Grøntsager, grøntsager, grøntsager
September 21, 2017

 

 

Uanset hvilken type kost, du sværger til, er grøntsagerne noget af det vigtigste. Men det er ikke altid så nemt at få spist de der 6 om dagen og slet ikke så nemt at få børnene til at række ud efter det grønne. Så gælder det om at være kreativ og prøve noget andet end gnavegrønt og salater i 117 varianter. Suppe er godt, og en grøntsagstærte vækker også som regel stor glæde hos små og store.

 

Af Lisbeth Tordendahl, biopat, phytoterapeut og kostkonsulent 
Opskrifterne blev bragt i //mig// en del af magasinet sund-forskning – sensommer 2014

 

PORRETÆRTE MED ARTISKOK

SPELT-TÆRTEBUND:

2 dl fuldkornsspeltmel

1 dl fint speltmel

1 knivspids salt

½ dl ekstra jomfruolivenolie

3/4 dl vand

 

FYLD:

1 ½ porre

ca 140 g grillede artiskokker

1 spsk. ekstra jomfruolivenolie

Salt

Peber

1 dl vand

2 store æg

2-3 tomater

 

Start med bunden:

Bland mel og salt. Lun olie og vand i en lille gryde, og pisk sammen, så det blander. Vend det i melet, og saml dejen. Fordel den i en smurt tær-teform, prik huller i og forbag i en 200° varm ovn, 10-15 min. afhængigt af formen. åe. ke ud efter det grønne. f det vigtigste. or glæde hos små og store.

 

Skær porre i knap 1 cm skiver. Skær artiskokker i mindre stykker. Varm olie på en pande, og sauter porre en 3-4 minutter, til de falder lidt sam-men. Drys salt og peber, og hæld vand ved. Sautér til væden er fordampet. Bland artiskokkerne i. Fordel fyldet i tærtebunden, pisk æggene sammen, og hæld det over porrefyldet. Læg tomatskiver på, og bag ca. 30 minutter.

 

Variation: du kan selvfølgelig lave tærten med en glutenfri bund, hvis du foretrækker.

 

TIP: grillede artiskokker fås økologisk.

 

GRØN CREMESUPPE

Det skal du bruge:

Porre og/eller løg

Kartofler

Selleri/persillerod

Ekstra jomfru olivenolie

Vand/bouillon

Broccoli

Bredbladet persille

Evt. salt og peber

 

Sådan gør du:

Skær grøntsager og kartoffel i grove stykker. Varm olie i en gryde, og sautér pore og løg til de falder lidt sammen. Kom øvrige grøntsager (und-tagen broccoli og persille) og vand eller bouillon ved. Kog til grøntsagerne er så godt som møre. Kom broccoli ved, og kog et par minutter.

 

Sluk for suppen. Kom en god håndfuld persille ved og blend suppen. Smag evt. til med salt og peber – det er måske ikke nødvendigt, hvis du har brugt bouillon.

 

Servér suppen med brød- eller tofucroutoner.

 

Opskrifterne er fra e-bogen Organisér Dig Sund – 5 nemme trin til mere grønt i din hverdag.

Skriv en offentlig kommentar...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Giv mig besked om: