Linksamling af faglige artikler – magasinet sund-forskning 2018

 

Herunder følger en linksamling af faglige artikler fra magasinet sund-forskning årgang 2018. Vi har udvalgt artikler, som indgår i pensum på uddannelsen til Biopat/naturopath i biologisk medicin

Rigtig god fornøjelse !

 

Marianne Palm
Oktober 2018

 

 

Fedtsyrerne

 

http://sund-forskning.dk/artikler/forsta-dine-fedtstoffer-forsta-din-krop/

Læs om fedtstoffer helt ind til kernen. Alle fedtsyrers funktion i kroppen gennemgås.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/lecithin-til-huden-og-til-resten-af-kroppen/

Læs om lecithin, der er medlem af fosfolipidgruppen. De indgår i hele cellemembranens opbygning i kroppen. Lecithin er også god til huden.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/hvordan-gar-det-for-dit-barn-i-skolen/

Læs om Eye-q, der kan bruges til at styrke skolebørns hjerner og hermed også evnen til at lære. Noget tyder på at Eye-q kan styrke hjernecellerne, hvis barnet er ramt af ADHD, ADD eller PTSD.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/stabil-fiskeolie-med-pufanox-systemet/

Læs om fiskeolier og antioxidantkomplekset Pufanox. Pufanox kan bevare og optimere de sundhedsfremmende egenskaber i fiskeolien.

 

 

Fordøjelsen

 

http://sund-forskning.dk/artikler/flower-power-lad-tarmfloraen-blomstre/

Læs om hvordan man kan opretholde en god mikrobiodiversitet i tarmsystemet med hjælp fra naturens urter frisk pollen, gelé royal, honning og honningdug-honning.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/maelkesyrebakterier-mod-forstoppelse/

Læs om tarmsystemet, hvor mælkesyrebakterierne kan hjælpe mod forstoppelse. I artiklen vises årsagerne til forstoppelse og der gives også gode råd mod forstoppelse.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/en-hardnakket-god-te-til-den-hardnakkede-forstoppelse/

Læs om urten Cassia Senna, som indgår i den gode gamle kendte Thea Go te, der har afførende normaliserende effekt på tarmsystemet. Theen kan bruges mod forstoppelse.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/nar-tarmen-er-utaet/

Læs om utæt tarm og hvordan lactobacillus kan styrke både slimhinderne i munden og i tarmen.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/om-sammenhaengen-mellem-tarmflora-og-overvaegt/

Læs om sammenhængen mellem tarmfloraen og overvægt og hvordan mikrofloraen går ind og regulerer vægten. Probiotika kan hjælpe på tarmfloraen.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/kerner-fra-grapefrugt-mod-bakterier-og-svampe/

Læs om kerner fra grapefrugt som støtteterapi mod bakterier og svampe som fx candida.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/utaet-tarm-leaky-gut/

Læs om utæt tarm – leaky gut. Artiklen kommer med faktorer, der giver leaky gut og forslag til hvordan leaky gut kan behandles.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/nye-og-veldokumenterede-stammer-fra-fire-probiotiske-bakterier/

Læs om fire nye veldokumenterede probiotiske stammer til fordøjelsessystemet. De fire nye stammer hedder Bifidobacterium lactis XD/071, Bifidobacterium lactis XD/191, Lactobaccillus acidophilus XD/015 og Lactobacillus rhamnosus XD/011.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/en-maelkesyrebakterie-til-babyer-og-alle-os-andre/

Læs om mælkesyrebakterien XD/011 til babyer og voksne. Afsnittet manglede i juniudgaven af sund-forskning.dk 2018. Det er vigtigt at babyer får opbygget den rette mælkesyrebakterieflora fra fødslen. Sammenhold med artiklen ”nye og veldokumenterede stammer fra fire probiotiske bakterier.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/forebyg-diarre-efter-antibiotika/

Læs om probiotika til forebyggelse af diarré efter antibiotikabehandling. Multiresistente bakterier florer som aldrig før og der behandles med antibiotika. Antibiotika slår tarmfloraen i stykker. Probiotika kan bygge op igen.

 

 

Generelt

 

http://sund-forskning.dk/artikler/julestress-det-kender-jeg-ikke-til/

Læs om rosenrod til julestressen. Rosenrod er en kendt adaptogen urt, der giver mere energi.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/spis-alger-til-croissanten/

Læs om algerne spirulina og chlorella fra arten mikroalger. De indeholder aminosyrer, er gode kilder til omega-3 og kan bruges ved udrensningskure.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/den-tavse-epidemi-kviksolv-nedarves-gennem-generationer/

Læs om kviksølv, der nedarves gennem generationer. Mange symptomer som nedsat fertilitet, migræner, mærkelige smerter osv kan skyldes en kviksølvforgiftning.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/byg-dig-op-til-efterarets-traening/

Læs om det veganske produkt Nordiq Nutri-Sport til træning. Produktet hjælper kroppen til en god restitution før, under og efter træning.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/stotte-til-dit-svage-syn/

Læs om øjnene, hvor aldersforandringerne ofte begynder efter 40-årsalderen. I artiklen omtales et nyt produkt ”Medivit” som indeholder alle næringsstofferne til øjnene som fx antioxidanterne lutein og zeaxanthin mv.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/stress-af-for-ferien-og-forbered-dig-pa-feriemave/

Læs om de gode tips til hvordan man undgår stress før ferien og feriemave. Produktet Garpo med allicin og mælkesyrebakterier kan være løsningen på stress og feriemave.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kulhydrater/

Læs om kulhydrater, hvor artiklen gennemgår de forskellige typer kulhydrater og glykemisk indeks set i forhold til blodsukker og blodsukkerstigninger.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/hey-mand-er-du-tissetraengende/

Læs om græskarkerner i produktet Prosta Vital fra New Nordic. Mænd døjer ofte med en forstørret prostata, når de runder de 50 år og de bevirker en øget tissetrang og vandladningsproblemer.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/en-sund-hjerne-starter-i-tarmene/

Læs om Dr. David Perlmutter, der er neurolog og en internationalt anerkendt leder inden for hjerneforskning. Han mener at en sund hjerne starter i hjernen. Han har skrevet en række bøger bla bestselleren ”Grain Brain”.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/epigenetik-styrer-cellernes-dna/

Læs om epigenetik, der styrer cellernes DNA. Det er pakningen af DNA’et i cellekerne, der er det afgørende for om et gen bliver tændt eller slukket. Er pakningen stram tændes der ikke for genet. Er pakningen løs tændes der for genet.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/energidrikke-braender-dig-af/

Læs om energidrikke, hvor forbruget især blandt unge mennesker i Danmark er højt. De drikker dem for at få energi, men i stedet får de et koffeinchok og det kan de unge ikke tåle så godt som voksne.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/fermenteret-rodkloverekstrakt-er-effektivt-til-at-nedsaette-aldersbetinget-knogleskorhed/

Læs om fermenteret rødkløverekstrakt fra Herrens Mark, der både kan bruges til gener i overgangsalderen samt til knogleskørhed.

 

 

Hud

 

http://sund-forskning.dk/artikler/bakterier-og-svampe-pa-flugt/

Læs om Tea Tree Oil til hudproblemer. Den naturlige mikroflora på huden kan nemt forskubbes ved for hyppig vask med sæbe. Tea Tree Oil kan være løsningen.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/klimaforandringer-kom-og-red-os/

Læs om tør, kløende og irriteret hud, der ofte optræder om vinteren. Tilførsel af C-vitaminer, hyaluronsyre styrker huden og gør at huden igen holder på fugtigheden.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/havets-muntre-blomster/

Læs om havets muntre blomster – algerne. Det danske firma Mellisa har udviklet et nyt produkt til huden, som er en creme fremstillet af den brune, røde og grønne alge. Den nye serie hedder BioOcean.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/huden-din-levers-losseplads/

Læs om hudsygdomme set fra fordøjelsens, leverens og tarmfunktionens synsvinkel. Hudsygdomme kan behandles med homøopatiske midler og det oplyses.

 

 

Immunforsvaret

 

http://sund-forskning.dk/artikler/det-bedste-til-borns-immunforsvar-nervesystem-og-hormonsystem/

Læs om gode råd til børns immunforsvar, nervesystem og hormonsystem. Supplerende læsning om de her emner findes i den nye sundhedshåndbog.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/nar-moderne-forskning-moder-et-verdenskendt-urteprodukt/

Læs om det verdenskendte urteprodukt Bio-strath, der kan bruges til immunforsvaret og til at styrke kroppen generelt. Børn har også stor glæde af produktet og mange infektioner kan undgås.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/vaer-pa-forkant-med-efterarets-infektioner/

Læs om tips til at forebygge efterårets infektioner. Astragalus, oreganoolie og kosttilskudet Solgar Nordic er gode medspillere her.

 

 

Knogleskørhed

http://sund-forskning.dk/artikler/sunde-knogler-bygget-op-af-verdenshavene/

Læs om Berthelsens kalkbalance+ til opbygning af sunde knogler og især er dette vigtigt efter overgangsalderen, hvor kvinder mister meget knoglemasse.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/udvalgte-bakteriestammer-stotter-dine-knogler/

Læs om mælkesyrebakterier, der kan bruges til at forebygge knogleskørhed. Artiklen giver også kostråd og beskriver hele den tekniske proces der pågår under opbygningen og nedbrydningen af knoglemassen.

 

 

Lavt stofskifte

 

https://sund-forskning.dk/artikler/se-lavt-stofskifte-som-en-gave/

Læs en beretning om Lilye Vestergaard, der fik konstateret lavt stofskifte. Hun måtte lave en række nye tiltag i sit liv. I artiklen fokuseres på sundhedstiltag og lavt stofskifte set fra fordøjelsens synsvinkel.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/en-syg-lille-sommerfugl/

Læs om lavt stofskifte fra skjoldbruskirtlens synsvinkel. I artiklen gives der også kostråd til hvordan man kan forebygge at få lavt stofskifte. Sammenhold artiklen med ”se lavt stofskifte som en gave”. Læs mere om lavt stofskite på www.sund-forskning.dk

 

 

Vitaminer, mineraler, urter og aminosyrer

 

http://sund-forskning.dk/artikler/det-er-farligere-at-falde-end-at-faerdes-i-trafikken/

Læs om faldulykker, der især er meget udpræget blad de ældre. D-vitamin i høje dosis kan hjælpe her sammen med daglig motion.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/kan-du-sige-kalk-uden-at-sige/

Læs om kalk, magnesium, D-vitamin og K-vitamin. De er alfaomega, når man som kvinde forebygge knogleskørhed efter overgangsalderen, når østrogenniveauerne i kroppen er dalet.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/syv-af-de-staerke-til-opbygning-for-alle-aldre/

Læs om aminosyreterapi. Aminosyrer er vigtige for kroppen, da de indgår i mange forskellige processer. Artiklen gennemgår de forskellige aminosyrer og deres egenskaber.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/taber-du-haret-i-farten/

Læs om hårtab udløst af stress. Mineralet silicium, der styrker hår, negle og huden, kan også bruges, hvis man har stress

 

http://sund-forskning.dk/artikler/vaer-klog-husk-dine-b-vitaminer/

Læs om B-vitaminerne, der findes i alle fødevarer. Ofte får vi ikke nok af dem. Artiklen giver mange gode tips til hvorledes man kan spotte en B-vitaminmangel. Dansk Farmaceutisk Industri, der står bag den grønne vitaminserie, har udviklet et stærkt B-vitaminpræparat med alle otte B-vitaminer.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/vitaminer-og-mineraler-til-dig-og-din-familie/

Læs om Solgar L-Lysin, Magnifood Complex og Living Multrinuent Complex. Produkterne sikrer en god optagelse og omdannelse af den mad der indtages. Produkterne kan bruges af hele familien i en travl hverdag.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/cannabis-virker-pa-alle/

Læs en ny artikel om cannabis. Debatten kører fortsat i medierne. Cannabis kan bruges ved søvn, stress- og livsstilssygdomme. Der findes mange forskellige sorter og den euforiserende del kan indtages som tilskud. Se også de andre artikler om cannabis på www.sund-forskning.dk

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hvis-dit-sind-lober-af-sted-med-dig/

Læs om planten Centella Asiatica (Gotu Kola), der har en positiv indvirkning på signalstofferne i hjernen. Planten styrker også nervesystemet og beroliger.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hampens-universelle-effekt/

Læs om hampeplantens unikke virkestoffer, cannabinoider. De virker både på mennesker og dyr og de er naturens smertestillere. Artiklen sammenholdes med de andre artikler om hampeplanten bragt i magasinet sund-forskning.dk.

 

 

Overvægt og diabetes

 

http://sund-forskning.dk/artikler/bonner-hjaelper-mod-overvaegt-og-diabetes/

Læs om bønner fra den svenske bog ”Lät Bönor förändra ditt liv af Lars-Erik Litsfeldt og Patrik Olsson. De kan bruges mod overvægt og diabetes. Bønnerne er med til at stabilisere blodsukkeret, så de store blodsukkerudsving kan holdes i ave. Artiklen giver gode råd til diabetikere og overvægtige.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/stop-diabetes-og-dodsfald-for-diabetes-og-dodsfald-stopper-dig/

Læs om diabetes og dødsfald, der kan udløses af det metaboliske syndrom. Det hele starter mange år, før man får type 2 diabetes og udløses af bla af ustabilt blodsukker, træthed, svingende humør mv.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/med-fedt-skal-fedt-fordrives/

Læs om det sunde fedt til en krop, der er ramt af livstilssygdommen type 2 diabetes. Artiklen er et godt supplement til det, der står skrevet om stofskiftetyperne i sundhedshåndbogen.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/hop-ud-af-den-daglige-utilpashed-og-skab-sundhed-til-resten-af-livet/

Læs om ketosediæten. Det viser sig måske, at vi har to typer forbrændingssystem. Overvægtige og personer med blodsukkerproblemer bør skifte til en fedtstofforbrænding, som vil hjælpe på overvægten og blodsukkerproblemerne.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Giv mig besked om:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x