Linksamling om børn

Her finder du masser af nye og gamle artikler om børn. Om hvordan de rette næringsstoffer fx vitaminer, mineraler, fedtsyrer og urter kan gøre en forskel og være en god støtte for kroppen.

Rigtig god fornøjelse.

Marianne Palm
Sund-forskning

 

ASTMA, ALLERGI, HØFEBER OG BØRN

https://sund-forskning.dk/artikler/allergi-0/

Har man allergi fungerer kroppens reguleringsmekanismer ikke optimalt (fordøjelse, lever mv.) Bindevævet kan også være belastet af toksiner. Styrkelse af fordøjelsen, afgiftning, udledning af tungmetaller og histamin stabilisering kan komme problemet til livs.

https://sund-forskning.dk/artikler/af-med-allergien/

Et finsk studie viser, at 25% af nyfødte børn udvikler allergi, hvis de fødes ved kejsersnit, da de så ikke samler de nødvendige bakterier op som ved en normal fødsel. Nyfødte kan behandles med mikrobiotika og kompensere og forebygge, at der opstår allergier.

https://sund-forskning.dk/artikler/smertestillende-medicin-kan-give-boern-astma/

Håndkøbsmedicinen paracetamol, der bruges til at slå feber ned hos små børn sættes i forbindelse med risikoen for at udvikle astma senere i livet. Årsagen er, at paracetamol måske påvirker kroppen, så inflammation og allergi kan opstå.

https://sund-forskning.dk/artikler/nazalese-boern-og-hoefeber/

Produktet nasaleze er uskadeligt at der blev lavet forsøg på børn med produktet. Der henvises i denne omtale til studiet på nasaleze.

https://sund-forskning.dk/artikler/nasaleze/

Nazalese er et naturligt produkt fremstillet af planteudtræk og består af cellulosepulver. Et pust i hvert næsebor beskytter mod de generende luftbårne allergener fx fra pelsdyr og forurening.

https://sund-forskning.dk/artikler/hoefazin/

Høfaszin er et homøopatisk middel uden godkendte terapeutiske indikationer. Mange symptomer hos børn forsvinder uden at man forstår hvorfor. Forhandles af Mezina i Danmark.

https://sund-forskning.dk/artikler/der-er-noget-i-luften/

500.000 danskere rammes hvert år af høfeber. Symptomerne er kløende næse, rindende øjne og allergisk snue. Som behandling kan man bruge de homøopatiske midler Luffeel næsespray og tabletter og Oculoheel øjendråber

https://sund-forskning.dk/artikler/et-suk-fra-en-allergiker/

Hanne Engstrøm er multi allergiker og skal passe på med hvad hun smører på sin hud og hvad hun spiser, hvis der er tilsætningsstoffer i maden. Allergien er kommet via arbejdet i fremkalderummet, hvor man brugte diverse væsker til at fremkalde billeder med. Arbejdsmiljøet var ikke i fokus, da Hanne Engstrøm arbejdede. Hun ønsker at belyse emnet allergi og ønsker klare varedeklarationer, der oplyser om alt hvad der er i produktet og om det fremkalder allergi, så børn og voksne ikke udsættes for unødig og farlig kemi.

FEDTSYRERNE, HJERNEN OG BØRN

https://sund-forskning.dk/artikler/meta-analyse-omega-3-giver-born-skarpt-syn/

En metaundersøgelse viser at tilskud af omega-3 fedtsyrer er med til at give børn et bedre syn samt bedre mental og psykomotorisk udvikling.

https://sund-forskning.dk/artikler/fedtstoffer-til-barnehjernen/

7000 børn har deltaget i forsøg med Eye-Q verden over og resultaterne er gode. Eye-Q indeholder en unik fiskeolie, kirunaolie som har en særlig kombination af EPA og DHA-fedtsyren. Den virker godt på børns hjerner.

https://sund-forskning.dk/artikler/fiskeolietilskud-styrker-syn-og-psyke-hos-born/

Tilskud af Pharma Nords Bio Marin Plus under graviditeten er med til at styrke børns hjerner, syn og psykomotoriske egenskaber, når de senere vokser op. Også allergi hos børn forebygges ved at tage dette tilskud.

https://sund-forskning.dk/artikler/hvordan-gar-det-for-dit-barn-i-skolen/

Forskning viser, at børn med bogstavdiagnoser kan få stor hjælp ved at indtage produktet Eye-Q. Eye-Q er fremstillet af en unik fiskeolie, der styrker de mentale færdigheder, som er nødvendige, når man skal lære nye ting i skolen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fedtsyrer-oger-indlaering-hos-born/

Effekten af den specielle Eye Q olie i målestoksforholdet 9:3:1 af omega-fedtsyrerne EPA, DHA og GLA er blevet undersøgt blandt en gruppe af børn som deltog i nogle forsøg, hvor de bla skulle tegne.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/urtegaer-oger-koncentration-og-indlaering-hos-born-med-adhd/

Forekomsten af børn med ADHD er stigende i verden. ADHD blev opdaget i starten af 1900-tallet. Urtegæren Biostrath har i forsøg vist sig at kunne dæmpe symptomerne på ADHD.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fiskeolie-forebygger-allergi-hos-nyfodte/

Mange børn udvikler allergi i deres første leveår. Det kan forebygges ved at spise fiskeolie under graviditeten. Bio Marin Plus fra Pharma Nord har i forsøg med gravide kvinder vist at have en stor beskyttende effekt.

https://sund-forskning.dk/artikler/spaedborn-bliver-klogere-af-fiskeolie/

Fiskeolie spiller en afgørende rolle i udviklingen af spædbørns hjerner. Ammes barnet får det omega-3 fedtsyrer fra modermælken. Moderen kan med fordel indtage et tilskud fiskeolie fx Eskimo-3.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/giv-bornene-en-god-skolestart-med-fiskeolie/

En gruppe australske børn deltog i et forsøg, hvor de fik Eye-Q fedtsyrekapsler. Resultaterne viste at de forbedrede deres kognitive og kreative færdigheder betydeligt. Eye-Q indeholder en unik kombination af EPA og DHA-fedtsyren.

https://sund-forskning.dk/artikler/fiskeolie-til-born-med-hoj-optagelighed/

Gravide og børn har brug for mere DHA end EPA, da DHA-fedtsyren stimulerer væksten af hjernen. Ved fødslen er hjernen udviklet 70%. Til fortsat udvikling af hjernen skal den bruge DHA. Eskimo 3 kids chewable fra Anjo anbefales.

https://sund-forskning.dk/artikler/tilskud-til-forbedring-af-borns-laeseevner/

Børns læse- og skrivefærdigheder kan bedres med de rette omega-3 og 6 fedtsyrer, som findes i Eye Q. Det viser et svensk forsøg foretaget på skolebørn. Eye-Q har også god effekt på børn med ADHD og det forskes der videre i.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fiskeolie-forebygger-astma-hos-born/

Kvinder der indtager fiskeolie fra 25. graviditetsuge, har større chancer for at føde børn med et godt helbred samt lavere forekomst af allergi og eksem, viser et svensk forsøg, hvor deltagerne fik Bio-Marin Plus fra Pharma Nord.

https://sund-forskning.dk/artikler/hvad-bestar-dine-fedtdepoter-af-sunde-fedtstoffer-eller-de-sygdomsfremkaldende/

Vi bør dagligt indtage 1/3 af hver af de mættede, enkelt og flerumættede fedtsyrer for at være dækket ind. Det kan være svært at ramme denne kombination. Med Udo’s Choice er man dækket ind, da olien indeholder alle fedtsyrerne i et produkt.

https://sund-forskning.dk/artikler/velfungerende-born-far-de-rette-fedtstoffer/

Børn i skolealderen har brug for de rette fedtsyrer for at kunne lære, koncentrere sig og sidde stille. Fedtsyrerne hedder EPA og DHA og de findes i den bedste form i produktet Eye Q. Dette produkt har mest forskning bag sig hvad angår børns hjerner.

https://sund-forskning.dk/artikler/var-det-omega-3-fedtsyrerne-som-skabte-det-moderne-menneske/

Viden om omega-3 fedtsyrerne fra fisk vokser i mængde og der udvikles også nye produkter. Forsknings-resultaterne fra fosfolipformen af Omega-3 fedtsyren er interessant, da fosfolipidformen har større biotilgængelighed end triglyceridformen.

https://sund-forskning.dk/artikler/klar-parat-skolestart/

Fiskeolierne hjælper børn ved skolestarten, når man skal koncentrere sig og lære nyt. Fiskeolierne kan også dæmpe kronisk kløe, allergi og astma. I artiklen gives også gode råd til immunforsvaret.

https://sund-forskning.dk/artikler/indlaering-og-eye-q/

Et Durham studie fra Oxford University viser, at Eye Q kapsler med patenteret olie, er en god støtte til børn med læse- og skrivevanskelligheder og ADHD. Kapslerne er nemme at synke og den flydende olie smager af citrus og lime.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/indlaering-og-det-sunde-fedt/

Et studie viser, at flerumættede fedtsyrer af god kvalitet fremmer indlæringen hos børn, mens kolesterol hæmmes. Blot en mindre erstatning af animalsk fedt og kulhydrater viser en fremgang i indlæringen.

https://sund-forskning.dk/artikler/omega3-mod-opmaerksomhedsbesvaer-og-hyperaktivitet/

Et link ud til et download af en 10 sider lang og videnskabelig engelsk artikel om omega-3 fedtsyrens effekt på børn med opmærksomhedsbesvær og hyperaktivitet.

https://sund-forskning.dk/artikler/fiskeolie-nedsaetter-risikoen-allergi-hos-nyfoedte-boern/

Gravide med familiær allergisk baggrund i familien kan med fordel indtage 9 Bio Marin fiskeolie kapsler fra 25. graviditetsuge og nedbringe chancerne for at barnet får fødevareallergi eller udvikler allergisk eksem.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fiskeolie-en-hjaelp-til-hyperaktive-boern/

Forskerne dokumenterer at dagligt indtag af fiskeolie og fx tabletten Bio Marin fra Pharma Nord har god effekt på børn med ADHD, da der ikke er nogen bivirkninger.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/omega-3-mangelfoelger-forvaerres-over-generationer/

Manglende indtagelse af omega-3 fedtsyrer hos forældre til en kommende generation børn kan skabe grobund for angst, autisme, ADHD mv hos børnene. Der er lavet forsøg på rotter fra 1., 2. og 3. generation og de viser, at mangel på omega-3 fedtsyren kan forværres over generationerne.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kun-det-allerbedste-til-dit-barn/

Studier viser, at Eye-Q har en ekstraordinær god effekt på børns hjerner. Mange børn er ramt af ADHD, hyperaktivitet, koncentrationsbesvær mv. De rette fedtsyrer som findes i Eye-Q, bringer børn tilbage i ligevægt.

https://sund-forskning.dk/artikler/slem-vaerre-og-vaerst-om-hukommelsen/

Forskningen og udviklingen tyder på at vi bliver dårligere til at koncentrere os. Produktet KeenMind og Eye Q har i studier vist at have en god effekt på børns og unges hjerner og deres evne til at koncentrere sig, lære nyt og slappe af.

https://sund-forskning.dk/artikler/kickstart-hjernesmart-skolestart/

Børn har brug for næringsstoffer og fedtstoffer til hjernen. Hjernen er opbygget af fedtstoffer og de bruges til at danne signalstoffer og hormoner til resten af kroppen. Eye Q med den gode forskning lavet på børn anbefales helt klart.

Børneland

Den særlige fedtsyresammensætning af DHA og EPA og i produktet Eye Q har vist gode resultater på børns små hjerner, så de bedre kan lære, koncentrere sig og ikke mindst sidde stille i undervisningen.

https://sund-forskning.dk/artikler/ga-rent-i-fisk/

Fisk er sundt siges der, men desværre er der ophobet så meget kviksølv i de fede fisk som tun, at gravide helt bør undgå dem for ikke at skade det ufødte foster. I artiklen er der en liste med fisk som er gode eller dårlige for det ufødte foster.

https://sund-forskning.dk/artikler/traengsel-for-store-og-sma-hjerner/

Eye Q og Keen Mind har Sund-forskning skrevet meget om de sidste par år. Eye Q er for børn i alle aldre og Keen Mind er til børn fra 10 og opefter. Styrk børnenes hjerner med produkterne sammen med de sunde måltider. Det vil hjælpe dem i deres skolegang, hvor man skal tilegne sig meget viden.

https://sund-forskning.dk/artikler/problemet-med-palmeolie-er-ikke-det-maettede-fedt/

Palmeolie indeholder mættet fedt og i sin raffinerede form har den god ernæringsværdi. Vi mennesker raffinerer olien og skaber toksiske og kræftfremkaldende forbindelser. Palmeolie i raffineret form er ikke en god fedtsyre for børn og voksne.

https://sund-forskning.dk/artikler/adhd-og-de-velkendte-fedtsyrer/

Forsøg viser, at fedtsyren EPA er afgørende for gode resultater i forhold til adfærd og indlæring. Den særlige fedtsyresammensætning af EPA og DHA findes i Eye-Q. Børns nervesystem styrkes, så de bedre kan koncentrere sig, forbliver rolige, kan holde fokus og lære nyt. Voksne har også gavn af Eye-Q.

https://sund-forskning.dk/artikler/fokus-pa-omega-3-fedtsyrer/

Et barns hjerne udvikler sig primært i fosterstadiet og er færdigudviklet i 5-6-årsalderen. Hjernen er meget afhængig af at få tilført de rette fedtsyrer med fokus på DHA-delen. Der er forsket meget i fedtsyrerne og lavet studier i forhold til alzheimers og ADHD. Det peger i retning af lave DHA-niveauer. Fedtsyren ser også ud til at kunne forebygge neuropsykiatriske sygdomme som fx depression, stress, angst og bipolarlidelse.

https://sund-forskning.dk/artikler/fiskeolie-og-ldl-kolesterol-godt-nyt-fra-videnskaben/

Fiskeolie styrker hjertekredsløbet og nedsætter chancerne hos gravide for at føde børn med allergi. Det så man i et forsøg på Linkøbing Universitet i Sverige, hvor man gav en gruppe gravide Pharma Nords Bio-Marin-Plus. Blandt mødre, der havde taget fiskeolien under graviditeten så man, at færre børn udviklede fødevareallergier og eksem.

https://sund-forskning.dk/artikler/tag-forholdsregler-nar-det-kommer-til-straling-fra-bl-a-mobiltelefoner-og-computere/

Mange forældre bekymrer sig, når deres børn sidder med en tablet i skødet eller taler i mobiltelefon. Vi er omgivet af elektromagnetiske stråler. De kan gå igennem vægge, ruder og biler. Stråling fra mikrobølger eller mobilstråling påvirker børns hjerner mere end voksnes, da børns hjerner ikke er fuldt udvoksede. Sæt mobilen på flyfunktion, når du sover, sluk for WIFI om natten og når det ikke bruges, brug head set når du taler i mobiltelefon og lev ud fra forsigtighedsprincippet.

https://sund-forskning.dk/artikler/hjernen-er-menneskets-bedste-ven/

Fedtsyrerne styrker og bevarer hjernens kognitive funktioner. Behovet for forskellige fedtsyrer skifter i takt med at man vokser op. En velfungerende hjerne har brug for fedtsyrer fra fede fisk (omega-3 fedtsyrer) fra sild, laks og makrel og gode kostvaner. Er du vegetar kan du hente dine fedtsyrer i hørfrøolie, nødder og omega 3 i alger. Tag også gerne fedtsyreproduktet eye-Q som har en velunderbygget dokumentation for virkningen på hjernen hos børn og voksne.

https://sund-forskning.dk/artikler/skoletid-vitamintid-energitid-og-levende-laering/

Sundmad, vitaminer og mineraler samt gode fedtsyrer af mærket eye Q danner en god basis for børns indlæring i skolen. Eye Q har i studier vist sig at kunne give børnene ro, øge koncentrationen, så de lærer bedre. Annette Prehn har hjulpet mange børnefamilier. Klik ind på www.hjernesmart.dk og få tips og ideer til børn og voksne i alle aldre.

https://sund-forskning.dk/artikler/fra-uro-til-ro/

Dr. Mateo Alessio har specialiseret sig i behandlingen af ADHD. Artiklen beskriver tre italienske drenges vej til en roligere liv, hvor de blev bedre til at koncentrere sig, modtage læring i skolen og fungere i det sociale samspil med andre børn og voksne. Drengene fik nogle tyggetabletter svarende til eye-q chews morgen og aften med indhold af både omega 3 og 6 samt GLA i forholdet 9:3:1. Forsøgene her var en stor succes.

https://sund-forskning.dk/artikler/stoffer-i-fiskeolie-kan-beskytte-hjernen-mod-stod-og-slag/

En gruppe forskere udførte et forsøg på amerikanske fodboldspillere, der indtog fiskeoliekapsler. De udsættes ofte for slag mod hovedet pga. sporten. I forsøget så man at omega-3-fedtsyrerne i fiskeoliekapslerne havde en beskyttende indvirkning på nervefibrene i hjernen. Pharma Nords fiskeoliepræparat Bio-Marin Plus indgik også i et svensk forsøg, hvor en gruppe gravide kvinder fik kapslerne. Her så man, at de gravide kvinder havde lavere risiko for at føde børn med forskellige former for allergier.

https://sund-forskning.dk/artikler/omega-3-fedtsyrer-traekker-i-handbremsen-nar-du-har-inflammation/

Forskerne har undersøgt hvordan fedtsyrerne EPA og DHA modvirker åreforkalkning i kroppen. Man ser at EPA og DHA virker antiinflammatorisk og modvirker at blodårerne kalker til. EPA og DHA er livsvigtige omega-3-fedtsyrer og findes i fede fisk som sild, laks og makrel. Fedtsyrerne er også med til at modvirke spædbørnsallergier. Produktet BioMarin fra Pharma Nord indgik i et forsøg, hvor kvinder fra 25. graviditetsuge fik kapslerne. Man så at kapslerne havde en forebyggende effekt på spædbørnsallergi.

https://sund-forskning.dk/artikler/flerumaettede-fedtsyrer-og-kognition/

Fedtsyretilskud med EPA, DHA og GLA er vigtige for både børn og voksne med neuroudviklingsforstyrrelser i hjernen. Der henvises til et hæfte, hvor man kan læse mere om forskningen på området og ikke mindst få viden om de flerumættede fedtsyrers egenskaber.

https://sund-forskning.dk/artikler/stotte-til-skole-og-studietid/

Det kræver sit at gå i skole og studere. Derfor bør man styrke sine kostvaner og sørge for at der spises gode ting, som kroppen vil elske og kvittere for i form af god evne til at fokusere, koncentrere sig, holde sin energi oppe og lære nyt. Alt for mange børn og unge har dårlige kostvaner. Fedtsyrekapslerne Equazen har været undersøgt nøje og resultaterne taler for sig selv. De små kapsler støtter de kognitive evner i hjernen,  motorikken, det følelsesmæssige og er med til at forbedre ord- og talblindhed. Forsøgene er samlet på  www.sund-forskning.dk

https://sund-forskning.dk/artikler/at-vaere-de-bedste-foraeldre/

Marianne giver gode råd til hvordan man kan sikre børn og børnebørns sundhed og trivsel, så de vokser op og bliver velfungerende mennesker. Det hele starter fra morgenstunden og tilførslen af de rette vitaminer, mineraler og fedtsyrer. Man kan servere en god morgensmoothie med lidt frugt og grønt tilsat en god fedtsyre. Fedtsyren kan fx være Eskio 3 eller en olie fra Nordic Natural. Giv dem også gerne 3 tyggetabletter fra Equazen. Der er lavet meget god forskning på Equazen kapslerne i forhold til børn og hjernen. Læs mere på sund-forskning. Søg på fedtsyrer eller hjernen.

https://sund-forskning.dk/artikler/overraskende-kilde-til-beskyttelse-mod-covid-19/

Det er velkendt at omega-3 fedtsyrerne har stor betydning for hjertet- og kredsløbet. Et hold forskere fra Fatty Acid Research Institute (FAR) i Chicago har påvist, at omega-3 fedtsyrerne beskytter mod at blive smittet med COVID-19 virus. Rammes man af COVID-19 mindskes det kritiske sygdomsforløb også. Forskerne har også set, at Bio-Marin Plus forebygger astma hos små børn, hvis mødrene har taget fiskeolien under graviditeten.

https://sund-forskning.dk/artikler/fiskebovs-og-forskning/

Et hold forskere undersøgte fedtindtaget hos en gruppe børn i alderen 1,5 – 5 år og som havde veluddannede forældre. De så at mængden af omega 3 og 6 lå lavt. Fedtsyrerne i den rette sammensætning er vigtige for cellerne og hjernes udvikling. Er man vegetar eller veganer kan omega 3 fedtsyren fås i algeprodukter eller man kan bruge de velkendte kapsler Equazen fra Novasel med indhold af fedtsyrer i forholdet 9:3:1 (EPA, DHA og GLA). De fås både som chew kapsler, i flydende form eller til baby fra 6 måneder til tre år.

https://sund-forskning.dk/artikler/vi-kickstartede-borns-udvikling-med-fiskeolie/

En artikel om hvordan den specielle fiskeolie Equazen har gavnet børns udvikling. Mange børn får i dag en psykiatrisk diagnose inden de er fyldt 18 år og tallet stiger år for år. Det er krævende for både børn og forældre at skulle gennemgå psykiatriens udredningsforløb. Børnepsykiatrisk afdeling foreslog dem at give børnene Equazen fiskeolien som kosttilskud og ikke som alternativ til medicinsk behandling. Resultaterne talte for sig selv. Børnene forandrede sig og kom mere mentalt tilstede, kunne indgå i relationer og fik bedre sprog. Fiskeolien støttede børnenes udvikling i en positiv retning.

 

FORDØJELSEN OG BØRN

https://sund-forskning.dk/artikler/mit-barn-har-ondt-i-maven-mit-barn-har-kolik/

Børn har ofte kolik når de er spædbørn. Problemet opstår når tarmfloraen ikke fungerer optimalt. Mælkesyrebakterier kan hjælpe med at stabilisere tarmen, så barnet kan fordøje sin mad.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/probiotika-til-brug-ved-gennemgribende-stress/

Kroppen består af mange celler, hvor af de fleste sidder i tarmen. Forskning har vist at en dårlig fordøjelse påvirker hjernen, så man kan udvikle autisme, andre adfærdsforstyrrelser og ikke mindst stress.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/en-maelkesyrebakterie-til-babyer-og-alle-os-andre/

En god mælkesyresammensætning i tarmen er vigtig både for babyer og voksne. Produktet NDS Classic med forskellige lactobacillus stammer kan styrke tarmen og immunforsvaret.

https://sund-forskning.dk/artikler/kan-du-tale-maelk/

Der findes 3 forskellige typer laktoseintolerance. Ud fra en simpel test, hvor man gnider en vatpind i barnets mundhule kan man få svar på om det er laktoseintolerant. Prøven sendes ind til analyse. Se også www.dynamiccode.se

https://sund-forskning.dk/artikler/kolik/

Kolik rammer mange spædbørn. Det kan skyldes fejlstillinger i nakke og ryghvirvlerne i kombination med en dårlig tarmfunktion. En kiropraktor kan rette op på kroppen og en naturopath kan rådgive i gode mælkesyrebakterier til spædbørn.

https://sund-forskning.dk/artikler/born-og-maelkesyrebakterier/

Tarmbakterierne er med til at opbygge barnets immunforsvar og tilføres allerede under fødslen og fra moderen. Når barnet kommer i institution, påvirkes deres slimhinder i næse, svælg, hals og mave. Tilførsel af probiotika vil styrke barnet.

https://sund-forskning.dk/artikler/naturligvis-om-fordoejelsen/

Fra Ugebladet søndag, perioden 2003 – 2005. Der gives råd til tarmkatar, rejsemave, børn, sure julemaver og munden mv. Det hele handler om bakteriefloraen i maven og fordøjelsen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/effektiv-hjaelp-mod-spaedbarnskolik/

BioGaia fra PharmaNord med indhold af bakteriestammen Lactobacillus Reuteri har i forsøg vist sig hurtigt at hjælpe på spædbørns maver, der er ramt af kolik og andre smerter.

https://sund-forskning.dk/artikler/kan-du-taale-maelk/

Mange børn har svært ved at fordøje bestanddelene i mælk, da de mangler enzymet laktase i tarmen. Lægen skal stille diagnosen og børnene bør herefter følge en laktosefri eller laktosefattig kost.

https://sund-forskning.dk/artikler/naar-maelk-er-en-belastning-helbredet/

En gribende fortælling om det præmature barn Mathias, som ikke kunne tåle modermælkserstatninger. Hans tarmsystem og fordøjelse blev rettet op med diverse kosttilskud og homøopati, som hjalp ham og i dag er han en sund og rask dreng.

https://sund-forskning.dk/artikler/valle-1/

Valle består af sunde mælkesyrebakterier og det kan bruges til fordøjelsen, på huden og til at regulere blodsukkeret ved diabetes mv. Børn der fødes ved kejsersnit, får ikke ret mange mælkesyrebakterier fra moderen. Lidt valle i munden her kan hjælpe.

https://sund-forskning.dk/artikler/vidste-du-det-om-maelkesyrebakterier/

Hele familien har gavn af mælkesyrebakterierne. Børnene og babyerne har blød babyhud, som skyldes bifidobakterierne. De er med til at bygge de indre og det ydre immunforsvar op og er meget vigtige for dem.

https://sund-forskning.dk/artikler/fordojelsessymptomer-og-besvaer-hos-born/

Børn kan opleve forskellige symptomer på træg fordøjelse. Eva Lydeking gennemgår fordøjelsesprocessen i artiklen. I slutningen af artiklen er der en liste med forskellige NDS-probiotika, der kan bruges til børn i forskellige aldersgrupper og til forskellige problemstillinger.

https://sund-forskning.dk/artikler/skolestart-om-handtering-af-nye-indtryk-i-et-ernaeringsmaessigt-perspektiv/

De fleste børn har i førskolealderen oparbejdet diverse færdigheder til at håndtere omvæltningerne i forbindelse med skolestarten. For andre børn er det krævende at starte i skolen, da de reagerer med belastningssymptomer i bla tarmsystemet. Styrk med god kost og probiotika børnenes tarmsystem, nervesystem og immunsystem. Artiklen giver gode anvisninger til hvordan man gør det.

https://sund-forskning.dk/artikler/kolik-hos-babyer/

Der er blevet lavet forsøg med spædbørn med kolik og produktet Bio-Kult infantis, som er en sammensætning af mælkesyrebakterier. Forskerne så i forsøget at gråden blev reduceret hos de kolikramte børn og at de fik det meget bedre.

https://sund-forskning.dk/artikler/lad-mig-fa-en-is-mor/

En sommer uden en is, kan være krævende, hvis man er laktoseintolerant. Det skyldes at man mangler enzymet laktrase. Prøv med kapslerne Lactrase fra Biosym eller Lactrase Go. Årsagen kan også skyldes mangel på mavesyre eller problemer med at danne galde nok, så fedt fra osten, mælken fra isen og proteinerne fra kød ikke nedbrydes korrekt.

https://sund-forskning.dk/artikler/kolik-er-smertefuldt-for-hele-familien/

Det er hjerteskærende, når et lille barn græder time efter time pga. kolik i sit tarmsystem. I et forsøg fik 80 børn BB-12 mælkesyrebakterier og man ville se om det nedsatte mængden af grædeture. Grædeturene faldt og afføringerne blev forbedret.

https://sund-forskning.dk/artikler/der-findes-ikke-kraesne-born/

Børn er rigtig gode til at mærke, hvad der er godt for dem også i forhold til mad. Børn kan fravælge diverse typer mad og det tolkes som kræsenhed. Det behøver ikke at være tilfældet. Årsagen kan ligge i at de har for lidt mavesyre. Når maden rammer mavesækken produceres der mere mavesyre. Mavesyren sætter gang i det videre forløb i tyndtarmen. Mavesyren hjælper med at nedbryde protein mv. Har barnet for lidt mavesyre er det svært at nedbryde protein og resultatet kan blive at barnet fravælger mad.

https://sund-forskning.dk/artikler/probiotika-til-born-og-folsomme-voksne/

En artikel af Eva Lydeking, som skriver om børn og unges helbredsproblemer. Mange børn og unge har i dag helbredsproblemer, som bevirker at de ikke trives mentalt og socialt. En del af helsbredsproblemerne kan spores tilbage til ernæringen og fx mangel på D-vitamin, olier og visse spormineraler samt forstyrrelser i tarmsystemet. Det trækker spor til nerve-, hormon og immunsystemet. Fundamentet for børn og unges helbred sker i opvæksten og via ernæringen og forældrene bærer en stor del af ansvaret. Ernæringsmæssigt kan man styrke fordøjelsen med produkterne til fordøjelsen fra NDS Engholm-gruppen.

https://sund-forskning.dk/artikler/maelkesyrebakterier-til-alle-aldre/

En artikel om de mange mælkesyrebakterier, der findes fra firmaet NDS Engholmgruppen. Der er mælkesyrebakterier til alle aldre børn, voksne og ældre og til mange problemstillinger så som allergi, træg afføring, søvn, vægt og infektioner. Produkterne hedder Panda 1 og 2, Classic og Barrier mv.

GENERELLE PROBLEMSTILLINGER OG BØRN

https://sund-forskning.dk/artikler/boganmeldelser/

En anmeldelse af Tryk og glad bogserien af Katrine Birk. De handler om babymassage, babysøvn, glad babymave, børnemeditation, zoneterapi og akupressur til børn mv.

https://sund-forskning.dk/artikler/energidrikke-braender-dig-af/

Rigtig mange unge og børn indtager hver dag de populære energidrikke. De gør det for at få mere energi og for at kunne præstere mere, men faktisk så er indholdet af koffein skadeligt for dem på den lange bane.

https://sund-forskning.dk/artikler/nar-nervesystemet-skal-have-hjaelp/

Både børn og voksne har brug for støtte til nervesystemet, hvis man er urolig, ængstelig mv. De nervestyrkende urter fra Natur Drogeriet i tabletten Optimal kapsler med indhold af pebermynte, baldrian, passionsblomst og kamille mv. anbefales.

https://sund-forskning.dk/artikler/boganbefalinger/

En stribe bøger om vejen til sunde og glade børn: Hjertesmarte børn af Anette Prehn, Introduktion til sensitive børn af Athina Delskov og Lene Sonne, Børn med blandingsdiagnoser af Martin L. Kutscher, Den første udgave af Sundhedshåndbogen af Marianne Palm og Pernille Lund, Dit sunde barn – sådan af Rose Maimonide og Bliv gravid – sådan styrker du din fertilitet af Nanna Stiegel.

https://sund-forskning.dk/artikler/laes-mere-om-born-tillaeg-til-indstik-i-august-september-nummeret/

I august/september 2015 var der et indstik i bladet om sunde børn bliver stærke voksne. Det bragte gode råd om børnesygdomme, boglister til bøger om børn, oplysninger om vitaminer, mineraler, fedtsyrer og urter mv.

https://sund-forskning.dk/artikler/boernesygdomme-introduktion/

Marianne bringer en stribe gode råd om børns sundhed. De er totalt afhængige af de voksne, som tolker hvad der er sundt for dem i deres valg af madvarer.

https://sund-forskning.dk/artikler/vand-hjaelper-boern-til-taenke/

I et pilotprojekt i Yorkshire, England satte man vand kølere op på et par skoler for at få børn til at drikke mere vand. Det gjorde de og blev meget bedre til at koncentrere sig og lære i skolen. Ergo vand styrker børns koncentrations- og indlæringsevne.

https://sund-forskning.dk/artikler/blodmangel/

Børn fødes normalt med et overskud af jern i blodet. Der kan opstå et underskud de første levemåneder. Mangler barnet jern fremstår det blegt og træt. Der gives råd til kure for små og store børn samt til voksne.

https://sund-forskning.dk/artikler/mellemoerebetaendelse/

Mellemørebetændelser hos børn opstår i forbindelse med forkølelser. Der er tale om en virus eller bakterieinfektion i det eustatiske rør (luftkanal) mellem svælg og øre, der trænger op i mellemøret. De behandles lokalt og det er også vigtigt at se på immunforsvaret og luftvejene.

https://sund-forskning.dk/artikler/naturligvis-om-nervesystemet/

En stribe gode råd bragt i ugebladet søndag fra årene 2004 – 2005. Der er mange råd bla om søvnløshed og børn som har svært ved at sove og børn, som er kræsne.

https://sund-forskning.dk/artikler/sov-godt-og-bliv-dygtig/

Undersøgelser viser, at der er en sammenhæng mellem god søvn og intellektuel formåen. Mange børn sover for lidt. Det påvirker deres hukommelses- og opmærksomhedsevne, følelsesmæssige stabilitet og deres immunforsvar.

https://sund-forskning.dk/artikler/pharma-nord-stoetter-polske-boern-med-hjertefejl/

I 2013 blev der i Polen vist et program ”et hjerte for hjertet”, hvor Pharma Nord står bag. Overskuddet fra programmet går til at udvikle et kunstigt hjertekammer til børn med hjertefejl. Det er en implantatpumpe, som de kan bruge mens de går og venter på en transplantation.

https://sund-forskning.dk/artikler/kakao-kan-stoppe-naersynethed-hos-boern/

Et 36 måneders studie på 61 nærsynede børn, der fik 7-methylxantin fra kakaopiller viste, at deres nærsynethed aftog og øjets længde vækst aftog. Årsagen til nærsynethed hos børn skyldes, at bindevævet i øjet er blevet for langt. Det stabiliserer sig normalt ved 20-årsalderen.

https://sund-forskning.dk/artikler/ernaeringstilstand-knyttet-til-unges-praestationsevne/

Unges kondition er dalet betydeligt de sidste 30 år. Det hænger sammen med en mindre god ernæringstilstand, som skyldes fraværet af vigtige næringsstoffer som jern, C-vitamin, A-vitamin, betakaroten, B-vitaminerne og D-vitamin mv.

https://sund-forskning.dk/artikler/naturligvis-om-boern-og-unge/

En stribe gode råd bragt i ugebladet søndag i årene 2003 – 2005. De omhandler børn og kost, tips til børns søvn, råd om den gode fedtsyre Eye-Q, der styrker børns hjerner og en lusekur, hvis barnet har fået lus.

https://sund-forskning.dk/artikler/skolestart-for-alle-aldre/

Diverse gode råd til alle børn i skolealderen. Alt lige fra en ekstra vitaminpille i madpakken til ekstra vitaminer, mineraler, gode fedtsyrer, chrom og Q10.

https://sund-forskning.dk/artikler/sunde-skoleelever-far-brugt-deres-evner-og-talenter-bedre/

Talentspejderne hjælper skoletrætte, sårbare og udsatte unge på vej til at kunne klare sig bedre i skolen, så de kan blive uddannelsesparate. De coaches hvor man finder deres læringsstile, interesser og karakterstyrker. De deltager også i forløb omkring kost, da den rigtige kost med vitaminer, mineraler og fedtsyrer har betydning for hvor godt man klarer sig i skolen. Foreningen Talentspejderne har eksisteret i 10 år og findes i 18 kommuner – Læs mere på www.talentspejderne.org

https://sund-forskning.dk/artikler/fire-staerke-til-ungerne/

Mange forældre i dag vil deres børn det bedste. De har ofte spørgsmål om sundhed og sygdom. Et barn ramt af infektion er ikke så meget på toppen. Echinaforce virker regulerende og hjælper immunforsvaret til hurtigt at reagere på forkølelsesvirus. Mælkesyrebakterier som fx Symbioflor er gode til både børn og voksne. En fordøjelse som fungerer giver større velvære, færre løse afføringer og ildelugtende prutter.

https://sund-forskning.dk/artikler/styrke-til-born-fra-0-7-gennem-mad-og-naturens-rytmer/

De første 7 år af et barns liv betyder utroligt meget for deres udvikling senere hen i livet. I Børneøen Bonsai arbejder man ud fra Rudolf Steiners principper i dagligdagen ved at styrke deres naturlige livskræfter, give dem tryghed og motivere dem til leg og fantasi. De voksne er gode forbilleder, som de kan spejle sig i. Man har daglige rutiner og ro i alle overgange. Børnene har et rigt udeliv og får sund vegetarisk mad. Alt hvad de omgiver sig med er smukt og bæredygtigt. Find flere oplysninger om Børneøen Bonsai på https://rs-bonsai.dk

https://sund-forskning.dk/artikler/urolige-born-og-vandladningsproblemer-hos-maend/

Et barn blev søgt behandlet med penicillin pga en mellemørebetændelse. Det skabte en del andre ubalancer bla en forstoppelse. Barnet kom i homøopatisk behandling. En del mænd oplever at få problemer med vandladningen, når de kommer op i årene. Det skyldes at prostatakirtlen vokser. Man kan behandle med kosttilskuddet Prostalea, der indeholder zink, lycopen, gyldenris, grapefrugtekstrakt og savpalme. Homøopatisk kan man tage 30 dråber Sabal Homaccord i en halv liter vand, der drikkes slurkvis over dagen. Det virker afslappende på prostata med bedre vandladning til følge.

https://sund-forskning.dk/artikler/bomstaerk-om-dagen-efter-en-rolig-nat/

Både voksne og børn kan have svært ved at finde ro før sengetid og undgå tankemylder. Det er ikke kun et spørgsmål om at gå tidligt i seng. Søvnkvaliteten og forholdet mellem melatonin og serotonin spiller også ind hjulpet på vej af tryptofan. Tryptonat Kids er udviklet til alle med et uroligt sind før sengetid. Tyggetabletterne er nemme at tygge eller sluge og gerne en halv times tid før sengetid.

https://sund-forskning.dk/artikler/et-langt-liv-med-lange-telomerer/

En opskrift på hvordan man passer på sine teleomerer i kroppen. De sidder forenden af kromosomerne. Videnskaben ser, at der er en sammenhæng imellem teleomerernes længde og livets længde. Man har i et studie undersøgt en gruppe mødre, der havde børn med kroniske sygdomme. De var stresset pga dette livsvilkår. Psykisk stress hos børn tidligt i livet, som er udløst af stresshormonet kortisol menes også at kunne påvirke teleomerernes længde.

https://sund-forskning.dk/artikler/omplaceringshund-eller-gadehund/

En artikel med gode råd til hvordan man hjælper sin nye hund med at falde til i børnefamilien eller hos enkelte personer. Hunden kan have en svær baggrund, har måske levet på internat eller gaden, har haft flere forskellige hjem. Hunden kan være stresset, have svært ved at knytte sig til nye personer eller den kan lide af separationsangst eller angst for at være alene hjemme. Det tager et år for hunden at falde til i det nye hjem. Først herefter vil man se hele hundens personlighed. Søg evt hjælp hos en hundepsykolog eller hundeadfærdstræner.

https://sund-forskning.dk/artikler/kaerlighedsregnbuen/

Årets børnebog 2022 er på gaden. Den har titlen ”kærlighedsregnbuen” og handler om savn. Bogen er skrevet af Nanna van Roon, som i 2021 oplevede at hendes familie ikke længere var en familie. Bogen giver gode råd til børn og hvordan man kan leve med savn og fravær af fx en far og en familie. Bogen kan købes hos Bog og idé eller forudbestilles på https://www.bog-ide.dk/produkt/4070679/nanna-van-roon-kaerlighedsregnbuen-hardback/3064044

https://sund-forskning.dk/artikler/klumme-dodsangst-og-foraeldreskab/

Trine Linde havde mistet sin mor kort inden hun blev mor. Det skabte en hel del dødsangst hos hende. Hun blev bange for at få cancer og skulle dø. Hun blev bange for at hendes søn skulle vokse op uden en mor og at han skulle opleve den samme tomhed og sorg, som hun oplevede da hun mistede sin mor. Hun begyndte at dele sine oplevelser med andre og hun søgte i andre kulturers tilgangen til døden. Det hjalp hende med at slutte fred med døden så hun kunne begynde at leve igen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/det-gronne-penalhus/

En videnskabelig og velunderbygget artikel med råd til hvordan man som barn og voksen kan opnå den bedste sundhed, så man kan lære, gå i skole, sove og opnå mental trivsel mv.. Der er en lang liste midt i artiklen om Fødevarestyrelsens godkendte anprisninger af vitaminerne og mineralerne med oplysninger om hvad de enkelte vitaminer og mineraler støtter og bidrager med i kroppen. Der er også en hel del sunde madopskrifter til den travle børnefamilie.

https://sund-forskning.dk/artikler/bliv-klogere-pa-din-vrede-ved-at-kigge-indad-helt-ned-pa-celleplan/

En artikel om epigenitik. De sidste 20 år har man opdaget, at der er en tæt sammenhæng mellem påvirkninger af fosteret under graviditeten. Påvirkninger fra omgivelserne regulerer genernes aktivitet også i fostertilstanden. Oplevelserne i livmoderen former hjernen, personligheden og det følelsesmæssige temperament og evnen til højere tænkning. Op til 7-årsalderen kopierer barnet forældrene  for at kunne mestre de sociale spilleregler.

GRAVIDITET, FØDSEL OG BØRN

https://sund-forskning.dk/artikler/med-egne-haender/

Artiklen ”med egne hænder” handler om naturlige fødsler uden smerter, hvor man bruger akupressur og zoneterapi. Ideerne kom i slut 80’erne af Gabriella Liisberg, der har skrevet bogen ”med egne hænder”

https://sund-forskning.dk/artikler/sukker-og-store-boern/

Forhøjet blodsukker hos gravide øger risikoen for at føde store børn viser diverse undersøgelser. Graviditetssukkersyge volder store komplikationer for både barn og den gravide. Forhøjet blodsukker bør behandles medicinsk og ved egen læge og jo tidligere i graviditeten job bedre.

https://sund-forskning.dk/artikler/naturligvis-om-hormonsystemet/

En stribe gode råd om hormonsystemet bragt i Ugebladet søndag i årene 2003 om bla børn og en uproblematisk graviditet, PMS, tristhed og depressioner.

https://sund-forskning.dk/artikler/skru-op-livets-blus/

Det energigivende stof Q10 er godt for hjertet, de neurologiske funktioner, tandkødet mv. Mænd med nedsat sædkvalitet kan få gavn af et dagligt tilskud Q10 og styrke sædcellernes evne til at svømme til ægget og befrugte det.

https://sund-forskning.dk/artikler/baekkenlosning-det-meste-af-graviditeten/

Enkelte kvinder oplever smerter og bækkenløsning under graviditeten. De optræder efter 8. graviditets uge. Det kan skyldes hormonet relaxin og fejlstillinger i bækkenet eller rygsøjlen hos kvinden. Se www.baekkensmerter.dk

https://sund-forskning.dk/artikler/bange-for-at-fode/

EPI NO er et træningsudstyr udviklet til at træne bækkenbunden hos den gravide kvinde. Man træner ved at placere en oppustelig bold i skeden og hver dag puster man mere luft i den. Det er med til at fjerne noget af angsten for at føde og forhindre at man brister under fødslen mv.

https://sund-forskning.dk/artikler/sa-vigtig-er-fiskeolie-for-din-graviditet/

Forskning har vist, at kvinder der indtager flere sunde fedtstoffer under graviditeten og amningen er med til at styrke barnets tarmflora og modvirke at barnet får allergi senere i livet.

https://sund-forskning.dk/artikler/mindre-autisme-med-folinsyre/

B-vitaminet folinsyre kan sænke risikoen for, at børn efter fødslen får diagnosen infantil autisme, hvis de gravide kvinder tager tilskuddet tidligt i graviditeten. I et forsøg fulgte man en gruppe af børn og undersøgte moderens forbrug af kosttilskud før og under graviditeten.

https://sund-forskning.dk/artikler/jod-i-salt-skaber-faerre-syge-med-forhojet-stofskifte-men/

Skjoldbruskkirtlen bruger jod til at producere stofskiftehormonerne T4 og T3 og til at kontrollere kropstemperaturen og hjernens udvikling i barndommen. Dog ser forskerne, at tiltagene med at jodberige salt ikke er nok. Det går ud over de gravide og får negative konsekvenser for hjernens udvikling hos fostre og nyfødte. De nyfødte får så ikke jod via amningen.

https://sund-forskning.dk/artikler/selenmangel-og-barnloshed/

Mænds sædkvalitet er dalende i den vestlige verden. Noget tyder på at selen spiller en rolle her. Selen er med til at beskytte DNA’et og fremmer dannelsen af normale sædceller, der kan svømme hen og befrugte ægget hos kvinden.

https://sund-forskning.dk/artikler/nar-storken-flyver-i-ring/

Nanna Stiegel (ernæringsterapeut) og Caroline Fibæk (biopat/naturopath) mfl. giver bud på hvorfor graviditeten udebliver. Det kan fx skyldes mangel på næringsstoffer, hormonelle ubalancer, overvægt/undervægt, dårlig fordøjelse og stress mv.

https://sund-forskning.dk/artikler/et-godt-vennerad-gav-os-en-dejlig-dreng/

Christian og Malene Yde havde problemer med at blive forældre trods fertilitetsbehandling. B-daddy fra PharmaNord med indhold af selen og Q10 hjalp parret, da den var gal med Christians sædkvalitet.

https://sund-forskning.dk/artikler/allergi-i-familien-spis-de-rette-fedtsyrer-under-graviditeten/

Forskningen viser, at indtager man omega 3 fedtsyren under graviditeten kan man mindske, at barnet får allergi og problemer med luftvejene og fordøjelsen senere i livet. Bio Marin fra Pharma Nord anbefales.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/interview-med-en-doula-hjaelpen-til-en-smuk-fodsel/

En doula (fødselshjælper) hjælper kvinden med at forberede sig rigtig godt på fødslen. Det er en fagligt uddannet person, som er med under hele fødslen. Hun skaber det rum parret ønsker og bistår jordemoderen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/polycystisk-ovariesyndrom-og-insulinresistens-hvad-ved-vi-anno-2017/

PCOS er også forbundet insulinresistens. Mange kvinder med PCOS har også problemer med at blive gravide, da kroppen producerer for meget af det mandlige kønshormon. Det hæmmer ægløsningen.

https://sund-forskning.dk/artikler/lad-der-endelig-ga-fisk-i-graviditeten/

Forskning viser at gravide, der indtager fiskeolie, har lavere chancer for at barnet udvikler allergi. Har begge forældre allergi i forvejen øges barnets chancer for at udvikle allergi. Der blev lavet forsøg med gravide, der indtog produktet Bio Marin Plus.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/ni-maneder-der-varer-hele-livet/

Gravides livsstil afgør indgående hvordan barnets sundhed udvikler sig senere i livet. Fiskeolie styrker hjernes funktion, D-vitamin beskytter mod svangerskabsforgiftning og indtag af sukker fremmer svangerskabsforgiftning og for tidlig fødsel.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/foedselsdepression/

Ca. 10 % af nybagte kvinder får en fødselsdepression. Den er hormonel betinget. Har man en fødselsdepression kan man styrke sig selv med phytoøstrogener, stærke vitaminer og mineraler, ekstra B-vitaminer og ikke mindst de gode fedtsyrer.

https://sund-forskning.dk/artikler/efter-foedslen/

Der gives gode råd til hvordan den nybagt mor hurtigt finder formen igen, så der er tid til at amme og passe barnet. Man kan tage adaptogene urter, sørge for en god kost, spise gode vitaminer og mineraler mv.

https://sund-forskning.dk/artikler/bugfedt-barnloeshed-og-graviditet/

Både mænd og kvinder bør undersøges, hvis der opstår problemer med at blive gravid. Metabolisk syndrom kan være årsagerne. Metabolisk syndrom rammer især stofskiftetypen protein-fedtstof, hvor årsagen er et for stort indtag af kulhydrater.

https://sund-forskning.dk/artikler/graviditet-og-gener-under-graviditeten/

Diverse gener under graviditeten kan forebygges og trangen til at spise mærkelige ting kan opstå, da fosteret tager de ting som det har brug for før moderen. Trangen til søde ting skyldes blodsukkerubalancer og trangen til surt skyldes en leverubalance.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fiskeolie-under-graviditeten-forebygger-astma/

Tallet for danskere, der lider af astma eller allergi er højt. Nyere forskning viser, at hvis gravide spiser fiskeolie kan de være med til at forebygge at barnet udvikler allergi og astma senere i livet.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/selen-kan-forebygge-tidlige-foedsler/

Et øget indtag af selen under graviditeten kan være med til at forebygge, at fosterhinden brister for tidligt og at barnet fødes for tidligt. Det organiske selentilskud fra Pharma Nord anbefales.

https://sund-forskning.dk/artikler/undga-gener-med-dit-jerntilskud/

Gravide kvinder har brug for tilskud af jern for ikke at blive trætte mv. Mange vælger dem fra pga bivirkninger. Undersøgelser har vist, at AminoJern optages langt bedre end jern fra de traditionelle ferrosulfat-tabletter. Gravide kan nøjes med halv dosis og det kan modvirke kvalme og forstoppelse.

https://sund-forskning.dk/artikler/fiskeolie-til-gravide-saenker-risikoen-overvaegtige-boern/

Et større indtag af fiskeolie under en graviditet forebygger bla. allergi og astma. Fiskeolie bruger barnet til at opbygge sin hjerne og nervesystem. Nu viser forskningen også, at fiskeolie kan forebygge overvægt hos barnet senere i livet.

https://sund-forskning.dk/artikler/bly-pa-hjernen/

Der er meget bly i vort miljø fx i drikkevandet. Gravide bør være ekstra opmærksomme pga det lille fosters uudviklede hjerne. Der gives tips i artiklen til hvorledes bly undgås fx ved at lade vandet løbe i 15-20 sek, før man drikker det – og især om morgenen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/lykke-til-far-mor-og-born/

Lykke diskuteres bredt i vores samfund og berører hele familien ikke mindst børnene. I artiklen gives en række tips til sundheden og til optimeringen af hele familiens lykkefølelse.

Bækkensmerter

Lene Pilgaard gennemgår smerter i bækkenet. De kan ofte stamme fra en bækkenløsning i graviditeten, uforklarlige smerter kan opstå efter fødsel og smerter kan også forekomme, da vi vælger at få børn sent i livet.

https://sund-forskning.dk/artikler/d-vitamintilskud-under-graviditeten-forebygger-svag-emalje-hos-born/

Forskning har vist, at hvis gravide kvinder tager D-vitamin under graviditeten, så øges chancerne markant for at barnet får et liv med sunde og stærke tænder.

https://sund-forskning.dk/artikler/c-vitamin-beskytter-nyfodte-mod-modrenes-rygning/

Forskning har vist, at hvis det ufødte barns lungefunktion styrkes, hvis moderen indtager 500 mg C-vitamin dagligt under graviditeten og moderen fortsat ryger. C-vitamin er en stærk antioxidant.

https://sund-forskning.dk/artikler/hjertestyrkende-stof-kan-hjaelpe-ufrugtbare-maend/

Mange mænd døjer med nedsat sædkvalitet og de bliver ufrugtbare. Q10 har i forsøg vist at virke ind på sædcellerne og styrke dem, så de bliver bedre svømmere, så de kan befrugte kvindens æg i livmoderen.

https://sund-forskning.dk/artikler/sadan-beskytter-du-dig-mod-graviditetsbetinget-sukkersyge/

Forskere har set, at C-vitamin kan mindske risikoen for at udvikle sukkersyge under graviditeten. Et indtag på over 200 mg har en forebyggende effekt. C-vitamin har desuden betydning for dannelsen af  bindevæv og en stærk fosterhinde under graviditeten.

https://sund-forskning.dk/artikler/lille-detalje-under-graviditeten-kan-sikre-dit-barn-lidt-hojere-iq/

Forskerne har set at D-vitamin tilskud taget under graviditeten giver børn en højere intelligenskvotient i 4 – 6-årsalderen. Indholdet af D-vitamin lå lavere hos gravide afroamerikanere end hos gravide med lys hud. D-vitamin dannes i huden og fra sollyset. Om vinteren er det nødvendigt at tage et tilskud. D-Pearls fra Pharma Nord anbefales.

https://sund-forskning.dk/artikler/selen-beskytter-ufodte-born-mod-forhojet-blodtryk/

Det livsvigtige sporstof selen, ser ud til at beskytte børn mod forhøjet blodtryk i barndommen, hvis mødrene under graviditeten indtager nok selen. Selen ser også ud til at beskytte den gravide kvinde mod svangerskabsforgiftning.

https://sund-forskning.dk/artikler/en-samlet-losning-for-alle-gravide/

Der er kommet mange kosttrends og anbefalinger. Det kan forvirre den gravide kvinde, som så kan komme i tvivl om hun får nok næringsstoffer under sin graviditet. Med kosttilskuddene OmniVegan omega 3, OmniGravid og OmniJern er man godt dækket ind. OmniGravid indeholder desuden det livsvigtige stof cholin, som er vigtig for opbygningen af hjernen.

https://sund-forskning.dk/artikler/hurtig-hjaelp-mod-halsbrand-brandslukning-uden-bivirkninger/

Gravide kvinder er ekstra udsat for halsbrand, da barnet fylder i maven og forhindrer lukkemusklen i at virke optimalt. Silicea Mave-Tarm gel (lavet af kisel) kan være med til at afhjælpe den ubehagelige halsbrand. Kiselgelen ligger et låg på maveindholdet og forhindrer at mavesyren løber op i halsen. Kiselgelen beskytter også slimhinderne i spiserøret og mindsker ubehagelige smerter.  Fås i helsekostbutikker og webshops.

https://sund-forskning.dk/artikler/minipubertet-en-mulig-nogle-til-at-forsta-barnloshed/

Kønshormonerne peaker allerede i forstertilstanden for både drenge og piger. Der ses i disse år en stor stigning i reproduktive sygdomme hos mænd. Ca. 15% af alle danske mænd har en så lav sædkvalitet, at de ikke kan befrugte en kvinde. Faktisk har danske mænd verdens dårligste sædkvalitet. Man mener at diverse miljøpåvirkninger og livsstilen er årsagen. Forskerne arbejder på at finde årsagen.

https://sund-forskning.dk/artikler/c-vitamin-kan-beskytte-born-mod-mors-rog/

Normalt fraråder man gravide kvinder, at ryge under graviditeten, da rygningen kan nedsætte det ufødte barns lungefunktion. Forskningen ser, at C-vitamin har en vis beskyttende effekt. I et forsøg så man, at 500 mg C-vitamin dagligt styrkede lungefunktionen hos deres børn helt op til fem år efter fødslen.

https://sund-forskning.dk/artikler/kvinde-kend-dit-d-vitaminniveau/

Ny forskning viser tyder på, at D-vitamin har en effekt på fertiliteten. Det er derfor altid vigtigt at få checket sin D-vitaminstatus. Mange kvinder oplever vanskeligheder med at undfange et barn. Et større studie viser at det ser ud til at mangel på D-vitamin, ser ud til at være helt almindeligt forekommende hos kvinder med nedsat frugtbarhed.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/c-vitamin-mindsker-skadevirkningen-af-at-du-ryger-under-din-graviditet/

Det er fortsat farligt og hensynsløst at ryge, hvis man er gravid. De tusinder af kemiske stoffer i cigaretrøg skader det ufødte foster. En af dem er nedsat lungefunktion og en besværet vejrtrækning. Forskerne ser i en lang opfølgnings-undersøgelse, at et dagligt tilskud af C-vitamin taget i graviditeten virker beskyttende på det ufødte foster, hvis man har røget, mens man var gravid.

https://sund-forskning.dk/artikler/dette-skal-du-vide-om-pfas-3/

PFAS – flourstofferne er sluppet ud i miljøet og sniger sig ind uventede steder. Det kan være i drikkevandet, i kød, fisk og æg, i barnets overtøj og i stegepanden. PFAS er vanskeligt at nedbryde. Det kan påvirke hormonsystemet hos voksne og give babyer medfødte skader. Nogle flourstoffer påvirker immunforsvaret og kan give forhøjede kolesterolniveauer. PFAS kan også forringe effekten af vacciner og øge risikoen for visse kræftformer. PFAS ophobes i de indre organer.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/de-bedste-vaner-under-graviditeten/

En artikel med gode råd til opbygning af gode vaner under graviditeten. Kosten er utrolig vigtig for det lille foster. Spis gode fødevarer fra græsfodret dyr, fisk, linser, bønner og æg mv. Suppler med de grønne grøntsager og frugter, der er fyldt med antioxidanter. Sørg også for at få de gode mælkesyrebakterier. Det gavner også dit barn, for jo bedre din mikrobiota er, des bedre bliver dit barns start i livet.

https://sund-forskning.dk/artikler/en-kemisk-start-pa-livet/

Når det lille barn fødes har det allerede fået hormonforstyrrende stoffer ind i kroppen. Det kan give sygdomme og fertilitetsudfordringer senere i voksenlivet. Som mennesker er vi forskelligt følsomme over for påvirkninger af de hormonforstyrrende stoffer. Når drengebørn udsættes for små mængder af de hormonforstyrrende stoffer kan det påvirke deres fertilitet som voksne, når de ønsker at stifte familie.

https://sund-forskning.dk/artikler/kan-selen-hjaelpe-pa-kvinders-fodselsdepression/

Depression forekommer hyppigt hos kvinder efter at de har født. Symptomerne er de sammen som ved andre former for depression. Det opleves dog mere krævende, når der er et barn at tage vare på. Et hold iranske forskere har i en undersøgelse set, at et tilskud af selen kan hjælpe, hvis man er ramt af depression.

HUDPROBLEMER OG BØRN

https://sund-forskning.dk/artikler/lus-har-ogsa-skolestart/

Børn har af og til lus. Man kan bruge de kemifrie midler, så man ikke får tør hud og hovedbund. Kæmmebalsam fra Austrailian Body Care med indhold af Tea Tre oil anbefales som behandling.

https://sund-forskning.dk/artikler/lus-igen-igen-og-igen/

Lusesæsonen varer i dag hele året. Den mest effektive metode er at kæmme håret med Tee Tree Oil kæmmebalsam. Produktet tilfører næring til håret og forhindrer lusene i at opstå, hvor der er kæmmet.

https://sund-forskning.dk/artikler/giv-lusene-kam-til-haaret-paa-store-lusedag-d-31012014/

Hvert andet barn rammes af lus hvert år. Lusene har udviklet resistens mod de gængse lusemidler at de ikke dør af det. Det anbefales at bruge en dobbeltradet Nitcomb kæmmekam, som er dobbelt så effektiv som en almindelig kam.

https://sund-forskning.dk/artikler/det-klor-er-der-et-alternativ-til-binyrebark/

Thomas Kjærsgaard giver homøopatiske råd til behandling af diverse hudlidelser hos børn. Der kan være tale om eksem og forskellige andre allergiske hudlidelser.

https://sund-forskning.dk/artikler/nedsaet-risikoen-for-medfodt-eksem/

Forskningen har vist at tarmfloraen hos børn med eksem er mindre mangfoldig end hos raske børn. NDS probiotic panda 1 kan bruges til at styrke tarmfloraen, så tarmfloraen reagerer mere tolerant over for udefra kommende stoffer og eksem forebygges.

https://sund-forskning.dk/artikler/et-omt-problem-nar-huden-bliver-udsat-for-friktion/

Friktion i huden kan være smertefuldt. Det kan opstå hos mange forskellige aldersgrupper fx ældre, overvægtige, sportsudøvere, blebørn mv. En løsning på problemet kan være Active Derm, som er specielt udviklet til at modvirke rød og irriteret hud, der er opstået ved friktion. Cremen virker både forebyggende og lindrende på hud, der er skadet.

https://sund-forskning.dk/artikler/av-mor-det-kloer/

Børn kan have tør, kløende og irriteret hud. Fænomenet skyldes ofte mangel på fedtsyrer. Produktet Tee Tree Oil virker bakteriedræbende, kølende og kløestillende uden at påvirke hudens naturlige bakterieflora.

https://sund-forskning.dk/artikler/boerneeksem/

En stribe gode råd til behandling af børneeksem. Hjælp fås også hos en naturopath. Man kan også forsøge på egen hånd og fjerne skadelig kemi og sukker. Man bør ikke glemme de gode vitaminer, mineraler og fedtsyrer, så huden næres inde fra.

https://sund-forskning.dk/artikler/troeske/

Små hvide belægninger (trøske) på indersiden af kinderne og på tungen hos spædbørn kommer af antibiotikakure, da mikrofloraen forstyrres. Dup med dansk vand på indersiden af kinderne og/eller brug ostevalle i urtete. En naturopath kan også hjælpe.

https://sund-forskning.dk/artikler/propolis-creme/

Propolis kan anvendes til udvortes behandling af forskellige hudproblemer så som Herpes Simplex type 1, kløe, svie og uren hud mv. Produktet Danasan med standardiseret propolis kan anvendes som behandling.

https://sund-forskning.dk/artikler/kaaret-som-aarets-vorteprodukt-slip-vorter/

SkinOcare Vortefjerner fra Pharma Invest er kåret som årets produkt i 2013 og i Tyskland. Produktet bør kun bruges en gang om ugen, da det har ætsende effekt. Især børn rammes af vorter og det skyldes en virusinfektion i huden.

https://sund-forskning.dk/artikler/hjaelpen-er-naer-til-vintertor-hud/

Aloe Vera og baobaolien er gode at bruge om vinteren. Smør Aloe Vera Creme Xtreme på dit barns kinder, så er det rustet til at sove ude i barnevognen. Baobaolien genskaber fugtbalancen i huden og modvirker rynker og fine linier.

https://sund-forskning.dk/artikler/forstevalg-af-urtepleje-fra-de-franske-blomsterenge/

Morgenfrue, primula og camelina er ingredienser i hudplejeserien fra det franske firma Florame. Cremen kan hjælpe store og små hænder og andre tørre hudproblematikker på læber, fødder og krop hos hele familien.

https://sund-forskning.dk/artikler/har-dit-barn-faet-en-vorte/

Vorter er meget smitsomme og børn får dem ofte. Produktet Spirularin VS kan smøres på vorten to gange om dagen. Der gives en hel anvisning på, hvordan man kommer vorterne til livs.

https://sund-forskning.dk/artikler/de-rette-fedtsyrer-til-borneeksem/

Mange børn lider af eksem i huden og har tør hud. Her bør man fokusere på kosten, så børnene får de rette fedtsyrer i kosten fx fra grøntsager, nødder og frø samt fedtsyrer fra fx fiskeolie eller planteolier.

https://sund-forskning.dk/artikler/tor-hud-eksem-eller-rynker/

Babyhud og ældre hud bør plejes på samme måde, så de ikke taber fugt og danner rynker, eksem eller bliver tør. Brug fx Avivir baobab olie om morgenen, igen om aftenen og i babybadet eller efter badet. Brug Avivir Aloe Vera Creme Xtreme, hvis barnet er plaget af meget tørre hud områder. Husk også de gode fedtsyrer i kosten, så der også plejes indefra og ud og ikke kun udefra og ind.

https://sund-forskning.dk/artikler/har-du-rod-og-kloende-hud/

Både børn, unge og voksne døjer med atropisk eksem. Det er en stærkt kløende tilstand i huden, hvor huden bliver rød. Forskerne så i et forsøg, at et tilskud på 40 mg D-vitamin hjalp på tilstanden.

https://sund-forskning.dk/artikler/magisk-olie-til-frostspraengte-kinder-sprukne-laeber-og-flossede-negleband/

Den rene Avivir baobabolie med E-vitamin og antioxidanter kan bruges af babyer og alle andre aldersgrupper, på tørre underben, albuer og på den modne ansigtshud. Olien klassificeres som tør, hvilket betyder at den hurtigt trænger ind i huden og efterlader den silkeblød

https://sund-forskning.dk/artikler/tor-hud-med-udfordringer/

Børn og voksnes huds beskaffenhed er meget forskellig. Meget bunder i den genetiske arv og meget bunder også i hvad den gravide kvinde har spist af fedtsyrer til sit lille foster i maven. Noget tyder på at børn med atopisk eksem ikke kan omdanne EFA til fedtsyren GLA. Derfor skal den tilføres ude fra i form af fx boragoolie med indhold af GLA-fedtsyren, der plejer og opbygger huden, hvis den er tør.

https://sund-forskning.dk/artikler/fyld-nodhjaelpskassen-med-aloe-vera/

Aloe vera bør indgå som en ingrediens i husapoteket i hjemmet. Aloe vera planten har mange egenskaber. Den virker godt på de små børns røde haler eller den ammende kvindes sprukne brystvorter. Derudover køler, beroliger og mindsker den kløe og rødme efter hudafskrabninger og insektbid. Brug aloe vera gel eller aloe vera spray fra firmaet Avivir.

https://sund-forskning.dk/artikler/vinterhudens-pleje-fra-naturlige-baeredygtige-ingredienser/

Aloe vera creme Xtreme er skabt til meget tørre problemstillinger i huden. Cremen kan bruges af både voksne og børn. Cremen er federe og skaber beskyttelse af huden mod svingende temperaturer med frost til et tørt indeklima. Hudens øverste lag får tilført fedtstoffer sammen med de aktive stoffer fra aloe veraplanten. Creme Xtreme styrker, heler og opbyggger huden.

https://sund-forskning.dk/artikler/hudpleje-hele-aret-og-til-alle-aldre/

Firmaet Avivir har hudpleje produkter til hele året, der dækker alle aldersgrupper lige fra de helt små babyer til de modne voksne, mænd og kvinder. De fleste AVIVIR-produkter er parfumefrie og uden farvestoffer. De er 100 pct. veganske, svanemærkede og har grøn kolbe hos Kemiluppen. Læs mere på www.avivir.dk Her vises alle produkterne til alle aldre og behov.

https://sund-forskning.dk/artikler/aloe-vera-fra-barnenumse-til-den-aeldre-hud/

Aloe vera styrker og heler huden hos børn, teenagere og de ældre mennesker. Med alderen mister huden sin evne til at hele sår pga. dårlig blodtilførsel. Næring ud til hudcellerne kan også spille ind. Spis en god kost med mange grøntsager, vitaminer og mineraler. Gå en tur på 15 minutter to gange om dagen. De hjælper kredsløbet og transporten af næringsstoffer ud til huden og det styrker huden evne til at hele.

https://sund-forskning.dk/artikler/frostknas-i-kinderne/

Huden består af flere lag. Både ønskede og uønskede stoffer kan trænge igennem huden og påvirke kroppen fx de hormonforstyrrende stoffer. Vinteren kan være hård mod huden hos børn og voksne. Alle hudtyper har brug for beskyttelse mod det fugttab som kan opstå pga. det tørre vejr om vinteren. Prøv fx Avivir aloe vera rich 24-hour creme, Aloe vera creme Xtreme eller Avivir aloe vera bodylotion til kroppen.

IMMUNFORSVAR OG BØRN

https://sund-forskning.dk/artikler/det-bedste-til-borns-immunforsvar-nervesystem-og-hormonsystem/

Den moderne levevis påvirker også børnene. De bør støttes bedst muligt, så de ikke bliver urolige, sover godt og at deres immunforsvar kan diverse infektioner, når de opstår. Tarmsystemet bør holdes vedlige med gode bakterier og kosten skal indeholde de gode fedtsyrer.

https://sund-forskning.dk/artikler/nar-immunforsvaret-gerne-vil-have-stotte/

Børns immunforsvar udvikles og modnes efterhånden so de vokser op og udsættes diverse infektioner mv op. Den klassiske Strath kan være en løsning. Børn fra 7-årsalderen kan tage Strath tilsat zink, som optimerer alle kroppens enzymprocesser.

https://sund-forskning.dk/artikler/sadan-bruger-du-echinaforce-mest-effektivt/

Om vinteren udsættes vi mere for infektioner og virus, når vi omgås hinanden. Echinaforce er god til infektioner og der vises en oversigt over hvordan man bedst anvender produktet

https://sund-forskning.dk/artikler/nar-vinteren-kommer/

Aloe vera creme xtreme er udviklet til den ekstra tørre vinterhud i ansigtet og kan bruges af alle aldersgrupper – også det lille spædbarns kinder. Cremen er økologisk, fri for parabener og parfume.

https://sund-forskning.dk/artikler/dit-barns-immunforsvar-skab-et-sundt-immunforsvar/

Når børn starter i vuggestue, børnehave eller skole er der udfordringer for deres immunforsvar, som udsættes for en masse bakterier og vira. Immiflex kan være en løsning til at styrke immunforsvaret.

https://sund-forskning.dk/artikler/urtegaer-vitaliserer-cellerne/

Gærceller i Bio-Strath hjælper børns og voksnes immunforsvar. Produktet kan også bruges ved alderssvækkelse og rekonvalescens. Børn med ADD og ADHD har også gavn af produktet.

https://sund-forskning.dk/artikler/styrk-dine-born-hele-aret-og-tag-resten-af-familien-med/

En omtale af Strath Immun, Strath Vitality og Strath Original til børn og resten af familien. Produkterne styrker immunforsvaret og er med til at forebygge infektioner. Fås som dråber og tabletter.

https://sund-forskning.dk/artikler/vinterens-vitamin/

Alle voksne og børn bør i vinterhalvåret tage ekstra tilskud af D-vitamin pga. fravær af nok solskin. D-vitamin styrker bla. knoglerne og ikke mindst immunforsvaret. D-vitaminunderskud hos børn kan medføre engelsk syge.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/vinterens-komme/

Homøopatiske midler kan man bruge om vinteren til at behandle diverse lidelser, der forekommer om vinteren fx forkølelse, influenza, smerter pga. smerter i bevægeapparatet, der kommer, når vi ikke bevæger os så meget mv.

https://sund-forskning.dk/artikler/atleter-kan-undgaa-ondt-i-halsen-med-beta-glukaner/

Betaglukaner forekommer naturligt i ølgær og visse svampetyper. Atleter, børnefamilier og folk ramt af stress kan nyde godt af betaglukaner, da de styrker kroppens medfødte immunforsvar

 

https://sund-forskning.dk/artikler/influenza-epidemi/

Gode råd til børn og voksne til styrkelse af immunforsvaret. Er der svineinfluenza kan med styrke sig med ekstra C-vitamin, zink, drikke aloe vera, engystol (homopatisk middel til influenza), echinaforce, garcintabletter eller garcinspray mv.

https://sund-forskning.dk/artikler/nar-efterarets-storme-gar-gennem-marv-og-ben/

I det kolde vejr om efteråret øges vores chancer for forkølelser mv. Den gode gamle urte-pensil fra Natur-drogeriet støtter immunforsvaret sammen med lindrende urtether i en blanding af gurkemeje, ingefær og timian. Brottrunk booster mavesækken og tyndtarmen og gør fordøjelsen nemmere.

https://sund-forskning.dk/artikler/en-god-allround-oplevelse-til-rollinger/

Urteproduktet strath med D-vitamin er til børns- og voksnes skrantende immunforsvar. Produktet kan bruges året rundt. Når børnene leger uden for fra april til oktober, når de ikke at opbygge tilstrækkeligt med D-vitamin til vinteren. Fødevarestyrelsen anbefaler nu mere D-vitamin til både børn og voksne.  Husk også den gode kost og suppler med en multivitamintablet hverdag. Det styrker os alle sammen.

https://sund-forskning.dk/artikler/hvem-er-mest-i-risiko-for-immun-underskud/

Børns immunforsvar udvikles og stabiliserer sig i teenage årene. Dog kan stress, mangel på søvn, mangel på dagslys og alkohol tappe kroppen for næringsstoffer. Det går ud over immunforsvaret. PeptinX Immun fra NDS Engholmgruppen kan bruges af alle fra seks måneder. Det består af mælkesyrebakterier. Suppler gerne med ImmuX og Immubalance, som styrker immunforsvaret yderligere i fx vinterhalvåret eller efter sygdom.

https://sund-forskning.dk/artikler/staerk-med-strath/

Strath er et produkt, der styrker børns og voksnes immunforsvar. Mange børn får Strath i efterårets og vinterens måneder. Man kan med fordel tage en daglig skefuld strath året rundt. Mange børn er kræsne og spiser fødevarer uden nogen næringsstoffer Her kan Strath også være en løsning sammen med en god multivitamintablet.

https://sund-forskning.dk/artikler/kan-man-virkelig-bruge-urteprodukter-til-born-hvor-der-er-lidt-alkohol-i/

Strath er lavet af urter, der vokser i Europa. Strath virker styrkende på kroppens mange organsystemer og ikke mindst på immunforsvaret. Både børn og voksne nyder godt af Straths gode egenskaber. Strath produceres i Schweiz ud fra en gammel urterecept, hvor produktet gennemgår en særlig fermentering.

https://sund-forskning.dk/artikler/hop-lille-hans-hop-lille-hans-op-og-ga-i-skole/

Den gode gamle urte eleksir med navnet Strath (før Bio-Strath) styrker børn – ja alle aldersgrupper over hele verden, som får færre infektioner, stærkere slimhinder og stærkere immunforsvar. Strath er fremstillet ved fermentering og fås i flydende form eller som tabletter.

LUFTVEJE,  FORKØLELSE OG BØRN

https://sund-forskning.dk/artikler/falsk-strubehoste/

Falsk strubehoste er en infektion hos børn, hvor slimhinden i strubehovedet hæver. Det starter med forkølelse og efter et par dage går det over i hoste og hæshed. Gode urter, vitaminer og mineraler, fedtsyrer og indånding af damp anbefales som kurforslag.

https://sund-forskning.dk/artikler/effektiv-behandling-af-forkolelse-hos-born-og-voksne/

Urtetabletten Kan Jang har i et forsøg med forkølede børn vist at have en god effekt. Der var tre grupper, der fik hver sin behandling. Gruppen der fik Kan Jang kom sig hurtigere og havde færre symptomer.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/snotnaese-og-solovehoste-raske-rollinger/

Blogger Tina Engkjær-Holme fortæller hvordan hendes tre børn slap for hoste, mave, fordøjelses- og øreproblemer ved at droppe mælken. Det gjorde dem raske efter at have indtaget astmamedicin og alt for meget penicillin.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/forkoelelse/

Hverken børn eller voksne behøver at døje med forkølelser og infektioner flere gange om året – heller ikke når børn skifter institution. Det sker kun, hvis immunforsvaret er belastet eller er ramt af stress. Man kan styrke immunforsvaret med forskellige vitaminer, mineraler, urter og varme fodbade mv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/en-forkoelelseskur-til-smaaboern/

Gode råd til småbørn, der tit rammes af forkølelse igennem vinteren og ind i foråret. Børn i alderen 1 – 12 år kan følge en forkølelseskur og drikke echinacea hot drink og tage biortovitaminer til børn og D-vitamin mv.

https://sund-forskning.dk/artikler/forkoelelse-0/

C-vitaminet har i undersøgelser vist at kunne nedbringe både børns og voksnes muligheder for at blive forkølede. Man kan forebygge ved at tage 200 mg dagligt og nedbringe varigheden af forkølelsen hos børn med 1 – 2 gram C-vitamin under forkølelsen (1000 – 2000 mg)

https://sund-forskning.dk/artikler/ga-vaek-snot-influenza-og-hostekuren/

Gode råd til forkølelse, influenza og hoste, der rammer børn og voksne hvert efterår. God søvn, propolis næsespray, vitaminer og mineraler, C-vitamin, hvidløg og varme, stærke drikke med chili og ingefær.

https://sund-forskning.dk/artikler/hvad-kan-vi-give-bornene-i-disse-forkolelsestider/

Hver vinter slæber børn bakterier og vira med hjem fra institutionerne og det rammer hele familien, som så bliver syge på skift. Man kan forebygge med god håndhygiejne, mælkesyrebakterier, multivitaminer, god kost mv.

https://sund-forskning.dk/artikler/velkommen-i-skole-og-velkommen-til-snot-og-hoste/

Skolestart for børn betyder nye rammer, nye venner og måske forkølelse og influenza. Børn bliver oftere syge end voksne og det skyldes at deres immunforsvar ikke er fuldt udviklet. Man kan forebygge med Biostrath og omega-3 fedtsyrer til de øvre luftveje.

https://sund-forskning.dk/artikler/sadan-beskytter-du-dig-mod-forkolelse-og-influenza/

Undersøgelser viser at D-pearls fra Pharma Nord gør unge mennesker bedre i stand til at løse mentalt udfordrende opgaver. D-vitamin booster også immunforsvaret og beskytter imod forkølelse og influenza.

https://sund-forskning.dk/artikler/at-vaere-forkolet-eller-ikke-at-vaere/

Flere fagfolk og forskere hævder, at det ikke er naturligt at være forkølet flere gange om året, hvor børn og voksne rammes. Det er derimod naturligt at forebygge at man ikke bliver det. Man kan fx forebygge med echinaforce.

https://sund-forskning.dk/artikler/symptomatisk-hoste-terapi-boern/

Hoste hos børn behandles ofte med kodeintabletter med mange mulige bivirkninger. Det homøopatiske middel Husteel kan benyttes som en alternativ behandling. Læs om nogle forsøg, der er blevet lavet.

https://sund-forskning.dk/artikler/puste-balloner-op-med-naesen/

Børn fra 3-årsalderen kan med Otovent fra apoteket puste balloner op med næsen. Det vil skabe bedre plads i den snævre kanal (eustatiske rør), hvor mellemørebetændelse kan opstå. En sjov lille leg for børn.

https://sund-forskning.dk/artikler/duften-af-de-rene-olier-til-krop-sind-og-and/

De æteriske olier fra Naturdrogeriet kan gøre gavn i hjemmet, psyken og lindre forkølelse. Rosmarinolie stimulerer kredsløbet. To dråber lavendelolie på puden skaber ro i et nervøst sind. Kan bruges af børn og voksne. Timian og pebermynteolie i et vandbad kan lindre en begyndende snue.  Børn bør ikke bruge metoden – kun unge, voksne og ældre.

https://sund-forskning.dk/artikler/overspringshandlinger-de-smas-tandfrembrud-og-hoste/

Produktet Neurexan har udmærket sig i forsøg, hvor det viser sig, at midlet kan reducere modtageligheden for distraherende impulser, så man kan fastholde sit fokus på det man er i gang med. Tandfrembrud hos små børn kan man behandle med Viburcol, som fås som orale pipetter eller som stikpiller. Produktet indeholder kamille som virker beroligende.  Hoste kan behandles med Brocosin, som er en forkølelsessaft. Immunforsvaret bør man også behandle med fx Engystol og Echinacea comp.

MAD, ERNÆRING OG BØRN

 

https://sund-forskning.dk/artikler/gron-indpakning/

Lisbeth Tordendahl bringer en opskrift på lækre grønne madpandekager til børn, som er en god måde at få flere grøntsager på. Ebogen om børn og grønne sager med tips til kræsne og grøntsagsforskrækkede børn kan downloades på www.lisbethtordendahl.dk

https://sund-forskning.dk/artikler/kaere-speltmor-slap-af/

Trine Rønn (klinisk diætist) mener i sin artikel, at nutidens mødre konkurrerer for meget indbyrdes om hvem, der kan bage de sundeste speltboller, lave de bedste fermenterede grøntsager mv. og det går ud over børnene. Glem alt om det og giv børnene noget pizza en gang imellem.

https://sund-forskning.dk/artikler/gratis-e-bog-boern-og-groenne-sager/

En e-bog med 18 tips til forældre med tips til at undgå kræsne og grøntsagsforskrækkede børn. Klik på https://lisbethtordendahl.dk/guides/og du føres over de gratis e-bøger.

https://sund-forskning.dk/artikler/hak-snit-og-snyd/

Nanna Stiegel giver gode råd til hvordan man snyder sig frem til at børnene får lidt flere grøntsager inden bords. Der bringes også en opskrift på kyllinge-grøntsagsdeller med 50% kyllingekød og 50% grøntsager.

https://sund-forskning.dk/artikler/naturligvis-om-mad/

En stribe gode råd om mad og livsstil bragt I ugebladet søndag 2003. Der er bla gode råd til børnenes madpakker og en omtale af bogen ”Tag madpakken med”. Den kan pakkes lækkert ind i dåser, bøtter eller æsker.

https://sund-forskning.dk/artikler/tre-tips-til-at-gore-de-sunde-valg-lettere-i-hverdagen/

Caroline Fibæk kommer med gode råd til forskellig sund morgenmad til børn og voksne. Der en sund opskrift på morgenmadsis, hvor børnenes kosttilskud blendes med i.

https://sund-forskning.dk/artikler/friske-sager/

Caroline Fibæk bringer sunde opskrifter på morgenmad til børn. Der bruges frugt og grønt, som styrker både fordøjelsen, energiniveauet og den søde tand. Det er en god måde at få de sunde ting og allerede fra morgenstunden af.

https://sund-forskning.dk/artikler/sprudlende-morgen-med-guld-i-mund/

En stribe gode råd til sundhed i hverdagen til den travle børnefamilie. Der er opskrifter på morgenmadsis, proteinrige morgenmadssmoothies, så børnene får en god start på dagen. Der er også tips til afgiftning af kroppen.

https://sund-forskning.dk/artikler/sode-salte-og-sprode-laekkerier-til-foraret/

Af og til kan man trække på lækre snacks til ulvetimen, som er lavet på havre, chokolade og kakao. Børn og voksne vil elske dem. Husk at opbevare dem i køleskabet, hvis der er varmt i køkkenet. I artiklen her er der opskrifter på de søde, salte og sprøde lækkerier.

https://sund-forskning.dk/artikler/er-du-klar-til-et-funktionelt-maltid-det-kan-sagtens-vaere-helt-naturligt/

Vi lever i en tid, hvor det kan være svært at finde tid til at leve sundt. HEAL, Holistic Eating and Living har skabt et rent og helt naturligt produkt uden tilsætningsstoffer. Produktet indeholder alle næringsstoffer inkl. Kostfibre, som kroppen har brug for. Produktet kan bruges af alle også den travle børnefamilie. Produktet indeholder hele 15 gram fibre pr. måltid. Det er noget fordøjelsen kan lide. Se www.heal4meal.com

 

https://sund-forskning.dk/artikler/plantebaseret-mad-pa-skolens-menukort/

Vejlefjordskolen har afdelinger helt fra vuggestuen til gymnasium. Skolen har fokus på den sunde og bæredygtige livsstil, hvor kost, motion og søvn er i fokus. Det danner nemlig baggrund for det bedste læringsmiljø for børnene og de unge gymnasieelever. Skolen ligger i naturskønne omgivelser ved Vejlefjord.

https://sund-forskning.dk/artikler/glade-maver-glade-born/

Christina Basson er uddannet biopat/naturopath ibm og zoneterapeut ibm. Hun har klinik i Roskilde og giver gode råd til forældre med store og små børn om ernæringen og en sundere livsstil. I artiklen er der opskrifter på sund morgenmad, frokost og aftensmad. Det er vigtigt at børn får en sund start på dagen. Det er fundamentet for at man tilegne sig viden i skolen. Christina Basson kan kontaktes på info@sana-zen.com og www.sana.zen.com

OVERVÆGT OG BØRN

https://sund-forskning.dk/artikler/mejeriprodukter-og-den-oversete-faktorer-i-fedmeepidemien/

Fedme er udbredt også blandt børn. Man mistænker mælkeproteinerne i komælk. Komælk indeholder væksthormonet IGF-1, som i en menneskekrop er mistænkt for at øge antallet af celler, der bliver til fedtceller. Hormonet får eksisterende fedtceller til at vokse.

https://sund-forskning.dk/artikler/har-du-gigt-i-dine-fedtceller-0/

Forskningen har kortlagt nye brikker om årsagen til overvægt. Der kan være inflammation i fedtvævet. Det handler ikke altid om kalorietælling. Inflammationsprocesserne i fedtvævet gennemgås ud fra et biokemisk syn.

https://sund-forskning.dk/artikler/fakta-og-forskning-om-vaegtproblemer/

D-vitamin ophobes i fedtvævet hos overvægtige frem for at cirkulere ud til kroppens væv, hvor der er brug for det. Æblepektin kan hjælpe diabetikere mod fedme, da det binder sig til galdesaltene overvægt.

https://sund-forskning.dk/artikler/fedt-til-overvaegtige-born-skaber-sunde-blodkar-og-faerre-inflammationer/

En gruppe svært overvægtige børn deltog i et forsøg med eye q. De fik 10 kapsler om dagen. Mængden af fedtsyren EPA og DHA gik op og det fik betydning for deres overvægt og evne til at lære nyt. I artiklen er der opskrifter på god mad for en teenager ikke mindst morgenmad. Husk altid morgenmaden inkl det gode fedt, da det mætter og giver mindre lyst til de usunde ting som chips, slik og cola.

https://sund-forskning.dk/artikler/en-tilstand-der-handler-om-os-alle-om-metabolsk-syndrom/

Mange børn er overvægtige i dag og verden over. En del børn er også begyndt at udvikle metabolisk syndrom, som er en ubalance i energiomsætningen i kroppen. Problemet ligger i for dårlige madvaner, en for stor indtagelse af sukker fra fx sodavand og en mangel på motion og lyst til bevægelse.

https://sund-forskning.dk/artikler/om-tarmflora-immunforsvar-og-forekomsten-af-overvaegt-hos-born/

Overvægt og fedme er en kompleks tilstand, som også påvirker mange børn i dag. Noget tyder på, at antibiotika givet under opvæksten, kan være med til at tricke chancerne for at udvikle overvægt senere i livet. Brug Panda 2 til børn fra NDS Engholmgruppen og suppler gerne med Multi collagen sport, som bidrager til bindevævets kvalitet, så der kan bygges muskler. Opbyg et husapotek af bla UrtePensil, Immuforte mv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/sund-mor-sundt-barn/

I et nyt dansk studie, Sund mor, sundt barn fra Herlev-Gentofte hospital slår man fast, at der er en sammenhæng mellem kost og vægtøgning under graviditeten. Overvægtige kvinder kan få alvorlige komplikationer i forbindelse med graviditeten og fødslen. Kvinderne kan også få babyer der vejer mere end 4 – 4,5 kg. For babyerne kan det betyde, at de senere i livet udvikler overvægt allerede i børneårene.

SENSITIVITET, SÆRLIGE BEHOV, TERAPI OG BØRN

 

https://sund-forskning.dk/artikler/sadan-bruger-du-feng-shui-i-bornevaerelset/

Med Fengsui kan man skabe en positiv oase, hvor barnet kan være sig selv, koble af og sove godt. Indretningen af værelset bør følge barnets udvikling. Ryd op dagligt på værelset og foretag en årlig sortering i legetøj og tøj. Det støtter den gode energi.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/nar-born-dyrker-yoga/

Yoga har vist sig at kunne hjælpe på urolige børn og børn med særlige behov. I bogen ”Lyt til løven og Hokus pokus fili yoga af Emmamaria Vincentz og Lotte Salling kan man læse mere. Se også www.lilleyogahus.dk

https://sund-forskning.dk/artikler/yoga-som-terapeutisk-aktivitet-for-born-og-unge-med-saerlige-behov/

Yoga som terapeutisk redskab er god til børn, der har særlige behov og er ramt af fx angst, ADHD, autisme mv. Yogaen beroliger åndedrættet, sindet og kroppen. Læs mere på www.lilleyogahus.dkeller www.sensations.dk

https://sund-forskning.dk/artikler/yogaovelser-og-teknikker-til-born-og-unge-med-saerlige-behov-og-sansebearbejdningsvanskeligheder/

De forskellige yogaøvelser og teknikker til børn med særlige behov og sansebearbejdningsudfordringer vises med en udførlig beskrivelse af øvelserne.  Se også www.lilleyogahus.dk

https://sund-forskning.dk/artikler/hold-fri-og-ror-ved-mig-om-sund-beroring-og-deraf-ro-mere-glaede-og-maske-klogere-born-i-en-hektisk-samtid/

Vores hektiske, stressede og præstationspræget samfund sætter nervesystemet er under pres. Mennesker oplever tab af fællesskaber og ensomhed. Massage og anden berøring mangler og det er noget man bør tilvælge for at skabe ro og velvære hos børn og voksne.

https://sund-forskning.dk/artikler/robustheden-er-over-os/

Robusthed udspiller sig i en social sammenhæng og omhandler hvordan man håndterer livets mange udfordringer. Robusthed er også at kunne mærke, hvornår ”nok” er nok, at have hjertet med og kunne modtage hjælp mv.

https://sund-forskning.dk/artikler/musik-som-et-smertelindrende-og-helbredende-vaerktoj/

I Tyskland har man en del syngesundhedscentre og syngesygehuse. Danske regioner har med succes indført musik i deres ambulancer, da musik beroliger. Især hjertepatienter, folk med hjerneblødninger eller fødende har haft gavn af den beroligende musik.

https://sund-forskning.dk/artikler/bag-symptomerne-og-ind-til-barnet/

Mange børn henvises til psykologisk og psykiatrisk udredning pga. mistrivsel, dårlig søvn, hyperaktivitet mv. Rafael kan hjælpe ved at kigge på barnets og familiens historie og tilrettelægge en behandling, der skaber varige positive resultater.

https://sund-forskning.dk/artikler/styrk-dit-barns-mentale-sundhed/

Bøgerne ”Hjertesmarte børn og Hjernesmart pædagogik” beskriver hjernes spilleregler ud fra amygdalaaktivitet. Både børn og voksne kan få meget stor gavn af at lære at styre deres amygdalaaktiviteter og opnå bedre mental sundhed.

https://sund-forskning.dk/artikler/30-ar-med-behandling-af-born-i-den-gra-zone/

Nogle børn får flere forkølelser, infektioner, mavelidelser, mellemørebetændelser mv. end andre. Barnets immunforsvar, slimhinder, luftveje og fordøjelse er for svage og bakterier og vira trænger nemmere ind. De bør støttes, så det ikke sker.

https://sund-forskning.dk/artikler/lola-jensens-gode-rad-som-er-gode-til-alle-born-ogsa-dem-der-er-ekstra-folsomme/

De gode råd handler om at skabe så meget tryghed og forudsigelighed som muligt for børn. De bør skærmes fra for mange sanseindtryk fx babybio og lyde. Større børn bør af og til holde fri fra deres legegrupper og mange aktiviteter. Det vil hjælpe dem til at finde ind til sig selv.

https://sund-forskning.dk/artikler/rafael-centeret/

Rafael Centeret hjælper for tidligt fødte børn og deres familier. Forældrene føler, at samfundet ikke er gearet til at give den kvalificerede hjælp der brug for. Rafael Centeret prøver at give forældrene og børnene det de mangler ved at arbejde helhedsorienteret og med flere fagpersoner ind over.

https://sund-forskning.dk/artikler/din-kropsholdning-kan-give-smerter/

Forkert kropsholdning kan give smerter i kroppen og det kan afhjælpes med posturologi ved fx Rikke Godthjælp. Børn med damp og lignende diagnoser kan også have et posturologisk problem. Der er 3 tilgange til posturologien og det er skævheder i kroppen, kognitive ubalancer og balanceproblemer. Se www.godthjaelp.dk

https://sund-forskning.dk/artikler/born-og-unge-med-ptsd/

Børn og unge kan let få PTSD (posttraumatisk stress disorder), hvis de har været ude for voldsomme begivenheder som terror, ulykker, tab mv. En gruppe børn deltog i et forsøg, hvor man brugte EMDR-terapi og skriveterapi. Børnene skrev om deres traumer og fortalte om dem i mindre grupper af 4 og det blev en success.  EMDR-behandlinger tilbydes også i Danmark. Læs mere på www.EMDR.dk

https://sund-forskning.dk/artikler/beroring-som-metode/

Berøring har en effekt på den mentale sundhed. Berøring skaber tryghed og kontakt indadtil. Berøring kan løse op for gamle lagrede ting i kroppen, når trygheden er tilstede. Børn med opmærksomhedsforstyrrelser som ADHD kan have svært ved at falde til ro om aftenen og sove. En skulder/nakkemassage vil helt sikkert hjælpe her. Artiklen omtaler også Trine og Jørn Duponts nye bog ”Berørt”, der tager udgangspunkt i det almindelige menneskes problemer i forhold til seksualiteten.

VITAMINER, MINERALER, URTER OG BØRN

 

https://sund-forskning.dk/artikler/en-samlet-losning-til-den-sunde-familie/

Den sunde familie får ofte ikke nok vitaminer og mineraler. I produktet Bespoken er frugt og grøntsager optimeret i en proces, så de indeholder langt flere vitaminer og mineraler og i en form som kroppen kan genkende og optage. Bespoken fås til mænd, kvinder, børn og teenagers mv.

https://sund-forskning.dk/artikler/det-gar-den-forkerte-vej-med-kosten/

Forskerne konstaterer i England, at vi som mennesker har stigende problemer med at få nok vitale næringsstoffer i vores kost og man konstaterer at børn også mangler D-vitamin.

https://sund-forskning.dk/artikler/solvitaminet-varer-ikke-helt-til-paske/

Børn og voksne, der bor på de nordlige breddegrader, kan have brug for et ekstra skud D-vitamin om vinteren, da D-vitaminet vi har fået fra solens stråler om sommeren ofte ikke holder helt til påske. Bidro D3 vitamin i sprayform eller tyggetablet anbefales.

https://sund-forskning.dk/artikler/ud-af-starthullerne-med-et-jernprodukt/

Underlig teenageadfærd bag lukkede døre kan være et tegn på jernmangel. Et af tegnene på jernmangel er træthed, alt for meget junkfood, svært ved at koncentrere sig mv. Prøv Amino Jern Ferrocel og mærk en virkning efter en uge.

https://sund-forskning.dk/artikler/uventet-bonuseffekt-af-solskinsvitaminet/

Forskere har set, at børn med højt indhold af D-vitamin i blodet har lavere indhold af LDL-kolesterol end børn med lavere indhold af D-vitamin. D-vitamin i blodet er med til at sikre, knogler, tænder, muskler og immunforsvar.

https://sund-forskning.dk/artikler/myter-og-facts-om-b12/

B12 vitaminet er vigtig for både børn og voksne. Også helt små børn har brug for B12, da de endnu ikke har opbygget et lager i leveren. B12 beskytter nervesystemet og vedligeholder hjernen. B12 hjælper helt små børn med at danne det beskyttende fedtlag omkring nervecellerne i hjernen (myelinskederne).

 

https://sund-forskning.dk/artikler/optager-du-og-dit-barn-dine-b-vitaminer/

B12-vitaminet optages ikke lige godt af alle børn som voksne. Det kan skyldes en genfejl. Methylerede B-vitaminer hjælper til, at de bliver optaget bedre. Biosym har udviklet to B-vitaminkomplekser OmniMini til børn og B-vitamin kompleks til voksne.

https://sund-forskning.dk/artikler/spis-dig-klog-med-jern/

Både i Vesten og især hos gravide i udviklingslandene ser man, at jernmangler kan skabe varige skader hos fosteret og under dets udvikling. Det er også vigtigt at den gravide får nok folsyre og omega-3 fedtsyrer.

https://sund-forskning.dk/artikler/born-har-brug-for-sund-stotteterapi/

Børn og unge har brug for alle de vigtige vitaminer, mineraler og fedtsyrer. De bør også lære at spise urtesalt frem for koncentreret salt. Det vil gavne dem på sigt, da det er i barndommen, at alle de gode vaner og uvaner læres.

https://sund-forskning.dk/artikler/far-du-jern-nok/

Jern er et vigtigt mineral i alle livets faser. Jern styrker de kognitive funktioner, de røde blodlegemer, ilttransporten og immunforsvaret samt vores evne til at producere energi. Især unge og kvinder i den fødedygtige alder har brug for ekstra jern.

https://sund-forskning.dk/artikler/for-lidt-d-vitamin-kan-fore-til-tuberkulose/

Forskere har opdaget at lave D-vitaminniveauer i blodet hos børn kan øge forekomsten at tuberkulose. Forskerne opfordrer til mere opmærksomhed på manglerne, da D-vitaminmangler også kan medføre engelsk syge (deforme knogler).

https://sund-forskning.dk/artikler/mig-og-min-mor-om-vitaminer-mineraler-og-selen-til-de-sma/

Små børn har brug for vitaminer og mineraler for at kunne vokse sig store. Bamsebomstærk fra Naturdrogeriet kunne være en løsning. SelenoPrecise har været med i et forsøg, hvor man undersøgte forekomsten af fødselsdepression blandt tidligt gravide kvinder med gode resultater.

https://sund-forskning.dk/artikler/tit-syg-eller-udmattet-far-du-vitaminer-og-mineraler-nok/

Man kan styrke sig mod forskellige sygdomme og ubalancer ved at få nok vitaminer og mineraler. Børn fødes med et medfødt immunforsvar. Når de vokser op, udsættes de for forskellige bakterier og vira og det styrker deres immunforsvar. Nyfødte og spædbørn har brug for ekstra jern og C-vitamin.

https://sund-forskning.dk/artikler/kan-for-lidt-sollys-gore-dig-naersynet/

Forskere har opdaget, at der er en sammenhæng imellem for lidt sollys og nærsynethed. Både i Kina og i USA ser man at nærsynethed er i vækst. Årsagen skyldes for lidt ophold udendørs. Det kan skabe D-vitaminmangel. For lidt ophold udendørs kan også skabe D-vitaminmangler.

https://sund-forskning.dk/artikler/teenagere-har-ofte-jernmangel/

Når piger begynder at menstruere, så trækkes der meget på deres jerndepoter i kroppen. Det kan gøre dem trætte og uoplagte. Det er vigtigt som teenagepige at få en god kost, så jerndepoterne bevares og det kan være nødvendigt med et tilskud.

https://sund-forskning.dk/artikler/chufa-det-okologiske-guld-fra-spanien/

Rodknolden chufa er rig på næringsstoffer. Den bruges fx til at lave den hvide drik horchata. Chufa er en god kilde til magnesium, B-vitaminer, E-vitaminer, kalium, phosfor og C-vitamin.

https://sund-forskning.dk/artikler/laer-de-bedste-borneurter-at-kende/

Urter kan bruges til at behandle forkølelse, influenza, kolik og luft i maven mv hos børn. Echinea purpurea virker på immunsystemet, hyldebær (sambucus nigra) virker på forkølelse og influenza, kamillete i sutteflasken beroliger både mave og nervesystem.

https://sund-forskning.dk/artikler/mineraler-0/

En oversigt over alle mineralerne. For børn er zink vigtigt til dannelsen af en sund hud og til opbygning af knogler og bindevæv. Aminokeleret jern er godt til gravide kvinder med jernmangel.

https://sund-forskning.dk/artikler/lille-dosis-af-jern-stoerre-effekt/

Et brasiliansk forsøg lavet på gravide kvinder, der var inddelt i 3 grupper. Grupperne fik forskellige typer jern og typerne jern-bisglycinat-chelat, Ferrochel (AminoJern) og jernsulfat. Kvinderne der fik Ferrochel var bedst til at holde stabile hæmoglobin, transferrin og serumferritin-niveauer trods indtag af en lav dosis på 15mg/dag.

https://sund-forskning.dk/artikler/jernmangel-katastrofal-blandt-teenagere/

Der er stor jernmangel blandt teenagere – især piger. Det kan skyldes indtagelse af for lidt kød, for meget sort the (blokerer for jern) eller for meget junkfood. Behandlingen er 1 multivitamin fra PharmaNord om morgenen og 1 AminoJern aften fra PharmaVital om aftenen. AminoJern har stor optagelsesgrad.

https://sund-forskning.dk/artikler/jernmangel/

Ca. 40 – 50% af piger i alderen 11-12 år og som er begyndt at menstruere har jernmangel. Det oplyser overlæge Nils Milman fra Rigshospitalet. Problemet kan løses ved at tage 1 multivitamin fra PharmaNord om morgenen og 1 AminoJern aften fra PharmaVital.

https://sund-forskning.dk/artikler/jern-til-boern-og-til-maend/

Et brasiliansk studie omtales, hvor børn fyldte jerndepoterne op uden at nå grænsen for overdosering. I forsøgsperioden indtog de flydende mælk tilsat 3 mg Ferrous aminosyrecelat (Ferrochel). Se også artiklen om mænd og jerndepoter i leveren.

https://sund-forskning.dk/artikler/boern-indlaering-og-zink/

I et forsøg med skolebørn, der indtog 20 mg zink svarede de hurtigere og mere præcist i huskeopgaver end de klassekammerater, der ikke fik 20 mg zink. Konklusion zink hjælper børn til at tænke. Artiklen er på engelsk.

https://sund-forskning.dk/artikler/aminocheleret-jern-fire-gange-bedre-end-jern/

Aminocheleret  jern afhjælper anæmi (blodmangel) hos unge mennesker viser forsøg, hvor man indtog 30 mg cheleret jern og sammenlignede med dem, der indtog 120 mg (FeSo4). Cheleret jern blev optaget fire gange bedre.

https://sund-forskning.dk/artikler/urter-til-boern-engelsk-artikel/

Børn har stor gavn af urter, når de har problemer med forkølelse, søvn, fordøjelse, immunforsvar, kolik, feber og luftveje. Artiklen er på engelsk.

https://sund-forskning.dk/artikler/c-vitaminmangel-kan-skade-fostre/

Danske forskere har opdaget af mangel på indtagelse af C-vitamin i graviditeten kan give fosterskader i form af færre hjerneceller i centrale områder af hjernen og forringet hukommelse. Denne viden stammer fra forsøg på marsvin.

https://sund-forskning.dk/artikler/boernevitaminer-holder-sig-bedst-i-blisterpakninger/

Ernæringseksperter fremhæver, at børnevitaminer holder sig bedst i blisterpakninger fremfor i pilleglas, hvor de kan blive fugtskadet og miste næringsværdi.  Pharma Nord pakker allerede deres kosttilskud i blisterpakninger for at bevare næringsværdien.

https://sund-forskning.dk/artikler/vitaminkur-til-teenagere/

Mellem 40 – 50% af alle teenage piger har jernmangel, oplyser overlæge Nils Milman. Fænomenet kan også skyldes dårlige kostvaner mv. De unge kan følge en vitaminkur i en periode.

https://sund-forskning.dk/artikler/vitaminer-mineraler-og-urter-til-dit-barn/

Man kan styrke sit barns immunforsvar og slimhinder med de rette vitaminer, mineraler og urter, så vinterforkølelserne undgås i familien. Man kan tage Minvitamin fra PharmaNord, omnimini fra Biosym eller Mivitotal fra Anjo

https://sund-forskning.dk/artikler/velsmagende-bloede-tyggedrops-til-dovne-maend-og-friske-boern/

Easychew fra Dansk Farmaceutisk Industri kan få både børn og voksne til at spise flere vitaminer og fedtsyrer. De fås i smagsvarianterne jordbær, citron, fersken, appelsin, æble og banan. De ligner vingummi.

https://sund-forskning.dk/artikler/mangel-paa-sollys-og-d-vitamin-giver-boern-deforme-knogler/

Mangel på sollys og D-vitamin giver deforme knogler hos børn. Det kaldes engelsksyge og var især udbredt blandt fattige i 1700-tallet. Nu ses tilstanden igen i det solfattige Nordengland. Tilstanden kan forebygges ved at tage D-vitamin.

https://sund-forskning.dk/artikler/folinsyre-forebygger-sen-sprogudvikling-hos-boern/

Der er lavet undersøgelser på folinsyre givet som kosttilskud tidligt i graviditeten og risikoen for at få neuralrørsdefekt. Folinsyre menes også at kunne hæmme risikoen for at barnet rammes af en sen sprogudvikling, hvis folinsyren tages tidligt i graviditeten.

https://sund-forskning.dk/artikler/teenagere-faar-bedre-karakterer-med-folinsyre/

En undersøgelse blandt svenske børn tyder på, at folinsyre forbedrer deres præstationer i skolen. Folinsyre findes i de grønne grøntsager og er med til at forebygge misdannelser af hjernen og rygmarven, hvis det tages før og under graviditeten.

https://sund-forskning.dk/artikler/d-vitamin-hjaelper-saedceller-til-svoemme-hurtigere/

Forskere har kigget på blod- og sædprøver fra mænd, der ønsker at blive fædre og de viser, at der er en sammenhæng imellem sædkvalitet og D-vitaminindhold i blodet. D-vitaminet gør sædcellerne mere aktive, så de svømmer hurtigere

https://sund-forskning.dk/artikler/c-vitamin-goer-fede-boern-sundere/

Hos tidligt overvægtige børn, følger en række sundhedsrisci. En øget mængde C-vitamin i blodet kan være med til at nedbringe de her sundhedsrisici. Der blev lavet et forsøg over 45 dage.

https://sund-forskning.dk/artikler/bamse-bomstaerk-et-sjovt-spil-og-smagfuldt-kosttilskud-boern/

Kosttilskuddet Bamse Bomstærk består af 13 vitaminer og 7 mineraler. I forbindelse med det her kosttilskud kan man downloade et sjovt spil til børn som hjælper Bamse Bomstærk til at vælge de rette fødevarer og den rette daglige motion.

https://sund-forskning.dk/artikler/influ-zink-faar-videnskabelig-opbakning/

Forskerne har gennem 27 år undersøgt zinks virkning på forkølelse. Cochraine har lavet en sammenfatning af 15 undersøgelser og konkluderer at zink virker og kan bruges som behandling af forkølelse. Zink der tages inden for 24 timer fra man mærker de første symptomer, er med til at nedbringe varigheden og graden af forkølelsen.

https://sund-forskning.dk/artikler/antioxidanter-hjaelper-maend-til-blive-far/

Antioxidantkapslen B-daddy der består af selen og Q10 viser sig i forsøg at kunne hjælpe mænd med at blive fædre. Mænd der tog dette tilskud, øgede deres chancer fra 3,1 til 11,8 for hvert hundrede par.

https://sund-forskning.dk/artikler/alvorligt-syge-boern-har-lavt-d-vitamin/

En canadisk og amerikansk undersøgelse viser at børn, der mangler D-vitamin, har tendens til at være syge i længere tid og have alvorligere symptomer.

https://sund-forskning.dk/artikler/mangel-paa-d-vitamin-knyttet-til-foedevareallergi-og-boerneeksem/

Australske forskere og flere europæiske institutioner har lavet en rapport, der viser at forekomsten af fødevareallergi og børneeksem er forskellig i Australien. Solen skinner mere i nord og det betyder en hel del for D-vitamin. Her er forekomsten af fødevareallergi og børneeksem lavere.

https://sund-forskning.dk/artikler/forskning-i-selen-q10-og-zink-giver-haab-til-barnloese/

Mænds sædkvalitet i Danmark er dårlig. Man kender ikke helt årsagen. De hormonforstyrrende stoffer mistænkes. Tilskud af selen, Q10 og zink har betydning for dannelsen af normale sædceller.

https://sund-forskning.dk/artikler/d-vitamin-til-gravide-og-skoleboern/

D-vitamin kan hjælpe gravide til ikke at udvikle graviditetsdiabetes og andre komplikationer i graviditeten. Skolebørn kan nedbringe deres chancer for at få akutte infektioner i luftvejene med et lavt tilskud af D-vitamin 25 µg.

https://sund-forskning.dk/artikler/vitaminpiller-hitter-hos-vordende-moedre/

Flere og flere gravide supplerer deres kost med vigtige vitaminer, mineraler og fedtsyrer under graviditeten for at sikre sig og skabe et sundt barn. Man kan tage Bio-Gravid fra Pharma Nord. Bio-Gravid er ment som et supplement og ikke en erstatning af en allerede eksisterende kost.

https://sund-forskning.dk/artikler/kosten-afgoer-om-du-faar-nok-b-vitaminer/

Usund kost, junkfood og færdigretter frarøver kroppen de vigtige B-vitaminer. Spiser man fuldkornsproduk-ter, kød, mælkeprodukter og masser af grønt og frugt, så er man ikke i farezonen for at komme til at lide af B-vitaminmangel. I kosttilskud skal B-vitaminerne tages samlet i et B-vitaminkompleks.

https://sund-forskning.dk/artikler/forende-britisk-professor-rader-alle-til-at-tage-ekstra-d-vitamin/

Forskerne råder børn og voksne til at tage ekstra D-vitamin. Produktet D-Pearls fra Pharma Nord viste i forsøg at børnene blev bedre til at styre emotionelle, kognitive og adfærdsmæssige funktioner i hjernen.

https://sund-forskning.dk/artikler/aaah-du-store-verden-af-multivitaminer/

Hele familiens behov for næringsstoffer ændrer sig gennem hele livet. Vi bør sørge for at vi er dækket godt ind. Produktet Female og Male fra Solgar omtales og anbefales som et godt supplement til kosten.

https://sund-forskning.dk/artikler/kan-en-vitaminpille-taemme-adfaerdsvanskelige-unge/

En gruppe børn blev i 6 år fulgt i et studie. Man ville undersøge om D-vitamin havde en effekt på børnene. Forskerne konkluderede, at der klart var en sammenhæng på indtaget af D-vitamin og børnenes adfærd.

https://sund-forskning.dk/artikler/vidste-du-alt-det-her-om-aloe-vera/

Aloe vera planten er naturens vidundermiddel og tilsættes ofte cremer fra fx Avivir. Cremen kan bruges til røde haler og tørre kinder hos børnene og aloe vera gelen kan hjælpe med at styrke mave-tarmproblemer hos resten af familien.

https://sund-forskning.dk/artikler/fra-den-australske-bush-til-moderne-problemstillinger/

Tea tree olie udvindes fra Tea tree træet i Australien. Olien hæmmer svamp på huden. Bruges olien fortyndet i vand kan det hjælpe på bakterier i munden eller mod bumser på huden.

https://sund-forskning.dk/artikler/keen-mind-fra-8-til-88/

Hverdagen er mentalt og fysisk krævende for voksne, ældre og ikke mindst børnene, da vi lever i en verden med stort informationsflow. Keen Mind med indhold af Baccopa monnieri kan bruges som støtteterapi for os alle og så vi bliver bedre til at koncentrere os, huske, lære nyt og modstå stress.

https://sund-forskning.dk/artikler/klar-parat-skolestart-2/

En artikel med diverse kostråd til at klare skolestarten, hvor børn møder krav til indlæring, at kunne sidde stille og koncentrere sig. Der fokuseres især på B-vitaminerne og tabletten Bamse Bomstærk, der indeholder alle de vigtigste vitaminer og mineraler.

https://sund-forskning.dk/artikler/er-det-bare-jernmangel/

Teenagerne gennemgår en stor udvikling, hormonerne sættes i gang og pigerne får menstruation. Nogle får jernmangel. Det viser sig i træthed, hyppige infektioner, svækket evne til at koncentrere sig og lære nyt mv. I en blodprøve hos læge kan man finde ud af om det er jernmangel. Det letoptagelige aminocelerede produkt AminoJern fra Pharmo Vital kan stoppe jernmanglen.

https://sund-forskning.dk/artikler/vitaminer-og-mineraler-arbejder-i-cellerne/

Det giver god mening for børn, voksne, ældre, kvinder og mænd samt gravide, der lever i en travl hverdag at booste sig selv med vitaminer, mineraler og gode fedtsyrer mv. Det styrker kroppen så vi bedre modstår hverdagen krav om fornyelse og præstationer i skolen, på jobbet eller i sportshallen.

https://sund-forskning.dk/artikler/bamse-bomstaerk-og-en-af-hans-urtevenner-fra-jylland/

Bamsebomstærk er skabt af Naturdrogeriet i Jylland. Han er kendt af børn over hele Danmark. Bamsebomstærk er en tyggetablet til børn i alderen 3- 10 år. Den består af 13 vitaminer og 6 mineraler, som er nok til at dække børns behov i denne aldersgruppe. Tyggetabletten smager af jordbær og indeholder ikke sukker.

https://sund-forskning.dk/artikler/derfor-skal-dit-barn-have-vitaminer-og-mineraler-aret-rundt/

For at børn kan vokse op og blive stærke har de brug for hver dag at få de nødvendige vitaminer, mineraler, fedtsyrer, proteiner og kulhydrater, så deres organer bevares sunde. I artiklen beskrives alle vitaminer og mineralernes egenskaber.

https://sund-forskning.dk/artikler/safran-kan-vaere-en-hjaelp-hvis-din-teenager-er-trist-og-nedtrykt/

Mange teenagere kæmper med mentale udfordringer. Et kosttilskud med safran kan være et bud på en løsning. Er der mistanke om depression skal man søge professionel hjælp. Indholdsstofferne i safran bidrager til en følelsesmæssig balance og en positiv sindsstemning. Safran findes i kosttilskuddet Saframyl Positive Mood med 600 mikrogram safranal og 900 mikrogram crocin, hvilket er et passende niveau. Det anbefales, at man tager produktet i mindst en til to måneder for at få et godt resultat.

https://sund-forskning.dk/artikler/nar-born-og-unge-har-svaert-ved-at-sove/

Både ældre og børn kan have søvnproblemer. Der er udarbejdet en del studier på søvnproblemer hos den ældre gruppe. En gruppe engelske forskere har studeret hvordan de sure kirsebær fra sorten Montmorency fra USA eventuelt kunne støtte de unge til en bedre søvnbalance. De sure kirsebær har et højere niveau af melatonin end i de andre variationer af kirsebær og arten Montmorency dyrkes, fordi den har særlige sundhedsfremmende egenskaber.

https://sund-forskning.dk/artikler/naturligt-jern-med-urtegaer/

Symptomer på jernmangel skal undersøges hos lægen. Symptomerne er træthed, manglende energi og koncentrationsbesvær. Teenagerne, kvinder i den fødedygtige alder, gravide, ammende samt personer, der træner meget har behov for mere jern. Det kendte schweiziske produkt Strath indeholder en stor gruppe af næringsstoffer, vitaminer, mineraler, aminosyrer og enymer, der optages godt i kroppen.

https://sund-forskning.dk/artikler/at-trives-med-sin-teenagekrop/

Som teenager kan man få det bedre med sin krop. Det er vigtigt at få en god ernæring med vitaminer, mineraler og fedtsyrer. Teenagere er ofte trætte og her kan man sætte ind allerede fra morgenstunden med en god morgenmad. Man kan også styrke sig selv med et mineraltilskud og seks skanalka tabletter opløst i vand sammen med en multisport vitaminpille. Opstår trætheden ud på eftermiddagen, så kig på morgenmaden. Bestod den af sukker og de hurtige kulhydrater, kan det være årsagen. Man kan også have drukket for lidt vand.

https://sund-forskning.dk/artikler/en-god-jernbalance-giver-overskud/

Jernmangel er en hyppig mangelsygdom, som opstår ved underlødig kost, blodtab, dårlig optagelse af næringsstoffer, sygdom og medicin. En effektiv indsats på kosten kan hjælpe indgående. Derud over er jern et spormineral. Kvinder i den fødedygtige alder mister meget jern pga. menstruation og graviditet. Jern er også som et tveægget sværd. Man kan få for meget og man kan få for lidt. Jernmangel kan måles i en blodprøve, hvor man måler plasma ferritin og blodprocenten.

https://sund-forskning.dk/artikler/staerk-staerkere-strath/

En omtale af produktet Strath, som både børn og voksne kan bruge til at styrke immunforsvaret og undgå forkølelser. Ud over at tage Strath gives der råd om kost til voksne og børn. Her handler det om at få mange forskellige slags grønsager, frugter og alle typer proteiner, så kroppen bygges op. Glem ikke de forskellige fedtsyrer.

ØKOLOGI, KEMI, HORMONFORSTYRRENDE STOFFER OG BØRN

https://sund-forskning.dk/artikler/har-du-skimmel/

Rose Maimonide giver råd om skimmelsvamp og hvordan man undgår det. Skimmelsvamp optræder ofte i fugtige indeklimaer og giver snue, hovedpine, kløe og irriterede slimhinder mv. Børn kan også udvikle astma af skimmelsvamp.

https://sund-forskning.dk/artikler/undga-kemi-i-overtojet/

Rose Maimonide giver oplyser om kemi i børns overtøj. Ofte indeholder flyverdragten flourstoffer, som gør den vandafvisende. Køber man genbrug skal man sikre sig at flyverdragten ikke indeholder rester af vandafvisende stoffer.

https://sund-forskning.dk/artikler/nar-lille-william-spiser-plastik/

Mikroplast optræder meget i vort miljø. Ofte overser man at tandbørsten også indeholder mikroplast. Man kan købe en bionedbrydelig tandbørste til barnets første tænder med sjove motiver.

https://sund-forskning.dk/artikler/god-kemi-i-legetojet/

Rose Maimonide giver gode råd til hvordan man kan undgå at købe legetøj med indhold af flourstoffer. Genbrug er ikke altid løsningen, da der kan være forstyrrende stoffer i legetøjet. Gå efter det øko- og svanemærkede legetøj.

https://sund-forskning.dk/artikler/far-et-foster-sin-mors-solfiltre-i-vuggegave/

Rose Maimonide giver gode råd om UV-filtre, som børn og voksne udsættes for året rundt. Gravide overfører også UV-filtrene til deres ufødte børn. UV-filtre er en gruppe af stoffer, som beskytter mod solens stråler, men de har også hormonforstyrrende effekt på mennesket.

https://sund-forskning.dk/artikler/hormonforstyrrende-stoffer/

Hormonforstyrrende stoffer optræder i miljøet. Phthalater bruges som blødgører i plastik og forekommer i madkasser og drikkedunke, Bisfenol A virker hormonforstyrrende påvirker menneskets sundhed og der bruges flourforbindelser til imprægnering af tøj.

https://sund-forskning.dk/artikler/danske-okobarer-til-udsatte-born/

Alun.dk og Kidzhelp er med i et projekt, hvor udsatte børn i Cambodja får sunde danske økobarer, der er sprængfyldt med vitaminer og sunde ting. Det kan de godt lide.

https://sund-forskning.dk/artikler/mig-og-min-mor-om-emballering-madpakker-og-drikkedunke/

Børn udsættes for mange forstyrrende stoffer, når de vokser op. Flourstoffer findes i emballeringsma-teriale, der bruges til madpakker, Bisphenol A har mistanke om at påvirke mænds fertilitet og menneskets sundhed herunder nervesystemet.

https://sund-forskning.dk/artikler/opskrifter-fra-rose-maimonides-sunde-madpakker/

Rose Maimonide bringer diverse sunde opskrifter til børns madpakker herunder solskinssmør, grønsagsmuffins, brændenældekiks med banan mv.

https://sund-forskning.dk/artikler/for-tidlig-pubertet/

Drenge og piger går tidligere i puberteten en for bare 30 år siden. De hormonforstyrrende stoffer i miljøet er under mistanke. Har man mistanke om tilstanden, bør man kontakte lægen. Rose Maimonide har skrevet flere artikler om emnet. Se www.sund-forskning.dk

https://sund-forskning.dk/artikler/baby-uden-kemi/

Vær som nybagt mor opmærksom på den skjulte kemi i legetøj, tøj mv. Mærket ØKO-tex har ikke altid noget med økologi at gøre og er heller ikke en garanti for, at der er taget højde for de skadelige kemikalier eller flourstofferne. Godt genbrug er et bud her.

https://sund-forskning.dk/artikler/7-mader-du-kan-spotte-problemkemi/

I optimeringen af hele familiens sundhed kan man finde god hjælp og styre uden om problemkemien ved at kigge efter svanemærket, astma-allergi, økologi i kosmetik og plejeprodukter, mineralske olier, silikonestoffer, parabener og parfume.

https://sund-forskning.dk/artikler/mindre-kemi-i-hjemmet/

En artikel med tips til børnefamilien og hvorledes man kan prøve at undgå alt for meget kemi i køkkenet og på børnenes legetøj.

https://sund-forskning.dk/artikler/har-du-fod-pa-kemien/

I artiklen gives tips til børnefamilien om hvordan man styrer uden om kemien, der kan forekomme i børnenes fodtøj fx i sandaler og i gummistøvler.

https://sund-forskning.dk/artikler/kend-kemien-i-dit-kreavaerksted/

Spørgsmålene er mange, hvis man vil undgå problemkemi i børnenes hobbyprodukter. Male og tegne produkter kan være tilsat allergene konserveringsmidler. Bruger man dem, er det godt at lufte ud før, under og efter brugen. Man kan også være kreativ og genbruge fx knapper, rør, fjer, blade mv.

https://sund-forskning.dk/artikler/go-kemi-i-dasen/

Coop har stoppet med at bruge bisphenoler i deres konserves. Bisphenoler kan skade fertiliteten og små hjerner i vækst og er mistænkt for at være hormonforstyrrende. Nogle konserves fx kokosmælk er tilsat guargummi og xathangummi, som gør kokosmælken cremet. Både voksne og børn med følsomt tarmsystem bør undgå dette.

https://sund-forskning.dk/artikler/gar-du-i-seng-med-problemkemi/

Især børn tilbringer mange timer med at sove. Derfor bør man kigge lidt nærmere på deres sovemiljø. Kemiske stoffer findes i både hovedpude, dyne, sengetøj og madrassen. Køb økologisk og svanemærket for et sikkert og rent sovemiljø.

https://sund-forskning.dk/artikler/far-vi-fluorid-pa-hjernen/

Stoffet fluorid findes i tandpasta og te mv. Fluorid kan også skade det ufødte barns hjerne. Bruges der tandpasta med fluorid, så brug så lidt og evt. kun en gang om dagen og undgå at spise sukker. Vælg en tandpasta med lavt fluorid indhold og undgå fluoridholdig tandpasta, hvis du er gravid. Indholdet af fluorid i te afhænger af jordbundsforhold og drikkevandets indhold af fluorid.

https://sund-forskning.dk/artikler/forarbejdet-mad/

Mange børnefamilier og os andre køber i dag convenience foods (færdig lavet mad), som er nemt og gå til, når maden skal tilberedes. Det kan være frosne grøntsager, fiskefileter, tomatpuré mv. Ofte indeholder den færdiglavede mad en række tilsætningsstoffer, olier, sukker og andre ting, som på sigt kan skabe problemer i kroppen. Sørg for at vælge det bedste af den færdiglavede mad, læs indholdslisten og lav mad i store portioner som kan fryses ned.

https://sund-forskning.dk/artikler/det-rene-vand-2/

Vores drikkevand indeholder desværre i dag mange kedelige kemikalier, som er skadelige for både børn og voksne. Det kan afhjælpes ved at bruge en Sumi stick, som er et kulfilter. Vær dog opmærksom at kulfilteret også fjerner kalken som er i vandet. Det tager ca 6-12 timer for kulfilteret at rense vandet. Sumi sticken bør koges en gang om måneden.

https://sund-forskning.dk/artikler/far-du-for-meget-arsen-fra-ris/

Uorganisk arsen findes bla i ris og i vores drikkevand. Stoffet mistænkes for at give skader på hjernen, vitale organer, hvis små børn eller fostre udsættes for mere end hvad godt er. Det anbefales at sætte risen i blød mellem 2 – 12 timer, hvis man ønsker at spise det. Giv børn risdrik og riskiks, hvis i ønsker produkter med ris. 

https://sund-forskning.dk/artikler/skal-man-amme-selv-om-der-er-miljogifte-i-modermaelken/

Der findes miljøgifte i modermælken. Af den grund bør man ikke droppe amningen. Miljøgifte ophobes især i fedtvævet og udskilles bl.a. via modermælken, som indeholder 50 pct. fedt. Fordelene ved amning opvejer ulemperne ved miljøgiftene. De fleste miljøgifte finder vej til moderen via den mad, som den ammende mor spiser. Modermælk indeholder probiotika og præbiotika, som styrker barnets tarmflora og beskytter mod miljøgiftenes skadelige effekter.

https://sund-forskning.dk/artikler/next-generation-flammehaemmere/

Flammehæmmere er stoffer som tilsættes madrasser, møbler, tekstiler i biler og elektronik mv. så de ikke uden videre bryder i brand. I bygninger som sygehuse, børnehaver, skoler mv er der brandkrav, hvilket betyder at man anvender tæpper, gardiner og møbler, der er tilsat flammehæmmere. Flammehæmmerne kan ophobe sig i miljøet, i fisk og i den mad vi spiser. Både børn og voksne påvirkes.

https://sund-forskning.dk/artikler/top-to-til-god-kemi/

Der findes tusindvis af gode råd til en sund hverdag uden problemkemi, som gavner både børn og voksne. De to bedste råd er at sørge for at bekæmpe støvet i sin bolig ved at lufte ud dagligt, tørre støv af og støvsuge hver uge. Det andet råd er, at man sørger for at spise økologisk mad af friske råvarer. Man bør undgå pesticiderne, da påvirker kroppen.

https://sund-forskning.dk/artikler/en-kedelig-cocktail/

Mange mennesker har sikkert hørt om cocktaileffekten og mange mennesker ved godt at der efterhånden findes mange kemiske stoffer i vores miljø og at der sikkert ikke sker noget, da de forekommer i små mængder. Desværre sker der det, at når små mængder sundhedsskadelige stoffer optræder samlet, bliver de sundhedsskadelige i kroppen. Mange af os går rundt med ophobet sundhedsskadelig kemi i kroppen. Mange fostre er sårbare over for de kemiske stoffer og mange børn fødes med sundheds skadelige stoffer i kroppen.

https://sund-forskning.dk/artikler/flourtandpasta-skal-skal-ikke/

Der er mange meninger for og imod brugen af flourtandpasta. Forskerne anbefaler, at man bruger flour i små mængder. Man kan også børste sine tænder med Avivir Tooth Paste tandpasta med eller uden flour. Aloe veraen virker reparerende på rødt og hævet tandkød. Produktet er desuden tilsat Q10 til slimhinderne i mundhulen og baking soda, som modvirker plakdannelse og gør tænderne hvidere. Gurgl drikke aloe vera og få støtte til fordøjelsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *