Se dette nyhedsbrev i en browser

 


Kære sunde læser

Så er der masser af spændende nyheder herfra redaktionen på sund-forskning.

Vi har ligget vandret i luften, fordi vi om få dage lancerer klub-sund. klub-sund bliver klubben, hvor du får viden om sundhed uden skjulte agendaer. Vi vil nemlig skabe en klub, hvor vi hylder gennemsigtighed og sandhed indenfor sundhedens verden. 

Blandt medlemsfordelene er magasinet sund-forskning direkte hjem i din postkasse, hver gang det udkommer, altså 6 gange om året. Derudover får du mange andre medlemsfordele for kun 90 kr. om året. 

sund-forskning har for alvor taget de sociale medier til sig og vi er, udover at være på Facebook, også kommet på Twitter og Instagram. Vi opfordrer selvfølgelig til, at du følger os på alle vores kanaler og får det fulde indblik og alle vinkler på sund-forsknings arbejde. Hvorfor vi har valgt at udvide vores tilstedeværelse på de sociale medier kan du læse mere om senere i brevet.

Seneste udgave af magasinet sund-forskning kom på gaden i starten af juni og det indeholder blandt meget andet et interview med Chris Macdonald, hvor han fortæller om det storstilede forskningsprojekt U-TURN 2, som endnu engang stadfæster påstanden om, at livsstilsændringer giver vores helbred langt bedre odds end medicin. 

Alt det og andre spændende nyheder finder du herunder - god læselyst!

Indhold i nyhedsbrevet:

  • om klub-sund og de mange medlemsfordele

  • sund-forsknings indtagelse af Twitter og Instagram

  • U-TURN - let the change begin (Chris MacDonalds storstilede forskningsprojekt)

  • Interview med akutsygeplejerske Elizabeth Berg om brobygning imellem sundhedssystemerne

  • 'Din livsstil påvirker dine gener' - nyt fra den epigenetiske verden


klub-sund

klub-sund bliver klubben, hvor vi giver dig nyheder og informationer råt for usødet og stiller os kritiske overfor den almindelig samfundsopfattelse på sundhedsområdet. Vi perspektiverer problemstillinger fra ALLE vinkler og træder ind på områder, de andre medier træder udenom.

         


Det koster 90 kr. om året at være medlem og du får en række fordele:

  • sund-forskning direkte hjem i din postkasse hver gang det udkommer, altså 6 gange årligt

  • Fri deltagelse i webinar, hvor du kan møde eksperter på sundhedsområdet, herunder Marianne Palm

  • 10% rabat på alle produkter i sund-forsknings webbutik shop-sund

  • Særlige tilbud i løbet af året

www.klub-sund.dk kan du læse alt om klubben og ikke mindst melde dig ind. Vi vil rigtig gerne have dig med!Twitter og Instagram - hvorfor?

Vi vil give dig så mange vinkler på vores arbejde som overhovedet muligt og da de sociale medier har hver deres funktion og mulighed for formidling af budskaber, så har vi valgt at udvide sortimentet, udover vores Facebook-side. For os er det ikke spørgsmålet om enten/eller – vi vil have både/og og være der, hvor det sker. 

Twitter giver os mulighed for at blande os i den offentlige debat på kort og præcis vis og få et hurtigt overblik over, hvad der sker indenfor sundhedsområdet. 

Instagram giver dig et visuelt indblik i sund-forsknings arbejde og er mediet, hvor der er plads til lidt sjov og løjer på en seriøs baggrund.

Vi er lige startet op på begge kanaler og vi håber, at du vil følge os og vores udvikling.

      Følg os på Twitter

 

 

  

Følg os på Instagram

 Interview med Chris MacDonald i det seneste sund-forskning magasin

                                                 

                     

Chris MacDonald fortæller om sit nyeste forskningsprojekt U-TURN 2, som er en udløber af tv-programmet U-TURN med Chris MacDonald fra 2013, hvor deltagerne forbedrede deres sygdomsbillede ved hjælp af livsstilsændringer. Projektets formål var at undersøge, om erfaringerne fra tv-programmet kunne overføres til en større gruppe personer med type 2 diabetes, uden at deltagerne blev fulgt af tv.

Efter blot tre måneder kunne fem ud af seks deltagere i tv-programmet tage mindre diabetesmedicin, og i forskningsprojektet kunne halvdelen af de ca. 100 deltagere reducere deres diabetesmedicin.

Læs hele det inspirerende interview her

 Akutsygeplejerske Elizabeth Berg vil bygge bro

                


Elisabeth Berg fortæller i et interview med Marianne Palm, hvordan hun vil bygge bro imellem det ’etablerede’ og det komplementære sundhedssystem. Hun fortæller sin personlige historie om, hvordan hendes barn blev afhjulpet børneleddegigt gennem en kombination af traditionel og komplementær medicin. Interviewet er lavet i samarbejde med NSTV og du kan se det
 her                                            

            Din livsstil påvirker dine gener

                  Længe har man troet, at det enkelte menneskes skæbne kunne aflæses i den unikke genetiske kode, DNA. Men den nyeste forskning inden for epigenetik viser, at miljøet omkring vores DNA kan ændre sig og føre til forandringer i kroppen, som kan have betydning for vores helbred. Utrolig spændende artikel fra Gunhild Reumert, cand.scient. biokemi fra Københavns Universitet med speciale i cellebiologi, epigenetik og cancer. Epigenetik er et af de mest populære områder inden for biologisk forskning. Forskningen byder på nye måder til at forstå, hvordan kroppens celler specialiserer sig, og hvorfor nogle sygdomme opstår. Artiklen kan du finde
 her 

                                                        Følg os på alle vores kanaler og deltag i debatten - vi er altid meget glade for at høre, hvad I har at sige, og hvad Jeres erfaringer er. Så bliver vi alle klogere :)


Har du spørgsmål, kommentarer eller gode ideer, må du meget gerne sende en mail til info@sund-forskning.dk. Sammen kan vi gøre det hele meget bedre.

Mange hilsner og ønsker for en skøn sommer,

redaktionen på sund-forskning

 

                                                                  

Frameld dig nyhedsbrevet