Linksamling om hjerte og kredsløb

 

Hjerte og kredsløb

 

http://sund-forskning.dk/artikler/u-turn-let-the-change-begin/

En artikel om Chris Mac Donald og livsstilsændringer. At foretage livsstilsændringer kræver det fokus og motivation og i sidste ende gavner det hele kroppen også hjertet og kredsløbet.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/arne-astrup-om-uffe-ravnskovs-paastande-om-kolesterol/

Uffe Ranskov diskuterer i denne artikel kolesterolmyten – hvad er fup og hvad er fakta?

Hjertet – en gratis bog

En gratis e-bog (kompendium) om hjerte og kredsløb. Kompendiet hedder ”Hånden på hjertet” og er forfattet af biopat og phytoterapeut, Birgith Brog.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/nar-musikken-breder-sig-over-sygesengen/

Klassisk musik af Niels Eje kan bruges under sygdom og hvis man er indlagt på hospital. Musik skaber ro, virker beroligende og skaber opmuntring. Musikken har også en god virkning på hjerte- og kredsløbet.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/musik-som-et-smertelindrende-og-helbredende-vaerktoj-2/

Lyd- og sangterapeut, Anne Ryom står bag et musikkoncept, der kan bruges til smertelindring og helbredende værktøj.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/stressfaser/

En artikel om stress-faserne (1-4). Binyremenneskerne kommer nemmere i stress, da de ofte styrter rundt og overkommer end masse uden af mærke egne symptomer på stress.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/kolde-og-varme-bade-som-terapi/

Brusebadet kan bruges terapeutisk, da det gavner hjertet og kredsløbet. Tolerancen for temperatursvingningerne fra person til person. Personer med visse sygdomme bør helt undgå at tage kolde- og varme bade i kombination,

 

http://sund-forskning.dk/artikler/naturligvis-om-udrensning/

En samling af noter fra ugebladet søndag omkring årene 2003. Her er masser af tips til detox og udrensning bla om vand, Alma Nissens kartoffelkur og meget mere.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/oereakupunktur-den-franske-metode/

En artikel om øreakupunktur ved Rikke Godthjælp. Øreakupunktur kan bruges til at styrke immunforsvaret, ved kredsløbssygdomme, fertilitetsproblemer, hormonelle ubalancer og meget mere.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/sauna-infraroed-og-til-pakke-sammen-0/

En artikel med links, hvor man kan læse som infrarød sauna, der gør en forskel for krop og sjæl.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/mand-dig-nu-op/

En artikel af Torben Bremann om mænd, kost, motion, motivation og livsstilsændringer. Mænd har flere livsstilssygdommen end kvinder, lever kortere tid og bliver oftere indlagt end kvinder. Artiklen giver tips til hvad der motiverer mænd.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/danske-eksperter-har-skabt-nye-produkter/

En artikel om 11 NANI helsepakker, som består af forskellige urter til alle problemstillinger i kroppen – også hjerte og kredsløbet. Serien er udviklet af phytoterapeuterne Kim Charles og Hanne Buchholtz

 

http://sund-forskning.dk/artikler/syv-af-de-staerke-til-opbygning-for-alle-aldre/

En artikel om aminosyreterapi, der skaber god virkning for småt spisende, sportsfolk, stressramt o.m.a. Der er i øvrigt rigtig mange gode sundhedsfordele ved aminosyreterapi.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/kom-med-til-qi-party-og-mod-foraret-fuld-af-energi/

En artikel om Qi-gong, som styrker menneskets sundhed. Der er rigtig mange Qi-gongdyrkere verden over.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/nar-lys-kan-lindre/

Gunalight er en pen med lys beregnet til hjemmebehandling. Ved at sørge for en god gennemstrømning i kroppens 12 meridianbaner kan man hjælpe kroppen tilbage i balance. Man kan behandle fx en tennisalbue mv. Se www.gunalight.no for yderligere information.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/massage-try-this-at-home/

Massage får hele kroppen til at slappe af. Blodtrykket falder og det gavner hjerte og kredsløb. Man får også sat gang i kredsløbet, så affaldsstofferne udskilles.

 

Hjerte og kredsløb relateret til fedtsyrer

 

http://sund-forskning.dk/artikler/stabil-fiskeolie-med-pufanox-systemet/

En artikel bygget på diverse studier om hvordan omega-3 fedtsyren pufanoxsystemet i fællesskab kan stabilisere olien, så den fortsat bevarer de sundhedsfremmende egenskaber.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/sa-let-kan-du-mindske-din-risiko-for-hjertesygdom/

En artikel om produktet Bio-Marin plus, der er lavet af frie fedtsyrer, der giver en hurtigere og stabil optagelse af omega-3 fedtsyrerne til gavn for kredsløbet. Q10 og magnesium omtales også

 

http://sund-forskning.dk/artikler/lev-laengere-med-fiskeolie/

En artikel om omega-3 fedtsyrer. Forskning har vist, at ældre kan ved høj indtagelse nedsætte deres dødelighed med 27% ved at indtage mange fedtsyrer.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/effekt-af-eskimo-3-paa-kredsloebet/

En artikel om flydende eskimo 3 fiskeolie, som efter kort tid og 6 måneder har vist sig have en signifikant betydning for kredsløbet. Der er et link ud til en undersøgelse.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/lecithin-til-huden-og-til-resten-af-kroppen/

En artikel om fedtstoffet lecithin, som er medlem af gruppen af fosfolipider. Lecithin er også god for huden og her kan man tage produktet EPA-GLA og få alle fedtstofferne i en samlet pakke.

 

Fiskeolie får smerterne til at forsvinde

Forskning har vist at fiskeolie kan dæmpe inflammatoriske tilstande i kroppen og lindre ømme led hos patienter med gigtsygdomme.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/krill-lyskrebs-med-saerlige-egenskaber/

En artikel om fedtsyrer fra krill lyskrebs fra de antarktiske egne. Der er lavet forskning på Neptune Krill oil og den viser, at fiskeolien optages lettere i kroppen pga. de fosfolipbundne omega-3 forbindelser.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/cholin-forebygger-fedtlever/

En artikel om fedtstoffet cholin. Mangel på cholin kan være med til at udvikle fedtlever. Det kan også ske, hvis man ikke er alkoholiker.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/en-enkelt-fedtsyre-er-ikke-nok/

En artikel om alle de mange forskellige fedtsyrer vi som mennesker ikke kan undvære i vores daglige kost. Alle fedtsyrer omtales lige fra omega-3, 6, 7 og 9.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/den-gode-den-onde-og-den-grusomme/

En velunderbygget artikel om kolesterol. LDL-kolesterolet er det farlige kolesterol, når det er oxideret. Er det ikke oxideret, så fungerer det som en antioxidant og er med til at modvirke det skadelige.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/det-saerlige-ved-muslingeolie/

En artikel om den originale muslingeolie fra New Zealand. Olien skiller sig ud fra andre fedtsyrepro-dukter, da den hæmmer de dårlige prostataglandiner i at udvikle inflammation i led og luftveje.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/stot-hjernen-og-leveren-med-cholin/

En artikel om fedtsyren cholin. Denne fedtsyre er forstadiet til neurotransmitteren acetylcholin i hjernen. Den spiller en særlig rolle for muskelkontrol og hukommelse.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/her-er-de-fedtsyrer-du-skal-spise-hver-dag/

En artikel med en gennemgang af alle de forskellige fedtsyrer vi bør spise hverdag for at kunne opbygge cellemembranerne i kroppen.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/baeredygtig-fiskeolie-er-det-nye-sort/

En artikel med en diskussion af kvaliteten af de forskellige fiskeolier, der findes på markedet.  Man bør kigge efter totoxværdier og harskningsgrad dvs hvor rene og holdbare de er med vægt på bæredygtighed.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/fiskeolie-hjaelper-hjertet-med-at-hele/

En artikel om fiskeolien Bio-Marin Plus, der i forskning har vist at den kan være med til at hele hjertet op efter et hjerteanfald. Hjertet bliver bedre til at pumpe blodet rundt og der dannes mindre arvæv.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/omega-3-fedtsyrer-forebygger-nedsat-synsevne/

En artikel om fiskeolien Bio-Marin, der i forskning har vist sig kunne forbedre AMD, som er en aldersbetinget degeneration af den gule plet i øjet. AMD findes især blandt ældre og er svær at behandle.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/spot-paa-fedtsyrer/

En artikel om med 5 grunde til at indtage fiskeolie. Fiskeolie sænker høje niveauer af triglycerider, virker blodfortyndende, sænker et højt blodtryk, hæmmer inflammation og stabiliserer hjerterytmen.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/bliv-klogere-paa-dit-kolesterol/

En artikel om kolesterol. Hjerte-karsygdomme er den næst hyppigste dødsårsag i Danmark pga dårlig livsstil og åreforkalkning. Man skal være opmærksom på det farlige LDL-kolesterol og spise omega-3 fedtsyrer.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/okologisk-og-baeredygtig-krillolie/

En artikel om krillolie fra de kolde arktiske egne. Krillolien produceres bæredygtigt og tager hensyn til miljøet.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/fiskeolie-kan-beskytte-mod-ny-form-kolesterol/

En artikel om det farlige triglycerid blodfedt. Her kan man tage Bio-Marin Plus, som indeholder omega-3 fedtsyrer, folinsyre og B12. På denne måde sikrer man sig et sundt kredsløb.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/bevar-din-hjerne-vel-og-dom-alderdommen-ude/

En artikel om demens og aldersrelaterede hovedsygdomme. Man kan forebygge ved at indtage EPA og DHA-fedtsyrer. Flere undersøgelser viser at et højt indtag af EPA-fedtsyren har en særlig positiv effekt på hjernens funktioner.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/handen-pa-hjertet-og-kredslobet/

En artikel om hjertet og kredsløbet, hvor sygdomme i hjertet og kredsløbet er en stor dræber. I artiklen gives forskellige tips til hvordan man kan forebygge med gode fiskeolier, hvidløg og urter.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/tinnitus/

En artikel om tinitus (øresusen). Bio-biloba kan bruges til sygdommen, hvis det kan relateres til kredsløbet.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/forskere-giver-thumbs-up-for-aeldre-hjerner-som-er-ved-at-sta-af/

En artikel om Ginkgo Biloba, som har vist sig at have en rigtig god effekt på blodgennemstrømningen i hjernen, da produktet virker karudvidende og forhindrer blodpladerne i at klumpe sammen.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/kokken-og-biopaten-knaek-nodden-og-lev-laengere-eller-sundere/

En artikel om nødder. De indeholder mange gode omega-3 fedtsyrer og så har de en stabiliserende effekt på nattesøvnen og immunforsvaret. De stabiliserer også kolesterolniveauerne.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/husk-ogsa-din-daglige-vitaminpille-til-luftvejene/

En artikel om luftvejene. Lungefunktionen daler med stigende alder. Til at styrke sine luftveje kan man tage sort peber. Det virker slimdrivende og styrker immunforsvaret.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/gronkal-er-superfood/

En artikel om grønkål. Det er en superfood, som indeholder mange gode omega-3 fedtsyrer, vitaminer og mineraler mv. Grønkål kan bruges som støtteterapi ved gigt, astma og autoimmune sygdomme.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/hjaelp-til-at-lindre-dine-smerter/

En artikel om lindring af smerter i øjne, led og mund. Problemstillingen kan skyldes mangel på fedtsyrer og her kan Bio-Marin Naturel bruges med indhold af gode omega-3 fedtsyrer EPA og DHA.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/na%cc%8ar-et-hvidlog-ga%cc%8ar-i-sort/

En artikel om hvidløg som har effekt på mange funktioner i kroppen herunder som bakteriedræber, men også på kredsløbet og kolesterolniveauerne i blodet.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fisk-hjaelper-dig-til-en-sund-alderdom/

I alderdommen har ældre med høje niveauer af omega 3 fedtsyrer større chancer for at forblive raske end dem, der ikke har. Omega 3 fedtsyren beskytter mod inflammation, holder blodtrykket ned og stabiliserer hjertets rytme.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/er-kokosolie-sundt-eller-usundt/

Der er både mættet og umættet fedt i kokosolie. Mættet fedt er normalt den fedtsyre, som kan give hjerte-karsygdom. Vælg den koldpressede jomfrukokosolie frem for den raffinerede, da den indeholder flere antioxidanter. Den er også god at stege i.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/den-store-oliejungle/

Når man lever som veganer og vil spise fedtsyrer, kan man gå efter hørfrøolien i fx Vegan Eskimo 3. Hørfrøolien hjælper med at opbygge cellemembranen og indeholder en stor koncentration af probiotika og fermenterbare fibre til tarmsystemet.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fiskeolie-oger-ikke-blodningsrisikoen/

Det er en skrøne at fiskeolie ikke må indtages i dagene op til en operation af fare for blødningsriko. Et forsøg udført på en gruppe patienter bekræftede dette. Fiskeolie modvirker også sammenklumpning af blodpladerne.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/forskere-peger-pa-fiskeolie-mod-depression/

En fiskeolie med højt indhold af EPA-fedtsyren styrker det mentale i hjernen. Der er også lavet forsøg på depressionsramte, som fik fiskeolie som en supplerende behandling.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fisk-hjaelper-dig-til-en-sund-alderdom/

Den daglige sildemad med de gode omega 3 fedtsyrer kan holde både hjerte og blodtryk sundt langt op I årene. Et tilskud med Bio Marin Plus fra Pharma Nord med frie fedtsyrer er et godt supplement.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fiskeolie-oger-ikke-blodningsrisikoen/

Det har hidtil været antaget at indtagelse af fiskeolie op til en operation ville give øget blødningsrisiko. Fiskeolie er godt for kredsløbet og fiskeolie modvirker sammenklumpningen af blodplader.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/er-kokosolie-sundt-eller-usundt/

Kroppen har brug for lidt mættet fedt hver dag til at danne hormoner, D-vitamin, cellemembraner og til at styrke hjernen og hjertet med. Jomfrukokosolie er godt at stege i. Undgå de raffinerede olier.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/den-store-oliejungle/

I Midsonas Vegan Eskimo 3 findes alle de tre omega 3, 6 og 9 fedtsyrerne. Produktet er lavet på basis af koldpresset hørfrøolie og er god for hjerte og kredsløbet.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/forskere-peger-pa-fiskeolie-mod-depression/

Hjertet kan godt lide fisk og skaldyr fra de store have. Fisk og skaldyr indeholder store mængder af sporstoffet selen. Fiskeolie med højt indhold af EPA-fedtsyren viser sig i forsøg at have en gavnlig effekt på det mentale helbred.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fedt-til-overvaegtige-born-skaber-sunde-blodkar-og-faerre-inflammationer/

Vores ændrede kostvaner igennem årtier har givet en gruppe af overvægtige børn. De har måske allerede stive og forkalkede blodårer omkring hjertet. Spis nogle gode måltider med de sunde fedtsyrer og drop ikke morgenmaden for så får man lyst til junkfood i løbet af dagen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/sunde-fedtstoffer-er-gode-og-nodvendige/

Fedtsyrerne giver kroppen en del kalorier. Fedtsyrerne er også vigtig for mange funktioner i kroppen fx til hormonsystemet, cellerne og hjernen. Vi kan ikke danne omega 3 og 6 fedtsyrerne selv. De skal tilføres. Vi spiser flere omega 6 end omega 3 og det kan give inflammation.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/en-stabil-fiskeolie-til-kredslob-og-inflammationer/

Når man vælger fiskeolie skal man gå efter en olie som er Pufanox certificeret fx Eskimo-3. Pufanoxkomplekset er en særlig sammensætning af E-vitaminer, olieopløseligt C-vitamin, lecithin og antioxidanter fra rosmarinekstrakt, som beskytter olien mod harskning og iltning. Pufanox tilsættes i starten af forarbejdningsprocessen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/problemet-med-palmeolie-er-ikke-det-maettede-fedt/

Palmeolie indeholder mættet fedt og i sin raffinerede form har den god ernæringsværdi. Problemet opstår, når vi mennesker raffinerer den og det sker overalt i industrien. Den raffinerede palmeolie tilsættes også de økologiske færdigretter. Den indeholder3-MCPD som er en kræftfremkaldende forbindelse og har andre toksiske virkninger, der skønnes at påvirke fertiliteten.

 

 

Hjerte og kredsløb relateret til generelle problemstillinger

 

En pille mod parodontose ?

Blødende tandkød kan minimeres ved at tage tilskud af coenzym Q10. Mange tandlæger er begyndt at interessere sig for Q10 og behandle med tilskud af coenzym 10.

 

Skru ned for blodtrykket

En artikel om magnesium, som i forskning viser kan hjælpe med til at bringe et for højt blodtryk ned. Det er ofte et snigende problem for os som vi bliver ældre.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/migraene/

En artikel om migræne som skyldes, at der er mange faktorer på spil i kroppen så som spændinger, problemer i hormonsystemet og i kredsløbet o.m.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/astmatisk-bronchitis/

En artikel om astmatisk bronkitis, hvor man kan bruge forskellige homøopatiske midler til behandling.

 

Kinas bedste hjerteurt er egentlig til nyrerne

En artikel om den kinesiske urt – Astragel, som kineserne normalt har brugt til nyrerne. Urten kan også bruges til hjerte- og kredsløbsproblematikker.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/har-du-raynauds-syndrom/

Ginko Biloba har vist sig at hjælpe på Raynauds Syndrom, som er en kronisk lidelse. Symptomerne er isende kolde hænder, der skyldes dårlig blodgennemstrømning i blodkarene og de fine kapilærer.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/padma-28-en-meta-analyse/

Et hold forskere har lavet en meta-analyse af padma 28. Man undersøgte virkningen af padma 28 i forbindelse med behandlingen af vindueskiggersyndrom, der skyldes åreforkalkninger i benene eller i arterierne i bækkenet.

 

Http://sund-forskning.dk/artikler/sa-let-kan-du-beskytte-dig-mod-hjertesvigt/

En artikel om D-vitamin, hvor forskningen diskuterer hvad der præcist er med til at forebygge hjertesvigt. Man mener, at D-vitaminet hæmmer inflammationsprocesserne i hjertet. D-pearls anbefales.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/melatonin-haemmer-betaendelse/

En artikel om melatonin, der regulerer kroppens døgnrytme. Forskerne har opdaget, at melatonin også kan bekæmpe inflammation og forebygge skader på hjertet efter en blodprop.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/homoopati-til-hjerte-og-kredslob-sovn-og-urinveje/

En artikel om homøopati til hjertearytmi. Man kan supplere med ekstra magnesium, da magnesium også har en afslappende virkning på hjertemusklen.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/der-fuskes-vildt-med-ginkgo-praeparater/

Ginkgo biloba virker godt ind på kredsløbsproblemer. Ofte kommer producenterne ikke Ginkgo ekstrakt i tabletterne og kunderne snydes.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/aesculaforce-forte-dokumenteret-effekt-ved-tunge-og-traette-ben/

En artikel om hestekastanjen til kredsløbet i benene. Hestekastanjen indeholder tanniner, som virker alment styrkende på venerne i benene.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/sadan-gar-du-en-stor-bue-uden-om-traette-tunge-ben/

En artikel om fransk maritim fyrnålebark til behandling af veneproblemer i benene, som giver trætte og tunge ben m.v. pga. et dårligt tilbageløb til hjertet. Active Legs fra New Nordic anbefales som behandling.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/dansk-undersogelse-viser-at-sukker-skader-kredslobet/

En artikel om sukker. Undersøgelser viser at årsagen til stor trang til at spise mere sukker end gavnligt skyldes en chrommangel. ChromPrecise anbefales som en behandling af problemet.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/rodvin-er-sundt/

En artikel om rødvin, som i humane forsøg har vist sig være gavnlig for hjerte-kredsløbet grundet indholdet af stoffet resveratrol, som virker styrkende på hjerte-kredsløbet.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/hold-hovedet-koldt-og-taeerne-varme/

En artikel om Biobiloba, der viser sig at være god til blodgennemstrømningen både i hjernen og fødderne. Styrker hjerte- karkredsløbet

 

http://sund-forskning.dk/artikler/vindueskiggersyndrom-nar-det-gor-ondt-at-ga-en-tur/

En artikel om åreforkalkning. Åreforkalkning kan også påvirke benene og give vinduskiggersyndrom. EDTA anbefales som en af behandlingerne sammen med tips til kosten.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/pas-pa-dit-hjerte-kvinde/

En artikel om kvinder og hjerte-kardødsfald. Flere kvinder end mænd dør af hjerte-karsygdomme. Coenzym Q10 anbefales som forebyggelse.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/aktive-ben-i-alle-aldre/

En artikel om kredsløbet i benene. Både ældre og yngre kan rammes af problemer med kredsløbet i benene både dem som sidder meget stille og sportsudøveren. Active Legs fra New Nordic anbefales som behandling.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/aareknuder-traette-ben-og-veneproblemer

En artikel om Venokan fra Pharmanord. En nedsat venefunktion i benene skyldes væskeudtømninger til blodkarene med efterfølgende uro, smerter og tunge ben. Produktet er fremstillet af hestekastanjer.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/kolesterol-medicin-kan-give-problemer/

En artikel om de mange danskere, som dagligt tager kolesterolsænkende medicin – de såkaldte statiner. Statinerne sænker også Q10 niveauerne. Det anbefales at tage coenzym Q10 som behandling.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/effektiv-behandling-mod-vaeskeophobning-i-benene/

En artikel om Pycnogenol til væskeophobninger i benene. Mange bærer kompressionsstrømper for at holde væskeophobningerne i benene på afstand. I et 10 ugers forsøg så man, at væskeophobningerne forsvandt ved at bruge pycnogenol.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/handen-pa-hjertet-og-kredslobet/

En artikel om hjertet og kredsløbet, hvor man kan bruge Konjac glucomanan til at forebygge hjertekarlidelser, da man så opnår vægttab mv.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/saenk-dit-kolesterol-med-zerochol/

En artikel om forhøjede kolesterolværdier og det farlige LDL-kolesterol. Produktet Zerochol kan bidrage med at få kolesterolværdierne ned.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/kredsloebsproblemer/

En artikel om kredsløbsproblemer, hvor de gives en stribe af gode råd til hvordan man håndterer dette ved at indtage gode vitaminer, mineraler og fedtsyrer. Produktet Gingko Biloba nævnes også.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/oedemer/

En artikel om diverse kurforslag til behandling af ødemer. Urten ginkgo biloba anbefales også.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/betaendt-tandkod-gar-lige-i-hjertet/

En artikel om betændt tandkød. Behandles betændt tandkød ikke, kan bakterierne fra betændelsen vandre til hjertet og skabe problemer der. Produktet coenzym Q10 anbefales både som behandling og forebyggelse.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/roedvins-mange-gode-sider

En artikel om rødvin og dens mange gode egenskaber. Stoffet resveratrol i rødvin styrker hjertet og er med til at forebygge hjerte- karsygdomme.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/det-homoopatiske-hjorne-zerochol-saenker-dit-kolesterol/

En artikel om det homøopatiske middel zerochol, der er et supplement til kolesterolmedicin. Produktet kan også bruges alene. Det indeholder plantesteroler fra fyr, solsikke, majs, raps og soja.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/det-lagrede-hvidloeg-til-dit-hjerte/

En artikel om hvidløg, der godt kan bruges til kredsløbet. Det skal være i en opløsning med vand, som har stået i 20 måneder. Her sker der en omdannelse af den mange svovlforbindelser, der findes i hvidløget.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/nyt-studie-viser-at-hvidlogsekstrakt-kan-formindske-hjertekarsygdomme/

En artikel om hvidløgsekstrakt, der kan mindske åreforsnævringer og bremse udviklingen af hjertekarsygdomme.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/studier-vider-at-gurkemeje-er-saerdeles-effektiv-engelsk/

En engelsk artikel om gurkemejes mange gode egenskaber og virkning på bla. kredsløbet mv.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/valnoedder-nedsaetter-risikoen-diabetes-og-hjertesygdomme/

En kort artikel om et valnøddestudie, der blev bragt i sund-forskning julen 2013. Der er et link over til studiet.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hvad-nyrerne-bl-a-kan-udsaettes-for/

Et forhøjet blodtryk kan påvirke nyrernes fine filtreringsevne og sygdomme i nyrerne kan få blodtrykket til at stige. Spis en god kost, rigelig med væske og suppler med mælkebøtteekstraktet fra Herrens Mark eller Resium.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/vi-bliver-syge-for-at-blive-raske/

Igennem vores liv belastes bindevævet med de affaldsstoffer vi ikke får udskilt. Det kan ende med at blive til kronisk sygdom. Med det homoøpatiske middel Detox Kit kan man hjælpe afgiftningen på vej.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/histaminintolerance-kan-give-vat-i-hovedet/

En histaminintolerance kan give symptomer i mave-tarmkanalen, hovedet og uregelmæssige hjerteslag mv. Intolerancen skyldes at man ikke kan nedbryde et histaminmåltid korrekt. Man kan tage en DAOsin kapsel til hjælp.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kronisk-hjertesvigt-kan-haenge-sammen-med-lav-energiomsaetning/

Løsningen på kronisk hjertesvigt findes ikke endnu. Forskerne har set at kronisk hjertesvigt også opstår pga lav energiomsætning i kroppen, som bunder i manglen på stofskiftehormonet T3.

 

 

Hjerte og kredsløb relateret til hjernen

 

http://sund-forskning.dk/artikler/bliver-du-let-svimmel-nar-du-rejser-dig/

En artikel om svimmelhed, når man rejser sig. Svimmelhed kan skyldes at blodtilførslen til hjernen ikke når frem pga. åreforkalkning. Produktet Bio Biloba anbefales som behandling.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/nyt-hab-ved-tidlig-demens-nyt-hab-ved-alzheimer/

En artikel om den orthomolekylære og funktionelle medicin i forhold til behandlingen af alzheimers. Sygdommen har ikke kun en årsag med mange. Her kan man gå ind og hjælpe med at tilføre de rette stoffer.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/godt-nyt-til-demente-og-deres-parorende/

En artikel om Ginkgo biloba, som har vist sig at være god til adfærds- og psykologiskeproblemstillinger hos demente personer, da Ginkgo biloba virker blodfortyndende og karudvidende.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/stof-gor-aeldre-hjerner-yngre/

En artikel om Ginkgo biloba, hvor planteekstrakt fra denne plante i forsøg var med til at forbedre arbejdshukommelsen hos ældre kvinder.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/vask-din-hjerne-om-natten/

En god nattesøvn er vigtig for vores velbefindende. Kosten og livsstilen betyder også en del. Om natten så renser hjernen sig selv ved at affaldsstofferne transporteres ud via et lymfesystem kaldet det glymfatiske system.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/god-energi-begynder-med-en-god-nats-sovn/

Hjernen har travlt med at bearbejde sanseindtryk om dagen. Om natten renser hjernen sig selv for affaldsstoffer. Derfor er den gode søvn vigtig og faktisk sover vi en trediedel af vores liv. Måske kan den gode søvn også forebygge Alzheimers.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/ginkgo-biloba-booster-hjernen-men-pas-pa-hvad-du-kober/

Hjernen bruger ca 20% af den ilt vi indånder. Det er godt med et godt blodomløb, så ilten vi indånder når op til øverste etage. Ikke alle produkter med Ginkgo biloba er lige gode. Pharma Nords Gingko biloba viste sig at være den som klarede sig bedst i test.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hvad-hjerne-og-krop-mener-om-stress/

Er du begyndt at mærke stress så hold øje med søvnen. Mangel på søvn kan give stress. Stress bevirker større udskillelse af kortisol, hvor de øgede mængder kortisol i kroppen kan være årsag til at man vågner om natten.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/ny-behandling-bevarer-kognitive-evner-hos-aldrende-maend/

Det viser sig, at barken fra et sydfransk træ kan forebygge mentalt forfald hos aldrende mænd. Stoffet i barken hedder Pycnogenol og det er de bioaktive stoffer man udvinder fra barken, som kan hjælpe på det mentale.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/god-energi-begynder-med-en-god-nats-sovn/

Hjernen bearbejder indtryk om dagen og vasker affaldsstoffer væk om natten. Forskningen håber på at have fundet en af nøglerne til at kunne forebygge demens ved at man får en god nats søvn hver nat.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/vask-din-hjerne-om-natten/

I 2013 opdagede forskerne, at vores hjerner renses under søvnen om natten. Hjernen har en slags lymfesystem, som varetages af det glymfatiske system, der opererer via gliacellerne i hjernen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/ginkgo-biloba-booster-hjernen-men-pas-pa-hvad-du-kober/

Ginkgo biloba virker karudvidende og blodfortyndende, så både blodtilførsel og blodgennemstrømning i hjernen øges. Der er mange produkter på markedet. Vælg det rigtige. Pharma Nords Bio-Biloba omtales som et godt valg.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/nu-ved-vi-lidt-mere-om-hvordan-plantestoffer-virker-pa-cellerne/

Planter indeholder aktive plantestoffer. De spiller en rolle i forbyggelsen og behandlingen af sygdomme i fx hjernen og kredsløbet. Man har opdaget aquaporinerne, som sørger for vand og stoffer ind og ud af cellen.

 

Hjerte og kredsløb relateret til overvægt og diabetes 

 

http://sund-forskning.dk/artikler/bonner-hjaelper-mod-overvaegt-og-diabetes/

En artikel som taler om gode resultater i forbindelse med en LCHF-diæt, hvor man har spist mange bønner til hvert måltid. Blodsukkeret er blevet stabiliseret og sukkersyge er blevet forhindret i at opstå – et gennembrud.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/hojt-blodsukker-kan-forringe-din-hukommelse/

Forskerne har fundet ud af, at det er vigtigt at have et stabilt blodsukker dagen igennem. Bliver blodsukkeret for højt kan det gå ind og påvirke vores evne til at huske.

 

Sår – støtteterapi for diabetikere

En artikel om pycnogenol (pilebark). Den kan bla. Bruges til sårheling hos diabetikere og er også god til hjertet og kredsløbet.

 

Alfa Lipon til diabetikere

En artikel om alfa-liponsyre. Stoffet spiller en vigtig rolle i kontrollen af diabetes – især for de store iltnings- og inflammatoriske ændringer, der opstår i forbindelse med diabetes.

Metabolsk syndrom

En artikel om metabolsk syndrom. Artiklen ligger i pdf-format og kan downloades.

 

Fedme, sukkersyge og magnesiummangel – er der en sammenhæng?

En artikel, der diskuterer brugen af magnesium i forhold til at kunne forebygge metabolsk syndrom (overdreven fedme).

 

Pycnogenol til metabolisk syndrom

En undersøgelse har vist, at Bio-pycnogenol kan bedre helbredet hos personer, der har metabolisk syndrom. Mavefedt, blodfedt, kolesterol, blodtryk og fasteblodsukker bedres ved indtagelse af Pycnogenol sammen med motion.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/naturligt-stof-hjaelper-diabetikere/

I et forsøg hvor en gruppe diabetikere fik chromtilskud, så man en forbedring af deres insulinfølsomhed, blodsukkerkontrol og ikke mindst vægttab. Bio-Chrom fra Pharma Nord anbefales.

 

Hjerte og kredsløb relateret til Q10 og selen

 

http://sund-forskning.dk/artikler/de-lose-taenders-sygdom-findes-der-en-naturlig-kur/

Tilskud af coenzym Q10 kan modvirke parodontose, løse tænder og at bakterierne i mundhulen vandrer til hjertet og skaber blodprop og infektion.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/sadan-undgar-du-at-dit-hjerte-bliver-stift/

Hjerte-fibrose med dannelse af arvæv i hjertet kan mindskes, hvis man indtager Q10 og selen.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/giv-dit-hjerte-nye-kraefter/

En artikel om coenzym Q10 og selen, som både redder liv og forebygger hjertesvigt, så der er færre der dør af hjertesvigt. Coenzym Q10 og selengær anbefales som behandling.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/energi-til-hjertet-sadan-vaelger-du-den-rigtige-kilde/

En artikel om hvordan man kan få ekstra energi til hjertet ved at tage coenzym Q10. Vi har et lager af Q10 til rådighed i kroppen, men med stigende alder daler de og det gør energien også.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/hjertesvigt/

En artikel om det energiskabende stof coenzym Q10, der hjælper mod kronisk hjertesvigt. Sammen med den traditionelle hjertebehandling kan man forebygge bedre med coenzym Q10 og opnå færre hospitalsindlæggelser mv.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/nu-kan-man-sende-hjertesvigt-patienter-til-genopladning/

En artikel om coenzym Q10 der giver patienter ny energi og livskraft uden piller og operation. Coenzym Q10 omtales som behandling.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/pas-pa-dit-hjerte-isaer-til-jul/

En artikel om julestress mv. Det kan belaste hjertet unødigt og især ældre mennesker skal være varsomme. Coenzym Q10 anbefales som behandling sammen med den almindelige hjertebehandling.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/selen-og-q10-gar-lige-i-hjertet/

En artikel om selen og Q10, der går lige i hjertet, da begge stoffer beskytter hjertet mod oxidativt stress. Især sportsfolk har stor gavn af dette. Produkterne Bioquinone Q10 og SelenoPrecise anbefales.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/hurra-hormonerne/

En artikel om Q10 og andre kosttilskud man kan bruge i fx overgangsalderen, når energiniveauerne er lave. Q10 virker og ind på hjertefunktionen. Q10 Bioquinone anbefales mv.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/svensk-undersogelse-giver-masser-af-hab-til-de-aeldre/

En artikel om selen og Q10, hvor forskerne har fundet ud af at ældre med fordel kan tage en kombination af selen og Q10 og samtidig forebygge hjerte-karsygdomme.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/populaert-energipraeparat-beskytter-mod-hjerteskade/

En artikel om coenzym Q10, som øger energiomsætningen og beskytter hjertet ved mulige skadevirkninger af hård træning.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/derfor-virker-coenzym-q10-mod-arvelig-nervesygdom/

En artikel om coenzym Q10, hvor forskerne har påvist at personer med den meget sjældne arvelige nervesygdom Fridreichs Ataksi.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/kun-fa-q10-praeparater-kan-optages-i-kroppen/

Mange mennesker går ofte galt i byen og erfarer, at det Q10 produkt de har købt slet ikke virker. De skal tage den rigtige type og det er ubiquinon med dokumenteret virkning.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/kronisk-traethed-skyldes-defekte-energifabrikker/

En artikel om kronisk træthed, der især rammer kvinder i 30-40-årsalderen. Årsagen hertil skyldes defekte energifabrikker i kroppen – mitokondrier. Et tilskud af coenzym q10 anbefales som behandling.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/kan-q10-mindske-den-skadelige-virkning-af-elitesport/

En artikel om coenzym Q10, hvor elitesportsudøvere med fordel kan tage et tilskud af Q10 for at beskytte sig imod vævsskader i hjertet som følge af hård træning.

 

Fibromyalgi kan måske skyldes mangel på Q10

En artikel om fibromyalgi, hvor man har diffuse muskel- og ledsmerter. Noget tyder på at sydommen også kan spores tilbage til en q10 mangel. Et tilskud af Q10 kan gøre en forskel.

 

Q10 kan hjælpe folk med metabolisk syndrom

En artikel om coenzym Q10 til metabolisk syndrom. Syndromet kaldes også for syndrom X.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/q10-betydning-for-fedtforbraending-og-sportspraestationer/

En artikel om coenzym Q10, hvor vores energiproduktion falder fra 20-årsalderen. Mange mærker det især efter 40-50 års alderen. Kolesterolsænkende medicin kan også sænke niveauerne.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/dansk-undersogelse-derfor-giver-statiner-smerter-i-musklerne/

En artikel om coenzym Q10, hvor flere og flere patienter er ved at få øjnene op for at Q10 kan hjælpe på muskelsmerter som følge af behandling med kolesterolsænkende medicin.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/mindre-kolesterol-med-q10/

En artikel om Q10, hvor behandlinger med kolesterolsænkende medicin gøres bedre ved at indtage Q10.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/fa-gang-i-energien-og-styrk-hjertet-kroppens-centrale-motor/

En artikel med en gennemgang af coenzym Q10. Q10 er vigtig for vores energiomsætning og uden stoffet ville vi falde døde om på stedet.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/danske-hjertelaeger-supplerer-behandling-med-q10/

En artikel om Q10, hvor lægerne på Rigshospitalet er begyndt at supplere hjertemedicinen med Q10 til den almindelige medicin.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/hjertesvigt-q10/

En artikel om det energiskabende stof Q10, der hjælper mod kronisk hjertesvigt. Stoffet øger energiomsætningen i kroppens celler, giver bedre livskvalitet, færre indlæggelser og nedsat dødelighed.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/coenzym-q10/

En artikel om Q10, som er kroppens vigtigste energireserve. Dalende niveauer kan skyldes at visse sygdomme. Q10 manglen vil gå ud over væv, som har høj stofskifteaktivitet, så som immunforsvaret, hjertet, musklerne, maveslimhinden, tandkødet mv.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/kun-en-slags-q10-kan-dokumentere-en-virkning/

En artikel om coenzym Q10, som findes i 2 versioner, som hedder ubiquinon og ubiquinol. Det er dog kun ubiquinon, som har vist sig at have en gavnlig effekt.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/skru-op-livets-blus/

En artikel om Q10, som ikke kun viser sig at have en gavnlig effekt på energiomsætningen i kroppen, men også på den almene livskvalitet, da tandkødsproblemer og hjerte problemer løses blandt mange.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/q10-energipillen-der-blev-til-hjertemedicin/

En artikel om Bio-quinon Q10. Da den blev lanceret på markedet, dukkede nye Q10 præparater op. Bio-Quinon viste sin overlegenhed, da den trænger bedre ind i kroppen og blodbanerne.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/q10-2/

En artikel om Q10. Med alderen aftager mængden af naturligt Q10 i kroppen og det kan mærkes på energiniveauerne. De unge mærker ikke dette så meget, da de fortsat har gode reserver af Q10 i deres kroppe.

 

Selen og Q10 – et makkerpar

En artikel om selen og Q10. I forskningen har man fundet ud af af selen og Q10 sammen gavner mænd med nedsat fertilitet og dårlig sædkvalitet.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/q10-mindsker-bivirkninger-hos-statinbehandlede/

En artikel om Q10. Forskning viser at patienter som for kolesterolsænkende medicin har stor gavn af også at få tilskud af Q10, da medicinen påvirker Q10 niveuerne i kroppen hos de statinbehandlede.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/aeldre-nedsaetter-deres-doedelighed-med-selenoprecise-og-bio-quinone/

En artikel om bioquinone og selenoprecise, hvor en undersøgelse fra Sverige viser sig at kunne halvere ældres dødelighed med 50% ved at indtage bioquinone og selenoprecise.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/q10-og-pycnogenol-til-kredsloebet/

En artikel om pygnogenol og Q10, som er en effektiv hjertekombination. De to stoffer beskytter effektivt kredsløbet.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/statinbehandlede-har-gavn-af-q10/

En artikel om den kolesterolsænkende medicin Simvastin. Medicinen giver muskelsmerter. Nu har forskerne fundet ud af, at det også skyldes mangel på Q10. Behandling ekstra Q10 tilskud.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/aktivt-q10-saenker-det-farlige-kolesterol/

En artikel om Q10 hvor regelmæssig indtagelse af coenzym Q10 er med til at reducere det farlige LDL-kolesterol i blodet.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/q10-foerste-laegemiddel-til-behandling-af-hjertesvigt-i-over-10-aar/

En artikel om forsøg, som halverer dødeligheden betydeligt som følge af hjertesvigt ved at indtage coenzym Q10.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/gennembrud-indenfor-kardiologi-ny-behandling-halverer-risikoen-doe-af-hjertekar-sygdomme/

En artikel om en kombinationsbehandling med selen og Q10, der i undersøgelser viser sig at kunne halvere ældres risiko for at dø af hjertesvigt. Samtidig får hjertet et boost, der øger pumpekraften.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/nu-er-der-hab-for-dem-med-hjertesvigt/

En artikel om coenzym Q10, der har en lovende og effektiv behandling af kronisk hjertesvigt. Patienterne kan fordoble overlevelsen og halvere risikoen for at få et større hjertetilfælde.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/dansk-hjerteforsker-ny-potentiel-behandlingsform-af-hjertesvigt/

En artikel om Bio Quinone Q10 til behandling af hjertesvigt. Q-Symbioundersøgelsen omtales.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/svenske-forskere-bag-banebrydende-ny-behandling-styrker-hjertet-og-halverer-aeldres-doedeligh/

En artikel om coenzym Q10, der blev brugt i en undersøgelse af en svensk gruppe patienter fra Kisa. Patienterne fik en kombinationsbehandling med selen og Q10 og halverede risikoen for at få hjertesvigt.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/raske-hjerter/

En artikel om coenzym Q10 til hjertepatienter, der også er i behandling med statiner. Det viser sig imidlertid, at statinerne er med til at sænke Q10 niveuerne, der produceres i leveren og det kan give smerter.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/banebrydende-hjerteforskning-ryddede-bts-forside/

En artikel om banebrydende forskning, der ryddede BT’s forside. Q-Symbio-forsøget omtales, hvor der blev givet en kombinationsbehandling med selen og Q10 til hjertepatienter.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/hjertepatienter-er-vilde-med-fiskeolie-biloba-og-q10/

En artikel om hjertepatienter, der benytter sig af naturmedicin som fiskeolie, ginkgo biloba og Q10. Q10 er den mest benyttede naturmedicin.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/pycnogenol-og-q10-styrker-hjertet-og-saenker-blodtrykket/

En artikel om forsøg med pycnogenol og Q10, hvor en kombination af stofferne kan være med til at forbedre hjerte-karsundheden betydeligt.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/sadan-kan-du-undga-at-fa-muskelsmerter-af-statiner/

Statiner bruges af lægerne til at regulere blodets kolesterolniveauer. Det kan give muskelsmerter. Gives Q10 sammen med medicinen har man i forsøg set, at det kan afhjælpe muskelsmerterne.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/din-hjertemuskel-er-storforbruger-af-energi/

Hjertet bruger meget energi til at pumpe døgnet rundt. Forskningen ser at Q10 kan hjælpe patienter med hjertesvigt. Pharma Nords BioQuinon Q10 anbefales, da der ligger god forskning bag.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/er-aspirin-det-bedste-middel-til-at-forebygge-hjerte-karsygdomme-med/

Aspirinen har i mange år været anvendt til at forbygge blodpropper hos hjertepatienter. Hos raske personer kan aspirin give bivirkninger. Kombinationen af selen og Q10 har i forsøg vist at kunne give lavere risiko for at dø af hjerte-karsygdom.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/blodprove-kan-afslore-om-du-risikerer-hjertesvigt/

I en blodprøve kan man se om man har risiko for at få hjertesvigt. Kombinationen af selen og Q10 har vist, at chancerne for at få hjertesvigt mindskes.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/selen-forbedrer-blodets-fedtindhold/

Forskningen har set, at mineralet selen kan sænke blodets totalkolesterol og triglycerider. Tilfører man det Q10 sammen med selen, så viser diverse forsøg, at hjertedødeligheden reduceres med 50%.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/q10-ginkgo-biloba-og-warfarin-skal-jeg-vaere-bekymret/

Danske patienter som har været i behandling med den blodfortyndende medicin Warfarin er bekymrede for om Q10 og Gingobiloba går ind og ødelægger noget her. Nyere dansk forskning maner bekymringen i jorden.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/slidgigt-middel-beskytter-mod-hjerte-kar-sygdom/

Produktet Glucosamin bruges normalt til behandlingen af slidgigt. Forskningen ser, at produktet Glucosamin over tid også kan være med til at mindske hjerte-karsygdom.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/folk-med-mere-selen-i-blodet-har-lavere-risiko-for-slagtilfaelde/

Sporstoffet selen har været brugt i forsøg over en årrække. Det viser sig, at har man et højt indhold af selen i blodet, så mindskes chancerne for at udvikle hjertekarsygdomme.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/har-forskerne-fundet-en-kur-mod-gamle-stive-hjerter/

En øget kollagendannelse i hjertemusklen med alderen bevirker, at hjertet bliver stift. Indtager man en kombination af Q10 og selen kan man modvirke den øgede kollagendannelse med alderen, viser forskningen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kraftig-anti-inflammatorisk-virkning-af-selen-og-coenzym-q10/

Forskningen ser at indtager man både selen og Q10, så chancerne for at udvikle hjertekarsygdom. Forskerne ser også at selen og Q10 kan modvirke inflammation, som ligger bag mange sygdomme herunder hjertekarsygdomme.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/ny-forskning-hjaelper-maske-danskere-med-hjertesvigt/

BIOSTAT-CHF som en undersøgelse hedder viser, at patienter med lavt indhold af selen i blodet har risiko for at dø af hjertesygdom. Pharma Nords SelenoPrecise og BioQuinone Q10 har vist sig at kunne reducere risikoen for at dø af hjertesygdom med 50%.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/traette-sygeplejersker-blev-hjulpet-af-q10/

Sygeplejerskerne i ind og udland arbejder meget og længe. Det giver træthed. En tilførsel af 200 mg BioQuinone Q10 fra Pharma Nord har i forsøg vist at kunne mindske trætheden og give mere energi.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/to-stoffer-forbedrer-din-overlevelse-og-livskvalitet/

En gruppe ældre mennesker deltog i et forsøg, hvor de fik selen og Q10. En anden gruppe fik snydepiller. Forsøget viste, at selen og Q10 er med til at forebygge hjertekarsygdom hos ældre mennesker.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/to-stoffer-forbedrer-din-overlevelse-og-livskvalitet/

Forskerne har fundet ud af, at et dagligt tilskud af både selen og Q10 kan styrke hjertet og forlænge livet. Stofferne kan også påvirke epigenetikken som er den del vi kan påvirke selv i forhold til udviklingen af sygdomme.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/sadan-kan-du-undga-at-fa-muskelsmerter-af-statiner/

Statiner bruges til at sænke kolesterol i blodet. Statinerne kan give muskelsmerter, da kroppens Q10 blokeres. Det kan give træthed og muskelømhed. Et tilskud Q10 kan kompensere for tabet af Q10.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/din-hjertemuskel-er-storforbruger-af-energi/

Kronisk hjertesvigt kan være udløst af mangel på det vitamin lignede stof coenzym Q10. Man har lavet forsøg med tilskud af Q10 til hjertepatienter med hjertesvigt i Q-symbion undersøgelsen, der blev offentliggjort i 2014.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/er-aspirin-det-bedste-middel-til-at-forebygge-hjerte-karsygdomme-med/

I mange år har man brugt aspirin til at forebygge hjerte-karsygdomme, men nu viser det sig at selen og Q10 også har samme effekt viser et forsøg. SelenoPrecise og Bio Qinon Q10 fra Pharma Nord anbefales.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/slidgigt-middel-beskytter-mod-hjerte-kar-sygdom/

Slidgigtmidlet glucosamin viser i en undersøgelse at have god effekt på hjerte-karsygdomme og der er ikke registreret nogen bivirkninger ved brugen af produktet. Pharma Nords Glucosamin anbefales.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/nyt-hab-for-nyrepatienter/

Hjerte-karrelaterede sygdomme er den største dødsårsag blandt nyrepatienter. Forhøjet kolesterol spiller også en rolle. Q10 har vist sig at kunne hjælpe på hjerte-karsygdommene.  Pharma Nords Bio Qinon Q10 omtales.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/naturligt-stof-med-uventet-virkning-mod-gron-staer/

Øjets nethinde er et af de væv med størst energiomsætning. Q10 har vist sig at have en gunstig virkning på grøn stær og i den danske Q-Symbioundersøgelse så man, at Q10 havde en evne til at forebyge hjertesvigt ved at sænke risikoen for at dø af hjertesvigt. Bio-Qinon Q10 omtales.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/blodprove-kan-afslore-om-du-risikerer-hjertesvigt/

NP-proBNP udskilles når hjertet er stresset og pumper hårdt. Mængden kan måles i en blodprøve. NT-proBNP kan sænkes naturligt ved et dagligt tilskud af selen og coenzym Q10. Man har lavet forsøg med SelenoPrecise og Bio-Qinon Q10 fra Pharma Nord.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kraftig-anti-inflammatorisk-virkning-af-selen-og-coenzym-q10/

I en stor svensk undersøgelse ved navn KiSel-10 har man set at kombinationen af selen og coenzym Q10 har en kraftig beskyttelse mod inflammation, som ofte ligger bagved sygdomme i kredsløbet.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/folk-med-mere-selen-i-blodet-har-lavere-risiko-for-slagtilfaelde/

En observationsundersøgelse udført på amerikanere og canadier viser at et højt selenindhold i blodet har en beskyttende effekt mod slagtilfælde

 

https://sund-forskning.dk/artikler/q10-ginkgo-biloba-og-warfarin-skal-jeg-vaere-bekymret/

Warfarin er en blodfortyndende medicin, der gives til hjertepatienter. En undersøgelse viser, at man ikke behøver at være bekymret om Q10 og gingko biloba kan ødelægge medicinens virkning. Lyt altid til lægens råd om, at en bestemt medicin kan interagere med et bestemt kosttilskud.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/traette-sygeplejersker-blev-hjulpet-af-q10/

I et iransk forsøg testede man en gruppe sygeplejersker, der led af arbejdsrelateret træthed. Man gav dem 200 mg Q10 dagligt og så at trætheden blev mindsket. Q10 er en energigiver til mitokondrierne i kroppen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/ny-forskning-hjaelper-maske-danskere-med-hjertesvigt/

I et forskningsresultat fra 2013, så man at SelenoPrecise og Bio-Quinone Q10 kunne reducere risikoen for at dø af en hjerte-karsygdom.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/har-forskerne-fundet-en-kur-mod-gamle-stive-hjerter/

Med alderen bliver hjertet stivere, da der dannes bindevæv omkring hjertet (fibrose). En kombination af selen og Q10 ser ud til at gøre hjertet yngre, da de forebygger fortykkelsen og gør hjertet funktionsdueligt.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/stof-i-din-fode-kan-maske-bremse-aeldningsprocessen/

Kroppen og hjertets celler er udstyret med telomerer, som er en slags klippekort, der forkortes hver gang en celle deler sig. Et øget indtag af selen kan give længere telomerer og bremse ældningsprocessen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/mangel-pa-mineralet-selen-er-saerligt-farligt-for-hjertesvigtpatienter/

Mange undersøgelser peger på at mineralet selen har en beskyttende effekt på hjertet. Effekten forstærkes ved også at indtage Bio Quinon Q10, da risikoen for hjerte-kar dødelig reduceres. Det så man i et forsøg.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/selen-forbedrer-blodets-fedtindhold/

Et øget selenindtag givet sammen med Bio Quinin Q10 har i et forsøg vist sig at kunne reducere risikoen for at dø af hjertekarsygdom. Mineralet selen viser sig også at kunne sænke blodets totalkolesterol og triglycerider.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hjertestyrkende-stof-kan-hjaelpe-ufrugtbare-maend/

Det hjertestyrkende stof Q10 virker også ind på mænds sædkvalitet, idet Q10 giver energi til sædcellerne, så de svømmere mere energisk mod kvindens æg for at befrugte det. Bio Qinon Q10 fra Pharma Nord anbefales.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/har-svenske-forskere-fundet-formlen-for-et-staerkt-hjerte-i-alderdommen/

Præparaterne SelenoPrecise og Bio-Qinon Q10 har udmærket sig i et svensk forsøg, hvor man blandt forsøgsdeltagerne så lavere dødelighed end i gruppen, der kun fik snydepiller. Man så også at hjertet generelt set fungerede bedre hos forsøgsdeltagerne.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/alt-liv-i-universet-startede-med-stoffet-coenzym-q10/

Stoffet ubiquinon er blevet dannet længe før der eksisterede det liv vi kender i dag, da mængden af ilt blev øget på jorden.  Ubiquinon eller i daglig tale blot Q10 har over årene haft forskernes interesse. Patienter med hjertesvigt har fået hjælp og hos patienter med parodontose har man set at de har lavere niveauer af Q10 i det betændte tandkød.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/svensk-forskning-afslorer-ny-hjertebeskyttende-mekanisme/

Forskerne har opdaget at selen og Q10 har gavnlig effekt på niveauet af fructosamin i blodet. Fructosamin i blodet fortæller noget om kroppens evne til at regulere blodsukkerniveauet over en længere periode og om man har diabetes.

 

Hjerte og kredsløb relateret til træning

 

http://sund-forskning.dk/artikler/energidrikke-braender-dig-af/

En artikel om de mange energidrikke, der hyppigt indtages i træningscentrene og i løbet af dagen. De indeholder alt for meget koffein og sukker og især børn og unge har svært ved at tåle dem. De påvirker også hjerte- kredsløbet.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/handtering-af-doms-og-maelkesyre/

En artikel om ophobning af mælkesyre i kroppen under træning med høj intensitet. Artiklen kommer med tips til at komme i DOMS – ”Delayed onset muscle soreness”, så man undgår at blive alt for øm under træning.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/saet-et-plaster-pa-din-akutte-sportsskade/

En artikel om FIT-plasteret til sportsskader. Det hurtigt sætter gang i restituering og regenerering af kroppen. Materialet i FIT-plasteret øger også iltoptagelsen og blodgennemstrømningen i huden og muskelvævet.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/genopliv-din-traening/

En artikel om at anvende elektricitet til at stimulere musklerne under træning. Denne træningsform gavner hjerte og kredsløb og styrker hele kroppen. 20 minutter om ugen med denne træningsform skulle være nok.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/doed-i-en-wienervals/

Gigtpiller og sport kan være en livsfarlig cocktail. Produktet Bio-Sport, der indeholder to fedtsyrer og en række vitaminer og mineraler kan forebygge.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hold-formen-pa-ferien/

Når man er på ferie, kan man sagtens holde sin opbyggede form. Man kan løbe, svømme i havet og lave diverse styrkende øvelser for hele kroppen. Husk lidt proteinpulver til restitutionen efter træningen fra fx Endurance.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/tips-til-traening/

Der er ikke nogen undskyldning for ikke at træne. Det kan gøres billigt og med redskaber man har i huset. Når man ser TV og sidder i sofaen, kan man træne sine arme, når man børster tænder, kan man træne lægmusklerne og maveøvelser kan laves på gulvet osv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/tips-til-traening/

En artikel med tips til træning uden at medlem af et center og en sund livsstil med farverige grøntsager. Ofte er man i underskud af magnesium, hvor Bio-Magnesium fra Pharma Nord anbefales.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hold-formen-pa-ferien/

En stribe af træningsråd til ferien, hvor man sagtens kan træne. Under træningen kan man tage en shake med kosttilskuddet Endurance, der bla indeholder rødbede, solbær og chlorella, så man restituerer bedre.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/din-motionsdag-begynder-i-koleskabet/

Træning er godt for hjerte og kredsløb, men for meget kan skabe mange frie iltradikaler. Forkert valg af mad kan tærre på hjerte- og kredsløbet. Gå efter de farverige grøntsager og suppler med Sano-Cardio, som er en kapsel lavet af tomatekstrakt. De aktive stoffer i tomatekstraktet styrker ikke kun hjerte-kredsløbet med også immunforsvar, hud, bindevæv og slimhinderne.

