
Mælkefri og glutenfri hvid chokolade-hindbær-mousse med chokoladecookies. Enkel portionsanretning. Til 4 personer
Ingredienser
200 ml mælkefri fløde
100 g mælkefri hvid chokolade
1 bæger pasteuriseret æggeblomme, ca. 2 blommer
1 bæger pasteuriseret æggehvide, ca. 1 ¼ blomme
4 spsk. sukker
2 blade husblas
100 g frosne hindbær
Evt. 50 ml vand
Købte glutenfri og mælkefri chokoladecookies
Sådan gør du:
Varm den mælkefri fløde i en kasserolle, tag den af varmen, og smelt den hvide chokolade heri.
Pisk hviden stiv med 1 spsk. sukker. Pisk derefter æggeblommen cremet og lysegul med 1 spsk. sukker. Rør cremen fra æggeblommen i den smeltede chokolade.
Udblød husblassen i koldt vand i en skål.
Varm hindbærrene i en kasserolle med de sidste to spsk. sukker, til det bliver til puré. Tilsæt vandet, hvis der behøves mere væde.
Hæld den varme puré i en si, og sigt hindbærkernerne fra. Hæld puréen tilbage i kasserollen. Vrid vandet fra husblassen, og opløs den i den varme hindbærpuré.
Hæld den fine puré i ægge- og chokoladeblandingen.
Vend herefter de stiftpiskede hvider i cremen, og fordel den i fire glas.
Sæt glassene på køl i minimum en time.
Ved servering: Knus ca. én glutenfri og mælkefri chokoladecookie i hvert glas. Pynt med friske hindbær og blåbær, og servér.
Find flere sommeropskrifter i bogen ”Glutenfri og mælkefri Kager og Desserter” af Karina Villumsen. (Billedet)
