Linksamling om hjerte og kredsløb

 

Hjerte og kredsløb – diverse

 

http://sund-forskning.dk/artikler/u-turn-let-the-change-begin/

En artikel om Chris Mac Donald og livsstilsændringer. At foretage livsstilsændringer kræver det fokus og motivation og i sidste ende gavner det hele kroppen også hjertet og kredsløbet.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/arne-astrup-om-uffe-ravnskovs-paastande-om-kolesterol/

Uffe Ranskov diskuterer i denne artikel kolesterolmyten – hvad er fup og hvad er fakta?

Hjertet – en gratis bog

En gratis e-bog (kompendium) om hjerte og kredsløb. Kompendiet hedder ”Hånden på hjertet” og er forfattet af biopat og phytoterapeut, Birgith Brog.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/nar-musikken-breder-sig-over-sygesengen/

Klassisk musik af Niels Eje kan bruges under sygdom og hvis man er indlagt på hospital. Musik skaber ro, virker beroligende og skaber opmuntring. Musikken har også en god virkning på hjerte- og kredsløbet.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/musik-som-et-smertelindrende-og-helbredende-vaerktoj-2/

Lyd- og sangterapeut, Anne Ryom står bag et musikkoncept, der kan bruges til smertelindring og helbredende værktøj.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/stressfaser/

En artikel om stress-faserne (1-4). Binyremenneskerne kommer nemmere i stress, da de ofte styrter rundt og overkommer end masse uden af mærke egne symptomer på stress.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/kolde-og-varme-bade-som-terapi/

Brusebadet kan bruges terapeutisk, da det gavner hjertet og kredsløbet. Tolerancen for temperatursvingningerne fra person til person. Personer med visse sygdomme bør helt undgå at tage kolde- og varme bade i kombination,

 

http://sund-forskning.dk/artikler/naturligvis-om-udrensning/

En samling af noter fra ugebladet søndag omkring årene 2003. Her er masser af tips til detox og udrensning bla om vand, Alma Nissens kartoffelkur og meget mere.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/oereakupunktur-den-franske-metode/

En artikel om øreakupunktur ved Rikke Godthjælp. Øreakupunktur kan bruges til at styrke immunforsvaret, ved kredsløbssygdomme, fertilitetsproblemer, hormonelle ubalancer og meget mere.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/sauna-infraroed-og-til-pakke-sammen-0/

En artikel med links, hvor man kan læse som infrarød sauna, der gør en forskel for krop og sjæl.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/mand-dig-nu-op/

En artikel af Torben Bremann om mænd, kost, motion, motivation og livsstilsændringer. Mænd har flere livsstilssygdommen end kvinder, lever kortere tid og bliver oftere indlagt end kvinder. Artiklen giver tips til hvad der motiverer mænd.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/syv-af-de-staerke-til-opbygning-for-alle-aldre/

En artikel om aminosyreterapi, der skaber god virkning for småt spisende, sportsfolk, stressramt o.m.a. Der er i øvrigt rigtig mange gode sundhedsfordele ved aminosyreterapi.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/kom-med-til-qi-party-og-mod-foraret-fuld-af-energi/

En artikel om Qi-gong, som styrker menneskets sundhed. Der er rigtig mange Qi-gongdyrkere verden over.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/nar-lys-kan-lindre/

Gunalight er en pen med lys beregnet til hjemmebehandling. Ved at sørge for en god gennemstrømning i kroppens 12 meridianbaner kan man hjælpe kroppen tilbage i balance. Man kan behandle fx en tennisalbue mv. Se www.gunalight.no for yderligere information.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/massage-try-this-at-home/

Massage får hele kroppen til at slappe af. Blodtrykket falder og det gavner hjerte og kredsløb. Man får også sat gang i kredsløbet, så affaldsstofferne udskilles.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/skal-massage-eller-behandling-gore-ondt/

Mange mennesker befinder sig for meget i det sympatiske nervesystem. Det kan skabe stress, smerter og manglende evne til at slappe af.  Med NRT kan man skabe balance, så man giver det parasymptatiske nervesystem mulighed for at skabe balance i kroppen igen. Det kan hjælpe mennesker med kroniske smerter.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kolde-facts-om-varme-saunaer-og-infrarod-straling/

Man kan nu få en sammenklappelig sauna til hjemmebrug eller som tæppe til sengen, hvis man ikke lige er til saunaen eller den infrarøde sauna i den lokale svømmehal. I hjemmemodellen udnytter man kroppens egen afgivelse af infrarød stråling. Denne stråling bliver returneret af nogle paneler på begge sider af kroppen og ved ryggen. Den er også udstyret med et ekstra panel man kan tænde for under sine fødder. Man skruer ikke højere op end omkring 50 grader for at opnå en effekt. I de traditionelle saunaer ligger temperaturen på mellem 80 og 90 grader.

 

 

Hjerte og kredsløb relateret til fedtsyrer

 

http://sund-forskning.dk/artikler/stabil-fiskeolie-med-pufanox-systemet/

En artikel bygget på diverse studier om hvordan omega-3 fedtsyren pufanoxsystemet i fællesskab kan stabilisere olien, så den fortsat bevarer de sundhedsfremmende egenskaber.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/sa-let-kan-du-mindske-din-risiko-for-hjertesygdom/

En artikel om produktet Bio-Marin plus, der er lavet af frie fedtsyrer, der giver en hurtigere og stabil optagelse af omega-3 fedtsyrerne til gavn for kredsløbet. Q10 og magnesium omtales også.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/lev-laengere-med-fiskeolie/

En artikel om omega-3 fedtsyrer. Forskning har vist, at ældre kan ved høj indtagelse nedsætte deres dødelighed med 27% ved at indtage mange fedtsyrer.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/effekt-af-eskimo-3-paa-kredsloebet/

En artikel om flydende eskimo 3 fiskeolie, som efter kort tid og 6 måneder har vist sig have en signifikant betydning for kredsløbet. Der er et link ud til en undersøgelse.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/lecithin-til-huden-og-til-resten-af-kroppen/

En artikel om fedtstoffet lecithin, som er medlem af gruppen af fosfolipider. Lecithin er også god for huden og her kan man tage produktet EPA-GLA og få alle fedtstofferne i en samlet pakke.

 

Fiskeolie får smerterne til at forsvinde

Forskning har vist at fiskeolie kan dæmpe inflammatoriske tilstande i kroppen og lindre ømme led hos patienter med gigtsygdomme.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/krill-lyskrebs-med-saerlige-egenskaber/

En artikel om fedtsyrer fra krill lyskrebs fra de antarktiske egne. Der er lavet forskning på Neptune Krill oil og den viser, at fiskeolien optages lettere i kroppen pga. de fosfolipbundne omega-3 forbindelser.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/cholin-forebygger-fedtlever/

En artikel om fedtstoffet cholin. Mangel på cholin kan være med til at udvikle fedtlever. Det kan også ske, hvis man ikke er alkoholiker.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/en-enkelt-fedtsyre-er-ikke-nok/

En artikel om alle de mange forskellige fedtsyrer vi som mennesker ikke kan undvære i vores daglige kost. Alle fedtsyrer omtales lige fra omega-3, 6, 7 og 9.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/den-gode-den-onde-og-den-grusomme/

En velunderbygget artikel om kolesterol. LDL-kolesterolet er det farlige kolesterol, når det er oxideret. Er det ikke oxideret, så fungerer det som en antioxidant og er med til at modvirke det skadelige.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/det-saerlige-ved-muslingeolie/

En artikel om den originale muslingeolie fra New Zealand. Olien skiller sig ud fra andre fedtsyrepro-dukter, da den hæmmer de dårlige prostataglandiner i at udvikle inflammation i led og luftveje.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/stot-hjernen-og-leveren-med-cholin/

En artikel om fedtsyren cholin. Denne fedtsyre er forstadiet til neurotransmitteren acetylcholin i hjernen. Den spiller en særlig rolle for muskelkontrol og hukommelse.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/her-er-de-fedtsyrer-du-skal-spise-hver-dag/

En artikel med en gennemgang af alle de forskellige fedtsyrer vi bør spise hverdag for at kunne opbygge cellemembranerne i kroppen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/forsta-dine-fedtstoffer-forsta-din-krop/

Fedtsyrernes sundhedsværdi har været diskuteret vidt og bredt i mange år. Det vi ved er at hjernen, hjertet, hud, hår og negle mv har brug for de sunde fedtsyrer til at opretholde vigtige processer i kroppen. Sørg for at få fedtsyrer i den rette balance imellem omega 3, 6 og 9 for at være dækket ind. Firmaet Din Sundhed.net sælger og fremstiller sunde plantebaserede, koldpressede og raffinerede olier, som er økologisk certificeret.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/baeredygtig-fiskeolie-er-det-nye-sort/

En artikel med en diskussion af kvaliteten af de forskellige fiskeolier, der findes på markedet.  Man bør kigge efter totoxværdier og harskningsgrad dvs hvor rene og holdbare de er med vægt på bæredygtighed.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/fiskeolie-hjaelper-hjertet-med-at-hele/

En artikel om fiskeolien Bio-Marin Plus, der i forskning har vist at den kan være med til at hele hjertet op efter et hjerteanfald. Hjertet bliver bedre til at pumpe blodet rundt og der dannes mindre arvæv.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/omega-3-fedtsyrer-forebygger-nedsat-synsevne/

En artikel om fiskeolien Bio-Marin, der i forskning har vist sig kunne forbedre AMD, som er en aldersbetinget degeneration af den gule plet i øjet. AMD findes især blandt ældre og er svær at behandle.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/spot-paa-fedtsyrer/

En artikel om med 5 grunde til at indtage fiskeolie. Fiskeolie sænker høje niveauer af triglycerider, virker blodfortyndende, sænker et højt blodtryk, hæmmer inflammation og stabiliserer hjerterytmen.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/bliv-klogere-paa-dit-kolesterol/

En artikel om kolesterol. Hjerte-karsygdomme er den næst hyppigste dødsårsag i Danmark pga dårlig livsstil og åreforkalkning. Man skal være opmærksom på det farlige LDL-kolesterol og spise omega-3 fedtsyrer.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/okologisk-og-baeredygtig-krillolie/

En artikel om krillolie fra de kolde arktiske egne. Krillolien produceres bæredygtigt og tager hensyn til miljøet.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/fiskeolie-kan-beskytte-mod-ny-form-kolesterol/

En artikel om det farlige triglycerid blodfedt. Her kan man tage Bio-Marin Plus, som indeholder omega-3 fedtsyrer, folinsyre og B12. På denne måde sikrer man sig et sundt kredsløb.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/bevar-din-hjerne-vel-og-dom-alderdommen-ude/

En artikel om demens og aldersrelaterede hovedsygdomme. Man kan forebygge ved at indtage EPA og DHA-fedtsyrer. Flere undersøgelser viser at et højt indtag af EPA-fedtsyren har en særlig positiv effekt på hjernens funktioner.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/handen-pa-hjertet-og-kredslobet/

En artikel om hjertet og kredsløbet, hvor sygdomme i hjertet og kredsløbet er en stor dræber. I artiklen gives forskellige tips til hvordan man kan forebygge med gode fiskeolier, hvidløg og urter.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/kokken-og-biopaten-knaek-nodden-og-lev-laengere-eller-sundere/

En artikel om nødder. De indeholder mange gode omega-3 fedtsyrer og så har de en stabiliserende effekt på nattesøvnen og immunforsvaret. De stabiliserer også kolesterolniveauerne.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/husk-ogsa-din-daglige-vitaminpille-til-luftvejene/

En artikel om luftvejene. Lungefunktionen daler med stigende alder. Til at styrke sine luftveje kan man tage sort peber. Det virker slimdrivende og styrker immunforsvaret.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/hjaelp-til-at-lindre-dine-smerter/

En artikel om lindring af smerter i øjne, led og mund. Problemstillingen kan skyldes mangel på fedtsyrer og her kan Bio-Marin Naturel bruges med indhold af gode omega-3 fedtsyrer EPA og DHA.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/det-lagrede-hvidloeg-til-dit-hjerte/

En artikel om hvidløg som har effekt på mange funktioner i kroppen herunder som bakteriedræber, men også på kredsløbet og kolesterolniveauerne i blodet.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fisk-hjaelper-dig-til-en-sund-alderdom/

I alderdommen har ældre med høje niveauer af omega 3 fedtsyrer større chancer for at forblive raske end dem, der ikke har. Omega 3 fedtsyren beskytter mod inflammation, holder blodtrykket ned og stabiliserer hjertets rytme.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/er-kokosolie-sundt-eller-usundt/

Der er både mættet og umættet fedt i kokosolie. Mættet fedt er normalt den fedtsyre, som kan give hjerte-karsygdom. Vælg den koldpressede jomfrukokosolie frem for den raffinerede, da den indeholder flere antioxidanter. Den er også god at stege i.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/den-store-oliejungle/

Når man lever som veganer og vil spise fedtsyrer, kan man gå efter hørfrøolien i fx Vegan Eskimo 3. Hørfrøolien hjælper med at opbygge cellemembranen og indeholder en stor koncentration af probiotika og fermenterbare fibre til tarmsystemet.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fiskeolie-oger-ikke-blodningsrisikoen/

Det er en skrøne at fiskeolie ikke må indtages i dagene op til en operation af fare for blødningsrisiko. Et forsøg udført på en gruppe patienter bekræftede dette. Fiskeolie modvirker også sammenklumpning af blodpladerne.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/forskere-peger-pa-fiskeolie-mod-depression/

En fiskeolie med højt indhold af EPA-fedtsyren styrker det mentale i hjernen. Der er også lavet forsøg på depressionsramte, som fik fiskeolie som en supplerende behandling.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fisk-hjaelper-dig-til-en-sund-alderdom/

Den daglige sildemad med de gode omega 3 fedtsyrer kan holde både hjerte og blodtryk sundt langt op I årene. Et tilskud med Bio Marin Plus fra Pharma Nord med frie fedtsyrer er et godt supplement.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fiskeolie-oger-ikke-blodningsrisikoen/

Det har hidtil været antaget at indtagelse af fiskeolie op til en operation ville give øget blødningsrisiko. Fiskeolie er godt for kredsløbet og fiskeolie modvirker sammenklumpningen af blodplader.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/forskere-peger-pa-fiskeolie-mod-depression/

Hjertet kan godt lide fisk og skaldyr fra de store have. Fisk og skaldyr indeholder store mængder af sporstoffet selen. Fiskeolie med højt indhold af EPA-fedtsyren viser sig i forsøg at have en gavnlig effekt på det mentale helbred.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fedt-til-overvaegtige-born-skaber-sunde-blodkar-og-faerre-inflammationer/

Vores ændrede kostvaner igennem årtier har givet en gruppe af overvægtige børn. De har måske allerede stive og forkalkede blodårer omkring hjertet. Spis nogle gode måltider med de sunde fedtsyrer og drop ikke morgenmaden for så får man lyst til junkfood i løbet af dagen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/sunde-fedtstoffer-er-gode-og-nodvendige/

Fedtsyrerne giver kroppen en del kalorier. Fedtsyrerne er også vigtig for mange funktioner i kroppen fx til hormonsystemet, cellerne og hjernen. Vi kan ikke danne omega 3 og 6 fedtsyrerne selv. De skal tilføres. Vi spiser flere omega 6 end omega 3 og det kan give inflammation.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/en-stabil-fiskeolie-til-kredslob-og-inflammationer/

Når man vælger fiskeolie skal man gå efter en olie som er Pufanox certificeret fx Eskimo-3. Pufanoxkomplekset er en særlig sammensætning af E-vitaminer, olieopløseligt C-vitamin, lecithin og antioxidanter fra rosmarinekstrakt, som beskytter olien mod harskning og iltning. Pufanox tilsættes i starten af forarbejdningsprocessen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/problemet-med-palmeolie-er-ikke-det-maettede-fedt/

Palmeolie indeholder mættet fedt og i sin raffinerede form har den god ernæringsværdi. Problemet opstår, når vi mennesker raffinerer den og det sker overalt i industrien. Den raffinerede palmeolie tilsættes også de økologiske færdigretter. Den indeholder3-MCPD som er en kræftfremkaldende forbindelse og har andre toksiske virkninger, der skønnes at påvirke fertiliteten.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fiskeolie-mod-lungeinflammation/

Fedtsyren DHA, som er den ene i fiskeolie har vist sig at have en gavnlig effekt på inflammation i lungevævet, som også kaldes lungefibrose. Det er godt at inkludere fede fisk i sin daglige kost, dog er der mange som ikke kan lide fisk. I det tilfælde kan et tilskud af fiskeolie være en god løsning.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fokus-pa-omega-3-fedtsyrer/

Et barns hjerne udvikler sig primært i fosterstadiet og er færdigudviklet i 5-6-årsalderen. Hjernen er meget afhængig af at få tilført de rette fedtsyrer med fokus på DHA-delen. Der er forsket meget i fedtsyrerne og lavet studier i forhold til alzheimers og ADHD. Det peger i retning af lave DHA-niveauer. Fedtsyren ser også ud til at kunne forebygge neuropsykiatriske sygdomme som fx depression, stress, angst og bipolarlidelse.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fed-fisk-hjaelper-med-at-holde-hjerte-kar-sygdom-fra-doren/

Fed fisk to gange om ugen gavner mennesker i højrisikogruppen for at udvikle hjerte-kar-sygdomme eller få slagtilfælde. Fed fisk indeholder de gavnlige omega-3 fedtsyrer og hæmmer udviklingen af inflammation, der danner grundlag for åreforkalkning. Omega-3 fedtsyrerne sænker også blodets indhold af de skadelige triglycerid-fedtsyrer. De gode omega-3 fedtsyrer findes fx i Bio-Marin fra Pharma Nord.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/lecithin-til-sportsfolk-og-alle-andre-der-bruger-deres-muskler/

Funktionen af nerveimpulserne i kroppen er afhængig af at få tilført cholin for at kunne danne neurotransmitterstoffet achetylcolin. Cholin findes i fedtstoffet lecitin. Træner man ihærdigt og længe forbruger kroppen af sine lecitin-reserver og det kan påvirke præstationsevnen. Lecitin har også indflydelse på hjernens generelle funktion, hukommelsen og kolesterolet mv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/eskio-3-olie-med-fokus-pa-baeredygtighed-og-virkning/

Eskio 3 er miljøcertificeret af miljøorganisationen Friends of the Sea, der går ind for bæredygtigt fiskeri. Eskio 3 har studier vist sig at have en god virkning på kredsløbet, forebygger blodpropper og åreforkalkning. Eskio 3 bidrager også til at sænke blodtrykket.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hvad-du-spiser-og-hvad-du-optager-er-to-forskellige-ting/

Hjernen, kroppen og hjertet har brug for fedtsyrer for at kunne fungere. Fedtsyren alfa-linolensyre (ALA) er forstadiet til de vigtige EPA og DHA-fedtsyrer. Fedtsyren findes bla i hørfrø og chiafrø. Vi optager kun en lille del af ALA-fedtsyrerne og optagelsen er afhængig af vores livsstil. Optagelse finder sted i tyndtarmen. Forarbejdet mad af dårlig kvalitet og med dårlige fedtsyrer, hæmmer optagelsen af ALA fra hørfrø og fedtsyrer. Har vi skavanker som inflammationer i muskler og led mv., bør vi fedtsyrer fra fiske- og algeolie.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/ned-med-pulsen-pa-otte-uger/

På 8 uger fik en gruppe unge voksne deres hvilepuls ned ved at spise et fiskeolietilskud svarende til 2 fiskemåltider pr. dag. Resultatet blev bragt i Journal of American College of Nutrition.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/omega-3-fedtsyrer-traekker-i-handbremsen-nar-du-har-inflammation/

Vi har ofte læst, at fiskeolie er godt for hjertet og kredsløbet. Det skyldes sammensætningen af de livsvigtige omega-3-fedtsyrer EPA (eikosapentaensyre) og DHA (docosahexaensyre), som især findes i de fede fisk. Åreforkalkning er ofte et problem, der fører til hjertesygdom. Et hold forskere fra Karolinska Institutet i Stockholm har undersøgt, hvordan EPA og DHA modvirker åreforkalkning. I omega-3 fedtsyrerne findes nogle stoffer som kaldes resolviner. De virker som en slukkontakt, som får inflammationen til at stoppe og samtidig iværksætter de en fase, hvor hjerte-karvævet heler og bliver repareret.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/forskernes-fiskeolie-gennem-30-ar/

De sunde fedtsyrer indgår overalt i kroppens celleprocesser og styrker nervesystemet, hjertet, nervesystem og huden. Modvirker også inflammationer i kroppen. Eskio 3 fra Midsona er en ren fiskeolie udviklet af den svenske professor Tom Saldeen. Den har været på markedet i 30 år.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/overraskende-kilde-til-beskyttelse-mod-covid-19/

Det er velkendt at omega-3 fedtsyrerne har stor betydning for hjertet- og kredsløbet. Et hold forskere fra Fatty Acid Research Institute (FAR) i Chicago har påvist, at omega-3 fedtsyrerne beskytter mod at blive smittet med COVID-19 virus. Rammes man af COVID-19 mindskes det kritiske sygdomsforløb også.

 

 

Hjerte og kredsløb relateret til generelle problemstillinger

 

En pille mod parodontose ?

Blødende tandkød kan minimeres ved at tage tilskud af coenzym Q10. Mange tandlæger er begyndt at interessere sig for Q10 og behandle med tilskud af coenzym 10.

 

Skru ned for blodtrykket

En artikel om magnesium, som i forskning viser kan hjælpe med til at bringe et for højt blodtryk ned. Det er ofte et snigende problem for os som vi bliver ældre.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/migraene/

En artikel om migræne. Migræne har sit udspring i mange faktorer så som spændinger i hovedet og kroppen, ubalancer i hormonsystemt og kredsløbet mv.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/astmatisk-bronchitis/

En artikel om astmatisk bronkitis, hvor man kan bruge forskellige homøopatiske midler til behandling.

 

Kinas bedste hjerteurt er egentlig til nyrerne

En artikel om den kinesiske urt – Astragel, som kineserne normalt har brugt til nyrerne. Urten kan også bruges til hjerte- og kredsløbsproblematikker.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/prostatasupport/

Prostata vil volde mange mænd over 40 år problemer, da den vil vokse og skabe daglige problemer. Produktet Prosta Vital kan gøre en forskel med indhold af lycopen, maritim fyrrebark samt en stribe vitaminer og mineraler. Produktet støtter mænds blærehalskirtel.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/chokolade-bedre-end-roedvin/

En artikel om chokolade, hvor forskerne har fundet ud af, at mørkchokolade er bedre end rødvin for hjertet, da mørk chokolade indeholder antioxidaner og flere polyfenoler end grøn te.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/hoejt-blodtryk-fra-sundhedshaandbogen/

En artikel med tips til selvbehandling af et for højt blodtryk med vitaminer, mineraler, fedtsyrer, yoga mv. Rådene er fra sundhedshåndbogen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/gor-dig-og-din-krop-klar-til-eksamen/

Gode råd til hvordan man får en god eksamensperiode med en god kost, go de gode vitaminer, mineraler og fedtsyrer mv. Til søvnen anbefales Tryptonat eller InRest fra Bidro. Til nervøsiteten kan man fx bruge nødhjælpsdråberne fra Dr. Bach’s blomstermedicin.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/homoopati-til-hjerte-og-kredslob-sovn-og-urinveje/

En artikel om homøopati til hjerte-arytmi. Man kan supplere med ekstra magnesium, da magnesium også har en afslappende virkning på hjertemusklen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hjaelp-kroppen-aret-rundt/

Kroppen oplever spidsbelastninger året rundt. Her styrkes kroppen med ekstra magnesium. Ledbrusken i knoglerne kan styrkes med NDS Ezy move og knoglerne med NDS Probiotic Osteo Care. Til udrensning kan man vælge Bio Drain fra New Nordic. Forkølelsen kan klares med Kan Jang.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/rodvin-er-sundt/

En artikel om rødvin, som i humane forsøg har vist sig være gavnlig for hjerte-kredsløbet grundet indholdet af stoffet resveratrol, som virker styrkende på hjerte-kredsløbet.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/hold-hovedet-koldt-og-taeerne-varme/

En artikel om Bio Biloba, der viser sig at være god til blodgennemstrømningen både i hjernen og fødderne. Styrker hjerte- karkredsløbet

 

http://sund-forskning.dk/artikler/aareknuder-traette-ben-og-veneproblemer

En artikel om Venokan fra Pharmanord. En nedsat venefunktion i benene skyldes væskeudtømninger til blodkarene med efterfølgende uro, smerter og tunge ben. Produktet er fremstillet af hestekastanjer.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/effektiv-behandling-mod-vaeskeophobning-i-benene/

En artikel om Pycnogenol til væskeophobninger i benene. Mange bærer kompressionsstrømper for at holde væskeophobningerne i benene på afstand. I et 10 ugers forsøg så man, at væskeophobningerne forsvandt ved at bruge pycnogenol.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/handen-pa-hjertet-og-kredslobet/

En artikel om hjertet og kredsløbet, hvor man kan bruge Konjac glucomanan til at forebygge hjertekarlidelser, da man så opnår vægttab mv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/slidgigt-middel-beskytter-mod-hjerte-kar-sygdom/

Slidgigtmidlet glucosamin viser i en undersøgelse at have god effekt på hjerte-karsygdomme og der er ikke registreret nogen bivirkninger ved brugen af produktet. Pharma Nords glucosamin anbefales.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/saenk-dit-kolesterol-med-zerochol/

En artikel om forhøjede kolesterolværdier og det farlige LDL-kolesterol. Produktet Zerochol kan bidrage til at få kolesterol-tallet ned.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/kredsloebsproblemer/

En artikel om kredsløbsproblemer, hvor de gives en stribe af gode råd til hvordan man håndterer dette ved at indtage gode vitaminer, mineraler og fedtsyrer. Produktet Gingko Biloba nævnes også.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/oedemer/

En artikel om diverse kurforslag til behandling af ødemer (væskeansamlinger) i kroppen. Her anbefales bla urten ginkgo biloba.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/roedvins-mange-gode-sider

En artikel om rødvin og dens mange gode egenskaber. Stoffet resveratrol i rødvin styrker hjertet og er med til at forebygge hjerte- karsygdomme.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/det-homoopatiske-hjorne-zerochol-saenker-dit-kolesterol/

En artikel om det homøopatiske middel zerochol, der er et supplement til kolesterolmedicin. Produktet kan også bruges alene. Det indeholder plantesteroler fra fyr, solsikke, majs, raps og soja.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/valnoedder-nedsaetter-risikoen-diabetes-og-hjertesygdomme/

En kort artikel om et valnøddestudie, der blev bragt i sund-forskning julen 2013. Der er et link over til studiet i artiklen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hvad-nyrerne-bl-a-kan-udsaettes-for/

Et forhøjet blodtryk kan påvirke nyrernes fine filtreringsevne og sygdomme i nyrerne kan få blodtrykket til at stige. Spis en god kost, rigelig med væske og suppler med mælkebøtteekstraktet fra Herrens Mark eller Resium.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/vi-bliver-syge-for-at-blive-raske/

Igennem vores liv belastes bindevævet med de affaldsstoffer vi ikke får udskilt. Det kan ende med at blive til kronisk sygdom. Med det homoøpatiske middel Detox Kit kan man hjælpe afgiftningen på vej.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/histaminintolerance-kan-give-vat-i-hovedet/

En histaminintolerance kan give symptomer i mave-tarmkanalen, hovedet og uregelmæssige hjerteslag mv. Intolerancen skyldes at man ikke kan nedbryde et histaminmåltid korrekt. Man kan tage en DAOsin kapsel til hjælp.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kronisk-hjertesvigt-kan-haenge-sammen-med-lav-energiomsaetning/

Løsningen på kronisk hjertesvigt findes ikke endnu. Forskerne har set at kronisk hjertesvigt også opstår pga. lav energiomsætning i kroppen, som bunder i manglen på stofskiftehormonet T3.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/har-du-en-fedtet-lever/

En fedtet lever kan ramme os alle og opstår ikke kun pga. for meget alkohol. Vi kan gå med plamager af ekstra fedt i leveren uden at det mærkes. Hos lægen kan man få målt mængden af ALAT i blodet som en indikator for, hvor meget eller lidt fedtlever, der er tilstede. Man kan anvende naturens leverstyrkende urter som artiskok og gurkemeje.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/stotte-til-traette-tarme-og-et-tungt-kredslob/

Det tibetanske produkt Padma Plus har antiinflammatorisk effekt på mange typer kredsløbsproblemstillinger i kroppen og parodontose. Produktet Bio-Kult candea med indhold af mælkesyrer, hvidløg og grapefrugt kan bruges til at styrke tarmen, så den lettere kan bekæmpe candida albicans.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kender-du-earthing-prov-det-du-har-intet-at-tabe-men-meget-at-vinde/

Det at vi i dag går med sko har fjernet os lidt fra kontakten med Moder jord. Earthing (jordforbindelse) er en metode til at få genskabt forbindelsen ved at gå barfodet på jorden. I forsøg har man set, at Earthing har en positiv effekt på nervesystemet og hjerterytmen og at søvnen og kortisolniveauerne forbedres om natten.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/ma-vi-godt-vaere-kritiske-over-for-forskning/

Vi lever i en verden omgivet af informationer – også på sundhedsområdet. Derfor bør vi forholde os kritisk til de kostråd og vejledninger, som udsendes verden over og som udstikkes som ”sandheder”. De bør sammenholdes med det nye, der hele tiden opdages på fx sundhedsområdet.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/ehs-electro-hyper-sensitivity-hvad-er-det/

EHS, elektro hyper sensitivity eller mikrobølgesyndrom er en tilstand som påvirker centralnervesystemet. Der er tale om en overfølsomhedsreaktion. Strålingen kommer fra elektromagnetiske felte, så som radarudstyr, mobilmaster og WIFI mv. Strålingen påvirker hjertet, giver træthed, hovedpine, koncentrationsbesvær og søvnforstyrrelser mv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/livsstilssygdomme/

Vores livsstil er vor tids største årsag til sygdom. For at komme helt i bund med sygdommene i kroppen skal der arbejdes fra flere felter herunder støtte til syre-base balancen, oprettelse af tarmfunktionen, stimulering af afgiftningsorganerne og nedbringelse af inflammation i kroppen sammen med kosttilskud og ernæringen i øvrigt.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/smerter-og-muskelspaendinger-handler-om-blodgennemstromning/

Smerter kan opstå i skuldre, led, hoften, ryggen mv. Ofte bruger vi os selv forkert, så den nødvendige blodgennemstrømning blokeres. Prøv fx produktet Perskindol Thermo Hot (rød), som er skabt af sportsudøvere, kiropraktorer og sportsterapeuter i Schweiz. Perskindol Active Gel (gul) er modparten. Den røde virker varmende på det skadede område og den gule virker kølende på det skaderamte område. Begge produkter går i dybden og virker direkte på blodgennemstrømningen i musklen og det omgivende væv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/nar-du-er-usikker-pa-dit-blodtryk-er-det-godt-at-vaere-sikker/

Vi bør holde øje med vores blodtryk. Er blodtrykket forhøjet gennem længere tid kan det give hovedpine, blodpropper, hjerneblødninger eller et svækket hjerte. Et forhøjet blodtryk kræver behandling med medicin. Har man fundet det rette tryk ifølge aftale med lægen, kan man ind imellem måle det hjemme hos sig selv. Målingen skal foregå i total hvile. Lav tre målinger og regn gennemsnittet ud af de 3 målinger. Er afvigelsen for stor, er der god grund at ringe til lægen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/er-du-ramt-af-tandkodsbetaendelse/

Forskerne har fundet en sammenhæng imellem sygdomme i tandkødet og i hjertet. Forbindelsen er fundet ved måling af mængden af Q10 indholdet i tandkødsvævet hos parodontosepatienter og i hjertemuskelvæv hos patienter med hjertesvigt. Man kan tage Q10 tilskud i en dosis på 100 – 300 mg dagligt. Det kan man læse mere om i de to store undersøgelser Q-Symbio og KiSel10, hvor Pharma Nords Bio-Qinon Q10 blev anvendt.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/der-findes-prae-pro-og-nu-ogsa-postbiotika/

Mælkesyrebakterierne kan inddeles i to grupper præbiotika og probiotika. I de senere år er der kommet et nyt begreb til som hedder postbiotika. Præbiotika er fødevarer som får mælkesyrebakterierne i tarmen til at formere sig. Probiotika er de mange mælkesyrebakterier i tarmen og jo flere mælkesyrebakterier der er, jo bedre fungerer tarmen. Postbiotika er resultaterne vi opnår ved at passe godt på mikrofloraen. Sidstnævnte er et forholdsvist nyt begreb.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/stop-tankemylderet-og-fa-styr-pa-din-eksamensangst/

Tiden op til eksamen ved det grønne bord kan være præget af uro, tankemylder og usikkerhed om hvordan det skal gå. Tibetanerne har sammensat 10 tibetanske urter tilsat magnesium til uroen i kroppen. Produktet hedder Padma NervoTib og kan bruges i perioder med stress, ved eksamener eller hvis der sker meget, som kræver at man er i balance. Doseringen er to kapsler morgen og to kapsler aften.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/et-langt-liv-med-lange-telomerer/

En opskrift på hvordan man passer på sine teleomerer i kroppen. De sidder forenden af kromosomerne. Videnskaben ser, at der er en sammenhæng imellem teleomerernes længde og livets længde. Oxidativt stress, usund livsstil, rygning, stort alkoholforbrug er med til at afkorte teleomererne. En god søvn, daglig motion, sund kost med gode fibre og umættet fedt modvirker oxidativt, stress, inflammation og er med til at bevare teleomererne.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hjerte-blodkar-og-det-flydende-organ-blodet/

Hjertet pumper 5-6 liter blod rundt i kroppen. Der kan opstå svimmelhed hos personen. Årsagerne kan være kredsløbsforstyrrelser, en virus på balancenerven, ophobninger af affaldsstoffer, partikler eller stendannelser i det indre øre. Svimmelhed kan også opstå, hvis der er åreforkalkning, hjertearytmi eller forhøjet blodtryk. Det homøopatiske middel vertigoheel kan bruges som behandling. Produktet fås som tabletter, dråber eller som væske, der kan drikkes.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/optimale-doseringer-terapeutiske-doseringer-eller-bare-en-flad-vitaminpille/

Optimale og terapeutiske doseringer har været diskuteret frem og tilbage både hos myndighederne og i behandlerkredse. Det Skandinaviske firma Biosym har i alle år været pionerer inden for optimale doseringer.  Alle produkter kan anvendes af alle også vegetarer og veganere.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fire-staerke-sundhedsskud-fra-alfred-vogel-og-hans-efterfolgere/

En omtale af fire produkter fra Alfred Vogel og hans efterfølgere og firmaet Bioforce. 1) Prostatasan er fremstillet af ekstrakt fra savpalmen. Det er til mænd, som oplever problemer med vandladningen. 2) Menosan er udviklet til kvinder i overgangsalderen. Det er fremstillet af Salvien, som fra naturens virker på hedeture i overgangsalderen.3) Aesculaforce Forte støtter venekredsløbet i benene mv. 4) Yerba Mate med indhold af koffein, mineraler og polyphenoler giver energi til en tur i skoven. Yerba Mate støtter også fordøjelsen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/phytonaeringsstoffer/

En teknisk og meget faglig artikel om phytonæringsstofferne, der findes i vores mad og kosttilskud. Phytonæringsstofferne indeholder antioxidanter, som modvirker oxidativt stress i kroppen. Hjerte-karsygdomme med åreforkalkning fremmes af oxideret kolesterol og en kost som består af meget fedt og sukker. Frugt og grønt virker forebyggende på hjerte-karsygdomme pga det høje indhold af antioxidanter.

 

 

Hjerte og kredsløb relateret til hjernen

 

http://sund-forskning.dk/artikler/bliver-du-let-svimmel-nar-du-rejser-dig/

En artikel om svimmelhed, når man rejser sig. Svimmelhed kan skyldes at blodtilførslen til hjernen ikke når frem pga. åreforkalkning. Produktet Bio Biloba anbefales som behandling.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/nyt-hab-ved-tidlig-demens-nyt-hab-ved-alzheimer/

En artikel om den orthomolekylære og funktionelle medicin i forhold til behandlingen af alzheimers. Sygdommen har ikke kun en årsag med mange. Her kan man gå ind og hjælpe med at tilføre de rette stoffer.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/godt-nyt-til-demente-og-deres-parorende/

En artikel om Ginkgo biloba, som har vist sig at være god til adfærds- og psykologiskeproblemstillinger hos demente personer, da Ginkgo biloba virker blodfortyndende og karudvidende.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/stof-gor-aeldre-hjerner-yngre/

En artikel om Ginkgo biloba, hvor planteekstrakt fra denne plante i forsøg var med til at forbedre arbejdshukommelsen hos ældre kvinder.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/vask-din-hjerne-om-natten/

En god nattesøvn er vigtig for vores velbefindende. Kosten og livsstilen betyder også en del. Om natten så renser hjernen sig selv ved at affaldsstofferne transporteres ud via et lymfesystem kaldet det glymfatiske system.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hvad-hjerne-og-krop-mener-om-stress/

Stress påvirker hjerte og kredsløb, immunforsvaret og hjernen mv. Udvikler man kronisk stress stiger mængden af kortisol i blodet og det går ud over søvnen. For at modvirke kan man fx tage Tryptonat til at skabe en bedre søvnkvalitet.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/ginkgo-biloba-booster-hjernen-men-pas-pa-hvad-du-kober/

Hjernen bruger ca 20% af den ilt vi indånder. Det er godt med et godt blodomløb, så ilten vi indånder når op til øverste etage. Ikke alle produkter med Ginkgo biloba er lige gode. Pharma Nords Gingko biloba viste sig at være den som klarede sig bedst i test.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/ny-behandling-bevarer-kognitive-evner-hos-aldrende-maend/

Det viser sig, at barken fra et sydfransk træ kan forebygge mentalt forfald hos aldrende mænd. Stoffet i barken hedder Pycnogenol og det er de bioaktive stoffer man udvinder fra barken, som kan hjælpe på det mentale.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/god-energi-begynder-med-en-god-nats-sovn/

Hjernen bearbejder indtryk om dagen og vasker affaldsstoffer væk om natten. Forskningen håber på at have fundet en af nøglerne til at kunne forebygge demens ved at man får en god nats søvn hver nat.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/ginkgo-biloba-booster-hjernen-men-pas-pa-hvad-du-kober/

Ginkgo biloba virker karudvidende og blodfortyndende, så både blodtilførsel og blodgennemstrømning i hjernen øges. Der er mange produkter på markedet. Vælg det rigtige. Pharma Nords Bio-Biloba omtales som et godt valg.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/nu-ved-vi-lidt-mere-om-hvordan-plantestoffer-virker-pa-cellerne/

Planter indeholder aktive plantestoffer. De spiller en rolle i forebyggelsen og behandlingen af sygdomme i fx hjernen og kredsløbet. Man har opdaget aquaporinerne, som sørger for vand og stoffer ind og ud af cellen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/en-sund-tarm-passer-godt-pa-din-hjerne-og-dit-hjerte/

Der kan med tiden opstå betydelige ubalancer i tarmfloraen og de kan være år om at udvikle sig. En dårligt fungerende tarmflora producerer færre sundhedsfremmende stoffer og det kan påvirke både hjernen og hjertet. Læs mere i artiklen.

 

 

Hjerte og kredsløb relateret til overvægt og diabetes 

 

http://sund-forskning.dk/artikler/bonner-hjaelper-mod-overvaegt-og-diabetes/

En artikel som taler om gode resultater i forbindelse med en LCHF-diæt, hvor man har spist mange bønner til hvert måltid. Blodsukkeret er blevet stabiliseret og sukkersyge er blevet forhindret i at opstå – et gennembrud.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/hojt-blodsukker-kan-forringe-din-hukommelse/

Forskerne har fundet ud af, at det er vigtigt at have et stabilt blodsukker dagen igennem. Bliver blodsukkeret for højt kan det gå ind og påvirke vores evne til at huske.

 

Sår – støtteterapi for diabetikere

En artikel om pycnogenol (pilebark). Den kan bla. Bruges til sårheling hos diabetikere og er også god til hjertet og kredsløbet.

 

Alfa Lipon til diabetikere

En artikel om alfa-liponsyre. Stoffet spiller en vigtig rolle i kontrollen af diabetes – især for de store iltnings- og inflammatoriske ændringer, der opstår i forbindelse med diabetes.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/metabolsk-syndrom/

En artikel om metabolsk syndrom. Artiklen ligger i pdf-format og kan downloades.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/fedme-sukkersyge-og-magnesiummangel-er-der-en-sammenhaeng/

En artikel, der diskuterer brugen af magnesium i forhold til at kunne forebygge metabolsk syndrom (overdreven fedme).

 

http://sund-forskning.dk/artikler/pycnogenol-til-metabolisk-syndrom/

En undersøgelse har vist, at Bio-pycnogenol kan bedre helbredet hos personer, der har metabolisk syndrom. Mavefedt, blodfedt, kolesterol, blodtryk og fasteblodsukker bedres ved indtagelse af Pycnogenol sammen med motion.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/naturligt-stof-hjaelper-diabetikere/

I et forsøg hvor en gruppe diabetikere fik chromtilskud, så man en forbedring af deres insulinfølsomhed, blodsukkerkontrol og ikke mindst vægttab. Bio-Chrom fra Pharma Nord anbefales.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/stotteterapi-til-det-metaboliske-syndrom/

For mange kilo på sidebenene kan betyde god sundhed, det modsatte kan også være tilfældet. Det afhænger af hvor godt ens organer har det og om man er på vej til at udvikle det metaboliske syndrom og insulinresistens, hvor kroppen har svært ved at lukke sukkeret ind i cellerne.  Urteproduktet Speed Diet fra New Nordic med indhold af Moringa, mælkebøtte og morbærblade.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/tomatekstrakt-kan-gore-en-forskel-for-metabolisk-syndrom/

Metabolsk syndrom er en forstyrrelse i kroppens normale funktioner og omsætning af næringsstoffer. Er man ramt døjer, man med overvægt, højt blodtryk, forhøjet kolesterol og nedsat følsomhed over for hormonet insulin. Stoffet lycopen, der findes i tomater gør en forskel over for det metaboliske syndrom, da det har en effekt på kroppens inflammationsniveau, blodtryk og kolesterolniveau. Læs mere om SanoKardio på www.sund-forskning.dk

 

https://sund-forskning.dk/artikler/en-tilstand-der-handler-om-os-alle-om-metabolisk-syndrom/

Mange børn er overvægtige i dag og verden over. En del børn er også begyndt at udvikle metabolisk syndrom, som er en ubalance i energiomsætningen i kroppen. Problemet ligger i for dårlige madvaner, en for stor indtagelse af sukker fra fx sodavand og en mangel på motion og lyst til bevægelse. På sigt går det også ud over hjertet.

 

 

Hjerte og kredsløb relateret til Q10 og selen

 

http://sund-forskning.dk/artikler/de-lose-taenders-sygdom-findes-der-en-naturlig-kur/

Tilskud af coenzym Q10 kan modvirke parodontose, løse tænder og at bakterierne i mundhulen vandrer til hjertet og skaber blodprop og infektion.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/pas-pa-dit-hjerte-kvinde/

En artikel om kvinder og hjerte-kardødsfald. Flere kvinder end mænd dør af hjerte-karsygdomme. Coenzym Q10 anbefales som forebyggelse.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/kolesterol-medicin-kan-give-problemer/

En artikel om de mange danskere, som dagligt tager kolesterolsænkende medicin – de såkaldte statiner. Statinerne sænker også Q10 niveauerne. Det anbefales at tage coenzym Q10 som behandling.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/sadan-undgar-du-at-dit-hjerte-bliver-stift/

Hjerte-fibrose med dannelse af arvæv i hjertet kan mindskes, hvis man indtager Q10 og selen.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/giv-dit-hjerte-nye-kraefter/

En artikel om coenzym Q10 og selen, som både redder liv og forebygger hjertesvigt, så der er færre der dør af hjertesvigt. Coenzym Q10 og selengær anbefales som behandling.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/betaendt-tandkod-gar-lige-i-hjertet/

En artikel om betændt tandkød. Behandles betændt tandkød ikke, kan bakterierne fra betændelsen vandre til hjertet og skabe problemer der. Produktet coenzym Q10 anbefales både som behandling og forebyggelse.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/energi-til-hjertet-sadan-vaelger-du-den-rigtige-kilde/

En artikel om hvordan man kan få ekstra energi til hjertet ved at tage coenzym Q10. Vi har et lager af Q10 til rådighed i kroppen, men med stigende alder daler de og det gør energien også.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/hjertesvigt/

En artikel om det energiskabende stof coenzym Q10, der hjælper mod kronisk hjertesvigt. Sammen med den traditionelle hjertebehandling kan man forebygge bedre med coenzym Q10 og opnå færre hospitalsindlæggelser mv.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/nu-kan-man-sende-hjertesvigt-patienter-til-genopladning/

En artikel om coenzym Q10 der giver patienter ny energi og livskraft uden piller og operation. Coenzym Q10 omtales som behandling.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/pas-pa-dit-hjerte-isaer-til-jul/

En artikel om julestress mv. Det kan belaste hjertet unødigt og især ældre mennesker skal være varsomme. Coenzym Q10 anbefales som behandling sammen med den almindelige hjertebehandling.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/selen-og-q10-gar-lige-i-hjertet/

En artikel om selen og Q10, der går lige i hjertet, da begge stoffer beskytter hjertet mod oxidativt stress. Især sportsfolk har stor gavn af dette. Produkterne Bio quinon Q10 og SelenoPrecise anbefales.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/hurra-hormonerne/

En artikel om Q10 og andre kosttilskud man kan bruge i fx overgangsalderen, når energiniveauerne er lave. Q10 virker og ind på hjertefunktionen. Bio Quinon Q10 anbefales mv.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/svensk-undersogelse-giver-masser-af-hab-til-de-aeldre/

En artikel om selen og Q10, hvor forskerne har fundet ud af at ældre med fordel kan tage en kombination af selen og Q10 og samtidig forebygge hjerte-karsygdomme.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/populaert-energipraeparat-beskytter-mod-hjerteskade/

En artikel om coenzym Q10, som øger energiomsætningen og beskytter hjertet ved mulige skadevirkninger af hård træning.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/derfor-virker-coenzym-q10-mod-arvelig-nervesygdom/

En artikel om coenzym Q10, hvor forskerne har påvist at personer med den meget sjældne arvelige nervesygdom Fridreichs Ataksi.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/kun-fa-q10-praeparater-kan-optages-i-kroppen/

Mange mennesker går ofte galt i byen og erfarer, at det Q10 produkt de har købt slet ikke virker. De skal tage den rigtige type og det er ubiquinon med dokumenteret virkning.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/kronisk-traethed-skyldes-defekte-energifabrikker/

En artikel om kronisk træthed, der især rammer kvinder i 30-40-årsalderen. Årsagen hertil skyldes defekte energifabrikker i kroppen – mitokondrier. Et tilskud af coenzym q10 anbefales som behandling.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/kan-q10-mindske-den-skadelige-virkning-af-elitesport/

En artikel om coenzym Q10, hvor elitesportsudøvere med fordel kan tage et tilskud af Q10 for at beskytte sig imod vævsskader i hjertet som følge af hård træning.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/fibromyalgi-kan-maske-skyldes-mangel-pa-q10/

En artikel om fibromyalgi, hvor man har diffuse muskel- og ledsmerter. Noget tyder på at sygdommen også kan spores tilbage til en q10 mangel. Et tilskud af Q10 kan gøre en forskel.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/q10-kan-hjaelpe-folk-med-metabolisk-syndrom/

En artikel om coenzym Q10 til metabolisk syndrom. Syndromet kaldes også for syndrom X.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/q10-betydning-for-fedtforbraending-og-sportspraestationer/

En artikel om coenzym Q10, hvor vores energiproduktion falder fra 20-årsalderen. Mange mærker det især efter 40-50 års alderen. Kolesterolsænkende medicin kan også sænke niveauerne.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/dansk-undersogelse-derfor-giver-statiner-smerter-i-musklerne/

En artikel om coenzym Q10, hvor flere og flere patienter er ved at få øjnene op for at Q10 kan hjælpe på muskelsmerter som følge af behandling med kolesterolsænkende medicin.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/mindre-kolesterol-med-q10/

En artikel om Q10, hvor behandlinger med kolesterolsænkende medicin gøres bedre ved at indtage Q10.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/fa-gang-i-energien-og-styrk-hjertet-kroppens-centrale-motor/

En artikel med en gennemgang af coenzym Q10. Q10 er vigtig for vores energiomsætning og uden stoffet ville vi falde døde om på stedet.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/danske-hjertelaeger-supplerer-behandling-med-q10/

En artikel om Q10, hvor lægerne på Rigshospitalet er begyndt at supplere hjertemedicinen med Q10 til den almindelige medicin.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/hjertesvigt-q10/

En artikel om det energiskabende stof Q10, der hjælper mod kronisk hjertesvigt. Stoffet øger energiomsætningen i kroppens celler, giver bedre livskvalitet, færre indlæggelser og nedsat dødelighed.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/coenzym-q10/

En artikel om Q10, som er kroppens vigtigste energireserve. Dalende niveauer kan skyldes at visse sygdomme. Q10 manglen vil gå ud over væv, som har høj stofskifteaktivitet, så som immunforsvaret, hjertet, musklerne, maveslimhinden, tandkødet mv.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/kun-en-slags-q10-kan-dokumentere-en-virkning/

En artikel om coenzym Q10, som findes i 2 versioner, som hedder ubiquinon og ubiquinol. Det er dog kun ubiquinon, som har vist sig at have en gavnlig effekt.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/skru-op-livets-blus/

En artikel om Q10, som ikke kun viser sig at have en gavnlig effekt på energiomsætningen i kroppen, men også på den almene livskvalitet, da tandkødsproblemer og hjerte problemer løses blandt mange.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/q10-energipillen-der-blev-til-hjertemedicin/

En artikel om Bio quinon Q10. Da den blev lanceret på markedet, dukkede nye Q10 præparater op. Bio-Quinon viste sin overlegenhed, da den trænger bedre ind i kroppen og blodbanerne.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/q10-2/

En artikel om Q10. Med alderen aftager mængden af naturligt Q10 i kroppen og det kan mærkes på energiniveauerne. De unge mærker ikke dette så meget, da de fortsat har gode reserver af Q10 i deres kroppe.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/edit-node-selen-og-q10-et-makkerpar/

En artikel om selen og Q10. I forskningen har man fundet ud af af selen og Q10 sammen gavner mænd med nedsat fertilitet og dårlig sædkvalitet.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/q10-mindsker-bivirkninger-hos-statinbehandlede/

En artikel om Q10. Forskning viser at patienter som for kolesterolsænkende medicin har stor gavn af også at få tilskud af Q10, da medicinen påvirker Q10 niveauerne i kroppen hos de statin-behandlede.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/aeldre-nedsaetter-deres-doedelighed-med-selenoprecise-og-bio-quinone/

En artikel om bioquinone og selenoprecise, hvor en undersøgelse fra Sverige viser sig at kunne halvere ældres dødelighed med 50% ved at indtage bioquinon og selenoprecise.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/q10-og-pycnogenol-til-kredsloebet/

En artikel om pygnogenol og Q10, som er en effektiv hjertekombination. De to stoffer beskytter effektivt kredsløbet.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/statinbehandlede-har-gavn-af-q10/

En artikel om den kolesterolsænkende medicin Simvastin. Medicinen giver muskelsmerter. Nu har forskerne fundet ud af, at det også skyldes mangel på Q10. Behandling ekstra Q10 tilskud.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/aktivt-q10-saenker-det-farlige-kolesterol/

En artikel om Q10 hvor regelmæssig indtagelse af coenzym Q10 er med til at reducere det farlige LDL-kolesterol i blodet.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/q10-foerste-laegemiddel-til-behandling-af-hjertesvigt-i-over-10-aar/

En artikel om forsøg, som halverer dødeligheden betydeligt som følge af hjertesvigt ved at indtage coenzym Q10.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/gennembrud-indenfor-kardiologi-ny-behandling-halverer-risikoen-doe-af-hjertekar-sygdomme/

En artikel om en kombinationsbehandling med selen og Q10, der i undersøgelser viser sig at kunne halvere ældres risiko for at dø af hjertesvigt. Samtidig får hjertet et boost, der øger pumpekraften.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/nu-er-der-hab-for-dem-med-hjertesvigt/

En artikel om coenzym Q10, der har en lovende og effektiv behandling af kronisk hjertesvigt. Patienterne kan fordoble overlevelsen og halvere risikoen for at få et større hjertetilfælde.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/dansk-hjerteforsker-ny-potentiel-behandlingsform-af-hjertesvigt/

En artikel om Bio Quinone Q10 til behandling af hjertesvigt. Q-Symbioundersøgelsen omtales.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/svenske-forskere-bag-banebrydende-ny-behandling-styrker-hjertet-og-halverer-aeldres-doedeligh/

En artikel om coenzym Q10, der blev brugt i en undersøgelse af en svensk gruppe patienter fra Kisa. Patienterne fik en kombinationsbehandling med selen og Q10 og halverede risikoen for at få hjertesvigt.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/raske-hjerter/

En artikel om coenzym Q10 til hjertepatienter, der også er i behandling med statiner. Det viser sig imidlertid, at statinerne er med til at sænke Q10 niveuerne, der produceres i leveren og det kan give smerter.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/banebrydende-hjerteforskning-ryddede-bts-forside/

En artikel om banebrydende forskning, der ryddede BT’s forside. Q-Symbio-forsøget omtales, hvor der blev givet en kombinationsbehandling med selen og Q10 til hjertepatienter. Begge produkter er fra det danske firma Pharma Nord.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/hjertepatienter-er-vilde-med-fiskeolie-biloba-og-q10/

En artikel om hjertepatienter, der benytter sig af naturmedicin som fiskeolie, ginkgo biloba og Q10. Q10 er den mest benyttede naturmedicin.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/pycnogenol-og-q10-styrker-hjertet-og-saenker-blodtrykket/

En artikel om forsøg med pycnogenol og Q10, hvor en kombination af stofferne kan være med til at forbedre hjerte-karsundheden betydeligt.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/din-hjertemuskel-er-storforbruger-af-energi/

Hjertet bruger meget energi til at pumpe døgnet rundt. Forskningen ser at Q10 kan hjælpe patienter med hjertesvigt. Pharma Nords BioQuinon Q10 anbefales, da der ligger god forskning bag.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/er-aspirin-det-bedste-middel-til-at-forebygge-hjerte-karsygdomme-med/

Aspirinen har i mange år været anvendt til at forbygge blodpropper hos hjertepatienter. Hos raske personer kan aspirin give bivirkninger. Kombinationen af selen og Q10 har i forsøg vist at kunne give lavere risiko for at dø af hjerte-karsygdom.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/blodprove-kan-afslore-om-du-risikerer-hjertesvigt/

I en blodprøve kan man se om man har risiko for at få hjertesvigt. Kombinationen af selen og Q10 har vist, at chancerne for at få hjertesvigt mindskes.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/selen-forbedrer-blodets-fedtindhold/

Forskningen har set, at mineralet selen kan sænke blodets totalkolesterol og triglycerider. Tilfører man det Q10 sammen med selen, så viser diverse forsøg, at hjertedødeligheden reduceres med 50%.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/q10-ginkgo-biloba-og-warfarin-skal-jeg-vaere-bekymret/

Danske patienter som har været i behandling med den blodfortyndende medicin Warfarin er bekymrede for om Q10 og Gingobiloba går ind og ødelægger noget her. Nyere dansk forskning maner bekymringen i jorden.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/slidgigt-middel-beskytter-mod-hjerte-kar-sygdom/

Produktet Glucosamin bruges normalt til behandlingen af slidgigt. Forskningen ser, at produktet Glucosamin over tid også kan være med til at mindske hjerte-karsygdom.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/folk-med-mere-selen-i-blodet-har-lavere-risiko-for-slagtilfaelde/

Sporstoffet selen har været brugt i forsøg over en årrække. Det viser sig, at har man et højt indhold af selen i blodet, så mindskes chancerne for at udvikle hjertekarsygdomme.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/har-forskerne-fundet-en-kur-mod-gamle-stive-hjerter/

En øget kollagen-dannelse i hjertemusklen med alderen bevirker, at hjertet bliver stift. Indtager man en kombination af Q10 og selen kan man modvirke den øgede kollagen-dannelse med alderen, viser forskningen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kraftig-anti-inflammatorisk-virkning-af-selen-og-coenzym-q10/

Forskningen ser at indtager man både selen og Q10, så chancerne for at udvikle hjertekarsygdom. Forskerne ser også at selen og Q10 kan modvirke inflammation, som ligger bag mange sygdomme herunder hjertekarsygdomme.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/ny-forskning-hjaelper-maske-danskere-med-hjertesvigt/

BIOSTAT-CHF som en undersøgelse hedder viser, at patienter med lavt indhold af selen i blodet har risiko for at dø af hjertesygdom. Pharma Nords SelenoPrecise og Bio Quinon Q10 har vist sig at kunne reducere risikoen for at dø af hjertesygdom med 50%.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/traette-sygeplejersker-blev-hjulpet-af-q10/

Sygeplejerskerne i ind og udland arbejder meget og længe. Det giver træthed. En tilførsel af 200 mg Bi oQuinon Q10 fra Pharma Nord har i forsøg vist at kunne mindske trætheden og give mere energi.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/to-stoffer-forbedrer-din-overlevelse-og-livskvalitet/

En gruppe ældre mennesker deltog i et forsøg, hvor de fik selen og Q10. En anden gruppe fik snydepiller. Forsøget viste, at selen og Q10 er med til at forebygge hjertekarsygdomme hos ældre mennesker.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/sadan-kan-du-undga-at-fa-muskelsmerter-af-statiner/

Statiner bruges til at sænke kolesterol i blodet. Statinerne kan give muskelsmerter, da kroppens Q10 blokeres. Det kan give træthed og muskelømhed. Et tilskud Q10 kan kompensere for tabet af Q10.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/din-hjertemuskel-er-storforbruger-af-energi/

Kronisk hjertesvigt kan være udløst af mangel på det vitamin lignede stof coenzym Q10. Man har lavet forsøg med tilskud af Q10 til hjertepatienter med hjertesvigt i Q-symbion undersøgelsen, der blev offentliggjort i 2014.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/er-aspirin-det-bedste-middel-til-at-forebygge-hjerte-karsygdomme-med/

I mange år har man brugt aspirin til at forebygge hjerte-karsygdomme, men nu viser det sig at selen og Q10 også har samme effekt viser et forsøg. SelenoPrecise og Bio Qinon Q10 fra Pharma Nord anbefales.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/nyt-hab-for-nyrepatienter/

Hjerte-karrelaterede sygdomme er den største dødsårsag blandt nyrepatienter. Forhøjet kolesterol spiller også en rolle. Q10 har vist sig at kunne hjælpe på hjerte-karsygdommene.  Pharma Nords Bio Qinon Q10 omtales.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/naturligt-stof-med-uventet-virkning-mod-gron-staer/

Øjets nethinde er et af de væv med størst energiomsætning. Q10 har vist sig at have en gunstig virkning på grøn stær og i den danske Q-Symbio-undersøgelse så man, at Q10 havde en evne til at forebygge hjertesvigt ved at sænke risikoen for at dø af hjertesvigt. Bio-Qinon Q10 omtales.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/blodprove-kan-afslore-om-du-risikerer-hjertesvigt/

NP-proBNP udskilles når hjertet er stresset og pumper hårdt. Mængden kan måles i en blodprøve. NT-proBNP kan sænkes naturligt ved et dagligt tilskud af selen og coenzym Q10. Man har lavet forsøg med SelenoPrecise og Bio-Qinon Q10 fra Pharma Nord.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kraftig-anti-inflammatorisk-virkning-af-selen-og-coenzym-q10/

I en stor svensk undersøgelse ved navn KiSel-10 har man set at kombinationen af selen og coenzym Q10 har en kraftig beskyttelse mod inflammation, som ofte ligger bagved sygdomme i kredsløbet.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/folk-med-mere-selen-i-blodet-har-lavere-risiko-for-slagtilfaelde/

En observationsundersøgelse udført på amerikanere og canadier viser at et højt selenindhold i blodet har en beskyttende effekt mod slagtilfælde

 

https://sund-forskning.dk/artikler/q10-ginkgo-biloba-og-warfarin-skal-jeg-vaere-bekymret/

Warfarin er en blodfortyndende medicin, der gives til hjertepatienter. En undersøgelse viser, at man ikke behøver at være bekymret om Q10 og gingko biloba kan ødelægge medicinens virkning. Lyt altid til lægens råd om, at en bestemt medicin kan interagere med et bestemt kosttilskud.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/ny-forskning-hjaelper-maske-danskere-med-hjertesvigt/

I et forskningsresultat fra 2013, så man at SelenoPrecise og Bio-Quinon Q10 kunne reducere risikoen for at dø af en hjerte-karsygdom.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/har-forskerne-fundet-en-kur-mod-gamle-stive-hjerter/

Med alderen bliver hjertet stivere, da der dannes bindevæv omkring hjertet (fibrose). En kombination af selen og Q10 ser ud til at gøre hjertet yngre, da de forebygger fortykkelsen og gør hjertet funktionsdueligt.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/stof-i-din-fode-kan-maske-bremse-aeldningsprocessen/

Kroppen og hjertets celler er udstyret med telomerer, som er en slags klippekort, der forkortes hver gang en celle deler sig. Et øget indtag af selen kan give længere telomerer og bremse ældningsprocessen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/mangel-pa-mineralet-selen-er-saerligt-farligt-for-hjertesvigtpatienter/

Mange undersøgelser peger på at mineralet selen har en beskyttende effekt på hjertet. Effekten forstærkes ved også at indtage Bio Quinon Q10, da risikoen for hjerte-kar dødelig reduceres. Det så man i et forsøg.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/selen-forbedrer-blodets-fedtindhold/

Et øget selenindtag givet sammen med Bio Quinon Q10 har i et forsøg vist sig at kunne reducere risikoen for at dø af hjertekarsygdom. Mineralet selen viser sig også at kunne sænke blodets totalkolesterol og triglycerider.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hjertestyrkende-stof-kan-hjaelpe-ufrugtbare-maend/

Det hjertestyrkende stof Q10 virker også ind på mænds sædkvalitet, idet Q10 giver energi til sædcellerne, så de svømmere mere energisk mod kvindens æg for at befrugte det. Bio Quinon Q10 fra Pharma Nord anbefales.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/har-svenske-forskere-fundet-formlen-for-et-staerkt-hjerte-i-alderdommen/

Præparaterne SelenoPrecise og Bio-Quinon Q10 har udmærket sig i et svensk forsøg, hvor man blandt forsøgsdeltagerne så lavere dødelighed end i gruppen, der kun fik snydepiller. Man så også at hjertet generelt set fungerede bedre hos forsøgsdeltagerne.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/alt-liv-i-universet-startede-med-stoffet-coenzym-q10/

Stoffet ubiquinon er blevet dannet længe før der eksisterede det liv vi kender i dag, da mængden af ilt blev øget på jorden. Ubiquinon eller i daglig tale blot Q10 har over årene haft forskernes interesse. Patienter med hjertesvigt har fået hjælp og hos patienter med parodontose har man set at de har lavere niveauer af Q10 i det betændte tandkød.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/svensk-forskning-afslorer-ny-hjertebeskyttende-mekanisme/

Forskerne har opdaget at selen og Q10 har gavnlig effekt på niveauet af fructosamin i blodet. Fructosamin i blodet fortæller noget om kroppens evne til at regulere blodsukkerniveauet over en længere periode og om man har diabetes.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/skandinavernes-dilemma-vores-fode-er-fattig-livsvigtigt-stof/

En artikel om selen. En svensk undersøgelse afslører at selenniveauerne i blodet er lave hos ældre. Selens rolle i kroppen er at sørge for at både immunforsvaret og stofskifte fungerer som de skal.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/moderat-selenmangel-kan-oege-risikoen-kronisk-sygdom/

En artikel om moderat selenmangel som årsag til forskellige kroniske sygdomme. Produktet SelenoPrecise kan have en forebyggende effekt.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/gode-resultater-med-brug-af-q10-ved-hjertesygdomme-og-diabetes/

Forskere ser at coenzym Q10 har stor betydning for en række væv i kroppen herunder hjerte, hjerne, muskler og nyrer. Q10 viser sig at have en god effekt på type 2 diabetes, da det er med til at regulere blodsukkeret og holde det nede. Hjertepatienter har også stor gavn af Q10, da det er med til at holde hjerte-kardødeligheden lav.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/amerikanske-forskere-kalder-vitaminers-effekt-for-indbildning/

Amerikanske forskere mener, at diverse kosttilskud med diverse vitaminer og mineraler ingen effekt har. Det har aldrig været mere relevant at tage kosttilskud end nu, da mange mennesker lever med mangeltilstande. Især er kosttilskud med selen og Q10 yderst relevante, da de støtter hjerte-karsystemet og kroppens evne til at skabe energi.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/epokegorende-forskning-i-selen-og-q10/

I en årrække troede forskerne, at kosttilskud var virkningsløse. I dag er opfattelsen ændret. Et hold forskere fra Linköping universitet har set, at ældre kan mindske deres chancer for at dø af hjerte-kar-sygdom med 50%, hvis de indtager Bio-quinon Q10 og selenoprecise i kombination. Resultaterne fremgik i Kiesel-10 studiet, som blev offentliggjort i 2013 og bladet International Study of Cardiology

 

https://sund-forskning.dk/artikler/danske-forskere-tester-energipiller-mod-senfolger-af-covid-19/

Et hold forskere fra Århus Universitetshospital har startet et forskningsprojekt, hvor de vil undersøge senfølgerne af Covid-19. De anvender Pharma Nords Q10 kapsler. Senfølgerne ved Covid-19 er diffuse. Ofte er træthed og udmattelse involveret. Man ved at Q10 indgår i kroppens energiomsætning og derfor er en vigtig medspiller. I forsøget deltager 120 personer og de får 500 mg Q10 fra Pharma Nord. Forsøget kører endnu.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kan-kosttilskud-give-forbedret-livskvalitet/

Når man bliver ældre kan helbrede svigte og man mister sin styrke på mange parametre (hjerte, energiniveau, immunforsvar og vitalitet). En gruppe forskere undersøgte coenzym Q10 og selen, som blev givet sammen. Q10 er det energigivende stof i kroppen og selen har betydning for stofskiftet, immunforsvaret og mentalfunktionerne. Kombinationen af selen og Q10 givet i samme behandling viste 54% færre dødsfald pga hjerte-kar-sygdom.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/selen-beskytter-ufodte-born-mod-forhojet-blodtryk/

Det livsvigtige sporstof selen, ser ud til at beskytte børn mod forhøjet blodtryk i barndommen, hvis mødrene under graviditeten indtager nok selen. Selen ser også ud til at beskytte den gravide kvinde mod svangerskabsforgiftning.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/vi-skal-vaere-bedre-til-at-forebygge-hjertesygdom/

En stor del af de danske dødsfald skyldes hjerte-karsygdomme fx blodpropper i hjertet. Forskerne påpeger i Kisel-10 studiet at det vitaminbeslægtede stof coenzym Q10 og sporstoffet selen er med til at forebygge hjerte-karsygdomme. Pharma Nords SelenoPrecise og Bio Quinon Q10 produkter indgik i forsøgene i Kisel-10 studierne.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/q10-vinder-frem-ved-alvorlig-hjertesygdom/

Coenzym Q10 danner kroppen i begrænsede mængder. Q10 indgår i cellernes energistofskifte. Folk med hjerteproblemer har lavere indhold af coenzym Q10 i hjertemuskelvævet, som betyder at hjertets evne til at pumpe er svækket. Diverse vitaminer og mineraler kan sagtens benyttes som supplement til medicinsk behandling. Coenzym Q10 kan reducere nogle af de bivirkninger som følger ved brugen af kolesterolsænkende medicin.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/vaer-forsigtig-ved-brugen-af-naturlige-praestationsfremmere/

I forskellige undersøgelser, der er lavet på sportsfolk og præparatet Bio Qinon Q10 ser man at stoffet kan hjælpe sportsfolk til at øge deres præstationer. I et forsøg så man, at udholdenhed og forbedret præstationsevne og kortere restitutionsevne hos en gruppe finske elitelangrends-skiløbere. Bio-Quinon Q10 har en gunstig effekt på hjerte-karsystemet. Coenzym Q10 kan også sænke blodtrykket.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/svensk-forskning-i-selen-og-q10-redder-hjerter-og-forlaenger-liv/

En gruppe svenske forskere har undersøgt selen og Q10 virkning på en gruppe ældre personer med hjerte-kar-sygdomme. Generelt set så man at selen og Q10 modvirkede inflammation og oxidativt stress i forbindelse med hjertekarsygdomme.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hjertesvigt-behover-vi-nye-medikamenter-eller-har-vi-dem-allerede/

Det vitamin beslægtede stof Q10 er blevet undersøgt i en videnskabelig artikel af den polske hjertelæge Krzysztof Filipiak, en anerkendt polsk hjertelæge. Coenzym Q10 har lovende udsigter på hjertesvigt. I 2017 var ca. 65 millioner mennesker verden over ramt af hjertesvigt. Hjertelægen Filipiak henviser til symbio Q10 forsøget fra 2014, hvor Bio-Qinon Q10 fra Pharma Nord indgik. Bio-Qinon Q10 er et veldokumenteret lægemiddel til forebyggelse og behandling af Q10-mangel.

 

 https://sund-forskning.dk/artikler/q10-som-laegemiddel-kan-hjaelpe-ved-kronisk-nyresygdom/

Der forskes i SRNS (Steroidresistent nefrotisk syndrom), som er en nyresygdom, hvor patienten udskiller forhøjede mængder protein i nyrerne. Traditionelt behandles med immundæmpende binyrebarkhormon, som ikke altid har den ønskede effekt. Sygdommen kan skyldes en genetisk defekt i kroppens egenproduktion af Q10, som er det energigivende stof cellerne har brug for at kunne skabe energi. I forsøget får forsøgsdeltagerne coenzym Q10 og man ser, at der er en mindre udskillelse af protein i urinen hos forsøgsdeltagerne end hos de deltagere, der ikke får coenzym Q10 mv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/q10-beskytter-hjertet-i-forbindelse-med-kirurgi/

Når patienter gennemgår en hjerte-operation øges chancerne for at havne i reperfusions-arytmi. Her viser det sig, at Q10 har en god beskyttende effekt. Under en hjerteoperation afskæres blodtilførslen til hjertet. Når blodtilførslen genetableres og det løber tilbage til hjertet udvikles der frie radikaler, der kan skade hjertet. Tilbagestrømningen af blod kaldes reperfusion.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/er-kosttilskud-spild-af-penge/

En diskussion om kosttilskud er spild af penge. Et er man enig om og det er at kosttilskud aldrig må erstatte en sund livsstil med de rette fødeemner. KiSel-10 undersøgelsen fremhæves i forhold til at forebygge hjerte-kar-sundhed. I denne undersøgelse blev SelenoPrecise og Bio-Qinon Q10 anvendt og man så en uventet god effekt på hjerte-karsygdom.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/forskning-finder-noglen-til-langsommere-aeldning/

Det er et faktum, at vi dør en dag. Spændende skandinavisk forskning har vist, at sporstoffet selen og det vitamin lignende stof coenzym Q10 har en positiv og biologisk indvirkning på telomererne, der sidder for enden af cellernes DNA-strenge for at beskytte dem. De afkortes hver gang cellerne deler sig. Selen og Q10 bidrager til at telomerne afkortes i langsommere tempo.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kan-dette-stof-hjaelpe-folk-med-tandkodsbetaendelse/

Parodontose er en relativt udbredt lidelse, som kan ende med tab af tænder. Det er en tandsygdom, som skyldes betændelse i tandkødet. Forskerne ser, at det vitaminlignende stof coenzym Q10 måske har en beskyttende effekt. Det skønnes at ca. 40% af danskerne har parodontose i varieret grad. Man har i vævsprøver set, at indholdet af coenzym Q10 i det betændte tandkød er lavere end i det tandkød som ikke er angrebet. Der er også en kobling imellem tandkødsbetændelse og hjerte-karsygdomme. Skadelige bakterier fra mundhulen kan vandre fra munden til hjertet via blodbanen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/sadan-fungerer-q10-som-plaster-pa-dine-celler/

Coenzym har betydning for cellernes energiomsætning, hvor energien omsættes i mitokondrierne. Q10 fungerer også som antioxidant, der neutraliserer de frie radikaler og forebygger oxidativ stress. Q10 har ligeledes en vigtig rolle i cellen, hvor det beskytter mod trusler udefra og det kan man beskrive som et plaster på cellerne.

 

 https://sund-forskning.dk/artikler/motion-virker-bedre-end-medicin-mod-hjertesvigt/

Motion er vejen frem i forhold til hjertesvigt. Det er faktisk bedre end at tage medicin. Amerikanske forskere nævner dette i tidsskriftet Circulation. Motion giver forbedringer, da motionen har en positiv indvirkning på kredsløbet og muskelstyrken. Q10 er også lovende mod hjertesvigt. Patienter med hjertesvigt har ofte lave niveauer af coenzym Q10 i hjertemuskel-vævet og hjertemusklen kommer til at mangle energi til at kunne trække sig samen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/selen-og-q10/

Der er fortsat store sundhedsmæssige fordele for ældre ved at tage selen og Q10 sammen. Stofferne er med til at stoppe aldersforandringer og bidrager til at modvirke oxidativ stress. Selen er en antioxidant og Q10 er et vitaminlignende stof, som bidrager til ekstra energi i kroppen. Kroppen danner selv Q10. Med alderen daler Q10 niveauerne i kroppen og man bør supplere med et tilskud for at modvirke det tabte.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/q10-mindsker-muskelskader-og-forbedrer-praestationsevnen/

Kroppen er afhængig af at få tilført coenzym Q10 til energidannelsen. Musklerne og hjertet bruger meget Q10. Ved krævende sportspræstationer bruger elitesportsforlk store mængder. Ved at tilføre daglige tilskud af coenzym Q10 opnår man en positiv indvirkning på kroppens ydeevne og man mindsker chancerne for at få muskelskader. Læs mere om forsøget i artiklen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kan-denne-formel-modvirke-menneskers-aeldningsproces/

Det er et faktum at vi alle bliver ældre og at vi ældes på forskellig måde. Forskerne ser, at selen og coenzym Q10 spiller en afgørende rolle i forhold til inflammation og udviklingen af hjerte-karrelaterede sygdomme. Selen og Q10 ser ud til at kunne modvirke inflammation, som optræder sent i livet og som er en af årsagerne til kroppens ældning.

 

 

Hjerte og kredsløb relateret til træning

 

http://sund-forskning.dk/artikler/energidrikke-braender-dig-af/

En artikel om de mange energidrikke, der hyppigt indtages i træningscentrene og i løbet af dagen. De indeholder alt for meget koffein og sukker og især børn og unge har svært ved at tåle dem. De påvirker også hjerte- kredsløbet.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/handtering-af-doms-og-maelkesyre/

En artikel om ophobning af mælkesyre i kroppen under træning med høj intensitet. Artiklen kommer med tips til at komme i DOMS – ”Delayed onset muscle soreness”, så man undgår at blive alt for øm under træning.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/saet-et-plaster-pa-din-akutte-sportsskade/

En artikel om FIT-plasteret til sportsskader. Det hurtigt sætter gang i restituering og regenerering af kroppen. Materialet i FIT-plasteret øger også iltoptagelsen og blodgennemstrømningen i huden og muskelvævet.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/genopliv-din-traening/

En artikel om at anvende elektricitet til at stimulere musklerne under træning. Denne træningsform gavner hjerte og kredsløb og styrker hele kroppen. 20 minutter om ugen med denne træningsform skulle være nok.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/doed-i-en-wienervals/

Gigtpiller og sport kan være en livsfarlig cocktail. Produktet Bio-Sport, der indeholder to fedtsyrer og en række vitaminer og mineraler kan forebygge.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/tips-til-traening/

Der er ikke nogen undskyldning for ikke at træne. Det kan gøres billigt og med redskaber man har i huset. Når man ser TV og sidder i sofaen, kan man træne sine arme, når man børster tænder, kan man træne lægmusklerne og maveøvelser kan laves på gulvet osv. Suppler med en sund livsstil med farverige grøntsager. Ofte kan man være i underskud af magnesium. Her kunne man bruge Bio-Magnesium fra Pharma Nord.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hold-formen-pa-ferien/

En stribe af træningsråd til ferien, hvor man sagtens kan træne. Under træningen kan man tage en shake med kosttilskuddet Endurance, der bla indeholder rødbede, solbær og chlorella, så man restituerer bedre.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/din-motionsdag-begynder-i-koleskabet/

Træning er godt for hjerte og kredsløb, men for meget kan skabe mange frie iltradikaler. Forkert valg af mad kan tærre på hjerte- og kredsløbet. Gå efter de farverige grøntsager og suppler med Sano-Cardio, som er en kapsel lavet af tomatekstrakt. De aktive stoffer i tomatekstraktet styrker ikke kun hjerte-kredsløbet med også immunforsvar, hud, bindevæv og slimhinderne.

 

 

Hjerte og kredsløb set i forhold til vitaminer og mineraler

 

http://sund-forskning.dk/artikler/jern-kan-man-fa-for-meget/

En artikel som diskuterer mængden af jern i blodet hos mænd og kvinder. Forskerne er fortsat i tvivl, men noget tyder på at en høj jernstatus hos mænd øger chancerne for at få hjertesygdom.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/vidste-du-om-vitamin-k/

En artikel om K-vitaminet. K-vitaminet dannes t i tyndtarmen og er fedtopløseligt. Får man ikke nok K-vitamin under opvæksten kan det give svage knogler senere i livet. K-vitamin virker også positivt på hjerte- og kredsløbet.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/d-vitamin-bedrer-markoerer-hjerte-karsygdom/

En artikel om D-vitamin og stigningen i forekomsten af type-2 diabetes verden over. D-vitamin virker bedrende på triglycerid, HDL-kolesterollet og fasteblodsukkeret.

 

Http://sund-forskning.dk/artikler/sa-let-kan-du-beskytte-dig-mod-hjertesvigt/

En artikel om D-vitamin, hvor forskningen diskuterer hvad der præcist er med til at forebygge hjertesvigt. Man mener, at D-vitaminet hæmmer inflammationsprocesserne i hjertet. D-pearls anbefales.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/d-vitamin-saenker-blodtrykket-og-risikoen-hjerte-karsygdom/

En artikel om D-vitamin, hvor forskningen viser, at længere varende lave niveauer af D-vitamin i blodet kan give forhøjet blodtryk og øge risikoen for hjerteanfald.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/dansk-undersogelse-viser-at-sukker-skader-kredslobet/

En artikel om sukker. Undersøgelser viser at årsagen til stor trang til at spise mere sukker end gavnligt skyldes en chrommangel. ChromPrecise anbefales som en behandling af problemet.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/multivitaminer-forebygger-risiko-hjerte-karsygdom/

En artikel om multivitaminer, der i forskning har vist at de mindsker kvinders chancer for at udvikle hjerte-karsygdomme.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/mineralet-som-beskytter-mod-hjertesygdom-og-diabetes/

En artikel om magnesium, som i forskning har vist sig kunne beskytte mod hjertesygdomme. Generelt kan man sige at vores indtagelse af magnesium i kosten er dalet. Vi fik mere før i tiden.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/dette-vitamin-spiller-hidtil-ukendt-rolle-for-dit-hjerte/

En artikel om D-3 vitamin som i forskning har vist sig at være godt for hjertet samt at have en beskyttende effekt på oxidativt stress på hjertet.

 

Det livsvigtige magnesium

En artikel om magnesium, som er et vigtigt mineral for mange processer i kroppen bla for en god energiomsætning og en god muskelfunktion

 

http://sund-forskning.dk/artikler/magnesium-giver-kroppen-livskraft/

En artikel om magnesium. Behovet stiger under store indtag af kaffe, sukker, alkohol, fastfood mv. Optagelsen af magnesium hæmmes af miljøet forurenet af flour- og aluminiumforbindelser i medicin, tandpasta og drikkevand mv.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/nar-nervesystemet-skal-have-hjaelp/

Mange er urolige, stressede og har svært ved at slappe af. Her kan de sunde urter hjælpe sammen med gode hverdagsrutiner som gåture og meditation mv. Et tilskud på 400 – 600 mg magnesium før sengetid kan hjælpe med at spænde kroppen af.

 

 

 

6 urter og rødder i én – når immunforsvaret skal styrkes

En artikel om de 6 urter og rødder til immunforsvaret. Urterne styrker også hjertet. Et godt middel til husapoteket.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/kalium-2/

Kalium indgår i natrium-kaliumforbindelsen i kroppen og er med til at regulere elektrolytbalancen i cellerne. Ved kaliummangler kan man opleve træthed, hjerterytmeforstyrrelser, hovedpine og væske-ophobninger mv. Kalium støtter også musklernes evne til at trække sig sammen.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/hemmeligheden-bag-en-god-nats-sovn/

En artikel om søvnproblemer og hvordan man kan afhjælpe dem med mineralet magnesium i sprayform. Mangler man magnesium kan man bla få hjerteanfald og kredsløbssygdomme.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/nar-du-korer-pa-reserverne/

En artikel om B-vitaminer i et super B-vitamin complex fra Naturdrogeriet og forskellige urter (rosenrod, astragalus, russisk rod og schisandra) man kan tage, når man føler at man kører på reserverne.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/homoopati-sovn-vinter-og-alt-det-andet/

En artikel om magnesium diasporal, som kan bruges til mange problemstillinger her under søvnen, hjerte og kredsløbet samt urinvejene og vandladningen.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/magnesium-gavner-bredt/

Magnesium bruges til mange enzymprocesser i kroppen. Det styrker også muskelfunktionerne, hjerte-karsystemet og gravide har gavn af det, da det kan holde blodtrykket nede.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/alle-mineraler/

En oversigt over alle mineralerne vist i et overskueligt skema.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/rastloese-ben-oedelagde-min-soevn-i-aarevis/

En artikel om rastløse ben. Her viste det sig at produktet Bio-Magnesium kunne hjælpe og ubehaget forsvandt. Bio-Magnesium indeholder tre forskellige magnesiumsalte. Magnesium indgår i mere end 300 forskellige enzymprocesser i kroppen. Magnesium er særlig vigtig for hjertets pumpefunktion og musklernes normale funktion.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/antioxidanter-et-overblik/

En gennemgang af antioxidanterne og de frie iltradikaler. De 3 enzymgrupper i kroppen: superoxide dismutase (afhængig af zink, kobber og mangan), catalase og glutathion peroxidase er alle afhængig af selen mv.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/vitaminpiller-er-ikke-farlige/

Et oprør med myten om at vitaminpiller skulle være farlige at indtage. Der findes mange gode mærker på markedet bla Pharma Nords multivitamin- og selonoPrecise tabletter. Her er der god forskning bag.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/vegansk-solskinsvitamin-til-de-morke-vintermaneder/

D-vitamin er rigtigt vigtigt at indtage i de mørke vintermåneder, hvor niveauerne normalt falder, når iv ikke er påvirket af solen. Alle bør tage et tilskud også veganere, ældre, folk der går tildækket mv.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/d-vitamin-et-tilskud-til-en-lang-raekke-sygdomme/

Forskerne har fundet ud af, at D-vitamin har en rigtig god effekt på mange sygdomme. Læs om D-vitamin og knogleskørhed, Chrohnssygdom, eksem, hjertesvigt mv. i diverse links bragt i artiklen.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/d-vitamin-beskytter-diabetikeres-blodkar/

Forskerne har påvist, at D-vitamin har en effekt på hjerte-kar sundheden. Personer med sukkersyge og som indtager D-vitamin får lavere risiko for at udvikle hjertekarsygdomme.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/jernmangel-ved-hjertestop-og-kol/

En artikel om mineralet jer. Især unge og unge kvinder, der menstruerer, har brug for meget jern. Jern styrker hjertet og pumpefunktionen.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/dette-vitamin-spiller-hidtil-ukendt-rolle-for-dit-hjerte/

En artikel om D3 vitaminet. Forskerne har opdaget at D3 vitaminet også kan reparere endothelcellerne og modvirke oxidativt stress. Oxidativt stress er en af forløberne til hjerte-karsygdomme.

 

Sådan kan selen beskytte mod tungmetalforgiftning

En artikel om kviksølv, hvor selen i forskning har vist sig at kunne trække ophobet kviksølv ud af kroppen igen. SelenoPrecise er et godt bud her.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/kosten-afgoer-om-du-faar-nok-b-vitaminer/

En artikel om B-vitaminerne. B-vitaminerne virker ind på mange processer i kroppen herunder energiomsætningen, de neurologiske funktioner, nervesystemet og bloddannelsen mv.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/hjertepatienter-lever-laengere-med-c-vitamin/

En artikel om C-vitamin, som i forskning viser sig kunne styrke hjertet betydeligt, så hjertepatienter oplever længere perioder uden symptomer problemer.

  

https://sund-forskning.dk/artikler/solvitaminet-varer-ikke-helt-til-paske/

Både børn og voksne har brug for ekstra D-vitamin for at komme igennem vinteren. Depoterne bygges op som sommeren. Tag D-vitamin tilskud året rundt. D-vitaminer i dråbe og tyggetablet anbefales fra Bidro til både små børn og voksne.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/naeringsstoffer-kan-gavne-din-horelse/

Det aldersrelaterede tab af hørelse ser ud til at kunne forsinkes med tilskud af A, C, E-vitamin og mineralet magnesium har forskerne set. Kombinationen A, C og E-vitamin fås bla i Pharma Nords produkt BioSelen + Zink.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/de-basale-naeringsstoffer/

Man kan styrke kroppens organsystemer med en god kost, vitaminer, mineraler, urter og de gode fedtsyrer. Det er nerve- og hormonsystemet, kredsløbet, luftvejene, fordøjelsen, urinvejene, knogler, led og muskler, huden og sansesystemet.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/bud-pa-top-10-til-veganeren-men-ogsa-til-kodspiseren/

Tips til hvordan man som veganer kan live sundt med vitaminer, mineraler, fedtsyrer mv. og samtidig undgå animalske produkter. Produkter fra Dansk Farmaceutisk Industri omtales.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/nar-sundheden-ikke-klares-med-gronsager/

Kostråd med vitaminer, mineraler og fedtsyrer mv.  til motionisten, der træner meget og ønsker at optimere sin krop. Anvend fx MultiSport fra Berthelsen eller Berthelsen Lecithin med fedtsyrer, der sikrer en god optagelse af vitaminerne og mineralerne.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/er-du-en-traet-traet-teenager/

Mange teenagere mangler jern. Især pigerne som menstruerer, kan mangle jern. Amino Jern fra Ferrochel anbefales som et tilskud med en god optagelighed. Er også god til vegetarer.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fem-gode-grunde-til-at-du-skal-have-mere-magnesium/

Der er mange gode grunde til at øge sit indtag af magnesium. Mineralet giver stærkere knogler, forebygger diabetes, giver et sundere hjertekredsløb, hjælper mod migræne og angst. Bio-Magnesium fra Pharma Nord omtales.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/styrke-til-vinter-og-det-tidlige-forar/

Kostråd til kroppens 10 organsystemer, herunder hjerte og kredsløb. Sørg for en god kost, et tilskud og vitaminer og mineraler, urter og fedtsyrer.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/c-vitamin-beskytter-dig-mod-oxidativ-stress-og-inflammation/

Forskningen har set at C-vitamin beskytter hjertet hos folk som presser sig selv for meget i forbindelse med træning og andet. C-vitamin fremmer sårheling, beskytter cellerne og styrker immunforsvaret. Sørg for en sund kost med masser af frugt og grønt og brug fx Bio C-vitamin fra Pharma Nord som et ekstra kosttilskud.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kan-senildemens-skyldes-mangel-pa-vitaminet-b12/

Der skelnes imellem to former for demens ”falsk demens”, som skyldes en mangel på B12 i første omgang og ”ægte demens” med svigtende åndsevner mv. Den falske demens kan kureres ved tilførsel af en høj dosis B12 vitamin. Mangler på B12 vitaminet er meget udbredt og ofte underdiagnosticeret.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kolde-facts-om-jernmangel/

Jern er livsvigtigt for kroppen. Flere kvinder end mænd er i risikozonen for at udvikle jernmangler. Symptomer på jernmangler er træthed, koncentrationsbesvær, nedsat immunforsvar og blodmangel mv. Tag kun jerntilskud, hvis der er lokaliseret en mangel. Der findes to typer af jern, hæmjern som findes i kød og ikkejern, som findes i fuldkornsprodukter og grøntsager.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/nerver-hormoner-og-kredslob-stotte-fra-det-fantastiske-b6-vitamin/

B6-vitaminet virker hovedsageligt på nervesystemet og støtter også hormonbalancen, kredsløbet og immunforsvaret. Uden B6 vitaminet kan hjernen ikke danne neurotransmittere og signalstoffer i centralnervesystemet. Et velfungerende immunforsvar kræver tilførsel af B6-vitaminet og blandt mange andre faktorer regulerer B6-vitaminet kalium/natriumbalancen og er et naturligt vanddrivende middel.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/har-du-brug-for-jod/

Jod er et mineral som indgår i dannelsen af stofskiftehormonerne i skjoldbruskkirtlen. En mangel kan føre til struma, lavt stofskifte, træthed og sløvhed. Jod bidrager til normal kognitiv funktion, nervesystemets- og skjoldbruskkirtlens funktion og energiomsætningen i kroppen mv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/ned-med-blodtrykket-pa-en-noget-uventet-made/

At leve med et forhøjet blodtryk er dårligt for helbredet. Mineralet chrom, som normalt stabiliserer blodsukkeret, viser sig også at have en gavnlig effekt på blodtrykket. Et iransk forsøg har vist dette, at chrom havde en gavnlig effekt både på de øvre og det nedre blodtryk.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/de-livsvigtige-mineraler/

Mineralerne er livsnødvendige for kroppen og skal tilføres, da kroppen ikke kan danne dem selv. Mineralerne vedligeholder muskel- og hjertefunktionen, immunsystemet, nervesystemet. De bidrager til energiniveauet, vedligeholder knogler og tænder samt sørger for en normal syre/basefunktion.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/endnu-en-afsloring-viser-hvorfor-du-bor-vaelge-dokumenterede-kosttilskud/

Mange tager diverse kosttilskud for at styrke kroppens processer. Man har undersøgt diverse magnesium produkter og konkluderede, at de ikke altid lever op til det oplyste indhold af magnesium. Magnesium er et vigtigt mineral for hjertets funktion, blodtrykket og knoglesundheden. Pharma Nord har sin dokumentation i orden for Bio Magnesium.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/magnesium-har-en-indvirkning-i-forbindelse-med-forhojet-blodtryk/

Magnesium er et mineral som indgår i mange processer i kroppen bla i forhold til blodtrykket, hvor mineralet virker afslappende på den glatte muskulatur i blodkarrene samt har en regulerende virkning på muskler og nerver. Man opnår den afslappende effekt ved at tage et dagligt magnesiumtilskud mellem 250 – 1000 mg dagligt.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/er-dit-blodsukker-i-balance/

De sukkerholdige varer sælges overalt, hvor vi komme (tankstationer, bager, supermarkeder mv.) Er vi sultne og er blodsukkeret dalet, så køber vi dem, fordi vi er trætte og kroppen har brug for energi. Et mere stabilt blodsukker er løsningen med tilførsel af mineralet chrom til at stabilisere blodsukkeret. De store udsving i blodsukkeret kan give vægtstigninger, humørsvingninger og en følelse af tågetilstand i hjernen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/forskere-giver-magnesium-tommelfingeren-opad/

Magnesium er et vigtigt mineral for kroppen. Det indgår i mere en 300 forskellige enzymprocesser i kroppen og magnesium har også betydning for hjerte-sundheden. Optagelsen af magnesium i kroppen, går via mavesyren som sørger for at det bliver ioniseret. I Bio-Magnesium har man sørget for at halvdelen af indholdet i tabletten kan ioniseres uden mavesyren, men optages udelukkende via vand mv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/de-gode-gamle-e-vitaminer/

E-vitaminet findes i otte forskellige forbindelser, fire tocopheroler, og fire tocotrienoler. Sidstnævnte findes ikke i naturlig form. E-vitaminet fungerer som en meget vigtig antioxidant og medspiller i et hvert kredsløb fx de mindste blodkar ind til huden, hjernen, underlivet og ud i de helt store arterier og vener dvs. som en del af lunge- hjertekredsløbet.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hojt-blodsukker-oger-risikoen-for-blodprop-i-hjertet/

Høje blodsukkerværdier øger voksne menneskers risiko for at blive indlagt med blodprop i hjertet viser forskningen. Det er godt at holde blodsukkeret stabilt. I denne forbindelse viser chromgæren at have en god og dokumenteret virkning på blodsukkeret og dets evne til at holde det stabilt.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/b1-til-hjerne-og-tarme-i-bevaegelse/

B1-vitamin er af stor betydning for normal nerve- og hjernefunktion. En B1-vitaminmangel kan udløse svigtende hukommelse, nervøsitet, træthed og søvnløshed mv. Alle B-vitaminer skal helst spises samtidigt i et kompleks, da de samarbejder om at nedbryde maden korrekt mv.  B1-vitamin findes i risklid, brune ris, solsikkekerner mv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/derfor-er-magnesium-vigtigt-for-din-hjerne/

Mineralet magnesium har betydning for ca 300 enzymprocesser i kroppen og har betydning for talrige kropsfunktioner som fx muskel- og nervefunktionen og omsætningen af calcium i kroppen og blodtrykket. Forskerne ser nu, at magnesium også har betydning for størrelsen på hjernen. Det så man i et forsøg på en gruppe mænd og kvinder i alderen 40-73 år, hvor man fandt forsøgsdeltagerne i den medicinske database UK Biobank i Stor Britannien.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/en-forsigtig-tilgang-til-jern-ikke-for-meget-og-ikke-for-lidt/

En mangel på jern kan vise sig på mange måder og kan give forskellige symptomer. Den hyppigste er træthed, uoplagthed, søvnproblemer og natlig uro i benene. Læs mere i artiklen om jern, som man hverken skal have for lidt eller for meget af.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kan-denne-formel-modvirke-menneskers-aeldningsproces/

Det er et faktum at vi alle bliver ældre og at vi ældes på forskellig måde. Forskerne ser, at selen og coenzym Q10 spiller en afgørende rolle i forhold til inflammation og udviklingen af hjerte-karrelaterede sygdomme. Selen og Q10 ser ud til at kunne modvirke inflammation, som optræder sent i livet og som er en af årsagerne til kroppens ældning.

 

 https://sund-forskning.dk/artikler/sadan-kan-du-beskytte-dig-mod-hjerteflimmer/

Finske forskere har set, at D-vitamin i høje doser kan mindske risikoen for hjerteflimmer. Hjerteflimmer er den mest hyppige form for forstyrrelser i hjerterytmen. Arytmi kan i værste tilfælde være dødelig.

 

 

Hjerte og kredsløb set i relation til urter 

 

http://sund-forskning.dk/artikler/julestress-det-kender-jeg-ikke-til/

En artikel om rosenrod (Arctic Root) som et bud til bedre at kunne håndtere den travle juletid. Rosenrod normaliserer alle kroppens funktioner.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/et-bedre-kolesterol-tal-med-rode-ris/

En artikel om høje kolesteroltal. Medicin til behandling af for høje kolesterol-niveuer i blodet hæmmer Q10 niveuerne. Rødris virker på leveren og er med til at hæmme den mængde der dannes i leveren.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/kanel-kan-mere-end-du-tror/

En artikel om kanel, som kan bruges terapeutisk til blodfedtværdierne i blodet, da det virker mildt blodfortyndende. Sørg for at vælge den rigtige kanel fra Sri-Lanka med indhold af meget lidt coumarin.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/saenk-dit-kolesterol-pa-den-naturlige-made/

En artikel om rødris, som viser sig at kunne blokere mængden af kolesterol, der dannes i leveren.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/luk-op-for-sluserne/

En artikel om forskellige mineraler og urter til kredsløbet herunder pycnogenol.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/de-gode-gamle-maelkebotter/

Produktet Regopur er fremstillet af et fermenteret mælkebøtteekstrakt fra Herrens Mark. Produktet gavner fordøjelsen, mavetarmkanalen og hjælper på udrensning så smerter fra gigt afhjælpes, da lever, galde og nyrer stimuleres uden at påvirke kaliumbalancen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fra-en-gammel-kinesisk-rod-til-moderne-urteterapi/

Skribenterne på sund-forskning søger højt som lavt efter ny forskning på fx urter og undersøger om de har vokset de rette steder, er blevet behandlet ordentligt på vej til fabrikken og checket for aktive stoffer mv. Urten astragalus membranaceus virker adaptogent på kroppen og regulerer kroppens organer og binyrernes funktion, så kroppen fungerer bedre i belastede situationer som stress og kronisk sygdom.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/alzheimer-forebyggelse-med-curcumin/

En artikel om alzheimers, den mest hyppige årsag til demens. Det indiske krydderi gurkemeje kan gøre en forskel på udviklingen af alzheimers, da stofferne i gurkemeje er med til at dæmpe inflammationen, der opstår i hjernen.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/pycnogenol-0/

En artikel om pycnogenol fra den franske strandfyr. Af barken udvindes et ekstrakt med høje niveauer af antioxidanter, der virker på kredsløbet, huden, forebygger pollenallergier og hæmmer inflammation. Bio-Pycnogenol omtales.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/alle-med-kroniske-problemer-har-brug-for-hjaelp-fra-de-adaptogene-urter/

En artikel om de adaptogene urter, der virker bredt ind på stress, psyke, fysisk, træthed og hjerte og kredsløb.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/fire-staerke-urter-styrker-kroppen/

En artikel om russisk rod, ginseng, rosenrod og schisandra, der er i tabletten OmniVital. Urterne her virker adaptogent på kroppen og på hjertet og kredsløbet.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/en-hjertelig-jul/

I vesten danner vi for meget af det skadelige LDL-kolesterol, som er en del af vores naturligt forekommende kolesterol. Udsættes LDL kolesterolet for iltning – oxidation – bliver det rigtigt skadeligt. Vi kan forbygge ved at tage fx en tablet af Sano Kardio, som indeholder ekstrakt fra 6 høj rødetomater. Det vil stoppe oxidationen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/skrobelighed-et-nodvendigt-onde-eller/

Skrøbelighed hos ældre mennesker kan betyde helbredsmæssige udfordringer. Kosten har en afgørende betydning for, om vi bliver skrøbelige som ældre. Spis gerne som de gør i middelhavslandene med masser af farverige grøntsager, tomater, sunde olier og fisk mv. Suppler med motion og produktet Sano Kardio, som er lavet af tomatekstrakt. Tomater udgør en stor del af middelhavskosten og indeholder lycopen, som har indvirkning på blodtrykket, kolesterolet og inflammation i kroppen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/et-interview-med-en-hjertelaege/

Hjertelæge Decker Weiss har brugt tomatekstrakt til at behandle meget syge hjertepatienter for at forebygge, så man måske på sigt kunne undgå mere medicin og operationer. Sano Kardio tomatekstrakt er med til at forebygge inflammationer i hjertevævet. En kapsel indeholder ekstrakt fra seks solmodne tomater.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/sundhed-til-hjerte-og-kredslob-fra-ekstrakt-af-tomater/

En artikel om den seneste forskning i tomatekstrakt i forhold til hjerte og kredsløbsproblematikker. Forskningen har især set at tomatekstraktet har en gunstig virkning på det skadelige LDL kolesterol.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/en-gammel-urterecept-med-nye-muligheder/

Strath består a fen stribe lægeplanter fra Europa. Er fremstillet ved fermentering. Produktet styrker mikrofloraen, så optagelse af næringsstoffer fra tarmen styrkes. De overordnede organsystemer som nerve- og immunsystem samt kredsløb styrkes også.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/du-kan-arbejde-som-urteterapeut-med-helsepakkerne/

Med helsepakkerne kan man selv arbejde på at styrke sine organsystemer i kroppen. De er fremstillet af urter i terapeutiske doseringer og er tilsat vitaminer og mineraler. Indtages sammen med fx morgenmaden.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kaffe-sort-og-laekker-eller-sort-samvittighed/

Kaffe har mange sundhedsmæssige fordele. Den modvirker træthed, giver energi og modvirker nogle kræftformer mv. Vælg en kvalitetskaffe gerne iblandet ægte kanel, som giver en god smag. For stort et indtag af kaffe kan også give hjertebanken.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/tomater-tomater-tomater-tomater-tomater-og-sa-lige-en-mere/

Tomaterne, der bruges i kapslen Sano Kardio, dyrkes i USA. Kapslen kan bruges som supplement til en sund kost sammen med motion. Hos lægen kan man få målt sit LDL-kolesterol samt hs-CRP, som er en markør for problemer i  blodkarrene eller om det skyldes udfordringer andre steder i kroppen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/farvede-ris-kan-saenke-dit-kolesterolniveau/

Rød gærris indeholder stoffet monoklalin K og er naturens bud på et kolesterolsænkende stof. Mange danskere tager kolesterolsænkende medicin og mange vælger også at gå over til rødgærris som et naturligt valgt til den kolesterolsænkende medicin.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/et-tomatekstrakt-kan-gore-en-saerlig-forskel-for-dit-kredslob/

Forsøg er lavet med produktet Sano Kardio, hvor en kapsel indeholder ekstrakt fra 6 fuldmodne tomater. Her har man set at Sano Kardio kan reducere det oxidative LDL-kolesterol hos forsøgspersoner. Tomater tilhører natskyggefamilien. Hos nogle kan det give lidt løs mave eller allergi.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/ny-behandling-bevarer-kognitive-evner-hos-aldrende-maend/

Et tilskud med Pycnogenol (fransk fyrrebak) har vist sig at kunne styrke kredsløbet og forbedre blodgennemstrømningen hos aldrende mænd, så tegn på demens udsættes. Pycnogenol styrker også hjernecellerne

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hjaelp-til-glade-hormoner/

Angelica sinensis fra Naturdrogeriet med humle og salvie er en god støtte til svedeturene i overgangsalderen. Har også en gunstig virkning på hormonsystemet og hjertet.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/tomater-til-traette-blodkar-og-et-slidt-hjerte/

Kosttilskuddet Sano Kardio indeholder et naturligt ekstrakt af tomat. Produktet har vist sig at kunne sænke blodtrykket, reducere det oxiderede LDL kolesterol og forbedre endotelcellernes funktion.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/har-du-raynauds-syndrom/

Ginko Biloba har vist sig at hjælpe på Raynauds Syndrom, som er en kronisk lidelse. Symptomerne er isende kolde hænder, der skyldes dårlig blodgennemstrømning i blodkarrene og de fine kapillærer.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/tinnitus/

En artikel om tinitus (øresusen). Bio Biloba kan bruges til sygdommen, hvis det kan relateres til kredsløbet.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/forskere-giver-thumbs-up-for-aeldre-hjerner-som-er-ved-at-sta-af/

En artikel om Ginkgo Biloba, som har vist sig at have en rigtig god effekt på blodgennemstrømningen i hjernen, da produktet virker karudvidende og forhindrer blodpladerne i at klumpe sammen.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/to-alger-i-et-nyt-produkt/

En artikel om to alger i et produkt. Produktet hedder Algaex. Det kan bruges til detox , da algerne kan trække tungmetaller og giftstoffer ud af kroppen. Algerne styrker også immunforsvaret og fordøjelsen mv.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/det-lagrede-hvidloeg-til-dit-hjerte/

En artikel om hvidløg, der godt kan bruges til kredsløbet. Det skal være i en opløsning med vand, som har stået i 20 måneder. Her sker der en omdannelse af den mange svovlforbindelser, der findes i hvidløget.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/gronkal-er-superfood/

En artikel om grønkål. Det er en superfood, som indeholder mange gode omega-3 fedtsyrer, vitaminer og mineraler mv. Grønkål kan bruges som støtteterapi ved gigt, astma og autoimmune sygdomme.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/nyt-studie-viser-at-hvidlogsekstrakt-kan-formindske-hjertekarsygdomme/

En artikel om hvidløgsekstrakt, der kan mindske åreforsnævringer og bremse udviklingen af hjertekarsygdomme.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/studier-vider-at-gurkemeje-er-saerdeles-effektiv-engelsk/

En engelsk artikel om gurkemejes mange gode egenskaber og virkning på bla. kredsløbet mv.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/kaffe-og-hjertet/

En mini-diskussion af kaffe og dens sundhedsegenskaber. Nogle mener at kaffe gør hovedpulsåren stiv og fremmer hjerte- karsygdomme. Mange nationaliteter drikker kaffe uden at hovedpulsåren bliver stiv af det, så andre faktorer må spille ind.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/duften-af-de-rene-olier-til-krop-sind-og-and/

De æteriske olier fra Naturdrogeriet kan gøre gavn i hjemmet, psyken og lindre forkølelse. Rosmarinolie stimulerer kredsløbet. To dråber lavendelolie på puden skaber ro i et nervøst sind. Kan bruges af børn og voksne. Timian og pebermynteolie i et vandbad kan lindre en begyndende snue.  Børn bør ikke bruge metoden – kun unge, voksne og ældre.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/danske-eksperter-har-skabt-nye-produkter/

En artikel om 11 NANI helsepakker, som består af forskellige urter til alle problemstillinger i kroppen – også hjerte og kredsløbet. Serien er udviklet af phytoterapeuterne Kim Charles og Hanne Buchholtz.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/aesculaforce-forte-dokumenteret-effekt-ved-tunge-og-traette-ben/

En artikel om hestekastanjen til kredsløbet i benene. Hestekastanjen indeholder tanniner, som virker alment styrkende på venerne i benene.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/sadan-gar-du-en-stor-bue-uden-om-traette-tunge-ben/

En artikel om fransk maritim fyrnålebark til behandling af veneproblemer i benene, som giver trætte og tunge ben m.v. pga. et dårligt tilbageløb til hjertet. Active Legs fra New Nordic anbefales som behandling.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/der-fuskes-vildt-med-ginkgo-praeparater/

Ginkgo biloba virker godt ind på kredsløbsproblemer. Ofte kommer producenterne ikke Ginkgo ekstrakt i tabletterne og kunderne snydes.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/stress-0/

Har man stress kan man anvende tabletten Bio-Magnesium sammen med de adaptogene urter rosenrod, russisk rod, astragel og schisandra.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/nyheder-fra-det-indiske-husapotek/

I den indiske urtemedicin baseret på de ayurvediske principper er der tre produkter: Boswellia serata til fordøjelsen og inflammationer rundt omkring i kroppen, Ingefær til bla luftvejene og åndedrættet og curcumin (gurkemeje) til hjernen, nervesystemet og knogler, led og muskler mv. Der ligger meget filosofi bag den ayurvediske tankegang.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/sunde-sma-rode-kerner/

Granatæble bruges traditionelt set i madlavningen, men også i hudplejeprodukter. Granatæbler indeholder antioxidanten ellaginsyre, som beskytter huden mod UV-stråling og dermed tab af collagen og elastin, som er vigtige for at opretholde en sund og smuk hud. Firmaer som New Nordic og Urtegaarden anvender granatæble i deres cremer, masker og olier. Granatæble fremmer et sundt hjerte/kredsløb, virker hæmmende på akne og fremmer mænds sædkvalitet.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/de-store-laeremestre-fra-indien-og-forskere-fra-det-meste-af-verden/

En artikel om Cardiozal til hjerte-karsystemet og amla som anvendes i cardiozal. Amla støtter organer som leveren, kredsløbet, bugspytkirtelen, tarmen og huden mv. Indholdsstofferne er standardiseret i produktet Cardiozall. På denne måde skkrer man mængden af de aktive stoffer som er brugt i de kliniske studier, er til stede i kosttilskuddet. Produktet er gennemtestet og kontrolleret, så forbrugeren sikres den samme mængde af aktive stoffer og at doseringen er sikker at anvende.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/tomaten-dejlig-spise-og-alsidig-tilforsel-af-mikronaering/

Den røde tomat er sprængfyldt med mikronæringsstoffer. De gode næringsstoffer i tomaten mindsker inflammation, forbedrer immunsystemet og er med til at reducere hjerteproblemer. Tomaten har også en god effekt på huden, da indholdet af lycopen er med til at beskytte hudcellerne mod solens stærke stråler.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/alger-og-tang-i-danmark/

De sunde alger som findes i havet hører til noget af det sundeste, naturligste og næringsrige man kan spise i dag. De indeholder store mængder vitaminer, mineraler og proteiner. De medvirker til afgiftning, reducerer træthed, stress, vedligeholder huden, håret, hjernen og er med til at styrke hjernen, hjertet og knoglestrukturen mv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/haevede-ben-i-sommervarmen-eller-hele-aret-rundt/

Aesculaforce fra A. Vogel er udviklet til venekredsløbet i benene og modvirker væskeudsivninger i området, der opstår hvis tilbageløbet fra venerne ikke virker, som det skal. Aesculaforce er fremstillet af hestekastanje og fås både som tabletter og en gel til påsmøring på huden. Brug produktet kurmæssigt i 2-3 måneder og brug også gerne gelen to gange om dagen for optimal virkning. Derudover kan man lave venepumpeøvelser. Øvelserne vises i instruktionsvideoer på Youtube.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/ah-min-tomat-og-alle-dens-virkninger/

Tomatens gavnlige virkninger er dokumenteret i mange studier. Her har forsøgsdeltagerne dagligt spist 5-6 tomater eller tomatekstrakt. Tomater har en stor sundhedsmæssig effekt på hjerte-kredsløbet, huden og det metabolisk syndrom mv. Tomaten indeholder stoffet lycopen og er brugt som ekstrakt i kosttilskuddet SanoKardio.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/nar-nervesystemet-larmer-med-uro-og-tankemylder/

Firmaet New Nordic har udviklet et nyt produkt Active Nerves. Det er lavet af et standardiseret mandarin-ekstrakt. Citrusfrugter indeholder et stof, der hedder hisperidin og det har betydning for humøret, graden af ængstelse, indlæringen og hukommelsen. Stoffet hisperidin har også betydning for kredsløbet, da det beskytter karvæggene mod inflammation og kan sænke et højt blodtryk. Der er flere råd i artiklen til hvordan man får skabt ro i sit nervesystem.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/syv-ingredienser-som-stotte-til-dit-kredslob/

Hos mennesker i Asien og Mellemøsten har man set, at de havde færre kredsløbsproblemer. De har ikke haft råd til de samme goder som her i Vesten: biler, medicin og store mængder kød mv. De har cyklet på arbejde og har spist mange grøntsager, nødder og rødder. Nu er de ramt af de samme udfordringer som vi er i forhold til livsstilen. Ekstrakter fra urterne: Hvidløg, galangastængel, hvidtjørn, sort hvidløg, olivenblad, fransk maritim fyrrebak og sort kommenolie indgår i produktet Active Hearth og kan bruges til kredsløbet.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/det-gronne-bord-venter-dig/

Mange unge mennesker skal snart til mundtlig eksamen ved det grønne bord. En del af har eksamensskræk med hjertebanken og ord, der sidder fast i halsen og ikke kommer ud. Støtte og hjælp kan hentes i det Schweiziske produkt Padma NervoTib med indhold af ti forskellige tibetanske urter: kommen, myrobalan-frugt, lakridsrod, muskatnød, ægte kryddernellike, læge-alantrod, sichuanpeber, bukkehornsfrø, boswellia og dyvelsdræk. Kapslerne virker nerve- og stress-regulerende i kroppen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kan-dette-middel-hjaelpe-mod-hartab-hos-kvinder/

En del kvinder rammes af hårtab efter overgangsalderen og det kan være psykisk belastende. Forskerne ser i en ny undersøgelse, at pycnogenol kan hjælpe. Pycnogenol udvindes af barken fra fransk strandfyr (pinus pinaster). Stoffet pycnogenol styrker kredsløbet også i hovedbunden og kan medvirke til, at hårtætheden igen kommer tilbage.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/traet-aret-rundt-er-det-dig/

Der kan være mange årsager til at man kan føle sig træt året rundt. Mangel på næringsstoffer, lave jernniveauer i kroppen, for meget træning eller noget så simpelt som den måde man bruger sig selv på. Tag altid lægen med på råd, hvis du træthedsproblemer som ikke går væk. Man kan drikke smoothies som giver ekstra næring. Suppler med Eskio 3, Mivitotal eller Strath. Tag også gerne en Garpo-kur i en til tre måneder, som støtter immunforsvaret slimhinderne og fordøjelsen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/tomaten-en-basal-frugt-med-stort-sundhedspotentiale/

Tomaten er en dejlig spise i sommerens måltider og hele året. Dyrk dem gerne selv og opnå de store sundhedsfordele. I slutningen af tomat-sæsonen kan man lægge de grønne tomater til modning i et mørkt rum sammen med frugter. Tomaten indeholder stoffet lycopen, som modvirker inflammation, som ofte er forbundet med hjerte-karsygdomme. Suppler også med produktet SanoKardio, som er lavet på et tomatekstrakt.

 

 

Hjerte og kredsløb set i relation til åreforkalkning og inflammation

 

http://sund-forskning.dk/artikler/padma-28-en-meta-analyse/

Et hold forskere har lavet en meta-analyse af padma 28. Man undersøgte virkningen af padma 28 i forbindelse med behandlingen af vindueskiggersyndrom, der skyldes åreforkalkninger i benene eller i arterierne i bækkenet.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/melatonin-haemmer-betaendelse/

En artikel om melatonin, der regulerer kroppens døgnrytme. Forskerne har opdaget, at melatonin også kan bekæmpe inflammation og forebygge skader på hjertet efter en blodprop.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/lycopen-karotenoiden-i-kamp-mod-inflammationen/

Den positive side ved tilstanden inflammation er, at den er en naturlig del af kroppens immunforsvar, som går i gang, når kroppen fx har fået et sår. Her går en helingsproces i gang. Den negative side af inflammation udløses over tid af en dårlig livsstil med dårlig mad, rygning og manglende motion. Det skaber grobund for en inflammation over tid og giver grobund for hjertesygdom, diabetes mv. Stoffet lycopen er kraftig antioxidant, som findes naturligt i tomater. Produktet SanoKardio indeholder et naturligt tomatekstrakt og her viser forskningen at lycopen modvirker kroppens inflammatoriske processer.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/godt-nyt-til-dig-med-urolige-ben/

Rastløse og urolige ben kan være plagsomt. Pycnogenol (pinus pinaster) er lavet af barken fra den franske strandfyr. Pycnogenol virker karudvidende effekt på kroppen. Et hold forskere gav 45 forsøgspersoner pycnogenol i 4 uger og det gjorde en forskel. Forsøgsdeltagerne led alle af urolige ben.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/vindueskiggersyndrom-nar-det-gor-ondt-at-ga-en-tur/

En artikel om åreforkalkning. Åreforkalkning kan også påvirke benene og give vinduskiggersyndrom. EDTA anbefales som en af behandlingerne sammen med tips til kosten.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/aktive-ben-i-alle-aldre/

En artikel om kredsløbet i benene. Både ældre og yngre kan rammes af problemer med kredsløbet i benene både dem som sidder meget stille og sportsudøveren. Active Legs fra New Nordic anbefales som behandling.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/traet-af-at-kigge-pa-vinduer/

Oplever man smerter i sine ben, kan det muligvis skyldes åreforkalkninger og sygdommen vindueskiggersyndrom (claudiatio intermittens). Produktet hedder Padma Plus og det har i diverse forsøg udvist god effekt på problemstillinger i kredsløbet. Produktet er lavet ud fra en gammel tibetansk urteopskrift.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hvad-har-et-tomatekstrakt-med-skrobelige-karvaegge-at-gore/

Produktet Sano Kardio kan gøre en forskel for hjertet og kroppens tynde små blodkar. En enkelt kapsel har et indhold, der svarer til seks fuldmodne tomater og sammen med træning, god motion og sunde kostvaner er man godt på vej. Læs mere i artiklen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/smerter-i-benene-kan-vaere-areforkalkning/

Symptomer på smerter i benene kan stamme fra de små og store blodkar i benene og kan muligvis skyldes åreforkalkning. Lægen kan måle blodtrykket i benene. Har han ikke mulighed for det, så kan du få en henvisning til karkirurgisk afdeling som også kan gøre det. Undersøgelser viser, at man kan gå forkalkningen væk og undgå en amputation. Gode sundhedsvaner hjælper også. Læs mere i artiklen og bliv klogere på emnet.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/undga-at-areforkalkning-bliver-din-folgesvend/

Åreforkalkning er en sygdom, der rammer mange danskere og er skyld i mange dødsfald i den vestlige verden. Det skønnes at 250.000 danskere er ramt på den ene eller anden måde. Har man smerter i benene kan det muligvis være åreforkalkning. Få det undersøgt hos lægen. Daglige gåture gerne to gange om dagen kan hjælpe. Suppler med Sano Kardio, Ginkgo Biloba og Padma Plus. Alle gode urter til kredsløbet.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *