Sund mad på SU – og andre små budgetter – juni 2018
May 31, 2018

 

 

Sund mad på SU er for dig, der gerne vil leve sundt, men ikke gider at bruge timevis i køkkenet. Og dig, der godt kan se pointen med økologi, men går en stor bue uden om det røde Ø-mærke, fordi (du tror) pengene ikke rækker.

Sommertid er jordbærtid, også selv om budgettet er stramt. Nyd dem alene, i desserter eller i salater. Her får du et forslag til sidstnævnte, hvor de smukke røde bær får smagfuldt selskab af tomater og basilikum. Det lyder måske som en spøjs kombination, men prøv den alligevel. De tre fødevarer klæder virkelig hinanden.

 

Af Nanna Stiegel, ernæringsterapeut (DET)
Opskriften blev bragt i magasinet sund-forskning – juni/juli 2018

 

 

SUVERÆN SOMMERSALAT

 

Det skal du bruge til 3-4 personer:

100 g baby spinatblade

250 g friske jordbær

250 g datterino eller cherrytomater

2 store håndfulde friske basilikumblade

 

Til dressing

1 ½ spsk. balsamicoeddike

2 ½ spsk. koldpresset olivenolie

1 tsk. honning

½ tsk. salt

Friskkværnet peber

 

Sådan gør du:

Skyl salatbladene grundigt, og slyng dem helt tørre med en salatslynge eller i et rent viskestykke.

Skyl jordbærrene, og fjern den grønne top. Skær dem i skiver på langs.

Skyl tomaterne, og halver dem.

Skyl basilikumbladene, og hak dem groft.

Bland ingredienserne til dressingen sammen.

Kom nu salatblade, jordbær og tomater i en skål. Bland det hele rundt, og top med basilikumblade. Hæld dressingen over lige inden serveringen.

 

Tip: Du kan bruge de fleste typer af grønne salatblade til denne salat. Både babyspinat, rucola, mizuna, feldsalat og frisésalat kan bruges.

 

Spis efter årstiderne

Er måske et af de enkleste og mest økonomiske kostråd, der findes. Det er et godt udgangspunkt for at få varieret det, du spiser, og for at forsyne kroppen med de mange forskellige vitaminer, mineraler og sporstoffer, den har brug for.

Jordbær eller tomater, der er dyrket i et kunstigt belyst og opvarmet drivhus i Holland, har ikke nær den samme saft, kraft og smag, som dem, der er dyrket under en dansk sommersol. Så nyd endelig begge dele, nu hvor de er allerbedst (og billigst).

Skriv en offentlig kommentar...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Giv mig besked om: