Linksamling om huden

[envira-gallery id=”260839″]

Sund-forskning har samlet en række artikler i en linksamling om huden, der dækker de fleste problemstillinger, som kan henføres til huden.

Artiklerne er skrevet med udgangspunkt i det hele menneske og bør bruges som støtteterapi og vejledende.

Tag altid din læge med på råd, hvis du har udfordringer med din hud eller hvis du oplever at de ikke går væk. 

God fornøjelse!

Marianne Palm
Februar 2022

Ansigtet og huden

https://sund-forskning.dk/artikler/almindelig-toer-eller-fedtet-hud-eller-rynker/

Huden er et levende organ, som ånder og trives, hvis den får den rette pleje, sunde næringsstoffer, de rette vitaminer, mineraler og fedtsyrer. Rynker opstår, når huden ældes og collagenet i læderhuden forsvinder sammen med vandet. Huden mister sin elasticitet og fasthed.  Livsstil, medicin, dårlig søvn, mangel på vand, overdreven soldyrkning, belastet fordøjelse og leverfunktion kan give dårlig hud og rynker

https://sund-forskning.dk/artikler/caviar-mod-rynker/

Caviar kan gøre en forskel for huden og forekomsten af rynker. Cremen Caviar Fibroactiv Cream + Silk protein indeholder caviar, som har et, meget højt indhold af A, D, B1, B2 og B3-vitamin samt økologisk soya- og hvedekimsekstrakt. Kombinationen øger dannelsen af collagen og elastin, som virker udglattende på huden og dermed forsinker de gængse tegn på ældning såsom rynker og slaphed i huden. Cremen genopbygger og reparerer huden og hjælper huden med at holde på sin fugt.

https://sund-forskning.dk/artikler/akne-fra-sundhedshaandbogen/

Akne eller bumser og filipenser i daglig tale. De ses ofte på ansigtshuden og forekommer hyppigt i puberteten. Tilstanden kan være arvelig, men kosten spiller også en stor rolle. Sæt ind med gode fedtsyrer, vitaminer og mineraler. Prøv også rød solhat, der styrker immunforsvaret og stimulerer lymfesystemet i huden. Tea tree oil virker bakteriehæmmende kan gøre en forskel for en hud med akne.

https://sund-forskning.dk/artikler/vil-du-have-smuk-hud-sa-flyt-pa-landet/

Luftforurening kan være hård ved huden, hvis man bor i byen. Reaktionerne kan være rødme, urenheder, tørhed og øget sensitivitet i ansigtet. Prøv ”Anti-pollution complex”, som findes i ”Hydro Effect Serum fra Lavera. Serumet hjælper huden på vej og trænger igennem hudens barriere og plejer i dybden. Indeholder hyaluronsyre, økologisk aloe vera og økologisk spirulinaekstrakt. En god kombination til påvirkninger fra miljøet.

https://sund-forskning.dk/artikler/hold-rynkerne-pa-afstand-med-ellaginsyre/

Ellaginsyre findes i granatæbler. Ellaginsyren kan også beskytte huden mod solens ultraviolette lys. New Nordics Healthcare Skin Care Collagen Filler indeholder marint kollagen og et standardiseret ekstrakt med granatæble. Granatæblets ellaginsyre udsætter hudens aldring, stimulerer cellefornyelsen, mindsker pigmentpletter og giver huden en sund glød.

https://sund-forskning.dk/artikler/uren-hud-og-influenza/

Uren hud forekommer mest i ansigtet og på halsen. Behandlingen kan være det homøopatiske middel Traumeel S, som arbejder med kroppen og nedbryder betændelsen. Voksne med uren hud kan med fordel tage en seks ugers udrensningskur med Detox Kit, der bla aktiverer aktiverer leveren. Er leveren belastet, ses urenheder mv på huden. Influenza kan behandles med det homøopatiske lægemiddel Engystol i tabletform og op til 3 x 5 tabletter dagligt i den akutte fase. Engystol kan bruges forebyggende og 1 tablet dagligt i de kolde vintermåneder.

https://sund-forskning.dk/artikler/ansigtsmaske-med-kisel/

Produktet Silicol Skin er specielt udviklet til at styrke huden og opløse tilstoppede porer, fjerne bakterier og urenheder. Produktet bruges som en ansigtsmaske og to gange dagligt for det bedste resultat. Silicol Skin har en let skrubbe effekt og bør sidde i 5-10 minutter, hvor den tørrer ind og trækker bakterier og urenheder ud af huden.

https://sund-forskning.dk/artikler/forskere-tester-pille-der-beskytter-huden-mod-vind-og-vejr/

Udendørslivet med friskluft og skiftende årstider udsætter huden for mange påvirkninger. Forskerne så i et forsøg med en gruppe personer, der var vandt til udendørslivet, at den patenterede barkekstrakt pycnogenol kunne gøre huden mere modstandsdygtig samt at den holdt bedre på fugten og bevarede elasticiteten.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/juhldal-serien/

Firmaet Juhldal har eksisteret siden 1975. De producerer og udvikler produkter baseret på urter og de allerbedste olier. Det første produkt hed Wonderlotion No. 5, der er til hænder, krop og ansigt. Lotionen beskytter effektivt mod udtørring og det rige indhold af abrikoskerneolie og aloe Vera plejer i dybden. Se de andre produkter på http://juhldal.dk/

https://sund-forskning.dk/artikler/ler-til-huden/

Igennem tiderne har menneskeheden kendt til ler og anvendt det til pleje af helbred og velvære. Man har brugt ler mod betændelsestilstande, til sårheling og balsamering mv. Romerne brugte ler ved knoglebrud og mudderbade var en udbredt tradition hos romerne. Ler findes i forskellige typer: grøn, rosa, gul og hvid og fælles for dem alle er, at de bruges i plejen af huden, hvor de gør en forskel.

https://sund-forskning.dk/artikler/akne-skal-ogsa-behandles-udefra/

Døjer man med uren hud i ansigtet, kan man vaske ansigtet med Nova TTO rensemouse med 2% tea tree oil, som renser nænsomt i dybden. Som efterbehandling kan man bruge Nova TTO-skintonic med 1% tea tree oil. Serien har også en ansigtscreme med 1% tea tree oil. Det oprindelige folk i Australien har i generationer kendt till tea tree træets helbredende og antiseptiske egenskaber på huden.

https://sund-forskning.dk/artikler/ny-hjaelp-til-uren-hud/

Uren hud bør behandles både inde fra og ude fra. Dybt i hudporerne lever propionibacterien acnes. Den skaber betændelsestilstande og uren hud. Bakterien kan også irritere immunforsvaret. Udefra kan man behandle uren hud med æterisk rosmarinolie og indefra kan man fx anvende New Nordics Skin Care Deep Cleanse kapsler med indhold af rosmarinekstrakt, som støtter udrensningsfunktionen og dræber bakterien der laver uren hud.

https://sund-forskning.dk/artikler/forlaeng-hudens-ungdom-med-frugtstamceller/

Firmaet NaturFarm har udviklet en økologisk hudplejeserie (Green Door), som er lavet af stamceller fra citrusfrugter. Stamcellerne er med til at gendanne det fine cellenet i huden og gøre den spændstig, glat og ungdommelig. Stamcellerne kommer kun fra ikke genmodificerede stamceller og bæredygtigt og økologisk materiale.

https://sund-forskning.dk/artikler/q10-studie-fra-institute-of-cosmetics-i-slovenien/

En engelsk artikel om q10 fra Institute of cosmetics i Slovenien. Der skrives om de gode resultater man har opnået ved Q10 i relation anti-age, rynkedannelse i ansigtet, hudens tykkelse og elasticitet

https://sund-forskning.dk/artikler/skonhed-kommer-indefra/

I kliniske forsøg, hvor kvinder har indtaget aloe vera som kosttilskud, har man set, at de har fået færre rynker og mere elastisk hud efter bare 3 måneder. Aloe vera planten virker også helende på andre hudproblematikker som fx rifter, sår og forbrændinger.

https://sund-forskning.dk/artikler/melisa-et-dansk-produkt/

Det danske hudplejeserie Mellissa med de små hvide krukker, bøtter og flasker er godt kendt hos Matas og i helsekostbutikkerne. Hudplejeserien blev skabt i 1986 af Margit Mellisa Klinder, der havde et ønske om at gøre økologisk hudpleje tilgængelig for alle. I serien er der forskellige cremer, der dækker hudens forskellige behov.

https://sund-forskning.dk/artikler/naturligvis-om-haar-hud-og-negle/

I årene omkring 2003 blev der i ugebladet søndag bragt en stribe gode råd og tips til at håndtere problemer med håret, huden og neglene. Der gives tips til den tørre vinterhud, strækmærker opstået under graviditeten, klimakterie hår mv. læs og bliv klogere.

https://sund-forskning.dk/artikler/naturlig-ansigtsmaske/

Silicol Skin er en naturlig ansigtsmaske, der tilfører fornyet energi til ansigtet samtidig med at urenhederne fjernes og huden bliver flot igen. Silicol Skin er baseret på sporstoffet kisel. Produktet påføres som en ansigtsmaske, som skal sidde i 5-10 minuttter, mens det tørrer og trækker bakterier og urenheder til sig. For bedste resultat bruges ansigtsmasken to gange dagligt. Læs mere på: www.silicol.com

https://sund-forskning.dk/artikler/nar-man-tilsaetter-nordjyske-erfaringer-og-fynsk-forskning-til-en-creme/

I Bidros produktsortiment findes en ansigtscreme lavet på tre forskellige pilesorter af arten Salix Purpurea (rødpil) samt Gelé Royal. Gelé Royal har ophelende egenskaber på huden og har en gunstig virkning på acne, eksem, irriteret og kløende hud, psoriasis, rossacea, rødmen, solskoldning, tør hud, vorter og åbne porer.

https://sund-forskning.dk/artikler/lotions/

Juhldal PSO Lotion No 11 mod tør og skællende hud er fremstillet til at afhjælpe og blødgøre særligt tørre og skællende hudområder, samt fremme dannelsen af nye sunde hudceller. Hovedingrediensen i denne naturbaserede lotion er Bromelin, som nænsomt fjerner det tørre lag af døde hudceller. Juhldal PSO Lotion No 12 er fremstillet til hud, der klør og er irriteret. Købes hos Matas, helsekostforretninger og på nettet.

https://sund-forskning.dk/artikler/toer-vinter-kraever-fugtig-hud/

En vinter med sne og frost påvirker huden meget. Især ansigt, hænder og fødder er udsat for kulde og udtørring, der følger med, hvis man opholder sig meget udendørs. Naturen har skabt planter med et højt indhold af fugtgivende olier og essenser, som hver især og sammen kan beskytte mod det kolde vejr. Olivenolie er kendt for sit indhold af squalene, som kan binde fugt i huden, så udtørring undgås. Olier som jojoba og mandelolie plejer i dybden.

https://sund-forskning.dk/artikler/modvirk-rynker-og-toer-hud-med-evelle/

Produktet Evelles virkninger på rynker og tør hud er godt dokumenteret. Pycnogenol, som indgår i hudplejepræparatet, kan gøre huden mere elastisk og øge dens fugtighed indenfor få uger. Evelle øger hudens elasticitet, fugtighed og mindsker rynker i huden.

https://sund-forskning.dk/artikler/anti-age-nej-tak/

Firmaet Florame har udviklet en hudplejeserie til kvinder over 50 år. Serien indeholder serum, dag- og natcreme og læbepleje, som også kan bruges til øjnene. Serien til læber og øjne hedder Eyes and Lips Contour Lifting Care og serumet til ansigtet med hyaluronsyre hedder Hyaluronic Acid Replenishing Concentrate. Det er nemt at dosere og kan bruges i morgen og aftenplejen.

https://sund-forskning.dk/artikler/alder-er-det-nye-sorte/

Skin Care Collagen Filler og Skin Care Hyaluron Active er et supergodt makkerpar fra firmaet New Nordic. Med alderen danner kroppen mindre kollagen og hyaluronsyre med alderen. Tag to stk Skin Care Filler morgen og aften de første otte uger og en Skin Care Hyaluron Active dagligt, så er banen kridtet op til et spændende hudeksperiment.

https://sund-forskning.dk/artikler/havenyt-til-dit-ansigt/

Firmaet Naturfarm har en hudplejeserie lavet af rabarber. I serien består af en dagcreme, en natcreme, en bodylotion, en hårshampoo, en håndcreme, en kropsolie, noget micellar rensevand og en læbepomade. I hudplejeserien udnyttes rabarberens evne til at højne hudens fugtighedsniveau. Rabarberen har været kendt siden oldtiden, hvor den har været brugt medicinsk samt i madlavningen og bagningen.

https://sund-forskning.dk/artikler/dr-hauschka/

En artikel med et dansk link ud til hudplejeprodukterne fra Dr. Hauschka til ansigt og krop.  Ingredienserne der indgår i Dr. Hauschkas hudplejeserie er fremstillet ud fra biodynamiske og organiske principper tilsat tysk grundighed.

https://sund-forskning.dk/artikler/drop-facaden-men-hold-masken/

Fugtmasken aktiv TENS’UP fra Mellisa kan bæres hele dagen under makeupen og kan også bruges om natten. Masken skal ikke skylles af, men derimod lade huden optage masken. TENS’UP indeholder en speciel sammensætning af blandt andet cikorie, en urt med en sammentrækkende effekt og frø fra basiltræet. Fugtmasken fugter og opstrammer og bør bruges to til tre gange om ugen morgen og/eller aften.

https://sund-forskning.dk/artikler/serum-guldet-til-dit-ansigt/

Firmaet Naturfarm har fem forskellige sera, der kan stimulere fornyelsen af hudens egne stamceller, behandle pigmentpletter, udligne fine linier eller forbedre hudens elasticitet. De trænger i dybden og har et højt indhold af aktive ingredienser, som kan trænge ind og virke i huden.

https://sund-forskning.dk/artikler/makeup-uden-fiduser/

Rose Maimonide giver tips til hudplejen. Det viser sig, at 60% af det vi smører på huden så som makeup, cremer mv. optages via blodbanerne og finder vej ind til kroppens organer. Rose Maimonide anbefaler, at vi vælger kvalitetsprodukter til de ting som bliver på huden fx makeup og som sidder hele dagen og slækker på kvaliteten af de produkter, som vaskes af igen fx sæbe og hårshampoo.

https://sund-forskning.dk/artikler/effektiv-guldkur-til-huden/

I generationer har man brugt guld i hudplejen – eftersigende også af Kleopatra. BNC 24K Gold Skin Care Face Serum indeholder 24 karat guld, ægte kaviar og et højt C-vitamin indhold. Produktet er et let absorberende serum med ægte 24 karat guldstykker/-flager, der forsvinder ved påføring og efterlader huden blød og glat med en ungdommelig glød. Serummet virker opstrammende, cellefornyende og øger blodcirkulationen. Fine linier, rynker og solskader mindskes.

https://sund-forskning.dk/artikler/huden-og-dens-forsvar/

Huden består af en barriere, som beskytter imod snavs mv. Ansigtspeeling er med til at fjerne den naturlige barriere og give adgang for snavs. Man kan bruge ceramider i ansigtsplejen. De er med til at samle huden, holde den sund og lukker af for indtrængende snavs. Ceramider findes i New Nordics Collagen Filler tabletter.

https://sund-forskning.dk/artikler/fem-nemme-tips-til-sund-og-smuk-hud/

Sukkerholdige fødevarer, forurening og alkohol mv. angriber huden indefra og giver rynker, tør og uren hud. Vejen frem til sund og strålende hud er at sørge for at drikke nok vand, sove til strækkeligt, spise en god kost med alle de gode fedtsyrer. Er stress et problem bør årsagen findes.

https://sund-forskning.dk/artikler/nar-vinteren-kommer/

Aloe vera creme xtreme er udviklet til den ekstra tørre vinterhud i ansigtet og kan bruges af alle aldersgrupper – også det lille spædbarns kinder. Cremen er økologisk, fri for parabener og parfume.

https://sund-forskning.dk/artikler/klimaforandringer-kom-og-red-os/

En stribe gode råd til hudplejen i ansigtet og på kroppen. Tørhed og ældningstegn starter i de dybe hudlag. Hyaluronsyre, kollagen og elastin sørger for bevarelsen af fugtigheden og elasticiteten i huden. C-vitaminet som findes i frugt og grønt har også en betydning for huden. Ekstrakt fra tagetesplanten bruges i hudplejeprodukter. Ekstraktet modvirker udtørring af huden og aldringstegn mv.

https://sund-forskning.dk/artikler/rynker-ga-vaek/

Forurening, alkohol, stress mv udfordrer huden dagligt. Med alderen mister den også noget af sin fylde og spændstighed og rynkerne viser sig. Silky Beauty kan styrke huden og modvirke rynker. Tabletterne fra DFI indeholder agerpaderok, grønthe, schisandra, rosmarin og amla.

https://sund-forskning.dk/artikler/skonhed-kommer-indefra-med-lidt-hjaelp-fra-et-kosttilskud/

Rynkerne kommer lige så stille snigende jo ældre vi bliver. Firmaet New Nordic har testet deres kosttilskud Skin Care Collagen Filler med granatæble, astaxanthin, tomat og C-vitamin på en gruppe franske kvinder. Resultatet var meget positivt. Kosttilskuddet støttede dannelsen af kollagen i huden og kvinderne oplevede at få en finere hud med større spændstighed og færre rynker.

https://sund-forskning.dk/artikler/hudsygdomme/

En artikel med 3 link ud til andre artikler om behandlingen af rynker i ansigtet og en ansigtsmaske, der trækker urenheder ud af huden. I øst Europa har man i mange år vidst, at Caviar var godt mod alderdomstegn. Med urteproduktet Silky Beauty behandler man huden inde fra og ud. Produktet modvirker rynker. Huden bliver super frisk af en silicol gel maske.

https://sund-forskning.dk/artikler/laekker-brun-til-vinter/

Ønsker du dig lidt mere farve i ansigtet om vinteren og på en naturlig måde, kan du skrubbe din hud to gange om ugen med Fruit Scrub Exfoliater fra Green People. Den er til alle hudtyper. En naturlig solbrun farve kan opnås ved at bruge Self Tan Lotion fra Green People.

https://sund-forskning.dk/artikler/en-har-hud-og-neglekur-der-kommer-hele-vejen-rundt/

Firmaet Biosym har udviklet et collagenprodukt målrettet kvinden, der gerne vil bevare sin elastiske hud gennem alle årtierne. Produktet hedder Helein Strong Collagen og det er udviklet på baggrund af fire kliniske studier. Huden har brug for collagen, omega-3 fedtsyrer, vitaminer og mineraler for at bevare sin sundhed.

Børn og huden

https://sund-forskning.dk/artikler/fyld-nodhjaelpskassen-med-aloe-vera/

Aloe vera bør indgå som en ingrediens i husapoteket i hjemmet. Aloe vera planten har mange egenskaber. Den virker godt på de små børns røde haler eller den ammende kvindes sprukne brystvorter. Derudover køler, beroliger og mindsker den kløe og rødme efter hudafskrabninger og insektbid. Brug aloe vera gel eller aloe vera spray fra firmaet Avivir.

https://sund-forskning.dk/artikler/tor-hud-med-udfordringer/

Børn og voksnes huds beskaffenhed er meget forskellig. Meget bunder i den genetiske arv og meget bunder også i hvad den gravide kvinde har spist af fedtsyrer til sit lille foster i maven. Noget tyder på at børn med atopisk eksem ikke kan omdanne EFA til fedtsyren GLA. Derfor skal den tilføres ude fra i form af fx boragoolie med indhold af GLA-fedtsyren, der plejer og opbygger huden, hvis den er tør.

https://sund-forskning.dk/artikler/av-mor-det-kloer/

Børn kan have tør, kløende og irriteret hud. Fænomenet skyldes ofte mangel på fedtsyrer. Produktet Tee Tree Oil virker bakteriedræbende, kølende og kløestillende uden at påvirke hudens naturlige bakterieflora.

https://sund-forskning.dk/artikler/allergi-0/

Har man allergi fungerer kroppens reguleringsmekanismer ikke optimalt (fordøjelse, lever mv.) Bindevævet kan også være belastet af toksiner. Styrkelse af fordøjelsen, afgiftning, udledning af tungmetaller og histamin stabilisering kan komme problemet til livs.

https://sund-forskning.dk/artikler/har-du-rod-og-kloende-hud/

Både børn, unge og voksne døjer med atropisk eksem. Det er en stærkt kløende tilstand i huden, hvor huden bliver rød. Forskerne så i et forsøg, at et tilskud på 40 mg D-vitamin hjalp på tilstanden.

https://sund-forskning.dk/artikler/det-klor-er-der-et-alternativ-til-binyrebark/

Thomas Kjærsgaard giver homøopatiske råd til behandling af diverse hudlidelser hos børn. Der kan være tale om eksem og forskellige andre allergiske hudlidelser.

https://sund-forskning.dk/artikler/mor-jeg-har-faet-bumser/

Uren hud har mange årsager. Det kan være et tegn på dårlig afgiftning fra kroppen, som sætter sig som bumser i ansigtet. En mangel på essentielle fedtsyrer og zink kan også være årsagen og endelig kan der være en ubalance i tarmsystemet. Prøv Nova TTO kosmetikserie fremstillet af naturlig Tea Tree Olie fra Australien.

https://sund-forskning.dk/artikler/nedsaet-risikoen-for-medfodt-eksem/

Forskningen har vist at tarmfloraen hos børn med eksem er mindre mangfoldig end hos raske børn. NDS probiotic panda 1 kan bruges til at styrke tarmfloraen, så tarmfloraen reagerer mere tolerant over for udefra kommende stoffer og eksem forebygges.

https://sund-forskning.dk/artikler/duften-af-de-rene-olier-til-krop-sind-og-and/

De æteriske olier fra Naturdrogeriet kan gøre gavn i hjemmet, psyken og lindre forkølelse. Rosmarinolie stimulerer kredsløbet. To dråber lavendelolie på puden skaber ro i et nervøst sind. Kan bruges af børn og voksne. Timian og pebermynteolie i et vandbad kan lindre en begyndende snue.  Børn bør ikke bruge metoden – kun unge, voksne og ældre.

https://sund-forskning.dk/artikler/magisk-olie-til-frostspraengte-kinder-sprukne-laeber-og-flossede-negleband/

Den rene Avivir baobabolie med E-vitamin og antioxidanter kan bruges af babyer og alle andre aldersgrupper, på tørre underben, albuer og på den modne ansigtshud. Olien klassificeres som tør, hvilket betyder at den hurtigt trænger ind i huden og efterlader den silkeblød.

https://sund-forskning.dk/artikler/hold-fri-og-ror-ved-mig-om-sund-beroring-og-deraf-ro-mere-glaede-og-maske-klogere-born-i-en-hektisk-samtid/

Vores hektiske, stressede og præstationspræget samfund sætter nervesystemet er under pres. Mennesker oplever tab af fællesskaber og ensomhed. Massage og anden berøring mangler og det er noget man bør tilvælge for at skabe ro og velvære hos børn og voksne.

https://sund-forskning.dk/artikler/hjaelpen-er-naer-til-vintertor-hud/

Aloe Vera og baobaolien er gode at bruge om vinteren. Smør Aloe Vera Creme Xstreme på dit barns kinder, så er det rustet til at sove ude i barnevognen. Baobaolien genskaber fugtbalancen i huden og modvirker rynker og fine linier.

https://sund-forskning.dk/artikler/lus-har-ogsa-skolestart/

Børn har af og til lus. Man kan bruge de kemifrie midler, så man ikke får tør hud og tør hovedbund. Brug fx Kæmmebalsam fra Austrailian Body Care med indhold af Tea Tre oil.

https://sund-forskning.dk/artikler/tor-hud-eksem-eller-rynker/

Baby- og ældre hud bør plejes på samme måde, så de ikke taber fugt og danner rynker, eksem eller bliver tør. Brug fx Avivir baobab olie om morgenen, igen om aftenen og i babybadet eller efter badet. Brug Avivir Aloe Vera Creme Xtreme, hvis barnet er plaget af meget tørre hudområder. Husk også de gode fedtsyrer i kosten, så der også plejes indefra og ud og ikke kun udefra og ind.

https://sund-forskning.dk/artikler/har-dit-barn-faet-en-vorte/

Vorter er meget smitsomme og børn får dem ofte. Produktet Spirularin VS kan smøres på vorten to gange om dagen. Der gives en hel anvisning på, hvordan man kommer vorterne til livs.

https://sund-forskning.dk/artikler/7-mader-du-kan-spotte-problemkemi/

I optimeringen af hele familiens sundhed kan man finde god hjælp og styre uden om problemkemien ved at kigge efter svanemærket, astma-allergi, økologi i kosmetik og plejeprodukter, mineralske olier, silikonestoffer, parabener og parfume.

https://sund-forskning.dk/artikler/de-rette-fedtsyrer-til-borneeksem/

Mange børn lider af eksem i huden og har tør hud. Her bør man fokusere på kosten, så børnene får de rette fedtsyrer i kosten fx fra grøntsager, nødder og frø samt fedtsyrer fra fx fiskeolie eller planteolier.

https://sund-forskning.dk/artikler/forkoelelse-0/

C-vitaminet har i undersøgelser vist at kunne nedbringe både børns og voksnes muligheder for at blive forkølede. Man kan forebygge ved at tage 200 mg dagligt og nedbringe varigheden af forkølelsen hos børn med 1 – 2 gram C-vitamin under forkølelsen (1000 – 2000 mg).

https://sund-forskning.dk/artikler/kaaret-som-aarets-vorteprodukt-slip-vorter/

SkinOcare Vortefjerner fra Pharma Invest er kåret som årets produkt i 2013 og i Tyskland. Produktet bør kun bruges en gang om ugen, da det har ætsende effekt. Især børn rammes af vorter og det skyldes en virusinfektion i huden.

https://sund-forskning.dk/artikler/boerneeksem/

En stribe gode råd til behandling af børneeksem. Hjælp fås også hos en naturopath. Man kan også forsøge på egen hånd og fjerne skadelig kemi og sukker. Man bør ikke glemme de gode vitaminer, mineraler og fedtsyrer, så huden næres inde fra.

https://sund-forskning.dk/artikler/vidste-du-det-om-maelkesyrebakterier/

Hele familien har gavn af mælkesyrebakterierne. Børnene og babyerne har blød babyhud, som skyldes bifidobakterierne. De er med til at bygge de indre og det ydre immunforsvar op og er meget vigtige for dem.

https://sund-forskning.dk/artikler/forstevalg-af-urtepleje-fra-de-franske-blomsterenge/

Morgenfrue, primula og camelina er ingredienser i hudplejeserien fra det franske firma Florame. Cremen kan hjælpe store og små hænder og andre tørre hudproblematikker på læber, fødder og krop hos hele familien.

https://sund-forskning.dk/artikler/fra-den-australske-bush-til-moderne-problemstillinger/

Tea tree olie udvindes fra Tea tree træet i Australien. Olien hæmmer svamp på huden. Bruges olien fortyndet i vand kan det hjælpe på bakterier i munden eller mod bumser på huden.

https://sund-forskning.dk/artikler/propolis-creme/

Propolis kan anvendes til udvortes behandling af forskellige hudproblemer så som Herpes Simplex type 1, kløe, svie og uren hud mv. Produktet Danasan med standardiseret propolis kan anvendes som behandling.

https://sund-forskning.dk/artikler/propolis-uden-bivirkninger/

Propolis kan anvendes til udvortes behandling af forskellige hudproblemer så som Herpes Simplex type 1, kløe, svie og uren hud mv. Produktet Danasan med standardiseret propolis kan anvendes som behandling.

https://sund-forskning.dk/artikler/boganmeldelser/

En anmeldelse af Tryk og glad bogserien af Katrine Birk. De handler om babymassage, babysøvn, glad babymave, børnemeditation, zoneterapi og akupressur til børn mv.

https://sund-forskning.dk/artikler/det-vidste-du-ikke-om-uv-filtre/

UV-filtre er en gruppe af kemiske stoffer, som beskytter imod UV-lys. De er mest kendt fra solcremer. UV-filtre tilsættes også vaskepulver, plastik, tøj og møbler mv. Man mistænker UV-filtre for at have en hormonforstyrrende effekt på kroppen. Børn optager mange UV-filtre fra solcreme. Et tip til at undgå for mange UV-filtre er: langsom tilvænning til solen, sørge for gode vitaminer og mineraler herunder D-vitamin og sunde fedtstoffer. Bruge solcreme med omtanke.

https://sund-forskning.dk/artikler/derfor-skal-dit-barn-have-vitaminer-og-mineraler-aret-rundt/

For at børn kan vokse op og blive stærke har de brug for hver dag at få de nødvendige vitaminer, mineraler, fedtsyrer, proteiner og kulhydrater, så hud, organer, slimhinder mv. bevares sunde. I artiklen beskrives alle vitaminer og mineralernes egenskaber.

https://sund-forskning.dk/artikler/det-homoopatiske-hjorne-sensommer-2023/

Om sommeren er solen skarp og ofte går det ud over huden, som bliver forbrændt. Ofte er der kun tale om en overfladisk førstegradsforbrænding af huden pga solens ultraviolette stråler/UV-stråling. I Vesten ser man hvert år mange solskoldninger hos især børn men også voksne. Forskerne anbefaler, at man bruger solcreme med en høj solfaktor. Er man blevet forbrændt kan man bruge produkt Cool Akut gel.

Fedtsyrer og huden

https://sund-forskning.dk/artikler/fra-new-zealand-til-de-danske-inflammationer/

Mange mennesker går og døjer med begyndende symptomer på slidgigt, inflammation og andre smerter i kroppen. Symptomerne kan meget vel stamme fra prostaglandin-syntesen, som har indflydelse på omsætningen af fedtstoffer i kroppen. Søvn, diverse smerter og inflammation kan bedres ved at tage ekstra omega 3 fedtsyrer fx fra Original Muslingeolie fra New Zealand.

https://sund-forskning.dk/artikler/fedtsyrer-menstruationssmerter-og-overgangsalder/

Tom Saldeen har forsket i forholdet mellem omega-3 og omega-6 fedtsyrerne, hvor det viser sig at alle kropsfunktioner har brug for den rette fedtsyresammensætning inkl. kvinders hormonsystem. For mange omega-6 fedtsyrer i forhold til omega-3 fedtsyrer danner grobund for smerter i kroppen og en skævvridning af de to omega-fedtsyrer kan meget vel være årsagen til voldsomme menstruationssmerter, som nogle kvinder oplever i overgangsalderen.

https://sund-forskning.dk/artikler/okologisk-og-baeredygtig-krillolie/

En artikel om krillolie fra de kolde arktiske egne. Krillolien produceres bæredygtigt og tager hensyn til miljøet. Krillolie styrker hjertesundheden, har en positiv indvirkning på hudsygdomme, fremmer mental klarhed og har positiv indvirkning på sygdomme i hjernen som demens, Alzheimers, depression og ADHD.

https://sund-forskning.dk/artikler/lecithin-til-huden-og-til-resten-af-kroppen/

Eksem er kroppens første tegn på at kroppen mangler fedtsyrer. GLA er en omega 6 fedtsyre som skal kombineres med en omega 3 fedtsyre. Biosym har skabt et produkt, der hedder EPA-GLA til bla den tørre hud og inflammationer i kroppen.

https://sund-forskning.dk/artikler/sunde-fedtstoffer-er-gode-og-nodvendige/

De sunde fedtstoffer er livsvigtige for kroppen, da de regulerer mange kropsprocesser: hormoner, optagelsen af de fedtopløselige vitaminer, eicosanoide stoffer mv. Fedtstofferne kan opdeles i flerumættede, monoumættede og mættede fedtsyrer.

https://sund-forskning.dk/artikler/her-er-de-fedtsyrer-du-skal-spise-hver-dag/

Kroppen bruger fedtsyrerne til at opbygge cellemembraner. Fungerer de optimalt, kan nutrienterne lukkes ind i cellen og affaldsstoffer ledes ud. Arbejdet finder sted sammen med aminosyrerne, vitaminer og mineraler. To teskefulde Udo’s choice DHA oil blend styrker menneskers hjerner og er god til gravide og ammende.

https://sund-forskning.dk/artikler/olien-til-dine-dromme/

God pleje af ansigts og kropshuden er alfa omega. Monoiolie fra Tahiti er en kokosolieblanding tilsat duft af gardeniablomsten. Jojobaolie kan bruges til pleje af fedtet og akneplaget hud eller tørre læber. Arganolien bruges både som hudpleje og som madolie.  I ansigts- og kropsolien fra firmaet Naturefarm findes de omtalte olier.

https://sund-forskning.dk/artikler/en-hellig-oliesymfoni/

Ansigts- og kropsolien fra Mellissa med indhold af bla morgenfrueolie, arganolie og boragoolie mv. bidrager til cellefornyelse og intensiv pleje af huden. Olien kan også bruges til at forebygge strækmærker, behandle arvæv eller tør, rød, sart og irriteret hud. Ansigts- og kropsolien er uparfumeret.

https://sund-forskning.dk/artikler/fedt-indefra-og-fedt-pa-huden/

Huden har brug for at få tilført fedt inde fra og ud samt ude fra og ind. Spiser man sundt og afbalanceret behøver man ikke at tage på. Er huden knas tør og irriteret kan Avivir Babobabolie være løsningen. Olien er specielt sammensat og trænger hurtigt ind i cellemembranerne i huden og gør dem spændstige, så de bedre kan trække de fedtstoffer til sig som spises.

https://sund-forskning.dk/artikler/stabil-fiskeolie-med-pufanox-systemet/

Fiskeolien Eskimo 3 er fremstillet efter Pufanox systemet, hvor man tilsætter olien en række tocopheroler (E-vitamin), olieopløsligt C-vitamin, lecithin og antioxidanter fra rosmarinekstrakt. Det beskytter olien mod iltning og harskning.

https://sund-forskning.dk/artikler/forsta-dine-fedtstoffer-forsta-din-krop/

Fedtsyrernes sundhedsværdi har været diskuteret vidt og bredt i mange år. Det vi ved er at hjernen, hjertet, hud, hår og negle mv har brug for de sunde fedtsyrer til at opretholde vigtige processer i kroppen. Sørg for at få fedtsyrer i den rette balance imellem omega 3, 6 og 9 for at være dækket ind. Firmaet Din Sundhed.net sælger og fremstiller sunde plantebaserede, koldpressede og raffinerede olier, som er økologisk certificeret.

https://sund-forskning.dk/artikler/kokken-og-biopaten-knaek-nodden-og-lev-laengere-eller-sundere/

Nødder er sprængfyldt med omega-3 fedtsyrer. Et nøddefad kan erstatte fredagsslikket. Nødder booster immunforsvaret, har god virkning på nattesøvnen og er med til at sænke kolesterolet. På www.nøddebazaren.dk kan man finde opskrifter med nødder.

https://sund-forskning.dk/artikler/baeredygtig-fiskeolie-er-det-nye-sort/

Fiskeolien Ecolomega er en 100% økologisk og dansk produceret fiskeolie. Fiskeolien er lavet af danske regnbueørreder fra ferskvandsopdræt. De har fået godt foder og indeholder alle omega 3,6, 7 og 9 fedtsyrerne.

https://sund-forskning.dk/artikler/1200-kvinder-i-pagt-med-1000-ar-gamle-traeer/

Baobabtræerne der vokser i Afrika indeholder store mængder fedtsyrer i en særlig sammensætning, der er særlig gavnlig for huden i ansigtet og på kroppen. Olien fugter, hjælper mod eksem og tør hud og kan anvendes til alle hudtyper i ansigtet, på kroppen og især til røde barnenumser.  Baobabolien har en mild nøddeduft, plejer og nærer huden. Den absorberes hurtigt uden at fedte eller tilstoppe porerne og efterlader huden blød og fugtet.

 

 https://sund-forskning.dk/artikler/ved-du-at-hvede-er-hudens-ven/

Hvedekimsolie og creme giver en følelse af fugtig og smidig hud. Effekten er kun kortvarig. Langtidseffekten opnås, hvis man indtager hvedekimsolie. I Danmark kan man købe et produkt, Skin Care Dry Skin, som bla indeholder hvedeekstrakt. Ekstraktet absorberes i hudcellerne, der producerer hydrering, elasticitet og mindsker kløe og skællet hud.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/forskernes-fiskeolie-gennem-30-ar/

De sunde fedtsyrer indgår overalt i kroppens celleprocesser og styrker nervesystemet, hjertet, nervesystem og huden. Modvirker også inflammationer i kroppen. Eskio 3 fra Midsona er en ren fiskeolie udviklet af den svenske professor Tom Saldeen. Den har været på markedet i 30 år.

https://sund-forskning.dk/artikler/fremtidens-hudpleje-blev-skabt-for-tusindvis-af-ar-siden/

De fleste kender aloe veras egenskaber på huden. Baobab olien er mindre kendt. Baobab-olien har ultra gode og gavnlige effekter, når den bruges til hudpleje. Olien er fin, fugtgivende og fedter ikke. Den betegnes som en tørolie, der hurtigt trænger ind i huden. Baobab olien indeholder E-vitamin, har en særlig omega 6 og 9 fedtsyresammensætning og har også en gavnlig effekt på tørt/beskadiget hår.

https://sund-forskning.dk/artikler/muslingeolie-indeholder-93-forskellige-fedtsyrer/

Fedtsyrerne i den grønlæbede musling skiller sig ud fra almindelig fiskeolie. Fedtsyren fra den grønlæbede musling har en evne til at blokere dannelsen af leukotriener og især leukotrien B4. Leukotrien B4 fremmer udviklingen af gigt. Original muslingeolie fra Novasel nedsætter B4, så der opstår mindre inflammation og færre smerter. Derudover indeholder muslingeolien 93 forskellige fedtsyrer, som også har en gavnlig virkning på huden.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/vi-gar-taet-pa-fedtstofferne/

En detaljeret gennemgang af alle fedtsyrerne og hvad de består af og indgår i. Indholdet i artiklen indgår i pensum på biopatuddannelsen. Vi har som mennesker brug for at få tilført alle fedtsyrer hver dag. I en vestlig kost er sammensætningen forkert. Indtaget af mættet fedt er for højt, indtaget af mono- og polyumættet fedt er for lavt, indtaget af omega-6 fedtsyrerne er for højt i forhold til omega 3 og endeligt valget, opbevaringen og anvendelsen i køkkenet er forkert. Hjernen, huden, cellerne og hjertet har brug for fedt for at kunne fungere optimalt.

Generelle problemstillinger og huden

 https://sund-forskning.dk/artikler/huden-er-dyrenes-storste-organ/

Kæledyrs hud er lige så udsat som ejernes hud. Kemiske loppe- og flåtmidler kan skabe hudproblemer hos kæledyrene. Både hund og kat har god gavn af naturlige tilskud som zink, biotin, kollagen og kiselsyre. Omega 3 og 6 fedtsyrerne gør huden stærk hos både hund og kat.

https://sund-forskning.dk/artikler/pas-pa-dine-folder/

Svampedannelser kan opstå i og mellem folderne og sprækkerne på huden fx mellem brysterne. Huden kan klø og fremstå irriteret. Der er hjælp af hente i TTO-serien, som er lavet af ren tea tree olie, som kan duppes på hudens ramte områder. Sørg for at holde huden tør og lad den få adgang til luft. Tea tree olie kan også være en del af husapoteket, så hjælpen er nær, når problemerne opstår.

https://sund-forskning.dk/artikler/spot-pa-sensommerens-hudpleje-tag-hand-om-dine-hudproblemer/

En artikel med forskellige råd til sensommerens pleje af hud, læber, smerter i bevægeapparatet og ubalancer i underlivet.

https://sund-forskning.dk/artikler/sol-i-sind-og-varme-straler-pa-din-hud/

Man kan i dag få oplysninger om hvor meget sol man kan tåle ud fra sin hudtype. Det kan ske via en app. En anden og måske nemmere måde er at undgå solen i midt på dagen og dyrke solen om formiddagen og eftermiddagen, hvor den ikke er så stærk. Brug nogle sunde solprodukter, hvor der også er tænkt på miljøet fx Avivir Aloe Vera Sun Lotion SPF 30. Avivirs produkter er svane og veganmærkede og 70-90 pct. af råvarerne er økologiske.

https://sund-forskning.dk/artikler/undga-at-blive-solskoldet-frem-med-den-rette-solfaktor/

Solens UVB-stråler påvirker de yderste lag af huden og kan skabe solskoldning og rødme i huden. UVA-strålerne trænger dybere ind i huden og skader cellerne i underhuden. Hudens aldringsproces fremskyndes, da kollagen og elastin nedbrydes. Strålerne kan også give celleskader og hudkræft. Hudtypen og om huden er i kontakt med vand, sand og sved mv. afhænger af hvor lang tid man kan være i solen uden at blive solskoldet.

https://sund-forskning.dk/artikler/allergi-en-folkesygdom-i-eksplosiv-vaekst/

20 % af Danmarks befolkning har i dag allergi. Allergi kan vise sig som en overfølsomhedsreaktion over for husdyr, støv, medicin og kan også være sæsonbetonet. Immunforsvaret overreagerer. Man kan gå homøopatisk til værks og køre en 6 ugers udrensningskur med Detox Kit, som styrker kroppens udrensningsorganer. Styrk også tarmen med mælkesyrebakterier og produktet SymbioLact. Til luftvejene kan man bruge Luffeel næsespray og til øjnene kan man bruge ocuheel øjendråber.

https://sund-forskning.dk/artikler/histamin-intolerans/

Histamin tilhører gruppen af vævshormoner. Histamin udløses ved allergiske lidelser, astma, helårssnue, allergiske hudsygdomme mv. Man kan bruge Histamin-Injeel (homøopatisk) til behandling af disse ubalancer.

https://sund-forskning.dk/artikler/ehs-electro-hyper-sensitivity-hvad-er-det/

En teknisk gennemgang af fænomenet EHS – electro hypersensitivity (el-overfølsomhed). I takt med udbygningen af vores kommunikationssystemer internet og mobiltelefoni mv. stiger mængden af elektromagnetisk strøm i vores miljø. Nogle mennesker mærker dette, når de opholder sig i eller er i nærheden af elektromagnetiske felter. Det kan give hovedpine, søvnbesvær og snurrende fornemmelser i baghovedet mv.

https://sund-forskning.dk/artikler/hold-dig-neutral/

Den neutrale hudplejeserie fra Green People er fra for parabener, sodium lauryl sulfat og triclosan. Serien tåles af personer med eksem, psoriasis og andre hudsygdomme. Andre hudplejeserie indeholder ofte parabener, sodium lauryl sulfat og triclosan. Stofferne mistænkes for at virke hormonforstyrrende i kroppen.

https://sund-forskning.dk/artikler/et-suk-fra-en-allergiker/

Hanne Engstrøm er multi allergiker og skal passe på med hvad hun smører på sin hud og hvad hun spiser, hvis der er tilsætningsstoffer i maden. Allergien er kommet via arbejdet i fremkalderummet, hvor man brugte diverse væsker til at fremkalde billeder med. Arbejdsmiljøet var ikke i fokus, da Hanne Engstrøm arbejdede. Hun ønsker at belyse emnet allergi og ønsker klare varedeklarationer, der oplyser om alt hvad der er i produktet og om det fremkalder allergi, så børn og voksne ikke udsættes for unødig og farlig kemi.

https://sund-forskning.dk/artikler/far-et-foster-sin-mors-solfiltre-i-vuggegave/

Rose Maimonide giver gode råd om UV-filtre, som børn og voksne udsættes for året rundt. Gravide overfører også UV-filtrene til deres ufødte børn. UV-filtre er en gruppe af stoffer, som beskytter mod solens stråler, men de har også hormonforstyrrende effekt på mennesket.

https://sund-forskning.dk/artikler/tre-af-sommerens-udfordringer/

Rindende øjne, solskoldninger og diarré er sommerens tre store udfordringer. Har man fået en solforbrænding kan man behandle den med Calendeel gel. Det er en gelé, der køler og lindrer solforbrændinger, insektbid og hvis man er blevet brændt afbrændeælder. Derudover er et stabilt væske- og mineralindtag vigtigt I varme perioder.

https://sund-forskning.dk/artikler/psoriasis-i-hovedbunden/

Det skønnes at ca. 170.000 danskere er ramt af psoriasis, og cirka halvdelen lider af psoriasis i hovedbunden. Der er tale om en kronisk og immunologisk hudsygdom, som kendetegnes ved rødme, kløe, hævelse og skældannelse, der skyldes en kraftigt øget celledeling i huden. Der er et link ud til artiklen, som blev bragt i Sund-forskning juni/juli 2015.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/psoriasis-behandles-med-fisk/

Garra Rufa Center i Farum tilbyder behandling med Doktorfisk. Mellem 20 og 100 små fisk (Garra Rufa) spiser eksemen eller skældannelsen og afgiver samtidigt et enzymholdigt sekret til huden, som har en helende effekt. Behandlingen er smertefri og er fantastisk effektiv. Behandlingen kan bruges af folk, som har psoriasis.

https://sund-forskning.dk/artikler/plej-din-hovedbund-hvis-den-plager-dig/

Eksem og psoriasis kan opstå i og på huden og ofte i hovedbunden. Symptomerne er kløe, rød og skællet hud. Firmaet Bidro har udviklet en produktserie til hud og hårbund. Produkterne indeholder salicin, der er udvundet af rød pilebark. Stoffet kan dæmpe kløe og inflammation. I produkterne er der også gelé royal sammen med gode olier til plejen af huden og hovedbunden.

https://sund-forskning.dk/artikler/behandling-af-synlige-og-usynlige-ar/

Arvæv kan opstå efter en operation. De kan også give problemer og bevægelsesfrihed, hvis det strammer i det område, hvor man er blevet opereret. Forklaringen til arvæv bunder i fascierne, som er et netværk af bindevævsposer, flager og bånd i kroppen. De strukturerer kroppen og formidler træk, væske og impulser imellem kroppens dele. Fascierne hjælper os med at mærke vores krops bevægelser.

https://sund-forskning.dk/artikler/et-omt-problem-nar-huden-bliver-udsat-for-friktion/

Friktion i huden kan være smertefuldt. Det kan opstå hos mange forskellige aldersgrupper fx ældre, overvægtige, sportsudøvere, blebørn mv. En løsning på problemet kan være Active Derm, som er specielt udviklet til at modvirke rød og irriteret hud, der er opstået ved friktion. Cremen virker både forebyggende og lindrende på hud, der er skadet.

https://sund-forskning.dk/artikler/eksem/

Eksem kan opstå som kontakteksem på hænderne, hvorfor man bør undgå vand og sæbe, som bringer mikrobalancen på hænderne ud af balance. Der kan også være problemer med fedtsyrebalancen i kroppen, hvor man får for mange mættede fedtsyrer og for få fedtsyrer fra plante- og fiskeolie. Prøv at spise efter din stofskiftetype og suppler med C-vitamin og zink sammen med et stærkt vitamin- og mineralprodukt mv.

https://sund-forskning.dk/artikler/kampen-mod-cellulite/

Det skønnes, at 90% kvinder lider af appelsinhud (cellulitis). Der er tale om indkapslede fedtceller, som hober sig op i bindevævet og gør det hårdt. Årsagerne kan være dårligt blodomløb, dårlig lymfedrænage, mangel på motion, forkert kost, slankekure og graviditet. Løsningen kan være tørbørstning, så blodomløb og lymfedrænagen stimuleres.

https://sund-forskning.dk/artikler/nar-hud-og-slimhinder-gar-i-stykker/

Behandlingen af sår kan ske via den homøopatiske salve Traumeel. Salven er fremstillet af forskellige urter og kan bruges på sår 2-5 gange dagligt. Sår optræder i forskellige former, små rifter, brandsår, forkølesessår, skinnebenssår, strålingssår og liggesår mv.

https://sund-forskning.dk/artikler/rigtige-maend-bruger-ikke-grillhandsker/

Er uheldet ude ved havegrillen og man brænder sig, er hjælpen Aloe vera gel. Aloe veraen køler huden ned, dæmper smerterne i området og hjælper med at aktivere det lokale immunforsvar, så en opheling af huden kan begynde. I serien fra Avivir findes også solprodukter og produkter, som mænd kan bruge, hvis de får skægpest eller rifter og sår efter en barbering.

https://sund-forskning.dk/artikler/vaek-med-appelsinhuden-ind-med-bedre-cirkulation/

Kvinder i alle aldre kan have appelsinhud, som er små fedtdepoter under huden. Tilstanden kaldes også for cellulitis. Prøv Anjo Anti-cellulitis lotion, som er en lotion man kan bruge året rundt. De aktive stoffer i lotionen fremmer det lokale kredsløb og bryder cellulitis i alle dets faser. Huden efterlades med et glat, smidigt og slankere udseende.

https://sund-forskning.dk/artikler/glucosaminsulfat-har-en-dokumenteret-effekt-mod-slidgigt/

Mange danskere anvender glucosaminsulfat i forbindelse med slidgigt, fordi undersøgelser viser, at det kan dæmpe smerter, bremse tabet af ledbrusk og til en hvis grad genopbygge ledbrusk. Franske forskere har set, at glucosaminsulfat også kan hjælpe med at bevare huden ung og spændstig.

https://sund-forskning.dk/artikler/annemarie-borlind-en-pioner-inden-for-naturlig-skonhed/

Hudplejeserien fra Annemarie Børlind anses at ligge på linje med hudplejeprodukterne fra Elisabeth Arden og Helena Rubinstein. Firmaet udviklede i 1970’erne hudplejeserien LL Regeneration med anti-aging egenskaber – og længe før vi begyndte at interessere os for anti-age. Hudplejeserien LL eksisterer stadig i bedste velgående.

https://sund-forskning.dk/artikler/din-hud-er-dit-hus/

Den rette sammensætning af fedtstoffer er vigtig for en god hudpleje. Samtidig er det også vigtigt, at drikke rigeligt vand, så huden bliver fugtet og elastisk indefra. Green People har udviklet en række produkter til den sarte, tørre, eksem-og psoriasisramte hud. Green Peoples neutrale og duftfrie serie dækker over økologisk pleje til både ansigtet, kroppen og håret – inkl. solcremer.

https://sund-forskning.dk/artikler/en-entusiast-og-en-klog-mand/

Et interview med direktøren for Aloe Vera Group i Danmark, Jesper Hummeluhr om Aloe vera planten. Aloe Veraen der indgår i Aloe Vera Groups produkter dyrkes i Mexico under ordnede forhold for arbejderne (løn, arbejdsmiljø, skolegang for børnene mv). Aloe veraen der bruges i produktionen er 1. sortering og der er tænkt både på økologien og det miljømæssige.

https://sund-forskning.dk/artikler/kender-du-moderhormonet-pregnenolon/

Hormonet pregnenolon dannes af kolesterol og omdannes til DHEA, testosteron, progesteron, østrogen og kortisol. Pregnenolon har også en kosmetisk betydning i kroppen. Pregnenolon, kortisol, progesteron og testosteron har vigtige balancerende effekter, der kan bremse produktionen af hudfedt og akne. Pregnenolon har muligvis også en opstrammende effekt på huden mv.

https://sund-forskning.dk/artikler/det-kriblende-forar/

Når foråret bryder frem og alt blomstrer stiger chancerne for at hunden eller katten kan få flåter. De kan sætte sig i hunden og kattens pels. Der er mange midler på markedet til behandlingen af flåter. Mange af dem er giftige både for dyr og mennesker. Prøv de alternative midler i stedet og brug lavendel, rosmarin og citrongræsolie, som er effektive mod flåter og lopper.

https://sund-forskning.dk/artikler/saar-stoetteterapi-diabetikere/

Pycnogenol (pilebark) kan bruges til sårheling hos diabetikere og er også god til hjertet og kredsløbet. Der blev lavet et forsøg, hvor en gruppe patienter fik pycnogenol enten i tabletform, som pulver eller begge dele i kombination. Det forbedrede blodcirkulationen, så der kom mere cirkulation i og ilt til huden. Risikoen for at udvikle sår blev mindre.

https://sund-forskning.dk/artikler/den-tavse-epidemi-kviksolv-nedarves-gennem-generationer/

Vi lever i en verden omgivet af giftstoffer, symptomerne kan måske stamme fra en kviksølvfor-giftning. Kviksølvet kan være svært at spore i kroppen, da det gemmer sig i fedtvævet. Hvis man ønsker at afgifte for kviksølv i kroppen bør man gå langsomt til værks. Følg evt kuren i artiklen, hvor chlorella, spirulina, selen og C-vitamin indgår. Det styrker kroppens afgiftning via hud, lever, nyrer, tarm og lunger.

https://sund-forskning.dk/artikler/bindevaev-er-ikke-bare-bindevaev-styrk-det-meste-med-nyt-produkt/

Kroppen holdes sammen af bindevæv, som omgiver tarmen, knoglerne, senerne, ledbåndene. I huden findes også bindevæv. Bindevævet er sammensat af forskellige kollagen peptider. Produktionen af kollagen i kroppen daler efter de fyldte 20-30 år med 1-2% om året. NDS Multi Collagen Total kan opløses i fx kaffe, juice eller i en smoothie.

https://sund-forskning.dk/artikler/naeldefeber/

Nældefeber ligner udslættet, som kommer efter at man er blevet brændt af en brændenælde. Nældefeber er voldsomt kløende og symptomerne aftager som regel inden for et døgn. Der er tale om en histaminreaktion, som opstår ved en fødevareallergi eller kontaktallergi. Rammes man flere gange, bør man lede efter årsagen og sætte ind med en styrkelse af livsstilen og immunforsvaret med vitaminer, mineraler, fedtsyrer og urter.

https://sund-forskning.dk/artikler/avivir-fejrer-25-ars-jubilaeum-sadan-kom-aloe-vera-planten-til-danmark/

En artikel om hvordan aloe vera kom til Danmark via Jesper Hummleuhr, som rejste ud i verden med en veninde og mødte aloe vera planten i Australien, da hans hud var forbrændt af solen. Han bragte aloe vera planten til Danmark og skabte firmaet Aloe Vera Group.

https://sund-forskning.dk/artikler/hudproblemer-indefra/

Hudlægerne er sjældent opmærksomme på, at hudproblemer skyldes indre faktorer og ubalancer. Behandlingen er ofte cortisonsalver eller hormoncremer, som tilføres huden ude fra. Hudlægerne rådes til at læse om urter, der kan gøre en forskel, lære om fedtstoffer, vitaminer og mineraler. Fjern de værste allergener hvad enten de kommer fra kosten eller er luftbårne.

https://sund-forskning.dk/artikler/hud-0/

Huden er et levende organ, som har brug for hjælp til at forblive sund. Hudproblemer opstår på grund af ubalancer i kroppen og skal behandles inde fra med gode fedtstoffer, vitaminer og mineraler samt aflastning af ekskretionsorganerne: luftveje, fordøjelse, lever og urinveje. Hudproblemer er en multifaktorel sygdom. Intolerancer, allergier og udefra kommende belastninger bør også afdækkes for at komme helt i mål.

https://sund-forskning.dk/artikler/haarfjerning-helt-naturligt/

Med Fast & Easy kan man fjerne hår helt naturligt og uden brug af kemikalier. Produktet indeholder kun sukker, vand, honning og citronsyre og metoden har været brugt af Ægypterne i generationer. Det er ikke kun håret som forsvinder. Det gør hårroden også over længere tids brug vil hårvæksten mindskes. Produktet er meget hudvenligt og der er ingen risiko for at få allergi.

https://sund-forskning.dk/artikler/dufte-til-krop-og-sjael/

Rene, økologiske olier med duft af natur fra de franske firma Collines de Provence. Olierne kan købes i udvalgte helsekostbutikker, Helsemin og Helsemin Illum. Olierne indeholder hverken sulfater, siliconer eller konserveringsmidler, der kan irritere huden.

https://sund-forskning.dk/artikler/spot-pa-kroppen-i-balance/

Tips til diverse ubalancer i kroppen herunder forstyrret tarm, fordøjelse, ubalancer i munden og på huden. Til huden kan man bruge produktet BM CosmeCeuticals, som virker understøttende på hudens naturlige funktion. Produktet indeholder også hyaluronsyre, der forekommer naturligt i huden.

https://sund-forskning.dk/artikler/fa-din-indre-glod-frem/

Den indre glød i huden kan fremtrylles ved at bruge naturen fx raske gåture, en løbetur eller blot trække vejret godt og grundigt. Balance Me, som er en glow maske indeholder AHA (alpha-hydroxy-acid). Bær den når du går ud i efterårets og vinterens blæsevejr. Cremen gør huden elastisk, spændstig og giver en fin glød.

https://sund-forskning.dk/artikler/ko-ved-handvasken/

I denne tid, hvor vi vasker og bør vaske hænder ofte, kan sæben vi bruger udtørre hænderne. En sæbe med tea tree oil har den unikke egenskab, at den har en mild bakteriedræbende effekt, samtidig med at den opretholder hudens normale bakterieflora. Altså et godt valg hvor vi prøver at holde virus og bakterier i skak. Nova TTO-serien er en antiseptisk serie baseret på tea tree oil, vitaminer og plejende æteriske olier.

https://sund-forskning.dk/artikler/fa-styr-pa-kroppens-netvaerk/

Kisel indgår som byggesten i kroppens organisme. Kisel styrker også hud, hår og negle og har stor betydning for dannelse af bindevævet i kroppen. Med alderen mister kroppen sin substans og bindevæv, knogler, led og brusk bliver mere sprødt. Kisel er med andre ord en af forudsætningerne for en smuk hud. Produktet Silicea fra Octean har et højt indhold af kisel samt indhold af biotin, zink og mangan – tre ting som håret, huden og neglene nyder godt af.

https://sund-forskning.dk/artikler/hvem-er-mest-i-risiko-for-immun-underskud/

Immunsystemet består af et erhvervet og et medfødt forsvar, som effektivt bekæmper infektioner m. På huden og slimhinderne sidder IgA-forsvarsstofferne, som reagerer, hvis fremmede stoffer prøver at trænge ind i kroppen. Kombinationsproduktet PeptinX Immun fra Engholm NDS optimerer immunforsvaret og understøtter ved særlige udfordringer som infektioner og vaccinationer.

https://sund-forskning.dk/artikler/lyver-lille-spejl-pa-vaeggen-der/

Kollagen er et stof, som relateres direkte til hudens struktur, styrke og volumen. Med alderen mindskes hudens evne til at genopfylde kollagenlagrene. Produktet Vild Nord er et marine kollagenprodukt, som er fremstillet af naturlige danske råvarer og fra den nordlige del af Atlanterhavet og de nordiske skove. Ud over marine kollagen fra vildtfanget torsk, indeholder nogle af produkterne fra Vildnord nordiske bær og alger.

https://sund-forskning.dk/artikler/om-lidt-er-det-forar-og-flatsaeson-men-hvad-med-de-sma-kryb/

En artikel med oplysninger til hundeejerne og hvordan de kan omgås flåterne, der kan sætte sig i hundens pels for at suge blod. Et velfungerende immunforsvar er et godt værn med flåterne. En god næring i form af friske og naturlige fødevarer af høj kvalitet, vil styrke hunden mod flåterne. Brug naturlige midler som rav, hvidløg eller æteriske olier, som dryppes i nakken til haleroden, hver 7. – 10. dag.

https://sund-forskning.dk/artikler/homoopati-til-dyrene/

Hunde, katte og heste kan få hudsygdomme pga. dårlig tarmflora, utæt tarm og belastning af leveren – lige som mennesker kan. Ved en hver behandling af huden/pelsen bør leveren involveres. Brug 20 dråber af Nux Vomica Homaccord i drikkevandet dagligt sammen med et godt probiotika til fordøjelsen fx  SymbioLact comp i drikkevandet. Alternativt kan veterinærproduktet Carduus comp ad us vet-ampuller anvendes. Glem ikke de gode fedtsyrer.

https://sund-forskning.dk/artikler/histaminintolerance-kan-give-vat-i-hovedet/

En histaminintolerance kan give symptomer i mave-tarmkanalen, hovedet og uregelmæssige hjerteslag mv. Intolerancen skyldes at man ikke kan nedbryde et histaminmåltid korrekt. Man kan tage en DAOsin kapsel til hjælp.

https://sund-forskning.dk/artikler/din-solcreme-skader-havmiljoet/

Stofferne oxybenzone også kaldet benzophenone-3 og octinoxate mistænkes for at have en hormonforstyrrende effekt i kroppen og mistænkes på sigt for at skade korallerne i verdenshavene. Stofferne bruges i nogen typer solcreme. AVIVIRs solcreme indeholder ikke de omtalte stoffer og har aldrig gjort det. AVIVIR’s hudplejeserie er desuden svanemærkede og har en grøn kolbe hos forbrugerrådet TÆNK.

https://sund-forskning.dk/artikler/laesoe-salt-til-psoriasis/

Salt fra det Døde Hav har i århundreder været brugt som et lindrende middel mod psoriasis. Saltet fra havet omkring Læsø kan også bruges til lindring af psoriasis. Firmaet Læsø Saltcare har udviklet en række produkter, hvor den vigtigste ingrediens er den salte mineralholdige restlage fra saltsyderiet. Alle produkter er uden farvestoffer, parfume eller parabener. I serien findes en hudgel, en shampoo, en creme og en bodylotion. Læs mere på: www.sydesalt.dk

https://sund-forskning.dk/artikler/et-omt-problem-nar-huden-udsaettes-for-friktion-under-sport/

Active Derm Creme kan hjælpe huden, hvis den udsættes for friktion under sport, som udvikler sig til rød og irriteret hud. Cremen har en særlig oliesammensætning, der giver en beskyttende hinde, der holder fugten borte fra huden og derved mindsker irritation. Cremen virker både forebyggende og lindrende på hud der er skadet. Cremen er fri for parfume og parabener.

https://sund-forskning.dk/artikler/vi-bliver-syge-for-at-blive-raske/

Igennem vores liv belastes bindevævet med de affaldsstoffer vi ikke får udskilt. Det kan ende med at blive til kronisk sygdom. Med det homoøpatiske middel Detox Kit kan man hjælpe afgiftningen på vej.

https://sund-forskning.dk/artikler/hormonforstyrrende-stoffer/

Hormonforstyrrende stoffer optræder i miljøet. Phthalater bruges som blødgører i plastik og forekommer i madkasser og drikkedunke, Bisfenol A virker hormonforstyrrende påvirker menneskets sundhed og der bruges flourforbindelser til imprægnering af tøj.

https://sund-forskning.dk/artikler/massage-try-this-at-home/

Massage får hele kroppen til at slappe af. Blodtrykket falder og det gavner hjerte og kredsløb. Man får også sat gang i kredsløbet, så affaldsstofferne udskilles.

https://sund-forskning.dk/artikler/kan-huden-vaere-glutenallergiker/

En speciel vandopløselig formular med gluten har igennem mange år været brugt i hud- og hårplejeprodukter. Desværre kan gluten skabe allergiske reaktioner, selvom man måske ikke er glutenintolerant. Det er den særlige bearbejdningsprocess af glutenproteinet, der gør det lettere at trænge igennem hud og slimhinder. Firmaet Green People har fundet en løsning ved at bruge quinoa i stedet. Green People har en hel serie udviklet specielt til huden og håret.

https://sund-forskning.dk/artikler/gluten-i-hud-og-harplejeprodukter-er-det-et-problem/

En artikel med henvisninger ud til brugen af gluten i hud og hårplejeprodukter. Firmaet Green People har fjernet hvede-gluten fra alle deres produkter. Firmaet havde ellers løbende anvendt hvedegluten protein i flere af deres shampoo og balsam på grund af den særdeles gavnlige effekt på håret. På baggrund af ny viden om gluten anvendt i kosmetiske produkter gluten blevet skiftet ud med hydrolyseret quinoaprotein i alle deres hud og hårprodukter, der ellers indeholdt gluten.

https://sund-forskning.dk/artikler/skil-dig-af-med-dit-skidt/

Detox, udrensning, drænage, optimering af udskillelsesorganer, er de mange udtryk, der kendetegner kroppens evne til at skille sig af med sine affaldsstoffer. Føler man sig træt, oppustet, har smerter mv., kan det være et tegn på at kroppen trænger til hjælp med udrensningen. Biodrain kan være en hjælp til udrensningen. Spis to kapsler om dagen. Kapslerne hjælper med at nedbryde maden, så næringsstofferne bedre optages. Fibre, galdesafter og enzymer fører affaldsstofferne ud af kroppen igen via tarmen og blæren.

 

 https://sund-forskning.dk/artikler/duften-af-sommer-pa-en-vinterdag/

En artikel med oplysninger om, hvordan man kan undgå diverse kemikalier i produkter, der bruges til hudpleje/hårshampooer og samtidig støtte dyrevelfærdstanken og beskytte miljøet. Det er velkendt at der i mange år har været brugt mange kemikalier for at kunne skabe diverse dufte af renhed og velvære.

https://sund-forskning.dk/artikler/flere-bliver-syge-af-dufte-og-kemikalier/

En større og større gruppe af mennesker kan ikke tåle at gå på café, gå i supermarkeder og andre butikker. De kan heller ikke gå i fitnesscenter, i svømmehal, opholde sig på sygehuset, i lægens venteværelse, arbejde i storkontorer, få hjemmehjælp mv. da de får symptomer som hovedpine, vejrtrækningsbesvær, bylder i munden og i svælget og andre smerter, når de udsættes for dufte og dufte fra kemikalier. Lidelsen hedder MCS (Multi kemikalie overfølsomhed)

https://sund-forskning.dk/artikler/hvad-skal-min-hund-og-kat-spise/

Charlotte Dinesen fra Den Grønne Pote giver tips til hundens og kattens foder. Både hunden og katten kan være kræsen. Der findes både tørfoder og vådfoder på markedet. Vegetarisk foder vinder forsigtigt frem i verden. Huden og kattens helt ideelle føde vil være BARF, som betyder ”Bones And Raw Food”  (Ben og råt kød). Det er den Grønne Potes speciale. Firmaet sælger nogle ready meals på frost med grønt, vitaminer og olie eller råtkød, brusk, indmad og ben. Læs mere på www.Dengrønnepote.dk

https://sund-forskning.dk/artikler/influenza-2/

Influenzavirus spredes primært ved luftbårne dråber og rammer slimhinderne i luftvejene. Man kan også blive smittet via hænder eller andre hudoverflader. Man kan behandle og forebygge influenza med det homøopatiske middel Engystol. Engystol kan bruges af børn, voksne og ældre mennesker til at styrke immunforsvaret og forbygge virale infektioner.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/sommer-solskader-og-stik/

En artikel med homøopatiske råd til hvordan man selv kan behandle en solskoldning, læsioner, rifter og skader på huden. Solskoldning kan behandles med coolakut sol stikgel med indhold af aloe vera, E-vitamin, morgenfrue og æteriske olier. Læsioner, rifter og skader mv. kan behandles med Traumeel, som smøres på huden.

https://sund-forskning.dk/artikler/afgiftning-forskningsmaessigt-fokus-eller-gammelt-vrovl/

En faglig og teknisk velfunderet artikel af Eva Lydeking om afgiftning af kroppen. Alternative og komplementære behandlere og mange læger deler ikke de samme holdninger til begrebet afgiftning. Lægen mener, at det sker automatisk og behandleren mener, at der skal afgiftes efter medicin, usund kost og miljøpåvirkninger. Afgiftning sker via tarmsystemet, leveren, lungerne, lymfesystemet og huden. Læs mere i artiklen og bliv klogere på afgiftning.

https://sund-forskning.dk/artikler/co2-neutrale-nyheder-til-vaskemaskinen-den-sure-opvask-og-lidt-under-armene/

En omtale af forskellige miljøvenlige produkter til hjemmet. De er helt uden plastic og overflødige kemikalier. Produkterne nedbrydes nemt i naturen. Laundry sheets er et vaskemiddel i ark til vaskemaskinen. Produktet er plastikfrit og plantebaseret. Til opvasken kan man bruge en yderst effektiv sæbebar med god vaskeevne, hvor bestik og andet porcelæn bliver skinnende rene. Som deodorant kan man bruge den veganske  og miljøvenlige deodorant packshot. Alle produkter fås i Helsam helsekostforretningerne.

Krop, sind og ånd og huden

 

https://sund-forskning.dk/artikler/holistisk-skonhed/

Mette My Opperman, er indehaver af GreenZone i Næstved, som tilbyder holistiske ansigtsbehandlinger. Hudplejen anskues ud fra et holistisk synspunkt, hvor ro, næring, væske, glæde i livet, søvn og individualiserede ansigtsbehandlinger går op i en højere enhed. Vand og god søvn, de rette fedtsyrer mv. er alfa omega i en god hudpleje.

https://sund-forskning.dk/artikler/vitaminboost-til-traet-hud/

Daniella Neis er anti-age specialist og indehaver af ByNEIS skønhedsklinik i Frederikssund. Hun tilbyder en stribe yderst effektive behandlinger til huden, der både udjævner og forbedrer hudens struktur samt virker rynkereducerende og opstrammende, så huden genvinder sin fasthed og elasticitet. I forbindelse med disse behandlinger skal man passe sin livsstil med sundkost, vitaminer, mineraler og gode fedtsyrer. Læs mere på www.byneis.dk, email: daniella@byneis.dk, tlf: 6017 4510

https://sund-forskning.dk/artikler/nar-lys-kan-lindre/

Gunalight er en pen med lys beregnet til hjemmebehandling. Kroppens 12 meridianbaner hjælpes tilbage i balance via pennen, som holdes tæt på kroppen på det område, som ønskes behandlet. Ved hudproblemer skal man regne med at der skal flere behandlinger til. Se www.gunalight.no for yderligere information.

https://sund-forskning.dk/artikler/duft-dig-til-velvaere/

Aromaterapi virker på flere måder dels via huden og dels gennem næsen via lugtesansen. Firmaet Florame sælger økologiske æteriske olier og en næsten lydløs diffuser. Diffuseren kan bruges sammen med æteriske olier i soveværelset til at fremme en god nattesøvn.

https://sund-forskning.dk/artikler/smukke-julegaveideer-af-den-helt-naturlige-slags/

En omtale af Florames og Bijodans palette af sunde skønhedsprodukter til ansigt, læber, negle og krop. I serien er der en naturlig olie, der kan bruges på hele kroppen, i ansigtet og i håret. Læs mere på www.bijodan.dk

https://sund-forskning.dk/artikler/del-2-smuk-hud-og-kroppen-i-balance-med-de-fem-elementer/

Del 2 af smuk hud mv. med de fem elementer. Vinterens element er vand. Vand inviterer til, at vi går i hi og reflekterer. En god idé i forhold til skønhed er at bruge lidt mere tid på at pleje os selv fx med masker/olier, mere søvn og dyrke milde former for træning. Det kan være yoga og gåture i naturen.

https://sund-forskning.dk/artikler/smuk-hud-og-en-krop-i-balance-med-de-fem-elementer/

Der findes fem elementer. Hvert element repræsenterer en årstid, organer, smage, farver og organur. Har vi balance i vores elementer, vil vi opleve at have det bedre fysisk og psykisk. Fordøjelsen er vigtig, når man vil arbejde med hudens tilstand og de fem elementer. Mennesker med forstoppelse har ofte problemer med huden. Derfor er en sund fordøjelse vigtig. Den kan fx styrkes med probiotika fra NDS. Husk også præbiotikaen, så tarmens bakterier næres og styrkes mv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/sund-og-skon-med-de-5-elementer/

Organet for det fjerde element hjertet. Mennesker, som er i balance i dette element, er passionerede omkring livet, positive og kærlige ((hjertemennesker), kan tilgive og har et godt overblik over tingene. Er der en ubalance tilstede vil man være mere temperamentsfuld, højtråbende, hysterisk, bekymret og tale meget. På sigt kan det give kredsløbsproblemer, PMS, søvnproblemer og huden kan være sart og rødsprængt mv.

https://sund-forskning.dk/artikler/del-5-sund-og-skon-med-de-fem-elementer/

Det femte element er jordelementet. Er der balance i dette element, vil man fremstå som jordnær, koncentreret og i besiddelse af sympati for sine medmennesker. Er der en ubalance tilstede vil man være sløv og have svært ved at komme ud af starthullerne.  Andre ubalancer i jordelementet kan være problemer med blodsukkeret, svagt bindevæv, ødemer som ikke kun skyldes mangel på næringsstoffer, men som bunder i et stort sukkerindtag. Huden fremstår som ”puffy” og med røde plamager mv.

https://sund-forskning.dk/artikler/fra-den-franske-parfumor-30-arsjubilaeum-med-30-ingredienser/

Parfumøren har brugt ti forskellige olier og droger, som danner baggrund for tyve dufte, der kan trænge ind i huden og gøre huden blød, vitaliseret og ophelet. Olierne lægger sig ikke som et glinsende lag på huden. Dette kaldes dry oil og er et udtryk for at den er let optagelig. Den er desuden økologisk og helt ren.

https://sund-forskning.dk/artikler/de-vandrende-merkelceller/

En af årsagerne til at akupunktur virker, er at man kan behandle de dybere liggende organer via huden. De helt specielle merkelceller, som ligger gemt i huden er årsagen til at det bliver muligt. Akupunkturnålene påvirker immunforsvaret gennem huden og auriculomedicineren bruger lys og frekvenser til at påvirke nervesystemet og genskabe balancen i kroppen igen. Rikke Godthjælp er akupunktør, zoneterapeut, posturolog og auriculomediciner. Kan træffes på tlf.: Tlf: 2511 4541

https://sund-forskning.dk/artikler/lad-idyllen-fra-provence-indtage-dit-hjem/

Hudplejeprodukter og produkter til aromaterapi fra franske Florame i Provence skaber en stemning af velvære på badeværelset. Hos Florame er mennesket, naturen og miljøet i højsædet. Flasker og bokse fra Florame er 100% genanvendelige og skåner miljøet.

https://sund-forskning.dk/artikler/er-du-ensom-og-lider-du-af-hudsult/

Covid-19 situationen verden over, hvor vi skal holde os fra hinanden og omgås på afstand, påvirker mange. Det har udløst ensomhed og hudsult. Graden hvorvidt vi føler os ensomme er forskellig fra menneske til menneske. Når vi er i tæt kontakt med mennesker fysisk og psykisk påvirkes peptidhormonet som udløser velværehormonet oxytocin.

https://sund-forskning.dk/artikler/infrarodt-lys-og-varme-til-huden/

Terapi med infrarødt lys til ansigtet påvirker dannelsen af kollagene fibre i ansigten. Det øger hudens fasthed, øger kredsløbet og næring til cellerne i dermis (læderhuden). Der ses en målbar effekt fra behandling til behandling. Infrarødt lys findes også i infrarød sauna. Her behandles hele kroppen. Man kan opnå færre smerter, mindre ømme muskler, et naturligt friskere udseende og bedre søvn.

https://sund-forskning.dk/artikler/beroring-som-metode/

Berøring er vigtig for vores sundhed. Berøring har en markant effekt på den mentale sundhed, så længe der er tryghed, for så giver berøringer øget velvære og skaber kontakt indadtil. Vi kan komme i kontakt med os selv og opdage noget, der længe har været gemt eller glemt. Trygheden er en afgørende forudsætning. Trygheden opstår i nervesystemet. Vi er meget forskellige i forhold til berøring og det udspringer fra vores individuelle historie vi har med os.

https://sund-forskning.dk/artikler/bevaeg-dit-ansigt-med-yoga/

Ansigtsyoga er en ny trend, der er kommet for at blive. Det handler denne artikel om. Undervejs gives et par øvelser, der virker opbyggende på muskulaturen i ansigtet, giver ny energi og en generelt smukkere hud.

https://sund-forskning.dk/artikler/ansigtsyoga-del-2/

Ansigtsyoga kan gøre ansigtet yngre at se på. I denne artikel er der øvelser, som toner hagepartiet og giver fyldigere læber.

https://sund-forskning.dk/artikler/ayurveda/

Mette Westerholt skriver om Ayurvedaen, som stammer fra Indien. Her er tankerne om tre helt særlige fordøjelses-og kropstyper opstået. Det drejer sig om Vata-, Pitta og Kapha-personer. En Vata-person i balance er inspirerende, entusiastisk, energisk og kreativ. En Pitta-person i balance er en god leder, en ildsjæl og målrettet. En Kapha-person er typisk rar, loyal, afslappede og tryghedssøgende. Læs mere om Mette og den ayurvediske lære på ayus.dk

https://sund-forskning.dk/artikler/naermere-foryngelsens-kilde-med-ayurveda/

Ayurvedaen stammer fra Indien. Det er et holistisk sundhedssystem, som har mere end 5000 år på bagen. Den dybe søvn er vigtig for kroppens aldringsproces og genopbygning af hjernens og kroppens væv. Søvnmangel kan få huden til at se grå og kedelig ud. Dårlig søvn påvirker huden, giver flere linier, ujævn pigmentering og slaphed. Der ligger et budskab gemt i begrebet ”skønhedssøvn”.

https://sund-forskning.dk/artikler/hvorfor-du-skal-vaelge-en-biopat-og-naturopath-ibm/

En uddannelse til biopat og naturopath tager 5 år, hvis man ikke har fagene anatomi, fysiologi og sygdomslære i forvejen. Under uddannelsen arbejder man med den seneste forskning og evidensbaseret praksis ud i biologiske metoder, der kan støtte kroppen og hvilke belastende faktorer, der er tilstede. I uddannelsen indgår bla ernæringsterapi, reguleringsterapi, immun- og symbioseterapi samt kommunikation og klientpsykologi mv.  Man opnår viden om kroppens forskellige organsystemer som fx hormonsystemet, huden, nervesystemet og fordøjelsen mv.

Kvindeproblemer og huden

https://sund-forskning.dk/artikler/er-hashimotos-en-japansk-sushiret/

Stofskiftesygdommen Hashimotos blev opdaget i 1912 af japaneren Hakaru Hashimotos. Den kan være svær at opdage, da lægerne ofte ikke vil tage blodprøven, som hedder AntiTPO. Det er den mest almindelige stofskiftesygdom og diagnosen Hashimotos betyder, at man ikke ændrer standardbehandling. Symptomerne er træthed, forstoppelse, skøre negle og vægtstigninger mv.

https://sund-forskning.dk/artikler/hygiejneprodukter-uden-kemikalier/

Firmaet Natracare laver rene hygiejneprodukter til kvinder. De er fri for skadelige kemikalier og er lavet af biologisk nedbrydelige materialer. Mange gynækologer anbefaler kvinder at skifte over til produkterne fra Natracare, hvis de har kløegener under menstruationen og fra underlivet generelt. Produkterne fås hos Matas og helsekostbutikker.

https://sund-forskning.dk/artikler/kvinde-kender-du-din-krop/

Australian Bodycare er vaskeprodukter til intimpleje af både kvinde og mandekroppen. Produkterne indeholder tea tree oil, der virker antibakterielt og antiseptisk på de intime områder af kroppen. Femigel er udviklet til at smøre de ydre kønsorganer og Femi Daily kan bruges på skedeåbningen, penis og anus. Produkterne kan anvendes dagligt.

https://sund-forskning.dk/artikler/toerre-slimhinder-kan-faa-det-bedre/

Tørhed i mund, øjne, næse og slimhinder i underlivet er en af de lidelser, som kan ramme kvinder efter klimakteriet. Lidelsen hedder Sjøgrens syndrom. Hjælpen til de tørre slimhinder kan hentes i produktet Membrasin, som indeholder 3 gram havtorn olie. Doseringen er 3 kapsler dagligt i tre måneder. Herefter to. Membrasin hjælper også på træthed, ledsmerter og hudproblemer.

https://sund-forskning.dk/artikler/sidder-du-lidt-uroligt-pa-stolen/

Der findes en pakkeløsning til lugtgener, irritation og kløe i intimområdet. Løsningen hedder Intim Wash fra Australian Bodycare med indhold af tea tree oil, mælkesyre og C-vitamin fra kakadueblomme. Vask kun udvendigt i skridtet og omkring skedeåbningen. Mænd kan også bruge produktet.

https://sund-forskning.dk/artikler/svie-og-kloe-er-ikke-altid-svamp/

Kløe, svie og irritation fejldiagnosticeres ofte af lægerne, når kvinder kommer og søger hjælp. Symptomerne kan være Lichen Scelerosus. Generelt set rammer sygdommen kvinder, når de når overgangsalderen, men små piger og unge kvinder kan også få sygdommen. Sygdommen ses på huden og på slimhinderne i underlivet og ved endetarmen og kan udløses af belastende faktorer, der rammer nervesystemet, hormonsystemet og immunsystemet.

https://sund-forskning.dk/artikler/helse-tabu-hvilket-helseproblem-taler-du-ikke-om/

Mange af os døjer med tabubelagte udfordringer som sved, lugt, luft i tarmene, problemer med potensen (mænd) og udflåd/lugt fra underlivet (kvinder). Emnerne kan være svære at tale med læge om eller fagpersonalet i helsekosten. Mange søger hjælp på internettet.

Læber og huden

 

https://sund-forskning.dk/artikler/forkolelsessar-forebyg-det-indefra/

Forkølelsessår (herpes simplex) opstår, når kroppen svækkes og immunforsvaret ikke virker optimalt – ofte pga stressende omstændigheder. Forskere ser, at aminosyren L-Lysine virker forbyggende herpesvirus for nogle mennesker. Noget tyder på, at der er en sammenhæng mellem udbrud af herpesinfektioner og balancen mellem lysin og aminosyren arginin. Er der for meget arginin tilstede, kan det hæmme aminosyren lysin og chancerne for at forkølelsessår opstår er tilstede.

https://sund-forskning.dk/artikler/herpes-simplex-forkoelelsessaar/

Forkølelsessår skyldes en virus, som kan ende med gentagne udbrud. Virus kan slå sig ned, hvis der er et svækket immunforsvar, en dårlig tarmfunktion og andre belastende omstændigheder tilstede. Der gives kostråd hvordan man kan få bugt med forkølelsessåret.

https://sund-forskning.dk/artikler/tid-til-at-gemme-dig-under-dynen/

Forkølelsessår opstår når immunforsvaret er nede og svagt. De udløsende faktorer er bla stress, infektioner og solen mv. Brug Spirularin HS som er lavet af mikroalgen spirulina, så snart den ømme følelse kommer og chancerne for at der opstår sår mindskes. Forkølelsessår skyldes Herpes Simplex. Udover at hjælpe mod herpesvirus stopper produktet også udviklingen af fx den velkendte bakterie Staphylococcus aureus, som også kan angribe hud og læber.

https://sund-forskning.dk/artikler/breaking-news-nyt-herpesprodukt-med-fin-forskning/

En gruppe på 198 kvinder deltog i et forsøg med Spirularin HS, der er lavet af et ekstrakt fra spirulina algen. Gruppen blev inddelt i tre, hvor en gruppe fik forebyggende tabletter med herpes medicin, en anden en anden gruppe fik forebyggende antiviral creme med de samme aktive stoffer, som man kender fra apotekerne, og den tredje gruppe fik Spirularin HS. Gruppen der brugte Spirularin HS-cremen opnåede den bedste effekt og tabletter brugt sammen med Spirularing HS gav det bedste resultat.

https://sund-forskning.dk/artikler/naturens-virusdraeber/

En af naturens virusdræbere hedder tea tree oil, som stammer fra Australien. Olien virker bakteriedræbende og har også en virkning på uren hud, kløe i hovedbunden, skæl og irriteret hud. Olien virker desuden på Herpes, som opstår pga. HSV1 virusset. Er man først blevet smittet, vil virus ligge latent i nervebanerne og bryde ud ved et svækket immunforsvar. I forsøg har man set, at tea tree olie kunne reducere et herpesudbrud med 39%.

https://sund-forskning.dk/artikler/plej-dine-laeber-med-ingredienser-du-kan-forsta-og-spise/

Huden er meget tynd på læberne og har let ved at blive beskadiget. Læbepomaden fra Naked Lips er helt ren og lavet af helt naturlige ingredienser. Læbepomaden indeholder olie og bivoks, som bidrager til at pleje læberne i dybden samtidig med de ser fugtede, bløde og smukke ud. Læbepomaden indeholder ikke vand, da vand er med til at fjerne det naturligt forekommende fedtlag på læberne.

https://sund-forskning.dk/artikler/herpes-relateret-gen-er-identificeret/

Forskerne har fundet det gen, som giver herpes-relaterede forkølelsessår på eller omkring munden. Er man blevet smittet vil virus altid være i kroppen, hvor det ligger i dvale. Oplever kroppen stress og nedsat immunforsvar, vil virus aktiveres og forkølelsessår opstå. Om man får herpes tyder på at være genrelateret.

https://sund-forskning.dk/artikler/melavir/

Produktet Melavir er en gel til behandling af sviende og kløende forkølelsessår på læberne. Den indeholder 6% tea tree oil, som modvirker bakterier. Gelen virker kølende og beroligende på læberne. Start med at bruge gelen, så snart den første irritation mærkes 4-6 gange dagligt. Forhandles hos Matas i helekostforretninger og på udvalgte apoteker.

https://sund-forskning.dk/artikler/vinteren-en-hard-tid-for-laeberne/

Tørre læber og læber, som rammes af forkølelsessår optræder hyppigere om vinteren. Årsagen er et herpesvirus, som ligger i dvale i kroppen. Om vinteren er betingelserne tilstede for, at den kan aktiveres. Behandlingen kan være Spirularin HS, der er lavet af et ekstrakt af planten spirulina. Forskerne har i forsøg set, at spirulina har evnen til at stoppe virus i at trænge ind i vores celler på læberne.

https://sund-forskning.dk/artikler/stressrelateret-herpes-simplex/

Forkølelsessår ses som væskefyldte blærer omkring munden. Der kan være en sammenhæng imellem forkølelsessår og stress. Behandlingen er fokus på kosten, så immunforsvaret styrkes. Derudover indgår udrensning og genopbygning med Detox Kit, B-vitaminer, C-vitaminer, D-vitaminer og Longo Vital. Som forebyggelse af virusangreb kan man bruge de homøopatiske lægemiddel Engystol-tabletter. Doseringen er 1 tablet 3 x dagligt.  I akutte tilfælde kan man tage 2-3 tabletter tre gange dagligt.

https://sund-forskning.dk/artikler/har-du-herpes-stay-away/

Forskerne har opdaget, at spirulinaalgen er god til at bekæmpe forurening, parasitter, bakterier og vira. Algen udvikler et særligt forsvar, hvilket kan udnyttes af alle, der lider af herpes 1. Herpesproduktet Spirularin HS indeholder en bestemt polysakkarid, der er udvundet af spirulinaalgen. Polysakkariden stopper virusen. Herpes opstår når immunforsvaret er svagt. Herpes kan overføres ved oralsex, vaginalsex og gennem kys.

https://sund-forskning.dk/artikler/nar-en-virus-stikker-sit-fjaes-frem-pa-laeberne/

Det tyske produkt Spirularin HS indeholder en polysakkarid, der er udvundet af spirulinaalgen. Spirulinaalgen har ry for at kunne bekæmpe diverse parasitter, bakterier og vira samt forurening. Det er den særlige polysakkarid i Spirularin HS, der formår at bekæmpe Herpes 1 virusset, som kan ligge sovende i vores kroppe i mange år. Rammes man af stress eller svagt immunforsvar, er mulighederne tilstede for at virusset kan bryde ud.

https://sund-forskning.dk/artikler/nar-en-helt-saerlig-virus-skaber-sarbare-laeber/

Herpes simplex er et virus, som kan forkomme mange steder på kroppen. Den har navnet HSV-1 eller HSV-2. HSV-1 er den som kan angribe læberne. Læberne kan behandles med cremen Spirularin HS, der indeholder et særligt patenteret polysakkrid ekstrakt fra spirulina eller læbestifter i serien Ocean Kiss, der også indeholder spirulina ekstrakt kan gøre en forskel. Behandlingen går ud på at skabe en sund barriere, så hud og slimhinder bedre kan klare forskellige belastninger fra omgivelserne.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hot-i-sommeren-og-gerne-uden-herpes/

Solen og de ultraviolette stråler kan fremprovokere et forkølelsessår om sommeren. Herpes simplex virus 1 er et forkølelsessår, der typisk opstår ved munden og mundslimhinden. Virus 2 er herpes på kønsdelene. Stress, svækket immunforsvar og dårlig kost er medvirkende årsag til forkølelsessår. Plej læberne året rundt, især når solen er fremme. Beskyt læberne ved at holde dem fugtede, så huden ikke sprækker. Fugt huden indefra og udefra ved at drikke godt med vand og bruge en læbepomade med indbygget solfaktor.

https://sund-forskning.dk/artikler/forkolelsessar-sa-slutter-alt-det-sjove/

Kys og berøring kan starte et forkølelsessår. Piller man i herpessåret og klør sig i øjet, kan man få en øjeninfektion. Det kan også sætte sig i underlivet og give herpes på kønsdelene. Hold herpes i skak ved at sørge for en god håndhygiejne, holde såret rent og lade såret være i fred. Fugt læberne med Spirularin HS, som virker bakteriehæmmende og fugtgivende på læberne. Produktet har en solfaktor 15.

https://sund-forskning.dk/artikler/love-is-in-the-air/

Lige som om vinteren kan forkølelsessår opstå om sommeren. Det skyldes herpes simplex. Tyske forskere har ekstraheret en bestemt polysakkarid fra spirulinaalgen og har lavet et produkt, der hedder Spirularin HS. De aktive stoffer i polysakkariden stopper invasionen af herpesvirus i cellerne og har en bakteriehæmmende virkning. Læberne skal plejes og tilføres fugt året rundt. Mandel og jojobaolie er en skøn kombination for huden og læberne.

https://sund-forskning.dk/artikler/et-naturligt-vaern-mod-dit-forkolelsessar/

Der findes nu et usynligt plaster til forkølelsessår. Det hedder Compeed. Compeed er i forvejen kendt og bruges på hælen, hvis man har fået sår efter vabler. Compeed til læberne indeholder hydrokolloidgel, som skaber en hurtig opheling af huden og forebygger skorpedannelse og fortsætter med at virke og forhindrer at forkølelsessåret forværres.

Mave-tarmkanalen, leveren, fordøjelsen og huden

https://sund-forskning.dk/artikler/gor-din-lever-aktiv-og-befri-dine-tarme/

Det moderne liv med ikke mad, alkohol, sukker og medicin er en belastning for leveren. Heldigvis er hjælpen nær. Urterne marietidsel, artiskok og gurkemeje er tre gode urter for leveren, som udsættes for meget i dagligdagen. En lever som ikke fungerer optimalt viser sig i som hudproblemer, træthed eller et trægt tarmsystem.

https://sund-forskning.dk/artikler/tip-til-hele-familiens-maver-og-tarme/

En omtale af NDS Engholms produkter til tarmsystemet og huden. NDS Probiotic SkinActive består af type 1 kollagen-peptider, zink, vitaminerne E og C kombineret med fire probiotiske bifidobakterier. Huden hjælpes til en gunstig tilstand, hvor de tre lag i huden fyldes op med næringsstoffer, så den bevarer sin elasticitet og spændstighed.

https://sund-forskning.dk/artikler/smuk-og-spaendstig-hud-med-maelkesyrebakterier/

NDS Probiotic SkinActive er et kosttilskud, som hjælper huden med at bevare en gunstig tilstand. Produktet fylder hudens tre lag op med næringsstoffer, så den bevarer sin elasticitet og spændstighed. Huden styrkes af en sund livsstil med gode næringsstoffer, der indeholder protein, fedtstoffer, vitaminer og mineraler samt vand. Huden svækkes af mangel på gode næringsstoffer, rygning, stress og for lidt søvn mv.

https://sund-forskning.dk/artikler/huden-din-levers-losseplads/

Hudproblemer skyldes sjældent af udefra kommende faktorer, men stammer fra kroppen selv. Leveren er kroppens afgiftningsorgan og har en direkte forbindelse til huden. Ting som kan påvirke leveren er nedbrydelsen af medicin, alkohol og miljøgifte. Når de er nedbrudt ledes det videre ud til tarmen. En dårligt fungerende tarm kan være årsagen til hudsygdomme.

https://sund-forskning.dk/artikler/taenk-hvad-en-hel-stamme-af-venlige-bakterier-kan-gore/

I dag kan man få en hel stribe af produkter med gavnlige mælkesyrebakterier til vores lange tarme. Har vi en stærk tarmflora kan vi modstå at blive ramt af de skadelige bakterier i mund, hals, mave og helt ned til underlivet. Produktet Pure Biotic Kvinde omtales.

https://sund-forskning.dk/artikler/spot-til-huden-og-til-maven/

Anti-cellulitis fra Anjo til væske og fedtansamlinger i underhuden og Maxiflor fra Naturdrogeriet med indhold af 11 bakteriestammer til fordøjelsen. Kan bruges ved både hård og tynd mave og fx også under en ferie måske syd på.

https://sund-forskning.dk/artikler/hvidlog-og-maelkesyrebakterier-fra-top-til-ta/

Garcin og Garpro fra Anjo er et rigtigt sundt bekendtskab for de lange tarme. Bakterier, parasitter og vira er medårsag til langt de fleste kroniske sygdomme. Allicin, det aktive stof i hvidløg, er et godt bud med de fremmede indtrængere og deres toksiner.

https://sund-forskning.dk/artikler/aloe-vera-og-de-slidte-tyndtarme/

Aloe Vera planten bruges både til hudproblemer og problemstillinger i tarmen. Aloe vera skaber et sundt tarmmiljø på sin rejse igennem tarmen og støtter det lokale immunforsvar. Det bevirker at vitaminer og mineraler lettere optages.

https://sund-forskning.dk/artikler/maelkesyrebakterier-i-stedet-for-svampekure/

Svamp i underlivet kan behandles med gavnlige mælkesyrebakterier. Første valget hos lægen er normalt antibiotika, som forrykker mikrobalancen og kan give anledning til tilbagevendende svampeinfektioner eller bakteriel vaginose med svie og kløe, som ikke går væk.

https://sund-forskning.dk/artikler/en-perlende-sundhedsdrik/

Kombucha er velsmagende som champagne og godt for fordøjelsen og huden. Man kan også deltage i Facebook-gruppen ”Kefir og Kombucha DK/Alt om fermentering. Her kan man få råd og vejledning til fremstilling af drikken. Prøv opskriften på en sund kombuchadrik omtalt i artiklen.

https://sund-forskning.dk/artikler/mangel-pa-d-vitamin-kan-give-smerter-og-mismod/

Dannelse af D-vitamin sker i huden, når den eksponeres for solen lys. Både unge og ældre kan rammes af D-vitamin mangel. En blodprøve hos lægen kan vise, om man mangler D-vitamin. Personer som opholder sig meget indendørs fx på plejehjem, unge som tilbringer meget tid foran computeren og indendørs, personer som går tildækket af religiøse årsager samt personer som spiser meget ensidigt er i risiko for at mangle D-vitamin. D-vitaminet optages i tyndtarmen og bør tilføres i vinterhalvåret, hvor solen står lavt på himlen. D-vitaminet er vigtigt for knoglestrukturen i kroppen.

https://sund-forskning.dk/artikler/probiotika-til-born-og-folsomme-voksne/

En artikel af Eva Lydeking, som skriver om børn og unges helbredsproblemer. Mange børn og unge har i dag helbredsproblemer, som bevirker at de ikke trives mentalt og socialt. En del af helsbredsproblemerne kan spores tilbage til ernæringen og fx mangel på D-vitamin, olier og visse spormineraler samt forstyrrelser i tarmsystemet. Det trækker spor til nerve-, hormon og immunsystemet. Fundamentet for børn og unges helbred sker i opvæksten og via ernæringen og forældrene bærer en stor del af ansvaret. Ernæringsmæssigt kan man styrke fordøjelsen med produkterne til fordøjelsen fra NDS Engholm-gruppen.

Smerter og huden

https://sund-forskning.dk/artikler/gor-din-lever-aktiv-og-befri-dine-tarme/

Leveren sørger for at nedbryde og udrense alle de ting vi indtager fx alkohol, medicin, slik, mærkelig mad osv. Leveren trækker på sine forskellige enzymsystemer fx P450. Det moderne liv byder på mange udfordringer for mennesket. Derfor er optimeringen af afgiftningen, tarmfunktionen og nyrefunktionen vigtig, så man udgår træthed, smerter i led og en tarm som kører dårligt. En dårligt fungerende lever ses på huden. Prøv Biodrain eller Active Liver. Tilpas til hud

https://sund-forskning.dk/artikler/livsstilssygdomme/

Vores livsstil er vor tids største årsag til sygdom. For at komme helt i bund med sygdommene i kroppen skal der arbejdes fra flere felter herunder støtte til syre-base balancen, oprettelse af tarmfunktionen, stimulering af afgiftningsorganerne og nedbringelse af inflammation i kroppen sammen med kosttilskud og ernæringen i øvrigt.

https://sund-forskning.dk/artikler/sar-og-kramper/

Sår og kramper kan give smerter. De kan behandles med det homøopatiske lægemiddel Traumeel. Produktet indeholder forskellige urter, som virker ind på huden og fremmer helingsprocessen.

https://sund-forskning.dk/artikler/homoopatisk-behandling-af-inflammation-2/

Det homøopatiske lægemiddel Traumeel kan bekæmpe inflammation, som giver smerter i kroppen, da produktet påvirker de primære inflammationsregulatorer og er med til at reducere smerte.

https://sund-forskning.dk/artikler/gua-sha-skrab-din-smerte-vaek/

Den kinesiske behandlingsform Gua Sha bruges af akupunktørerne til at fjerne smerter, affaldsstoffer og spændinger i kroppen.  Man skraber på smertestedet på huden med en porcelænsske til det bliver rødt.

https://sund-forskning.dk/artikler/muligheder-med-lymfeterapi-ved-diabetisk-polyneuropati-6/

En artikel om et tysk forsøg lavet på patienter med diabetisk polyneuropati og som alle fik det homøopatiske lymfemiddel lymphomyosot.

https://sund-forskning.dk/artikler/rygsmerter-kan-forarsages-af-infektion-med-hudbakterie/

Rygsmerter kan opstå på baggrund af en hudbakterie. Lidelsen hedder Modic-forandringer. I MR-skanninger ses de som hvide plamager på lænderygsøjlen. Behandlingen er en tre måneders antibiotikakur.

https://sund-forskning.dk/artikler/kend-dine-signalstoffer-kend-dig-selv/

En artikel om hjernens signalstoffer fx noradrenalin, serotonin, dopamin, histamin mfl. Nervesystemet påvirkes hele tiden og signalstofferne udfordres. Der kan også opstå ubalancer i signalstofferne og de gennemgås.

https://sund-forskning.dk/artikler/forar-og-forstehjaelp/

Mange skader opstår i hjemmet og om foråret. De opstår under havearbejdet, hvor man kan få hudafskrabninger fra torne mv eller når man griller på terrassen. Aloe vera er super godt til huden, da aloe vera støtter immunforsvaret i ophelingen af huden. Aloe vera kan også bruges til smertefulde solskoldninger eller lette forbrændinger fra grillen.

https://sund-forskning.dk/artikler/naturligvis-om-sommer/

En artikel med gode råd til alverdens ubalancer, der kan opstå hen over sommeren. Det kan være en sommerforkølelse, vrid og forstuvninger, når kroppen ikke har været brugt længe eller myggestik.  De her råd er fra ugebladet søndag, 2004.

https://sund-forskning.dk/artikler/smerteterapi-styret-af-din-krop/

En artikel om de store fitplastre, der kan bruges på albuer, knæ, nakke, lænd og ankler. Materialet i fitplastrene sender kroppen infrarøde frekvenser tilbage til kroppen og giver smertelindring inden for kort tid.

Urter og huden

 

https://sund-forskning.dk/artikler/skonnere-med-spirulina/

Spirulina har mange sundhedsfordele. Algen indeholder et væld af essentielle aminosyrer, fx alle B-vitaminer og mineraler som jern, magnesium, zink og selen. Dertil kommer den afgiftende klorofyl, antioxidanter og fedtsyrer. Algen kan anvendes på huden, i smoothies, raw cakes eller i nice cream. Forskning viser, at algen er i stand til at reparere DNA-skader ved hjælp af sit høje indhold af antioxidanter, men også beskytte imod virus og hæmme inflammation.

https://sund-forskning.dk/artikler/svamp-mellem-taeerne/

Svamp mellem tæerne stammer nødvendigvis ikke fra bakterierne i svømmehallen, som kan finde vej til huden. Svampen kan opstå pga. en ubalance i leveren og galdeblæren. Marietidsel, artiskok og schisandra chinensis er gode urter til behandling af leveren og galdevejene. Brug også garcin spray med indhold af hvidløg til behandling af svampen mellem tæerne.

https://sund-forskning.dk/artikler/klar-til-skitur/

En skitur i vinterferien kan byde på lidt af hvert blå mærker efter fald på pisten eller solforbrænding. Tag arnicasalve med på turen og hjælpen er inde for rækkevidde, hvis uheldet er ude. Arnicaurten fremmer udviklingen af hvide blodlegemer lokalt. Blodcirkulationen forbedres og de blå mærker, solforbrændingen mv. helbredes hurtigere.

https://sund-forskning.dk/artikler/fra-en-gammel-kinesisk-rod-til-moderne-urteterapi/

Skribenterne på sund-forskning søger højt som lavt efter ny forskning på fx urter og undersøger om de har vokset de rette steder, er blevet behandlet ordentligt på vej til fabrikken og checket for aktive stoffer mv. Urten astragalus membranaceus virker adaptogent på kroppen og regulerer kroppens organer og binyrernes funktion, så kroppen fungerer bedre i belastede situationer som stress og kronisk sygdom.

https://sund-forskning.dk/artikler/du-kan-arbejde-som-urteterapeut-med-helsepakkerne/

Helsepakkerne kan bruges i forhold til dig og din egen helse eller hvis du arbejder som professionel behandler. De indeholder forskellige styrkende urter til forskellige problemstillinger i kroppen – også til huden.

https://sund-forskning.dk/artikler/vidste-du-alt-det-her-om-aloe-vera/

Aloe vera planten er naturens vidundermiddel. Kan bruges dagligt som en forebyggende behandling, både mod skader, men også mod ældning af huden. Til akutte tilstande eller problemer, som kun dækker et lille hudområde, kan du med fordel anvende gelen. Dup eller smør flere gange om dagen. Til problemer med eksem, tør hud, en rød bagdel eller til ansigtshuden, kan man anvende AVIVIR Aloe Vera Creme Xtreme og Anti-Wrinkle til ansigtet.

https://sund-forskning.dk/artikler/svaermer-fluerne-omkring-dig/

Den økologiske hudplejeserie Green People har en neutral deodorant, som indeholder præbiotika, zink-ricinoleat og potassium Alum, der begge er mineralske salte, som forebygger ubehagelig kropslugt. Deodoranten indeholder også aloe vera samt sheasmør og rosmarin, der nærer huden og har antiinflammatoriske egenskaber, som forebygger irritation.

https://sund-forskning.dk/artikler/hvad-rimer-pa-sol/

Aloe vera planten hjælper huden både indefra og ude fra. Aloe vera kapslerne fra Avivir indeholder bladgelen fra aloe vera planten. Kapslerne spises og gelen hjælper huden inde fra. Aloe vera beskytter mod ældningsskader fra solens UVB-stråling. Aloe vera er med til at reparere huden, når den har fået for meget sol. Her hjælper Avivirs gel til påsmøring ude fra. Er man uheldig på ferien, så virker aloe vera gelen også på alt fra hudafskrabninger, hævelser fra slag til myggestik og andre insektbid.

https://sund-forskning.dk/artikler/kom-ud-af-skyggen-og-nyd-solen/

Smør dig ind i en kombination af avokado, grøn te og ja selvfølgelig aloe vera. Dette er ingredienserne i Green Peoples solbeskyttelsesserie. Cremen yder en bredspektret, medium UVA/UVB-beskyttelse og blokerer dermed ikke fuldstændig for solens stråler. Overdreven solbadning giver forbrændinger og skader på huden.

https://sund-forskning.dk/artikler/skansom-vortebehandling/

Vorter er en virus er både smitsomme og et generende kosmetisk fænomen, der kan være svært at komme af med.  Vorter udvikles på hænder og fødder hos mennesker. Tyske forskere har fundet et effektivt middel til behandling af vorter på hænder og fødder. Det er lavet af nogle små mikroalger og har en stor virkning, så man undgår at skulle ætse eller skære i den sårbare hud.  Produktet hedder Spirularin® VS og er fremstillet af spirulina algen.

https://sund-forskning.dk/artikler/aloe-vera-0/

En engelsk artikel om aloe vera plantens mange egenskaber.

https://sund-forskning.dk/artikler/vask-nu-de-haender/

En god håndhygiejne er vigtig og modvirker at bakterier og vira spredes til andre. Mange håndsæber udtørrer huden. Nova TTO-serien er en antiseptisk serie baseret på Tea Tree Oil, vitaminer og plejende æteriske olier. Den Tea Tree Oil (Melaleuca alternifolia), som bruges i produkterne, er dyrket i Australien efter økologiske principper. Nova TTO sæbefri vask er velegnet til hyppig håndvask og udtørrer ikke huden. Den genopretter huden normale bakerieflora og heler huden uden at skade den normale cellevækst.

https://sund-forskning.dk/artikler/giv-huden-et-break/

Huden udsættes dagligt for kemiske påvirkninger fra bla tøj, kosmetik, rengøringsmidler, forurening samt vind og vejr. Det kan medføre hudproblemer med kløe, eksemer, udslæt og tør hud. Neutral-serien fra Green People er parfumefri og økologisk og består af aloe vera, jojoba-olie, grøn te og sheasmør, som virker blødgørende og lindrende på den irriterede hud. I serien findes produkter til både hud-, krop-, hår- og solpleje.

https://sund-forskning.dk/artikler/vaek-med-pigmentpletter-helt-naturligt/

Café au lait-pletter, fregner eller leverpletter kan opstå på huden. De opstår som et udtryk for at huden farvestof melanin er på overarbejde. Indisk stikkelsbær, peber, granatæble og astaxanthin indeholder stoffer, der beskytter mod de frie radikaler og kan regulere for lidt eller for meget melanin, så hudpletterne ikke opstår. Prøv Skin Care Pigment Clear fra New Nordic med indhold af de omtalte ingredienser. Tabletterne bidrager til normal hudpigmentering og virker normaliserende på produktionen af melanin.

https://sund-forskning.dk/artikler/spis-dig-smuk/

Mange ingredienser fra naturens skattekammer har en gavnlig effekt på huden. Aloe vera mindsker rynker og øger hudens elasticitet. De grønne grøntsager og bladgrønt indeholder mange mineraler og kan bruges i salater, juicer og smoothies. Olivenolie er en god kilde til E-vitamin, som udligner de fine linjer i huden. Løg indeholder svovl, som er vigtig for kroppens bindevæv. Gurke-meje renser blodet, stimulerer dannelsen af de røde blodlegemer og øger blodcirkulationen.

https://sund-forskning.dk/artikler/lad-tvivlen-komme-din-sundhed-til-gode/

Firmaet Green People bruger ikke længere gluten i deres hud- og hårprodukter, da nogle brugere havde risiko for at udvikle nældefeber. I dag bruger de proteinerne fra quinoa i stedet for. Quinoa virker godt i produkterne, da proteinet optages godt af hårstrået og virke beskyttende på håret. Quinoa-proteinet beskytter desuden huden og håret mod de mange stressfaktorer, det bliver udsat for, fx luftforurening. Hårfarven holder bedre og gør håret mere skinnende og glat

https://sund-forskning.dk/artikler/steviaplanten-effektiv-i-bekaempelsen-af-borrelia/

Flåten kan være bærer af den farlige bakterie Borrelia, som giver den frygtede sygdom Borrelia eller Borreliose hos mennesker. Forskerne ser, at et ekstrakt lavet på bladdelen fra stevia kan være effektiv mod Borrelia. Normalt behandles Borelia med antibiotika, men medicinen tager kun toppen af symptomerne og kritiseres for at efterlade antibiotika resistente Borrelia bakterier i kroppen.

https://sund-forskning.dk/artikler/aloe-vera-vindueskarm-eller-et-faerdigt-produkt/

Aloe vera planten hjælper huden, hvis den er forbrændt eller der er sår. Aloe aktiverer det lokale immunforsvar i huden. Aloe vera planten har også mange gode egenskaber i fordøjelsen, idet den styrker slimhinderne og fremmer immunforsvaret. Vælg et aloe veraprodukt, hvor der ligger solid forskning bag, da kvaliteten af aloe vera produkter er meget forskellig.

https://sund-forskning.dk/artikler/tre-staerke-fra-australien-og-omegn/

Mange døjer med skæl i hovedbunden og mænd kan få problemer med skægpest. Tea tree-olien er kendt for sin svampe- og bakteriehæmmende effekt. Olien kan være for stærk til sart hud. Et mildere produkt og alternativ er Macadamian-olien fra Nordøst Australien. Den indeholder 80% gode fedtsyrer, der styrker huden med skægpest, giver glans til håret og hjælper hovedbunden til at få det bedre.

https://sund-forskning.dk/artikler/det-er-ikke-alt-du-har-du-boer-dele/

En god håndhygiejne modvirker bakterier og virus i at sprede sig. Med sæbefri vask med Tea Tree olie fra firmaet Novasel opnår man dette. Novasel har udviklet en hel antiseptisk serie baseret på Tea Tree Oil, vitaminer og plejende æteriske olier. Den Tea Tree Oil (Melaleuca alternifolia), som bruges i produkterne, er dyrket i Australien efter økologiske principper. Det er olien fra Melaleuca alternifolia træet, der har den rigtige kombination af indholdsstoffer (nemlig et højt indhold af terpinen 4-ol og et lavt indhold af cineol), som gør den antiseptisk og hudvenlig.

https://sund-forskning.dk/artikler/et-fransk-produkt-skabt-af-ny-viden-og-gamle-urter-fra-kina/

Firmaet Florame har udviklet en hudplejeserie, der tager udgangspunkt i gamle urter fra Kina. Det er blevet til et moderne hudprodukt til europæerne med indhold af syv urter, der kan hjælpe ung som ældre hud. Det er rosmarin, kamille, grøn te, lakrids, skjolddrager, centella asiatica og japansk pileurt.

https://sund-forskning.dk/artikler/hvidloeg-mod-bakterier-svampe-og-virus/

Anjos Garcin spray og kapsler har et højt indhold af allicin. Allicin findes i hvidløget og er naturens bakteriedræber. Allicin arbejder sig ind i cellerne og angriber indefra og ud og løser problemet med svampeovervækst ad den vej.

https://sund-forskning.dk/artikler/pa-sporet-af-aloeplantens-mangfoldighed/

Aloe vera planten har mange gavnlige egenskaber på alt fra slimhinder i mave og tarm til behandling af solskader og brandsår. Huden udsættes for mange strabadser så som vinterkulde, luftforurening, dårligt indeklima samt for tidlig aldring i form af rynker og slap hud. Aloe vera kan med fordel bruges forebyggende mod ældning af huden.

https://sund-forskning.dk/artikler/havets-muntre-blomster/

Alger og tang tilsættes hudplejecremer. De er rige på A-vitamin, B12, C-vitamin, E-vitamin, antioxidanter, protein og fedtsyrer. Alger og tang er med til at hæmme hudens ældningstegn.

https://sund-forskning.dk/artikler/brandplanten-i-vindueskarmen/

Aloe vera planten er alsidig og er effektiv til behandlingen af brandsår eller som afføringsmiddel. Anvendes den forkert, kan man få den modsatte virkning. Den klare gel virker reparerende og genopbyggende. Gelen er desuden bakteriehæmmende og antiinflammatorisk og man mærker lindring efter påsmøring. Forurenes den klare gel med den gule saft, som sidder lige under bladhuden, så nedsættes den gavnlige effekt, og man kan opleve hudirritation frem for lindring.

https://sund-forskning.dk/artikler/fremstillingsmetoder-og-kvalitetssikring-af-aloe-vera-produkter/

Aloe vera kan bruges til at styrke immunforsvaret og fordøjelsen. Ved akutte tilstande på huden, kan man duppe aloe vera gel. Til problemer som eksem, tør hud, en rød bagdel eller til ansigtshuden kan man bruge Aloe Vera Creme Xtreme og Anti-Wrinkle til ansigtet. Kvaliteten bør være i orden. Kik producenten efter i sømmene og stil kritiske spørgsmål. Mange produkter indeholder kun lidt Aloe vera, og kvaliteten kan variere.

https://sund-forskning.dk/artikler/aloe-vera-til-hele-kroppen/

Aloe vera kan bruges til hele kroppen og fx til hudproblemer, en rød bagdel, blodsukkeret og til at sikre en bedre optagelighed af vitaminerne fra kosten. Forskerne har også opnået gode resultater i forsøg med aloe vera og herpes genitiales (herpes på kønsdelene).

https://sund-forskning.dk/artikler/vidste-du-at-om-solens-straler/

Solens stråler gør huden godt og vi har brug for dem, men de kan også overdoseres, så vi får for meget. Skader som forbrænding eller for meget sol, kan duppes med aloe vera gel på de ramte områder. Ekstrem tør hud kan plejes med Avivirs aloe vera xtreme, som er intensiv pleje til ekstra tør og belastet hud. De fine linjer omkring øjnene kan bekæmpes med Aloe Vera eye gel, som er uparfumeret, plejer og kan anvendes af den sarteste hud.

https://sund-forskning.dk/artikler/australske-standarder/

Kvaliteten af den australske tea tree olie vurderes løbende. Kvaliteten vurderes efter det aktive stof paracymene. Standarden for det maksimale indhold sænkes fra 12% til 8%. Anbefalingen for kosmetikprodukter ligger på maximum 4%, da paracymene virker irriterende på huden. Olier som er produceret i Australien kvalitetsstemples af den australske regering.

https://sund-forskning.dk/artikler/valleforce-alpedrik-et-af-danmarks-aeldste-naturprodukter/

Det gamle mælkesyreprodukt Molkosan, hedder i dag Valleforce og er fra A. Vogels produktserie. Produktet kan skabe ro i en urolig mave. Valleforce kan også stabilisere blodsukkeret og bruges i madlavningen fx som dressing til en salat.

https://sund-forskning.dk/artikler/pycnogenol-0/

En artikel om pycnogenol fra den franske strandfyr. Af barken udvindes et ekstrakt med høje niveauer af antioxidanter, der virker på kredsløbet, huden, forebygger pollenallergier og hæmmer inflammation. Bio-Pycnogenol omtales.

https://sund-forskning.dk/artikler/udrensning-til-et-moderne-liv/

Firmaet Acupharma har tre udrensningskure i deres produktsortiment, hvor man ikke behøver at ændre spisevaner. Kurene kører i enten 15 eller 30 dage. Formålet med udrensningskure er at fjerne affaldsstofferne, som ophober sig i kroppen og føre dem ud via tarm, nyrer, hud og luftveje. Kurene hedder: First Cleanse, Cleanse More og Pure Cleanse. Kurene er tilsat forskellige urter som virker udrensende på kroppen organsystemer. De kan bruges et par gange om året.

https://sund-forskning.dk/artikler/tea-tree-olie/

Tea tree olie er naturens bakteriedræber. Olien er også effektiv mod en række svampe, der kan sidde på vores hud og slimhinder. Tea tree olie kommer fra Australien og her har man kendt til oliens antiseptiske og bakteriedræbende virkning i århundreder. I Danmark producerer firmaerne Novasel og Australian Body Care produkter med tea tree olie.

https://sund-forskning.dk/artikler/nova-tea-tree-oil/

Nova tea tree olie fra Australien har antiseptiske egenskaber og har været anvendt i århundreder.  Olien kan anvendes ufortyndet på bumser, indgroede hår, insektbid, smårifter og sprækker på hænder og føder. Duppes på de ramte områder flere gange dagligt eller efter behov. Er også velegnet til fodbad, hvor olien blødgør hård hud, opfrisker trætte fødder og hæmmer problemer med bakterier.

https://sund-forskning.dk/artikler/det-sorte-guld-fra-det-gamle-egypten

De gamle ægyptere brugte sorte kommenfrø, som olie og til at pleje deres hud med. Flasker med sort kommenolie er fundet i faraoernes grave. Sort kommenolie kan også bruges til problemstillinger i fordøjelsen og til stofskiftelidelser.

https://sund-forskning.dk/artikler/allicin-den-naturlige-bekaemper-af-farlige-bakterier/

Den vestlige verden har i mange år brugt alt for meget penicilin og antibiotika i bekæmpelsen af bakterier, stafylokker mv. Antibiotikaen virker ikke på den multiresistente bakterie MRSA, som er opstået. Forskere har set at stoffet allicin i hvidløg kan bekæmpe MRSA og andre bakterier beslægtet med MRSA. Allicin har mest været anvendt i behandlingen af akne, småsår, eksem og andre hudproblemer.

https://sund-forskning.dk/artikler/en-rejse-gennem-kroppen-med-den-sorte-kommenolie/

Sort kommen (nigella) er en plante fra Nordafrika, som virker bredt på mange problemstillinger i kroppen herunder hjernen, leveren, fordøjelsen og huden mv. Nigellaolie er let optagelig og er god ved solskoldninger og kan bruges mod hudorme og filipenser. Olien kan også bruges til opheling af sår opstået i forbindelse med diabetes.

https://sund-forskning.dk/artikler/echinacea-nar-den-er-bedst/

Echinacea purpurea (Rød Solhat) blandet med Smalbladet Solhat er et terapeutisk makkerpar i produktet EchinaGold fra Biosym. EchinaGold kan bruges til alle typer akutte infektioner, hvor der er en begyndende infektion. Et andet område er kroniske problemstillinger, hvor immunforsvaret er involveret. Ved hudproblemer kan EchinaGold bruges til betændelse i huden, akne, bumser og eksem, hvis der er betændelse i såret. Glem ikke at søge læge, hvis der er alvorlige problemstillinger tilstede.

https://sund-forskning.dk/artikler/gurkemeje-er-et-rigtig-kvindekrydderi/

Man mener, at en af årsagerne til hudproblemer skyldes en dårligt fungerende lever, som ikke nedbryder proteiner og fedtstoffer korrekt. Gurkemeje styrker leverfunktionen og galdeflowet, så proteiner og fedtstoffer fungerer bedre. Det aktive stof curcumin i gurkemeje har desuden hud- og sårhelende egenskaber og bidrager med at øge indholdet af collagen i huden.

https://sund-forskning.dk/artikler/aloes-mange-virkninger/

Aloe vera kan bruges til problemstillinger i fordøjelsen og på huden mv. Polysakkariderne i aloe vera normaliserer den naturlige fordøjelse og virker både ved træg mave og løs afføring. Læs videre om aloe veras andre egenskaber i artiklen.

https://sund-forskning.dk/artikler/de-gule-maelkebotter-hjaelp-til-udrensning-hele-aret/

Produktet fermenteret mælkebøttesaft fra Herrens Mark styrker tarmsystemet og optimerer kroppens udrensningsorganer (lever, nyrer og lymfesystem). Produktet har også god virkning på gigt. Produktet kan tages hele året og fx i en kur på tre måneder.

https://sund-forskning.dk/artikler/alger-en-modedille-eller-sund-livsstil/

Algerne spirulina og chlorella er samlet i produktet Algaex. De betegnes som en superfood, da de styrker kroppen, immunforsvaret og indeholder mange gode vitaminer og mineraler mv. Chlorella virker afgiftende på kroppen og indeholder en portion B-vitaminer som fremmer sårheling, støtter leverens funktion og opretter en sund tarmfunktion.

https://sund-forskning.dk/artikler/vinterhudens-pleje-fra-naturlige-baeredygtige-ingredienser/

Aloe vera-planten har mange egenskaber udover at kunne lindre solskoldet hud og forbrændinger. De aktive stoffer i aloe vera styrker det lokale immunforsvar både på kroppen og i fordøjelsen. Firmaet Avivir har en stribe produkter til den kløende og irriterede hud på kroppen, til ansigtsplejen, til den lille babynumse samt en gel som kan smøres på lokalt, hvis der er opstået en forbrænding.

 

 https://sund-forskning.dk/artikler/din-bedste-ven-i-solen/

Aloe vera i en god kvalitet kan lindre solskoldninger og forbrændinger på huden. Aloe vera har også en god effekt på soleksem. Det har firmaet Aloe Vera Group fået tilbagemeldinger på af deres kunder. Endeligt har man i studier set, at aloe vera kan modvirke ældning af huden og reparere den efter solskader, da aloe vera mindsker rynker, slap hud og gør huden mere elastisk. Aloe Vera Group har en hudplejeserie, hvor aloe vera indgår. De sælger også en aloe vera gel, kapsler og en drikke aloe vera med æblesmag og neutral smag.

https://sund-forskning.dk/artikler/creme-mod-toer-hud-0/

Juhldal’s PSO SPECIALCREME NO 14 giver ekstra fugt og næring på irriteret hud. Cremen er naturbaseret og har en beroligende virkning på huden. Den trænger ind og tilfører hudens dybereliggende lag en række gavnlige naturlige virkestoffer. Jojobaolie og abrikoskerneolie er tilsat sammen med lægeurten kulsukker.

https://sund-forskning.dk/artikler/sol-sommer-og-pigmentforandringer/

Pigmentforandringer kan opstå i huden, hvis vi glemmer at beskytte den, før vi går ud i solen. Pigmentforandringer er ikke farlige i sig selv, men hold øje med dem, hvis de ændrer farve og karakter. Tænk også hudpleje i i solcremen. Brug gerne solcremerne med aloe vera fra AVIVIR-serien, som består af 70% økologisk aloe vera, som virker helende og fugtgivende på huden. Solcremerne er uden parfume og svanemærkede. Drik også gerne et shot aloe vera hver dag. Det beroliger fordøjelsen og styrke huden indefra.

https://sund-forskning.dk/artikler/sunde-sma-rode-kerner/

Granatæble bruges traditionelt set i madlavningen, men også i hudplejeprodukter. Granatæbler indeholder antioxidanten ellaginsyre, som beskytter huden mod UV-stråling og dermed tab af collagen og elastin, som er vigtige for at opretholde en sund og smuk hud. Firmaer som New Nordic og Urtegaarden anvender granatæble i deres cremer, masker og olier. Granatæble fremmer et sundt hjerte/kredsløb, virker hæmmende på akne og fremmer mænds sædkvalitet.

https://sund-forskning.dk/artikler/okologisk-hudpleje-fra-kreta/

Planten Dictamo vokser i de bjergrige egne på Kreta. Der er tale om en helt unik plante til huden. Ekstrakter fra planten anvendes i salver, shampooer og cremer til huden. Cremen kan bruges til tørre og sprukne læber, til rifter og skrammer, røde barnenumser og insektbid mv.

https://sund-forskning.dk/artikler/nar-din-hud-skal-hjaelpes-indefra-med-aloe-og-udefra-med-baobab/

De fleste mennesker ved at gelen fra aloe vera planten er god til skrammer, opheling af huden efterforbrænding mv. Aloe vera kan også tages som kosttilskud. Kapslerne er med til at forbedre styrke huden mod rynker og forbedre elasticiteten. Prøv Avivir Drikke Aloe vera eller Avivir Aloe Vera kosttilskud. Baobabolie trænger hurtigt ind i huden uden at fedte. Baobabolien er med en særlig sammensætning af fedtsyrer, fytosteroler, omega-6 og -9 og et højt indhold af antioxidanter (tocoferoler og tocotrienoler) helt enestående til pleje af hud og hår.

https://sund-forskning.dk/artikler/avivir-virker-i-solen/

Er uheldet ude og man er blevet solskoldet, så er der stor hjælp at hente i aloe vera og produktserien Avivir. Aloe vera giver øjeblikkelig lindring og modvirker rødmen, hævelser og irritation, der kan opstå på grund af en solskoldning. Aloe vera fås både som gel, spray eller i diverse hudplejecremer inkl en Avivir aloe vera aftersun creme, som reparerer og plejer efter ophold i solen.

https://sund-forskning.dk/artikler/en-forarssmoothie-med-veganske-rodder/

Firmaet Naturdrogeriet har udviklet et nyt vegansk collagenprodukt til kroppens bindevæv, knogler, hud, sener og muskler. Brug collagenproduktet med mørke bær, grøntsager o. lign tilsat ekstra C-vitamin og mælkesyrebakterier. Det giver kroppen et ekstra skud energi.

https://sund-forskning.dk/artikler/tomaten-dejlig-spise-og-alsidig-tilforsel-af-mikronaering/

Den røde tomat er sprængfyldt med mikronæringsstoffer. De gode næringsstoffer i tomaten mindsker inflammation, forbedrer immunsystemet og er med til at reducere hjerteproblemer. Tomaten har også en god effekt på huden, da indholdet af lycopen er med til at beskytte hudcellerne mod solens stærke stråler.

https://sund-forskning.dk/artikler/ferietid-og-tid-til-tarmpleje-og-sommerforkolelsen-som-ikke-vil-forsvinde/

Det er et godt råd, at styrke immunforsvaret og slimhinderne før sommerferien, da det er ubehageligt at få en feriemave på rejsen. Ved at drikke aloe Vera før ferierejsen styrker man immunforsvaret og slimhinderne i mave-tarmkanalen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hudpleje-hele-aret-og-til-alle-aldre/

Firmaet Avivir har hudpleje produkter til hele året, der dækker alle aldersgrupper lige fra de helt små babyer til de modne voksne, mænd og kvinder. De fleste AVIVIR-produkter er parfumefrie og uden farvestoffer. De er 100 pct. veganske, svanemærkede og har grøn kolbe hos Kemiluppen. Læs mere på www.avivir.dk Her vises alle produkterne til alle aldre og behov.

https://sund-forskning.dk/artikler/ti-ar-med-hair-volume/

Hårstråene dannes langt inde i huden. Hårvæksten foregår fra hårløget, som er en samling stamceller, der kan dele sig. De kan dele sig og presses oven på liggende celler op mod hudens overflade. Håret vokser ud af huden op mod hudens overflade, som en lang tynd tråd som vi kender som hår. Produktet Hair Volumen fra New Nordic har 10-års jubilæum på skønhedshylden i 10 år. Produktet er lavet af ekstrakter af æbler, padderokke og hirse tilsat udvalgte vitaminer, mineraler og et par aminosyrer.

https://sund-forskning.dk/artikler/aloe-vera-fra-barnenumse-til-den-aeldre-hud/

Aloe vera styrker og heler huden hos børn, teenagere og de ældre mennesker. Med alderen mister huden sin evne til at hele sår pga. dårlig blodtilførsel. Næring ud til hudcellerne kan også spille ind. Spis en god kost med mange grøntsager, vitaminer og mineraler. Glem ikke motionen og en gåtur på 15 minutter to gange om dagen. Det hjælper kredsløbet og transporten af næringsstoffer ud til huden. Læs mere på www.avivir.dk

https://sund-forskning.dk/artikler/frostknas-i-kinderne/

Huden består af flere lag. Både ønskede og uønskede stoffer kan trænge igennem huden og påvirke kroppen fx de hormonforstyrrende stoffer. Vinteren kan være hård mod huden og alle hudtyper har brug for beskyttelse mod det fugttab som kan opstå pga. det tørre vejr om vinteren. Prøv fx Avivir aloe vera rich 24 hour creme, Aloe vera creme Xtreme eller Avivir aloe vera bodylotion til kroppen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/soleksem-skal-forebygges-i-det-tidlige-forar/

Personer med lys hud og unge, som ikke har været eksponeret for solens livgivende stråler siden sidste år, kan nemt få soleksem. Soleksem kan forebygges ved at sætte ind i det tidlige forår. Brug en beskyttende solfaktorcreme og skærm de sarte hudområder fra solen (nakke, skuldre, arme og hals). Brug fx en solcreme med faktor 15 eller 30 fra firmaet Avivir og forbered huden med After sun creme, før man går ud i solen. Glem ikke at forberede huden indefra ved at have fokus på den sunde livsstil, hvor man sørger for at indtage de sunde fedtsyrer. Fedtsyrerne hjælper med at bygge huden op i de forskellige lag. Læs mere på www.aloevera.dk

https://sund-forskning.dk/artikler/maelkebottebreve-fra-en-svunden-tid/

Mennesker har gennem årtier sendt firmaet Herrens Mark på Fyn breve om deres generelle problemer med helbredet. Oprindeligt var det munkene, som over hele Europa havde opdaget mælkebøttens særlige helbredende egenskaber. Mælkebøtten indeholder nemlig bitterstoffer og et væld af mineraler, der har en særlig sund effekt på kroppens celler. Mineralerne i planten hjælper kroppen med at nedbryde affaldsprodukter, som lever, nyrer, hud og luftveje sørger for at lede helt ud af kroppen.

https://sund-forskning.dk/artikler/tre-af-sommerens-udfordringer-2/

En af sommerens udfordringer er solskoldninger på huden. Mange børn bliver hvert år brændt af solens stråler i løbet af sommeren. Er huden solskoldet fremstår den rødmende, varm og smertefuld. Det er solens ultraviolette lys, der skaber forbrændingen. Man kan forebygge solskoldning med morgenfrue, grøn teekstrakt, aloe vera, resveratrol og marietidsel. Er man blevet forbrændt kan man anvende Calendeel gel.

https://sund-forskning.dk/artikler/vitaminet-kan-mindske-din-risiko-for-diabetes/

Forskerne har fundet ud af mere om D-vitaminets funktion i kroppen end kun at have betydning for knoglerne og tænderne. Forskerne har opdaget, at der sidder D-vitaminreceptorer på alle cellerne i vævene og at vitaminet har betydning for en lang række kropsfunktioner. Forskerne ser også, at personer med prædiabetes har lavere risiko for at udvikle type 2 diabetes, hvis der tages tilskud af D-vitamin. Sollyset hjælper huden med at danne D-vitamin i den solrige del af året.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kan-dette-middel-hjaelpe-mod-hartab-hos-kvinder/

En del kvinder rammes af hårtab efter overgangsalderen og det kan være psykisk belastende. Forskerne ser i en ny undersøgelse, at pycnogenol kan hjælpe. Pycnogenol udvindes af barken fra fransk strandfyr (pinus pinaster). Stoffet pycnogenol styrker kredsløbet også i hovedbunden og kan medvirke til, at hårtætheden igen kommer tilbage.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/den-smukke-sol-og-aloe-vera-gar-hand-i-hand/

Håndsrækningen til opståede skader på huden hedder aloe vera, som er naturens allerbedste midler. Er huden blevet forbrændt af solen virker aloe vera gelen med det samme, hvis aloe veraen er af god kvalitet. Gelen stopper rødmen, hævelse og irritation på huden. Prøv fx Avivir Sun Lotion og den fås med forskellig solfaktor alt efter hudtypen.

https://sund-forskning.dk/artikler/plantebaseret-superfood-til-dit-indre-velvaere-og-ydre-skonhed/

HEAL er et ernæringsprodukt, som er udviklet til at skabe harmoni i kroppen både på det ydre og i det indre. I en travl hverdag kan det ind imellem knibe med at finde tiden til at spise en sund og næringsrig kost. Med HEAL kan man erstatte et enkelt måltid om dagen og få det hele på en gang. HEAL kan tages som snack eller som en smoothie og i produktet er man sikret alle sine næringsstoffer til kroppen inklusiv de stoffer, som huden og neglene trækker på.

https://sund-forskning.dk/artikler/tomaten-aktuel-og-stadig-fuld-af-overraskelser/

Sund-forskning har bragt mange artikler om tomatens gode virkning på hjerte-karsystemet. Tomaten er med til at sænke et højt blodtryk, modvirke inflammation og sænke kolesterol i blodet. Tomaten har også en meget positiv effekt på huden. I forsøg med kvinder har man set, at produktet SanoKardio med indhold af 15 mg lycopene bidrog til væsentlige forbedringer i huden efter tre måneder.  Kvinderne oplyste også, at de fik reduceret linjer og rynker og pigmenteringer fremstod mindre synlige efter fire og 12 ugers brug.

Vitaminer, mineraler og huden

https://sund-forskning.dk/artikler/fem-nemme-tips-til-sund-og-smuk-hud/

De fem tips til en smuk hud handler om at drikke nok, sove tilstrækkeligt, huske de gode fedtsyrer, finde årsagen til stress og spise sundt. Sukker, alkohol, fedt, luftforurening mv. angriber huden både udefra og indefra og danner grobund for rynker, uren, tør og trist hud. Behandler man huden inde fra og ud, kan man gøre meget for at holde den strålende og fri for rynker.

https://sund-forskning.dk/artikler/har-du-brug-for-jod/

Jod er et mineral som indgår i dannelsen af stofskiftehormonerne i skjoldbruskkirtlen. En mangel kan føre til struma, lavt stofskifte, træthed og sløvhed. Jod bidrager til normal kognitiv funktion, nervesystemets- og skjoldbruskkirtlens funktion og energiomsætningen i kroppen mv.

https://sund-forskning.dk/artikler/uden-kisel-ville-alle-vaere-meget-rynkede/

Mineralet kisel indgår som en vigtig byggesten i kroppens bindevæv og dannelsen af kollagen. Kisel er også vigtig for huden, håret, neglene, tarmen og for blodkarrene. En gruppe forskere har undersøgt en gruppe kvinder med tyndt hår. De fik kolloid kisel og man fandt at det virkede godt. I Danmark indeholder Original Silicea i kapsel- og gelform kolloid kisel.

https://sund-forskning.dk/artikler/d-vitamin-og-luftvejsinfektioner/

Forskningen slår fast i en metaanalyse, at D-vitamin beskytter mod luftvejsinfektioner. D-vitamin dannes i huden og mennesker er forskellige i forhold til hvor meget de har brug for. Folk med mørk hud har mindre D-vitamin i kroppen, da de pga. deres mørke pigment i huden har sværere ved at danne D-vitamin, da pigmentet blokerer for solens UV-lys, som er nødvendigt for at kunne danne D-vitamin.

https://sund-forskning.dk/artikler/soltips-til-blege-nordboere/

Når vi opholder os i solen, danner huden det livgivende D-vitamin. Træner vi i fuld sol, kan vi blive tappet for kroppens vigtige elektrolytter, som er kalium og natrium og vi føler os utilpasse. Firmaet Natur-Drogeriet sælger ”elektriske spormineraler”, som er udvundet af verdens største saltsø i Utah. Produktet er nøje afstemt efter kroppens behov og den tsk fuld i drikkedunken, kan gøre en forskel, når man træner, løber og leger på en glad solskinsdag.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/visse-dele-af-den-britiske-befolkning-har-skraemmende-d-vitaminmangel/

En undersøgelse lavet på en halv million mennesker i Storbritannien afslører, at gruppen af asiatiske folk og gruppen af sorte har et kritisk lave niveauer af D-vitamin i deres blod. Det skyldes at folk med mørk hud har mere pigment i huden, hvilket reducerer hudens dannelse af D-vitamin, når den udsættes for solens stråler. Også socioøkonomiske forhold spiller ind og bevirker, at folk opholder sig langt mere indenfor og spiser en kost, som er frarøvet de gode kilder til D-vitamin.

https://sund-forskning.dk/artikler/antioxidanter-et-overblik/

En gennemgang af antioxidanterne og de frie iltradikaler. De 3 enzymgrupper i kroppen: superoxide dismutase (afhængig af zink, kobber og mangan), catalase og glutathion peroxidase er alle afhængig af selen mv.

https://sund-forskning.dk/artikler/solen-er-din-bedste-ven/

Lærer vi at omgås solen med omtanke, bliver den vores bedste ven, hvis vi omgås den med omtanke og går forsigtigt frem med solbadningen, så huden langsomt vænnes til solens UVB-stråler, der giver den brune farve. C-vitamin og betacaroten hjælper huden til bedre at kunne tåle UV-strålerne. Når vi udsættes for sol, dannes D-vitamin i huden. Kroppen trækker også på sine C-vitamin-lagre. C-vitamin fungerer godt sammen med betacarotenets solbeskyttende egenskaber. Betacaroten findes i røde og gule grøntsager og i mange frugter.

https://sund-forskning.dk/artikler/ny-undersogelse-sar-tvivl-om-sollys-og-d-vitamin/

En gruppe forskere i Korea ser, at de anbefalede 20-30 minutters dagligt ophold i solen og i tidsrummet kl. 10 – 15 ikke er nok i sommer og efterårsperioden. For at nå op på de krævede mængder sporbart D-vitamin i blodet er det nødvendigt at tage D-3 tilskud.

https://sund-forskning.dk/artikler/de-basale-naeringsstoffer/

Man kan styrke kroppens organsystemer med en god kost, vitaminer, mineraler, urter og de gode fedtsyrer. Organsystemerne er: nerve- og hormonsystemet, hjerte og kredsløbet, luftvejene, fordøjelsen, urinvejene, knogler, led og muskler, huden, lymfesystemet, immunforsvaret og sansesystemet.

https://sund-forskning.dk/artikler/det-haster-gode-sommerrad-til-huden/

Sunde kostvaner med frugt og grønt er med til at holde huden sund og give den en flot kulør. Skin Care Hyaluron Shot er en målrettet indsats til at sikre hudens fylde og dermed reducere linjer og rynker. Den lille ampul indeholder hyaluronsyre, C-vitamin og havtorn, som er nem at indtage. Hyaluronsyre aktiverer hudens egenproduktion af hyaluronsyre i de dybereliggende hudlag og på den måde reduceres rynkerne.

https://sund-forskning.dk/artikler/stotte-i-en-travl-hverdag/

Mange mennesker har en travl hverdag. Terra Novas Magnifood Complex er sammensat af naturlige superfoods, så det dækker bredt og sikrer, at alle vitaminer og mineraler optages i kroppen. Tarm-systemet støttes af Terra Nova Digestive Enzyme Complex med indhold af fordøjelsesenzymer fra planter herunder fennikel som virker beroligende.

https://sund-forskning.dk/artikler/styrke-til-vinter-og-det-tidlige-forar/

Kostråd til kroppens 10 organsystemer, herunder hjerte og kredsløb, huden mv. Sørg for en god kost, et tilskud og vitaminer og mineraler, urter og fedtsyrer.

https://sund-forskning.dk/artikler/kisel-hvad-er-op-og-ned/

Kisel styrker hud, hår, negle og slimhinderne. Kisel fremmer også sårheling i hud og slimhinder og hvis der er sårdannelse i tarmsystemet. Produktet original Silicea med indhold af kisel og B-vitaminet biotin er guf for hud, hår og negle.

https://sund-forskning.dk/artikler/det-bedste-fra-to-verdener/

Aloe vera gør underværker for huden både om sommeren og om vinteren. I AVIVIR familien findes nu en olie til huden med et højt indhold af phytosteroler, som forsinker hudens tab af kollagen og fremmer produktionen af nyt kollagen. Kollagen bidrager til fasthed og elasticitet i huden. Baobabolien indeholde også A, D, E og K-vitamin. Baobab-olien genskaber fugtbalancen og mindsker rynker og fine linier.

https://sund-forskning.dk/artikler/nar-sommeren-har-vaeret-for-hard-ved-negle-hud-og-har/

Sommeren kan være hård ved både hud, hår og negle. Der er heldigvis hjælp at hente. Skønhedsvitaminet biotin styrker de celler, som står for fornyelsen og udviklingen af håret. Biotin har et højt svovlindhold, som har en positiv effekt på cellevækst og celledeling i kroppen.  Vitaminet findes i bønner, havregryn og champion. Selen bidrager også til at vedligeholde et stærkt og glansfuldt hår og zink hjælper huden. Kosttilskuddet ”hår, hud og negle fra Bidro indeholder både selen, zink, lycopen og mange andre gode ting, som kan rette op på hud, hår og negle.

https://sund-forskning.dk/artikler/jord-i-hovedet-er-maske-ikke-sa-dumt-endda/

Arbejdet i haven byder på mange glæder om foråret og henover sommeren. Havearbejdet giver masser af dagslys motion, som gavner både humør, kroppen og søvnen. Når man opholder sig i haven udsættes man for solens sollys og D-vitamin dannes i huden. Pas på ikke at blive solskoldet og tag gerne et tilskud med D-vitamin resten af året, da man danskere er i underskud.

https://sund-forskning.dk/artikler/det-vigtige-stof-der-limer-dig-sammen/

C-vitaminet er vigtigt for os, så vi kan danne kollagen i kroppen, som holder sammen på os. Et underskud kan udvikle skørbug. Bio-C-vitamin fra Pharma Nord sikrer en ensartet tilførsel af vitaminet og er skånsom mod maven. Efter operation er C-vitaminet med til at hjælpe kroppen med at hele op ligesom, at C-vitaminet er vigtigt for en normal udvikling af hjernen.

https://sund-forskning.dk/artikler/en-ny-stjerne-i-familien/

Baobabolien fra Avivir er er tørolie, som hurtigt trænger ind i huden uden at fedte. Olien har dokumenterede egenskaber, og det er den specielle sammensætning af mættede fedtsyrer, E-vitamin og phytosteroler, som gør at den ikke tilstopper porerne. Den reducerer rødme og booster kollagenproduktionen i huden.

https://sund-forskning.dk/artikler/spis-veganske-bamser-og-vaer-sund/

Dansk Farmaceutisk Industri a/s har sælger vingummibamser og fire forskellige slags til hår, hud og negle. De indeholder forskellige vitaminer og mineraler, som styrker håret, huden og neglene.

https://sund-forskning.dk/artikler/bakterier-og-svampe-pa-flugt/

Tea Tree Oil kommer fra Australien, hvor oliens antiseptiske/bakteriedræbende egenskaber har været kendt i århundreder. Tea Tree Oil kommer fra det australske træ Melaleuca alternifolia. Nova TTO-serien er en antiseptisk serie fremstillet af Tea Tree Oil fra Australien tilsat vitaminer og plejende æteriske olier. Serien er sæbefri, uden sulfater og parabener, og det gør den velegnet til hyppig vask. Tea Tree Oil virker inflammationshæmmende, svampehæmmende og mildt lokalt bedøvende.

https://sund-forskning.dk/artikler/beyonce-og-jay-z-inden-for-har-hud-og-negler-har-hud-og-negle/

Opskriften på et fyldigt hår, stærke negle og smuk hud er at spise kisel og biotin. Taget sammen virker de endnu stærkere. Kisel styrker hud, hår og negle og holder bindevævet elastisk. Rynket hud, skrøbelige negle og tyndere hår er et tegn på en kiselmangel i kroppen. Biotin (B-vitamin) virker på de celler der fornyr og udvikler håret. Skrøbelige negle, tør/fedtet hud samt hårproblemer kan være et tegn på en biotinmangel. Det svenske produkt Original Silicea omtales.

https://sund-forskning.dk/artikler/vegansk-solskinsvitamin-til-de-morke-vintermaneder/

D-vitamin er rigtigt vigtigt at indtage i de mørke vintermåneder, hvor niveauerne normalt falder, når vi ikke får sol på vores hud. Alle bør tage et tilskud også veganere, ældre, folk der går tildækket mv.

https://sund-forskning.dk/artikler/skonne-og-jordnaere-tips-til-skonhedsplejen/

Kroppen har brug for gode vitaminer og mineraler til sin vedligeholdelse og skønhed. C-vitaminet hjælper kroppen med at danne kollagen i bindevævet. D-vitaminet er kroppens solskinsvitamin. Det står for optagelsen af calcium sammen med magnesium. Selen bidrager til at kroppens stofskifte fungerer og at det passive T4 hormon kan omdannes til det aktive T3 hormon. Selen findes i skaldyr, æg og paranødder mv. Zink til hår, hud, negle og sårhelingen.

https://sund-forskning.dk/artikler/silicium-pa-guidet-tur-i-kroppens-univers/

Silicium styrker bindevævet i kroppen. Bindevævet ligger imellem vores organer og holder sammen på dem. Slapt bindevæv, udposninger på tarmen, hængebug, træt hud i ansigtet, eller slappe organer kan være tegn på en silicium mangel. Prøv Original Silicea til huden, håret, neglene, bindevævet og mavesække eller Mag-Tarm, som er til problemstillinger i mavetarmkanalen fx halsbrand eller Silicea Beauty Shots, som er til huden, håret og neglene.

https://sund-forskning.dk/artikler/drop-anti-age-tankegangen/

Huden kan boostes med hyaluron, havtorn og C-vitaminer. Dermed kan man bremse hudens ældningstegn. Produktet Skin Care Shot er en målrettet indsats til at sikre hudens fylde og dermed reducere linjer og rynker. Den lille ampul indeholder hyaluronsyre, C-vitamin og havtorn og er nem at indtage som en naturlig del af din skønhedsrutine. Ingredienserne styrker både hudens velvære og gavner alle andre celler i kroppen.

https://sund-forskning.dk/artikler/d-vitaminer-skabt-af-den-mystiske-lav/

Boost kroppen med Veg D-3 75 mg D3 tilsat solsikkelecitin. Produktet er velegnet til vegetarer og veganere og godkendt af The Vegan Society som tegn på, at ingen dyreprodukter er indgået i produktionen. D-vitamin er vigtige for knoglernes mineraliserings-proces, så man forebygger knogleskørhed. Immunforsvaret er afhængig af at have nok D-vitamin i kroppen og musklerne bruger D-vitamin for at undgå smerter.

https://sund-forskning.dk/artikler/undga-vandfaste-solcremer-husk-antioxidanter/

Naturlige ingredienser er grundlaget i solcremerne, der produceres af firmaet Green People, der blev grundlagt i 1997. De 80% af ingredienserne er økologiske. Produkterne er yderst gode til sart hud. For tidlig aldring og irritation understøttes af antioxidanter, vitaminer og antiinflammatoriske stoffer i solcremerne.

https://sund-forskning.dk/artikler/vitaminet-som-vi-far-for-lidt-af-og-som-slet-ikke-er-et-vitamin/

Mennesker der bor i Nord Europa og Skandinavien har lysere hud end mennesker der lever i fx Afrika. Huden er lysere for bedre at kunne omdanne det sparsomme sollys, når det er her til D-vitamin. D-vitamin er et livsvigtigt, hormonlignende vitamin, som styrer knoglestofskiftet. D-vitamin formodes også at have gavnlig effekt på paradentose, muskulatur, balance og faldtendens, forskellige former for kræft, hjerte-kar-sygdomme og forhøjet blodtryk, immunforsvaret mv.

https://sund-forskning.dk/artikler/antioxidanter-der-beskytter-mod-solens-straler/

Folk her i Nord Europa har lysere hud og skal passe på ikke at blive forbrændt i den første tid, hvor solens lys er stærkere. Overdreven solbadning giver forbrændinger og skader på huden. Det er UVB-strålerne som danner D-vitaminet og mennesker med lys hud skal kun opholde sig 30 minutter i solen for at få den daglige ration. Naturlige antioxidanter som C-vitamin og betacaroten styrker huden til bedre at kunne klare solens UVB-stråling op opbygge det vigtige D-vitamin.

https://sund-forskning.dk/artikler/skon-med-kisel/

En let optagelig form for kisel findes i produktet Original Silicea, der indeholder 420 mg kiseldioxid svarende til 196 mg ren kisel.  Et kraftigt og sundt hår, fastere hud og stærke negle opnås ved at tage produktet i to til seks måneder for bedste resultat. Kisel styrker bindevævet og diverse studier viser, at Original Silicea blandt andet virker opbyggende på bindevævet i og omkring hårsækkene for dermed at øge blodtilførslen til hårrødderne.

https://sund-forskning.dk/artikler/jern-til-kvinder-for-livskvalitetens-skyld/

Jernmangler rammer ca. 40% af kvinder pga. menstruation. Mangler man jern oplever man træthed, øresusen og har dårlig fysisk præstationsevne mv. En jernmangel kan måles hos lægen. Kosttilskuddet Amino Jern fra Pharmo Vital optages godt i kroppen, da jernet i tabletterne binder sig til aminosyrerne. Jern styrker hår, hud, negle og energiomsætningen i kroppen.

https://sund-forskning.dk/artikler/smuk-sommerhud/

Byd solens stråler velkommen med gode råd til at klargøre huden til solen. Solbeskyttelse er en god idé. Prøv også at tørbørste huden, så affaldsstoffer og giftstoffer fjernes fra collagen vævet. Samtidig fjernes de døde hudceller på huden og huden kan forny sig. Brug en badebørste eller en hampebørste. Tør hud har glæde af olier i kapselform fx fiskeolie. Derudover kan man smøre sig med E-vitamin fra en kapsel. Antioxidanter beskytter huden mod ældning. Spis mange grøntsager og frugter, pres en juice eller blend en smoothie og få et antioxidant-boost til huden.

https://sund-forskning.dk/artikler/sa-let-far-du-staerke-negle/

Kroppen har prioriteringsprogram og vælger i første omgang at prioritere immunforsvaret, forplantningen og cellebeskyttelsen. Mangler man selen og zink vil den sparsomme mængde blive ledt derhen, hvor den gør mest nytte. Andre opgaver som hår, hud og negle vil blive nedprioriteret. Mangler mineralerne selen og zink i kroppen går det ud over håret, huden og neglene. Det ses som slap hud, hår uden glans og negle som flækker. Det giver god mening at fylde depoterne op og spise Bio-Selen + zink fra PharmaNord.

https://sund-forskning.dk/artikler/naturlig-beskyttelse-af-sommerhuden/

Solen gør godt for huden, men ikke alle tåler solen lige godt og får soleksem, tør hud og kløende hud efter opholdet i solen. Natur-Drogeriet har udviklet en stribe produkter, der styrker huden i solen fx SOL-KLAR med indhold af betacaroten og granatæble, som styrker pigmentet i huden. Doseringen er en kapsel dagligt i forbindelse med et måltid. Økologisk Boragoolie-kapsler med indhold af fedtsyren GLA, som styrker hudens elasticitet og smidighed. Dosis er tre til fem kapsler dagligt. Olien i kapslerne kan også smøres direkte på huden ved hudproblemer. Økologisk Nigellafrøolie, som kan bruges i salaten eller som kapsler, der indtages med måltiderne.

https://sund-forskning.dk/artikler/kisel/

Hud, hår, negle, knogler og fordøjelse er områder, hvor naturproduktet Silicol Gel med sit indhold af kisel kan hjælpe og styrke menneskets krop. Kisel, der også kaldes silicium, er byggesten for kroppen på en lang række områder.  Desuden indgår kisel i knogler, brusk og tænder.

https://sund-forskning.dk/artikler/zink-2/

En artikel om mineralet zink. Zink har betydning for fertiliteten, immunforsvaret, sårhelingen mv. Der oplyses også om symptomerne på mangeltilstande og i hvilke madvarer, der indeholder mineralet zink.

https://sund-forskning.dk/artikler/d-vitamin-et-tilskud-til-en-lang-raekke-sygdomme/

Forskerne har fundet ud af, at D-vitamin har en rigtig god effekt på mange sygdomme. Læs om D-vitamin og knogleskørhed, Chrohnssygdom, eksem, hjertesvigt mv. i diverse links bragt i artiklen.

https://sund-forskning.dk/artikler/a-vitamin/

A-vitaminet har indflydelse på fertiliteten, hudens karakter og fugtighed, fosterets udvikling, øjnene, immunforsvaret og arveanlæggene mv. Dårlig optagelse af A-vitaminet kan skade fosterets udvikling. Brugen af syre syreneutraliserende midler, alderdom og ensidige kostvaner kan også hæmme optagelsen af A-vitaminet i kroppen, som er afhængig af at der er fedt tilstede for at blive optaget.

https://sund-forskning.dk/artikler/vitaminer-og-mineraler-generelt/

Vitaminer, mineraler, fedtsyrer og andre næringsstoffer har stor indflydelse på de mange processer i kroppen herunder stofskifte og blodsukker. Kostfibrene påvirker tarmene og er fx. med til at sikre en mæthedsfølelse og vægtregulering. Via huden dannes det livsvigtige D-vitamin, som især er vigtig i vinterhalvåret, når solen ikke står så højt på himlen.

https://sund-forskning.dk/artikler/here-comes-the-sun/

Ekstrakt af kapers, mandarin og pomelo kickstarter huden til bedre at kunne klare forårssolen på en sund måde. Det har forskerne set i to forsøg der blev udført på en gruppe forsøgspersoner.

https://sund-forskning.dk/artikler/naar-solen-naermer-sig/

Mennesker som bor på den nordlige halvkugle har svært ved at få nok sol til at danne D-vitamin i vinterhalvåret. Om foråret kan man styrke huden ved at spise gode næringsstoffer og tage Skin Care Perfect. Tabletten indeholder mineraler og antioxidanter fra mandarin, pomelo, kapers og kobber, som beskytter og bedrer hudens evne til at blive brun. Tag tabletterne et par uger før solbadningen går i gang.

https://sund-forskning.dk/artikler/kosten-afgoer-om-du-faar-nok-b-vitaminer/

B-vitaminerne indgår i mange processer i kroppen herunder energiomsætningen, de neurologiske funktioner i hjernen, nervesystemet og bloddannelsen og opbygningen af huden (B6-vitaminet). B-vitaminerne findes i fuldkornsprodukter, ris, korn, grønne grøntsager, fisk, ost, nødder mv.

https://sund-forskning.dk/artikler/skinnebenssaar-har-gavn-af-d-vitamin/

Et skinnebenssår kan være måneder til årtier om at hele op. De blokerende faktorer kan være dødt væv og betændelse i såret, nedsat blodforsyning til vævet og iltmangel som forhindrer dannelsen af kollagen. Åreforkalkning kan også være årsagen. Hyppigheden af skinnebenssår stiger med fire gange, når man kommer over 65 år. D-vitamin kan hjælpe på skinnebenssår.

https://sund-forskning.dk/artikler/britisk-ekspert-slar-alarm-de-fleste-far-for-lidt-d-vitamin/

Indholdet af D-vitamin i blodet er alarmerende lavt i den brede befolkning. I England mangler 25% af alle britiske børn D-vitamin med risiko for at udvikle deformiteter i knoglerne (engelsk syge), diabetes, tuberkulose og multipel sklerose mv. Mangler gravide kvinder D-vitamin, er der risiko for at de føder børn med lav fødselsvægt og at børnene udvikler hjertesygdomme, type 2 diabetes og forhøjet blodtryk senere i livet.

https://sund-forskning.dk/artikler/forskere-tester-pille-der-beskytter-huden-mod-vind-og-vejr/

En gruppe forskere har offentliggjort et forsøg i tidsskriftet Skin Pharmacology and Physiology, hvor man brugte den patenterede barkekstrakt pycnogenol. Man så at barkekstraktet var i stand til at forebygge nogle af de forandringer i huden, som normalt fører til synlige og målbare ældningstegn. Forsøget blev udført på en gruppe kinesiske arbejdere med udendørsarbejde.

https://sund-forskning.dk/artikler/anbefalingerne-for-c-vitamin-bygger-pa-uetiske-forsog/

I tiden før 2. verdenskrig testede man den engelske befolkning for at finde ud af hvor lidt C-vitamin de kunne klare sig med. Forsøgspersonerne blev udsat for C-vitaminmangel. C-vitamin er vigtig for sårhelingen, for tandkødets beskaffenhed og for kroppens dannelse af kollagen, som er bestanddelen i bindevævet. Noget tyder på at behovet for C-vitamin er højere end hvad man har troet og gerne 750 mg dagligt og Bio C-vitamin fra Pharma Nord.

https://sund-forskning.dk/artikler/forarstraening-i-den-solrige-og-gronne-natur/

Om foråret tager solens stråler til i styrke og det er med til at danne D-vitamin i vores kroppe via huden. Humøret stiger når vi får farve i kinderne efter en lang vinter. Mange kan ikke tåle solens stråler og får soleksem. En måde at forberede huden på solens stråler kan være at skrue op for indtaget af vitaminer, mineraler, fedtsyrer og urter i kosten.

https://sund-forskning.dk/artikler/q10-energipillen-der-blev-til-hjertemedicin/

Det vitaminlignende stof Q10 blev opdaget i 1957. Q10 virker som en naturlig hjertemedicin, sænker blodtrykket og fremmer forplantningsevnen, idet stoffet beskytter sædcellerne. Det viser sig også, at Q10 har en forebyggende indvirkning på bla ældning af huden, da Q10 virker som en antioxidant, som bekæmper de skadelige iltradikaler. Derudover har Q10 en vigtig funktion, som skaber af energi i hudcellerne, så disse lettere kan udføre de biologiske processer, som har betydning for hudens beskaffenhed.

https://sund-forskning.dk/artikler/far-du-for-meget-arsen-fra-ris/

Ris indeholder uorganisk arsen, som mistænkes for at give øget risiko for lunge- og hudkræft. Der er også mistanke om at det kan give skader på hjernen og andre vitale organer. Skaderne viser sig først efter mange år. Vi bør omgås ris med omtanke og sætte risen i blød mellem 2 – 12 timer, hvis man ønsker at spise det. Spis kun to portioner ris om ugen.

https://sund-forskning.dk/artikler/folk-med-herpes-mangler-muligvis-selen/

Mange mennesker har herpes virus i kroppen og et immunforsvar, som effektivt bekæmper at der kommer udbrud på læber og kønsdele. En gruppe forskere har set, at der muligvis er en sammenhæng mellem herpes udbrud og lave indhold af selen i blodet. I forvejen får europæere ikke nok selen i deres føde. Det skyldes at landbrugsjorden ikke bærer nok selen. Mange vælger at supplere med tilskud og fx SelenoPrecise fra Pharma Nord.

https://sund-forskning.dk/artikler/vigtig-viden-for-du-kober-d-vitamin/

I Danmark er solen ikke stærk i vinterhalvåret til at man kan danne D-vitamin i huden. Mange vælger at supplere med D-vitaminer. Her viser det sig at det er vigtigt at vælge den rigtige type og formen D-3 i stedet for D-2. D-vitamin bidrager til at styrke immunforsvaret og styrker kroppens naturlige forsvar mod infektioner og luftbårne virusinfektioner. 

https://sund-forskning.dk/artikler/overset-vitamin-gor-undervaerker-for-din-hud/

Der bruges mange penge i verden på anti-aging cremer og lignende produkter til at holde huden ung og smidig. Mange glemmer, at C-vitaminet er det stof huden har aller mest brug for. Uden C-vitamin kan kroppen ikke danne kollagen, som er det stof der ”holder” sammen på cellerne. Det er kollagen, som giver huden ungdommelig fylde, elasticitet og styrke. Med alderen mister kroppen noget af sin evne til at danne kollagen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/de-gode-gamle-e-vitaminer/

E-vitaminet findes i otte forskellige forbindelser, fire tocopheroler, og fire tocotrienoler. Sidstnævnte findes ikke i naturlig form. E-vitaminet fungerer som en meget vigtig antioxidant og medspiller i et hvert kredsløb fx de mindste blodkar ind til huden, hjernen, underlivet og ud i de helt store arterier og vener dvs som en del af lunge- hjertekredsløbet.

  

https://sund-forskning.dk/artikler/derfor-er-c-vitamin-sa-vigtigt-for-din-hud/

Kroppen er afhængig af C-vitaminet for at kunne danne kollagen. Det er det stof som limer cellerne sammen. Hovedbestanddelen i huden er kollagen. Kollagen giver huden et ungdommeligt skær, elasticitet og styrke. Med alderen daler kroppen dannelse af kollagen, hvilket er en af årsagerne til at der kommer rynker. C-vitaminet er også en effektiv antioxidant og er med til at beskytte mod de frie iltradikaler i kroppen. 

https://sund-forskning.dk/artikler/d-vitamin-til-alle-danskere/

D-vitamin styrker og styrer et utal af fysiske funktioner i kroppen. Er der et problem i kroppen, bør man undersøge, om kroppen mangler D-vitamin. Er der for lidt D-vitamin i kroppen, kan det være svært at optage og binde kalken (calcium) i knoglerne. Det er en god idé at holde øje med sin D-vitamin-status i blodet. D-vitamin dannes i huden via sollyset om sommeren. Opholder man sig for meget indendørs, danner man ikke nok D-vitamin. Er man i risiko for knogleskørhed, kan man tage Osteoreminforte med indhold af calcium, magnesium, K2 og D3.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hop-ind-i-det-nye-ar-med-nye-muligheder-til-et-sundere-liv/

Firmaet Solary har udviklet et nyt stærkt B-vitamin produkt. Det hedder B-Energy 100. Kroppen har brug for at få tilført B-vitaminerne dagligt, da den ikke kan danne dem selv.  B-vitaminerne er vandopløselige og føres ud af kroppen igen, hvis man har fået for mange. B-vitaminerne støtter mange processer i kroppen herunder fordøjelsen, håret, huden og neglene mv.

https://sund-forskning.dk/artikler/mangel-pa-d-vitamin-kan-give-smerter-og-mismod/

Dannelse af D-vitamin sker i huden, når den eksponeres for solen lys. Både unge og ældre kan rammes af D-vitamin mangel. En blodprøve hos lægen kan vise, om man mangler D-vitamin. Personer som opholder sig meget indendørs fx på plejehjem, unge som tilbringer meget tid foran computeren og indendørs, personer som går tildækket af religiøse årsager samt personer som spiser meget ensidigt er i risiko for at mangle D-vitamin. D-vitaminet optages i tyndtarmen og bør tilføres i vinterhalvåret, hvor solen står lavt på himlen. D-vitaminet er vigtigt for knoglestrukturen i kroppen.

https://sund-forskning.dk/artikler/vitamintilskud-beskytter-mod-influenzalignende-symptomer/

D-vitamin er vigtig for knoglerne og immunforsvaret. D-vitaminet er fedtopløseligt. Om vinteren daler mængden af D-vitamin i kroppen, når solen ikke skinner så meget. D-vitaminet optages via huden ved hjælp af solens lys. Derfor anbefales det at tage et tilskud om vinteren for ikke at komme i underskud. Som D-vitamin tilskud kunne man tage D-Pearls fra Pharma Nord. Firmaet har testet vitaminproduktet i diverse undersøgelser. 

https://sund-forskning.dk/artikler/8-venner-du-ikke-vil-undvaere-til-vinter/

B-vitaminerne indgår i et hav af kemiske processer i kroppen og er bla med til at regulere humør og energi. Hud, hår og negle har også brug for B-vitaminerne. Firmaet Solaray har udviklet et B-vitamin tilsat cholin og inositol, som er vigtig for leverens funktion. B-vitaminerne skal tages samlet. B9 (folsyre) vitaminet støtter fosterets udvikling i graviditeten og sørger for at cellerne og DNA’et fungerer korrekt .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *