Eksem

bær_2

 

Eksem kan opstå som kontakteksem på hænderne – undgå vand og sæber – brug plastikhandsker, så mikrofloraen på huden får ro til at bevare sit værn mod det omgivende miljø. Vær også opmærksom på nikkelallergi.

Typisk er der problemer med den rette sammensætning af fedtstoffer i kroppen. For mange af mættede fedtsyrer og alt for få af de umættede fedtsyrer fra planteolier og især fiskeolie. Hvis du lider af eksem, bør du holde dig helt fra farve-og konserveringsmidler. Eller i hvert fald så godt det kan lade sig gøre.

Hududslæt kan opstå i forbindelse med infektion, irritation eller allergi, hvor sidstnævnte er den hyppigste årsag. Derfor skal allergenerne identificeres, og der skal sættes aktivt ind for at rette op på de involverede organer, herunder opbygning af immunforsvar og hud. (Se oversigten over forskellige stoffer, som er hyppige årsager til allergier.)

 

Kurforslag:

Kost:
Spis efter din stofskiftetype, og suppler med masser af røde bær, hvis du kan tåle dem: f.eks. solbær, blåbær og jordbær.

 

Vitaminer og mineraler:
Stærkt vitamin- og mineralpræparat, og suppler eventuelt med C-vitamin og zink.

 

Fedtsyrer:
Vælg et produkt med masser af både omega 3- og –6-fedtsyrer.

 

Urter:
En urteterapi skal være målrettet mod de organsystemer, som er involveret. Du kan forsøge med en tinktur af Viola Tricolor (stedmoderblomst), men ved kraftig eksem er det sjældent nok. Opsøg en naturopath.

 

(Kilde: “Sundhedshåndbogen”, af Pernille Lund og Marianne Palm)

 

17 thoughts on “Eksem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *