Linksamling om Irritabel Tyktarm
July 7, 2015

Skærmbillede 2015-07-13 kl. 12.49.53

Her har vi samlet en hel bunke af artikler om irritabel tyktarm og gode råd til, hvad du kan gøre for at komme problemerne til livs. Alle artiklerne er skrevet med udgangspunkt i det hele menneske, og der er mange vinkler at tage udgangspunkt i. Udvælg, læs og bliv klogere på dig selv og din krop.

 

Irritabel tyktarm

Irritabel tyktarm er en lidelse, der viser sig ved mavesmerter, oppustethed samt vekslende afføring. Det er en folkesygdom, idet cirka 15-30 procent af befolkningen er ramt af lidelsen, der forekommer langt hyppigere hos kvinder end hos mænd. Der foreligger en forstyrrelse af tarmfunktionen uden påviselige forandringer i selve tyktarmen ved forskellige undersøgelser. Vævsprøver har dog vist, at der kan foreligge en form for betændelse i slimhinden.

http://www.netdoktor.dk/sygdomme/fakta/irriterettyktarm.htm

 

Fibre gavner patienter med blødende tyktarm

Dansk forskning viser, at fibre i sukkerroer stimulerer tarmens mælkesyrebakterier, som kan hæmme betændelsestilstande i tarmen. 

http://sund-forskning.dk/artikler/fibre-gavner-patienter-med-bloedende-tyktarm/

 

Fødevarer til den irriterede tyktarm

Der er rigtig mange, som lider af irriteret tyktarm. Alternative behandlere har i årevis behandlet diagnosen med diæten FODMAP. Nu er Herlev Hospital gået i gang med diætbehandlingen FODMAP, som også er en standardbehandling på hospitaler i Australien, USA og England.

http://sund-forskning.dk/artikler/foedevarer-til-den-irriterede-tyktarm-fodmap/

 

Milliarder af bakterier holder dig sund og rask, giv dem en hjælpende hånd

Vores fordøjelsessystem er den største og vigtigste kontaktflade mellem vores indre og ydre miljø og indeholder samtidig 60 – 70 % af vores immunsystem. I fordøjelsessystemet findes 1 – 1.5 kg tarmflora bestående af en mængde forskellige bakteriestammer. Balancen imellem disse stammer spiller en meget stor, og ofte overset, rolle for vores helbred og velbefindende. Derfor bør vi ofre både tarmene og deres gode bakterier meget mere opmærksomhed.

http://sund-forskning.dk/artikler/milliarder-af-bakterier-holder-dig-sund-og-rask-giv-dem-en-hjaelpende-hand/

 

Luft i tarmene

En af de helt store årsager til smerter i maveregionen er som regel ganske banal: luft i tarmene. Men lige så banalt som det er, lige så smertefuldt kan det være, når luften hober sig op i de lange tarme. Smerterne kommer som regel i bølger, og man er ikke i tvivl om, hvordan babyer har det, hvis den kolik, de får diagnosticeret, bare tilnærmelsesvis ligner de smerter, vi kan få som voksne. Fordi vi ikke er søde mod de flere meter lange tarme, som vi ellers burde behandle nænsomt og med omtanke: 

http://sund-forskning.dk/artikler/luft-i-tarmene/

 

Hvidløg og mælkesyrebakterier fra top til tå

Bakterier, parasitter og vira er medårsag til langt de fleste kroniske sygdomme, så det er ikke underligt, at der forskes intenst på mulige løsninger. Allicin, det aktive stof fra det lille hvidløg, er en af de helt store muligheder i kampen mod de fremmede indtrængere og deres toxiner.

For at allicin kan virke optimalt, skal produktionsforholdene sikre en stabilisering af det ellers flygtige stof i hvidløget. Det er du sikret i de engelske produkter Garcin, Garpro og Garcin spray, som i Danmark sælges af Anjo. Garcin og Garpro, og er et rigtig sundt bekendtskab for de lange tarme.

http://sund-forskning.dk/artikler/hvidlog-og-maelkesyrebakterier-fra-top-til-ta/

 

Når vores lange tarme skal fodres med de rette probiotika

Det er først i de senere år, at Danmark har fået probiotika på helsehylderne. En fuldstændig fjollet sag mellem fødevarestyrelsen og lægemiddelstyrelsen fik nærmest over en nat gjort mælkesyrebakterier til et lægemiddel – vel at mærke som det eneste land i verden, men nu er de tarmvenlige bakterier igen landet som kosttilskud, og oven i købet, hvor det er muligt at få specifikke produkter til specielle problemstillinger.

http://sund-forskning.dk/artikler/naar-vores-lange-tarme-skal-fodres-med-de-rette-probiotika/

 
Kan du tåle mælk?

70 % af jordens befolkning lider af laktoseintolerance. Mange tusinde danskere kan ikke tåle mælk eller mælkeprodukter. Det kan der være flere grunde til, men en af de hyppigste årsager er laktoseintolerance. Laktoseintolerance kan være arvelig, men kan også være en komplikation til f.eks. cøliaki og Chrons sygdom.

http://sund-forskning.dk/artikler/kan-du-taale-maelk/

 

Naturligvis om fordøjelsen

Al sundhed begynder i tarmen, så lær at blive gode venner med dem.
De mange noter her på siden er fra Ugebladet Søndag, hvor jeg i årene omkring 2003 har skrevet “Naturligvis” om alskens problemer i fordøjelsen og ikke mindst hvilke problemer, der kan opstå helt andre steder i kroppen.

Alle noter kommer fra Ugebladet Søndag, hvor jeg har skrevet de sidste tre år på siderne “Sundhed og velvære”

http://sund-forskning.dk/artikler/naturligvis-om-fordoejelsen/

 

Forstoppelse

Forstoppelse er en ualmindelig almindelig ubalance – alene i USA lider omkring 30 millioner af forstoppelse. Årsagerne er som regel forholdsvist harmløse: uhensigtsmæssige spise-, drikke- og arbejdsvaner, eller manglende fysisk udfoldelse. Tarmfunktion og afføringsvaner er varierende fra person til person. Oftest opfattes færre end 3 afføringer ugentligt, langvarig toiletbesøg med pressebesvær og ømhed ved endetarmen og hård, sparsom knoldet afføring samt fornemmelsen af at være trængende efter, at man har været på toilettet som forstoppelse. Forstoppelse opdeles typisk i to typer – akut forstoppelse og kronisk forstoppelse.

http://sund-forskning.dk/artikler/forstoppelse-0/

 

Fra den nøgne jord til de lange tarme

Denne gådefulde mystiske plante, som kan gro på en nøgen jord. En plante, som de fleste kender for dens kølende gel på solskoldede skuldre eller som et væsentligt bidrag til at afhjælpe svien i mavesækken. Denne gådefulde mystiske plante, som kan gro på en nøgen jord. En plante, som de fleste kender for dens kølende gel på solskoldede skuldre eller som et væsentligt bidrag til at afhjælpe svien i mavesækken. Men som kan så meget andet… Vi går tæt på den egentlig ikke særligt kønne, men særdeles hjælpsomme plante, som gror så flittigt under de varmere himmelstrøg.

http://sund-forskning.dk/artikler/fra-den-noegne-jord-til-de-lange-tarme/

 

Første bevis: Irritabel tyktarm ér en fysisk sygdom

For bare få år siden mente man, at årsagen til den udbredte tarmlidelse irritabel tyktarm fandtes i hovedet. Men nu viser norske forskere, at IBS-patienternes tarm rent faktisk reagerer anderledes på mad end andres.

http://videnskab.dk/krop-sundhed/forste-bevis-irritabel-tyktarm-er-en-fysisk-sygdom
 

Interaktion mellem hjerne og tarmbakterier?

Vores opmærksomhed omkring sammenhængen af en sund tarm og et sundt legeme er støt stigende i takt med, at forskningen inden for tarmbakterier vokser. Området er stort, og selv om der kommer nye resultater næsten hver dag, ser det ud til, at vi kun har fået berørt overfladen.

http://sund-forskning.dk/artikler/interaktion-mellem-hjerne-og-tarmbakterier-tarmbakterier-til-immunsystemet-og-til-hjernen/

 

Mød en biokemiker med forstand på tarmsygdomme

Torunn har med succes behandlet flere klienter med svære autoimmune tarmlidelser, så som Colitis Crohns og Colitis Ulcerosa. Nøjes du med ”kun” at have irriterede tarme i lettere eller mere svær grad, er der også god hjælp at hente.

http://sund-forskning.dk/artikler/moed-en-biokemiker-med-forstand-paa-tarmsygdomme/

 

Tarmskylning

Undertiden henvist til som “colon hydro terapi”. Tyktarmsudskylning anerkendes som en yderst gavnlig måde at sørge for tyktarmens velbefindende. En tyktarmsudskylning er et indre bad, der anvender en professionelt designet maskine til at give en udskylning af tyktarmen.

http://sund-forskning.dk/artikler/tarmskylning/

 

 

Skriv en offentlig kommentar...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Giv mig besked om: