Dessert på glas

Mælkefri og glutenfri hvid chokolade-hindbær-mousse med chokoladecookies. Enkel portionsanretning. Til 4 personer

 

Ingredienser

200 ml mælkefri fløde

100 g mælkefri hvid chokolade

1 bæger pasteuriseret æggeblomme, ca. 2 blommer

1 bæger pasteuriseret æggehvide, ca. 1 ¼ blomme

4 spsk. sukker

2 blade husblas

100 g frosne hindbær

Evt. 50 ml vand

 

Købte glutenfri og mælkefri chokoladecookies

 

Sådan gør du:

Varm den mælkefri fløde i en kasserolle, tag den af varmen, og smelt den hvide chokolade heri.

Pisk hviden stiv med 1 spsk. sukker. Pisk derefter æggeblommen cremet og lysegul med 1 spsk. sukker. Rør cremen fra æggeblommen i den smeltede chokolade.

Udblød husblassen i koldt vand i en skål.

Varm hindbærrene i en kasserolle med de sidste to spsk. sukker, til det bliver til puré. Tilsæt vandet, hvis der behøves mere væde.

Hæld den varme puré i en si, og sigt hindbærkernerne fra. Hæld puréen tilbage i kasserollen. Vrid vandet fra husblassen, og opløs den i den varme hindbærpuré.

Hæld den fine puré i ægge- og chokoladeblandingen.

Vend herefter de stiftpiskede hvider i cremen, og fordel den i fire glas.

Sæt glassene på køl i minimum en time.

 

Ved servering: Knus ca. én glutenfri og mælkefri chokoladecookie i hvert glas. Pynt med friske hindbær og blåbær, og servér.

Find flere sommeropskrifter i bogen ”Glutenfri og mælkefri Kager og Desserter” af Karina Villumsen. (Billedet)

 

www.madgudinden.dk