Opskrift: Cream of BROCCOLI’N’CASHEWS
September 30, 2014

Skærmbillede 2014-09-30 kl. 07.38.30

 

Mangen en person har haft traumatiske oplevelser p.g.a. overkogt broccoli. Denne suppe er kuren. Cashewnødderne giver den samme fedme og fløjlskonsistens, som fløden normalt ville gøre.

 

MÆNGDE: Til 2-3 personer med tilbehør

TILBEREDNINGSTID: 12-15 minutter

HOLDBARHED: Suppen holder sig glimrende 1-2 dage i køleskabet

ANVENDELSE: Smager fantastisk som varm forret og hovedret. Smager også fantastisk kold til frokost eller som et mellemmåltid. Lidt fisk, rejer og fuldkornsbrød til er ikke nogen dårlig ide.

KØKKENTIP: Du kan lave selvsamme suppe med ærter i stedet for broccoli. Almindelig peber kan gøre det i stedet for rosenpeber.

KØKKENGEAR IN ACTION: Din blender.

SUNDHEDSFIF: 100 gr broccoli 4-5 gange om ugen vil virke mindskende på risikoen for mange kræftformer for de fleste mennesker. Nogle er desværre skruet sådan sammen genetisk, at deres krop ikke responderer på isothiocyanaterne i broccoli. Men suppen smager jo lige godt for de få, hvor broccolien ikke kan gå i dialog med kroppen.

 

DET SKAL DU BRUGE:

1/2 L vand

50 gram rå cashewnødder

2 fed hvidløg, knuste

1 tsk Herbamare

1/4 tsk fish sauce

1/4 stang vanilje eller 1/8 tsk vaniljepulver (ikke vaniljesukker!)

hav- eller stensalt

friskkværnet rosenpeber

300 gr broccoli, skåret i små buketter og stokken i tynde skiver

1/4 tsk friskrevet muskatnød

2 spsk ekstra jomfruolivenolie

1 spsk friskpresset citronsaft

 

SÅDAN GØR DU:

Bring vandet i kog m. cashewnødder, Herbamare, hvidløg, fishsauce, vanilje, salt og rosenpeber. Tilsæt broccoli og lad det koge i præcis 3 minutter. Blend broccoli og al væsken samt krydderierne fra gryden sammen med muskatnød, olivenolie og citronsaft.

Server og sig mmmmmm…

 

 

Skriv en offentlig kommentar...

Vær den første til at kommentere!

Giv mig besked om:
UA-28471321-1