Naturligvis om infektioner

Naturligvis om infektioner

 

Alle noter er fra Ugebladet Søndag, hvor jeg har været så heldig at skrive “Naturligvis” på siderne om Sundhed og velvære i årene omkring 2003-2005

 

Naturligvis i Søndag, uge 2 – 2003
Blærebetændelse
Blærebetændelse er et problem for mange kvinder og enkelte oplever, at blærebetændelsen kommer igen og igen trods behandling med sulfa hos lægen. At kvinder rammes hyppigere end mænd, skyldes det forholdsvis kortere urinrør, så bakterier fra underlivet lettere kan finde vej op til blæren. Sørg for at tørre dig korrekt, når du har været på toilettet, hvor der skal tørres forfra og bagud mod enden, så bakterier fra endetarmen ikke føres frem mod urinåbningen, da colibakterier fra tarmen er en af de hyppigste årsager til infektion. Sørg for at drikke rigeligt med vand – gerne to til tre liter dagligt, så blæren bliver skyllet grundigt igennem. Det kan forhindre, at bakterierne sætter sig fast på slimhinden. Hvis det alligevel skulle ske, er der hjælp at hente fra naturen, hvor tranebær er en af de vigtige ingredienser. Tranebær fås i forskellige udgaver, men vælg for eksempel Cranberry fra New Nordic, da der her er tilsat andre urter end tranebær, som kan hjælpe med at opbygge slimhinden, så den bliver mere modstandsdygtig. En anden hyppig årsag til blærebetændelse kan være vores travlhed, hvor vi ikke får ”tisset af” og lidt urin får lov til at blive stående i blæren efter toiletbesøg. Så giv dig god tid. Endelig skal nævnes honeymoon syndromet, hvor det er mandens mikroflora, som virker forstyrrende på kvindens mikroflora i underlivet. Her kan et bad og Molkosan duppet på de ydre kønsorganer efter samlejet afhjælpe en del af genen, indtil de små bakterier fra begge har vænnet sig til hinanden.

 

Naturligvis i Søndag, uge 22 – 2003
Sommerforkølelse
Det er o.k. at være forkølet en gang om året. En masse gamle bakterier, døde hvide blodlegemer og andre affaldsstoffer fra bronkierne bliver snøftet ud undervejs. Men at være forkølet flere gange om året viser, at immunforsvaret er belastet. Måske af for mange mennesker i et for lille rum, af aircondition eller indeklima anlæg. Måske af for kolde rum, mens solen skinner udenfor. Måske fordi dine slimhinder mangler silicium, zink, A-og C-vitaminer. Hvorom alting er, – en sommerforkølelse er bare er så irriterende, så hvorfor ikke afkorte lidelserne med følgende: Kan Jang hører til i husapoteket sammen med Echinaform. Spis den høje dosering, som er beskrevet på produkterne. Spis et gram C-vitamin sammen med din daglige vitaminpille. Undgå mælkeprodukter, som blot danner endnu mere slim i næse, bihule, svælg og bronkier. Spis masser af opvarmende krydderier såsom chili og ingefær, der let kan blandes i de fleste retter. En herlig drik, som kan få dig i vigør henover en nat er ingefær blandet med hvidløg og løg. Skær en skive af et almindeligt husløg, riv lidt ingefær og knus flere fed hvidløg. Overhældes med kogende vand og trækker i ti minutter. Kan eventuelt sødes med lidt honning. Drik flere kopper i løbet af dagen og snus evt. lidt Obbekjærs pebermyntedråber. De skaber luft i bihuler og næse, så du bedre kan trække vejret. Undgå brug af medicin, som trækker slimhinderne sammen, med mindre du har meget store gener. Det er bedre at få det hele til at komme ud, så du igen kan trække vejret frit.

 

Naturligvis i Søndag, uge 44 – 2003
Behandling af bihulebetændelse
Udover at bihulebetændelse er en ganske smertefuld tilstand, er det ikke ualmindeligt at du samtidig er træt og bange for, at det aldrig ophører eller hurtigt kommer igen efter den sidste behandling hos lægen. Men der er hjælp at hente… InSinus er det sidste skud på stammen af produkter til sundere luftveje. Urte ekstrakten indeholder effektive urter mod bihulebetændelse, men er også god til forkølelser, bronkitis, ondt i halsen eller andre problemer, hvor der måske både er brug for et bedre immunforsvar, sundere og stærkere slimhinder og nogle aktive stoffer, som kan fjerne den meget slim som hober sig op i bihulerne. I æsken med urtesnapsen er der ilagt en stift med æteriske olier. Stiften minder om en læbepomade, men skal smøres på kæbeben og pandeben så mange gange om dagen som muligt. Derved opvarmes området omkring bihulerne, og det bliver meget lettere at få luft i næsen igen. Et ingefær omslag er ideelt som supplement. Køb en lille ingefærrod, skær den i skiver og bind en lille håndfuld ind i en klud eller lommetørklæde. Læg kluden i en gryde vand, som netop har kogt og lad det stå i tyve minutter, så de aktive stoffer i ingefæren kan trænge ud i vandet. Find nogle gamle klude, som du vrider op i vandet, når det er tilpas afkølet, og læg det på pande og kæber med et stykke plastic over. Bliv liggende med omslaget i en halv til en hel time, og skift omslaget, når det bliver koldt. De fleste vil mærke, at det nu fosser ud fra bihulerne. Gentag gerne behandlingen hver dag i en uges tid, mens infektionen er værst. – god bedring…

 

Naturligvis i Søndag, uge 50 – 2002
Naturligvis bliver vi syge
Faktisk begynder vi allerede at degenerere fra tyve års alderen…De første tyve år bruger kroppen til at vokse og gro, og derefter begynder vi at skride langsomt den anden vej. Et uhyggeligt faktum, men faktisk kan du gøre noget. Kroppen er bygget op af nogle ganske bestemte komponenter og bliver samtidig belastet af mange forskellige faktorer. Der er sjældent én årsag til sygdom. Måske er der gamle infektioner, som aldrig er blevet behandlet korrekt, og som kan belaste vores system i årevis. Måske har du svært ved at sove, måske er der netop i din familie arvelige tendenser til, at bestemte sygdomme opstår. Måske hører du til en af dem, som på trods af rimelig sund mad i hverdagen har brug for ekstra hjælp i form af vitamin-og mineral tilskud. Faktisk tilhører de fleste af os denne gruppe, da de mange forskellige miljøbelastninger i hverdagen kræver et ekstra tilskud, for at vi kan være på toppen uden at skulle bekymre os om vores krop. At de rette næringsstoffer så også kan forsinke alderdomsprocessen, som jo begynder ved tyve års alderen – det er jo herligt. Sørg derfor for et godt tilskud af alle vitaminer og mineraler hver dag. Det vil hjælpe på fordøjelsen, da næringsstofferne skal danne de stoffer, der gør, at vi kan nedbryde vores føde. Det vil hjælpe de enkelte celler med at bevare sin evne til at optage ilt og andre livsvigtige stoffer. Og det vil samtidig hjælpe kroppen med at bortlede de affaldsstoffer, som eller kan være med til at skabe hud, led, og bindevævsproblemer.

 

Naturligvis i uge 52 – 2003
I denne hostetid…
Hvorfor finde sig i hoste og bronkitis gennem måneder, bare fordi det er blevet vinter ? Naturens skattekammer er fyldt med effektive midler mod for meget slim, for lidt slim, tør hoste, kriller i halsen og besværet vejrtrækning. Selvfølgelig skal lægen med på råd, så du ikke går rundt med en uopdaget lungebetændelse eller astma, men du kan derefter gøre en masse selv. Opvarmet hyldebærsaft er en herlig drik, hvis du hele tiden angribes af en ny virus. Lad den velsmagende drik være en del af dit daglige væskeindtag. Sød eventuelt med honning, som gennem hundreder af år har været anvendt mod luftvejsproblemer. I helsekostbutikken findes der flere forskellige produkter, som virker effektivt på luftvejene. Dr.Reckewegs R8 virker både på den tørre og slimede hoste. Biosym har udviklet en række meget stærke urteekstrakter, hvor Optima 2 virker på hele immunforsvaret, mens Optima 4 virker specifikt på de mange forskellige problemer, vi kan have i luftvejene. Sørg samtidig for en optimal vitamin-og mineralbalance. A-vitaminer bygger slimhinderne op sammen med silicium og c-vitamin, kobber og zink hjælper immunforsvaret. Det kan være svært at finde rundt i junglen af vitaminer og mineraler og hvis du ikke får råd fra en uddannet behandler, så vælg for eksempel Omnimin, så du får et velafbalanceret kosttilskud, der dækker dit daglige behov. Spis grønsagssupper flere gange ugentligt. Tilsæt friskrevet ingefær og persille inden serveringen og du får en sund og nærende mad til dine luftveje.

 

Naturligvis i Søndag, uge 14 – 2003
Når det hele bare bliver for alternativt…
Suk. Nu må jeg igen høre på kolleger, som mener, at penicillin og antibiotika er unødvendige. Atter må jeg bruge tyve minutter til at overbevise en kvinde om, at lægerne faktisk har en udmærket uddannelse og de i øvrigt kan en pokkers masse ting, som ingen alternative behandlere kan. At vi så kan en masse andet, er jo fint, men når det for eksempel drejer sig om ondt i halsen, hævede kirtler, synkebesvær og feber, så må lægen altså sikre, at det ikke er en infektion, som skal behandles. Nu har jeg arbejdet som alternativ behandler i tyve år og det er både sikkert og vist, at flere og flere er blevet så skeptiske overfor lægestanden, at de søger alternative veje. Men enhver alternativ behandler uden læge baggrund bør stoppe med at praktisere, hvis de ikke bruger tiden på at overbevise klienten om det sunde i at gå tilbage til lægen. For hvad de færreste almindelige mennesker tænker på er, at antibiotika redder liv og hjerter. Immunforsvaret kan af forskellige årsager køre af sporet og begynder derfor at angribe noget så vigtigt som vores hjerteklapper. Så lægen skal med på råd. Samtidig kan du drikke en superdrik med en skive løg blandet med skiver af hvidløg, som overhældes med kogende vand. Tilsæt eventuelt salvie og timian. Gå i svedekasse i sengen og drik så mange kopper af den desinficerende te om dagen. Tag din antibiotika og smil samtidig, mens du hjælper din mikroflora mod bivirkningerne og sluger et par Symbioflor tre gange dagligt. Hellere lidt tynd mave i nogle uger end ødelagte hjerteklapper.

 

Naturligvis i Søndag, uge 31 – 2003
Aaaaatju….. Det er ikke tilfældigt, hvis du lider af allergi.
Udover, at du måske har arvet tendensen, så er der andre faktorer, som kan give høsnue, pollenallergi eller støvallergi. For at der overhovedet kan opstå allergi, skal stofferne kunne trænge ind i blodet. Immunforsvaret vil opfatte det som noget fremmed og gå til angreb. At undgå indtrængerne kræver at vores slimhinder i luftvejene, i tarmen og mikrofloraen på vores hud fungerer optimalt. Og det gør de ikke, hvis de er tyndslidte af tobaksrøg, for få vitaminer og mineraler eller hvis immunforsvaret hele tiden skal koncentrere sig om gamle kroniske infektioner, som er opstået efter en akut infektion, der ikke er blevet behandlet korrekt. Sagt med andre ord: langt de fleste allergikere har altså haft nogle betændelsestilstande eller infektioner, som umiddelbart ikke er til at mærke længere, men der er stadig sarte slimhinder og et immunforsvar som ikke fungerer optimalt, hvilket kan skabe ubalancer i meridianer. Disse energibaner, som skal sørge for en god energi mellem alle vores organer er ikke lige til at få øje på, men der er ingen tvivl om, at der opstår nogle forstyrrelser, som måske skal genoprettes med akupunktur. Vi kan dæmpe allergien med antihistaminer, men årsagerne bliver der aldrig gjort noget ved. Så hvis du ved, at du hører til en af dem, som om kort tid bliver generet af landmændenes høst, så skal du gøre noget allerede nu. Prøv med Intolerance fra Bidro eller Høfazin fra Mezina. Brug kuren i et par måneder sammen med et godt tilskud af vitaminer og mineraler. Find eventuelt en akupunktør, som kan rette op på energistrømmene i kroppen, så slipper du måske for at nyse dig gennem hele august.

 

Naturligvis i Søndag, uge 2 – 2004
10 gode råd mod mellemørebetændelse
Har dit barn tendens til sarte ører, kan du gøre meget ved siden af lægens råd: 1. Undgå mælkeprodukter. De er slimdannende og slimen sætter sig i det smalle rør mellem svælg og mellemøre. 2. Undgå store temperaturskift. Strik en lækker hue og masser af undertrøjer af lanolin. 3. Lad barnet få lov til at sidde op, når infektionen raser. Man kan sagtens sidde op og sove med masser af puder i ryggen. 4. Opvarm klude eller viskestykker på radiatoren og læg det op til øret. 5. Skær et almindeligt løg i skiver. Læg det i et varmt viskestykke og hold det tæt på øret i så lang tid som muligt. 6. Som regel er barnet forkølet samtidigt. Drik en kop varm te med en mikrodråbe pebermynteolie mens de varme dampe varmer ansigtet op. 7. Tro det eller ej, men en dusk persille sammen med løget i ørerne hjælper faktisk. Men du må endelig ikke putte hverken løg eller andet i ørerne, hvis der er mistanke om, at trommehinden er sprunget. 8. Sørg for altid at have Spenglersan G og InSinus i huset. InSinus æsken indeholder også en stift med stærke urter, som kan gnides på kæberne, så slim og infektion kan komme ud. 9. Masser alle tæerne grundigt på barnet. Ikke for hårdt, ikke for blødt men få gerne masseret hver eneste tå grundigt. Specielt 4.tå og lille tå har betydning for ørerne. 10. Panodil og andre smertestillende piller hjælper mod smerter, men sænker også feberen, så kroppens immunforsvar ikke får lov til at arbejde effektivt. Smerterne i mellemøret er forfærdelige, så gør ikke lidelserne værre end nødvendigt. Men brug medicinen med omtanke. God bedring…

 

Naturligvis i Søndag, uge 3 – 2004
10 gode råd mod blærebetændelse
Blærebetændelse kan gøre rigtig ondt, når man tisser. Måske skal du tisse mange gange dagligt, og der kommer kun få dråber ud af gangen. Hjælp din blære med en flok nemme råd: 1. Sørg for at drikke rigeligt med vand, så blæren bliver skyllet igennem – men heller ikke for meget. To til tre liter er en passende mængde for de fleste voksne. 2. Varmt tøj hjælper faktisk. G-strenge og tynde nylon trusser er slet ikke befordrende for et velfungerende underliv. 3. Læg mærke til om du altid får blæreinfektion efter samleje. Så kan det være din mikroflora, som er meget følsom overfor din partners mikroflora. Drik godt med vand inden samlejet og tis lige efter. 4. Sørg i øvrigt for, at du tørrer dig forfra og bagud, så der ikke kommer colibakterier fra tarmen i nærheden af urinrøret. Faktisk er colibakterier en af de hyppigste årsager til infektioner i blæren. 5. Spis masser af frugt – appelsiner, clementiner, citroner og næsten alle slags bær indeholder masser af stoffer, som hjælper din blære. 6. Spis tranebærkapsler og et par gram c-vitamin dagligt. Næringsstofferne sørger for, at bakterierne ikke så let klæber fast til blærens slimhinde. 7. Får du hyppige blærebetændelser, er det værd at tage en blærekur med ovenstående produkter sammen med Optima 8 fra Biosym. 8. Af gode urteteer til blæren kan gyldenris, timian og lakridsrodspulver nævnes. 9. Får du blærebetændelse igen og igen, så find en dygtig zoneterapeut i dit område. 10. Du skal følge lægens råd samtidig. Bakterier kan vandre op i nyrerne og forårsage rigtig meget ballade.

 

Naturligvis i Søndag, uge 17 – 2004
En sund mund
Tandbørsten kommer selvfølgelig ind på en klar førsteplads, når vi skal sørge for en ren og sund mundhule, men der er meget andet, du kan gøre, for at bevare eller skabe sunde tænder og sunde slimhinder. Alle slimhinder er beklædt med en stor mængde bakterier, der sammen med spyttet og den grundige tygning af maden sørger for, at gummerne holder sig sunde, men også hjælper med at nedbryde din mad korrekt. Bakterierne er særdeles glade for sukker og der kan let opstå en mindre krig, hvis visse bakterier vinder kampen, for ikke at tale om, hvad der sker, når bakterieflokken er i en sådan forfatning, at svampe overtager pladsen. En sund mundhule skabes derfor ved at holde sig gode venner med mikrofloraen. Sukker-og syreholdige mad-og drikkevarer, kaffe, tobak og slik er guf for fjenderne, mens vennerne vil have en ren mundhule uden belægninger, et miljø, hvor vi passer på dem. Tandtråd og tandstikker hjælper, hvor tandbørsten ikke når frem, men er der først opstået problemer med betændelse, så prøv at gurgle flere gange dagligt med Molkosan, som fortyndes med fire dele vand. Dup efter med Prosan Propolis, som nedbryder betændelse og derfor kan bruges i behandlingen af tandkødsbetændelse og den endnu værre parendentose. Et andet middel, som er velkendt for at skabe ro i rækkerne er Aloe vera drik, som kan gurgles og drikkes flere gange daglig. Visse sygdomme giver tørhed i slimhinderne, som udover at gøre ondt også fortæller, at mikrofloraen har brug for ekstra hjælp og rådene er virkelig værd at forsøge i en måned eller to, endog uden at du får ondt i pengepungen i stedet, da de naturlige midler hører til i den billigere ende.

 

Naturligvis i Søndag, uge 32 – 2004
Skriv dine sår væk
Der er rigtig mange ting, man kan undersøge og i England fik forskerne lov til at lave en række ens sår på to grupper mennesker. Testpersonerne blev derefter bedt om at skrive i 14 dage. Den ene gruppe skulle blot skrive almindelige trivialiteter, mens den anden gruppe skulle fortælle om vigtige begivenheder i deres liv. Da de fjorten dage var gået, var det tydeligt, at sårene hos dem, der havde skrevet om de vigtige ting var betydeligt mindre end i den anden gruppe. Forklaringen er ifølge forskerne, at skriveprocessen, det at give sig lov til at gennemtænke og også nedskrive vigtige begivenheder har en rigtig god indflydelse på immunforsvaret. Det bliver simpelthen bedre, når vi giver os selv plads til at fordybe os og ikke mindst få det ud i skrift eller tale. Indenfor kinesiologien og mange psykoterapeutiske retninger har det været brugt målrettet i masser af år. Prøv for eksempel at skrive ned, hvad der er det allerbedste ved dit liv lige nu, hvad er det værste, og se om du ikke kan finde nogle gode og konstruktive løsninger på dit parforhold, din økonomi, dit arbejde, dine mål og ønsker. Jo mere grundig du er, jo større befrielse vil du sikkert kunne mærke bagefter, og mange har oplevet, at det som så ud som nogle store problemer, pludselig løste sig nemt og måske endda af sig selv. Og det er da en herlig sidegevinst at få tømt hjernen men fyldt immunforsvaret op med positive signaler, så kroppen oven i købet får et kærligt spark. En lille kinesisk dagbog kan købes for en tier og fem minutter hver dag er nok og du behøver ikke at påføre dig selv nogle sår for at kunne mærke velværet ikke kun i dit immunforsvar men i hele dig.

 

Naturligvis i Søndag, uge 39 – 2004
Bihulebetændelse
Hvis man aldrig har haft bihulebetændelse, så er det svært at forstå, hvordan en forholdsvis lille infektion i de små hulrum i pande eller kæber kan give store smerter, voldsom træthed og et tungt hoved, som har svært ved at tænke klart. Men netop den snævre plads i bihulerne får det til at dunke og spænde næsten i hele hovedet og kroppens forsøg på at fjerne infektionen kan til tider være rigtig svær, hvis ikke betændelsen kan flyde frit fra næse og svælg. Men hjælpen kan være lige ved hånden og oven i købet ganske billig. Køb en ingefærrod og riv en lille håndfuld, som du ligger i en gammel sok eller binder ind i en lille klud. Kog en gryde vand, tag vandet af blusset og lig bylten i vandet i tyve minutter. I mellemtiden har du fundet en flok vaskeklude frem eller revet et gammelt viskestykke i strimler og når vandet ellers er kølet af, så du kan røre ved det, lægger du kludene i vandet. Når vandet har nået en temperatur, hvor du kan røre ved det – hverken for koldt eller for varmt – vrider du en klud op, lægger dig ned og ligger kluden på de angrebne bihuler med et stykke plastic over. Undgå selvfølgelig at komme for tæt på øjnene… Lad kluden ligge indtil den er kølet af, og skift den ud med en ny varm klud. Bliv ved i en halv times tid og gentag gerne hver dag indtil infektionen er helt væk eller du kan mærke, at betændelsen flyder frit. Ingefæren kan være lidt skrap for huden, men det klarer du nemt med en god ansigtscreme efter hver behandling. Ved du, at du plejer at få flere infektioner i løbet af efteråret, så kan du få glæde af InSinus, som både virker forebyggende og helbredende på problemerne ligesom akupunktur også plejer at virke effektivt.

 

Naturligvis i Søndag, uge 50 – 2004
Vinterens husapotek
Har du ikke allerede skaffet dig et husapotek til vinterens infektioner i luftvejene, så er det måske lige nu, du skal gøre det, for akutte sygdomme melder sig af uransagelige årsager altid, når både apotek og helsekostforretning har lukket. Til ethvert husapotek hører Spenglersan G, et homøopatisk middel, som indgnides med 10 dråber dagligt på brystkasse eller albuebøjning. Herfra bliver de aktive stoffer transporteret ind til immunforsvaret, som får hjælp til at bekæmpe infektionen, hvad enten det er en virus eller en bakterie. De værste af bakterierne skal selvfølgelig behandles af lægen, men du kan sagtens supplere lægens behandling med de uskadelige men virksomme dråber. En uåbnet hyldebær saft kan holde sig gennem længere tid i køleskabet og er en herlig drik, når snuen er værst. Drik den opvarmet og gerne med lidt kanel i. Hører du til en af de modige, så spiser du også lige en fem til seks fed hvidløg, som er lettere et få ned, hvis du lægger dem på et stykke ristet brød, sammen med et par tomatskiver og et par dråber olivenolie på toppen. Lad det hele smelte sammen på højst ti minutter. Roden fra Rød Solhat, som på latin hedder Echinacea purpurea kan også tage en infektion i opløbet. Der findes flere produkter men den bedste finder du i Echinaform fra Biosym. Propolis virker rigtig godt, hvis du er ramt af en infektion i mundhule eller svælg, og du kan såmænd roligt mixe alle nævnte råd, for tilsammen virker de endnu bedre end hver for sig. For ikke at glemme timian, ingefær og løgvand, som i en te hjælper hele vejen fra de ømme gummer og ud til den mindste celle i de led og muskler, som bare kan gøre rigtig nas, når infektionen rammer.

 

Naturligvis i Søndag, uge 53 – 2004
Behandling af halsbetændelse
Der skal penicillin til en halsbetændelse. Ellers risikerer du, at infektionen ikke kun trækker i langdrag men også begynder at angribe hjertet med store konsekvenser til følge. Så det allerførste råd er selvfølgelig at gå til lægen og lade hende vurdere, om der skal penicillin til. Men du kan sagtens gøre en masse samtidig, så du kommer hurtigere igennem sygdomsforløbet: Gå i svedekasse. Klæd dig i flere løstsiddende bomuldsbluser, tag et halstørklæde om halsen og læg to dyner over dig, så du får svedt helt igennem i et par timer eller hvis du kan holde det ud gennem det meste af natten. Næste dag kan infektionen allerede være forsvundet så meget, at du ikke længere har ondt i halsen og sygdomsforløbet kraftigt forkortet. Er du rigtig effektiv, så drikker du fra allerførste gang, du mærker problemer i din hals, en masse kopper varm te, hvor du har overhældt en skive løg og et par skiver hvidløg med kogende vand. Sød det eventuelt med honning, og har du timian i huset så hæld et par teskefuld tørrede droger i drikken. Har du frisk timian, kan du bruge en lille håndfuld. Propolis har du måske ikke lige i husapoteket, men køb det så hurtigt som muligt. Propolis virker desinficerende enten alene eller sammen med løgvandet. Svedekassen må ikke bruges, hvis du har sygdomme i hjerte eller nyrer, og må heller ikke bruges af børn, som ikke selv kan sparke dyner m.m. af sig, når det bare bliver for varmt. Det er fristende at spise smertestillende midler, men desværre sænker de selv samme tabletter feberen, og hindrer dermed immunforsvarets muligheder for at bekæmpe infektionen, så prøv uden. Sørg for god udluftning der hjemme uden at få træk,
og så skal du selvfølgelig heller ikke ryge eller proppe dig med mælkeprodukter, som midt i infektionens rasen kan danne en masse slim, som hindrer slimhinder i at komme tilbage til en sund tilstand

 

Naturligvis i Søndag, uge 3 – 2005
Mellemørebetændelse
Det er ikke kun småbørn, som kan få mellemørebetændelse. Mange unge og voksne kan berette om, hvor forfærdelige smerter det er, og det er ikke underligt, at både børn og voksne bare ønsker sig langt bort, når smerterne melder sig. Som regel er det en forkølelse, som får lov til at sætte sig, og skabe infektion i det lille eustakiske rør, som forbinder næse og mellemøre, så man ikke længere kan udligne trykket, og den lille trommehinde står spændt og udspilet. Et prik i hinden hos ørelægen kan være ren lise, men fjerner ikke infektionen. Her skal måske penicillin til, men det er værd at forsøge at forebygge med et godt Echinacea produkt. InSinus eller BioStrath kan være et væsentligt supplement, da begge produkter indeholder urter, som på hver deres måde styrker både immunforsvar og de små sarte slimhinder. Selvom dit barn ikke er allergisk overfor mælkeprodukter er det helt nødvendigt at undgå ”alt hvad der kommer ud af yveret på en ko” så længe infektionen raser, for mælk danner slim, som sætter sig og forlænger sygdomsforløbet. Og når vi nu er ved slimhinder og immunforsvar: de har brug for de rette vitaminer og mineraler til at fungere optimalt, og her er A- B- og C-vitaminer, silicium, zink og kobber nogle af de vigtige næringsstoffer. Du skal ikke selv eksperimentere med de enkelte mineraler. Få gode råd hos helsekosten eller læs mere på nettet. Helt akut kan du skære et løg i skiver, pakke det ind i et tyndt klæde og lægge det op til øret. Faktisk kan persille i øret også hjælpe, men der må ikke være hul i trommehinden. Lad dit barn sidde op hele natten med puder i ryggen og varm klude til at holde op til øret. En dråbe håndvarm olie i øret kan også fjerne en del af smerterne. Varm olien op på varmeapparatet, så du er sikker på, at den ikke bliver for varm…Endelig kan du gøre meget ved at massere det yderste af 4. og 5. tå, hvor øre-zonerne befinder sig

 

Naturligvis om Herpes
Den lille og meget irriterende herpes virus kan bare være rigtig besværlig at komme af med, hvad enten det er læberne eller de ydre kønsorganer, som bliver angrebet. Den har det med at dukke op, hvis bare kroppen er ganske lidt belastet af en simpel forkølelse eller af stress. Diverse midler fra apoteket kan holde den nede, men du kan også forsøge med naturlige midler og måske oven i købet opdage, at antallet af angreb bliver stærkt reduceret. Det kræver, at du tager en kur på et par måneder, hvor du styrker dit immunforsvar, sørger for at alle slimhinder er i orden og at du i det hele taget passer dig selv mentalt og fysisk. Og en god vejledning fra en biopat er ikke af vejen. Indtil da kan du godt forsøge med tabletter med urten Hypericum perforatum (prikbladet perikon), som er mest kendt for sin virkning mod depressioner, men også hjælper med at spærre for en virus-infektion. Tag fuld dosis i et par måneder sammen med to Omnimin og et gram C-vitamin. Og brug en læbepomade mod kulde, vind og forårssolen, så den naturlige mikroflora, som beskytter læber og hud ikke bliver ødelagt. Opstår der et akut udbrud så tag en tepose med ganske almindelig kinesisk sort te. Overhæld teposen med kogende vand ganske som til en almindelig kop te, lad teposen afkøle, så du ikke brænder dig, og læg den lille pose på det angrebne område. Tea tree oil har såmænd også hjulpet mange med at stoppe angrebet for ikke at tale om et overskåret hvidløg, hvor saften gnides på såret, så snart det viser sig på læberne eller på kønsorganerne.

 

Naturligvis i Søndag, uge 21 – 2005
Svamp i underlivet
Har du hyppigt kløe, svie eller udflod fra skeden, som lugter ubehageligt kan det være tegn på en forstyrret mikroflora. De mange små mælkesyrebakterier, som opholder sig på vores slimhinder, skal sørge for at holde svampe og andre sygdomme væk fra underlivet, de sørger for at opretholde et sundt væv i underlivet, og er i det hele taget vores gode venner, som vi skal pleje og passe. Men der kan sagtens opstå problemer, hvis vi får hormonforandringer af p-piller, graviditet, overgangsalder eller faktisk ved hver eneste menstruation. Spiral, tætsiddende cowboybukser, forkert sæbe og stress kan også medføre at PH-balancen forstyrres og det er bare så generende. FemiCare Intimkapsler fra Jemopharm indeholder over 100 millioner naturlige mækesyrebakterier, som hurtigt opløses, når du sætter dem op i skeden, og det er faktisk ganske nemt. Der er ikke tilsat lactose, farvestoffer eller parfume og du behøver blot en kapsel hver aften før sengetid. Måske er en enkelt kapsel nok, når symptomerne opstår, men ellers kan du uden problemer tage en kur i en uges tid eller efter behov. Undgå samtidig almindelig sæbe, men anvend for eksempel IntimSæbe fra samme firma. Produkterne forhandles på apoteket og du kan få mere at vide på www.jemopharm.dk eller ved at ringe til 55 81 16 10.

 

Naturligvis i Søndag, uge 32 – 2005
Gør dig parat til efteråret.
Torben fra Kalundborg spørger i denne uge om en god vitamin-og mineralkur. Og den er altså et hit til alle, som gerne vil gå et sundt efterår i møde med mindre risiko for infektionssygdomme, træthed og hvad der ellers let kan opstå, når kulden og mørket ankommer. En grundkur som kan forlænge sommeren, og den kan altså forlænges indefra og ikke nødvendigvis med en ekstra rejse sydpå, hvor vi bliver solskoldede, drikker for meget og spiser de forkerte fedtstoffer fra branket grillkød. Er du en af de mange, som plejer at få halsinfektioner, forkølelser eller andre luftvejsinfektioner, kan du roligt supplere med et godt Echinacea produkt for eksempel Echinamin eller EchinaGold. Urten stimulerer dit immunforsvar og sammen med en kop god urtete af Salvie og Timian kan du måske komme helt udenom de hyppige sygedage. Et ekstra tilskud af C-vitaminer kan også stoppe en begyndende infektion. Du kan sagtens spise to til tre gram C-vitamin om dagen i en kort periode, men du skal gå i gang, så snart du mærker de første tegn på en infektion. Hvidløg bør indgå i vores daglige kost, og hvis du ikke kan lide smagen, så spis kapsler med Kyolic. De er lugtfrie og ganske stærke. En god hyldebærsaft er heller ikke af vejen, og kan jo let indgå som en varm drik i hverdagen, uden at du behøver at føle dig syg. Israelske forskere har fundet de aktive stoffer i hyldebær, som virker mod virus, så hvorfor ikke lade hyldebærsuppe være et ugentligt tilbud til alle i familien?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *