Linksamling om kvindeproblemer

[envira-gallery id=”259138″]

 

Sund-forskning har samlet en række artikler i en linksamling om kvindeproblemer, der dækker alle områder af sundhedsmæssige problemstillinger en kvinde kan møde igennem sit liv.

Artiklerne er skrevet med udgangspunkt i det hele menneske og bør bruges som støtteterapi.

Tag altid din læge med på råd, hvis du opdager eller har udfordringer i forhold til de emner, der behandles i denne linksamling om kvindeproblemer.

 

Marianne Palm
August 2021

 

 

Fedtsyrerne og kvindeproblemer

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fisk-gor-undervaerker-for-vores-hjerne/

Ny forskning peger på, at der er mange sundhedsfordele ved at spise omega 3 fedtsyrer, som især forekommer i fisk. Præparatet Bio Marin Plus fra Pharma Nord har vist sig at kunne hjælpe på menstruationssmerter. I et andet forskningsprojekt har man set, at fiskeolie kan nedbringe triglyceridtallet i blodet, afhjælpe depression og virker styrkende på nervecellerne.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/omega-3-fra-fisk-har-storst-cancerhaemmende-virkning/

Noget tyder på, at forskerne i en undersøgelse har set, at omega-3-fedtsyrerne fra fisk udviser større beskyttelse imod kræft end omega-3-fedtsyrerne fra planterne. Så det er et godt pejlemærke at styre efter.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/smerter-i-livmoderen-kan-forebygges-med-fedtsyrer/

Fedtsyrer kan forebygge smerter i dagene op til menstruationen. Smerterne skyldes prostataglandin-syntesen, hvor der dannes flere prostataglandiner af type 2. Bio Marin Plus anbefales som behandling.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/membrasin-omega-7-fedtsyrer/

Et link ud til en You Tube video om tørre slimhinder i underlivet hos kvinder. Sarte slimhinder er noget kvinder, der befinder sig i og efter overgangsalderen, kender alt til. Produktet Membrasin omega 7 indeholder et ekstrakt af SBA 24, som har en styrkende og vitaliserende effekt på sarte og ømfindige slimhinder hos kvinder.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/omega-3-fedtsyrer-saenker-risikoen-brystkraeft/

Forskerne ser i en metaanalyse, at omega-3 fedtsyrerne fra fisk kan hæmme udviklingen af brystkræft. Omega-3 fedtsyrerne sænker østrogenniveauerne i kroppen, hvilket igen regulerer væksten af den østrogen-følsomme brystkræfttype.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/omega-3-og-gla-afhjaelper-toerre-oejne/

En gruppe på 38 kvinder med tørre øjne og hornhindebetændelse deltog i et forsøg, hvor de fik omega-3 fedtsyrer, GLA-fedtsyrer og antioxidanter i en periode på 6 måneder. Efter de 6 måneder var de mindre plaget af øjenirritationer og var i stand til at oprette en glat hornhindeoverflade.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kvindesygdomme-kan-behandles-med-omega-3-fedtsyrer/

En artikel om noget af den forskning der er lavet på omega-3 fedtsyrerne i forhold til brystcancer, hedeture i overgangsalderen, menstruationssmerter og for tidlig fødsel under graviditeten.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/spis-fiskeolie-og-saenk-risikoen-brystkraeft-med-32-procent/

Forskerne er forsigtige med at anbefale omega-3 fedtsyrer mod brystkræft. Imidlertid så de over en periode på seks måneder, at kvinder som indtog omega-3 fiskeolie regelmæssigt havde 32% færre chancer for at udvikle svulster i mælkekanalerne i brysterne.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fedtsyrer-og-andre-nutrienter/

Makronæringsstofferne udgør kostens hovedbestanddele og kan inddeles i proteiner, fedtstoffer og mikronæringsstoffer. Et fedtindtag på 30% bør bestå af en ligelig fordeling af mættede, mono- og flerumættede fedtsyrer. Vegamax er en økologisk olie fra Sverige med indhold af omega 3,6 og 9 fedtsyrer. Den er lavet af hørfrø, kæmpenatlys, sesam og rapsolie.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fedtsyrer-menstruationssmerter-og-overgangsalder/

Tom Saldeen har forsket i forholdet mellem omega-3 og omega-6 fedtsyrerne, hvor det viser sig at alle kropsfunktioner har brug for den rette fedtsyresammensætning inkl. kvinders hormonsystem. For mange omega-6 fedtsyrer i forhold til omega-3 fedtsyrer danner grobund for smerter i kroppen og en skævvridning af de to omega-fedtsyrer kan meget vel være årsagen til voldsomme menstruationssmerter, som nogle kvinder oplever i overgangsalderen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fra-new-zealand-til-de-danske-inflammationer/

Den grønlæbede musling fra New Zealand har en særlig sammensætning af omega-3 fedtsyrer, som har en særlig god effekt på smerter, begyndende slidgigt og andre problemer med sener, muskler, led og sågar hud, bronkie og mave-tarmsystemet.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/eskio-3-olie-med-fokus-pa-baeredygtighed-og-virkning/

Eskio 3 er miljøcertificeret af miljøorganisationen Friends of the Sea, der går ind for bæredygtigt fiskeri. I Vesten spises der alt for mange omega 6 fedtsyrer og det udløser smerter og inflammation i kroppen herunder menstruationssmerter hos kvinder. Man kan modvirke smerterne ved at tilføre flere omega 3 fedtsyrer til sin kost end omega 6 fedtsyrer. Hermed opnås der en fin balance, da begge fedtsyrer er vigtige for kroppen.

 

 

Fordøjelsen, mælkesyrebakterier og kvindeproblemer

 

https://sund-forskning.dk/artikler/taenk-hvad-en-hel-stamme-af-venlige-bakterier-kan-gore/

I dag kan man få en hel stribe af produkter med gavnlige mælkesyrebakterier til vores lange tarme. Har vi en stærk tarmflora kan vi modstå at blive ramt af de skadelige bakterier i mund, hals, mave og helt ned til underlivet. Produktet Pure Biotic Kvinde omtales.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/en-lille-lilla-plante-med-stor-virkning-pa-traette-tarme/

Katostblomsten har været kendt i tusindvis af år til problemstillinger i fordøjelsen – især kronisk forstoppelse. Firmaet New Nordic har udviklet tabletten Easy Digest med indhold af katost, ingefær, basilikumolie, artiskok og sort peber.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/spot-pa-kroppen-i-balance/

Tips til diverse ubalancer i kroppen herunder en forstyrret tarm og fordøjelse. Tilfør mælkesyrebakterier fra fx Symbioflor fra Biosym, Lactiplus fra Vogel, Maxiflor fra Naturdrogeriet eller Garpo fra anjo, som indeholder både mælkesyrer og hvidløg.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/forstoppelse-0/

Forstoppelse er en almindelig lidelse verden over. Årsagerne skyldes uhensigtsmæssige spise, drikke og arbejdsvaner eller manglende motion. Forstoppelse opdeles i to typer: akut forstoppelse og kronisk forstoppelse. Læs og bliv klogere på forstoppelse.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fermentering-er-det-nye-sorte/

Firmaet Herrens Mark dyrker både rødkløver og mælkebøtter, som man hælder på store tanke med henblik på at fremelske mælkesyrebakterier ved hjælp af gærings-processen fermentering. Rødkløver-ekstraktet kan bruges til at støtte det kvindelige hormonsystem i overgangsalderen, som kan være præget af hedeture og mælkebøtte-ekstraktet kan bruges til at understøtte leverens udrensning.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kom-med-pa-herrens-mark/

Bitterstofferne i mælkebøtte har en gavnlig virkning på fordøjelsen. Firmaet Herrens Mark på Fyn producerer både ekstrakter med rødkløver og mælkebøtte til problemstillinger i overgangsalderen og i fordøjelsen.

 

 

Generelle problemstillinger og kvindeproblemer

 

https://sund-forskning.dk/artikler/bliv-eksamineret-komplementaer-behandler-i-hormonterapi-og-gynaekologiske-udfordringer/

Vælger du at tage en uddannelse udi hormonterapi og gynækologiske udfordringer, får du viden om hormonsystemets opbygning, dets fortrædeligheder og viden om gynækologi og sygdomme. Underviserne er Marianne Palm, Rikke Goerlich, Dinna Trehøje og Thomas Kjærsgaard. Den viden som høstes på uddannelsen er ment som støtteterapi til eksisterende behandlingsmetoder i Danmark. Uddannelsen løber over 15-20 måneder og kan afsluttes med en eksamen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/ernaering-og-traening-til-kvinder-i-overgangsalderen/

Kvindekroppen gennemgår en række fysiologiske og hormonelle forandringer i overgangsalderen herunder dalende østrogenniveauer og tendens til øget fedtmængde på kroppen. Stofskiftet daler det bliver sværere at udnytte kulhydraterne. Efter overgangsalderen er det vigtigt at have fokus på sin kost og sikre at den er lødig og optages godt i kroppen samt at den forebygger hjerte-karsygdomme, metabolsk syndrom, vægtstigninger, knogleskørhed og humørsvingninger.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kvinde-kender-du-din-krop/

Australian Bodycare er vaskeprodukter til intimpleje af både kvinde og mandekroppen. Produkterne indeholder tea tree oil, der virker antibakterielt og antiseptisk på de intime områder af kroppen. Femigel er udviklet til at smøre de ydre kønsorganer og Femi Daily kan bruges på skedeåbningen, penis og anus og anvendes dagligt.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/handen-pa-hjertet-og-kredslobet/

En artikel om hjertet og kredsløbet, hvor sygdomme i hjertet og kredsløbet er en stor dræber. I artiklen gives forskellige tips til hvordan man kan forebygge med gode fiskeolier, hvidløg og urter.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/ernaering-og-traening-i-forhold-til-menstruationscyklus/

Montserrat Farré Hernández giver kostråd i forhold til ernæring og træning, så kroppen styrkes til at kunne holde balancen i forhold til menstruationscyklusen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/er-du-plaget-af-migraene/

Mange kvinder døjer med migræneanfald. En gruppe forskere har lavet forsøg med Q10, som havde god effekt på migræne-patienterne. Vælg den rigtige type Q10 i forhold til optagelighed. Her har firmaet Phama Nord sin forskning på plads i forhold til Bio-Quinone Q10 og optageligheden i kroppen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/skonhed-kommer-indefra/

I kliniske forsøg, hvor kvinder har indtaget aloe vera som kosttilskud, har man set, at de har fået færre rynker og mere elastisk hud efter bare 3 måneder. Aloe vera planten virker også helende på diverse andre hudproblematikker som fx rifter, sår og forbrændinger.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/ikke-i-aften-skat/

I overgangsalderen daler kvinders hormonniveauer. Det kan også smitte af på lysten til sex. Et tilskud, hvor urterne rødkløver, baldrian og daimiana indgår kan meget vel vække lysten igen. Daimiana har i århundreder været brugt af maya indianerne mod nedsat sexlyst og depressioner.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/vaek-med-appelsinhuden-ind-med-bedre-cirkulation/

Kvinder i alle aldre kan have appelsinhud, som er små fedtdepoter under huden. Tilstanden kaldes også for cellulitis. Der er hjælp at hente i produktet Anjo Anti-cellulitis lotion, som er en lotion man kan bruge året rundt. De aktive stoffer i lotionen fremmer det lokale kredsløb og bryder cellulitis i alle dets faser. Huden efterlades med et glat, smidigt og slankere udseende.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/det-er-tid-til-at-tage-toj-alvorligt-det-kan-gore-en-forskel/

Personal shopper Laura Terkildsen giver kvinder gode råd til deres tøjvalg. Ofte har kvinder meget selvkritik rettet imod dem selv og hvordan de ser ud. Ens tøjvalg viser hvem man er og er med til at booste selvtilliden og udstrålingen. Laura giver råd til hvad man kan bære af tøj ud fra fire forskellige kropsformer: gulerod, æble, pære og timeglas.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/av-min-knold/

Migræne plager mange. Nogen har migræne et par gange om ugen, andre et par gange om året. Flere kvinder end mænd er ramt af migræne, der optræder som en meget smertefuld og kraftig hovedpine. Forskerne har set, at et bestemt signalstof i hjernen med navnet PACAP38 kan fremkalde et migræneanfald.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/skonhed-kommer-indefra-med-lidt-hjaelp-fra-et-kosttilskud/

Rynkerne kommer lige så stille snigende jo ældre vi bliver. Firmaet New Nordic har testet deres kosttilskud Skin Care Collagen Filler med granatæble, astaxanthin, tomat og C-vitamin på en gruppe franske kvinder. Resultatet var yderst positivt. Kosttilskuddet støttede dannelsen af kollagen i huden og kvinderne oplevede at få en finere hud med større spændstighed og færre rynker.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kend-din-stress-og-gor-sa-noget-ved-den/

En gennemgang af stressfaserne, hvor man også kan tage en test. Urten rosenrod fremhæves, da den dæmper kroppens stress, giver mere energi og udholdenhed.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/rosenrodsekstrakt-et-muligt-alternativ-til-lykkepiller/

Mange mennesker får i dag diagnosen deprimeret uden at være det. Man har også en tendens til at medicinere almene tilstande som ulykkelighed mv. Man har i forsøg set, at ekstrakt af rosenrod testet mod depressionspiller som sertralin og placebo havde god effekt på depression.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/undga-vinterdepression-med-en-ny-generation-af-lysterapi/

Lysterapi kan bruges til at behandle mennesker, der er ramt af vinterdepression. Den canadiske læge og psykiater Craig Hudson har i mange år studeret søvnrytmer og tryptofan. Han har set gode resultater hos mennesker med vinterdepression, der deltog i et forsøg med lysterapi, hvor man anvendte apparatet YumaLite lysterapi.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/spot-pa-sensommerens-hudpleje-tag-hand-om-dine-hudproblemer/

En artikel med forskellige råd til sensommerens pleje af hud, læber, smerter i bevægeapparatet og ubalancer i underlivet.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/haever-som-gaerdej/

En artikel om hævelser i ben og smerter i lænden. Hævelserne i benene skyldes at blodet står for længe i venerne og at blodet har en for høj pH-værdi. Smerterne i lænden kan skyldes en forkert holdning og en kost som giver meget syre i kroppen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fordriv-appelsinhuden-med-naturlige-ingredienser/

Appelsinhud på lår og balder kan modvirkes ved motion, tørbørstning og masser af vand. Hjælper dette ikke i første omgang, er der hjælp at hente i New Nordics Skin Care Cellufit Action, som arbejder i hudens dybeste lag og dæmper dannelsen af appelsinhud og hjælper kroppen til at forbrænde fedtet naturligt. Tabletterne indeholder aronia, sort kommen, B-6 vitamin og cholin.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/naturligvis-om-nervesystemet/

Fra ugebladet søndag årene 2004 – 2005. Noter fra forskellige problemstillinger herunder anorexi, spiseforstyrrelser og problemer med fordøjelsen. De kan bunde i problemer med fordøjelsen allerede i puberteten pga. for lidt mavesyre som kan give manglende lyst til mad.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/pollen-til-maend-og-kvinder/

Firmaet Allergon AB i Sverige er specialister i pollenproduktion og førende inden for produktionen af allergitest, der bruges til diagnosticering af allergier. De har også udviklet en rækken pollenprodukter, der virker på forskellige organsystemer. Produktet Femal bruges til PMS og klimaterieproblemer og Polzan kan bruges problemstillinger i prostata med hyppige toiletbesøg og sparsom vandladning.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/dyrk-sex-hele-livet/

Der gives en stribe af gode råd til at bevare et godt sexliv efter overgangsalderen. Firmaet YES har lanceret VM Vaginal Moisturiser glidecreme/fugtgel og det er udviklet til kvinders tørre slimhinder og til kvinder som har været igennem en kræftbehandling.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/bhen-der-maaler-dit-stressniveau/

Microsoft har udviklet en BH med aftagelige sensorer. Sensorerne i BH’en måler hjerterytme, hudaktivitet og om man er på vej ud i stress. Via en app på smartphonen kan man følge med i om man er tilbøjelig til at overspise.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/overgangsalder-med-stress-og-depressioner/

Overgangsalderen kan byde på en del udfordringer for mange kvinder med hedeture, humørsvingninger og ondt i knoglerne. Hormon yoga kan være løsningen. Det er en yoga form, som har en dybdegående virkning på hormonsystemet og livsenergien. Øvelserne tages fra Hatha yoga og blandes med kundalini yoga og tibetanske energi øvelser.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/melatonin-haemmer-betaendelse/

Der forskes en del i hormonet melatonin. Danske forskere kan påvise, at hormonet – foruden at virke som kroppens søvnhormon – også kan modvirke betændelse og forebygge skader på hjertet efter en blodprop. Danske Pharma Nord har samarbejdet med Herlev Hospital i det såkaldte MELODY studie. Her ville man undersøge om melatonin kunne forebygge angst, depression og søvnproblemer hos brystkræftpatienter.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/spiseforstyrrelser-som-medicinsk-diagnose/

Der er mange forskellige typer spiseforstyrrelser. Spiseforstyrrelser varierer fra person til person.  Elementer der indgår i en spiseforstyrrelse kan være overspisning, opkastning, frasigelse af fødeemner, forbudte fødevarer, overtræning, faste over længere tid mv. Personen kan have elementer af kontrol og perfektionisme i sin personlighed mv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/pas-pa-dine-folder/

Svampedannelser kan opstå i og mellem folderne og sprækkerne på huden fx mellem brysterne. Huden kan klø og fremstå irriteret. Der er hjælp af hente i TTO-serien, som er lavet af ren tea tree olie, som kan duppes på hudens ramte områder. Sørg for at holde huden tør og lad den få adgang til luft. Tea tree olie kan også være en del af husapoteket, så hjælpen er nær, når problemerne opstår.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/sov-godt-med-safran/

Danskerne sover ikke nok og ofte for dårligt. Stress, uro og bekymringer er årsagerne. En god nattesøvn er lige så vigtig som god kost og motion. Studier viser, at safran har en positiv effekt på søvnen. I Danmark kan man købe kosttilskud med safran fås i produkterne Saframyl Positive Mood og Saframyl Positive Sleep.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fan-af-mavebojninger/

En diskussion af mavebøjningernes effekt på kroppen. Har de en virkning eller ej. Er der måske andre muligheder i fx at studere kroppens naturlige bevægemønstre og hvordan vi fx kommer op og sidde fra en liggende position. Her bruges ikke kun de lige mavemuskler, men også musklerne i rygsøjlen. De små babyer sætter sig aldrig direkte op fra en liggende position. De lærer sig selv at trille for herefter at sætte sig op. Se diverse videoer om mavebøjninger på  www.sund-forskning.dk

 

https://sund-forskning.dk/artikler/pas-pa-dit-hjerte-kvinde/

En artikel om kvinder og hjerte-kardødsfald. Flere kvinder end mænd dør af hjerte-karsygdomme. Vejen til at bevare et sundt hjerte går via sund kost, motion og et fornuftigt forhold til rygning. Coenzym Q10 og selen anbefales som forebyggelse.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/migraene/

En artikel om migræne, som skyldes flere faktorer ofte på en gang. I artiklen er der tips til selvbehandling af migræne og oplysninger til hvilke terapier man kan benytte til at få det bedre.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kend-dine-signalstoffer-kend-dig-selv/

En artikel om hjernens signalstoffer fx noradrenalin, serotonin, dopamin, histamin mfl. Nervesystemet påvirkes hele tiden og signalstofferne udfordres. Der kan også opstå ubalancer i signalstofferne og de gennemgås.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kampen-mod-cellulite/

Det skønnes, at 90% kvinder lider af appelsinhud (cellulitis). Der er tale om indkapslede fedtceller, som hober sig op i bindevævet og gør det hårdt. Årsagerne kan være dårligt blodomløb, dårlig lymfedrænage, mangel på motion, forkert kost, slankekure og graviditet. Løsningen kan være tørbørstning, så blodomløb og lymfedrænagen stimuleres.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/allergi-0/

En allergi er ofte et symptom på, at dele af fordøjelsen ikke fungerer optimalt. Der opstår en reguleringsfejl og kroppen overreagerer på harmløse ting som fx kattehår eller pollen. Man kan oprette ved at bruge homøopati til fordøjelsen og fx SymbioLact eller Detox Kit til udrensningen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/haarfjerning-helt-naturligt/

Med Fast & Easy kan man fjerne hår helt naturligt og uden brug af kemikalier. Produktet indeholder kun sukker, vand, honning og citronsyre og metoden har været brugt af Ægypterne i generationer. Det er ikke kun håret som forsvinder. Det gør hårroden også og over længere tids brug vil hårvæksten mindskes. Produktet er meget hudvenligt og der er ingen risiko for at få allergi.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/histaminintolerance-kan-give-vat-i-hovedet/

En histaminintolerance kan give symptomer i mave-tarmkanalen, hovedet og uregelmæssige hjerteslag mv. Intolerancen skyldes at man ikke kan nedbryde et histaminmåltid korrekt. Man kan tage en DAOsin kapsel til hjælp.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/det-gar-den-forkerte-vej-med-kosten/

Befolkningerne i Europa får ikke tilstrækkeligt med næringsstoffer. Det giver øget risiko for fosterskader i graviditeten. Mange får heller ikke tilstrækkeligt med D-vitamin. Dog viser forskningen, at gravide har stor gavn af fiskeolie. Det gavner barnet. Mange mænd har desuden dalende sædkvalitet. Det giver problemer med fertiliteten, hvis de ønsker at blive fædre. Tilskud med Q10 kan støtte op.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/sidder-du-lidt-uroligt-pa-stolen/

Der findes en pakkeløsning til lugtgener, irritation og kløe i intimområdet. Løsningen hedder Intim Wash fra Australian Bodycare med indhold af tea tree oil, mælkesyre og C-vitamin fra kakadueblomme. Vask kun udvendigt i skridtet og omkring skedeåbningen. Mænd kan også bruge produktet.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/oedemer/

En artikel om diverse kurforslag til behandling af ødemer, som er væskeansamlinger i kroppen. Urten ginkgo biloba anbefales.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/lever-udrensning/

Det er en god idé med to årlige leverkure (forår og efterår). Leveren bortleder affaldsstofferne. Leveren har indflydelse på hormonsystemet, nervesystemet og immunforsvaret, hvor største parten af forsvaret findes i mave-tarmsystemet.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/den-bedste-bog-om-kvinders-sundhed-skrevet-af-en-laege/

Bogen ”Kvinde, Krop og Sundhed” er skrevet af læge Irene Hage. Den har et helt register over kvinders sygdomme og den giver anvisninger til hvilke undersøgelser man som kvinde bør få foretaget, når man kommer op i årene. Bogen giver også råd til livsstil, kost og vitaminer, mineraler, fedtsyrer og urter, der kan styrke kvindekroppen og virke forebyggende.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/candida-albicans/

Candida albicans lever som en harmløs parasit i tarmsystemet. Kommer tarmsystemet ud af balance kan den udvikle sig til en vækst, der ligner skimmelsvamp. Den lever af sukker, alkohol og kulhydrater med højt glykemisk indeks.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/andedraetsovelser-og-kropsterapi-ser-ud-til-at-hjaelpe-udsatte-unge-kvinder/

Krop og åndedrætsterapi har skabt positive forandringer hos unge kvinder, der har haft en svær barndom og opvækst. En gruppe danske forskere har udgivet en stor rapport om emnet. Den viser, at løsningen kan findes i fortiden og i traumerne, som ligger der. Metoden man anvender hedder SKY-teknikker, som kombineres med osteopati eller Body SDS. Terapien udbydes af organisationen Breathe SMART i Danmark.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/sadan-siger-du-nej-uden-at-fole-dig-skyldig/

Både mænd og kvinder kan have svært ved at sige nej. Der er oftest dybereliggende følelser involveret som skyld og skam. Mange mennesker siger ofte ja til ting, som de ikke har lyst til at udføre. De kan føle sig forpligtet eller presset. Artiklen giver råd til hvordan man kan sige nej uden af føle skyld mv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hudpleje-hele-aret-og-til-alle-aldre/

Firmaet Avivir har hudpleje produkter til hele året, der dækker alle aldersgrupper lige fra de helt små babyer til de modne voksne, mænd og kvinder. De fleste AVIVIR-produkter er parfumefrie og uden farvestoffer. De er 100 pct. veganske, svanemærkede og har grøn kolbe hos Kemiluppen. Læs mere på www.avivir.dk Her vises alle produkterne til alle aldre og behov.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kan-denne-formel-modvirke-menneskers-aeldningsproces

Det er et faktum at vi alle bliver ældre og at vi ældes på forskellig måde. Forskerne ser, at selen og coenzym Q10 spiller en afgørende rolle i forhold til inflammation og udviklingen af hjerte-karrelaterede sygdomme. Selen og Q10 ser ud til at kunne modvirke inflammation, som optræder sent i livet og som er en af årsagerne til kroppens ældning.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/boganmeldelser-2/

En bogomtale af bogen ”CYKLUS – en guide til kvindekroppens sprog”. Bogen er skrevet af Caroline Fibæk, naturopath og Stine Fürst, som er uddannet gynækolog. Bogen handler om cyklus, smerte ved menstruation, PMS, træthed og overgangsalderen mv. Udgives af Muusman forlag.

 

 

Graviditet, fødsel og fertilitet i forhold til kvindeproblemer

 

https://sund-forskning.dk/artikler/bange-for-at-fode/

EPI NO er et træningsudstyr udviklet til at træne bækkenbunden hos den gravide kvinde. Man træner ved at placere en oppustelig bold i skeden og hver dag puster man mere luft i den. Det er med til at fjerne noget af angsten for at føde og forhindre at man brister under fødslen mv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/nar-urkraften-saetter-ind/

Ved at bruge en lille kop, som opsamler menstruationsblodet i stedet for tamponer og bind, kan man styre uden om de hormonforstyrrende stoffer som bind og tamponer ofte indeholder. OrganicCup sættes op i skeden lige som en tampon. Den folder sig ud og danner et vacum, så lugtgener undgås. OrganicCup kan bruges igen og igen. Den skal bare skylles og efter hver menstruationsperiode koges og skoldes, så holder den i op til 10 år.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/d-vitamin-til-gravide-og-skoleboern/

D-vitamin kan hjælpe gravide til ikke at udvikle graviditetsdiabetes og andre komplikationer i graviditeten. Skolebørn kan nedbringe deres chancer for at få akutte infektioner i luftvejene med et lavt tilskud af D-vitamin 25 µg.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/foedselsdepression/

Mange kvinder oplever tegn på depression i dagene efter fødslen. Hormonerne er på spil. Der gives råd og kostforslag til at styrke sig som nybagt mor.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/med-egne-haender/

Artiklen ”med egne hænder” handler om naturlige fødsler uden smerter, hvor man bruger akupressur og zoneterapi. Ideerne kom i slut 80’erne af Gabriella Liisberg, der har skrevet bogen ”med egne hænder”

 

https://sund-forskning.dk/artikler/efter-foedslen/

Der gives gode råd til hvordan den nybagt mor hurtigt finder formen igen, så der er tid til at amme og passe barnet. Man kan tage adaptogene urter, sørge for en god kost, spise gode vitaminer og mineraler mv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/betteryou-dluxpregnancy-oralspray-til-gravide/

I Better You vitamin-spray serien kan man få en DLux Pregnancy Spray til dem, som lider af morgenkvalme under graviditeten. Man sprayer under tungen eller i kinden. DLux Pregnancy indeholder D3-vitamin, folinsyre og B1 og B6 vitamin. En flaske holder i 80 dage og der er 160 pust i den.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/opdag-dine-frugtbarhedstyve-skab-livskraft-og-bliv-sund-frugtbar/

Kvinder der ønsker at blive gravide og som måske også frygter ikke at kunne blive det, kan lære at opdage deres egne frugtbarhedstyve, som står i vejen for en ønsket graviditet. Følgende kan blokere for ønsket graviditet: Mors og fars sundhedstilstand, kost, livsstil, motion, rygning, alkoholvaner og tankemønstre, følelsesmæssige traumer og hormonforstyrrende stoffer mv.  Josphine Larsen, der arbejder med at hjælpe kvinder til at blive gravide. Se også www.josephinelarsen.dk og www.kvinderderønskeratskabeliv.dk

 

https://sund-forskning.dk/artikler/nar-storken-flyver-i-ring/

Nanna Stiegel (ernæringsterapeut) og Caroline Fibæk (biopat/naturopath) mfl. giver bud på hvorfor graviditeten udebliver. Det kan fx skyldes mangel på næringsstoffer, hormonelle ubalancer, overvægt/undervægt, dårlig fordøjelse og stress mv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/energi-pille-kan-redde-dit-sexliv/

Mænds evne til at få orgasme blokeres muligvis af kolesterol sænkende medicin. De rådes derfor til at supplere den kolesterol sænkende medicin med det vitamin beslægtede stof coenzym Q10. Den kolesterol sænkende medicin sænker blodets indhold af coenzym, som er et energigivende stof i kroppen og energi skal der til for at opnå orgasme under den seksuelle akt.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/ny-forskning-vaekker-bekymring-daarlig-saedkvalitet-hos-unge-danske-maend/

Sædkvaliteten hos en gruppe unge mænd er dårlig, konkluderer et hold forskere. Årsagen skyldes en mangel på mineralet selen ikke kun i Danmark, men i hele Europa. En anden faktor skyldes en mangel på det energigivende stof Q10. En tilførsel af Q10 giver sædcellerne energi til at svømme hen til kvindens æg og befrugte det. De har brug for store mængder energi i den proces.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fertilitetsbehandling-v-rikke-godthjaelp/

Rikke Godthjælp har en klinik, der arbejder med fertilitetsbehandlinger, der står i vejen for at graviditet kan opnås. Rikke Godthjælp anvender akupunktur i sine behandlinger og forsøger at fjerne diverse faktorer, der kan blokere for en graviditet så som stress, psykiske ubalancer, fødevareintolerancer, PCOS og endometriose mv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/en-samlet-losning-for-alle-gravide/

Der er kommet mange kosttrends og anbefalinger. Det kan forvirre den gravide kvinde, som så kan komme i tvivl om hun får nok næringsstoffer under sin graviditet. Med kosttilskuddene OmniVegan omega 3, OmniGravid og OmniJern er man godt dækket ind. OmniGravid indeholder desuden det livsvigtige stof cholin, som er vigtig for opbygningen af hjernen.

 

 https://sund-forskning.dk/artikler/kvinde-kend-dit-d-vitaminniveau/

Ny forskning viser tyder på, at D-vitamin har en effekt på fertiliteten. Det er derfor altid vigtigt at få checket sin D-vitaminstatus. Mange kvinder oplever vanskeligheder med at undfange et barn. Et større studie viser at det ser ud til at mangel på D-vitamin, ser ud til at være helt almindeligt forekommende hos kvinder med nedsat frugtbarhed.

 

 https://sund-forskning.dk/artikler/c-vitamin-kan-beskytte-born-mod-mors-rog/

Normalt fraråder man gravide kvinder, at ryge under graviditeten, da rygningen kan nedsætte det ufødte barns lungefunktion. Forskningen ser, at C-vitamin har en vis beskyttende effekt. I et forsøg så man, at 500 mg C-vitamin dagligt styrkede lungefunktionen hos deres børn helt op til fem år efter fødslen. Pharma Nords kosttilskud med C-vitamin indeholder en syreneutral C-vitaminkilde (calciumascorbat), som er skånsom mod maveslimhinden. Det betyder, at det er muligt at tage en relativt høj dosis af vitaminet hver dag uden gener.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/mangel-pa-d-vitamin-kan-fore-til-bakteriel-vaginose-hos-gravide/

Et hold forskere fra Kina har i forsøg set, at risikoen for at udvikle vaginale infektioner blandt gravide kvinder, hvis de mangler D-vitamin. Fraværet af D-vitamin kan også resultere i urinvejsinfektion, underlivsbetændelse, abort og lav fødselsvægt. D-vitaminet virker regulerende i forhold til immunforsvaret mv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/antidepressive-agurker/

Vores vandmiljø er truet verden over og i vandmiljøet finder man medicinrester fra mennesker. Man har taget vandprøver verden over. Problemet ses især i de områder af verdenen, hvor der er dårlig håndtering af spildevand og mangelfuld kontrol med udledningen fra den farmaceutiske industri. Man ser, at et stof som paracetamol er hormonforstyrrende. Det går ind og påvirker fertiliteten hos mænd, da sædcellen ikke kan finde vej til ægget i kvindens livmoder. Paracetamol virker også hormonforstyrrende og påvirker fertiliteten hos kvinder.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/en-kemisk-start-pa-livet/

Når det lille barn fødes har det allerede fået hormonforstyrrende stoffer ind i kroppen. Det kan give sygdomme og fertilitetsudfordringer senere i voksenlivet. Som mennesker er vi forskelligt følsomme over for påvirkninger af de hormonforstyrrende stoffer. Når drengebørn udsættes for små mængder af de hormonforstyrrende stoffer kan det påvirke deres fertilitet som voksne, når de ønsker at stifte familie.

 

 

Hormonsystemet og kvindeproblemer

 

https://sund-forskning.dk/artikler/stotteterapi-til-en-forstyrrende-overgangsalder/

I overgangsalderen daler kroppens østrogenniveauer og kvinder kan opleve diverse ubehag som svedeture og humørsvingninger mv. Produktet Meno Joy med indhold af rødkløver, turnera diffusa og humle er udviklet til at støtte i overgangsalderen, så overgangen bliver så rolig som mulig.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/sadan-pavirker-hormonerne-dit-liv-parforhold-og-sexliv-og-sadan-pavirker-dit-parforhold-og-din-sexlyst-dine-hormoner/

Krop og sind påvirker hinanden. Hormonerne spiller ind og kan have en vigtig rolle i forhold til et velfungerende parforhold og et godt sexliv. Kvinders hormoner påvirkes hele tiden af hvad de føler. En lav sexlyst som måske opstår efter mange års samliv behøver ikke at være en realitet, men kan stabiliseres gennem hormoner, der er i balance.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/elsk-dine-bryster/

Kvinder kan få knuder i brysterne eller de kan være ømme og hævede før menstruationen. Ømme og hævede bryster kan også være et tegn på østrogen dominans, stress eller en tarm/lever der ikke arbejder optimalt. Institut for orthomolekylær medicin læs mere på www.iom.dk

 

https://sund-forskning.dk/artikler/naturligvis-om-hormonsystemet/

En artikel med tips til håndtering af diverse ubalancer, PMS, tristhed, depression, spiseforstyrrelser mv. der kan stamme fra hormonsystemet. Bragt i ugebladet søndag, efteråret 2004.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hvorfor-en-kalorie-ikke-bare-er-en-kalorie/

Patricia Højbo beretter om hendes kamp mod kiloene. I en tidlig alder var hun ramt af diverse sygdomme herunder lavt stofskifte. Hendes krop var i stærk hormonel ubalance. En dag droppede hun kurene og gik over til at spise mere fedt og droppe de hurtige kulhydrater. Vægten gik ned og stofskiftemedicinen kunne lægges på hylden. Det handler ikke om hvor mange kalorier vi spiser, men hvordan kalorierne påvirker vores system og hormonsystem.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/nerver-eller-hormoner/

Det er ikke hormonsystemet alene der laver ubalancer i kroppen. Det er ofte nervesystemet, som skaber de hormonelle ubalancer. Nervesystemet samarbejder med immunsystemet og hormonsystemet og er med til at regulere alle kroppens organsystemer mv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/er-du-praemenstruel-lettere-hysterisk-eller-pa%cc%8a-vej-i-overgangsalderen/

Rødkløver ekstrakt eller Bidro PMS er gode til kvinder med PMS-symptomer eller som er på vej ind i overgangsalderen. PMS-typerne gennemgås også, hvor man sagtens som kvinde kan have et mix af dem alle.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/irritabilitet-og-vrede/

Irritabilitet og vrede er naturlige og sunde reaktioner. De kan opstå pga. lavt blodsukker, hormonelle udsving og i forbindelse med PMS og overgangsalder og ikke mindst pga. en dårlig ernæringstilstand med for få vitaminer, mineraler og gode fedtsyrer. Kurforslag gives i artiklen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/nar-manedlige-smerter-er-et-no-go/

Man kan opnå lindring af menstruationssmerter ved at anvende plastre. Virkningen af plastrene øges ved at varme dem i hænderne, så udløses de aktive mineralstoffer og de giver smertelindring længere nede i musklerne.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/slut-med-menstruationssmerter/

En artikel om lindring af menstruationssmerter via plastre. Kroppen danner selv en stribe af infrarøde bølgefrekvenser. Plastrene opsamler frekvenserne og kaster dem tilbage til smertestederne, hvorved man opnår en bedre blodgennemstrømning.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/bio-gravid-ogsaa-til-praemenstruelt-syndrom/

Bio-Gravid fra Pharma Nord er lavet til gravide, men undersøgelser har vist at produktet også virker på PMS-symptomer. De kvinder, der rammes af PMS mangler ofte zink og jern. Derfor kunne man prøve Bio-gravid og få tilført mere zink og jern.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/ved-du-hvorfor-hormonet-progesteron-er-sa-vigtigt/

Hormonerne østrogen og progesteron samarbejder under menstruationscyklussen. Østrogen sørger for at celledelingen og fedtlagringen kører og at immunforsvaret er oppe i gear. Progesteron ligger en dæmper på østrogen, så celledelingen ikke løber løbsk og immunforsvaret overreagerer, så der udvikles allergi og autoimmune sygdomme.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/sadan-stotter-du-din-krop-under-et-p-pille-stop/

En guide til hvordan man bedst støtter sin krop i tiden efter, at man har lagt p-pillerne på hylden. Kort fortalt går p-pillerne ind og erstatter den østrogen og progesteron, som kroppen normalt ville producere. Lægger man p-pillerne på hylden stabiliseres hormonbalancen for de fleste hurtigt igen, for andre går der længere tid. Støt kroppen med gode kostvaner, kosttilskud og fedtsyrer og hav fokus på at støtte leveren, så den kan rense de syntetiske hormoner ud igen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hormonforstyrrende-stoffer/

Hormonforstyrrende stoffer optræder i miljøet. Phthalater bruges som blødgører i plastik og forekommer i madkasser og drikkedunke, Bisfenol A virker hormonforstyrrende og påvirker menneskets sundhed og flourforbindelser bruges til imprægnering af tøj.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/tag-det-roligt-du-har-menstruation/

PMS (præmenstruelt syndrom) påvirker mange kvinder som mærker forskellige symptomer som ked af det hed, smerter, træthed og øget sukkertrang osv i tiden op til menstruationen. Noget tyder på, at ernæringen spiller en rolle for om man oplever PMS-symptomer. Prøv at justere kosten, spis mange grøntsager, frugt, nødder, linser og bønner og tilfør kroppen de betændelseshæmmende prostataglandiner E1 og E3, hvis man lider af PMS.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hurra-hormonerne/

En artikel om Q10 og andre kosttilskud man kan bruge i fx overgangsalderen, når energiniveauerne er lave. Q10 virker og ind på hjertefunktionen. Q10 Bioquinone anbefales mv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/praemenstruel-eller-kvinde-tag-dig-sammen/

Præmenstruelt syndrom kan opleves fra den tidlige pubertet og helt ind i overgangsalderen. PMS opstår, når afstanden til de to kvindelige hormoner østrogen og progesteron bliver for stor. For lidt progesteron i dagene op til menstruationen kan også spille ind.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/naar-kroppens-regulations-molekyler-skifter-gear-om-overgangsalder-livsstil-pollen-og-pistil/

I kosttilskud, hvor man anvender blomsterpollen ekstrakt, ser man at de har en god effekt på gener forbundet med overgangsalderen og kvinders hormonsystem. Hedeture, nattesved og humørsvingninger reduceres og der opnås større balance og velvære. Balance Plus er et produkt med blomsterpollen ekstrakt.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kosten-er-en-vigtig-faktor-naar-du-har-endometriose/

De fleste kvinder har en problemfri månedlig cyklus. Andre kvinder er ramt af endometriose. Det er en tilstand, hvor små stykker livmoderslimhinde har fæstnet sig andre steder uden for livmoderen fx på æggestokke og æggeledere. De småstykker livmoderslimhinde reagerer fortsat på hormonale påvirkninger og bløder. Forskerne ved ikke hvorfor endometriose opstår, men man ved at der er tale om en inflammationstilstand.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/soja-og-misforstaelsen-om-brystkraeft/

Der findes en kostmyte om, at sojaprodukter fremmer risikoen for at få brystkræft. Noget tyder på, at det modsatte er realiteten – sojaprodukter beskytter mod brystkræft. Stoffer i sojaprodukter har en evne til at slukke for de gener, der aktiverer chancerne for at få brystkræft. Det sker via en proces kaldet methylering.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/spis-dig-til-en-sund-cyklus/

Bogen ”Dit hemmelige våben – Guide til din kvindelige cyklus er skrevet af Nanna Stiegel og Laila Torsheim. Bogen handler om kvinders menstruationscyklus. Er der gener under cyklus, betyder det, at der er ubalancer på spil, som har brug for at blive korrigeret.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/praemenstruel-eller-bare-hysterisk/

En artikel om de fem PMS-typer. PMS opstår på grund af for lidt progesteron i forhold til østrogen. Typerne er:  PMS-A – Anxiety, PMS-C – Cravings, PMS-D – Depression, PMS-H – Hyper- Hydration og PMS-P – Pain.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/polycystisk-ovariesyndrom-og-insulinresistens-hvad-ved-vi-anno-2017/

En artikel om polycystisk ovariesyndrom (PCOS) og insulinresistens. Der er tale om en hormon- og stofskiftesygdom, som påvirker 5 – 10 % – måske op til 20% af kvinder i den fødedygtige alder. For meget testesteron i kroppen skaber PCOS.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/nyttigt-kosttilskud-til-kvinder-med-pcos/

PCOS (polysystisk ovariesyndrom) er den mest almindelige endokrine lidelse blandt kvinder i den fødedygtige alder. PCOS opstår, når der er for meget testosteron tilstede i kroppen. Lidelsen forekommer mest blandt overvægtige kvinder. Har man PCOS kan der også være problemer med insulinresistens. Chrom har betydning for blodsukkeret og kan være med til at holde blodsukkeret stabilt. Forsøg med ChromoPrecise fra Pharma Nord er lavet med gode resultater.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/pms-kan-drive-dig-til-vanvid/

En artikel om PMS, hvor hovedurten til PMS – Vitex Agnus Castus – er hjælpen. PMS skyldes en ubalance imellem østrogen og progesteron. Der er enten for meget eller for lidt af de to hormoner. Der er en omtale af de fem PMS-typer.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hjaelp-til-glade-hormoner/

Angelica sinensis fra Naturdrogeriet med humle og salvie er en god støtte til svedeturene i overgangsalderen. Har også en gunstig virkning på hormonsystemet og hjertet.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hvilken-rodklover-skal-du-vaelge-rodklover-er-nemlig-ikke-bare-rodklover/

Rødkløveren er et populært produkt til kvinder i overgangsalderen. Kvaliteten af rødkløverprodukter bedømmes ud fra indholdsstofferne i produktet og hvor god optageligheden er i kroppen. Rødkløveren fermenteres i seks måneder hos Herrens Mark og processen bevirker at produktet nemt kan optages i kroppen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/din-cyklus-er-din-styrke/

Nanna Stiegel og Laila Tórsheim har skrevet bogen ”Dit hemmelige våben – guide til din kvindelige cyklus”. I bogen gives gode råd til hvordan man kommer igennem menstruations cyklusen henimod at opnå større balance og harmoni med den kvindelige cyklus.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/bade-maend-og-kvinder-kommer-i-overgangsalderen/

Både mænd og kvinder oplever ændringer i deres hormonproduktion i overgangsalderen. Ændringerne sker ikke lige så brat som hos kvinder, men de indtræder gradvist. Mænd kan bla få problemer med vandladningen pga. en forstørret prostatakirtel. Salvie og savpalme er til kvinders og mænds overgangsalder. Produktet Menosan er til kvinder og produktet Prostatasan er til mænd.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/menstruationsforstyrrelser/

En stribe gode råd til, hvis man døjer med forskellige ubalancer i forbindelsen med menstruationen. Kontakt din læge eller gynækolog, hvis der opstår ændringer i menstruationsmønsteret som fx udebleven menstruation, kraftige og langvarige blødninger, blødninger efter samleje eller smerter i underlivet mv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hormonsystemet-og-urter/

Hormonerne er signalstoffer, som sætter kroppens forskellige organer og væv i stand til at kommunikere med hinanden. Niveauet af de forskellige hormoner varierer med døgnrytmen, årstiden og ens køn og alder. Søvn, kost, motion og arbejdsvaner herunder stress har også indflydelse på hormonniveauerne i kroppen. Artiklen er lang og giver indgående råd til kost og livsstil i forhold til hormonsystemet.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/blodningsforstyrrelser/

En artikel om blødningsforstyrrelser. I teenageårene og i overgangsalderen er menstruationerne ofte uregelmæssige. I de mellemliggende år kan uregelmæssighederne skyldes stress, sygdom, overdreven motion, kemoterapi mv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/power-help-til-pms-problemer/

Som støtteterapi ved PMS-symptomer kan man lave en god kål power smoothie, hvor man tilsætter græskarkerne proteinpulver eller spiser kirsebær og lidt mørk chokolade. Kål er godt for fordøjelsen Kaffe, sukker og raffineret mel kan kvittes med fordel.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kom-lettere-igennem-overgangsalderen/

Der er endnu ikke fundet en medicinsk behandling som hjælper kvinder igennem overgangsalderen uden symptomer. Forskerne har opdaget, at daglig anvendelse af pycnogenol, som er ekstrakt af pinus pinaster (fransk strandfyr) kan lindre en række symptomer, som opstår hos kvinder i overgangsalderen og det er hedeture, svedeture om natten, humørsvingninger og tørhed i skeden.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fem-staerke-droger-til-overgangsramte-kvinder/

Kvinde 45+ fra Nani indeholder ekstrakter fra fem stærke droger til kvinder, der befinder sig i overgangsalderen og det er indiske centella asiatica, der styrker det mentale, salvie som modvirker svedeturene, rødkløver som styrker hormonsystemet, rosenrod som styrker binyrerne, virker immunregulerende og giver mentalt overskud og Zea Mays som styrker slimhinderne.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/en-blid-overgang/

Der findes urter som kan gøre overgangsalderen blid, når hormonerne begynder at dale i kroppen. En af dem hedder Vitex Agnus Castus (kyskhedstræ) og en anden Cimicifuga racemosa, der har god effekt på humørsvingninger og hedeture. En tredje urt hedder rødkløver fra fx Herrens Mark på Fyn. Det er vigtigt at tage de omtalte urter i tre måneder for at finde ud af om de har en virkning på netop dine problemstillinger eller ej.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kender-du-moderhormonet-pregnenolon/

Hormonet pregnenolon er moder til steroidhormonerne. Det dannes af kolesterol. Herfra omdannes det til DHEA, testosteron, progesteron, østrogen og kortisol. Pregnenolon fungerer som et forrådskammer i kroppen og forbruges der meget af det i forbindelse med fx stress, hvor pregnenolon omdannes til kortisol, så er der ikke meget tilbage til de andre og ubalancer opstår i kroppen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/en-anden-vinkel-pa-dine-hormoner/

Hormonerne er kemiske budbringere/molekyler mellem kroppens celler. Hormonerne dannes i de endokrine kirtler, hvor skjoldbruskkirtlen, binyrerne, æggestokkene, hypofysen og bugspytkirtlen er de vigtigste. Kirtlerne kontrollerer kroppens funktioner ved at frigive hormoner, som rejser via blodbanerne i et kommunikativt netværk. Hjernen fungerer som den øverste instans og den bestemmer, hvornår hormonerne skal frigives og hvornår.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fa-hormonel-harmoni/

En artikel med tips til at få hormonel harmoni og balance i kroppen. De mest forekommende hormonelle ubalancer er: stress, søvnmangel, næringsmangler og overvægt mv. Man kan tage diverse kosttilskud for at komme i balance og det sker altid på eget ansvar. Søg evt. hjælp hos en komplementærbehandler og orienter din læge om at du tager kosttilskud, hvis de får receptpligtig medicin.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/en-kartoffel-mod-menstruationssmerter/

Den vilde yams fra Mexico er en kartoffel, som har hjulpet rigtig mange kvinder med gener under menstruationen og kvinder, som er i overgangsalderen. De aktive stoffer i den vilde yams virker krampeløsende på prostataglandin-syntensen. Den kan bruges som støtteterapi sammen med sund kost med masser af grønt, grove korn og omega 3 fedtsyrer fra enten fisk eller algeprodukter.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/de-mest-almindelige-hormonelle-ubalancer/

En artikel som beskriver de hormonelle ubalancer. Et højt kortisolniveau dræner en over tid og man havner i træthed og måske udbrændthed. Lave progesteron-niveauer er den hyppigste årsag til PMS, uregelmæssig menstruation og søvnbesvær. Lave progesteronniveauer skyldes ofte stress. Høje østrogenniveauer giver vægtøgning, ømme bryster, kraftige og smertefulde menstruationer og øget risiko for brystkræft.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fa-styr-pa-hormonbalancen-med-bioidentiske-hormoner/

Mange kvinder oplever hormonelle ubalancer i og efter overgangsalderen. Traditionelle hormonbehandlinger har ofte en del bivirkninger. Løsningen kunne være de bioidentiske hormoner, som kan træde i stedet og kompensere for kroppens mangler på en naturlig måde. Der findes tre typer østrogener: østradiol, østron og østriol. Se oversigten i artiklen med deres virkning i kroppen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/gode-udsigter-for-kvinder-med-autoimmune-stofskiftelidelser/

Stofskiftet har mange kernefunktioner i kroppen og er måske kroppens vigtigste funktion. Lidelsen Hashimotos thyroiditis er en autoimmun lidelse, som rammer en del kvinder. Studier viser at mineralet selen har en god virkning på lidelsen, da selen bidrager til stofskiftets normale funktion. Selen har i studierne vist sig have en god virkning på anti-TPO, som er en markør for hvor hårdt skjoldbruskkirtlen er ramt.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/boost-laekkerhedshormonet/

Væksthormonet (HGN) sørger for at regenerere kroppen og kroppens celler, holde knoglerne stærke og huden stram, modvirker kropsvægt mv. Niveauerne falder efter 25-årsalderen. Fra de 40 år, er der kun 40% tilbage. Man kan booste væksthormonet ved at få nok søvn, spise bedre mad, ved periodisk faste og undgå et højt blodsukker.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/livets-hormoner-kan-ogsa-drille-for-overgangsalderen/

En teknisk artikel om hormonsystemet. De tre østrogener østradiol, østron og østriol spiller en rolle i østrogen-metabolismen. Leveren står for afgiftningen af østrogenoverskudet i kroppen og henfører til leverens fase 1 og 2 afgiftning. Der er mange årsager til, at leveren ikke kan afgifte korrekt og det kan bunde i miljømæssige og livsstilsmæssige faktorer, som har påvirket kroppen i mange år og længe før at overgangsalderen indtræder. Noget tyder på at det farlige østrogen østradiol kan være en af årsagerne til at den hormonfølsomme brystcancer opstår.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/sammenhaeng-mellem-baekkenproblemer-og-det-kvindelige-hormonniveau/

Foreningen Bækkensmerter har set, at der er en sammenhæng imellem bækkensmerter og ændringer i kvindekroppens hormonniveau. Kvinden oplever igennem sit liv ændrede hormonniveauer og ændringer i forholdet mellem østrogen og progesteron. Ændringerne kan ses i bindevævet, muskelvævet og ledbåndene. Kvinder som lider af smerter i bækkenet, kan opleve smerter i forbindelse med menstruation, graviditet, ægløsning, i starten og i tiden efter overgangsalderen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/menopausepakken/

En artikel med råd til hvordan man håndterer overgangsalderens symptomer. Der kan være mange symptomer fx dårlig søvn, humørsvingninger, svedeture og tørre slimhinder. Sov koldt om natten, tag tre kapsler Magnesium Malate før sengetid. Er der tendens til knogleskørhed prøv Cal Mag Bone Strong fra New Nordic. Drik salviete. Den kan drikkes gennem dagen. Salvie virker svedhæmmende. Drik mindre kaffe og begræns sukker. Prøv Meno Joy, hvis der er udsving i humøret og Intim Comfort, hvis slimhinderne er tørre.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/naturens-handsraekning-til-dig-med-forhojet-stofskifte/

Stofskiftesygdommen Graves rammer kvinder i højere grad end mænd. Stofskiftet er for højt og symptomerne er rastløshed, træthed, øget tildens til gråd og hjertebanken. Behandlingen er ofte medicin, radioaktiv jod eller operation. Forskerne vejer morgenluft og ser at mineralet selen kan gøre en signifikant forskel her. Selen kan med fordel indgå som et led i den medicinske behandling.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/phytonaeringsstoffer-planteostrogener/

Flere stoftyper indgår i definitionen af planteøstrogener, som har indflydelse på østrogenhormonets virkning i kroppen – coumastaner, lignaner, stilbene stoffer og isoflavoner. Østrogenet dækker over en gruppe af fire kvindelige kønshormoner, der alle spiller forskellige roller i forhold til kroppens fysiologi. Navnene på de fire hormoner er: østron (E1), østradiol (E2), østriol (E3), and østetrol (E4).

 

 

Knogler, led og muskler set i forhold til kvindeproblemer

 

https://sund-forskning.dk/artikler/en-ny-fodevare-til-at-forebygge-knogleskorhed/

Produktet Regoros fra Herrens Mark er blevet godkendt til medicinske formål og kan bruges i forbindelse med osteopeni, som er en let afkalkning af knoglerne og forstadiet til knogleskørhed.   Måden at finde ud af om man har knogleskørhed sker ved en skanning af kroppen, hvor man måler Bone Mineral Density, som måles på en T-score skala.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fermenteret-rodkloverekstrakt-er-effektivt-til-at-nedsaette-aldersbetinget-knogleskorhed/

Herrens Marks rødkløverekstrakt har indgået i et forsøg på kvinder med osteopeni (forstadiet til knogleskørhed. Forsøget kørte i et år og da man gjorde resultatet op fra forsøget, så man et reduceret tab af knoglemasse hos kvinderne og i blodprøver kunne man se, at knoglerne blev bedre til at holde på knoglemassen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/strontium-et-vigtigt-mineral-mod-knogleskoerhed/

Menneskets knoglemasse er opbygget af mange mineraler herunder strontium, zink, bor calcium mv. Calcium udgør den største del. Mange undersøgelser viser, at strontium kan bruges til behandling og forebyggelse af knogleskørhed. Strontium og kalk skal tages hver for sig, da de modarbejder hinanden i optagelsen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/knogleskoerhed-0/

Knogleskørhed opstår ved tab af knoglevæv, dårlig livsstil, dalende østrogenniveauer i kvindekroppen mv. Der gives diverse kostråd om vitaminer, mineraler, urter, fedtsyrer mv. Glem ikke at styrke fordøjelsen, så optagelsen af næringsstofferne sikres i kroppen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/udvalgte-bakteriestammer-stotter-dine-knogler/

Vores knoglemasse er et dynamisk væv, der hele tiden opbygges og nedbrydes. Livsstilen betyder meget for om man har en stærk knoglemasse. Chancerne for at udvikle knogleskørhed stiger i takt med at vi bliver ældre. Tidlig overgangsalder, lav vægt, hormonet kortisol og brugen af binyrebark-hormoner øger også chancerne for at udvikle knogleskørhed.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/naturligvis-om-led-og-muskler/

En artikel om diverse muskel, led og knogleproblemer bragt i ugebladet søndag i 2003. Der gives en lang stribe af kostråd til knogleskørhed, hovedpine, gigt, kure mv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/bio-strath-modvirker-knogleskoerhed/

Knogleskørhed kan ramme både mænd og kvinder. Forskningen har set, at processen, der fører til knogleskørhed kan stoppes ved at anvende den specielle gærekstrakt, der findes i produktet Strath (tidligere Biostrath). Vores knogler og benmasse nedbrydes og opbygges hele livet. Strath påvirker forskellige gener og signalstoffer i kroppen, som danner ny bensubstans og knoglevæv mv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/rodkloverekstrakt-fra-herrens-mark-mod-knogleskorhed/

Det danske rødkløverekstrakt fra Herrens Mark har været deltaget i en række forsøg, hvor man har undersøgt virkningen af produktet på kvinder, der havde fået konstateret knogleskørhed. Resultaterne blev bragt i American Journal of Clinical Nutrition. Rødkløver ekstrakt hjælper kvinder i overgangsalderen ved at stabilisere hormonsystemet i kroppen og har også en positiv indvirkning på kæbens knogler.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/forskning-pa-skore-knogler/

En artikel med den seneste forskning på det danske kalk-præparatet Osteo Remin Forte fra Biosym. Vi bliver ældre og ældre og i takt med at dette sker, øges chancerne for at vi udvikler knogleskørhed. Produktet Osteo Remin Forte er fremstillet på basis af plantebaseret kalk tilsat magnesium, vegansk D3 vitamin og K2 vitamin, som sikrer optagelsen i kroppen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/optimale-doseringer-terapeutiske-doseringer-eller-bare-en-flad-vitaminpille/

Optimale og terapeutiske doseringer har været diskuteret frem og tilbage både hos myndighederne og i behandlerkredse. Produktet Omnimin/X (for styrke og optagelighed) fra firmaet Biosym er velegnet for kvinder i overgangsalderen. Produktet indeholder vitamin K1 og K2, som har en  god virkning på knoglestrukturen. Det Skandinaviske firma Biosym har arbejdet meget på de optimale doseringer i deres produkter og de har været pionerer på området.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/d-vitamin-til-alle-danskere/

D-vitamin styrker og styrer et utal af fysiske funktioner i kroppen. Er der et problem i kroppen, bør man undersøge, om kroppen mangler D-vitamin. Er der for lidt D-vitamin i kroppen, kan det være svært at optage og binde kalken (calcium) i knoglerne. Det er en god idé at holde øje med sin D-vitamin-status i blodet. D-vitamin dannes i huden via sollyset om sommeren. Opholder man sig for meget indendørs, danner man ikke nok D-vitamin. Er man i risiko for knogleskørhed, kan man tage Osteroreminforte med indhold af calcium, magnesium, K2 og D3.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/er-du-dus-med-de-fire-knogleforvaltere/

Knoglestrukturen er afhængig af calcium og magnesium. Det forstærkes, hvis man trækker D3 vitaminet og K2 med ind i kostindsatsen til knoglerne. Cal-Mag Citrat fra firmaet Solaray kan hjælpe her. I bogen ”The Magnesium Miracle” fra 2003 beskriver beskriver den amerikanske læge og forfatter Dr. Carolyn Dean, hvordan calcium og magnesium arbejder sammen som en tandem. Det ene ikke uden det andet. Hun henfører til, at et utilstrækkeligt magnesium-niveau i kroppen vil kunne medføre, at calcium trænger ud i blodbanerne og ophober sig i de bløde væv.

 

 

Underliv, urinveje og bækkenbund set i forhold til kvindeproblemer

 

https://sund-forskning.dk/artikler/maelkesyrebakterier-i-stedet-for-svampekure/

Svamp i underlivet kan behandles med gavnlige mælkesyrebakterier. Første valget hos lægen er normalt antibiotika, som forrykker mikrobalancen og kan give anledning til tilbagevendende svampeinfektioner eller bakteriel vaginose med svie og kløe, som ikke går væk.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/bliv-klogere-pa-din-baekkenbund/

Bækkenbunden hos kvinder og mænd skal være stærk og skal kunne holde igen, hvis man fx skal på toilettet og ikke lige kan komme det. Bænkenbunden består af tre lag muskler som samarbejder i de fleste tilfælde eller arbejder hver for sig. Mænds og kvinders bækkener er forskellige. Kvinders er svagere, fordi det er bredere så et barn kan passere.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hygiejneprodukter-uden-kemikalier/

Firmaet Natracare laver rene hygiejneprodukter til kvinder. De er fri for skadelige kemikalier og er lavet af biologisk nedbrydelige materialer. Mange gynækologer anbefaler kvinder at skifte over til produkterne fra Natracare, hvis de har kløegener under menstruationen og fra underlivet generelt. Produkterne fås hos Matas og helsekostbutikker.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/oooh-har-du-spist-gammel-fisk/

Bakteriel vaginose stammer fra en ubalance i skedens bakteriesammensætning. Symptomerne er øget udflåd og lugt. Problemstillingen kan behandles med mælkesyrebakterier fra fx Gynolact vaginaltabletter, som genskaber og vedligeholder den naturlige mælkesyrebalance i skeden. Bakteriel vaginose optræder kun hos kvinder med en østrogenstimuleret slimhinde og hos kvinder, der stadig menstruerer.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/findes-der-noget-vaerre-end-en-blaerebetaendelse-der-kommer-igen-og-igen/

Hyppige blærebetændelser kan være smertefulde. Produktet Bio-Kult Pro Cyan tilsat 2 lactobacillus mælkesyrebakterier og A-vitamin kan bruges som støtteterapi til blæren, så de små irriterende bakterier ikke finder vej til blæren. Drik rigeligt vand, dyrk motion, spis ekstra C-vitamin og tør dig altid forfra og bagud – aldrig bagud og ind mod urinrøret.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/blaerebetaendelse-den-akutte-og-den-kroniske-og-den-virkelig-alvorlige/

Blærebetændelse kan udløses af colibakterierne. Symptomerne på blærebetændelse kan være hyppig vandladningstrang, bakterier i urinen, træthed mv. Man kan behandle med Cran Berry fra New Nordic.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/helse-tabu-hvilket-helseproblem-taler-du-ikke-om/

Mange kvinder døjer med tabubelagte udfordringer som sved, lugt, luft i tarmene, problemer med potensen (mænd) og udflåd/lugt fra underlivet (kvinder). Emnerne kan være svære at tale med læge om eller fagpersonalet i helsekosten. Mange søger hjælp på internettet.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/problemer-i-urinvejene-0/

Blærebetændelse, vandladningsproblemer, væskeophobninger og problemer med blodtrykket stammer fra dårligt fungerende nyrer. I artiklen er der kurforslag til de nævnte problemstillinger.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/underlivsbetaendelse/

Betændelse i æggelederne og/eller i livmoderen kan opleves som smerter og tryk-ømhed nederst i underlivet. Symptomerne kan være ildelugtende udflåd fra underlivet, svie ved vandladning og kvalme eller feber. Søg læge og ved gentagne infektioner, bør der henvises til gynækolog. Gør brug af kurforslagene i artiklen og spis gode vitaminer, mineraler og fedtsyrer som støtteterapi.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/tamponen-en-betaenkelig-historie/

Tamponen blev opfundet i 1930’erne som menstruationsbeskyttelse til kvinder. Desværre har bomuldsmaterialet, der bruges indeholdt kemikalier, som har givet anledning til irritationer i underlivet, sygdom og død. Allergisk feminin irritation er en af de nyere sygdomme, som kvinder kan have og uden at vide det. Symptomerne er kløe, irritation i underlivsområdet, udflåd og ændret intimlugt.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/allergisk-feminin-irritation-0/

En mindre del af de kvinder, som lider af vaginal kløe, udflåd eller irritation i underlivsområdet, døjer måske med lidelsen allergisk feminin irritation. De fleste hygiejnebind, tamponer og trusseindlæg er ikke lavet af bomuld, som man skulle tro, men af kemiske sammensætninger som polyacrylater, plastik og klorbleget cellulose. I serien fra Natracare finder man bind, tamponer og trusseindlæg lavet af økologisk bomuld. De er sunde for kvinder at bruge og gode for miljøet.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/toerre-slimhinder-kan-faa-det-bedre/

Tørhed i mund, øjne, næse og slimhinder i underlivet er en af de lidelser, som kan ramme kvinder efter klimakteriet. Lidelsen hedder Sjøgrens syndrom. Hjælpen til de tørre slimhinder kan hentes i produktet Membrasin, som indeholder 3 gram havtorn olie. Doseringen er 3 kapsler dagligt i tre måneder. Herefter to. Membrasin hjælper også på træthed, ledsmerter og hudproblemer.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/skedetoerhed/

Skedetørhed opstår hos kvinder efter overgangsalderen pga dalende østrogenniveauer og et ændret hormonspejl. Phytoøstrogener fra græskarkerner, hørfrø, solsikkekerner og mandler mv. kan tilføre fedtstoffer, som kan hjælpe på de seksuelle smøremidler. Sørg for god opvarmning før den seksuelle akt og brug evt. sesamolie eller mandelolie, hvis det kniber med smørelsen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/skedekatar-udflaad/

I første del af kvindens menstruationsperiode dannes der mere og mere slim, der kan vise sig som klart eller mælkehvidt slim. Omkring ægløsning er der mest slim. Skeden er selvrensende. Trichomonas er en infektion, som kan ramme kvinder. Symptomerne er kraftig ildelugtende gul-grønt udflåd og kløe. Der er tale om mikroorganismer som kan overleve på et håndklæde. Ens sexpartner bør også behandles.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kan-rodklover-afhjaelpe-blaereproblemer-efter-overgangsalderen/

I 2019 ville man undersøge om rødkløverekstrakt havde en effekt på blæreproblemstillinger hos kvinder efter overgangsalderen. Mange kvinder oplever problemer med at holde på vandet i tiden efter overgangsalderen. Man søgte efter et antal kvinder, som ville deltage i forsøget.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/en-mulig-grundkur-til-de-vaccinerede-piger/

Mange unge piger er blevet vaccineret mod HPV-virus. Nogle piger har fået bivirkninger af vaccinen. Sund-forskning giver råd til hvordan man kan komme videre og få hjælp til at håndtere bivirkningerne.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kolde-facts-om-blaerebetaendelse/

Kvinder får langt hyppigere blærebetændelse end mænd. Kolibakterier fra afføringen kan bevæge sig ind i blæren hos kvinder. Blærebetændelse kan også overføres via sex og forekomme efter overgangsalderen, hvor slimhinderne i underlivet bliver mere sarte, tynde og mere modtagelige for infektioner pga. dalende østrogenproduktion i kvindekroppen. En løsning kan være nogle af de råd som gives i artiklen eller hjælp via lægen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hjaelp-til-den-akutte-og-kroniske-blaerebetaendelse-0/

Både mænd og kvinder kan få problemer med blærebetændelse. Behandlingen kan være tranebærsaft og kosttilskud A og C vitamin. Et hold forskere har set, at man ved de tilbagevendende blærebetændelser kan bruge tranebærsaft og supplere med ekstrakt af hibiscus. Hibiscus ekstraktet virker både på betændelser forårsaget af kolibakterier og candida albicans.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kvinder-pa-herrens-mark-med-blaereproblemer/

I 2019 gik et hold forskere fra Regionshospitalet Nordjylland Hjørring i gang med at undersøge at undersøge det fermenterede rødkløverekstrakt fra Herrens Mark. Man ville undersøge om det havde en effekt på blæreproblemer hos kvinder, der oplever problemer med blærefunktionen efter overgangsalderen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hvad-nyrerne-bl-a-kan-udsaettes-for/

Et forhøjet blodtryk kan påvirke nyrernes fine filtreringsevne og sygdomme i nyrerne kan få blodtrykket til at stige. Spis en god kost, rigelig med væske og suppler med mælkebøtteekstraktet fra Herrens Mark eller Resium.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/pas-pa-dine-nyrer-og-din-blaere/

En lille blærebetændelse kan nemt udvikle sig til et problem i nyrerne. Kvinder har større chancer for at få blærebetændelse og en slap bækkenbund end mænd pga. børnefødsler og et fald i østrogenniveauerne i kroppen. Sørg for at træne bækkenbunden.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/svie-og-kloe-er-ikke-altid-svamp/

Kløe, svie og irritation fejldiagnosticeres ofte af lægerne, når kvinder kommer og søger hjælp. Symptomerne kan være Lichen Scelerosus. Generelt set rammer sygdommen kvinder, når de når overgangsalderen, men små piger og unge kvinder kan også få sygdommen. Sygdommen ses på huden og på slimhinderne i underlivet og ved endetarmen og kan udløses af belastende faktorer, der rammer nervesystemet, hormonsystemet og immunsystemet.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kvinder-i-alle-aldre-til-kamp-mod-svage-slimhinder/

De fleste kvinder har prøvet at have røde og irriterede slimhinder. Årsagen er mangeartet og kræver måske medicinsk behandling. Ellers kan man to gange om året tage en kur med havtorn, hvor slimhinderne i underlivet styrkes. En gruppe kvinder deltog i et forsøg med kapsler af havtorn, A-vitamin og E-vitamin. Over en periode på tre måneder fik de styrket deres slimhinder. Produktet hedder Membrasin og forhandles af Abigo Pharma.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/av-mit-urinror-flaenses-af-glasskar-og-jeg-skal-tisse-hele-tiden/

Med tranebærekstrakt uden tilsat sukker og mælkesyrebakterier kan man selv behandle en blærebetændelse, som måske er opstået af E. colibakterier fra tarmen, som har slået sig ned i blæren.  En blærebetændelse kan også blive kronisk og her bliver den mere alvorlig, da den kan vandre videre til nyrerne og skabe en nyre-bækkenbetændelse, som er langt sværere at behandle.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/det-forunderlige-underliv/

Overalt hvor der er slimhinder, er der sundhedsfremmende bakterier til at holde kroppen rask og fri for sygdom. Den naturlige mikroflora skal holde bakterier og svampe væk fra underlivet. En måde at styrke mikrofloraen på, er at spise mælkesyrebakterier i kapselform fx Pure Biotic til kvinder med 50 mia mælkesyrebakterier. Mælkesyrebakterierne finder selv vej til urinrøret og skeden. I artiklen omtales andre sygdomme i underlivet som klamydia og mycoplasma. De lever et stille liv i underlivet.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/nar-din-allerhelligste-er-i-ubalance/

Underlivsgener kan man godt undersøge via en hjemmetest, hvis man er blufærdig over den gynækologiske undersøgelse hos lægen. Testen hedder Dynamic Code DNA test og den forhandles hos Matas med den kan man se, om man skal i behandling. Produktet Pure Biotic i kapselform indeholder 50 mia mælkesyrebakterier. Den arbejder sig forbi mavesyren i maven og endetarmen og finder selv vej til urinrøret og skeden, hvor den gør sit arbejde.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/blaerebetaendelse-igen-og-igen-og-igen/

Blærebetændelse kan blive ved med at vende tilbage og skabe ubehag. Sørg for at skylle blæren godt igennem ved at drikke 2-3 liter vand pr. dag, så bakterierne får svært ved at formere sig og sætte sig på slimhinden. Brug tranebærekstrakt uden tilsat sukker, da bakterierne lever af sukker. Sørg desuden for en god hygiejne forneden ved at tørre dig forfra og bag ud, så colibakterierne fra endetarmen ikke skubbes ind i urinrøret.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/er-knibet-vejen-til-en-staerk-baekkenbund/

Knibet er ikke nødvendigvis vejen til en stærk bækkenbund. Lotte Paarup anbefaler kun, at man laver knibeøvelser, hvis man har problemer med at holde på vandet. Man kan komme til at forstyrre det automatiske system, hvis man går rundt og kniber for meget. Læs mere om hvordan man styrker bækkenbunden på www.denintelligentekrop.dk og www.førogefter.dk eller se DVD’en den elastiske bækkenbund.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/nar-den-naturlige-flora-ikke-dufter-af-violer/

Ildelugtende udflåd, kløe og svie i kvinders intimområde, er ofte tabubelagt. En behandling med mælkesyrebakterier er ikke kun forbeholdt mave-tarmkanalen. Den kan også bruges forebyggende og til behandling af mikrofloraen i skeden. Bakteriel vaginose opstår, når der er mangel på sunde mælkesyrebakterier i kvindens skede. Produktet Gynolact vedligeholder og genopretter den bakterielle balance i skeden. Den kan købes uden recept hos Matas og i helsekostbutikker.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hyppige-arsager-til-langvarige-baekkensmerter/

Arvæv kan opstå efter kejsersnit og kan udløse langvarige bækkensmerter. Det samme kan arvæv fra andre operationer i underlivet. Arvævet kan trække bækkenet skævt og ofte ud til en af siderne. Du kan søge hjælp hos Foreningen Bækkensmerter.dk, som har en rådgivningslinje for medlemmer og tilbyder individuel rådgivning www.baekkensmerter.dk

 

 https://sund-forskning.dk/artikler/blaeresundhed-hele-aret-rundt/

Mange kvinder døjer hyppigt med blærebetændelse også selv om de gør alt for at passe på sig selv, god intimpleje, nok væske mv. En løsning kunne være at indtage mælkesyrebakterier med særlige ekstrakter. Prøv fx Bio-Kults produkt med ekstra A-vitamin og spis ekstra C-vitamin, som gør urinen sur. Støt op med en god multi-vitamin med zink og selen til immunforsvaret.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/sig-goddag-til-alle-dine-slimhinder/

Biofilm er kommunikationsvejen for bakterierne i kroppen. Støtter man op med gode mælkesyrebakterier, rydder man op i tarmen og sender de rigtige beskeder til mundhulen, blæren og underlivet og alle andre steder, der er beklædt med en slimhinde. Firmaet New Nordic har udviklet et nyt produkt, Intim Comfort. Det indeholder tre urteekstrakter, et biprodukt og niacin og D-vitamin samt omega 3 fra havtorn til at skabe fugt.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/tranebaer-reducerer-antallet-af-urinvejsinfektioner/

Forskerne har evalueret 50 videnskabelige studier og kan konkludere, at tranebær hjælper på at kunne reducere antallet af urinvejsinfektioner hos kvinder. Tranebær fås som kosttilskud og kan indtages ufortyndet og som saft dagligt.

 

 

Overvægt og kvindeproblemer

 

https://sund-forskning.dk/artikler/mange-veje-til-en-god-stotteterapi-og-et-sundt-vaegttab/

Vejen til et sundt vægttab er ofte ikke let. Hvad der virker for en person, virker ofte ikke for en anden person. Prøv følgende produkter fra New Nordic: Biodrain, der giver en bedre fordøjelse og virker let vanddrivende, DIDA mod sukker og svampe, Grøn the og chilli til forbrændingen eller the Coffee Diet til dig som overspiser og elsker fedt.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/en-enkel-og-selvkaerlig-vej-til-naturlig-vaegt/

Vi bliver hvad vi tænker, er der nogen som siger. Det gælder også, når vi taler vægttab og bevaring af en sund vægt. I artiklen omtales konceptet Klub Naturlig vægt. Her mødes man online og får inspiration til at tabe sig. Ilse deltog i forløbet og nåede sin naturlige vægt. Den gik via at lære at mærke sin krop igen, spise langsomt. Stille og roligt tabte hun sig og kunne skifte garderoben ud.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/yoyo-vaegt-er-hardt-ved-kvinders-hjerter/

Vægten for nogen kvinder har det med at svinge op og ned. Her ser forskerne, at kvindernes hjerter er i fare for at udvikle hjerte-kar-sygdomme. Et ustabilt blodsukker kan ligge bag som årsag. Mineralet chrom spiller en afgørende rolle. Et hold forskere kørte et forsøg over 12 uger, hvor deltagerne fik Pharma Nords Bio-chrom. Efter forsøget kunne forskerne se en bedring i blodsukkeret hos deltagerne og at behovet for blodsukker-stabiliserende medicin dalede.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/overvaegt-og-fedme/

Overvægt skyldes som hovedårsag et for stort indtag af kalorier og for lidt motion. Som underårsag kan overvægt skyldes en svag skjoldbruskkirtel, ubalancer i østrogenproduktionen og en dårlig leverfunktion mv. Arbejd henimod at spise en blodsukkerstabiliserende kost, som bevarer mætheden og undgå at spise imellem måltiderne. Find gode råd til anden støtteterapi på www.sund-forskning.dk

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kvinder-motivation-og-traening/

Mænd og kvinder er forskellige, når det fx gælder motivation til at skulle træne. Forskellige faktorer i hjernen spiller ind hos de to køn. Mænds hjerner arbejder mere i forhold til hvor meget de kan levere og efter en belønning. Kvinders hjerner tænker mere i sammenhænge og ud fra spørgsmålene hvorfor skal jeg træne, hvad er det godt for og for hvis skyld skal jeg træne.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/syv-fejl-kvinder-laver-nar-de-traener/

Kvinder er ofte styret af forskellige kropsidealer, som er fremme i tiden. Når de træner glemmer de at fokusere på syv indsatsområder. De spiser de for lidt og får for lidt protein, læner sig op ad light produkter og detox diæter, vælger konditionstræningen til og glemmer styrketræningen mv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/derfor-skal-du-droppe-din-slankekur/

Mange der går på slankekur, tager mere på når kuren stopper. Det skyldes et fald i stofskiftet. Caroline Fibæk anbefaler at man dropper slankekuren og i stedet nyder sig slank ved at spise næringsrig mad. På www.nyddigslank.dk kan du lave en test, der udpeger netop dine livsstilfaktorer, som har indvirkning på et vægttab. Der medfølger også en gratis guide til et nydelsesfuldt vægttab.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/derfor-virker-slankekuren-ikke

Det kan være svært at tabe sig og mange har prøvet det adskillige gange. Ofte har kroppen taget de tabte kilo på igen. Anna Bogdanova giver et bud på hvorfor det ikke lykkedes. Kroppen har brug for et damage kontrol program, som er en plan, der får dig tilbage på sporet igen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/spiseforstyrrelser-nar-maden-er-omdrejningspunktet/

Det skønnes at hver 4. kvinde er i risikogruppen for at udvikle en spiseforstyrrelse. Lidelsen rammer hyppigst teenagere og bunder i dårligt selvværd og følelsesmæssige belastninger. Spiseforstyrrelser kan også opstå ud fra mode og tidens trends om skønhedsidealer. Der er fire typer spiseforstyrrelser: anoreksi, bulimi, overspisning og den nyere ortoreksi med stort fokus på at leve sundt og træne.

 

 

Vitaminer, mineraler og urter set i forhold til kvindeproblemer

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hvilken-rodklover-skal-du-vaelge-rodklover-er-nemlig-ikke-bare-rodklover/

Rødkløveren er et populært produkt til kvinder i overgangsalderen. Kvaliteten af rødkløverprodukter bedømmes ud fra indholdsstofferne i produktet og hvor god optageligheden er i kroppen. Rødkløveren fermenteres i seks måneder hos Herrens Mark og processen bevirker at produktet nemt kan optages i kroppen. Rødkløverekstraktet fra Herrens Marker modvirker også osteopeni (forstadierne til knogleskørhed)

 

https://sund-forskning.dk/artikler/du-kan-arbejde-som-urteterapeut-med-helsepakkerne/

Helsepakkerne kan bruges i forhold til dig og din egen helse eller hvis du arbejder som professionel behandler. De forskellige urter i helsepakkerne gennemgås.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/jern-kan-man-fa-for-meget/

En artikel som diskuterer mængden af jern i blodet hos mænd og kvinder. Forskerne er fortsat i tvivl, men noget tyder på at en høj jernstatus hos mænd øger chancerne for at få hjertesygdom.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/symptomer-ved-jernmangel-uden-blodmangel/

Jern har betydning for en række livsprocesser i kroppen bla stofskiftet i kroppens mitokondrier. Man kan i en blodprøve måle om man har blodmangel og ikke jernmangel. Riskogruppen for jernmangel er kvinder i den fødedygtige alder og som har kraftige menstruationer.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/super-power-kaljuice/

Kål er en power grøntsag, som er spring fyldt med mange stoffer, der øger leverens inaktivering af østrogendominans, da kål hjælper leveren med at nedbryde østrogen mere effektivt. Kvinderne har ofte lave progesteronniveauer i tiden før menopausen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/revet-ingefaer-i-navlen/

En omtale af bogen ”Ingefær” af Rikke Goerlich fra Urteskolen. Hun skriver om menstruationssmerter. Revet ingefær lægges i navlen og den virker varmende og lindrende på smerterne i underlivet, der skyldes en skæv balance i prostataglandinerne.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kosten-afgoer-om-du-faar-nok-b-vitaminer/

Et stort forbrug af raffinerede fødevarer bevirker, at mange mennesker for få B-vitaminer i deres kost. B-vitaminerne findes i fuldkorn, kød, mælkeprodukter, frugt og grønt. Tag fx Multi B fra Biosym, som indeholder alle otte B-vitaminer. En tablet om dagen er nok til at sikre, at man får alle B-vitaminerne.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/soy-and-cancer/

En lidt ældre artikel på engelsk om soja og cancer. Sojas fordele og ulemper i forhold til fx cancer omtales i skemaform og kortfattet.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/usikkerhed-om-sammenhaeng-mellem-multivitaminer-og-brystkraeft-0/

Forskerne ser, at der måske er en sammenhæng imellem indtaget af multivitaminer og kvinders chancer for at udvikle brystkræft, men det er ikke endeligt bekræftet. Pharma Nords multivitamin præparater er sammensat ud fra de nordiske officielle anbefalinger for tilladte mængder af vitaminer og mineraler i kosttilskud jfr. kosttilskudsbekendtgørelsen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/c-og-e-vitamin-goer-p-piller-mere-sikre/

Kvinder betaler en høj helbredsmæssig pris, når de tager P-piller. Forskning viser, at brugen af P-piller øger mængden af oxidativt stress i kvindekroppen og harsker dens fedtstoffer. Forskningen ser også, at tilskud af C- og E-vitamin modvirker bivirkningerne. P-pillerne hæmmer ægløsning, men de påvirker også kroppens fedtstofskifte og øger chancerne for hjerte-karsygdomme hos nogen kvinder.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/flere-overlever-brystkraeft-med-selen/

Mineralet selen hjælper kvinder med at overleve en brystkræftdiagnose, hvis indtaget før brystkræften kom var høj sammenlignet med kvinder som kun havde indtaget lidt selen. Mineralet selen indgår i kroppens antioxidative forsvar og findes bla i skaldyr, nødder, æg og grøntsager.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/d-vitamin-beskytter-mod-brystkraeft/

Canadiske forskere ser, at D-vitamin har en beskyttende effekt mod brystkræft. I brystcellerne findes nogle D-vitaminreceptorer. Dette forklarer muligvis D-vitaminets rolle i forbindelse med reguleringen af celledelingen og spredningen af cellerne.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/tea-tree-olie/

Tea tree olie er naturens bakteriedræber. Olien er også effektiv mod en række svampe, der kan sidde på vores hud og slimhinder. Tea tree olie kommer fra Australien og her har man kendt til oliens antiseptiske og bakteriedræbende virkning i århundreder. I Danmark producerer firmaerne Novasel og Australian Body Care produkter med tea tree olie.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/solskin-beskytter-brysterne/

Teenage piger rådes til at opholde sig meget ude i solen og spise godt med fisk. På den måde får de D-vitamin og det beskytter mod brystkræft påpeger forskerne. For dem som har vanskeligheder ved at opholde sig nok uden dørs, kan hente hjælp hos Pharma Nords Bio D-vitamin med 10µg D-vitamin pr. tablet.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/vaelg-din-rodklover-med-omhu/

Rødkløverekstrakt fra Herrens Mark med indhold af pebermynte, citronmelisse, salvie og mælkebøtte virker regulerende på hormonsystemet og nervesystemet hos kvinder i overgangsalderen, hvor svedeture og mangelfuld søvn præger mange.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kvinder-paa-herrens-mark-0/

Herrens Mark til overgangsalderen med indhold af både rødkløver og mælkebøttesaft. Produktet er desuden tilsat citronmelisse, pebermynte og salvie. Isoflavonerne i produktet (planteøstrogenerne) har den gode effekt på kvinders hormonsystem under overgangsalderen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/en-bedre-sundhed-hos-midaldrende-og-aeldre/

Midaldrende og ældre er ofte i underskud af phyto-isoflavoner. De er vigtige for kroppens naturlige hormoner og for dannelsen af nye blodkar, som sørger for ilt og næring til kroppens celler. Rødkløver-planten er rig på phyto-isoflavoner. Isoflavonerne bidrager til dannelsen af østrogen og testosteron.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/gele-royal-fode-for-dronninger/

Gelé Royal fra Bidro kan til at genoprette hormonsystemet hos kvinder. Bidro PMS indeholder vitex agnus castus og er til kvinder, der rammes af PMS. Bidro Kvinder er til kvinder, der er i overgangsalderen. Produktet indeholder rødkløver og salvie, som modvirker hedeturene, der ofte optræder i forbindelse med overgangsalderen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kvindeurter/

En engelsk artikel med beskrivelser af diverse kvindeurter og hvordan de kan bruges til at styrke kvindekroppen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/jern-livsvigtigt-mange-far-for-lidt/

Jern er et mineral, som er vigtigt for bla kroppens energiniveau. Mangler man jern er man træt, bleg og energiforladt. Hovedparten af kroppens jern findes lagret i de røde blodlegemer. Jern indgår i mange processer i kroppen herunder nervesystemet og i kommunikationen mellem neurotransmiterne serotonin og dopamin.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kend-din-urt-det-gode-kvindeliv-med-naturens-medicin/

Rikke Goerlich (phytoterapeut og ejer af Urteskolen) har udgivet en bog med titlen ”Kend din urt, de gode kvindeliv med naturens medicin. I bogen er til kvinder, der ønsker at gøre noget aktivt selv i forhold til PMS, PCOS, hovedpine, ømme bryster og overgangsalderen mv ved at trække på urterne fra naturens skattekammer.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/jernmangel/

Ca. 40 – 50% af piger i alderen 11-12 år og som er begyndt at menstruere har jernmangel. Det oplyser overlæge Nils Milman fra Rigshospitalet. Problemet kan løses ved at tage 1 multivitamin fra PharmaNord om morgenen og 1 AminoJern aften fra PharmaVital.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/calcium-og-p-piller/

Calcium styrker knoglerne og modvirker knogleskørhed. En af bivirkningerne ved at tage P-piller er, at de øger chancerne for knogleskørhed. Kvinder som har taget P-piller i de unge år har øgede chancer for at få knogleskørhed senere i livet. Nu ser forskerne, at calcium tilskud faktisk kan ophæve bivirkningen ved P-pillerne og sammen med de grønne grøntsager som fx brokoli og grønkål er man godt dækket ind.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/salvie-hedeturenes-vaerste-fjende/

Planten salvie har været brugt i årtier af kvinder til at modvirke svedeture i overgangsalderen. Brugen af salvie giver ikke nogen forstyrrelser i hormonbalancen eller bivirkninger. Samen med salvien kan man også styrke sig via kosten og spise mindre animalsk protein og mere fisk, minimere sit stressniveau og indtag af alkohol. Endelig kan man søge hjælp hos ernæringsterapeuterne, heilpraktikkerne eller en biopat naturopath i biologisk medicin.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/jern-til-kvinder-for-livskvalitetens-skyld/

Jernmangler rammer ca. 40% af kvinder pga. menstruation. Mangler man jern oplever man træthed, øresusen og har dårlig fysisk præstationsevne mv. En jernmangel kan måles hos lægen. Kosttilskuddet Amino Jern fra Pharmo Vital optages godt i kroppen, da jernet i tabletterne binder sig til aminosyrerne. Jern styrker hår, hud, negle og energiomsætningen i kroppen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fol-dig-naturlig-hoj-med-damiana/

Planten damiana har en bred vifte af egenskaber. Den virker bla på hormon- og nervesystemet og den udemærker sig i forhold til blære- og urinvejsproblemer samt styrker sexlysten og sexuel udholdenhed hos mænd og kvinder.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/calcium-hvilken-form-er-bedst/

Sund-forskning har gravet i optageligheden af calcium. Der er lavet mange studier på både calcium i carbonat og calcium i citrat form. Man så at calcium citrat havde en lidt bedre optagelse end carbonat-formen. Optagelsen i kroppen er også afhængig af mængden af østrogen, D-vitamin og mavesyren. Knust sesamfrø indeholder meget calcium og er en glimrende kilde til calcium sammen med sojamælk og de grønne grøntsager.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/aminojern-et-sikkert-og-effektivt-produkt/

Amino jern fra firmaet Pharmo Vital er et godt jernprodukt, når jerndepoterne skal fyldes op. Amino jernet optages fire gange bedre end andre jernprodukter, da det binder sig til aminosyrerne. Produktet er godt til gravide kvinder samt til kvinder som bløder meget. Elitesportsfolk og vegetarer har også gavn af produktet, da de nemt får lidt jern i deres kost.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/jernmangel-katastrofal-blandt-teenagere/

Der er stor jernmangel blandt teenagere – især piger. Det kan skyldes indtagelse af for lidt kød, for meget sort the (blokerer for optagelsen af jern) eller for meget junkfood. Behandlingen er 1 multivitamin fra PharmaNord om morgenen og 1 AminoJern aften fra PharmaVital om aftenen. AminoJern optages godt i kroppen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/danske-eksperter-har-skabt-nye-produkter/

En artikel om elve NANI helsepakker, som består af forskellige urter til alle problemstillinger i kroppen – også til overgangsalderen og kvinder, der har passeret de 45 år. Serien er udviklet af phytoterapeuterne Kim Charles og Hanne Buchholtz.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/gurkemeje-er-et-rigtig-kvindekrydderi/

En artikel om gurkemeje, som kan bruges i behandlingen af mange problemstillinger ud over at indgå i det asiatiske køkken. Gurkemeje virker også på kvindeproblemer og diverse ubehag under menstruationen, da gurkemeje virker smertestillende.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/jernmangel-kan-give-tyndt-og-glanslost-har-bekraefter-ny-viden/

Nogle kvinder kan komme til at lide at så voldsom jernmangel, at det udvikler sig til blodmangel. Det har konsekvenser både for kroppen, udseendet og håret. En jernmangel kan være en årsag til mindre og tyndere hår i flere måneder eller år. Kroppen prioriterer at holde gang i dine vitale funktioner og trækker på jerndepoterne i lever, milt og knoglemarv. Symptomerne på jernunderskud er træthed, bleghed, hjertebanken og åndenød.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hibiscus-planten-der-er-meget-mere-end-kon/

Hibiscusplanten har en god effekt på bakterier og svampe i urinvejene. Den virker forebyggende på nyresten og modvirker blærebetændelse. Man kan mindske chancerne for at få blærebetændelse ved at tømme blæren helt, når man er på toilettet, ved at tørre sig i den rigtige retning, som er bagud og væk fra urinrøret, drikke rigeligt med vand, tisse efter sex mv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/d-mod-depression/

Forskerne ser, at der er en sammenhæng imellem lave D-vitaminniveauer i blodet og depression. I årene 2011 – 2014 blev D-vitaminets indvirkning mod inflammation undersøgt på en gruppe forsøgsdeltagere. D-vitaminet viser sig også at have en vis indflydelse på hjernen og skolebørns evne til at løse komplekse opgaver.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/jern-i-den-rette-balance/

Jern er et mineral som indgår i dannelsen af de røde blodlegemer, muskelcellerne og en række stofskifteprocesser. Jernmangel medfører træthed, koncentrationsbesvær, svimmelhed og blodmangel. Især kvinder i den fødedygtige alder kan rammes af jernmangel. Man skønner tallet ligger på 40-50 %.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/sunde-sma-rode-kerner/

Granatæble bruges traditionelt set i madlavningen, men også i hudplejeprodukter. Granatæbler indeholder antioxidanten ellaginsyre, som beskytter huden mod UV-stråling og dermed tab af collagen og elastin, som er vigtige for at opretholde en sund og smuk hud. Firmaer som New Nordic og Urtegaarden anvender granatæble i deres cremer, masker og olier. Granatæble fremmer et sundt hjerte/kredsløb, virker hæmmende på akne og fremmer mænds sædkvalitet.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/tykkere-har-og-bedre-livskvalitet-med-kisel/

Mange kvinder og mænd er kede af deres hår og ønsker at det var tykkere og fyldte mere. Der er hjælp at hente i kosttilskudet . Kisel er et grundstof som findes i naturen som kiselsand. En gruppe sunde kvinder med tyndt hår deltog i et forsøg, hvor de fik 15 ml kolloid mineralsk kisel i stil med den, der findes i produktet Original Silicea. Efter 6 måneder så man at deres hår blev 13% tykkere.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/en-har-hud-og-neglekur-der-kommer-hele-vejen-rundt/

Firmaet Biosym har udviklet et collagenprodukt målrettet kvinden, der gerne vil bevare sin elastiske hud gennem alle årtierne. Produktet hedder Helein Strong Collagen og det er udviklet på baggrund af fire kliniske studier. Huden har brug for collagen, omega-3 fedtsyrer, vitaminer og mineraler for at bevare sin sundhed.

 

 https://sund-forskning.dk/artikler/ti-ar-med-hair-volume/

Hårstråene dannes langt inde i huden. Hårvæksten foregår fra hårløget, som er en samling stamceller, der kan dele sig. De kan dele sig og presses oven på liggende celler op mod hudens overflade. Håret vokser ud af huden op mod hudens overflade, som en lang tynd tråd som vi kender som hår. Produktet Hair Volumen fra New Nordic har 10-års jubilæum på skønhedshylden i 10 år. Produktet er lavet af ekstrakter af æbler, padderokke og hirse tilsat udvalgte vitaminer, mineraler og et par aminosyrer.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hvorfor-kommer-kroppen-i-overgangsalderen/

De fleste kvinder kommer i overgangsalderen, når de er 45 – 55 år. Nogle kvinder mærker ikke symptomer på at de er i overgangsalderen blot at menstruationen stopper.  Andre vil opleve symptomer på, at de er i overgangsalderen, da hormonerne er i ubalance. Firmaet Herrens Mark har udviklet et produkt fremstillet af rødkløverekstrakt. Det hedder Regomeo. Udover rødkløverekstrakt indeholder produktet citronmelisse, som understøtter en normal søvn,  pebermynte og mælkesyrebakterier til fordøjelsen og salvie til leddens fleksibilitet og mobilitet. Læs mere om REGOMEO på www.herrens-mark.dk

 

https://sund-forskning.dk/artikler/salvie-stotte-mod-sved-til-alle-aldre/

Urten salvie er til folk som sveder meget og ikke kun kvinder i overgangsalderen. Produktet hedder Menosan og det kan også bruges af mænd, hvis de har problemer med at svede meget. Det er firmaet A. Vogel i Schweiz, som står bag produktet Menosan og en tablet om dagen er nok til at gøre en forskel for alskens typer af svedtendens.  Salvie kan også bruges til irritationer i halsen og kan drikkes som the. De aktive stoffer i theen virker bakteriedræbende og støttende på immunforsvaret. Menosan og salviethe kan købes på nettet eller i helsekostbutikkerne.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fire-staerke-sundhedsskud-fra-alfred-vogel-og-hans-efterfolgere/

En omtale af fire produkter fra Alfred Vogel og hans efterfølgere og firmaet Bioforce. 1) Prostatasan er fremstillet af ekstrakt fra savpalmen. Det er til mænd, som oplever problemer med vandladningen. 2) Menosan er udviklet til kvinder i overgangsalderen. Det er fremstillet af Salvien, som fra naturens virker på hedeture i overgangsalderen.3) Aesculaforce Forte støtter venekredsløbet i benene mv. 4) Yerba Mate med indhold af koffein, mineraler og polyphenoler giver energi til en tur i skoven. Yerba Mate støtter også fordøjelsen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kan-dette-middel-hjaelpe-mod-hartab-hos-kvinder/

En del kvinder rammes af hårtab efter overgangsalderen og det kan være psykisk belastende. Forskerne ser i en ny undersøgelse, at pycnogenol kan hjælpe. Pycnogenol udvindes af barken fra fransk strandfyr (pinus pinaster). Stoffet pycnogenol styrker kredsløbet også i hovedbunden og kan medvirke til, at hårtætheden igen viser sig.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/en-god-jernbalance-giver-overskud/

Jernmangel er en hyppig mangelsygdom, som opstår ved underlødig kost, blodtab, dårlig optagelse af nutrienter, sygdom og medicin. En effektiv indsats på kosten kan hjælpe indgående. Derud over er jern et spormineral. Kvinder i den fødedygtige alder mister meget jern pga menstruation og graviditet. Jern er også som et tveægget sværd. Man kan få for meget og man kan få for lidt. Jernmangel kan måles i en blodprøve, hvor man måler plasma ferritin og blodprocenten.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *