Sov godt med hjælp fra græskarkerner

shutterstock_122391097

 

Af Marianne Palm. Bragt i sund-forskning julen 2014.

Er du låst fast i en rigtig dårlig søvnrytme, hvor du ikke kan falde i søvn eller vågner mange gange om natten, og hvor konsekvensen kan være et dårligt liv med indsovningspiller og afhængighed, kan det være en rigtig god idé at finde naturlige metoder til at afhjælpe problemet.

 

Her kan Zenbev være en mulig løsning. Det er økologisk, det stammer fra græskarkerner, og på finurlig vis har forskerne med en helt naturlig metode sørget for en høj optagelighed i hjernen. Så du ikke kun kan falde i søvn, men også slipper for at vågne mange gange hver nat.

Produktet virker faktisk også på den ængstelse, uro eller milde depression, som kan være en fast følgesvend i et alt for hektisk liv med stress. Som gør os hvileløse om natten og stressede om dagen. Hvordan kan et produkt både skabe energi om dagen og hvile om natten?

 

Vi har spurgt forskerne om en forklaring…

 

Naturlig tryptofan båret ind af naturlige sukkerstoffer

Dit nervesystem består af hjernen og et netværk af nervebaner, der på bedste vis – og bedre end den fineste computer – formår at kommunikere mængder af information via milliarder af nerveceller, også kaldet neuroner. Faktisk gendannes og repareres 100 millioner af dem hver eneste dag. Vi er født med et vist antal neuroner, hvis antal ikke kan øges, til gengæld kan vi g.re alverdens tiltag for at stimulere ekstra dannelse af nervecellernes ender, dendritterne, og sørge for, at de signalstoffer, som skal transporteres fra den ene nervecelleende til den næste, er til stede i rigelig mængde. Af signalstoffer findes der mange forskellige, og et af dem er serotonin, som regulerer mængden af det søvndyssende hormon melatonin.

 

En kædereaktion

Tryptofan fra Zenbev skaber tilstrækkelige mængder af serotonin, som danner melatonin, og hele kædereaktionen får dig til at falde i søvn. Men kun hvis du hjælper melatonin på vej, og det skal ske via et helt mørkelagt soveværelse.

 

Hvorfor Zenbev virker bedre end så meget andet

Hjernen har brug for mange forskellige typer af aminosyrer for at skabe forskellige signalstoffer. Som nævnt er det tryptofan, der skal til for at danne serotonin, men aminosyrerne har det med at slås med hinanden p. vej over den blod-hjerne-barriere, som vi er født med. Barrieren er god, fordi den ikke tillader alt for mange giftstoffer at trænge ind i hjernen, men kan altså også være en krigsskueplads, når der opstår kamp om, hvilke aminosyrer, der er mest brug for til at opretholde signalstoffernes indbyrdes forhold og i det her tilfælde at sørge for, at der bliver dannet nok serotonin.

Det er den canadiske psykiater, Craig Hudson, som står bag forskningen. Han undersøgte, hvilke fødevarer, der indeholdt mest tryptofan, og her kom græskarkerner ind på en af førstepladserne – vel at mærke, efter at fedtsyredelen blev fjernet, og produktet blev standardiseret. Ved at tilsætte et uskyldigt sukkerstof, dextrose, fik han skabt et patenteret produkt, som kom til at virke en del bedre end tryptofan alene. For sukkerstoffet bærer tryptofanen ind, hvor den skal virke.

 

Zenbev om dagen, Zenbev om natten

Selvom du måske ikke kan genkende nogen af symptomerne fra lav serotonin, og selvom du ikke mener, at dine eventuelle symptomer skyldes problemer med dine signalstoffer, så prøv alligevel i en periode på en måneds tid at tage Zenbev om morgenen og før sengetid. For vores evne til at danne den rette mængde signalstoffer har meget større indflydelse på vores dagligdag, end de fleste er klar over. Og tænk hvis miraklet skulle ske: At du ikke kun får en glimrende nattesøvn, men også en glimrende hverdag.

 

Zenbev om dagen

Fordi Zenbev sætter gang i serotoninbalancen, kan du med fordel anvende Zenbev om dagen. Prøv produktet ved de tilstande, som kan skyldes lavt serotonin:

Tryptofan skaber serotonin, der skaber en rolig afbalanceret hverdag uden uforståeligt mismod, stress, nervøsitet og angst. Du kan anvende tryptofan til:

  • Depression, tristhed
  • Selvmordstanker
  • Søvnproblemer
  • Tvangstanker og adfærd, såsom anoreksi nervosa, sukkerjunkie, tvangsindkøb (fx sko), ustandselig vask af hænder, m.m.
  • Manglende lyst til sex
  • Let til vrede, aggressiv
  • Manglende tolerance
  • Trang til sukker og dets familie, særlig stivelse og alkohol, især eftermiddag og aften
  • Alkoholisme
  • Lavt blodtryk
  • Lav kropstemperatur
  • Vinterdepression
  • Fobier – højdeskræk, vandskræk, frygt for slanger, m.m.
  • Hyperacusis – følsomhed over for støj
  • Fotofobi – følsomhed over for lys
  • Mindre tolerance over for varme
  • Kæbespændinger
  • Kroniske smerter
  • Fibromyalgi
  • Nedsat immunreaktion pga. nedsat B-celle aktivitet.

 

Kilde: Sally Walker og sund-forskning.dk, se artiklen ”Kend dine signalstoffer, kend dig selv

 

Se videoer om Zenbev og Craig Hudson: 

 

              

Hvorfor sover du godt af græskarkerner?                             Fordelene ved at sove mere

 

Se flere videoer om søvn på sund-forskning ON AIR lige her

Se videoer om depression på sund-forskning ON AIR lige her

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *