdsvis enkelt terapi.

 

Når vandladningen bliver et problem

For ca. hver 3. mand over 65 bliver vandladningen et problem. Der kommer med alderen en forøgelse af størrelsen på prostatakirtlen, da antallet af kirtelceller forøges fra ca. 50-års alderen. Prostata, også kaldet blærehalskirtlen, består af mange små kirtler, der sammen producerer hovedparten af den klare sædvæske. Den ligger lige under blæren og omkranser urinrøret. Når den med alderen bliver større, presser den derfor urinrøret sammen med vandladningsbesvær til følge. Symptomerne er ofte forstørret urintrang- og hyppighed (ofte om natten), og ufuldstændige tømning af blæren. Risikofaktorer, der øger forekomsten, kan være genetiske dispositioner, fedme, diabetes type ll, forhøjet blodtryk og vedvarende udsættelse for et forhøjet østrogenniveau. Bl.a. xenoøstrogener fra sprøjtemidler, plastik, oliebaseret hudpleje, sojaprodukter som tofu, klorforbindelser og elektromagnetisk bestråling. Kostvaner, herunder et højt indtag af rødt kød og højt fedtindhold, alkohol, mejeriprodukter og lavt indtag af grøntsager, er også blevet forbundet med en øget forekomst af forstørret prostata. Umiddelbart er forløbet oftest godartet, men med alderen øges antallet af cancerceller i prostata, så man bør periodevis screenes for at undersøge om PSA-tallet er for højt (PSA = prostataspecifikke antigen).

Behandling: Jeg giver, afhængig af graden af lidelsen, en kombination af bl.a. zink, lycopen, gyldenris, grapefrugtkerneekstrakt og ikke mindst savpalme (lat.: Sabal). Rent Homøopatisk anbefaler jeg altid 30 dr. Sabal Homaccordi ½ l vand, der drikkes slurkvis over dagen. Det virker afslappende på prostata med bedre vandladning til følge. For ikke unødigt at presse prostata anbefales det mænd at sidde ned og tisse efter det fyldte 50 år.

 

Skægpest

Når nu vi er i gang med mændene, kan skægpest også være et generende problem med røde knopper, svie og kløe efter barbering. Det er en betændelsestilstand i hårsækkene og kommer oftest ved irritation med slidt og/eller beskidt barbergrej. Det skal retfærdigvis siges, at samme tilstand kan kvinder også opleve, hvor de evt. barberer sig. Kuren er simpel og effektiv. Sørg for godt og rent barbergrej, og brug i en periode den homøopatiske salve Traumeel som aftershave. Har man tendens til akne og uren hud, vil Traumeel ligeledes have en positiv effekt, da den forøger hudens kredsløb og hæmmer inflammationen.

 

Hjertearrytmi

Bare i dag har jeg haft tre klienter med uregelmæssig hjertebanken. Det er ofte fornemmelsen af, at hjertet banker hårdere, hopper over eller tager et ekstra slag. Når der er hjerteproblemer sender jeg ALTID klienterne til lægen for nærmere undersøgelser. Der kan være mange og alvorlige grunde til hjertearrytmi, så man bør altid få klarlagt og udelukket årsager.
Kan lægen ikke finde mislyde eller uregelmæssigheder i et EKG, plejer jeg at teste for mangel af specielt magnesium. Magnesium er naturligt muskelafslappende. Da hjertet er en stor muskel, kan det ved en for lav pH-værdi i bindevævet, for meget stress etc. begynde at krampe en smule som alle andre muskler kan. Man vil blot ved hjertet opleve det som uregelmæssig eller for hård eller hurtig hjertebanken. Naturen har her velsignet os med planten hvidtjørn (lat.: Crataegus). I homøopatisk form er den et fantastisk lægemiddel ved hjertearrytmi. Jeg plejer at anvende 30 dråber Cralonini ½ l vand, der drikkes slurkvis over dagen. Ofte vil en 6-8 ugers kur være effektivt. Den kan gentages, hvis tilstanden kommer igen efter en periode med fx stress, diarré, brug af afføringsmidler, hårdt fysisk sport eller en periode med dårlig kost og generel lav mineraltilførelse.

 

Hæmorider og analrifter

Ikke mange ønsker at fortælle højt, at de lider af disse problemer. Det er dog et stort problem for mange fx efter fødsler, ved forstoppelse, meget stillesiddende arbejde, hårdt stående arbejde etc. Årsagen er, at tarmslimhinden med blodårer pga. et evt. pres, bliver løsere og derved kan pose ud gennem endetarmsåbningen og briste. Symptomerne kan være frisk blod på toiletpapiret og i toiletkummen, smerte, kløe, svien og irriterende udposning ved endetarmsåbningen. Blødning fra tarmen kan i sjældnere tilfælde også være et tegn på cancer i den sidste del af tarmsystemet. Derfor bør man altid få lægen til at tjekke, om der er en alvorlig tilstand til stede. Indenfor Homøopatien anvender jeg ofte planten bonderose (Lat.: Paeonia) til at hele blodkar og kredsløb op i slimhinden i den sidste del af tyktarm og endetarm. Man kan få homøopatisk Paeonia salve til påføring ved endetarmsåbningen samt stikpiller i form af Hæmorrhoidal stikpiller fra firmaet Heel. Derudover kan du selv sørge for mere regelmæssig motion, mindre stillesiddende arbejde og tunge løft. Få rigeligt med vand og fibre, så afføringen bliver mere løs, og få generelt bedre afføringsvaner uden unødig pres og generelt lange ophold på toilettet.

 

Søvnforstyrrelser

Alt for mange mennesker sover generelt for dårligt. De vågner trætte og magter ikke den kommende dags udfordringer. Det kan føre til stress og humørsving, med endnu dårligere søvn til følge. På det sidste er jeg blevet meget glad for kombinationen af 400 mg Magnesium Diasporal og det homøopatisk lægemiddel Neurexan i enten tablet eller dråbeform før sengetid. Neurexan er nu det 3. mest solgte sovemiddel i Tyskland af alle lægemidler. En undersøgelse har netop vist, at mange tyske praktiserende læger anbefaler det uden at vide, at det faktisk er homøopatisk, men fordi det har en god og ikke vanedannende effekt. Flere studier har vist, at Neurexan er mere effektivt end baldrianprodukter. Det indeholder homøopatiseret kaffe, passionsblomst, havre og zinksalt. Med disse ord ønsker jeg alle en forrygende, varm og helsebringende sensommer!

Skriv en offentlig kommentar...

Vær den første til at kommentere!

Giv mig besked om:
wpDiscuz