 

Hjerte og kredsløb relateret til vitaminer, mineraler, antioxidanter og urter

 

http://sund-forskning.dk/artikler/jern-kan-man-fa-for-meget/

En artikel som diskuterer jernstatusen hos mænd og kvinder. Forskerne er fortsat i tvivl, men noget tyder på at en høj jernstatus hos mænd øger chancerne for at få hjertesygdom.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/vidste-du-om-vitamin-k/

En artikel om K-vitaminet. K-vitaminet dannes t i tyndtarmen og er fedtopløseligt. Får man ikke nok K-vitamin under opvæksten kan det give svage knogler senere i livet. K-vitamin virker også positivt på hjerte- og kredsløbet.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/julestress-det-kender-jeg-ikke-til/

En artikel om rosenrod (Arctic Root) som et bud til bedre at kunne håndtere den travle juletid. Rosenrod normaliserer alle kroppens funktioner.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/saenk-dit-kolesterol-pa-den-naturlige-made/

En artikel om rødris, som viser sig at kunne blokere mængden af kolesterol, der dannes i leveren.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/et-bedre-kolesterol-tal-med-rode-ris/

En artikel om høje kolesteroltal. Medicin til behandling af for høje kolesterolniveuer i blodet hæmmer Q10 niveuerne. Rødris virker på leveren og er med til at hæmme den mængde der dannes i leveren.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/d-vitamin-bedrer-markoerer-hjerte-karsygdom/

En artikel om D-vitamin og stigningen i forekomsten af type-2 diabetes verden over.D-vitamin virker bedrende på triglycerid, HDL-kolesterollet og fasteblodsukkeret.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/d-vitamin-saenker-blodtrykket-og-risikoen-hjerte-karsygdom/

En artikel om D-vitamin, hvor forskningen viser, at længere varende lave niveauer af D-vitamin i blodet kan give forhøjet blodtryk og øge risikoen for hjerteanfald.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/multivitaminer-forebygger-risiko-hjerte-karsygdom/

En artikel om multivitaminer, der i forskning har vist at de mindsker kvinders chancer for at udvikle hjerte-karsygdomme.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/fire-staerke-urter-styrker-kroppen/

En artikel om russisk rod, ginseng, rosenrod og schisandra, der er i tabletten OmniVital. Urterne her virker adaptogent på kroppen og på hjertet og kredsløbet.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/mineralet-som-beskytter-mod-hjertesygdom-og-diabetes/

En artikel om magnesium, som i forskning har vist sig kunne beskytte mod hjertesygdomme. Generelt kan man sige at vores indtagelse af magnesium i kosten er dalet. Vi fik mere før i tiden.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/luk-op-for-sluserne/

En artikel om forskellige mineraler og urter til kredsløbet herunder pycnogenol.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/pycnogenol-0/

En artikel om pycnogenol fra den franske strandfyr. Af barken udvindes et ekstrakt med høje niveauer af antioxidanter, der virker på kredsløbet, huden, forebygger pollenallergier og hæmmer inflammation. Bio-Pycnogenol omtales.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/alle-med-kroniske-problemer-har-brug-for-hjaelp-fra-de-adaptogene-urter/

En artikel om de adaptogene urter, der virker bredt ind på stress, psyke, fysisk, træthed og hjerte og kredsløb.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/dette-vitamin-spiller-hidtil-ukendt-rolle-for-dit-hjerte/

En artikel om D-3 vitamin som i forskning har vist sig at være godt for hjertet samt at have en beskyttende effekt på oxidativt stress på hjertet.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/skandinavernes-dilemma-vores-fode-er-fattig-livsvigtigt-stof/

En artikel om selen. En svensk undersøgelse afslører at selenniveauerne i blodet er lave hos ældre. Selens rolle i kroppen er at sørge for at både immunforsvaret og stofskifte fungerer som de skal.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/moderat-selenmangel-kan-oege-risikoen-kronisk-sygdom/

En artikel om moderat selenmangel som årsag til forskellige kroniske sygdomme. Produktet SelenoPrecise kan have en forebyggende effekt.

Det livsvigtige magnesium

En artikel om magnesium, som er et vigtigt mineral for mange processer i kroppen bla for en god energiomsætning og en god muskelfunktion

 

http://sund-forskning.dk/artikler/magnesium-giver-kroppen-livskraft/

En artikel om magnesium. Behovet stiger under store indtag af kaffe, sukker, alkohol, fastfood mv. Optagelsen af magnesium hæmmes af miljøet forurenet af flour- og aluminiumforbindelser i medicin, tandpasta og drikkevand mv.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/kaffe-og-hjertet/

En minidiskussion af kaffe og dens sundhedsegenskaber. Nogle mener at kaffe gør hovedpulsåren stiv og fremmer hjerte- karsygdomme. Mange nationaliteter drikker kaffe uden at hovedpulsåren bliver stiv af det, så andre faktorer må spille ind.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/stress-0/

Har man stress kan man anvende tabletten Bio-Magnesium sammen med de adaptogene urter rosenrod, russisk rod, astragel og schisandra.

 

Når nervesystemet skal have hjælp

Mange er urolige, stressede og har svært ved at slappe af. Her kan de sunde urter hjælpe sammen med gode hverdagsrutiner som gåture og meditation mv. Et tilskud på 400 – 600 mg magnesium før sengetid kan hjælpe med at spænde kroppen af.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/to-alger-i-et-nyt-produkt/

En artikel om to alger i et produkt. Produktet hedder Algaex. Det kan bruges til detox , da algerne kan trække tungmetaller og giftstoffer ud af kroppen. Algerne styrker også immunforsvaret og fordøjelsen mv.

 

6 urter og rødder i én – når immunforsvaret skal styrkes

En artikel om de 6 urter og rødder til immunforsvaret. Urterne styrker også hjertet. Et godt middel til husapoteket.

 

Kalium

Kalium indgår i natrium-kaliumforbindelsen i kroppen og er med til at regulere elektrolytbalancen i cellerne. Ved kaliummangler kan man opleve træthed, hjerterytmeforstyrrelser, hovedpine og væskeophobninger mv.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/hemmeligheden-bag-en-god-nats-sovn/

En artikel om søvnproblemer og hvordan man kan afhjælpe dem med mineralet magnesium i sprayform. Mangler man magnesium kan man bla få hjerteanfald og kredsløbssygdomme.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/nar-du-korer-pa-reserverne/

En artikel om B-vitaminer i et super B-vitamin complex fra Naturdrogeriet og forskellige urter (rosenrod, astragalus, russisk rod og schisandra) man kan tage, når man føler at man kører på reserverne.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/homoopati-sovn-vinter-og-alt-det-andet/

En artikel om magnesium diasporal, som kan bruges til mange problemstillinger her under søvnen, hjerte og kredsløbet samt urinvejene og vandladningen.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/magnesium-gavner-bredt/

Magnesium bruges til mange enzymprocesser i kroppen. Det styrker også muskelfunktionerne, hjertekarsystemet og gravide har gavn af det, da det kan holde blodtrykket nede.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/alle-mineraler/

En oversigt over alle mineralerne vist i et overskueligt skema.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/chokolade-bedre-end-roedvin/

En artikel om chokolade, hvor forskerne har fundet ud af, at mørkchokolade er bedre end rødvin for hjertet, da mørk chokolade indeholder antioxidaner og flere polyfenoler end grøn te.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/rastloese-ben-oedelagde-min-soevn-i-aarevis/

En artikel om rastløse ben. Her viste det sig at produktet Bio-Magnesium kunne hjælpe og ubehaget forsvandt.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/antioxidanter-et-overblik/

En gennemgang af antioxidanterne og de frie iltradikaler. De 3 enzymgrupper i kroppen: superoxide dismutase (afhængig af zink, kobber og mangan), catalase og glutathio peroxidase er alle afhængig af selen mv.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/vitaminpiller-er-ikke-farlige/

Et oprør med myten om at vitaminpiller skulle være farlige at indtage. Der findes mange gode mærker på markedet bla Pharma Nords multivitamin- og selonoPrecise tabletter. Her er der god forskning bag.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/vegansk-solskinsvitamin-til-de-morke-vintermaneder/

D-vitamin er rigtigt vigtigt at indtage i de mørke vintermåneder, hvor niveauerne normalt falder, når iv ikke er påvirket af solen. Alle bør tage et tilskud også veganere, ældre, folk der går tildækket mv.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/d-vitamin-et-tilskud-til-en-lang-raekke-sygdomme/

Forskerne har fundet ud af, at D-vitamin har en rigtig god effekt på mange sygdomme. Læs om D-vitamin og knogleskørhed, Chrohnssygdom, eksem, hjertesvigt mv. i diverse links bragt i artiklen.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/d-vitamin-beskytter-diabetikeres-blodkar/

Forskerne har påvist, at D-vitamin har en effekt på hjerte-kar sundheden. Personer med sukkersyge og som indtager D-vitamin får lavere risiko for at udvikle hjertekarsygdomme.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/alzheimer-forebyggelse-med-curcumin/

En artikel om alzheimers, den mest hyppige årsag til demens. Det indiske krydderi gurkemeje kan gøre en forskel på udviklingen af alzheimers, da stofferne i gurkemeje er med til at dæmpe inflammationen, der opstår i hjernen.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/hoejt-blodtryk-fra-sundhedshaandbogen/

En artikel med tips til selvbehandling af et for højt blodtryk med vitaminer, mineraler, fedtsyrer, yoga mv. Rådene er fra sundhedshåndbogen.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/jernmangel-ved-hjertestop-og-kol/

En artikel om mineralet jer. Især unge og unge kvinder, der menstruerer, har brug for meget jern. Jern styrker hjertet og pumpefunktionen.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/kanel-kan-mere-end-du-tror/

En artikel om kanel, som kan bruges terapeutisk til blodfedtværdierne i blodet, da det virker mildt blodfortyndende. Sørg for at vælge den rigtige kanel fra Sri-Lanka med indhold af meget lidt coumarin.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/dette-vitamin-spiller-hidtil-ukendt-rolle-for-dit-hjerte/

En artikel om D3 vitaminet. Forskerne har opdaget at D3 vitaminet også kan reparere endothelcellerne og modvirke oxidativt stress. Oxidativt stress er en af forløberne til hjerte-karsygdomme.

 

Sådan kan selen beskytte mod tungmetalforgiftning

En artikel om kviksølv, hvor selen i forskning har vist sig at kunne trække ophobet kviksølv ud af kroppen igen. SelenoPrecise er et godt bud her.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/kosten-afgoer-om-du-faar-nok-b-vitaminer/

En artikel om B-vitaminerne. B-vitaminerne virker ind på mange processer i kroppen herunder energiomsætningen, de neurologiske funktioner, nervesystemet og bloddannelsen mv.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/hjertepatienter-lever-laengere-med-c-vitamin/

En artikel om C-vitamin, som i forskning viser sig kunne styrke hjertet betydeligt, så hjertepatienter oplever længere perioder uden symptomer problemer.

Sundhed til hjerte og kredsløb fra ekstrakt af tomater

 

https://sund-forskning.dk/artikler/sundhed-til-hjerte-og-kredslob-fra-ekstrakt-af-tomater/

En artikel om den seneste forskning i tomatekstrakt i forhold til hjerte og kredsløbsproblematikker. Forskningen har især set at tomatekstraktet har en gunstig virkning på det skadelige LDL kolesterol.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/solvitaminet-varer-ikke-helt-til-paske/

Både børn og voksne har brug for ekstra D-vitamin for at komme igennem vinteren. Depoterne bygges op som sommeren. Tag D-vitamin tilskud året rundt. D-vitaminer i dråbe og tyggetablet anbefales fra Bidro til både små børn og voksne.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/naeringsstoffer-kan-gavne-din-horelse/

Det aldersrelaterede tab af hørelse ser ud til at kunne forsinkes med tilskud af A, C, E-vitamin og mineralet magnesium har forskerne set. Kombinationen A, C og E-vitamin fås bla i PharmaNords produkt BioSelen + Zink.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/ny-behandling-bevarer-kognitive-evner-hos-aldrende-maend/

Et tilskud med Pycnogenol (fransk fyrrebak) har vist sig at kunne styrke kredsløbet og forbedre blodgennemstrømningen hos aldrende mænd, så tegn på demens udsættes. Pycnogenol styrker også hjernecellerne

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hjaelp-til-glade-hormoner/

Angelica sinensis fra Naturdrogeriet med humle og salvie er en god støtte til svedeturene i overgangsalderen. Har også en gunstig virkning på hormonsystemet og hjertet.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/tomater-til-traette-blodkar-og-et-slidt-hjerte/

Kosttilskuddet Sano Kardio indeholder et naturligt ekstrakt af tomat. Produktet har vist sig at kunne sænke blodtrykket, reducere det oxiderede LDL kolesterol og forbedre endotelcellernes funktion.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/de-basale-naeringsstoffer/

Man kan styrke kroppens organsystemer med en god kost, vitaminer, mineraler, urter og de gode fedtsyrer. Det er nerve- og hormonsystemet, kredsløbet, luftvejene, fordøjelsen, urinvejene, knogler, led og muskler, huden og sansesystemet.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/bud-pa-top-10-til-veganeren-men-ogsa-til-kodspiseren/

Tips til hvordan man som veganer kan live sundt med vitaminer, mineraler, fedtsyrer mv. og samtidig undgå animalske produkter. Produkter fra Dansk Farmaceutisk Industri omtales.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/nar-sundheden-ikke-klares-med-gronsager/

Kostråd med vitaminer, mineraler og fedtsyrer mv.  til motionisten, der træner meget og ønsker at optimere sin krop. Anvend fx MultiSport fra Berthelsen eller Berthelsen Lecithin med fedtsyrer, der sikrer en god optagelse af vitaminerne og mineralerne.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/du-kan-arbejde-som-urteterapeut-med-helsepakkerne/

Med helsepakkerne kan man selv arbejde på at styrke sine organsystemer i kroppen. De er fremstillet af urter i terapeutiske doseringer og er tilsat vitaminer og mineraler. Indtages sammen med fx morgenmaden.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kaffe-sort-og-laekker-eller-sort-samvittighed/

Kaffe har mange sundhedsmæssige fordele. Den modvirker træthed, giver energi og modvirker nogle kræftformer mv. Vælg en kvalitetskaffe gerne iblandet ægte kanel, som giver en god smag. For stort et indtag af kaffe kan også give hjertebanken.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/er-du-en-traet-traet-teenager/

Mange teenagere mangler jern. Især pigerne som menstruerer, kan mangle jern. Amino Jern fra Ferochel anbefales som et tilskud med en god optagelighed. Er også god til vegetarer.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hjaelp-kroppen-aret-rundt/

Kroppen oplever spidsbelastninger året rundt. Her styrkes kroppen med ekstra magnesium. Ledbrusken i knoglerne kan styrkes med NDS Ezy move og knoglerne med NDS Probiotic Osteo Care. Til udrensning kan man vælge Bio Drain fra New Nordic. Forkølelsen kan klares med Kan Jang.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fem-gode-grunde-til-at-du-skal-have-mere-magnesium/

Der er mange gode grunde til at øge sit indtag af magnesium. Mineralet giver stærkere knogler, forebygger diabetes, giver et sundere hjertekredsløb, hjælper mod migræne og angst. Bio-Magnesium fra Pharma Nord omtales.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hvad-hjerne-og-krop-mener-om-stress/

Stress påvirker hjerte og kredsløb, immunforsvaret og hjernen mv. Udvikler man kronisk stress stiger mængden af kortisol i blodet og det går ud over søvnen. For at modvirke kan man fx tage Tryptonat til at skabe en bedre søvnkvalitet.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/gor-dig-og-din-krop-klar-til-eksamen/

Gode råd til hvordan man får en god eksamensperiode med en god kost, go de gode vitaminer, mineraler og fedtsyrer mv. Til søvnen anbefales Tryptonat eller InRest fra Bidro. Til nervøsiteten kan man fx bruge nødhjælpsdråberne fra Dr. Bach’s blomstermedicin.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/styrke-til-vinter-og-det-tidlige-forar/

Kostråd til kroppens 10 organsystemer, herunder hjerte og kredsløb. Sørg for en god kost, et tilskud og vitaminer og mineraler, urter og fedtsyrer.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/farvede-ris-kan-saenke-dit-kolesterolniveau/

Rød gærris indeholder stoffet monoklalin K og er naturens bud på et kolesterolsænkende stof. Mange danskere tager kolesterolsænkende medicin og mange vælger også at gå over til rødgærris som et naturligt valgt til den kolesterolsænkende medicin.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/et-tomatekstrakt-kan-gore-en-saerlig-forskel-for-dit-kredslob/

Forsøg er lavet med produktet Sano-Cardio, hvor en kapsel indeholder ekstrakt fra 6 fuldmodne tomater. Her har man set at Sano-Cardio kan reducere det oxidative LDL-kolesterol hos forsøgspersoner. Tomater tilhører natskyggefamilien. Hos nogle kan det give lidt løs mave eller allergi.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/en-gammel-urterecept-med-nye-muligheder/

Strath består a fen stribe lægeplanter fra Europa. Er fremstillet ved fermentering. Produktet styrker mikrofloraen, så optagelse af næringsstoffer fra tarmen styrkes. De overordnede organsystemer som nerve- og immunsystem samt kredsløb styrkes også.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/tomater-tomater-tomater-tomater-tomater-og-sa-lige-en-mere/

Tomaterne der bruges i kapslen Sano-Cardio dyrkes i USA. Kapslen kan bruges som supplement til en sund kost sammen med motion. Hos lægen kan man få målt sit LDL-kolesterol samt hs-CRP, som er en markør for problemer i  blodkarene eller om det skyldes udfordringer andre steder i kroppen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/c-vitamin-beskytter-dig-mod-oxidativ-stress-og-inflammation/

Forskningen har set at C-vitamin beskytter hjertet hos folk som presser sig selv for meget i forbindelse med træning og andet. C-vitamin fremmer sårheling, beskytter cellerne og styrker immunforsvaret. Sørg for en sund kost med masser af frugt og grønt og brug fx Bio C-vitamin fra PharmaNord som et ekstra kosttilskud.

 

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Giv mig besked om:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x