Kolik eller maveproblemer – naturlig baby
October 20, 2015

baby

Skærmbillede 2015-02-03 08.57.31

 

Blogger hos sund-forskning.dk

Sabine Brøchner

www.din-pause.nu

 

Det er så skønt at se, hvor mange behandlingsmuligheder der er i dag, og nu tager jeg mig selv i at lyde rigtig gammel. Men da jeg fik min datter for 12 år siden, som skreg konstant – fik jeg at vide, at hun havde kolik, og at det ville gå over af sig selv efter 3 mdr. Hun skreg hver aften og nat.

 

Vi gik til en masse tjek på sygehuset, prøvede kiropraktor, og først efter 6 mdr. besluttede vi at tage til en zoneterapeut. Allerede efter første gang hos zoneterapeuten, fandt min datter betydeligt mere ro, og selvsamme aften sov hun trygt, og der var ro i huset. 

 

Senere hen er jeg selv blevet uddannet zoneterapeut & biopatstuderende i biologisk medicin, og jeg nyder at få gravide og små nuttede fødder i min klinik, www.din-pause.nu.

 

Zoneterapi er en skøn og naturlig vej at vælge for dig som gravid eller til dit barn/spædbarn. Zoneterapi skubber din krop i gang igen, der hvor den måske er blevet lidt sløv. Fx et kolikbarn eller et barn med maveproblemer – måske er maven ikke kommet rigtig i gang med at arbejde/fordøje maden. Som ofte kan være med til at give kramper – mavekneb eller smerter.

 

Lægevidenskaben er ikke helt klar over, hvorfor babyer får kolik, men man ved, at kolik opstår to til tre uger efter fødslen og rammer omtrent 25% af alle nyfødte.

 

Zoneterapi virker på den måde, at jeg som zoneterapeut trykker på nogle bestemt punkter. Det giver nogle signaler i nervesystemet, som får kroppen til at rette ind (eller arbejde rigtig). Man kan også sige, at zoneterapi er med til at ”genoprette kroppens naturlige balance”.

 

De fleste babyer kan godt lide at få zoneterapi. De bliver helt afslappede. Nogen falder i søvn, imens andre pludrer. Mange babyer fylder bleen under behandlingen. Nogle enkle kan godt blive lidt kede af det, måske fordi zoneterapien gør dem tørstige eller sultne, hvilket også kan ske for voksne.

 

I min klinik viser jeg også mor og far, hvordan man kan massere maven og køre rundt med benene, som også er med til at få tarmsystemet til at arbejde.

 

En ting, man skal være opmærksom på ved ”den naturlige baby ”, er, om de mangler mælkesyrebakterier i deres tarm. Man ved i dag, at babyer, som bliver født med kejsersnit, ikke får så mange bakterier under fødslen som ved en normal fødsel. Derfor kan din baby også mangle bakteriestammer inde i tarmen, som gør, at tarmen har sværere ved at arbejde. Det vil være en god ide at tilføre det under amningen. Dryp her 5 dråber på brystvorten, inden du ammer (Du skal selvfølgelig altid snakke med din læge om dette).

 

Produktet fra Semper, der hedder Biogaia, er godkendt fra fødslen af. Det er et naturligt produkt, som indeholder solsikkeolie, kokosolie, palmekerneolie og bakteriestammen lactobacillus. Mange tror, at mælkesyrebakterier er en slags, men der findes mange forskellige bakteriestammer, som hjælper på forskellige ting. Så når din baby bliver lidt større, vil jeg helt sikkert bruge et andet produkt, som har flere forskellige bakteriestammer.

 

Det vil generelt være en god ide for den gravide eller den nye mor at tage fx NDS – probiotic Panda 1 eller 2., som bruges til at forebygge allergi, hvis der er meget allergi i familien, samt zoneterapi, som styrker kroppen.

 

Zoneterapi er også en god ide for den nye mor at få. Måske er der lidt forstyrrelser i dine menstruationer – du bløder kraftigere, eller du føler dig ekstra træt. Her kan zoneterapien være med til at give dig regelmæssige menstruationer, mindske blødningerne og gøre, at de bliver, som de plejer at være, da dette jo kan variere.

 

Du vil generelt med zoneterapien gøre noget godt for dig selv, som vil være med til at give dig mere energi, som i sidste ende vil smitte af på både din baby, din familie og dig selv.

Skriv en offentlig kommentar...

1 kommentar til "Kolik eller maveproblemer – naturlig baby"

  Subscribe  
Nyeste Ældste Mest liked
Giv mig besked om:

Vill ønske vi havde prøvet Zoneterapi til vores baby med kolik.
Mvh
Rikke
Kolikbaby.dk