Linksamling om allergi, astma og høfeber

 

Sund-forskning har samlet en række artikler i en linksamling om allergi, astma og høfeber, der handler om de fleste problemstillinger om emnerne.

Artiklerne er skrevet med udgangspunkt i det hele menneske og bør bruges som støtteterapi og vejledende.

Allergier, astma og høfeber kan være komplekse og bør altid behandles af en læge. 

God fornøjelse!

 

Marianne Palm
Marts 2022

 

 

Allergi, astma og høber

 

https://sund-forskning.dk/artikler/naturligvis-om-allergi/

Allergi opstår, hvis slimhinderne tyndslidte, ernæringstilstanden dårlig eller ligger der gamle kroniske infektioner gemt, som ikke er blevet behandlet korrekt. Slimhinderne skal normalt beskytte mod indtrængen af fremmede stoffer. Allergien kan behandles med Intolerance fra Bidro eller Høfazin fra Mezina. Bruges kurmæssigt i et par måneder sammen med et godt tilskud af vitaminer og mineraler.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/stotteterapi-til-astma/

Astma skal behandles rigtigt og optræder i forskellige grader. Har man astma har man en hvæsende og pibende vejrtrækning. Det er lægens opgave at vurdere graden af astma og hvilken medicin der er nødvendig. Det kan være, at der findes andre løsninger end medicin. Lægen bør kunne se forskel på astma, akut bronkitis eller kronisk bronkitis. Få den rigtige medicin. Læs mere på www.lunge.dk  fra Danmarks Lungeforening.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/smertestillende-medicin-kan-give-boern-astma/

Håndkøbsmedicinen paracetamol, der bruges til at slå feber ned hos små børn sættes i forbindelse med risikoen for at udvikle astma senere i livet. Årsagen er, at paracetamol måske påvirker kroppen, så inflammation og allergi kan opstå.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/cellulose-mod-pollenallergi/

En tømrer havde sin søn med ud på værkstedet. Sønnen, som er allergiker, oplevede at hans nysen forsvarnd, når han var med far ude i værkstedet. Det skyldtes cellulosen, som er i det fine træstøv, der er i træ. I artiklen er der tre henvisninger ud til erfaringerne med cellulose i forhold til allergier. Der er en om børn, en opdagelserne og en artikel som handler om de randomiserede forsøg som er lavet med cellulose.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hoefeber/

Høfeber er en betegnelse, der dækker over allergi over for hø og luftbårne partikler som træpollen (el, elm, hassel og især birk), græspollen om sommeren, gråbynke og forskellige blomster, støvmider og skimmelsvamp. De mikroskopiske stoffer kommer ind i næsen og provokerer immunforsvaret, så histamin frigøres. Styrk kroppen med gode fedtsyrer, vitaminer og mineraler og brug urten echinacea purpurea (rød solhat), der styrker immunforsvaret generelt. Citronmelise virker også mod allergi.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/vi-far-astma-og-allergi-som-aldrig-for/

Både lægerne og de alternative har det samme synspunkt, at allergi er en overfølsomhedsreaktion på et givent stof, som kroppen udsættes for. Immunsystemet overreagerer på de stoffer, som normalt er uskadelige og kroppen danner histamin for at omgås den allergiske reaktion. Lægerne behandler allergier med antihistaminer og giver medicin til astma. Nogle allergier behandles også med binyrebarkhormoner.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/forarsallergi-eller-allergi-hele-aret/

Allergi hvert forår som mange mennesker er ramt af kan være krævende. En kur, der varer mellem en måned til tre måneder kan gøre en forskel. Vælg fx produktet Aller-Fri fra Nani, som indeholder urteekstrakter fra rødsolhat, citronmelisse og ingefær samt C-vitamin og mælkesyrebakterier. Læs mere på www.Nani.dk

 

https://sund-forskning.dk/artikler/allergier-stormer-frem-verden-over-forskerne-prover-at-forsta-hvorfor/

Der er udgivet en masse videnskabelige artikler om hvorfor allergier, astma, høfeber og eksem stiger med så voldsom hastighed som det gør. Årsagerne er komplekse og kan være svære at forstå. Dog tyder noget på, at den stigende forurening kan være årsagen og brugen af medicin og antibiotika i barnets første leveår. Den moderne livsstil med højt indtag af kød, mælkeprodukter og æg kan også være årsagen. Den mere vegetariske livsstil med mere frugt og grønt menes at beskytte.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/vigtige-allerginoter-til-17-millioner-danskere/

Har man allergi er kroppens immunforsvar og slimhinder påvirket. Symptomerne er kløende eller tilstoppet næse, øjne der løber i vand, træthed, sløvhed og en følelse af at have vat i hovedet. Behandlingen kan være en vitamin- og mineralkur. Man kan også tage en detox kur, hvor kroppens udrensningsorganer styrkes eller man kan bruge produktet Spenglersan G, som er til den akutte allergi. Spenglersan fås som sprayflaske, hvor et pust svarer til en dråbe. Tag max 10 dråber dagligt, som gnides ind i albuebøjningen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/nar-ho-giver-feber/

Høfeber er den hyppigste kroniske sygdom i den vestlige verden. Det skønnes at 1 million danskere har eller har haft høfeber. Symptomerne på høfeber er rindende og kløende øjne, røde rande om øjnene, kløende og tæt næse, kløe bagerst i ganen, problemer med vejrtrækningen, tør hoste, hovedpine og forringet smags- for lugtesans. Den hyppigste årsag til høfeber er pollen, mindre hyppige årsager er høfeberreaktioner på husstøvmider, kæledyr eller skimmelsvampe.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/studier-om-virkningen-af-nasaleze-mod-hoefeber/

En liste over studier på produktet Nazalese, der virker mod høfeber. Studierne og kilderne er på engelsk.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hofeber-graespollen-og-husstov/

Fermenterede produkter hjælper kroppen til at optage næringsstofferne bedre ved at styrke mikrofloraen i tarmen. Produktet Omni-Immune indeholder naturlige ingredienser herunder beta-glukaner. Omni-Immune hjælper på forstoppelse, oppustede tarme og styrker slimhinderne både i tarmene og i luftvejene, som betyder at mennesker der lider af luftbårne allegier overfor græspollen, birkepollen og husstøv får det bedre.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/nasaleze/

Nazalese er et naturligt produkt fremstillet af planteudtræk og består af cellulosepulver. Et pust i hvert næsebor beskytter mod de generende luftbårne allergener fx fra pelsdyr og forurening.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/sensistop/

Produktet Sensistop har været forbundet med en del mystik. Trods det har mange fået hjælp til deres allergi ved at tage produktet mod fødevareallergier, luftbårne allergier og udefinerbare intolerancer. Produktet kan købes på en tysk hjemmeside på www.sensistop.de

 

https://sund-forskning.dk/artikler/allergi/

Betingelserne for at en allergi kan bryde igennem er et svækket immunforsvar, så fremmede stoffer kan trænge igennem slimhinde-barrieren og ind i blodet. Immunforsvaret kan også kæmpe med gamle infektioner, som er opstået efter akutte infektioner, som ikke er behandlet korrekt.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/ja-snoft-der-er-forar-i-luften/

I de senere år er pollensæsonen og foråret startet tidligere og tidligere. Det betyder en længere pollensæson og udfordringer for pollenallergikerne. Fermenterede produkter lavet af gærekstrakter gør underværker i tarmsystemet og hjælper med at optage næringsstofferne. Studier viser, at gærekstrakter også kan gøre en forskel ved græsallergi, allergisk snue og almen svækkelse af immunforsvaret.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/allergiske-krydsreaktioner/

En oversigt over hvad der kan udløse allergiske krydsreaktioner og henvisninger til andre artikler.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/allergi-fra-sundhedshaandbogen

Ved allergi er man overfølsom for et eller flere stoffer. Det gælder om at styrke immunforsvaret og lukke evt ”utætte” slimhinder, så stoffer ikke kan trænge ind over kroppens naturlige barrierer. Allergier skal ikke kun behandles med antihistaminer, som dæmper symptomerne, men også gerne med øget fokus på livsstilen, hvor kosten indeholder gode vitaminer, mineraler og fedtsyrer mv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/husstoevsallergi-et-engelsk-studie/

Et link ud til et engelsk studie på Nazalese, hvor man kan puste cellulose i næsen og undgå støvallergi.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hoefeber-studier-paa-nazalese/

Støvallergi kan behandles ved at puste cellulose i næsen. Der er link ud til to studier på Nazalese, hvor man kan læse om erfaringerne med cellulose til behandling af støvallergi.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/nazalese-boern-og-hoefeber/

Produktet Nazaleze er uskadeligt at der blev lavet forsøg på børn med produktet. Der henvises i denne omtale til studiet på Nazalese.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/udsigt-til-hoefeber/

Høfeber optræder i 3 forskellige former: Forårs-, sommer- og efterårshøfeber. Forårshøfeber skyldes træpollen fra fx birk, el, elm og hassel. Sommerhøfeber er den hyppigste form og skyldes græsser. Efterårshøfeber kulminerer fra august-september og volder sjældent de store problemer. Mange mennesker har en kombination af flere former for pollenallergi.

 

 

Fiskeolie, fedtsyrer og allergi

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fiskeolie-og-ldl-kolesterol-godt-nyt-fra-videnskaben/

Fiskeolie styrker hjertekredsløbet og nedsætter chancerne hos gravide for at føde børn med allergi. Det så man i et forsøg på Linkøbing Universitet i Sverige, hvor man gav en gruppe gravide Pharma Nords Bio-Marin-Plus. Blandt mødre, der havde taget fiskeolien under graviditeten så man, at færre børn udviklede fødevareallergier og eksem senere i livet.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fiskeolie-under-graviditeten-forebygger-astma/

Kvinder der indtager fiskeolie fra 25. graviditetsuge, har større chancer for at føde børn med et godt helbred samt lavere forekomst af allergi og eksem, viser et svensk forsøg, hvor deltagerne fik Bio-Marin Plus fra Pharma Nord.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/av-mor-det-kloer/

Børn kan have tør, kløende og irriteret hud. Fænomenet skyldes ofte mangel på fedtsyrer. Produktet Tee Tree Oil virker bakteriedræbende, kølende og kløestillende uden at påvirke hudens naturlige bakterieflora.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fiskeolie-nedsaetter-risikoen-allergi-hos-nyfoedte-boern/

Gravide med familiær allergisk baggrund i familien kan med fordel indtage 9 Bio Marin fiskeolie kapsler fra 25. graviditetsuge og nedbringe chancerne for at barnet får fødevareallergi eller udvikler allergisk eksem.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/de-rette-fedtsyrer-til-borneeksem/

Børn kan være ramt af forskellige hudlidelser fx tør hud, eksem eller kløende hud. Til tør hud kan man anvende planteolierne. Til hud ramt af kløe og eksem kan man anvende omega 3 fedtsyrerne. Sørg for at tilføre fedtsyrerne ude fra og ind og indefra og ud.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/sa-vigtig-er-fiskeolie-for-din-graviditet/

Omega-3 fedtsyren er utrolig vigtig for udviklingen af hjernen hos barnet. Undersøgelser har vist meget omega-3 under graviditeten, mindsker risikoen for at udvikle fordøjelsesproblemer, allergi mv. Pharma Nords Bio Marin anbefales.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/lad-der-endelig-ga-fisk-i-graviditeten/

Forskning viser at gravide, der indtager fiskeolie, har lavere chancer for at barnet udvikler allergi. Har begge forældre allergi i forvejen øges barnets chancer for at udvikle allergi. Der blev lavet forsøg med gravide, der indtog produktet Bio Marin Plus.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/omega-3-fra-stenalder-til-nutid-3/

Vores gener går stadig godt i spænd med stenalderkostens sammensætning. Olle Hagelund har skrevet en bog om omega-3 fedtsyrerne og dette emne. Stenalderkosten bestod af lige dele omega-3 og omega-6 fedtsyrer. I dag er fordelingen skubbet hen mod et stort indtag af omega-6 fedtsyrer og det mener man har skabt grobund for mange sygdomme herunder de anti-inflammatoriske.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fiskeolie-forebygger-allergi-hos-nyfodte/

Mange børn udvikler allergi i deres første leveår. Det kan forebygges ved at spise fiskeolie under graviditeten. Bio Marin Plus fra Pharma Nord har i forsøg med gravide kvinder vist at have en stor beskyttende effekt.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/baeredygtig-fiskeolie-er-det-nye-sort/

En artikel med en diskussion af kvaliteten af de forskellige fiskeolier, der findes på markedet.  Man bør kigge efter totox-værdier og harskningsgrad dvs. hvor rene og holdbare de er med vægt på bæredygtighed.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/omega-3-fedtsyrer-traekker-i-handbremsen-nar-du-har-inflammation/

Vi har alle hørt at fiske olie i form af EPA (eikosapentaensyre) og DHA i form af docosahexaensyre) er godt for hjertet og det er stadig sandt. Disse fedtsyrer er også med til at modvirke åreforkalkning i hjertet og forebygge at børn udvikler allergi eller allergisk eksem. Læs mere om forskningen bag i en kort artikel.

 

 

Fordøjelsen, mave-tarmkanalen og allergi

 

https://sund-forskning.dk/artikler/taenk-pa-din-tarm/

Mange mennesker kan have problemer med at fordøje de kortkædede kulhydrater i frugt og grøntsager. Food Map diætister har kortlagt, hvilke fødeemner som kan fordøjes, hvis man fx har irriteret tyktarm og hvilke man i en periode bør holde sig fra.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kan-du-taale-maelk/

Mange tusinde danskere kan ikke tåle mælk eller mælkeprodukter. Den hyppigste årsag er laktoseintolerance. Laktoseintolerance kan være arvelig. Der kan også være en komplikation til fx Cøliaki eller Chrons sygdom.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/tip-til-hele-familiens-maver-og-tarme/

Produktet NDS Probiotic Classic indeholder 10 gode mælkesyrestammer, der kan styrke hele familiens fordøjelse og maver. Knogler og led samt huden kan styrkes med fx NDS Ezy move eller NDS Probiotic SkinActive. Alle produkter er fra Firmaet NDS Engholm.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/glucose-intolerance-engelsk/

En længere artikel på engelsk om glucose-intolerancer.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/af-med-allergien/

Et finsk studie viser, at 25% af nyfødte børn udvikler allergi, hvis de fødes ved kejsersnit, da de så ikke samler de nødvendige bakterier op som ved en normal fødsel. Nyfødte kan behandles med mikrobiotika og kompensere og forebygge, at der opstår allergier.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/sla-candida-albicans-svampen-ned-med-krydderurter-og-kostaendringer/

En øget trang til sukker, kan skyldes overvækst af candida i tarmen. Candida svampen skal udsultes og sukkerholdig mad undgås. Dida fra New Nordic med indhold af forskellige urter, hvidløg og kanel kan bruges som støtteterapi.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/histaminintolerance-kan-give-vat-i-hovedet/

En histaminintolerance kan give symptomer i mave-tarmkanalen, hovedet og uregelmæssige hjerteslag mv. Intolerancen skyldes at man ikke kan nedbryde et histaminmåltid korrekt. Man kan tage en DAOsin kapsel til hjælp og mave-tarmkanalen støttes i at nedbryde det histaminholdige måltid korrekt.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/naar-maelk-er-en-belastning-helbredet/

En beretning om det for tidligt fødte barn Mathias. Han kunne ikke tåle modermælkserstatning. Forældrene tog sagen i egen hånd. Han fik tilskud af vitaminer, mineraler, homoøopati til fordøjelsen og immunforsvaret mv. og fik det meget bedre.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/foedevareintolerance/

Udefinerbare symptomer i mave-tarmkanalen, som oppustethed, smerter, diarré mv. efter at man har spist et måltid kan være et tegn på en histaminintolerance, dvs. at tarmen mangler et enzym så de histaminholdige fødevarer kan nedbrydes korrekt. Under normale forhold danner tarmen enzymet, så histaminintolerancerne holdes i skak.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/snotnaese-og-solovehoste-raske-rollinger/

Blogger Tina Engkjær-Holme fortæller hvordan hendes tre børn slap for hoste, mave, fordøjelses- og øreproblemer ved at droppe mælken. Det gjorde dem raske efter at have indtaget astmamedicin og alt for meget penicillin.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/glutenfrit-brod-der-maetter/

En opskrift på glutenfrit brød lavet af cashewnødder og kokosmel. Brødet er godt som morgenmad, da det mætter længe. Spis i øvrigt gode proteiner, fedtsyrer og kulhydrater til alle måltider. Det holder en kørende dagen igennem.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kan-du-tale-maelk/

Hyppige diarreer, luft i tarmene og mavesmerter, kan det være tegn på intolerance over for laktose, som er et mælkesukker, som findes i alle mælkeprodukter. Både børn og voksne kan være ramt. Med en gentest kan man finde ud af om man er allergisk overfor mælk. Man gnider sig selv på indersiden af mundhulen med en vatpind som sendes retur i samme æske. Portoen er betalt. Svaret kan læses på firmaets hjemmeside på: https://www.dynamiccode.se eller ved at ringe til det svenske firma.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/laer-dit-tarmsystem-selvforsvar/

Bio-Tura er en kapsel med to probiotiske bakterier, der styrker tarmkanalen. Bruges med fordel på fx rejser til sydligere himmelstrøg, hvor vand og mad ofte indeholder nogle andre bakterier end hjemme. Bio-Tura jager de fjendtlige bakterier ud af tarmkanalen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/bli-gode-venner-med-de-gode-bakterier-og-smid-resten-ud/

Mælkesyrebakterierne står for mange funktioner i tarmsystemet. De danner organiske syrer, stimulerer tarmens bevægelser og celledelingen. De regulerer også pH-værdien, så skadelige bakterier og svampe enten hæmmes eller dør.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/slip-for-fodevareintolerance/

Allergi, allergilignende symptomer eller en ualmindelig utilpashed i kroppen kan være et tegn på en fødevareintolerance. Hjælper et par kapsler DAOsin over et par timer kan det være at aminerne i kosten ikke kan nedbrydes korrekt.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/gar-allergi-og-tarm-arm-i-arm/

Allergier kan ramme alle mennesker i alle aldre. Årsagerne er komplekse. Man skønner, at pollenallergi vil ramme 8-900.00 danskere. Hvad er årsagen. Noget må være galt i kroppen. Allergi defineres som en uhensigtsmæssig reaktion i immunsystemet, hvor kroppen reagerer på et ofte harmløst stof. Allergi og immunforsvar hænger sammen. Et godt immunforsvar kan blive skadet af fordøjelsesproblemer, forurening, uvarieret kost mv. I en effektiv allergikur bør man forbedre tarmfloraen/mikrobiotaen. Størstedelen af immunforsvaret sidder i tarmfloraen. Der gives også forslag til behandling af allergi i artiklen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/probiotika-til-born-og-folsomme-voksne/

En artikel af Eva Lydeking, som skriver om børn og unges helbredsproblemer. Mange børn og unge har i dag helbredsproblemer, som bevirker at de ikke trives mentalt og socialt. En del af helbredsproblemerne kan spores tilbage til ernæringen og fx mangel på D-vitamin, olier og visse spormineraler samt forstyrrelser i tarmsystemet. Det trækker spor til nerve-, hormon og immunsystemet. Fundamentet for børn og unges helbred sker i opvæksten og via ernæringen og forældrene bærer en stor del af ansvaret. Ernæringsmæssigt kan man styrke fordøjelsen med produkterne til fordøjelsen fra NDS Engholm-gruppen.

 

 

Generelt om allergi

 

https://sund-forskning.dk/artikler/naturligvis-om-sommer/

En artikel med gode råd til alverdens ubalancer, der kan opstå hen over sommeren. Det kan være en sommerforkølelse, allergi, vrid og forstuvninger. De gode råd blev bragt i ugebladet søndag, 2004.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/naeldefeber/

Nældefeber ligner udslættet, som opstår efter at man er blevet brændt af en brændenælde. Symptomerne er voldsomt kløende fornemmelse på huden. De går væk efter et døgn.  Der er tale om en histaminreaktion, som opstår ved en fødevareallergi eller kontaktallergi. Rammes man flere gange, bør man lede efter årsagen og sætte ind på at forbedre livsstilen og styrke immunforsvaret med vitaminer, mineraler, fedtsyrer og urter.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/det-maelkefri-koekken/

Karina Willumsen har skrevet en bog med titlen ”Det Mælkefri Køkken”. Det er en kogebog med opskrifter, der er nemme at arbejde med. I bogen er der velsmagende og nærende opskrifter på ost, yoghurt, chokolader og flødeskum helt uden mælk. Læs mere på Karina Villumsen’s hjemmeside www.madgudinden.dk – eller køb hendes bøger uden sukker, mælk eller hvede. Bøgerne har også æggefri eller glutenfrie opskrifter. Se www.naturesource.dk/bøger-c-358.html

 

https://sund-forskning.dk/artikler/foraarspleje-af-hjem-og-krop/

En pose med blandede råd til forårsplejen af hjemmet og kroppen. Brug Bio Special opvask fra Rømer til den miljøvenlige forårsrengøring i hjemme. Nogle mennesker er også allergiske over for husstøvmider. Det er de små proteiner, som husstøvmiderne udskiller, der skaber overfølsomhedsreaktionen hos allergikeren. Forebyg husstøvmideallergi med udluftning, så fugt minimeres og en god og grundig rengøring.  Følg også de udmærkede anvisninger på www.netdoktor.dk

 

https://sund-forskning.dk/artikler/foraarspleje-af-dit-immunsystem/

Forårsblomsterne og de grønne blade vokser frem om foråret. Foråret er desværre også for nogle mennesker præget af forårsforkølelser og pollenallergi. Produkter som Immiflex til immunforsvaret, Luffeel næsespray og oculoheel til øjne der løber i vand kan give lindring. Prøv også Sinuforce Næse Spray, der kan give passage gennem næsen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/nervoesitet/

En artikel med kost og kurråd til nervøsitet som overordnet faktor, men en allergi over for kaffe og hvede kan også udløse en nervøs reaktion. Styrk livsstilen med gode vitaminer, mineraler og fedtsyrer og spis fødevarer så blodsukkeret holdes stabilt. Kamille og baldrian virker beroligende på nervesystemet.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/oereakupunktur-den-franske-metode/

En artikel om øreakupunktur ved Rikke Godthjælp. Øreakupunktur kan bruges til at styrke immunforsvaret, ved kredsløbssygdomme, fertilitetsproblemer, hormonelle ubalancer og meget mere.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fertilitetsbehandling-v-rikke-godthjaelp/

Rikke Godthjælp har en klinik, der arbejder med fertilitetsbehandlinger, der står i vejen for at graviditet kan opnås. Rikke Godthjælp anvender akupunktur i sine behandlinger og forsøger at fjerne diverse faktorer, der kan blokere for en graviditet så som stress, psykiske ubalancer, fødevareintolerancer, PCOS og endometriose mv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/det-kriblende-forar/

Når foråret bryder frem og alt blomstrer stiger chancerne for at hunden eller katten kan få flåter. De kan sætte sig i hunden og kattens pels. Der er mange midler på markedet til behandlingen af flåter. Mange af dem er giftige både for dyr og mennesker. Prøv de alternative midler i stedet og brug lavendel, rosmarin og citrongræsolie, som er effektive mod flåter og lopper

 

https://sund-forskning.dk/artikler/boganmeldelser/

En anmeldelse af Tryk og gladbogserien af Katrine Birk. De handler om babymassage, babysøvn, glad babymave, børnemeditation, zoneterapi og akupressur til børn mv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/stotte-aret-rundt-til-immunforsvaret/

En større og fagligt funderet gennemgang af immunforsvaret og hvordan man kan støtte det. Antistofferne er interessante, da de hjælper os med at undgå infektioner i vores luftveje, blære og tarm. Antistofferne hjælper os også til at undgå allergier i luftveje og fordøjelse, de er med til at skabe et godt og stærkt lokalt immunforsvar og i det hele taget de er med til at skabe det mest optimale vilkår for kroppen. Antistofferne hedder immunglobuliner og benævnes IgA, IgD, IgE, IgD og IgM. De dannes i samarbejde med B-lymfocytterne i immunforsvaret.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kan-man-kurere-astma-og-allergi/

Et interview med Torben Andersen fra Allergi Kompagniet. Han mener, at allergi er en kemisk fobi, som kroppen registrerer som noget farligt. Det farlige er allergenet som kan være pollen, støv, mad, dyr el.lign. Allergien kan være grundlagt i den tidlige barndom og bryder først ud senere i livet, når huden og slimhinderne er svækkede. Årsagen til allergi kan også findes i vores moderne levevis med dårlige spise- og drikkevaner, for meget medicin og stress mv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/er-du-neutral-aeterisk-eller-allergisk/

Mange mennesker er i dag meget bevidste om indholdet af stoffer i plejeprodukter og hvilke de bruger. Nogle vælger rene produkter uden farlig kemi, da de er allergiske. Andre tænker på miljøet og en del tænker på hvad der er bedst for båden huden og sundheden.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/flere-bliver-syge-af-dufte-og-kemikalier/

En større og større gruppe af mennesker kan ikke tåle at gå på café, gå i supermarkeder og andre butikker. De kan heller ikke gå i fitnesscenter, i svømmehal, opholde sig på sygehuset, i lægens venteværelse, arbejde i storkontorer, få hjemmehjælp mv. da de får symptomer som hovedpine, vejrtrækningsbesvær, bylder i munden og i svælget og andre smerter, når de udsættes for dufte og dufte fra kemikalier. Lidelsen hedder MCS (Multi kemikalie overfølsomhed).

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hvad-skal-min-hund-og-kat-spise/

Charlotte Dinesen fra Den Grønne Pote giver tips til hundens og kattens foder. Der er mange valgmuligheder. Både hunden og katten kan være kræsen og de kan være ramt af allergi. Der findes både tørfoder og vådfoder på markedet. Vegetarisk foder vinder forsigtigt frem i verden. Huden og kattens helt ideelle føde vil være BARF, som betyder ”Bones And Raw Food”  (Ben og råt kød). Det er den Grønne Potes speciale. Firmaet sælger nogle ready meals på frost med grønt, vitaminer og olie eller råtkød, brusk, indmad og ben. Læs mere på www.Dengrønnepote.dk

 

 

Homoøpati og allergi

 

https://sund-forskning.dk/artikler/det-klor-er-der-et-alternativ-til-binyrebark/

Thomas Kjærsgaard rådgiver om hvordan man via homøopatien kan behandle diverse hudlidelser hos børn. Der kan være tale om eksem og forskellige andre allergiske hudlidelser.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/allergi-en-folkesygdom-i-eksplosiv-vaekst/

Vores moderne livsstil belaster kroppen. Ved diverse allergier overreagerer immunforsvaret. Man kan styrke fordøjelsen og fx bruge homoøpati til at styrke udrensning systemerne (lymfe, mave-tarm og leveren) og produkter som Detox Kit og Derivation H.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/astmatisk-bronchitis/

En artikel om astmatisk bronkitis, hvor man kan bruge forskellige homøopatiske midler til behandling.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/allergi-0/

En allergi er ofte et symptom på, at dele af fordøjelsen ikke fungerer optimalt. Der opstår en reguleringsfejl og kroppen overreagerer på harmløse ting som fx kattehår eller pollen. Man kan oprette ved at bruge homøopati til fordøjelsen og fx SymbioLact eller Detox Kit til udrensningen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/histamin-intolerans/

Histamin tilhører gruppen af vævshormoner. Histamin udløses ved allergiske lidelser, astma, helårssnue, allergiske hudsygdomme mv. Man kan bruge Histamin-Injeel (homøopatisk) til behandling af disse ubalancer.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/der-er-noget-i-luften/

Symptomerne er kløende næse, rindende øjne og allergisk snue. De homøopatiske produkter Luffeel næsespray og tabletter og Oculoheel øjendråber kan være en hjælp, når allergien rammer. Det skønnes, at 500.000 danskere rammes af høfeber hvert år.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/homoeopatisk-middel-mod-allergi/

Det homøopatiske middel Nazalese virker godt mod allergi. Husstøv, pollen, dyrehår kan trænge ind i kroppen via næsens slimhinder og udløse allergiske reaktioner. Nazalese indeholder cellulose, som lægger sig hen over slimhinden som en film og blokerer for alle irritationer i næsen. Et enkelt pust er nok. Der er lavet studier, hvor både børn og voksne har deltaget. Læs mere om det i artiklen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/allergi-hvad-hvorfor-og-hvordan-slipper-vi-den/

Allergi kan udløses af faktorer, der kommer fra miljøet fx forurening, kemikalier, kost, og andre allergener samt en ubalance i immunsystemet. Allergier, astma, og eksemer er sygdomme, der ofte deler disse årsager. Kort fortalt er vejen ud af allergier at stimulere udrensningsorganerne, forbedre tarmfunktionen og øge immunforsvaret. Brug fx Detox Kit som udrensningskur i 6 uger og drik 2 liter vand dagligt under kuren.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/groen-er-varens-haek/

Om foråret er mange danskere ramt af høfeber, som viser sig som løbende eller tilstoppet næse eller øjne som løber i vand eller som klør. Behandlingen kan være Luffeel næsespray, giver høfeberen kamp til stregen, hvis produktet bruges sammen med det homøopatiske øjendråber, Oculoheel. Øjendråberne indeholder bl.a. Echinacea og Øjentrøst, som virker på allergiske reaktioner og infektioner i øjet. Immunforsvaret kan få hjæp fra produktet Immiflex med indhold af betaglucaner, som aktiverer immunforsvarets T-celler.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/sommer-solskader-og-stik/

Om foråret bliver dagene længere og buske og træer springer ud. Det kan danne grobund for allergier og høfeber hos nogle mennesker. Brug fx Luffeel næsespray og Oculoheel øjendråber til at lindre symptomerne. Man kan også forberede sig på allergisæsonen ved at tage produkterne i en kur på 6-8 uger.

 

 

Huden og allergi

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kan-huden-vaere-glutenallergiker/

En speciel vandopløselig formular med gluten har igennem mange år været brugt i hud- og hårplejeprodukter. Desværre kan gluten skabe allergiske reaktioner, selvom man måske ikke er glutenintolerant. Det er den særlige bearbejdningsprocess af glutenproteinet, der gør det lettere at trænge igennem hud og slimhinder. Firmaet Green People har fundet en løsning ved at bruge quinoa i stedet. Green People har en hel serie udviklet specielt til huden og håret.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hud-0/

Huden er et levende organ, som har brug for hjælp til at forblive sund. Hudproblemer opstår på grund af ubalancer i kroppen og skal behandles inde fra med gode fedtstoffer, vitaminer og mineraler samt aflastning af ekskretionsorganerne: luftveje, fordøjelse, lever og urinveje. Hudproblemer er en multifaktorel sygdom. Intolerancer, allergier og udefra kommende belastninger bør også afdækkes for at komme helt i mål.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/haarfjerning-helt-naturligt/

Med Fast & Easy kan man fjerne hår helt naturligt og uden brug af kemikalier. Produktet indeholder kun sukker, vand, honning og citronsyre og metoden har været brugt af Ægypterne i generationer. Det er ikke kun håret som forsvinder. Det gør hårroden også over længere tids brug vil hårvæksten mindskes. Produktet er meget hudvenligt og der er ingen risiko for at få allergi.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/giv-huden-et-break/

Huden udsættes dagligt for kemiske påvirkninger fra bla tøj, kosmetik, rengøringsmidler, forurening samt vind og vejr. Det kan medføre hudproblemer med kløe, eksemer, udslæt og tør hud. Neutral-serien fra Green People er parfumefri og økologisk og består af aloe vera, jojoba-olie, grøn te og sheasmør, som virker blødgørende og lindrende på den irriterede hud. I serien findes produkter til både hud-, krop-, hår- og solpleje.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/propolis-creme

Propolis kan anvendes til udvortes behandling af forskellige hudproblemer så som Herpes Simplex type 1, kløe, svie og uren hud mv. Produktet Danasan med standardiseret propolis kan anvendes som behandling.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/din-hud-er-dit-hus/

Den rette sammensætning af fedtstoffer er vigtig for en god hudpleje. Samtidig er det også vigtigt, at drikke rigeligt vand, så huden bliver fugtet og elastisk indefra. Green People har udviklet en række produkter til den sarte, tørre, eksem-og psoriasisramte hud. Green Peoples neutrale og duftfrie serie dækker over økologisk pleje til både ansigtet, kroppen og håret – inkl. solcremer.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/makeup-uden-fiduser/

Rose Maimonide giver tips til hudplejen. Det viser sig, at 60% af det vi smører på huden så som makeup, cremer mv. optages via blodbanerne og finder vej ind til kroppens organer. Rose Maimonide anbefaler, at vi vælger kvalitetsprodukter til de ting som bliver på huden fx makeup og som sidder hele dagen og slækker på kvaliteten af de produkter, som vaskes af igen fx sæbe og hårshampoo.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/eksem/

Eksem kan opstå som kontakteksem på hænderne, hvorfor man bør undgå vand og sæbe, som bringer mikrobalancen på hænderne ud af balance. Der kan også være problemer med fedtsyrebalancen i kroppen, hvor man får for mange mættede fedtsyrer og for få fedtsyrer fra plante- og fiskeolie. Prøv at spise efter din stofskiftetype og suppler med C-vitamin og zink sammen med et stærkt vitamin- og mineralprodukt mv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/gluten-i-hud-og-harplejeprodukter-er-det-et-problem/

En artikel med henvisninger ud til brugen af gluten i hud og hårplejeprodukter. Firmaet Green People har fjernet hvede-gluten fra alle deres produkter. Firmaet havde ellers løbende anvendt hvedegluten protein i flere af deres shampoo og balsam på grund af den særdeles gavnlige effekt på håret. På baggrund af ny viden om gluten anvendt i kosmetiske produkter gluten blevet skiftet ud med hydrolyseret quinoaprotein i alle deres hud og hårprodukter, der ellers indeholdt gluten.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/en-hellig-oliesymfoni/

Ansigts- og kropsolien fra Mellissa med indhold af bla morgenfrueolie, arganolie og boragoolie mv. bidrager til cellefornyelse og intensiv pleje af huden. Olien kan også bruges til at forebygge strækmærker, behandle arvæv eller tør, rød, sart og irriteret hud. Ansigts- og kropsolien er uparfumeret.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/plejeprodukter-uden-problemkemi/

Svanemærket er et nordisk miljømærke, der garanterer for en kvalitetsvare. Tager i et vist omfang hensyn til sundhed. Astma-allergi-mærket også kendt som ”Den blå krans” er deklareret af Astma-Allergi Danmark, som har vurderet, at produktet udgør en minimal risiko for udvikling af allergi. Allergimærket har ikke noget med miljø og økologi at gøre. Økologimærket garanterer at der er tale om naturlige råvarer, som er dyrket uden sprøjtegifte og med et stort hensyn til miljøet.

 

 

Vitaminer, mineraler, urter og allergi

 

https://sund-forskning.dk/artikler/et-venligt-spark-til-immunsystemet/

En beskrivelse af gærproduktet Immiflex og hvordan det aktiverer immunforsvaret i mave-tarmkanalen. Immiflex indeholder betaglukaner og kan være en god hjælp til immunforsvaret.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/mangel-paa-d-vitamin-knyttet-til-foedevareallergi-og-boerneeksem

Australske forskere og flere europæiske institutioner har lavet en rapport, der viser at forekomsten af fødevareallergi og børneeksem er forskellig i Australien. Solen skinner mere i nord og det betyder en hel del for D-vitamin. Her er forekomsten af fødevareallergi og børneeksem lavere.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/pollen-til-maend-og-kvinder/

Firmaet Allergon AB i Sverige er specialister i pollenproduktion og førende inden for produktionen af allergitest, der bruges til diagnosticering af allergier. De har også udviklet en rækken pollenprodukter, der virker på forskellige organsystemer. Produktet Femal bruges til PMS og klimaterieproblemer og Polzan kan bruges problemstillinger i prostata med hyppige toiletbesøg og sparsom vandladning.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/magnesium-til-astma/

De fleste mennesker for alt for lidt magnesium i deres kost. Det tyder på, at livet forringes for astmatikerne og problemet er ikke undersøgt tilstrækkeligt. Magnesium er et livsvigtigt mineral og mange får alt for lidt. Før industrialiseringen indtog man gennemsnitligt ca. 500 mg om dagen. I dag indtager mange mindre en 250 mg om dagen. Før i tiden var astma ikke så udbredt i befolkningerne.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/magnesium-kan-maaske-hjaelpe-astmatikere/

Forskerne har i undersøgelser set, at magnesium måske kan hjælpe astmatikerne. Et dagligt magnesium tilskud, ser ud til at forbedre lungefunktion og livskvalitet hos astmatikere, viser en ny amerikansk undersøgelse. Prøv Pharma Nords Bio-Magnesium med indhold af hele tre magnesium kilder (magnesiumcarbonat, magnesiumhydrodix og magnesiumacetat). Dette sikrer den højeste optagelighed af magnesium. Hver tablet indeholder 200 mg magnesium.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/alle-mineraler/

En oversigt over alle mineralerne vist i et overskueligt skema.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hvidlog-mod-hofeber/

Høfeber er en tilstand, der begynder for mange i det tidlige forår og varer til efter sensommeren, hvor det bliver køligere. Symptomerne er kløe i næsen, rindende øjne og måske besværet vejrtrækning. Behandlingen er antihistamin. Et hold forskere har opnået gode resultater ved at bruge midlet Garcin, der er lavet af hvidløg. Garcin kan godt tages sammen med astmamedicin og dosis kan måske sættes ned pga garcin.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/danske-eksperter-har-skabt-nye-produkter/

En artikel med oplysninger om helsepakkerne og hvordan man kan bruge dem på sig selv eller i sit arbejde som behandler. Der er også et afsnit om behandling af allergier.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hvidlog-som-fremtidens-intelligente-bakteriebekaempelse/

Hvidløget er naturens intelligente bakteriedræber også mod de resistente bakterier. Man kan behandle med Garcin kapsler og Garcin spray fra Anjo.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/det-sorte-guld-fra-det-gamle-egypten/

De gamle ægyptere brugte sorte kommenfrø, som olie og til at pleje deres hud med. Flasker med sort kommenolie er fundet i faraoernes grave. Sort kommenolie kan også bruges til problemstillinger i fordøjelsen og til stofskiftelidelser.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/pycnogenol-0/

En artikel om pycnogenol fra den franske strandfyr. Af barken udvindes et ekstrakt med høje niveauer af antioxidanter, der virker på kredsløbet, huden, forebygger pollenallergier og hæmmer inflammation. Bio-Pycnogenol omtales.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/royal-jelly-geleroyale/

En engelsk artikel om gelé royal (bidronningens føde).

 

https://sund-forskning.dk/artikler/roedloeg-og-braendenaelde-te-mod-hoefeber/

Det aktive stof quercetin i rødløg og brændenælde menes at have en god effekt på. Man kan opnå en virkning i løbet af en uges tid, hvis man drikker te med udtræk fra rødløg og brændenælde. I artiklen er der et par opskrifter på urteteer og en pesto.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/forars-sommer-og-helarsallergier/

Astma-Allergi Danmark skønner, at knap en million danskere oplever symtomer på høfeber. Behandlingen er ofte antihistamin, næsespray og øjendråber fra apoteket. Produkter med gærekstrakter kan måske også være en løsning. Omni-immune fra Biosym har vist sig at gærekstrakter også kan gøre en forskel ved græsallergi, allergisk snue og almen svækkelse af immunforsvaret. EpiCor som er fremstillet i USA og som i Danmark hedder Omni-Immune har været genstand for forskning især mod allergi. Produktet indeholder naturlige ingredienser som betaglukaner, proteiner, fibre, polyfenoler, vitaminer og aminosyrer.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Giv mig besked om:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x