Linksamling om hjerte og kredsløb
September 10, 2018

 

Hjerte og kredsløb

 

https://sund-forskning.dk/artikler/u-turn-let-the-change-begin/

En artikel om Chris Mac Donald og livsstilsændringer. At foretage livsstilsændringer kræver det fokus og motivation og i sidste ende gavner det hele kroppen også hjertet og kredsløbet.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/arne-astrup-om-uffe-ravnskovs-paastande-om-kolesterol/

Uffe Ranskov diskuterer i denne artikel kolesterolmyten – hvad er fup og hvad er fakta?

En gratis e-bog (kompendium) om hjerte og kredsløb. Kompendiet hedder ”Hånden på hjertet” og er forfattet af biopat og phytoterapeut, Birgith Brog.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/nar-musikken-breder-sig-over-sygesengen/

Klassisk musik af Niels Eje kan bruges under sygdom og hvis man er indlagt på hospital. Musik skaber ro, virker beroligende og skaber opmuntring. Musikken har også en god virkning på hjerte- og kredsløbet.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/musik-som-et-smertelindrende-og-helbredende-vaerktoj-2/

Lyd- og sangterapeut, Anne Ryom står bag et musikkoncept, der kan bruges til smertelindring og helbredende værktøj.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/stressfaser/

En artikel om stress-faserne (1-4). Binyremenneskerne kommer nemmere i stress, da de ofte styrter rundt og overkommer end masse uden af mærke egne symptomer på stress.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kolde-og-varme-bade-som-terapi/

Brusebadet kan bruges terapeutisk, da det gavner hjertet og kredsløbet. Tolerancen for temperatursvingningerne fra person til person. Personer med visse sygdomme bør helt undgå at tage kolde- og varme bade i kombination,

 

https://sund-forskning.dk/artikler/naturligvis-om-udrensning/

En samling af noter fra ugebladet søndag omkring årene 2003. Her er masser af tips til detox og udrensning bla om vand, Alma Nissens kartoffelkur og meget mere.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/oereakupunktur-den-franske-metode/

En artikel om øreakupunktur ved Rikke Godthjælp. Øreakupunktur kan bruges til at styrke immunforsvaret, ved kredsløbssygdomme, fertilitetsproblemer, hormonelle ubalancer og meget mere.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/sauna-infraroed-og-til-pakke-sammen-0/

En artikel med links, hvor man kan læse som infrarød sauna, der gør en forskel for krop og sjæl.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/mand-dig-nu-op/

En artikel af Torben Bremann om mænd, kost, motion, motivation og livsstilsændringer. Mænd har flere livsstilssygdommen end kvinder, lever kortere tid og bliver oftere indlagt end kvinder. Artiklen giver tips til hvad der motiverer mænd.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/danske-eksperter-har-skabt-nye-produkter/

En artikel om 11 NANI helsepakker, som består af forskellige urter til alle problemstillinger i kroppen – også hjerte og kredsløbet. Serien er udviklet af phytoterapeuterne Kim Charles og Hanne Buchholtz

 

https://sund-forskning.dk/artikler/syv-af-de-staerke-til-opbygning-for-alle-aldre/

En artikel om aminosyreterapi, der skaber god virkning for småt spisende, sportsfolk, stressramt o.m.a. Der er i øvrigt rigtig mange gode sundhedsfordele ved aminosyreterapi.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kom-med-til-qi-party-og-mod-foraret-fuld-af-energi/

En artikel om Qi-gong, som styrker menneskets sundhed. Der er rigtig mange Qi-gongdyrkere verden over.

 

Hjerte og kredsløb relateret til fedtsyrer

 

https://sund-forskning.dk/artikler/stabil-fiskeolie-med-pufanox-systemet/

En artikel bygget på diverse studier om hvordan omega-3 fedtsyren pufanoxsystemet i fællesskab kan stabilisere olien, så den fortsat bevarer de sundhedsfremmende egenskaber.

 

 

https://sund-forskning.dk/artikler/sa-let-kan-du-mindske-din-risiko-for-hjertesygdom/

En artikel om produktet Bio-Marin plus, der er lavet af frie fedtsyrer, der giver en hurtigere og stabil optagelse af omega-3 fedtsyrerne til gavn for kredsløbet. Q10 og magnesium omtales også

 

https://sund-forskning.dk/artikler/lev-laengere-med-fiskeolie/

En artikel om omega-3 fedtsyrer. Forskning har vist, at ældre kan ved høj indtagelse nedsætte deres dødelighed med 27% ved at indtage mange fedtsyrer.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/effekt-af-eskimo-3-paa-kredsloebet/

En artikel om flydende eskimo 3 fiskeolie, som efter kort tid og 6 måneder har vist sig have en signifikant betydning for kredsløbet. Der er et link ud til en undersøgelse.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/lecithin-til-huden-og-til-resten-af-kroppen/

En artikel om fedtstoffet lecithin, som er medlem af gruppen af fosfolipider. Lecithin er også god for huden og her kan man tage produktet EPA-GLA og få alle fedtstofferne i en samlet pakke.

 

Forskning har vist at fiskeolie kan dæmpe inflammatoriske tilstande i kroppen og lindre ømme led hos patienter med gigtsygdomme.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/nyt-hab-ved-tidlig-demens-nyt-hab-ved-alzheimer/

En artikel om den orthomolekylære og funktionelle medicin i forhold til behandlingen af alzheimers. Sygdommen har ikke kun en årsag med mange. Her kan man gå ind og hjælpe med at tilføre de rette stoffer.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/krill-lyskrebs-med-saerlige-egenskaber/

En artikel om fedtsyrer fra krill lyskrebs fra de antarktiske egne. Der er lavet forskning på Neptune Krill oil og den viser, at fiskeolien optages lettere i kroppen pga. de fosfolipbundne omega-3 forbindelser.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/cholin-forebygger-fedtlever/

En artikel om fedtstoffet cholin. Mangel på cholin kan være med til at udvikle fedtlever. Det kan også ske, hvis man ikke er alkoholiker.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/en-enkelt-fedtsyre-er-ikke-nok/

En artikel om alle de mange forskellige fedtsyrer vi som mennesker ikke kan undvære i vores daglige kost. Alle fedtsyrer omtales lige fra omega-3, 6, 7 og 9.

https://sund-forskning.dk/artikler/den-gode-den-onde-og-den-grusomme/

En velunderbygget artikel om kolesterol. LDL-kolesterolet er det farlige kolesterol, når det er oxideret. Er det ikke oxideret, så fungerer det som en antioxidant og er med til at modvirke det skadelige.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/det-saerlige-ved-muslingeolie/

En artikel om den originale muslingeolie fra New Zealand. Olien skiller sig ud fra andre fedtsyrepro-dukter, da den hæmmer de dårlige prostataglandiner i at udvikle inflammation i led og luftveje.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/stot-hjernen-og-leveren-med-cholin/

En artikel om fedtsyren cholin. Denne fedtsyre er forstadiet til neurotransmitteren acetylcholin i hjernen. Den spiller en særlig rolle for muskelkontrol og hukommelse.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/her-er-de-fedtsyrer-du-skal-spise-hver-dag/

En artikel med en gennemgang af alle de forskellige fedtsyrer vi bør spise hverdag for at kunne opbygge cellemembranerne i kroppen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/baeredygtig-fiskeolie-er-det-nye-sort/

En artikel med en diskussion af kvaliteten af de forskellige fiskeolier, der findes på markedet.  Man bør kigge efter totoxværdier og harskningsgrad dvs hvor rene og holdbare de er med vægt på bæredygtighed.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fiskeolie-hjaelper-hjertet-med-at-hele/

En artikel om fiskeolien Bio-Marin Plus, der i forskning har vist at den kan være med til at hele hjertet op efter et hjerteanfald. Hjertet bliver bedre til at pumpe blodet rundt og der dannes mindre arvæv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/omega-3-fedtsyrer-forebygger-nedsat-synsevne/

En artikel om fiskeolien Bio-Marin, der i forskning har vist sig kunne forbedre AMD, som er en aldersbetinget degeneration af den gule plet i øjet. AMD findes især blandt ældre og er svær at behandle.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/spot-paa-fedtsyrer/

En artikel om med 5 grunde til at indtage fiskeolie. Fiskeolie sænker høje niveauer af triglycerider, virker blodfortyndende, sænker et højt blodtryk, hæmmer inflammation og stabiliserer hjerterytmen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/bliv-klogere-paa-dit-kolesterol/

En artikel om kolesterol. Hjerte-karsygdomme er den næst hyppigste dødsårsag i Danmark pga dårlig livsstil og åreforkalkning. Man skal være opmærksom på det farlige LDL-kolesterol og spise omega-3 fedtsyrer.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/okologisk-og-baeredygtig-krillolie/

En artikel om krillolie fra de kolde arktiske egne. Krillolien produceres bæredygtigt og tager hensyn til miljøet.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fiskeolie-kan-beskytte-mod-ny-form-kolesterol/

En artikel om det farlige triglycerid blodfedt. Her kan man tage Bio-Marin Plus, som indeholder omega-3 fedtsyrer, folinsyre og B12. På denne måde sikrer man sig et sundt kredsløb.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/bevar-din-hjerne-vel-og-dom-alderdommen-ude/

En artikel om demens og aldersrelaterede hovedsygdomme. Man kan forebygge ved at indtage EPA og DHA-fedtsyrer. Flere undersøgelser viser at et højt indtag af EPA-fedtsyren har en særlig positiv effekt på hjernens funktioner.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/handen-pa-hjertet-og-kredslobet/

En artikel om hjertet og kredsløbet, hvor sygdomme i hjertet og kredsløbet er en stor dræber. I artiklen gives forskellige tips til hvordan man kan forebygge med gode fiskeolier, hvidløg og urter.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/tinnitus/

En artikel om tinitus (øresusen). Bio-biloba kan bruges til sygdommen, hvis det kan relateres til kredsløbet.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/forskere-giver-thumbs-up-for-aeldre-hjerner-som-er-ved-at-sta-af/

En artikel om Ginkgo Biloba, som har vist sig at have en rigtig god effekt på blodgennemstrømningen i hjernen, da produktet virker karudvidende og forhindrer blodpladerne i at klumpe sammen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kokken-og-biopaten-knaek-nodden-og-lev-laengere-eller-sundere/

En artikel om nødder. De indeholder mange gode omega-3 fedtsyrer og så har de en stabiliserende effekt på nattesøvnen og immunforsvaret. De stabiliserer også kolesterolniveauerne.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/husk-ogsa-din-daglige-vitaminpille-til-luftvejene/

En artikel om luftvejene. Lungefunktionen daler med stigende alder. Til at styrke sine luftveje kan man tage sort peber. Det virker slimdrivende og styrker immunforsvaret.

https://sund-forskning.dk/artikler/gronkal-er-superfood/

En artikel om grønkål. Det er en superfood, som indeholder mange gode omega-3 fedtsyrer, vitaminer og mineraler mv. Grønkål kan bruges som støtteterapi ved gigt, astma og autoimmune sygdomme.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hjaelp-til-at-lindre-dine-smerter/

En artikel om lindring af smerter i øjne, led og mund. Problemstillingen kan skyldes mangel på fedtsyrer og her kan Bio-Marin Naturel bruges med indhold af gode omega-3 fedtsyrer EPA og DHA.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/na%cc%8ar-et-hvidlog-ga%cc%8ar-i-sort/

En artikel om hvidløg som har effekt på mange funktioner i kroppen herunder som bakteriedræber, men også på kredsløbet og kolesterolniveauerne i blodet.

 

Hjerte og kredsløb relateret til generelle problemstillinger

 

Blødende tandkød kan minimeres ved at tage tilskud af coenzym Q10. Mange tandlæger er begyndt at interessere sig for Q10 og behandle med tilskud af coenzym 10.

 

En artikel om magnesium, som i forskning viser kan hjælpe med til at bringe et for højt blodtryk ned. Det er ofte et snigende problem for os som vi bliver ældre.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/migraene/

En artikel om migræne som skyldes, at der er mange faktorer på spil i kroppen så som spændinger, problemer i hormonsystemet og i kredsløbet o.m.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/astmatisk-bronchitis/

En artikel om astmatisk bronkitis, hvor man kan bruge forskellige homøopatiske midler til behandling.

 

En artikel om den kinesiske urt – Astragel, som kineserne normalt har brugt til nyrerne. Urten kan også bruges til hjerte- og kredsløbsproblematikker.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/har-du-raynauds-syndrom/

Ginko Biloba har vist sig at hjælpe på Raynauds Syndrom, som er en kronisk lidelse. Symptomerne er isende kolde hænder, der skyldes dårlig blodgennemstrømning i blodkarene og de fine kapilærer.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/stof-gor-aeldre-hjerner-yngre/

En artikel om Ginkgo biloba, hvor planteekstrakt fra denne plante i forsøg var med til at forbedre arbejdshukommelsen hos ældre kvinder.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/padma-28-en-meta-analyse/

Et hold forskere har lavet en meta-analyse af padma 28. Man undersøgte virkningen af padma 28 i forbindelse med behandlingen af vindueskiggersyndrom, der skyldes åreforkalkninger i benene eller i arterierne i bækkenet.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/godt-nyt-til-demente-og-deres-parorende/

En artikel om Ginkgo biloba, som har vist sig at være god til adfærds- og psykologiskeproblemstillinger hos demente personer, da Ginkgo biloba virker blodfortyndende og karudvidende.

 

Http://sund-forskning.dk/artikler/sa-let-kan-du-beskytte-dig-mod-hjertesvigt/

En artikel om D-vitamin, hvor forskningen diskuterer hvad der præcist er med til at forebygge hjertesvigt. Man mener, at D-vitaminet hæmmer inflammationsprocesserne i hjertet. D-pearls anbefales.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/melatonin-haemmer-betaendelse/

En artikel om melatonin, der regulerer kroppens døgnrytme. Forskerne har opdaget, at melatonin også kan bekæmpe inflammation og forebygge skader på hjertet efter en blodprop.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/homoopati-til-hjerte-og-kredslob-sovn-og-urinveje/

En artikel om homøopati til hjertearytmi. Man kan supplere med ekstra magnesium, da magnesium også har en afslappende virkning på hjertemusklen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/der-fuskes-vildt-med-ginkgo-praeparater/

Ginkgo biloba virker godt ind på kredsløbsproblemer. Ofte kommer producenterne ikke Ginkgo ekstrakt i tabletterne og kunderne snydes.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/aesculaforce-forte-dokumenteret-effekt-ved-tunge-og-traette-ben/

En artikel om hestekastanjen til kredsløbet i benene. Hestekastanjen indeholder tanniner, som virker alment styrkende på venerne i benene.

https://sund-forskning.dk/artikler/sadan-gar-du-en-stor-bue-uden-om-traette-tunge-ben/

En artikel om fransk maritim fyrnålebark til behandling af veneproblemer i benene, som giver trætte og tunge ben m.v. pga. et dårligt tilbageløb til hjertet. Active Legs fra New Nordic anbefales som behandling.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/dansk-undersogelse-viser-at-sukker-skader-kredslobet/

En artikel om sukker. Undersøgelser viser at årsagen til stor trang til at spise mere sukker end gavnligt skyldes en chrommangel. ChromPrecise anbefales som en behandling af problemet.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/rodvin-er-sundt/

En artikel om rødvin, som i humane forsøg har vist sig være gavnlig for hjerte-kredsløbet grundet indholdet af stoffet resveratrol, som virker styrkende på hjerte-kredsløbet.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hold-hovedet-koldt-og-taeerne-varme/

En artikel om Biobiloba, der viser sig at være god til blodgennemstrømningen både i hjernen og fødderne. Styrker hjerte- karkredsløbet

 

https://sund-forskning.dk/artikler/vindueskiggersyndrom-nar-det-gor-ondt-at-ga-en-tur/

En artikel om åreforkalkning. Åreforkalkning kan også påvirke benene og give vinduskiggersyndrom. EDTA anbefales som en af behandlingerne sammen med tips til kosten.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/pas-pa-dit-hjerte-kvinde/

En artikel om kvinder og hjerte-kardødsfald. Flere kvinder end mænd dør af hjerte-karsygdomme. Coenzym Q10 anbefales som forebyggelse.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/aktive-ben-i-alle-aldre/

En artikel om kredsløbet i benene. Både ældre og yngre kan rammes af problemer med kredsløbet i benene både dem som sidder meget stille og sportsudøveren. Active Legs fra New Nordic anbefales som behandling.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/bliver-du-let-svimmel-nar-du-rejser-dig/

En artikel om svimmelhed, når man rejser sig. Svimmelhed kan skyldes at blodtilførslen til hjernen ikke når frem pga. åreforkalkning. Produktet Bio Biloba anbefales som behandling.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/aareknuder-traette-ben-og-veneproblemer

En artikel om Venokan fra Pharmanord. En nedsat venefunktion i benene skyldes væskeudtømninger til blodkarene med efterfølgende uro, smerter og tunge ben. Produktet er fremstillet af hestekastanjer.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kolesterol-medicin-kan-give-problemer/

En artikel om de mange danskere, som dagligt tager kolesterolsænkende medicin – de såkaldte statiner. Statinerne sænker også Q10 niveauerne. Det anbefales at tage coenzym Q10 som behandling.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/effektiv-behandling-mod-vaeskeophobning-i-benene/

En artikel om Pycnogenol til væskeophobninger i benene. Mange bærer kompressionsstrømper for at holde væskeophobningerne i benene på afstand. I et 10 ugers forsøg så man, at væskeophobningerne forsvandt ved at bruge pycnogenol.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/handen-pa-hjertet-og-kredslobet/

En artikel om hjertet og kredsløbet, hvor man kan bruge Konjac glucomanan til at forebygge hjertekarlidelser, da man så opnår vægttab mv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/saenk-dit-kolesterol-med-zerochol/

En artikel om forhøjede kolesterolværdier og det farlige LDL-kolesterol. Produktet Zerochol kan bidrage med at få kolesterolværdierne ned.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kredsloebsproblemer/

En artikel om kredsløbsproblemer, hvor de gives en stribe af gode råd til hvordan man håndterer dette ved at indtage gode vitaminer, mineraler og fedtsyrer. Produktet Gingko Biloba nævnes også.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/oedemer/

En artikel om diverse kurforslag til behandling af ødemer. Urten ginkgo biloba anbefales også.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/betaendt-tandkod-gar-lige-i-hjertet/

En artikel om betændt tandkød. Behandles betændt tandkød ikke, kan bakterierne fra betændelsen vandre til hjertet og skabe problemer der. Produktet coenzym Q10 anbefales både som behandling og forebyggelse.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/roedvins-mange-gode-sider

En artikel om rødvin og dens mange gode egenskaber. Stoffet resveratrol i rødvin styrker hjertet og er med til at forebygge hjerte- karsygdomme.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/det-homoopatiske-hjorne-zerochol-saenker-dit-kolesterol/

En artikel om det homøopatiske middel zerochol, der er et supplement til kolesterolmedicin. Produktet kan også bruges alene. Det indeholder plantesteroler fra fyr, solsikke, majs, raps og soja.

https://sund-forskning.dk/artikler/det-lagrede-hvidloeg-til-dit-hjerte/

En artikel om hvidløg, der godt kan bruges til kredsløbet. Det skal være i en opløsning med vand, som har stået i 20 måneder. Her sker der en omdannelse af den mange svovlforbindelser, der findes i hvidløget.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/nyt-studie-viser-at-hvidlogsekstrakt-kan-formindske-hjertekarsygdomme/

En artikel om hvidløgsekstrakt, der kan mindske åreforsnævringer og bremse udviklingen af hjertekarsygdomme.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/studier-vider-at-gurkemeje-er-saerdeles-effektiv-engelsk/

En engelsk artikel om gurkemejes mange gode egenskaber og virkning på bla. kredsløbet mv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/valnoedder-nedsaetter-risikoen-diabetes-og-hjertesygdomme/

En kort artikel om et valnøddestudie, der blev bragt i sund-forskning julen 2013. Der er et link over til studiet.

 

Hjerte og kredsløb relateret til overvægt og diabetes 

 

https://sund-forskning.dk/artikler/bonner-hjaelper-mod-overvaegt-og-diabetes/

En artikel som taler om gode resultater i forbindelse med en LCHF-diæt, hvor man har spist mange bønner til hvert måltid. Blodsukkeret er blevet stabiliseret og sukkersyge er blevet forhindret i at opstå – et gennembrud.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hojt-blodsukker-kan-forringe-din-hukommelse/

Forskerne har fundet ud af, at det er vigtigt at have et stabilt blodsukker dagen igennem. Bliver blodsukkeret for højt kan det gå ind og påvirke vores evne til at huske.

 

En artikel om pycnogenol (pilebark). Den kan bla. Bruges til sårheling hos diabetikere og er også god til hjertet og kredsløbet.

 

En artikel om alfa-liponsyre. Stoffet spiller en vigtig rolle i kontrollen af diabetes – især for de store iltnings- og inflammatoriske ændringer, der opstår i forbindelse med diabetes.

En artikel om metabolsk syndrom. Artiklen ligger i pdf-format og kan downloades.

 

En artikel, der diskuterer brugen af magnesium i forhold til at kunne forebygge metabolsk syndrom (overdreven fedme).

 

En undersøgelse har vist, at Bio-pycnogenol kan bedre helbredet hos personer, der har metabolisk syndrom. Mavefedt, blodfedt, kolesterol, blodtryk og fasteblodsukker bedres ved indtagelse af Pycnogenol sammen med motion.

 

Hjerte og kredsløb relateret til Q10

 

https://sund-forskning.dk/artikler/de-lose-taenders-sygdom-findes-der-en-naturlig-kur/

Tilskud af coenzym Q10 kan modvirke parodontose, løse tænder og at bakterierne i mundhulen vandrer til hjertet og skaber blodprop og infektion.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/sadan-undgar-du-at-dit-hjerte-bliver-stift/

Hjerte-fibrose med dannelse af arvæv i hjertet kan mindskes, hvis man indtager Q10 og selen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/giv-dit-hjerte-nye-kraefter/

En artikel om coenzym Q10 og selen, som både redder liv og forebygger hjertesvigt, så der er færre der dør af hjertesvigt. Coenzym Q10 og selengær anbefales som behandling.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/energi-til-hjertet-sadan-vaelger-du-den-rigtige-kilde/

En artikel om hvordan man kan få ekstra energi til hjertet ved at tage coenzym Q10. Vi har et lager af Q10 til rådighed i kroppen, men med stigende alder daler de og det gør energien også.

 

En artikel om det energiskabende stof coenzym Q10, der hjælper mod kronisk hjertesvigt. Sammen med den traditionelle hjertebehandling kan man forebygge bedre med coenzym Q10 og opnå færre hospitalsindlæggelser mv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/nu-kan-man-sende-hjertesvigt-patienter-til-genopladning/

En artikel om coenzym Q10 der giver patienter ny energi og livskraft uden piller og operation. Coenzym Q10 omtales som behandling.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/pas-pa-dit-hjerte-isaer-til-jul/

En artikel om julestress mv. Det kan belaste hjertet unødigt og især ældre mennesker skal være varsomme. Coenzym Q10 anbefales som behandling sammen med den almindelige hjertebehandling.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/selen-og-q10-gar-lige-i-hjertet/

En artikel om selen og Q10, der går lige i hjertet, da begge stoffer beskytter hjertet mod oxidativt stress. Især sportsfolk har stor gavn af dette. Produkterne Bioquinone Q10 og SelenoPrecise anbefales.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hurra-hormonerne/

En artikel om Q10 og andre kosttilskud man kan bruge i fx overgangsalderen, når energiniveauerne er lave. Q10 virker og ind på hjertefunktionen. Q10 Bioquinone anbefales mv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/svensk-undersogelse-giver-masser-af-hab-til-de-aeldre/

En artikel om selen og Q10, hvor forskerne har fundet ud af at ældre med fordel kan tage en kombination af selen og Q10 og samtidig forebygge hjerte-karsygdomme.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/populaert-energipraeparat-beskytter-mod-hjerteskade/

En artikel om coenzym Q10, som øger energiomsætningen og beskytter hjertet ved mulige skadevirkninger af hård træning.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/derfor-virker-coenzym-q10-mod-arvelig-nervesygdom/

En artikel om coenzym Q10, hvor forskerne har påvist at personer med den meget sjældne arvelige nervesygdom Fridreichs Ataksi.

 

Mange mennesker går ofte galt i byen og erfarer, at det Q10 produkt de har købt slet ikke virker. De skal tage den rigtige type og det er ubiquinon med dokumenteret virkning.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kronisk-traethed-skyldes-defekte-energifabrikker/

En artikel om kronisk træthed, der især rammer kvinder i 30-40-årsalderen. Årsagen hertil skyldes defekte energifabrikker i kroppen – mitokondrier. Et tilskud af coenzym q10 anbefales som behandling.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kan-q10-mindske-den-skadelige-virkning-af-elitesport/

En artikel om coenzym Q10, hvor elitesportsudøvere med fordel kan tage et tilskud af Q10 for at beskytte sig imod vævsskader i hjertet som følge af hård træning.

 

En artikel om fibromyalgi, hvor man har diffuse muskel- og ledsmerter. Noget tyder på at sydommen også kan spores tilbage til en q10 mangel. Et tilskud af Q10 kan gøre en forskel.

 

En artikel om coenzym Q10 til metabolisk syndrom. Syndromet kaldes også for syndrom X.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/q10-betydning-for-fedtforbraending-og-sportspraestationer/

En artikel om coenzym Q10, hvor vores energiproduktion falder fra 20-årsalderen. Mange mærker det især efter 40-50 års alderen. Kolesterolsænkende medicin kan også sænke niveauerne.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/dansk-undersogelse-derfor-giver-statiner-smerter-i-musklerne/

En artikel om coenzym Q10, hvor flere og flere patienter er ved at få øjnene op for at Q10 kan hjælpe på muskelsmerter som følge af behandling med kolesterolsænkende medicin.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/mindre-kolesterol-med-q10/

En artikel om Q10, hvor behandlinger med kolesterolsænkende medicin gøres bedre ved at indtage Q10.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fa-gang-i-energien-og-styrk-hjertet-kroppens-centrale-motor/

En artikel med en gennemgang af coenzym Q10. Q10 er vigtig for vores energiomsætning og uden stoffet ville vi falde døde om på stedet.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/danske-hjertelaeger-supplerer-behandling-med-q10/

En artikel om Q10, hvor lægerne på Rigshospitalet er begyndt at supplere hjertemedicinen med Q10 til den almindelige medicin.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hjertesvigt-q10/

En artikel om det energiskabende stof Q10, der hjælper mod kronisk hjertesvigt. Stoffet øger energiomsætningen i kroppens celler, giver bedre livskvalitet, færre indlæggelser og nedsat dødelighed.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/coenzym-q10/

En artikel om Q10, som er kroppens vigtigste energireserve. Dalende niveauer kan skyldes at visse sygdomme. Q10 manglen vil gå ud over væv, som har høj stofskifteaktivitet, så som immunforsvaret, hjertet, musklerne, maveslimhinden, tandkødet mv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kun-en-slags-q10-kan-dokumentere-en-virkning/

En artikel om coenzym Q10, som findes i 2 versioner, som hedder ubiquinon og ubiquinol. Det er dog kun ubiquinon, som har vist sig at have en gavnlig effekt.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/skru-op-livets-blus/

En artikel om Q10, som ikke kun viser sig at have en gavnlig effekt på energiomsætningen i kroppen, men også på den almene livskvalitet, da tandkødsproblemer og hjerte problemer løses blandt mange.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/q10-energipillen-der-blev-til-hjertemedicin/

En artikel om Bio-quinon Q10. Da den blev lanceret på markedet, dukkede nye Q10 præparater op. Bio-Quinon viste sin overlegenhed, da den trænger bedre ind i kroppen og blodbanerne.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/q10-2/

En artikel om Q10. Med alderen aftager mængden af naturligt Q10 i kroppen og det kan mærkes på energiniveauerne. De unge mærker ikke dette så meget, da de fortsat har gode reserver af Q10 i deres kroppe.

 

En artikel om selen og Q10. I forskningen har man fundet ud af af selen og Q10 sammen gavner mænd med nedsat fertilitet og dårlig sædkvalitet.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/q10-mindsker-bivirkninger-hos-statinbehandlede/

En artikel om Q10. Forskning viser at patienter som for kolesterolsænkende medicin har stor gavn af også at få tilskud af Q10, da medicinen påvirker Q10 niveuerne i kroppen hos de statinbehandlede.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/aeldre-nedsaetter-deres-doedelighed-med-selenoprecise-og-bio-quinone/

En artikel om bioquinone og selenoprecise, hvor en undersøgelse fra Sverige viser sig at kunne halvere ældres dødelighed med 50% ved at indtage bioquinone og selenoprecise.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/q10-og-pycnogenol-til-kredsloebet/

En artikel om pygnogenol og Q10, som er en effektiv hjertekombination. De to stoffer beskytter effektivt kredsløbet.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/statinbehandlede-har-gavn-af-q10/

En artikel om den kolesterolsænkende medicin Simvastin. Medicinen giver muskelsmerter. Nu har forskerne fundet ud af, at det også skyldes mangel på Q10. Behandling ekstra Q10 tilskud.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/aktivt-q10-saenker-det-farlige-kolesterol/

En artikel om Q10 hvor regelmæssig indtagelse af coenzym Q10 er med til at reducere det farlige LDL-kolesterol i blodet.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/q10-foerste-laegemiddel-til-behandling-af-hjertesvigt-i-over-10-aar/

En artikel om forsøg, som halverer dødeligheden betydeligt som følge af hjertesvigt ved at indtage coenzym Q10.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/gennembrud-indenfor-kardiologi-ny-behandling-halverer-risikoen-doe-af-hjertekar-sygdomme/

En artikel om en kombinationsbehandling med selen og Q10, der i undersøgelser viser sig at kunne halvere ældres risiko for at dø af hjertesvigt. Samtidig får hjertet et boost, der øger pumpekraften.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/nu-er-der-hab-for-dem-med-hjertesvigt/

En artikel om coenzym Q10, der har en lovende og effektiv behandling af kronisk hjertesvigt. Patienterne kan fordoble overlevelsen og halvere risikoen for at få et større hjertetilfælde.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/dansk-hjerteforsker-ny-potentiel-behandlingsform-af-hjertesvigt/

En artikel om Bio Quinone Q10 til behandling af hjertesvigt. Q-Symbioundersøgelsen omtales.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/svenske-forskere-bag-banebrydende-ny-behandling-styrker-hjertet-og-halverer-aeldres-doedeligh/

En artikel om coenzym Q10, der blev brugt i en undersøgelse af en svensk gruppe patienter fra Kisa. Patienterne fik en kombinationsbehandling med selen og Q10 og halverede risikoen for at få hjertesvigt.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/raske-hjerter/

En artikel om coenzym Q10 til hjertepatienter, der også er i behandling med statiner. Det viser sig imidlertid, at statinerne er med til at sænke Q10 niveuerne, der produceres i leveren og det kan give smerter.

https://sund-forskning.dk/artikler/banebrydende-hjerteforskning-ryddede-bts-forside/

En artikel om banebrydende forskning, der ryddede BT’s forside. Q-Symbio-forsøget omtales, hvor der blev givet en kombinationsbehandling med selen og Q10 til hjertepatienter.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hjertepatienter-er-vilde-med-fiskeolie-biloba-og-q10/

En artikel om hjertepatienter, der benytter sig af naturmedicin som fiskeolie, ginkgo biloba og Q10. Q10 er den mest benyttede naturmedicin.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/pycnogenol-og-q10-styrker-hjertet-og-saenker-blodtrykket/

En artikel om forsøg med pycnogenol og Q10, hvor en kombination af stofferne kan være med til at forbedre hjerte-karsundheden betydeligt.

 

Hjerte og kredsløb relateret til træning

 

https://sund-forskning.dk/artikler/energidrikke-braender-dig-af/

En artikel om de mange energidrikke, der hyppigt indtages i træningscentrene og i løbet af dagen. De indeholder alt for meget koffein og sukker og især børn og unge har svært ved at tåle dem. De påvirker også hjerte- kredsløbet.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/handtering-af-doms-og-maelkesyre/

En artikel om ophobning af mælkesyre i kroppen under træning med høj intensitet. Artiklen kommer med tips til at komme i DOMS – ”Delayed onset muscle soreness”, så man undgår at blive alt for øm under træning.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/saet-et-plaster-pa-din-akutte-sportsskade/

En artikel om FIT-plasteret til sportsskader. Det hurtigt sætter gang i restituering og regenerering af kroppen. Materialet i FIT-plasteret øger også iltoptagelsen og blodgennemstrømningen i huden og muskelvævet.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/genopliv-din-traening/

En artikel om at anvende elektricitet til at stimulere musklerne under træning. Denne træningsform gavner hjerte og kredsløb og styrker hele kroppen. 20 minutter om ugen med denne træningsform skulle være nok.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/doed-i-en-wienervals/

Gigtpiller og sport kan være en livsfarlig cocktail. Produktet Bio-Sport, der indeholder to fedtsyrer og en række vitaminer og mineraler kan forebygge.

 

Hjerte og kredsløb relateret til vitaminer, mineraler, antioxidanter og urter

 

https://sund-forskning.dk/artikler/jern-kan-man-fa-for-meget/

En artikel som diskuterer jernstatusen hos mænd og kvinder. Forskerne er fortsat i tvivl, men noget tyder på at en høj jernstatus hos mænd øger chancerne for at få hjertesygdom.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/vidste-du-om-vitamin-k/

En artikel om K-vitaminet. K-vitaminet dannes t i tyndtarmen og er fedtopløseligt. Får man ikke nok K-vitamin under opvæksten kan det give svage knogler senere i livet. K-vitamin virker også positivt på hjerte- og kredsløbet.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/julestress-det-kender-jeg-ikke-til/

En artikel om rosenrod (Arctic Root) som et bud til bedre at kunne håndtere den travle juletid. Rosenrod normaliserer alle kroppens funktioner.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/saenk-dit-kolesterol-pa-den-naturlige-made/

En artikel om rødris, som viser sig at kunne blokere mængden af kolesterol, der dannes i leveren.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/et-bedre-kolesterol-tal-med-rode-ris/

En artikel om høje kolesteroltal. Medicin til behandling af for høje kolesterolniveuer i blodet hæmmer Q10 niveuerne. Rødris virker på leveren og er med til at hæmme den mængde der dannes i leveren.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/d-vitamin-bedrer-markoerer-hjerte-karsygdom/

En artikel om D-vitamin og stigningen i forekomsten af type-2 diabetes verden over.D-vitamin virker bedrende på triglycerid, HDL-kolesterollet og fasteblodsukkeret.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/d-vitamin-saenker-blodtrykket-og-risikoen-hjerte-karsygdom/

En artikel om D-vitamin, hvor forskningen viser, at længere varende lave niveauer af D-vitamin i blodet kan give forhøjet blodtryk og øge risikoen for hjerteanfald.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/multivitaminer-forebygger-risiko-hjerte-karsygdom/

En artikel om multivitaminer, der i forskning har vist at de mindsker kvinders chancer for at udvikle hjerte-karsygdomme.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fire-staerke-urter-styrker-kroppen/

En artikel om russisk rod, ginseng, rosenrod og schisandra, der er i tabletten OmniVital. Urterne her virker adaptogent på kroppen og på hjertet og kredsløbet.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/mineralet-som-beskytter-mod-hjertesygdom-og-diabetes/

En artikel om magnesium, som i forskning har vist sig kunne beskytte mod hjertesygdomme. Generelt kan man sige at vores indtagelse af magnesium i kosten er dalet. Vi fik mere før i tiden.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/luk-op-for-sluserne/

En artikel om forskellige mineraler og urter til kredsløbet herunder pycnogenol.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/pycnogenol-0/

En artikel om pycnogenol fra den franske strandfyr. Af barken udvindes et ekstrakt med høje niveauer af antioxidanter, der virker på kredsløbet, huden, forebygger pollenallergier og hæmmer inflammation. Bio-Pycnogenol omtales.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/alle-med-kroniske-problemer-har-brug-for-hjaelp-fra-de-adaptogene-urter/

En artikel om de adaptogene urter, der virker bredt ind på stress, psyke, fysisk, træthed og hjerte og kredsløb.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/dette-vitamin-spiller-hidtil-ukendt-rolle-for-dit-hjerte/

En artikel om D-3 vitamin som i forskning har vist sig at være godt for hjertet samt at have en beskyttende effekt på oxidativt stress på hjertet.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/skandinavernes-dilemma-vores-fode-er-fattig-livsvigtigt-stof/

En artikel om selen. En svensk undersøgelse afslører at selenniveauerne i blodet er lave hos ældre. Selens rolle i kroppen er at sørge for at både immunforsvaret og stofskifte fungerer som de skal.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/moderat-selenmangel-kan-oege-risikoen-kronisk-sygdom/

En artikel om moderat selenmangel som årsag til forskellige kroniske sygdomme. Produktet SelenoPrecise kan have en forebyggende effekt.

En artikel om magnesium, som er et vigtigt mineral for mange processer i kroppen bla for en god energiomsætning og en god muskelfunktion

 

https://sund-forskning.dk/artikler/magnesium-giver-kroppen-livskraft/

En artikel om magnesium. Behovet stiger under store indtag af kaffe, sukker, alkohol, fastfood mv. Optagelsen af magnesium hæmmes af miljøet forurenet af flour- og aluminiumforbindelser i medicin, tandpasta og drikkevand mv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kaffe-og-hjertet/

En minidiskussion af kaffe og dens sundhedsegenskaber. Nogle mener at kaffe gør hovedpulsåren stiv og fremmer hjerte- karsygdomme. Mange nationaliteter drikker kaffe uden at hovedpulsåren bliver stiv af det, så andre faktorer må spille ind.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/stress-0/

Har man stress kan man anvende tabletten Bio-Magnesium sammen med de adaptogene urter rosenrod, russisk rod, astragel og schisandra.

 

Mange er urolige, stressede og har svært ved at slappe af. Her kan de sunde urter hjælpe sammen med gode hverdagsrutiner som gåture og meditation mv. Et tilskud på 400 – 600 mg magnesium før sengetid kan hjælpe med at spænde kroppen af.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/to-alger-i-et-nyt-produkt/

En artikel om to alger i et produkt. Produktet hedder Algaex. Det kan bruges til detox , da algerne kan trække tungmetaller og giftstoffer ud af kroppen. Algerne styrker også immunforsvaret og fordøjelsen mv.

 

En artikel om de 6 urter og rødder til immunforsvaret. Urterne styrker også hjertet. Et godt middel til husapoteket.

 

Kalium indgår i natrium-kaliumforbindelsen i kroppen og er med til at regulere elektrolytbalancen i cellerne. Ved kaliummangler kan man opleve træthed, hjerterytmeforstyrrelser, hovedpine og væskeophobninger mv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hemmeligheden-bag-en-god-nats-sovn/

En artikel om søvnproblemer og hvordan man kan afhjælpe dem med mineralet magnesium i sprayform. Mangler man magnesium kan man bla få hjerteanfald og kredsløbssygdomme.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/nar-du-korer-pa-reserverne/

En artikel om B-vitaminer i et super B-vitamin complex fra Naturdrogeriet og forskellige urter (rosenrod, astragalus, russisk rod og schisandra) man kan tage, når man føler at man kører på reserverne.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/homoopati-sovn-vinter-og-alt-det-andet/

En artikel om magnesium diasporal, som kan bruges til mange problemstillinger her under søvnen, hjerte og kredsløbet samt urinvejene og vandladningen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/magnesium-gavner-bredt/

Magnesium bruges til mange enzymprocesser i kroppen. Det styrker også muskelfunktionerne, hjertekarsystemet og gravide har gavn af det, da det kan holde blodtrykket nede.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/alle-mineraler/

En oversigt over alle mineralerne vist i et overskueligt skema.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/chokolade-bedre-end-roedvin/

En artikel om chokolade, hvor forskerne har fundet ud af, at mørkchokolade er bedre end rødvin for hjertet, da mørk chokolade indeholder antioxidaner og flere polyfenoler end grøn te.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/rastloese-ben-oedelagde-min-soevn-i-aarevis/

En artikel om rastløse ben. Her viste det sig at produktet Bio-Magnesium kunne hjælpe og ubehaget forsvandt.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/antioxidanter-et-overblik/

En gennemgang af antioxidanterne og de frie iltradikaler. De 3 enzymgrupper i kroppen: superoxide dismutase (afhængig af zink, kobber og mangan), catalase og glutathio peroxidase er alle afhængig af selen mv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/vitaminpiller-er-ikke-farlige/

Et oprør med myten om at vitaminpiller skulle være farlige at indtage. Der findes mange gode mærker på markedet bla Pharma Nords multivitamin- og selonoPrecise tabletter. Her er der god forskning bag.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/vegansk-solskinsvitamin-til-de-morke-vintermaneder/

D-vitamin er rigtigt vigtigt at indtage i de mørke vintermåneder, hvor niveauerne normalt falder, når iv ikke er påvirket af solen. Alle bør tage et tilskud også veganere, ældre, folk der går tildækket mv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/d-vitamin-et-tilskud-til-en-lang-raekke-sygdomme/

Forskerne har fundet ud af, at D-vitamin har en rigtig god effekt på mange sygdomme. Læs om D-vitamin og knogleskørhed, Chrohnssygdom, eksem, hjertesvigt mv. i diverse links bragt i artiklen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/d-vitamin-beskytter-diabetikeres-blodkar/

Forskerne har påvist, at D-vitamin har en effekt på hjerte-kar sundheden. Personer med sukkersyge og som indtager D-vitamin får lavere risiko for at udvikle hjertekarsygdomme.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/alzheimer-forebyggelse-med-curcumin/

En artikel om alzheimers, den mest hyppige årsag til demens. Det indiske krydderi gurkemeje kan gøre en forskel på udviklingen af alzheimers, da stofferne i gurkemeje er med til at dæmpe inflammationen, der opstår i hjernen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hoejt-blodtryk-fra-sundhedshaandbogen/

En artikel med tips til selvbehandling af et for højt blodtryk med vitaminer, mineraler, fedtsyrer, yoga mv. Rådene er fra sundhedshåndbogen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/jernmangel-ved-hjertestop-og-kol/

En artikel om mineralet jer. Især unge og unge kvinder, der menstruerer, har brug for meget jern. Jern styrker hjertet og pumpefunktionen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kanel-kan-mere-end-du-tror/

En artikel om kanel, som kan bruges terapeutisk til blodfedtværdierne i blodet, da det virker mildt blodfortyndende. Sørg for at vælge den rigtige kanel fra Sri-Lanka med indhold af meget lidt coumarin.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/dette-vitamin-spiller-hidtil-ukendt-rolle-for-dit-hjerte/

En artikel om D3 vitaminet. Forskerne har opdaget at D3 vitaminet også kan reparere endothelcellerne og modvirke oxidativt stress. Oxidativt stress er en af forløberne til hjerte-karsygdomme.

 

En artikel om kviksølv, hvor selen i forskning har vist sig at kunne trække ophobet kviksølv ud af kroppen igen. SelenoPrecise er et godt bud her.

https://sund-forskning.dk/artikler/kosten-afgoer-om-du-faar-nok-b-vitaminer/

En artikel om B-vitaminerne. B-vitaminerne virker ind på mange processer i kroppen herunder energiomsætningen, de neurologiske funktioner, nervesystemet og bloddannelsen mv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hjertepatienter-lever-laengere-med-c-vitamin/

En artikel om C-vitamin, som i forskning viser sig kunne styrke hjertet betydeligt, så hjertepatienter oplever længere perioder uden symptomer problemer.

Skriv en offentlig kommentar...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Giv mig besked om: