Diarre
February 9, 2011

blåbær

 

Fordærvede fødevarer, som indeholder særlige bakterier eller toksiner fra bakterier, kan let forårsage diarre. Problemet kan også opstå på grund af intolerance eller allergi over for fødevarer, for højt forbrug af afførende frugter, slik eller som følgesymptom til andre sygdomme. Det er af afgørende betydning, at årsagerne til diarreen findes. Hvis det er et tilbagevendende problem, skal årsagen sikkert findes i kosten eller i mikrofloraen i tarmen, som kan være belastet af parasitter og svampe eller blot have en forstyrret mikroflora. Lægerne kan lave afføringsprøver for at udelukke de fleste parasitter, men der kan sagtens være en forstyrrelse af mindre kendte bakterier eller svampe, som en prøve af afføringen ikke kan afsløre.  

 

Kurforslag:  

 

Kost:
Rigelig væske, rå havregryn, som du kan tygge, kartofler og især blåbærsaft. Spis fiberrig føde, og undgå mælkeprodukter, sukker og alle former for slik.  

 

Vitaminer og mineraler:
Kosttilskud kan ikke altid optages effektivt ved diarre. Ved kronisk diarre, er det nødvendigt med et stærkt vitamin-og mineraltilskud med ekstra B-vitaminer eventuelt i flydende form.  

 

Fedtsyrer:
Undgå alle former for dårlige planteolier, stegt mad og hærdet fedt. Gode planteolier, men dog moderat, så længe der er kraftig diarre. Skyldes diarreen en inflammation, bør du undgå planteolier og i stedet spise fiskeolie.  

 

Urter:
Hamamelis virginiana (troldnød) er meget effektiv.  

 

Andet:
Mikrofloraen kan lokalt styrkes med mælkesyrebakterier. Der er udviklet en række probiotics, som er specifikt målrettet mod flere problemer herunder fødevareallergi/intolerance og diarre. Spørg din helsekostforhandler.

 

(Kilde: “Sundhedshåndbogen”, af Pernille Lund og Marianne Palm)

 

Skriv en offentlig kommentar...

Vær den første til at kommentere!

Giv mig besked om:
wpDiscuz