Linksamling om børn
May 6, 2019

 

 

Her finder du masser af nye og gamle artikler om børn. Om hvordan de rette næringsstoffer fx vitaminer, mineraler, fedtsyrer og urter kan gøre en forskel og være en god støtte for kroppen. 

 

Rigtig god fornøjelse.

 

Med venlig hilsen

Marianne Palm

sund-forskning

 

ASTMA, ALLERGI, HØFEBER OG BØRN

 

https://sund-forskning.dk/artikler/allergi-0/

Har man allergi fungerer kroppens reguleringsmekanismer ikke optimalt (fordøjelse, lever mv.) Bindevævet kan også være belastet af toksiner. Styrkelse af fordøjelsen, afgiftning, udledning af tungmetaller og histamin stabilisering kan komme problemet til livs.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/af-med-allergien/

Et finsk studie viser, at 25% af nyfødte børn udvikler allergi, hvis de fødes ved kejsersnit, da de så ikke samler de nødvendige bakterier op som ved en normal fødsel. Nyfødte kan behandles med mikrobiotika og kompensere og forebygge, at der opstår allergier.

https://sund-forskning.dk/artikler/smertestillende-medicin-kan-give-boern-astma/

Håndkøbsmedicinen paracetamol, der bruges til at slå feber ned hos små børn sættes i forbindelse med risikoen for at udvikle astma senere i livet. Årsagen er, at paracetamol måske påvirker kroppen, så inflammation og allergi kan opstå.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/nazalese-boern-og-hoefeber/

Produktet nasaleze er uskadeligt at der blev lavet forsøg på børn med produktet. Der henvises i denne omtale til studiet på nasaleze.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/nasaleze/

Nazalese er et naturligt produkt fremstillet af planteudtræk og består af cellulosepulver. Et pust i hvert næsebor beskytter mod de generende luftbårne allergener fx fra pelsdyr og forurening.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hoefazin/

Høfaszin er et homøopatisk middel uden godkendte terapeutiske indikationer. Mange symptomer hos børn forsvinder uden at man forstår hvorfor. Forhandles af Mezina i Danmark.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/der-er-noget-i-luften/

500.000 danskere rammes hvert år af høfeber. Symptomerne er kløende næse, rindende øjne og allergisk snue. Som behandling kan man bruge de homøopatiske midler Luffeel næsespray og tabletter og Oculoheel øjendråber

 

FEDTSYRERNE, HJERNEN OG BØRN

 

https://sund-forskning.dk/artikler/meta-analyse-omega-3-giver-born-skarpt-syn/

En metaundersøgelse viser at tilskud af omega-3 fedtsyrer er med til at give børn et bedre syn samt bedre mental og psykomotorisk udvikling.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fedtstoffer-til-barnehjernen/

7000 børn har deltaget i forsøg med Eye-Q verden over og resultaterne er gode. Eye-Q indeholder en unik fiskeolie, kirunaolie som har en særlig kombination af EPA og DHA-fedtsyren. Den virker godt på børns hjerner.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fiskeolietilskud-styrker-syn-og-psyke-hos-born/

Tilskud af Pharma Nords Bio Marin Plus under graviditeten er med til at styrke børns hjerner, syn og psykomotoriske egenskaber. Også allergi hos børn forebygges ved at tage dette tilskud.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hvordan-gar-det-for-dit-barn-i-skolen/

Forskning viser, at børn med bogstavdiagnoser kan få stor hjælp ved at indtage produktet Eye-Q. Eye-Q er fremstillet af en unik fiskeolie, der styrker de mentale færdigheder, som er nødvendige, når man skal lære nye ting i skolen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fedtsyrer-oger-indlaering-hos-born/

Effekten af den specielle Eye Q olie i målestoksforholdet 9:3:1 af omega-fedtsyrerne EPA, DHA og GLA er blevet undersøgt blandt en gruppe af børn som deltog i nogle forsøg, hvor de bla skulle tegne.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/urtegaer-oger-koncentration-og-indlaering-hos-born-med-adhd/

Forekomsten af børn med ADHD er stigende i verden. ADHD blev opdaget i starten af 1900-tallet. Urtegæren Biostrath har i forsøg vist sig at kunne dæmpe symptomerne på ADHD.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fiskeolie-forebygger-allergi-hos-nyfodte/

Mange børn udvikler allergi i deres første leveår. Det kan forebygges ved at spise fiskeolie under graviditeten. Bio Marin Plus fra Pharma Nord har i forsøg med gravide kvinder vist at have en stor beskyttende effekt.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/spaedborn-bliver-klogere-af-fiskeolie/

Fiskeolie spiller en afgørende rolle i udviklingen af spædbørns hjerner. Ammes barnet får det omega-3 fedtsyrer fra modermælken. Moderen kan med fordel indtage et tilskud fiskeolie fx Eskimo-3.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/giv-bornene-en-god-skolestart-med-fiskeolie/

En gruppe australske børn deltog i et forsøg, hvor de fik Eye-Q fedtsyrekaplser. Resultaterne viste at de forbedrede deres kognitive og kreative færdigheder betydeligt. Eye-Q indeholder en unik kombination af EPA og DHA-fedtsyren.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fiskeolie-til-born-med-hoj-optagelighed/

Gravide og børn har brug for mere DHA end EPA, da DHA-fedtsyren stimulerer væksten af hjernen. Ved fødslen er hjernen udviklet 70%. Til fortsat udvikling af hjernen skal den bruge DHA. Eskimo 3 kids chewable fra Anjo anbefales.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/tilskud-til-forbedring-af-borns-laeseevner/

Børns læse- og skrivefærdigheder kan bedres med de rette omega-3 og 6 fedtsyrer, som findes i Eye Q. Det viser et svensk forsøg foretaget på skolebørn. Eye-Q har også god effekt på børn med ADHD og det forskes der videre i.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fiskeolie-forebygger-astma-hos-born/

Kvinder der indtager fiskeolie fra 25. graviditetsuge, har større chancer for at føde børn med et godt helbred samt lavere forekomst af allergi og eksem, viser et svensk forsøg, hvor deltagerne fik Bio-Marin Plus fra Pharma Nord.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hvad-bestar-dine-fedtdepoter-af-sunde-fedtstoffer-eller-de-sygdomsfremkaldende/

Vi bør dagligt indtage 1/3 af hver af de mættede, enkelt og flerumættede fedtsyrer for at være dækket ind. Det kan være svært at ramme denne kombination. Med Udo’s Choice er man dækket ind, da olien indeholder alle fedtsyrerne i et produkt.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/velfungerende-born-far-de-rette-fedtstoffer/

Børn i skolealderen har brug for de rette fedtsyrer for at kunne lære, koncentrere sig og sidde stille. Fedtsyrerne hedder EPA og DHA og de findes i den bedste form i produktet Eye Q. Dette produkt har mest forskning bag sig hvad angår børns hjerner.

https://sund-forskning.dk/artikler/var-det-omega-3-fedtsyrerne-som-skabte-det-moderne-menneske/

Viden om omega-3 fedtsyrerne fra fisk vokser i mængde og der udvikles også nye produkter. Forsknings-resultaterne fra fosfolipformen af Omega-3 fedtsyren er interessant, da fosfolipidformen har større biotilgængelighed end triglyceridformen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/klar-parat-skolestart/

Fiskeolierne hjælper børn ved skolestarten, når man skal koncentrere sig og lære nyt. Fiskeolierne kan også dæmpe kronisk kløe, allergi og astma. I artiklen gives også gode råd til immunforsvaret.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/indlaering-og-eye-q/

Et Durham studie fra Oxford University viser, at Eye Q kapsler med patenteret olie, er en god støtte til børn med læse- og skrivevanskelligheder og ADHD. Kapslerne er nemme at synke og den flydende olie smager af citrus og lime.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/indlaering-og-det-sunde-fedt/

Et studie viser, at flerumættede fedtsyrer af god kvalitet fremmer indlæringen hos børn, mens kolesterol hæmmes. Blot en mindre erstatning af animalsk fedt og kulhydrater viser en fremgang i indlæringen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/omega3-mod-opmaerksomhedsbesvaer-og-hyperaktivitet/

Et link ud til et download af en 10 sider lang og videnskabelig engelsk artikel om omega-3 fedtsyrens effekt på børn med opmærksomhedsbesvær og hyperaktivitet.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fiskeolie-nedsaetter-risikoen-allergi-hos-nyfoedte-boern/

Gravide med familiær allergisk baggrund i familien kan med fordel indtage 9 Bio Marin fiskeolie kapsler fra 25. graviditetsuge og nedbringe chancerne for at barnet får fødevareallergi eller udvikler allergisk eksem.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fiskeolie-en-hjaelp-til-hyperaktive-boern/

Forskerne dokumenterer at dagligt indtag af fiskeolie og fx tabletten Bio Marin fra Pharma Nord har god effekt på børn med ADHD, da der ikke er nogen bivirkninger.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/omega-3-mangelfoelger-forvaerres-over-generationer/

Manglende indtagelse af omega-3 fedtsyrer hos forældre til en kommende generation børn kan skabe grobund for angst, autisme, ADHD mv hos børnene. Der er lavet forsøg på rotter fra 1., 2. og 3. generation og de viser, at mangel på omega-3 fedtsyren kan forværres over generationerne.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kun-det-allerbedste-til-dit-barn/

Studier viser, at Eye-Q har en ekstraordinær god effekt på børns hjerner. Mange børn er ramt af ADHD, hyperaktivitet, koncentrationsbesvær mv. De rette fedtsyrer som findes i Eye-Q, bringer børn tilbage i ligevægt.

  

FORDØJELSEN OG BØRN

 

https://sund-forskning.dk/artikler/mit-barn-har-ondt-i-maven-mit-barn-har-kolik/

Børn har ofte kolik når de er spædbørn. Problemet opstår når tarmfloraen ikke fungerer optimalt. Mælkesyrebakterier kan hjælpe med at stabilisere tarmen, så barnet kan fordøje sin mad.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/probiotika-til-brug-ved-gennemgribende-stress/

Kroppen består af mange celler, hvor af de fleste sidder i tarmen. Forskning har vist at en dårlig fordøjelse påvirker hjernen, så man kan udvikle autisme, andre adfærdsforstyrrelser og ikke mindst stress.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/en-maelkesyrebakterie-til-babyer-og-alle-os-andre/

En god mælkesyresammensætning i tarmen er vigtig både for babyer og voksne. Produktet NDS Classic med forskellige lactobacillus stammer kan styrke tarmen og immunforsvaret.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kan-du-tale-maelk/

Der findes 3 forskellige typer laktoseintolerance. Ud fra en simpel test, hvor man gnider en vatpind i barnets mundhule kan man få svar på om det er laktoseintolerant. Prøven sendes ind til analyse. Se også www.dynamiccode.se

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kolik/

Kolik rammer mange spædbørn. Det kan skyldes fejlstillinger i nakke og ryghvirvlerne i kombination med en dårlig tarmfunktion. En kiropraktor kan rette op på kroppen og en naturopath kan rådgive i gode mælkesyrebakterier til spædbørn.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/born-og-maelkesyrebakterier/

Tarmbakterierne er med til at opbygge barnets immunforsvar og tilføres allerede under fødslen og fra moderen. Når barnet kommer i institution, påvirkes deres slimhinder i næse, svælg, hals og mave. Tilførsel af probiotika vil styrke barnet.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/naturligvis-om-fordoejelsen/

Fra Ugebladet søndag, perioden 2003 – 2005. Der gives råd til tarmkatar, rejsemave, børn, sure julemaver og munden mv. Det hele handler om bakteriefloraen i maven og fordøjelsen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/effektiv-hjaelp-mod-spaedbarnskolik/

BioGaia fra PharmaNord med indhold af bakteriestammen Lactobacillus Reuteri har i forsøg vist sig hurtigt at hjælpe på spædbørns maver, der er ramt af kolik og andre smerter.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kan-du-taale-maelk/

Mange børn har svært ved at fordøje bestanddelene i mælk, da de mangler enzymet laktase i tarmen. Lægen skal stille diagnosen og børnene bør herefter følge en laktosefri eller laktosefattig kost.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/naar-maelk-er-en-belastning-helbredet/

En gribende fortælling om det præmature barn Mathias, som ikke kunne tåle modermælkserstatninger. Hans tarmsystem og fordøjelse blev rettet op med diverse kosttilskud og homøopati, som hjalp ham og i dag er han en sund og rask dreng.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/valle-1/

Valle består af sunde mælkesyrebakterier og det kan bruges til fordøjelsen, på huden og til at regulere blodsukkeret ved diabetes mv. Børn der fødes ved kejsersnit, får ikke ret mange mælkesyrebakterier fra moderen. Lidt valle i munden her kan hjælpe.

 

GENERELLE PROBLEMSTILLINGER OG BØRN

 

https://sund-forskning.dk/artikler/boganmeldelser/

En anmeldelse af Tryk og glad bogserien af Katrine Birk. De handler om babymassage, babysøvn, glad babymave, børnemeditation, zoneterapi og akupressur til børn mv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/energidrikke-braender-dig-af/

Rigtig mange unge og børn indtager hver dag de populære energidrikke. De gør det for at få mere energi og for at kunne præstere mere, men faktisk så er indholdet af koffein skadeligt for dem på den lange bane.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/nar-nervesystemet-skal-have-hjaelp/

Både børn og voksne har brug for støtte til nervesystemet, hvis man er urolig, ængstelig mv. De nervestyrkende urter fra Natur Drogeriet i tabletten Optimal kapsler med indhold af pebermynte, baldrian, passionsblomst og kamille mv. anbefales.

https://sund-forskning.dk/artikler/boganbefalinger/

En stribe bøger om vejen til sunde og glade børn: Hjertesmarte børn af Anette Prehn, Introduktion til sensitive børn af Athina Delskov og Lene Sonne, Børn med blandingsdiagnoser af Martin L. Kutscher, Den første udgave af Sundhedshåndbogen af Marianne Palm og Pernille Lund, Dit sunde barn – sådan af Rose Maimonide og Bliv gravid – sådan styrker du din fertilitet af Nanna Stiegel.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/laes-mere-om-born-tillaeg-til-indstik-i-august-september-nummeret/

I august/september 2015 var der et indstik i bladet om sunde børn bliver stærke voksne. Det bragte gode råd om børnesygdomme, boglister til bøger om børn, oplysninger om vitaminer, mineraler, fedtsyrer og urter mv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/boernesygdomme-introduktion/

Marianne bringer en stribe gode råd om børns sundhed. De er totalt afhængige af de voksne, som tolker hvad der er sundt for dem i deres valg af madvarer.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/vand-hjaelper-boern-til-taenke/

I et pilotprojekt i Yorkshire, England satte man vand kølere op på et par skoler for at få børn til at drikke mere vand. Det gjorde de og blev meget bedre til at koncentrere sig og lære i skolen. Ergo vand styrker børns koncentrations- og indlæringsevne.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/blodmangel/

Børn fødes normalt med et overskud af jern i blodet. Der kan opstå et underskud de første levemåneder. Mangler barnet jern fremstår det blegt og træt. Der gives råd til kure for små og store børn samt til voksne.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/mellemoerebetaendelse/

Mellemørebetændelser hos børn opstår i forbindelse med forkølelser. Der er tale om en virus eller bakterieinfektion i det eustatiske rør (luftkanal) mellem svælg og øre, der trænger op i mellemøret. De behandles lokalt og det er også vigtigt at se på immunforsvaret og luftvejene.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/naturligvis-om-nervesystemet/

En stribe gode råd bragt i ugebladet søndag fra årene 2004 – 2005. Der er mange råd bla om søvnløshed og børn som har svært ved at sove og børn, som er kræsne.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/sov-godt-og-bliv-dygtig/

Undersøgelser viser, at der er en sammenhæng mellem god søvn og intellektuel formåen. Mange børn sover for lidt. Det påvirker deres hukommelses- og opmærksomhedsevne, følelsesmæssige stabilitet og deres immunforsvar.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/pharma-nord-stoetter-polske-boern-med-hjertefejl/

I 2013 blev der i Polen vist et program ”et hjerte for hjertet”, hvor Pharma Nord står bag. Overskuddet fra programmet går til at udvikle et kunstigt hjertekammer til børn med hjertefejl. Det er en implantatpumpe, som de kan bruge mens de går og venter på en transplantation.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kakao-kan-stoppe-naersynethed-hos-boern/

Et 36 måneders studie på 61 nærsynede børn, der fik 7-methylxantin fra kakaopiller viste, at deres nærsynethed aftog og øjets længde vækst aftog. Årsagen til nærsynethed hos børn skyldes, at bindevævet i øjet er blevet for langt. Det stabiliserer sig normalt ved 20-årsalderen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/ernaeringstilstand-knyttet-til-unges-praestationsevne/

Unges kondition er dalet betydeligt de sidste 30 år. Det hænger sammen med en mindre god ernæringstilstand, som skyldes fraværet af vigtige næringsstoffer som jern, C-vitamin, A-vitamin, betakaroten, B-vitaminerne og D-vitamin mv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/naturligvis-om-boern-og-unge/

En stribe gode råd bragt i ugebladet søndag i årene 2003 – 2005. De omhandler børn og kost, tips til børns søvn, råd om den gode fedtsyre Eye-Q, der styrker børns hjerner og en lusekur, hvis barnet har fået lus.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/skolestart-for-alle-aldre/

Diverse gode råd til alle børn i skolealderen. Alt lige fra en ekstra vitaminpille i madpakken til ekstra vitaminer, mineraler, gode fedtsyrer, chrom og Q10.

 

GRAVIDITET, FØDSEL OG BØRN

 

https://sund-forskning.dk/artikler/med-egne-haender/

Artiklen ”med egne hænder” handler om naturlige fødsler uden smerter, hvor man bruger akupressur og zoneterapi. Ideerne kom i slut 80’erne af Gabriella Liisberg, der har skrevet bogen ”med egne hænder”

 

https://sund-forskning.dk/artikler/sukker-og-store-boern/

Forhøjet blodsukker hos gravide øger risikoen for at føde store børn viser diverse undersøgelser. Graviditetssukkersyge volder store komplikationer for både barn og den gravide. Forhøjet blodsukker bør behandles medicinsk og ved egen læge og jo tidligere i graviditeten job bedre.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/naturligvis-om-hormonsystemet/

En stribe gode råd om hormonsystemet bragt i Ugebladet søndag i årene 2003 om bla børn og en uproblematisk graviditet, PMS, tristhed og depressioner.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/linksamling-om-overvaegt/

En linksamling om overvægt, der også optræder blandt børn. Overvægt hos børn kan forebygges allerede i graviditeten ved at moderen indtager fiskeolie.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/skru-op-livets-blus/

Det energigivende stof Q10 er godt for hjertet, de neurologiske funktioner, tandkødet mv. Mænd med nedsat sædkvalitet kan få gavn af et dagligt tilskud Q10 og styrke sædcellernes evne til at svømme til ægget og befrugte det.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/baekkenlosning-det-meste-af-graviditeten/

Enkelte kvinder oplever smerter og bækkenløsning under graviditeten. De optræder efter 8. graviditets uge. Det kan skyldes hormonet relaxin og fejlstillinger i bækkenet eller rygsøjlen hos kvinden. Se www.baekkensmerter.dk

 

https://sund-forskning.dk/artikler/bange-for-at-fode/

EPI NO er et træningsudstyr udviklet til at træne bækkenbunden hos den gravide kvinde. Man træner ved at placere en oppustelig bold i skeden og hver dag puster man mere luft i den. Det er med til at fjerne noget af angsten for at føde og forhindre at man brister under fødslen mv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/sa-vigtig-er-fiskeolie-for-din-graviditet/

Forskning har vist, at kvinder der indtager flere sunde fedtstoffer under graviditeten og amningen er med til at styrke barnets tarmflora og modvirke at barnet får allergi senere i livet.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/mindre-autisme-med-folinsyre/

B-vitaminet folinsyre kan sænke risikoen for, at børn efter fødslen får diagnosen infantil autisme, hvis de gravide kvinder tager tilskuddet tidligt i graviditeten. I et forsøg fulgte man en gruppe af børn og undersøgte moderens forbrug af kosttilskud før og under graviditeten.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/selenmangel-og-barnloshed/

Mænds sædkvalitet er dalende i den vestlige verden. Noget tyder på at selen spiller en rolle her. Selen er med til at beskytte DNA’et og fremmer dannelsen af normale sædceller, der kan svømme hen og befrugte ægget hos kvinden.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/nar-storken-flyver-i-ring/

Nanna Stiegel (ernæringsterapeut) og Caroline Fibæk (biopat/naturopath) mfl. giver bud på hvorfor graviditeten udebliver. Det kan fx skyldes mangel på næringsstoffer, hormonelle ubalancer, overvægt/undervægt, dårlig fordøjelse og stress mv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/et-godt-vennerad-gav-os-en-dejlig-dreng/

Christian og Malene Yde havde problemer med at blive forældre trods fertilitetsbehandling. B-daddy fra PharmaNord med indhold af selen og Q10 hjalp parret, da den var gal med Christians sædkvalitet.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/allergi-i-familien-spis-de-rette-fedtsyrer-under-graviditeten/

Forskningen viser, at indtager man omega 3 fedtsyren under graviditeten kan man mindske, at barnet får allergi og problemer med luftvejene og fordøjelsen senere i livet. Bio Marin fra Pharma Nord anbefales.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/interview-med-en-doula-hjaelpen-til-en-smuk-fodsel/

En doula (fødselshjælper) hjælper kvinden med at forberede sig rigtig godt på fødslen. Det er en fagligt uddannet person, som er med under hele fødslen. Hun skaber det rum parret ønsker og bistår jordemoderen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/polycystisk-ovariesyndrom-og-insulinresistens-hvad-ved-vi-anno-2017/

PCOS er også forbundet insulinresistens. Mange kvinder med PCOS har også problemer med at blive gravide, da kroppen producerer for meget af det mandlige kønshormon. Det hæmmer ægløsningen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/lad-der-endelig-ga-fisk-i-graviditeten/

Forskning viser at gravide, der indtager fiskeolie, har lavere chancer for at barnet udvikler allergi. Har begge forældre allergi i forvejen øges barnets chancer for at udvikle allergi. Der blev lavet forsøg med gravide, der indtog produktet Bio Marin Plus.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/ni-maneder-der-varer-hele-livet/

Gravides livsstil afgør indgående hvordan barnets sundhed udvikler sig senere i livet. Fiskeolie styrker hjernes funktion, D-vitamin beskytter mod svangerskabsforgiftning og indtag af sukker fremmer svangerskabsforgiftning og for tidlig fødsel.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/foedselsdepression/

Ca. 10 % af nybagte kvinder får en fødselsdepression. Den er hormonel betinget. Har man en fødselsdepression kan man styrke sig selv med phytoøstrogener, stærke vitaminer og mineraler, ekstra B-vitaminer og ikke mindst de gode fedtsyrer.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/efter-foedslen/

