Linksamling om binyrerne med relation til stress, hormonsystem og adaptogene urter

 

Er du stresset eller kender du en som har været det? I vores linksamling finder du en stak af artikler, der gør dig klogere på dine binyrer, på stress, på hormoner og hvordan du med bl.a. styrkende/adaptogene urter kan hente hjælp og støtte.  Du kan også læse om de forskellige stressgrader, og hvad du selv kan gøre for at få det bedre. Rigtig god fornøjelse.

 

Stress og adaptogene urter

Rosenrod har i studier vist at have en stor virkning på nervesystemet og er med til at afbalancere kroppens binyrer.

Helsepakkerne er til terapeutisk brug og styrkelse af kroppens organsystemer. Rosenroden fremmer mental og fysisk energi, styrker hjertekarsystemet ved at beskytte mod stress og forhøjet blodtryk.

En adaptogen urt understøtter og øger kroppens generelle tilpasningsevne og normaliserer kroppens funktioner.

Den skandinaviske urt rosenrod (Arctic Root) styrker både hjerne og binyrer. Roden hjælper binyrerne med at regulere de to hormoner adrenalin og cortisol. Adrenalin og cortisol beskytter os og sørger for at vi ikke vælter.

Urtetheen GLYC Sharp fra Octean består af rosenrod, schisandra, grøn te og safran. Theen giver mere overskud, fokus og mental skarphed.

En stribe af gode råd herunder anti-stress urter til binyrerne. Det er hindeagtig astragel, russisk rod, rosenrod og schisandra chinensis.

De forskellige stressfaser gennemgås. Det er især binyremennesket med høj dannelse af kortisol, der rammes. De overhører ofte kroppens signaler om at geare ned, tage en pause eller bare slappe af

Næringsstofferne i vores mad er med til at styrke kroppens immunforsvar. De adaptogene urter bruges til at styrke kroppen. Kortisol og DHEA produceres i binyrerne. Hormonerne hjælper med at holde betændelser og allergier væk.

En stribe gode råd til forårets eksamener. Rosenrod er et godt bud her, da roden giver ekstra energi til nervesystemet.

En videnskabelig gennemgang af kroppens forskellige gear i forhold til stress. Nervesystemet kører i forskellige gear. Overgear som er det sidste gear kan føre til sygdom som binyretræthed, PTSD og depression mv.

De forskellige stressfaser gennemgås set fra immunforsvaret, hormonsystemet og nervesystemet. Noradrenalin fra hjernen får binyrerne til at udsende adrenalin og kortisol. Det får os i gang med dagens gøremål.

Den adaptogene urt rosenrod og produktet Artic Root kan være et supplement året rundt, når de ekstra spidsbelastninger opstår fx i julemåneden, hvor der er mange ting som skal ordnes op til højtiden.

De adaptogene urter virker ind på de overordnede reguleringssystemer i immunforsvaret, hormonsyste-met, nervesystemet og hjernen. De adaptogene urter øger kroppens stresstærskel, så den bedre kan tåle belastningerne.

Russisk rod, ginseng, rosenrod og schisandra regulerer kroppens nerve- og hormonsystem samt immunforsvaret. Urterne bekæmper stress, træthed og andre udmattelsestilstande.

En gennemgang af stressfaserne, hvor man også kan tage en test. Urten rosenrod fremhæves, da den dæmper kroppens stress, giver mere energi og udholdenhed.

Tips til hvordan man kan dæmpe sin stress. De forskellige symptomer på stress beskrives også. Under stress går det ud over nervesystemet og binyrerne, som kan brænde sammen til sidst.

Binyrerne sidder som små napoleonshatte på toppen af nyrerne. De producerer adrenalin og noradrenalin. De har et tæt samarbejde med nervesystemet og kontrollerer kroppens energiniveau, stress og signalstoffernes evne til at regulere sig selv mv.

Hormonsystem og binyrerne

En ekspertgennemgang af fænomenet stress. Der er mange faktorer i spil. Under stress rammes immunforsvaret, hormonsystemet, nervesystemet, tarmene og hjernen. Der hjælp at hente.

En gennemgang af de 5 stærke droger til de overgangsramte kvinder, som oplever overgangen forskelligt. Rosenrod nævnes, da den regulerer immunforsvaret og styrker binyrerne og hjernen. 

Børn og unge tåler ikke energidrikke i store mængder, da de indeholder koffein. Koffeinet binder sig til hjernens træthedshormon adenosin, som får hjernen til at sende besked til binyrerne om at producere mere adrenalin. Det gør os vågne og får puls og blodtryk til at stige. Koffein påvirker også søvnen.

Kroppens hormoner dannes i de endokrine kirtler som er skjoldbruskirtlen, bugspytkirtlen, binyrerne, æggestokkene og hypofysen mv. Er de i balance kører alt som det skal. Er de i ubalance opstår de hormonelle ubalancer.

En stribe af råd om god kost til hormonsystemet. Livstilen, forgiftninger, stress, hormonforstyrrende stoffer er med til at bringe hormonsystemet ud af balance. Stress er med til at trætte binyrerne og det kan føre til binyretræthed.

Urtemonografier med urter til stress og binyrerne

En urt der dækker bredt og er med til at styrke både nyrer og binyrer.

Glycyrrhiza glabra kan blandes med Rehmania glutionosa for at styrke binyrebarken. Glycyrrhiza glabra har også binyrebarkhormonlignende effekt (fremmer virkningen af kroppens kortisol)

https://sund-forskninghttps://sund-forskning.dk/artikler/slap-af-for-at-kunne-sove/.dk/artikler/eleutherococcus-senticosus/

Russisk rod til mental og fysisk ydeevne. Virker også ind på immunforsvaret og har en normaliserende effekt på kroppens funktioner mv.

Den nordiske rod, rosenrod modvirker stress og øger kroppens fysiske og psykiske udholdenhed. Kan også bruges til at behandle træthed og et svækket immunforsvar mv.

Schisandra chinensis fremmer modstandskraften mod stress og sygdom, øger udholdenheden og fremmer mental koncentration og koordinationsevne.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/det-handler-ikke-kun-om-hormoner/

En detaljeret og videnskabeligt velunderbygget gennemgang af hormonsystemet, som forplanter sig ud til nervesystemet, immunforsvaret og organernes samspil i kroppen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/de-basale-naeringsstoffer/

Vores næringsstoffer har stor betydning for, hvordan kroppen fungerer. Det gennemgås i artiklen. De adaptogene urter styrker binyrerne og giver overskud, så man kan modvirke stress.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/holistisk-skonhed/

Huden er kroppens sladrehank. Fungerer kroppens organsystemmer ikke optimalt, så ses det på huden. Binyrerne kan være presset. Det kan give stress. Den gamle kinesiske terapiform kan afspænde ansigtets muskler og give mere glød.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/nar-sommerforkolelsen-gor-ferien-sur/

En artikel med tips til hvordan man kan styrke sig med gode nutrienter og holde sommerforkølelsen fra døren. Binyrerne er også en vigtig del af immunforsvaret og nervesystemet.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/om-at-fa-amygdala-til-at-holde-mund/

Amygdala og hippocampus arbejder sammen i hjernen. Stabile madvaner, hvor der skabes et stabilt blodsukker er alfa-omega for de to. Urterne spiller også en afgørende rolle især for binyrer og nervesystem.

 

 

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Giv mig besked om:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x