Rå chokolade energibar
July 21, 2011

Rå chokolade energibar

 

Det kan være svært at være sund i en travl hverdag – og når du bliver sulten i farten, omringet af slagtilbud på cheese burgers, sandwiches og muffins, kan det være svært ikke at falde for fristelserne. Vi kender vist alle den situation. Derfor gælder det om at være forberedt. Og med denne snackbar i handskerummet/tasken/skuffen/lommen er du forberedt – også når du bare er sulten for sjov.

 

Rå chokolade energibar
Ingredienser til ca. 15- 20 barer eller kugler 180 g mandler 120 g valnødder 120 g udstenede dadler 120 g tørrede bær, fx rosiner, tørrede blåbær, gojibær eller morbær 1 spiseskefuld rå honning eller agave sirup 1 dl rå kakao nibs 3 spiseskefulde kakao smør (smeltes over vandbad) Vaniljepulver Lidt himalaya salt Blend først mandlerne til mel i en foodprocessor, kraftig blender eller kaffe-mølle. Tilsæt de resterende ingre­di­enser og blend til en dej-lignende masse. Hvis du ønsker barer, former du en stor flad kvadrat af dejen, stiller den på køl 1-2 timer og skærer ud i barer. Dejen kan også trilles til kugler og stilles på køl 1-2 timer.

 

Rå kakao –Cacao theobroma
Cacao theobroma er det botaniske navn for cacao – og betyder også gudernes føde! Det er kemisk set den mest komplekse fødevare på jorden med et højt indhold af mineraler og den mest antioxidantholdige fødevare. Kakao indeholder theobromin, som er et fytokemikalie beslægtet med koffein, samt phenylethylamin som er kendt for at give en følelse af lykke og overvågenhed. Pga. kakaos høje indhold af theophylline og theobromine anvendes den traditionelt i behandlingen af astma. Kakao indeholder store mængder magnesium og bruges derfor også som et muskelafslappende middel. af Caroline Fibæk Naturopath ibm og madskribent

 

Skriv til caroline.fiebaek@sund-forskning.dk

 

Skriv en offentlig kommentar...

Vær den første til at kommentere!

Giv mig besked om:
wpDiscuz