Sund mad på SU – og andre små budgetter – august 2017
August 3, 2017

 

 

Sund mad på SU er for dig, der gerne vil leve sundt, men ikke gider at bruge timevis i køkkenet. Og dig, der godt kan se pointen med økologi, men går en stor bue uden om det røde Ø-mærke, fordi (du tror) pengene ikke rækker.

Efter en forhåbentlig lang og afslappet sommerferie begynder hverdagen at indfinde sig igen = højtid for at gen(op)finde madpakken. Hvis du er ved at være godt gammeldags træt af klapsammenmadder, er her en idé til en nem og sund variation, der ikke sprænger budgetterne.

 

Af Nanna Stiegel, ernæringsterapeut (DET)
Opskrifterne blev bragt i magasinet sund-forskning – august/september 2017

 

ÆGGEWRAPS MED GRØNNE OG SKØNNE SAGER

 

Det skal du bruge

  • 2 store æg
  • Urtesalt 

  • Peber 

  • Smør eller andet fedtstof til stegning

 

Fyld

  • 1 god håndfuld frisk spinat eller spidskål
  • ½ avokado
  • 2 tsk. pesto (fx Grøn Pesto fra Urtekram)
  • En lille tomat

 

Sådan gør du:

Pisk æggene med urtesalt og peber. Smelt smørret på panden. Kom æggemassen på en pande, så det danner en stor tynd omelet. Steg på begge sider.

 

Skær spinaten i mindre stykker. Giv avokadoen lidt citronsaft (hvis du har), så holder den bedre farven, og skær den i mindre stykker. Skær tomaten i skiver.

 

Kom nu spinat, avokado, tomat og pesto på omeletten. Rul den sammen, og spis den med det samme, eller pak den ind i madpapir, hvis du skal have den med på farten.

 

MADPAKKETIP:

Hvis du skal have æggewrappen med på madpakke, kan du med fordel udelade tomaten, da den kan blive splattet efter et par timer på farten. Det er også en god idé at lade æggewrappen køle helt ned, inden du fylder den med grøntsager, så holder de sig nemmere sprøde.

 

Jo, du må gerne spise to æg om dagen.  Og flere. Hvis du har lyst. I hvert fald når det kommer til risiko for forhøjet kolesterol. Myten om sammenhængen mellem antallet af spiste æg og forhøjet kolesterol burde efterhånden være aflivet, men jeg møder den stadig hos nogle af de mennesker, jeg ser i min klinik.

 

Forhøjet kolesterol handler ikke om indtag af æggeblommer. Det handler i langt højere grad om forhøjet insulin. Og én måde, hvorpå du kan holde dit insulin i ave, er at skære ned for mængden af hurtige kulhydrater og op for bl.a. godt fedt, kvalitetsprotein og grønt, fx med dette frokostalternativ.

 

VARIATIONSFIF

Du kan i princippet variere dit fyld i det uendelige. Prøv fx at supplere ovenstående med lidt røget laks, rejer eller stegt tofu. Eller skift grøntsagerne ud med dem, du har i køleskabet.

Skriv en offentlig kommentar...

Vær den første til at kommentere!

Giv mig besked om:
wpDiscuz