Der gives gode råd til hvordan en nybagt mor hurtigt finder formen igen, så der er tid til at amme og passe barnet. Man kan tage adaptogene urter, sørge for en god kost, spise gode vitaminer og mineraler mv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/bugfedt-barnloeshed-og-graviditet/

Både mænd og kvinder bør undersøges, hvis der opstår problemer med at blive gravid. Metabolisk syndrom kan være årsagerne. Metabolisk syndrom rammer især stofskiftetypen protein-fedtstof og for stort et indtag af kulhydrater.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/graviditet-og-gener-under-graviditeten/

Diverse gener under graviditeten kan forebygges og trangen til at spise mærkelige ting kan opstå, da fosteret tager de ting som det har brug for før moderen. Trangen til søde ting skyldes blodsukkerubalancer og trangen til surt skyldes en leverubalance.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fiskeolie-under-graviditeten-forebygger-astma/

Tallet for danskere, der lider af astma eller allergi er højt. Nyere forskning viser, at hvis gravide spiser fiskeolie kan de være med til at forebygge at barnet udvikler allergi og astma senere i livet.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/selen-kan-forebygge-tidlige-foedsler/

Et øget indtag af selen under graviditeten kan være med til at forebygge, at fosterhinden brister for tidligt og at barnet fødes for tidligt. Det organiske selentilskud fra Pharma Nord anbefales.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/undga-gener-med-dit-jerntilskud/

Gravide kvinder har brug for tilskud af jern for ikke at blive trætte mv. Undersøgelser har vist, at AminoJern optages langt bedre end jern fra de traditionelle ferrosulfat-tabletter. Dosis kan halveres.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fiskeolie-til-gravide-saenker-risikoen-overvaegtige-boern/

Et større indtag af fiskeolie under en graviditet forebygger bla. allergi og astma. Fiskeolie bruger barnet til at opbygge sin hjerne og nervesystem. Nu viser forskningen også, at fiskeolie kan forebygge overvægt hos barnet senere i livet.

  

HUDPROBLEMER OG BØRN

 

https://sund-forskning.dk/artikler/lus-har-ogsa-skolestart/

Børn har af og til lus. Man kan bruge de kemifrie midler, så man ikke får tør hud og hovedbund. Kæmmebalsam fra Austrailian Body Care med indhold af Tea Tre oil anbefales som behandling.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/lus-igen-igen-og-igen/

Lusesæsonen varer i dag hele året. Den mest effektive metode er at kæmme håret med Tee Tree Oil kæmmebalsam. Produktet tilfører næring til håret og forhindrer lusene i at opstå, hvor der er kæmmet.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/giv-lusene-kam-til-haaret-paa-store-lusedag-d-31012014/

Hvert andet barn rammes af lus hvert år. Lusene har udviklet resistens mod de gængse lusemidler at de ikke dør af det. Det anbefales at bruge en dobbeltradet Nitcomb kæmmekam, som er dobbelt så effektiv som en almindelig kam.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/det-klor-er-der-et-alternativ-til-binyrebark/

Thomas Kjærsgaard giver homøopatiske råd til behandling af diverse hudlidelser hos børn. Der kan være tale om eksem og forskellige andre allergiske hudlidelser.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/nedsaet-risikoen-for-medfodt-eksem/

Forskningen har vist at tarmfloraen hos børn med eksem er mindre mangfoldig end hos raske børn. NDS probiotic panda 1 kan bruges til at styrke tarmfloraen, så tarmfloraen reagerer mere tolerant over for udefra kommende stoffer og eksem forebygges.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/et-omt-problem-nar-huden-bliver-udsat-for-friktion/

Friktion i huden kan være smertefuldt. Det kan opstå hos mange forskellige aldersgrupper fx ældre, overvægtige, sportsudøvere, blebørn mv. Produktet Active Derm til øm og irriteret hud opstået af friktion kan anvendes.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/av-mor-det-kloer/

Børn kan have tør, kløende og irriteret hud. Fænomenet skyldes ofte mangel på fedtsyrer. Produktet Tee Tree Oil virker bakteriedræbende, kølende og kløestillende uden at påvirke hudens naturlige bakterieflora.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/boerneeksem/

En stribe gode råd til behandling af børneeksem. Hjælp fås også hos en naturopath. Man kan også forsøge på egen hånd og fjerne skadelig kemi og sukker. Man bør ikke glemme de gode vitaminer, mineraler og fedtsyrer, så huden næres inde fra.

https://sund-forskning.dk/artikler/troeske/

Små hvide belægninger (trøske) på indersiden af kinderne og på tungen hos spædbørn kommer af antibiotikakure, da mikrofloraen forstyrres. Dup med dansk vand på indersiden af kinderne og/eller brug ostevalle i urtete. En naturopath kan også hjælpe.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/propolis-creme/

Propolis kan anvendes til udvortes behandling af forskellige hudproblemer så som Herpes Simplex type 1, kløe, svie og uren hud mv.  Produktet Danasan med standardiseret propolis kan anvendes som behandling.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kaaret-som-aarets-vorteprodukt-slip-vorter/

SkinOcare Vortefjerner fra Pharma Invest er kåret som årets produkt i 2013 og i Tyskland. Produktet bør kun bruges en gang om ugen, da det har ætsende effekt. Især børn rammes af vorter og det skyldes en virusinfektion i huden.

 

IMMUNFORSVAR OG BØRN

 

https://sund-forskning.dk/artikler/det-bedste-til-borns-immunforsvar-nervesystem-og-hormonsystem/

Den moderne levevis påvirker også børnene. De bør støttes bedst muligt, så de ikke bliver urolige, sover godt og at deres immunforsvar kan diverse infektioner, når de opstår. Tarmsystemet bør holdes vedlige med gode bakterier og kosten skal indeholde de gode fedtsyrer.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/nar-immunforsvaret-gerne-vil-have-stotte/

Børns immunforsvar udvikles og modnes efterhånden so de vokser op og udsættes diverse infektioner mv op. Den klassiske Strath kan være en løsning. Børn fra 7-årsalderen kan tage Strath tilsat zink, som optimerer alle kroppens enzymprocesser.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/sadan-bruger-du-echinaforce-mest-effektivt/

Om vinteren udsættes vi mere for infektioner og virus, når vi omgås hinanden. Echinaforce er god til infektioner og der vises en oversigt over hvordan man bedst anvender produktet

 

https://sund-forskning.dk/artikler/nar-vinteren-kommer/

Aloe vera creme xtreme er udviklet til den ekstra tørre vinterhud i ansigtet og kan bruges af alle aldersgrupper – også det lille spædbarns kinder. Cremen er økologisk, fri for parabener og parfume.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/dit-barns-immunforsvar-skab-et-sundt-immunforsvar/

Når børn starter i vuggestue, børnehave eller skole er der udfordringer for deres immunforsvar, som udsættes for en masse bakterier og vira. Immiflex kan være en løsning til at styrke immunforsvaret.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/urtegaer-vitaliserer-cellerne/

Gærceller i Bio-Strath hjælper børns og voksnes immunforsvar. Produktet kan også bruges ved alderssvækkelse og rekonvalescens. Børn med ADD og ADHD har også gavn af produktet.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/styrk-dine-born-hele-aret-og-tag-resten-af-familien-med/

En omtale af Strath Immun, Strath Vitality og Strath Original til børn og resten af familien. Produkterne styrker immunforsvaret og er med til at forebygge infektioner. Fås som dråber og tabletter.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/vinterens-vitamin/

Alle voksne og børn bør i vinterhalvåret tage ekstra tilskud af D-vitamin pga. fravær af nok solskin. D-vitamin styrker bla. knoglerne og ikke mindst immunforsvaret. D-vitaminunderskud hos børn kan medføre engelsk syge.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/vinterens-komme/

Homøopatiske midler kan man bruge om vinteren til at behandle diverse lidelser, der forekommer om vinteren fx forkølelse, influenza, smerter pga. smerter i bevægeapparatet, der kommer, når vi ikke bevæger os så meget mv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/atleter-kan-undgaa-ondt-i-halsen-med-beta-glukaner/

Betaglukaner forekommer naturligt i ølgær og visse svampetyper. Atleter, børnefamilier og folk ramt af stress kan nyde godt af betaglukaner, da de styrker kroppens medfødte immunforsvar

 

https://sund-forskning.dk/artikler/influenza-epidemi/

Gode råd til børn og voksne til styrkelse af immunforsvaret. Er der svineinfluenza kan med styrke sig med ekstra C-vitamin, zink, drikke aloe vera, engystol (homopatisk middel til influenza), echinaforce, garcintabletter eller garcinspray mv.

