Kokken og Biopaten anbefaler: Kultur- og madoplevelser i ét
November 16, 2016

mad

 

Det er blevet efterår – og tid til at trække inden døre. Men vent med at smide dig på sofaen – der er masser af kulturelle oplevelser, som kan parres med et godt måltid i det danske land.

 

Museumscaféen/Kvindemuseet i Århus

Kombiner besøget på kvindemuseet i Århus med Museumscaféen, der har det økologiske guldmærke. Her tænker de bæredygtighed ind i alt, hvad de gør. Spisekortet rummer alle aldre, vegetarer og både den store og lille sult. Museet tager dig med rundt i kvinders kulturhistorie i form af udstillinger, samlinger og forskning.

Link: www.kvindemuseet.dk/museumscafeen

 

Spisestedet Øst/Den Blå Planet

Efter at hele familien har forelsket sig i havoddere, blæksprutter og farvestrålende fisk i alle afskygninger, hvad er da mere på sin plads end en rejemad, koldrøget laks eller fiskefrikadeller? Menuen består også af andet end fiskeretter, og det hele kan nydes med udsigt til det blå Øresund fra restauranten med de store glaspartier, der er en del af Meyers Køkken.

Link: www.denblaaplanet.dk/besog-os/spisestedet-ost

 

Under Lindetræet/H.C. Andersens hus

Restaurant Under Lindetræet ligger lige ved H.C. Andersens hus, og her kan du nyde både brunch, frokost eller middag. Temaet for menuen er skandinavisk, og de lækre retter nydes i stemningsfulde omgivelser i den mest eventyrlige del af Odense by. Prøv eksempelvis en rygeostmad til frokost eller en eventyrmenu til aften, hvis museumsbesøget trækker ud.

Link: www.underlindetraet.dk

 

Dragsholm Slot/Slotskøkkenet eller Bistro

Hvad enten du har lyst til at se det 800 år gamle slot ved en rundvisning, hvor du bliver fortalt slottets dramatiske historier, eller urtevandring, kan du nyde frokost eller middag med gourmet hos Slotskøkkenet eller det mere uformelle Dragsholm Bistro. Maden tager udgangspunkt i det skandinaviske køkken og sæsonens lokale råvarer, hvorfor de også dyrker og tilbereder krydderurter m.m. fra deres egne køkkenhaver.

Link: www.dragsholm-slot.dk/gastronomi

Skriv en offentlig kommentar...

Vær den første til at kommentere!

Giv mig besked om:
wpDiscuz