Hvedegræs – super sund superfood
December 15, 2016
 
 
Hvedegræsjuice kan godt lidt ligne en blendet græsplæne, du har hældt på glas, men lad dig ikke skræmme af udseendet – hvedegræs er en super sund superfood, der indeholder mere end 100 for-skellige naturlige næringsstoffer, vitaminer og mineraler, der bl.a. styrker dit immunforsvar og giver dig masser af energi.
 
Af Cecilie Hartvig Klindt
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning.dk og //mig// – oktober-november 2015
 
Hvedegræs og dens sundhedsfremmende virkning blev opdaget i 1930’erne af en amerikansk kemiker, Dr. Schnabel, der arbejde med, og forskede i, landbrugsprodukter. Hvedegræssen blev hurtigt så udbredt og bredt anerkendt i
Amerika, at det kunne findes i de fleste helsekostbutikker.
 
Efter vitaminpillerne blev introduceret, faldt interessen for den naturlige vitamin- og mineralkilde, men da Ann Wig-more helbredte sig selv for en alvorlig sygdom med hvedegræs, sund kost og urter i 1950’erne, genopstod interessen for, hvad vi på dansk kan kalde superføden. Ann Wigmore var med til at grundlægge det nu meget kendte
”Hippocrates Health Institute” i Boston, hvor hvedegræsjuice var og er en del af sundhedsprogrammet, der skal hjælpe kræftsyge patienter.
 
Sundhedsbombe
Når du drikker et shot hvedegræsjuice, får du intet mindre end 91 mineraler ud af 102 mulige, 21 aminosyrer ud af 24 kendte, over 80 enzymer, et meget højt indhold af klorofyl samt alle vitaminer (undtagen D-vitamin) – specielt A-vita-min, B5, B12, K-vitamin, magnesium, fosfor og kalium.
 
Fordi hvedegræsjuice indeholder så mange af de sunde næringsstoffer, din kropog din hjerne skriger på, vil du hurtigt opleve, at du ved at drikke hvedegræsjuice får meget mere energi, får sundere hud hår og negle, et sundt immunforsvar, øget vitalitet og bedre fordøjelse.
 
Hvorfor er det så godt?
A-vitamin:
  • Hvedegræs indeholder høje niveauer af A-vitamin, der bidrager til en sund hud og et godt syn. Det understøtter også immunsystemet og hjælper din krop med at producere sunde celler.
B-vitaminer:
  • Hvedegræsjuice indeholder høje niveauer af B12 og B5-vitaminer, der hjælper med at frigive energi og reducere træthed og udmattelse. Derudover understøtter det cellefornyelsen og produktionen af sunde røde blodlegemer.
 
E-vitamin:
  • Hvedegræsjuice indeholder høje niveauer af E-vitamin, som er en effektiv antioxidant. Det beskytter dine celler mod de frie iltradikalers bombardement på dine celler, hyppigt forårsaget af moderne livsstil og forurening.
 
Klorofyl:
  • Klorofyl er plantens kraftcenter, og hvedegræs indeholder mere klorofyl end nogen anden grøntsag (7,5 gange mere end broccoli!). Klorofyl hjælper med at ilte blodet og kan medvirke til at øge mængden af røde blodlege-mer,så ilten bedre transporteres rundt i kroppen.
 
Hvedegræs – hvordan?
Du kan selv dyrke hvedegræs, men for at få et godt resultat kræver det, at du dyrker det udendørs. Når hvedegræs dyr-kes udenfor, indeholder det flere antioxidanter og mere klorofyl, end græs dyrket indendørs. Hvis du gror det selv, skal du anvende en speciel juicer til at presse hvedegræsset, fordi græsset er meget sejt, og en almindelig juicer dur derfor ikke.
 
Men hvis ikke du har tid, overskud eller plads til at dyrke det selv, kan du købe hvedegræs som pulver og piller. Du skal være opmærksom på, hvilket produkt du vælger, da indholdet af vitaminer og mineraler afhænger meget af  forarbejd-ningen af produktet – for jo nænsommere forarbejdning, des større næringsindhold.
 
Et godt hvedegræsprodukt er hvedegræspulver fra den danske virksomhed Foodjoy. Bland det med en god økologisk æblemost eller drik det som det er!
 
Foodjoy er en ny, dansk virksomhed, der bl.a. dyrker økologisk Ølands hvedegræs i den bedste kvalitet. Græsspirerne er økologisk dyrket på dansk friland I mineralholdig jord og nænsomt og bæredygtigt forarbejdet for at bevare og
videregive mest mulig af naturens egen saft og kraft. Dette sikrer det højeste niveau af næringsstoffer samt skøn smag, der er fuld af dybde og friskhed.
 
GRØNNE FORNØJELSER
 
WheatJoy
2 æbler eller 2 dl æblejuice
1 stykke ingefær eller ingefærsaft
4 g frysetørret hvedegræsjuice
 
2Do
Æbler og ingefær presses i en slow juicer. Derefter blendes blandingen sammen med 4 g frysetørret hvedegræsjuice.
 
Grøn Detox
2 æbler eller 2 dl æblejuice
2-4 stk rosenkål eller 4 stykker broccoli
1 håndfuld rucolasalat
1 håndfuld mælkebøtteblade
4 g frysetørret økologisk hvedegræsjuice
4 g økologisk frysetørret grønkålsjuice
 
2Do
Alle ingredienser blendes sammen og nydes kold.
 
Pina cogreen juice
Cocunut Water
1/4 ananas gerne med stok
1 citron uden skal
1 appelsin uden skal
4 g frysetørret økologisk hvedegræsjuice
4 g økologisk grønkålsjuice
 
2Do
Alle ingredienser blendes og nydes kold.
 
Wheatjoy Bomb
8 dl æblejuice
200 g blåbær
100 g havtorn
2 skrællede lime eller citron
16 g frysetørret hvedegræsjuice
1 spsk. Chiafrø
 
2Do
Alle ingredienser blendes og nydes kold.
 
Avocado Wheat dream
1/2 moden øko avokado
4 g frysetørret hvedegræsjuice
2 skefulde økok skyr
4 dl øko æblejuice
1 øko citron
Lidt frisk chilli
 
2Do
Alle ingredienser blendes og nydes kold.

Skriv en offentlig kommentar...

Vær den første til at kommentere!

Giv mig besked om:
wpDiscuz