Krom
February 14, 2011

 

Krom er et livsnødvendigt spormineral, som vi har 2-6 mg af i kroppen. Bundet i GTF-form (Glucose Tolerance Factor) findes krom i leveren og lagres i milt og knoglemarv. Krom-ioner findes i alle cellekerner og på celleoverflader, hvor de udgør en vigtig del af cellernes evne til at optage insulin. Optagelsen af krom hæmmes af jern, mangan, kalk, zink og titan. I den danske kost er kromindholdet under halvdelen af de anbefalede 50 mcg. Insulin aktiveres af krom og skal sammen med B3-vitamin og tre aminosyrer sørge for at regulere vores evne til at tolerere sukker. Spiser vi hvidt sukker, tapper vi 20 % af den krom, som findes i blodet.  

 

Mangelfølger
Krommangel kan være en vigtig faktor ved lavt blodsukker, sukkersyge og muligvis ved udvikling af grå stær. Antallet af sædceller falder muligvis ved mangel på krom. Mangel på krom kan også være medårsag til udvikling af hjerte-kredsløbs-sygdomme samt vækstforstyrrelser hos fostre.  

 
Faktaboks
Det er ikke ligegyldigt, hvilket chromtilskud, du vælger. Det skal indeholde chromgær, som gør chromen let optagelig for kroppen. Produktet er fremstillet på basis af videnskabelige studier og bliver i udlandet brugt af læger til at behandle blodsukkerudsving ved diabetes 2 med meget fine resultater. Og så er det uden bivirkninger. Spørg efter chromgær hos din helsekostforhandler.
 
 

Fakta

Kilde: “Sundhedshåndbogen”, af Pernille Lund og Marianne Palm

Skriv en offentlig kommentar...

Vær den første til at kommentere!

Giv mig besked om:
UA-28471321-1