Forskerne har fundet ”stopknappen”: Ikke mere sukkertrang
July 29, 2015


Skærmbillede 2015-07-29 kl. 12.49.42

Af Bjørn Falck Madsen – bragt i sund-forskning – forår, 2015

 

Har du konstant trang til søde sager? Føler du dig sulten, kort tid efter du har spist aftensmad? Er du ofte træt og dvask sidst på eftermiddagen, og det eneste, der synes at virke, er et stykke chokolade? Måske har du ustabilt blodsukker, men det kan du let gøre noget ved. Videnskaben har opdaget, at mangel på et bestemt stof kan være årsag til din ustyrlige trang til sødt.

 

Er du en af dem, der altid har slik liggende i skuffen? Undrer du dig over, hvorfor du altid er sulten et kvarter efter, du har spist? Og har du problemer med din vægt, netop fordi du hele tiden hjemsøges af denne trang til sødt? Så kan du i det mindste glæde dig over, at videnskaben har fundet ”stopknappen” – så du kan komme dette irriterende problem til livs.

 

Ustabilt blodsukker

Dit problem skyldes efter alt at dømme ustabilt blodsukker. Det indebærer, at transporten af sukker fra dit blod ikke fungerer optimalt, så sukkeret ikke når frem til cellerne, som netop behøver sukkeret for at lave energi. Det gælder især hjerne- og muskelceller. Når dine hjerneceller går ”sukkerkolde”, føler du dig sulten, rastløs, irritabel og har en solid trang til noget sødt her og nu. Hvis bare du kunne finde en måde at regulere det problem på, ville det hele være meget lettere. Og det kan du.

 

Chrom kan være løsningen

Forskerne har fundet ud af, at hvis man mangler stoffet chrom, er man meget mere tilbøjelig til at have problemer med sit blodsukkerbalance – det vil sige det rette forhold imellem det sukker, man indtager, og det sukker som når frem til cellerne. Chrom er ”arbejdsmakker” til insulin og hjælper med at sluse sukkeret ind i cellerne.

 

Når du indtager føde, som sukker er en naturlig del af, danner kroppen insulin. Dette hormon sørger for at transportere sukkeret hen til, og ind i, cellerne. Men chrom forstærker denne effekt ved at låse cellen op indefra, så der kan komme langt mere sukker ind i cellen.

 

Hvordan får jeg nok chrom?

For at få nok chrom, er det vigtigt, at du spiser en kost, der indeholder gode chromkilder som eksempelvis broccoli, kød og fuldkorn. Et godt chrom-tilskud kan dog desuden være fornuftigt for dem, der netop føler, at de har sukkertrang. Et godt bud kunne være produktet Bio-Chromium, fordi det indeholder den dansk-fremstillede chromgær ChromoPrecise, som er den eneste organiske chromgær i hele EU.

 

Optages op til 10 gange bedre

EFSA (European Food Safety Authority), som er det europæiske fødevaresikkerhedsråd, rapporterer, at ChromoPrecise optages op til 10 gange bedre end syntetiske chromkilder som chrom picolinate og chromklorid. Det er netop vigtigt for virkningens skyld, at chromprodukter har høj optagelighed.

 

Gå ind på www.healthandscience.eu og find mere information om chrom og hvorfor det er så vigtigt at få nok af dette livsvigtige stof.

 

Skriv en offentlig kommentar...

Vær den første til at kommentere!

Giv mig besked om:
wpDiscuz