   

LUFTVEJE,  FORKØLELSE OG BØRN

 

https://sund-forskning.dk/artikler/falsk-strubehoste/

Falsk strubehoste er en infektion hos børn, hvor slimhinden i strubehovedet hæver. Det starter med forkølelse og efter et par dage går det over i hoste og hæshed. Gode urter, vitaminer og mineraler, fedtsyrer og indånding af damp anbefales som kurforslag.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/effektiv-behandling-af-forkolelse-hos-born-og-voksne/

Urtetabletten Kan Jang har i et forsøg med forkølede børn vist at have en god effekt. Der var tre grupper, der fik hver sin behandling. Gruppen der fik Kan Jang kom sig hurtigere og havde færre symptomer.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/snotnaese-og-solovehoste-raske-rollinger/

Blogger Tina Engkjær-Holme fortæller hvordan hendes tre børn slap for hoste, mave, fordøjelses- og øreproblemer ved at droppe mælken. Det gjorde dem raske efter at have indtaget astmamedicin og alt for meget penicillin.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/forkoelelse/

Hverken børn eller voksne behøver at døje med forkølelser og infektioner flere gange om året – heller ikke når børn skifter institution. Det sker kun, hvis immunforsvaret er belastet eller er ramt af stress. Man kan styrke immunforsvaret med forskellige vitaminer, mineraler, urter og varme fodbade mv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/en-forkoelelseskur-til-smaaboern/

Gode råd til småbørn, der tit rammes af forkølelse igennem vinteren og ind i foråret. Børn i alderen 1 – 12 år kan følge en forkølelseskur og drikke echinacea hot drink og tage biortovitaminer til børn og D-vitamin mv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/forkoelelse-0/

C-vitaminet har i undersøgelser vist at kunne nedbringe både børns og voksnes muligheder for at blive forkølede. Man kan forebygge ved at tage 200 mg dagligt og nedbringe varigheden af forkølelsen hos børn med 1 – 2 gram C-vitamin under forkølelsen (1000 – 2000 mg)

 

https://sund-forskning.dk/artikler/ga-vaek-snot-influenza-og-hostekuren/

Gode råd til forkølelse, influenza og hoste, der rammer børn og voksne hvert efterår. God søvn, propolis næsespray, vitaminer og mineraler, C-vitamin, hvidløg og varme, stærke drikke med chili og ingefær.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hvad-kan-vi-give-bornene-i-disse-forkolelsestider/

Hver vinter slæber børn bakterier og vira med hjem fra institutionerne og det rammer hele familien, som så bliver syge på skift. Man kan forebygge med god håndhygiejne, mælkesyrebakterier, multivitaminer, god kost mv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/velkommen-i-skole-og-velkommen-til-snot-og-hoste/

Skolestart for børn betyder nye rammer, nye venner og måske forkølelse og influenza. Børn bliver oftere syge end voksne og det skyldes at deres immunforsvar ikke er fuldt udviklet. Man kan forebygge med Biostrath og omega-3 fedtsyrer til de øvre luftveje.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/sadan-beskytter-du-dig-mod-forkolelse-og-influenza/

Undersøgelser viser at D-pearls fra Pharma Nord gør unge mennesker bedre i stand til at løse mentalt udfordrende opgaver. D-vitamin booster også immunforsvaret og beskytter imod forkølelse og influenza.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/at-vaere-forkolet-eller-ikke-at-vaere/

Flere fagfolk og forskere hævder, at det ikke er naturligt at være forkølet flere gange om året, hvor børn og voksne rammes. Det er derimod naturligt at forebygge at man ikke bliver det. Man kan fx forebygge med echinaforce.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/symptomatisk-hoste-terapi-boern/

Hoste hos børn behandles ofte med kodeintabletter med mange mulige bivirkninger. Det homøopatiske middel Husteel kan benyttes som en alternativ behandling. Læs om nogle forsøg, der er blevet lavet.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/puste-balloner-op-med-naesen/

Børn fra 3-årsalderen kan med Otovent fra apoteket puste balloner op med næsen. Det vil skabe bedre plads i den snævre kanal (eustatiske rør), hvor mellemørebetændelse kan opstå. En sjov lille leg for børn.

 

MAD, ERNÆRING OG BØRN

 

https://sund-forskning.dk/artikler/gron-indpakning/

Lisbeth Tordendahl bringer en opskrift på lækre grønne madpandekager til børn, som er en god måde at få flere grøntsager på. Ebogen om børn og grønne sager med tips til kræsne og grøntsagsforskrækkede børn kan downloades på www.lisbethtordendahl.dk

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kaere-speltmor-slap-af/

Trine Rønn (klinisk diætist) mener i sin artikel, at nutidens mødre konkurrerer for meget indbyrdes om hvem, der kan bage de sundeste speltboller, lave de bedste fermenterede grøntsager mv. og det går ud over børnene. Glem alt om det og giv børnene noget pizza en gang imellem.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/gratis-e-bog-boern-og-groenne-sager/

En e-bog med 18 tips til forældre med tips til at undgå kræsne og grøntsagsforskrækkede børn. Klik på https://lisbethtordendahl.dk/guides/og du føres over de gratis e-bøger.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hak-snit-og-snyd/

Nanna Stiegel giver gode råd til hvordan man snyder sig frem til at børnene får lidt flere grøntsager inden bords. Der bringes også en opskrift på kyllinge-grøntsagsdeller med 50% kyllingekød og 50% grøntsager.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/naturligvis-om-mad/

En stribe gode råd om mad og livsstil bragt I ugebladet søndag 2003. Der er bla gode råd til børnenes madpakker og en omtale af bogen ”Tag madpakken med”. Den kan pakkes lækkert ind i dåser, bøtter eller æsker.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/tre-tips-til-at-gore-de-sunde-valg-lettere-i-hverdagen/

Caroline Fibæk kommer med gode råd til forskellig sund morgenmad til børn og voksne. Der en sund opskrift på morgenmadsis, hvor børnenes kosttilskud blendes med i.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/friske-sager/

Caroline Fibæk bringer sunde opskrifter på morgenmad til børn. Der bruges frugt og grønt, som styrker både fordøjelsen, energiniveauet og den søde tand. Det er en god måde at få de sunde ting og allerede fra morgenstunden af.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/sprudlende-morgen-med-guld-i-mund/

En stribe gode råd til sundhed i hverdagen til den travle børnefamilie. Der er opskrifter på morgenmadsis, proteinrige morgenmadssmoothies, så børnene får en god start på dagen. Der er også tips til afgiftning af kroppen.

 

OVERVÆGT OG BØRN

 

https://sund-forskning.dk/artikler/mejeriprodukter-og-den-oversete-faktorer-i-fedmeepidemien/

Fedme er udbredt også blandt børn. Man mistænker mælkeproteinerne i komælk. Komælk indeholder væksthormonet IGF-1, som i en menneskekrop er mistænkt for at øge antallet af celler, der bliver til fedtceller. Hormonet får eksisterende fedtceller til at vokse.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/har-du-gigt-i-dine-fedtceller-0/

Forskningen har kortlagt nye brikker om årsagen til overvægt. Der kan være inflammation i fedtvævet. Det handler ikke altid om kalorietælling. Inflammationsprocesserne i fedtvævet gennemgås ud fra et biokemisk syn.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fakta-og-forskning-om-vaegtproblemer/

D-vitamin ophobes i fedtvævet hos overvægtige frem for at cirkulere ud til kroppens væv, hvor der er brug for det. Æblepektin kan hjælpe diabetikere mod fedme, da det binder sig til galdesaltene overvægt 

 

SENSITIVITET, SÆRLIGE BEHOV, TERAPI OG BØRN

 

https://sund-forskning.dk/artikler/sadan-bruger-du-feng-shui-i-bornevaerelset/

Med Fengsui kan man skabe en positiv oase, hvor barnet kan være sig selv, koble af og sove godt. Indretningen af værelset bør følge barnets udvikling. Ryd op dagligt på værelset og foretag en årlig sortering i legetøj og tøj. Det støtter den gode energi.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/nar-born-dyrker-yoga/

Yoga har vist sig at kunne hjælpe på urolige børn og børn med særlige behov. I bogen ”Lyt til løven og Hokus pokus fili yoga af Emmamaria Vincentz og Lotte Salling kan man læse mere. Se også www.lilleyogahus.dk

 

https://sund-forskning.dk/artikler/yoga-som-terapeutisk-aktivitet-for-born-og-unge-med-saerlige-behov/

Yoga som terapeutisk redskab er god til børn, der har særlige behov og er ramt af fx angst, ADHD, autisme mv. Yogaen beroliger åndedrættet, sindet og kroppen. Læs mere på www.lilleyogahus.dkeller www.sensations.dk

 

https://sund-forskning.dk/artikler/yogaovelser-og-teknikker-til-born-og-unge-med-saerlige-behov-og-sansebearbejdningsvanskeligheder/

De forskellige yogaøvelser og teknikker til børn med særlige behov og sansebearbejdningsudfordringer vises med en udførlig beskrivelse af øvelserne.  Se også www.lilleyogahus.dk

https://sund-forskning.dk/artikler/hold-fri-og-ror-ved-mig-om-sund-beroring-og-deraf-ro-mere-glaede-og-maske-klogere-born-i-en-hektisk-samtid/

Vores hektiske, stressede og præstationspræget samfund sætter nervesystemet er under pres. Mennesker oplever tab af fællesskaber og ensomhed. Massage og anden berøring mangler og det er noget man bør tilvælge for at skabe ro og velvære hos børn og voksne.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/robustheden-er-over-os/

Robusthed udspiller sig i en social sammenhæng og omhandler hvordan man håndterer livets mange udfordringer. Robusthed er også at kunne mærke, hvornår ”nok” er nok, at have hjertet med og kunne modtage hjælp mv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/musik-som-et-smertelindrende-og-helbredende-vaerktoj/

I Tyskland har man en del syngesundhedscentre og syngesygehuse. Danske regioner har med succes indført musik i deres ambulancer, da musik beroliger. Især hjertepatienter, folk med hjerneblødninger eller fødende har haft gavn af den beroligende musik.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/bag-symptomerne-og-ind-til-barnet/

Mange børn henvises til psykologisk og psykiatrisk udredning pga. mistrivsel, dårlig søvn, hyperaktivitet mv. Rafael kan hjælpe ved at kigge på barnets og familiens historie og tilrettelægge en behandling, der skaber varige positive resultater.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/styrk-dit-barns-mentale-sundhed/

Bøgerne ”Hjertesmarte børn og Hjernesmart pædagogik” beskriver hjernes spilleregler ud fra amygdalaaktivitet. Både børn og voksne kan få meget stor gavn af at lære at styre deres amygdalaaktiviteter og opnå bedre mental sundhed.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/30-ar-med-behandling-af-born-i-den-gra-zone/

Nogle børn får flere forkølelser, infektioner, mavelidelser, mellemørebetændelser mv. end andre. Barnets immunforsvar, slimhinder, luftveje og fordøjelse er for svage og bakterier og vira trænger nemmere ind. De bør støttes, så det ikke sker.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/lola-jensens-gode-rad-som-er-gode-til-alle-born-ogsa-dem-der-er-ekstra-folsomme/

De gode råd handler om at skabe så meget tryghed og forudsigelighed som muligt for børn. De bør skærmes fra for mange sanseindtryk fx babybio og lyde. Større børn bør af og til holde fri fra deres legegrupper og mange aktiviteter. Det vil hjælpe dem til at finde ind til sig selv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/rafael-centeret/

Rafael Centeret hjælper for tidligt fødte børn og deres familier. Forældrene føler, at samfundet ikke er gearet til at give den kvalificerede hjælp der brug for. Rafael Centeret prøver at give forældrene og børnene det de mangler ved at arbejde helhedsorienteret og med flere fagpersoner ind over.  

 

https://sund-forskning.dk/artikler/din-kropsholdning-kan-give-smerter/

Forkert kropsholdning kan give smerter i kroppen og det kan afhjælpes med posturologi ved fx Rikke Godthjælp. Børn med damp og lignende diagnoser kan også have et posturologisk problem. Der er 3 tilgange til posturologien og det er skævheder i kroppen, kognitive ubalancer og balanceproblemer. Se www.godthjaelp.dk

 

VITAMINER, MINERALER, URTER OG BØRN

 

https://sund-forskning.dk/artikler/en-samlet-losning-til-den-sunde-familie/

Den sunde familie får ofte ikke nok vitaminer og mineraler. I produktet Bespoken er frugt og grøntsager optimeret i en proces, så de indeholder langt flere vitaminer og mineraler og i en form som kroppen kan genkende og optage. Bespoken fås til mænd, kvinder, børn og teenagers mv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/det-gar-den-forkerte-vej-med-kosten/

Forskerne konstaterer i England, at vi som mennesker har stigende problemer med at få nok vitale næringsstoffer i vores kost og man konstaterer at børn også mangler D-vitamin.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/solvitaminet-varer-ikke-helt-til-paske/

Børn og voksne, der bor på de nordlige breddegrader, kan have brug for et ekstra skud D-vitamin om vinteren, da D-vitaminet vi har fået fra solens stråler om sommeren ofte ikke holder helt til påske. Bidro D3 vitamin i sprayform eller tyggetablet anbefales.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/ud-af-starthullerne-med-et-jernprodukt/

Underlig teenageadfærd bag lukkede døre kan være et tegn på jernmangel. Et af tegnene på jernmangel er træthed, alt for meget junkfood, svært ved at koncentrere sig mv. Prøv Amino Jern Ferrocel og mærk en virkning efter en uge.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/uventet-bonuseffekt-af-solskinsvitaminet/

Forskere har set, at børn med højt indhold af D-vitamin i blodet har lavere indhold af LDL-kolesterol end børn med lavere indhold af D-vitamin. D-vitamin i blodet er med til at sikre, knogler, tænder, muskler og immunforsvar.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/myter-og-facts-om-b12/

B12 vitaminet er vigtig for både børn og voksne. Også helt små børn har brug for B12, da de endnu ikke har opbygget et lager i leveren. B12 beskytter nervesystemet og vedligeholder hjernen. B12 hjælper helt små børn med at danne det beskyttende fedtlag omkring nervecellerne i hjernen (myelinskederne).

 

https://sund-forskning.dk/artikler/optager-du-og-dit-barn-dine-b-vitaminer/

B12-vitaminet optages ikke lige godt af alle børn som voksne. Det kan skyldes en genfejl. Methylerede B-vitaminer hjælper til, at de bliver optaget bedre. Biosym har udviklet to B-vitaminkomplekser OmniMini til børn og B-vitamin kompleks til voksne.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/spis-dig-klog-med-jern/

Både i Vesten og især hos gravide i udviklingslandene ser man, at jernmangler kan skabe varige skader hos fosteret og under dets udvikling. Det er også vigtigt at den gravide får nok folsyre og omega-3 fedtsyrer.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/born-har-brug-for-sund-stotteterapi/

Børn og unge har brug for alle de vigtige vitaminer, mineraler og fedtsyrer. De bør også lære at spise urtesalt frem for koncentreret salt. Det vil gavne dem på sigt, da det er i barndommen, at alle de gode vaner og uvaner læres.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/far-du-jern-nok/

Jern er et vigtigt mineral i alle livets faser. Jern styrker de kognitive funktioner, de røde blodlegemer, ilttransporten og immunforsvaret samt vores evne til at producere energi. Især unge og kvinder i den fødedygtige alder har brug for ekstra jern.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/for-lidt-d-vitamin-kan-fore-til-tuberkulose/

Forskere har opdaget at lave D-vitaminniveauer i blodet hos børn kan øge forekomsten at tuberkulose. Forskerne opfordrer til mere opmærksomhed på manglerne, da D-vitaminmangler også kan medføre engelsk syge (deforme knogler).

 

https://sund-forskning.dk/artikler/mig-og-min-mor-om-vitaminer-mineraler-og-selen-til-de-sma/

Små børn har brug for vitaminer og mineraler for at kunne vokse sig store. Bamsebomstærk fra Naturdrogeriet kunne være en løsning. SelenoPrecise har været med i et forsøg, hvor man undersøgte forekomsten af fødselsdepression blandt tidligt gravide kvinder med gode resultater.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/tit-syg-eller-udmattet-far-du-vitaminer-og-mineraler-nok/

Man kan styrke sig mod forskellige sygdomme og ubalancer ved at få nok vitaminer og mineraler. Børn fødes med et medfødt immunforsvar. Når de vokser op, udsættes de for forskellige bakterier og vira og det styrker deres immunforsvar. Nyfødte og spædbørn har brug for ekstra jern og C-vitamin.

https://sund-forskning.dk/artikler/kan-for-lidt-sollys-gore-dig-naersynet/

Forskere har opdaget, at der er en sammenhæng imellem for lidt sollys og nærsynethed. Både i Kina og i USA ser man at nærsynethed er i vækst. Årsagen skyldes for lidt ophold udendørs. Det kan skabe D-vitaminmangel. For lidt ophold udendørs kan også skabe D-vitaminmangler.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/teenagere-har-ofte-jernmangel/

Når piger begynder at menstruere, så trækkes der meget på deres jerndepoter i kroppen. Det kan gøre dem trætte og uoplagte. Det er vigtigt som teenagepige at få en god kost, så jerndepoterne bevares og det kan være nødvendigt med et tilskud.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/chufa-det-okologiske-guld-fra-spanien/

Rodknolden chufa er rig på næringsstoffer. Den bruges fx til at lave den hvide drik horchata. Chufa er en god kilde til magnesium, B-vitaminer, E-vitaminer, kalium, phosfor og C-vitamin.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/laer-de-bedste-borneurter-at-kende/

Urter kan bruges til at behandle forkølelse, influenza, kolik og luft i maven mv hos børn. Echinea purpurea virker på immunsystemet, hyldebær (sambucus nigra) virker på forkølelse og influenza, kamillete i sutteflasken beroliger både mave og nervesystem.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/mineraler-0/

En oversigt over alle mineralerne. For børn er zink vigtigt til dannelsen af en sund hud og til opbygning af knogler og bindevæv. Aminokeleret jern er godt til gravide kvinder med jernmangel.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/lille-dosis-af-jern-stoerre-effekt/

Et brasiliansk forsøg lavet på gravide kvinder, der var inddelt i 3 grupper. Grupperne fik forskellige typer jern og typerne jern-bisglycinat-chelat, Ferrochel (AminoJern) og jernsulfat. Kvinderne der fik Ferrochel var bedst til at holde stabile hæmoglobin, transferrin og serumferritin-niveauer trods indtag af en lav dosis på 15mg/dag.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/jernmangel-katastrofal-blandt-teenagere/

Der er stor jernmangel blandt teenagere – især piger. Det kan skyldes indtagelse af for lidt kød, for meget sort the (blokerer for jern) eller for meget junkfood. Behandlingen er 1 multivitamin fra PharmaNord om morgenen og 1 AminoJern aften fra PharmaVital om aftenen. AminoJern har stor optagelsesgrad.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/jernmangel/

Ca. 40 – 50% af piger i alderen 11-12 år og som er begyndt at menstruere har jernmangel. Det oplyser overlæge Nils Milman fra Rigshospitalet. Problemet kan løses ved at tage 1 multivitamin fra PharmaNord om morgenen og 1 AminoJern aften fra PharmaVital.

https://sund-forskning.dk/artikler/jern-til-boern-og-til-maend/

Et brasiliansk studie omtales, hvor børn fyldte jerndepoterne op uden at nå grænsen for overdosering. I forsøgsperioden indtog de flydende mælk tilsat 3 mg Ferrous aminosyrecelat (Ferrochel). Se også artiklen om mænd og jerndepoter i leveren.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/boern-indlaering-og-zink/

I et forsøg med skolebørn, der indtog 20 mg zink svarede de hurtigere og mere præcist i huskeopgaver end de klassekammerater, der ikke fik 20 mg zink. Konklusion zink hjælper børn til at tænke. Artiklen er på engelsk.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/aminocheleret-jern-fire-gange-bedre-end-jern/

Aminocheleret  jern afhjælper anæmi (blodmangel) hos unge mennesker viser forsøg, hvor man indtog 30 mg cheleret jern og sammenlignede med dem, der indtog 120 mg (FeSo4). Cheleret jern blev optaget fire gange bedre.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/urter-til-boern-engelsk-artikel/

Børn har stor gavn af urter, når de har problemer med forkølelse, søvn, fordøjelse, immunforsvar, kolik, feber og luftveje. Artiklen er på engelsk.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/c-vitaminmangel-kan-skade-fostre/

Danske forskere har opdaget af mangel på indtagelse af C-vitamin i graviditeten kan give fosterskader i form af færre hjerneceller i centrale områder af hjernen og forringet hukommelse. Denne viden stammer fra forsøg på marsvin.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/boernevitaminer-holder-sig-bedst-i-blisterpakninger/

Ernæringseksperter fremhæver, at børnevitaminer holder sig bedst i blisterpakninger fremfor i pilleglas, hvor de kan blive fugtskadet og miste næringsværdi.  Pharma Nord pakker allerede deres kosttilskud i blisterpakninger for at bevare næringsværdien.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/vitaminkur-til-teenagere/

Mellem 40 – 50% af alle teenage piger har jernmangel, oplyser overlæge Nils Milman. Fænomenet kan også skyldes dårlige kostvaner mv. De unge kan følge en vitaminkur i en periode.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/vitaminer-mineraler-og-urter-til-dit-barn/

Man kan styrke sit barns immunforsvar og slimhinder med de rette vitaminer, mineraler og urter, så vinterforkølelserne undgås i familien. Man kan tage Minvitamin fra PharmaNord, omnimini fra Biosym eller Mivitotal fra Anjo

 

https://sund-forskning.dk/artikler/velsmagende-bloede-tyggedrops-til-dovne-maend-og-friske-boern/

Easychew fra Dansk Farmaceutisk Industri kan få både børn og voksne til at spise flere vitaminer og fedtsyrer. De fås i smagsvarianterne jordbær, citron, fersken, appelsin, æble og banan. De ligner vingummi.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/mangel-paa-sollys-og-d-vitamin-giver-boern-deforme-knogler/

Mangel på sollys og D-vitamin giver deforme knogler hos børn. Det kaldes engelsksyge og var især udbredt blandt fattige i 1700-tallet. Nu ses tilstanden igen i det solfattige Nordengland. Tilstanden kan forebygges ved at tage D-vitamin

 

https://sund-forskning.dk/artikler/folinsyre-forebygger-sen-sprogudvikling-hos-boern/

Der er lavet undersøgelser på folinsyre givet som kosttilskud tidligt i graviditeten og risikoen for at få neuralrørsdefekt. Folinsyre menes også at kunne hæmme risikoen for at barnet rammes af en sen sprogudvikling, hvis folinsyren tages tidligt i graviditeten.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/teenagere-faar-bedre-karakterer-med-folinsyre/

En undersøgelse blandt svenske børn tyder på, at folinsyre forbedrer deres præstationer i skolen. Folinsyre findes i de grønne grøntsager og er med til at forebygge misdannelser af hjernen og rygmarven, hvis det tages før og under graviditeten.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/d-vitamin-hjaelper-saedceller-til-svoemme-hurtigere/

Forskere har kigget på blod- og sædprøver fra mænd, der ønsker at blive fædre og de viser, at der er en sammenhæng imellem sædkvalitet og D-vitaminindhold i blodet. D-vitaminet gør sædcellerne mere aktive, så de svømmer hurtigere

 

https://sund-forskning.dk/artikler/c-vitamin-goer-fede-boern-sundere/

Hos tidligt overvægtige børn, følger en række sundhedsrisci. En øget mængde C-vitamin i blodet kan være med til at nedbringe de her sundhedsrisici. Der blev lavet et forsøg over 45 dage.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/bamse-bomstaerk-et-sjovt-spil-og-smagfuldt-kosttilskud-boern/

Kosttilskuddet Bamse Bomstærk består af 13 vitaminer og 7 mineraler. I forbindelse med det her kosttilskud kan man downloade et sjovt spil til børn som hjælper Bamse Bomstærk til at vælge de rette fødevarer og den rette daglige motion.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/influ-zink-faar-videnskabelig-opbakning/

Forskerne har gennem 27 år undersøgt zinks virkning på forkølelse. Cochraine har lavet en sammenfatning af 15 undersøgelser og konkluderer at zink virker og kan bruges som behandling af forkølelse. Zink der tages inden for 24 timer fra man mærker de første symptomer, er med til at nedbringe varigheden og graden af forkølelsen.

https://sund-forskning.dk/artikler/antioxidanter-hjaelper-maend-til-blive-far/

Antioxidantkapslen B-daddy der består af selen og Q10 viser sig i forsøg at kunne hjælpe mænd med at blive fædre. Mænd der tog dette tilskud, øgede deres chancer fra 3,1 til 11,8 for hvert hundrede par.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/alvorligt-syge-boern-har-lavt-d-vitamin/

En canadisk og amerikansk undersøgelse viser at børn, der mangler D-vitamin, har tendens til at være syge i længere tid og have alvorligere symptomer.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/mangel-paa-d-vitamin-knyttet-til-foedevareallergi-og-boerneeksem/

Australske forskere og flere europæiske institutioner har lavet en rapport, der viser at forekomsten af fødevareallergi og børneeksem er forskellig i Australien. Solen skinner mere i nord og det betyder en hel del for D-vitamin. Her er forekomsten af fødevareallergi og børneeksem lavere.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/forskning-i-selen-q10-og-zink-giver-haab-til-barnloese/

Mænds sædkvalitet i Danmark er dårlig. Man kender ikke helt årsagen. De hormonforstyrrende stoffer mistænkes. Tilskud af selen, Q10 og zink har betydning for dannelsen af normale sædceller.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/d-vitamin-til-gravide-og-skoleboern/

D-vitamin kan hjælpe gravide til ikke at udvikle graviditetsdiabetes og andre komplikationer i graviditeten. Skolebørn kan nedbringe deres chancer for at få akutte infektioner i luftvejene med et lavt tilskud af D-vitamin 25 µg.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/vitaminpiller-hitter-hos-vordende-moedre/

Flere og flere gravide supplerer deres kost med vigtige vitaminer, mineraler og fedtsyrer under graviditeten for at sikre sig og skabe et sundt barn. Man kan tage Bio-Gravid fra Pharma Nord. Bio-Gravid er ment som et supplement og ikke en erstatning af en allerede eksisterende kost.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kosten-afgoer-om-du-faar-nok-b-vitaminer/

Usund kost, junkfood og færdigretter frarøver kroppen de vigtige B-vitaminer. Spiser man fuldkornsproduk-ter, kød, mælkeprodukter og masser af grønt og frugt, så er man ikke i farezonen for at komme til at lide af B-vitaminmangel. I kosttilskud skal B-vitaminerne tages samlet i et B-vitaminkompleks.

 

 

ØKOLOGI, KEMI, HORMONFORSTYRRENDE STOFFER OG BØRN

 

https://sund-forskning.dk/artikler/har-du-skimmel/

Rose Maimonide giver råd om skimmelsvamp og hvordan man undgår det. Skimmelsvamp optræder ofte i fugtige indeklimaer og giver snue, hovedpine, kløe og irriterede slimhinder mv. Børn kan også udvikle astma af skimmelsvamp.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/undga-kemi-i-overtojet/

Rose Maimonide giver oplyser om kemi i børns overtøj. Ofte indeholder flyverdragten flourstoffer, som gør den vandafvisende. Køber man genbrug skal man sikre sig at flyverdragten ikke indeholder rester af vandafvisende stoffer.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/nar-lille-william-spiser-plastik/

Mikroplast optræder meget i vort miljø. Ofte overser man at tandbørsten også indeholder mikroplast. Man kan købe en bionedbrydelig tandbørste til barnets første tænder med sjove motiver.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/god-kemi-i-legetojet/

Rose Maimonide giver gode råd til hvordan man kan undgå at købe legetøj med indhold af flourstoffer. Genbrug er ikke altid løsningen, da der kan være forstyrrende stoffer i legetøjet. Gå efter det øko- og svanemærkede legetøj.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/far-et-foster-sin-mors-solfiltre-i-vuggegave/

Rose Maimonide giver gode råd om UV-filtre, som børn og voksne udsættes for året rundt. Gravide overfører også UV-filtrene til deres ufødte børn. UV-filtre er en gruppe af stoffer, som beskytter mod solens stråler, men de har også hormonforstyrrende effekt på mennesket.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hormonforstyrrende-stoffer/

Hormonforstyrrende stoffer optræder i miljøet. Phthalater bruges som blødgører i plastik og forekommer i madkasser og drikkedunke, Bisfenol A virker hormonforstyrrende påvirker menneskets sundhed og der bruges flourforbindelser til imprægnering af tøj.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/danske-okobarer-til-udsatte-born/

Alun.dk og Kidzhelp er med i et projekt, hvor udsatte børn i Cambodja får sunde danske økobarer, der er sprængfyldt med vitaminer og sunde ting. Det kan de godt lide.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/mig-og-min-mor-om-emballering-madpakker-og-drikkedunke/

Børn udsættes for mange forstyrrende stoffer, når de vokser op. Flourstoffer findes i emballeringsma-teriale, der bruges til madpakker, Bisphenol A har mistanke om at påvirke mænds fertilitet og menneskets sundhed herunder nervesystemet.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/opskrifter-fra-rose-maimonides-sunde-madpakker/

Rose Maimonide bringer diverse sunde opskrifter til børns madpakker herunder solskinssmør, grønsagsmuffins, brændenældekiks med banan mv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/for-tidlig-pubertet/

Drenge og piger går tidligere i puberteten en for bare 30 år siden. De hormonforstyrrende stoffer i miljøet er under mistanke. Har man mistanke om tilstanden, bør man kontakte lægen. Rose Maimonide har skrevet flere artikler om emnet. Se www.sund-forskning.dk

Skriv en offentlig kommentar...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Giv mig besked om: