Opskrift: Ovnbagte æbler og pærer med nougatdrys
September 30, 2014

shutterstock_211805062

 

Ja, der står “nougat”! Det er den smag, du får her, fordi hasselnødderne bliver ristet nænsomt. Atter en gang lækkerier i en helt sund udgave.

 

Mængde: Det kommer an på, hvor mange æbler og pærer du laver … der er nougatmel nok til mange desserter.

Tilberedningstid: 30 minutter.

Holdbarhed: Nougatmelet holder sig i et par uger i køleskabet

Køkkengear in action: Din foodprocessor, blender eller elektriske kaffekværn.

 

Du skal bruge:

• 150 g hasselnødder med skal

• 1-2 spsk stødt kanel

• røde økologiske æbler og økologiske pærer

Anvendelse: Som dessert … og det med helt god samvittighed.

 

Så nemt er det:

Rist hasselnødderne i en 150 grader varm ovn ved varmluft i 15 minutter. Kom dem i en elektrisk kaffemølle eller en kraftig blender eller foodprocessor, og mal dem til fint mel. Bland nougatmelet med stødt kanel, og kom det i et opbevaringsglas med grovdrysser. Skær æblerne og pærerne i kvarte, fjern kernehuset, og bag dem i 15 minutter i en 180 grader varm ovn ved varmluft. Så drysser du bare nougatmelet udover bagefter.

Bon appetit!

 

Køkkentip: Her er nougatmelet drysset på ovnbagte æbler og pærer, men det smager også herligt på yoghurt naturel, frugtsalat og stykker af rå frugt, eller drysset over din morgensmoothie, din morgengrød eller på grøntsagsstænger.

 

Sundhedsfif: Hasselnødder er især rige på mineralerne kalk, magnesium og kalium. Det vil dine knogler juble over. Og fedtstofferne samt fytosterolerne i hasselnødderne bliver dit kredsløb uden tvivl meget begejstret for.

 

 

Skriv en offentlig kommentar...

Vær den første til at kommentere!

Giv mig besked om:
wpDiscuz