Linksamling om overvægt

 

Velkommen i et helt univers af artikler om vægtproblemer og gode råd til, hvad du kan gøre for at komme problemerne til livs. Alle artiklerne er skrevet med udgangspunkt i det hele menneske, og der er mange vinkler at tage udgangspunkt i. Udvælg, læs og bliv klogere på dig selv og din krop.

 

Marianne Palm
Februar 2021

 

 

Fordøjelsen, tarmbakterier og overvægt

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kartoflen-ven-eller-fjende/

Ønsker man at tabe sig er det godt at reducere eller udelukke stivelse helt. Kartofler indeholder en del stivelse. Ved kogning, bagning og nedkøling dannes forskellige mængder kulhydrat. Amylose dannes ved nedkøling. Det er god næring for tarmbakterierne.

https://sund-forskning.dk/artikler/hoej-fiberindtagelse-gavner-bugspytkirtlen/

En større videnskabelig undersøgelse viser, at de opløselige og uopløselige kostfibre, som bla findes i Pharma Nords Bio Fiber kan mindske risikoen for kræft i bugspytkirtlen. Årsagen til kræft i bugspytkirtlen er en ukendt faktor.

https://sund-forskning.dk/artikler/stabil-vaegt-med-pro-biotika-forskningen-viser-vejen/

Mikrofloraen i tarmen spiller en meget afgørende rolle for energioptaget fra den mad fra den mad vi spiser og for vores vægtregulering. En mikroflora i ubalance kan øge energioptaget og bane vejen for overvægt og vanskeligheder med at tabe sig. Valleforce eller LactiPlus kunne være en hjælp til at genetablere mikrofloraen.

https://sund-forskning.dk/artikler/om-sammenhaengen-mellem-tarmflora-og-overvaegt/

Eva Lydeking omtaler i sin artikel linket imellem en god sammensætning af mælkesyrebakterier i tarmen og chancerne for at opnå vægttab. Der er en sammenhæng. Gode erfaringer er opnået med produktet NDS Probiotic W-8 Control.

https://sund-forskning.dk/artikler/naturligvis-om-nervesystemet/

Fra ugebladet søndag årene 2004 – 2005. Noter fra forskellige problemstillinger herunder anorexi, spiseforstyrrelser og problemer med fordøjelsen. De kan bunde i problemer med fordøjelsen allerede i puberteten pga. for lidt mavesyre som kan give manglende lyst til mad.

https://sund-forskning.dk/artikler/tarmens-bakterier-kan-hjaelpe-dig-med-at-holde-en-sund-vaegt/

Forskningen ser, at der er en sammenhæng imellem mængden af tarmbakterier og tarmens evne til at trække kalorier ud af den mad vi spiser set i forhold til overvægt. To mennesker, som får den sammen mad, trækker forskellige kalorier ud af den spiste mad. Produktet NDS Probiotic W-8 tilfører tarmen bifidobakterier, som styrker tarmbarrieren, hjælper på vægttab og modvirker insulinresistens mv.

http://sund-forskning.dk/artikler/metabolisk-syndrom-flere-fibre-vigtigere-end-mindre-maettet-fedt/

En kost der indeholder mange fibre, behøver ikke nødvendigvis at have et lavt indhold af mættet fedt eller kolesterol, hvis teenagere skal sænke deres risiko for at udvikle såkaldt metabolisk syndrom.

http://sund-forskning.dk/artikler/fibre-fjerner-farligt-mavefedt/

Endelig en nem måde at reducere en alt for stor mave: For hver 10 gram opløselige fibre, som du indtager om dagen, mister du 3,7% mavefedt over en periode på fem år, viser ny undersøgelse. Hvis man dyrker moderat motion kan man fordoble tabet af organfedt.

Det nye i denne undersøgelse er ikke at et øget fiberindtag kan modvirke overvægt, men derimod at forskerne denne gang har kikket på forholdet mellem fiberindtagelse og specifikke fedtdepoter.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/om-tarmflora-immunforsvar-og-forekomsten-af-overvaegt-hos-born/

Overvægt og fedme er en kompleks tilstand, som også påvirker mange børn i dag. Noget tyder på, at antibiotika givet under opvæksten, kan være med til at tricke chancerne for at udvikle overvægt senere i livet. Brug Panda 2 til børn fra NDS Engholmgruppen og suppler gerne med Multi collagen sport, som bidrager til bindevævets kvalitet, så der kan bygges muskler. Opbyg et husapotek af bla UrtePensil, Immuforte mv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/en-sund-tarm-passer-godt-pa-din-hjerne-og-dit-hjerte/

Der kan med tiden opstå betydelige ubalancer i tarmfloraen og de kan være år om at udvikle sig. En dårligt fungerende tarmflora producerer færre sundhedsfremmende stoffer og det kan påvirke både hjernen og hjertet. Læs mere i artiklen.

 

 

Generelle problemstillinger og overvægt

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kend-dine-signalstoffer-kend-dig-selv/

Mange signalstoffer dannes i hjernen, enkelte i mavetarmkanallen under fordøjelsen, som fx humørstoffet serotonin. Som dagen skrider frem, omdannes serotoninen til melatonin. Kosten spiller også ind og der gives diverse kostråd så man kan styrke sine signalstoffer.

http://sund-forskning.dk/artikler/ny-made-at-forebygge-type-2-diabetes-pa/

Spændende forskning viser, at omega-3-fedtsyrer øger kroppens udskillelse af et hormon, som blandt andet forbedrer omsætningen af glukose.

http://sund-forskning.dk/artikler/tema-fedmeforskning-mit-liv-som-stresset-overvaegtig/

http://sund-forskning.dk/artikler/tema-fedmeforskning-vaegttab-uden-kamp-eller-kalorietaelling/

http://sund-forskning.dk/artikler/tema-fedmeforskning-jeg-er-bestemt-ikke-verdensmester-i-selvdisciplin/

De 3 artikler, der nævnes ovenfor er en del af et TEMA: Det nyeste indenfor fedmeforskning. Hør tre kvinders historier og deres årsager til overvægt, og find ud af hvilke redskaber de hver især har brugt.

http://sund-forskning.dk/artikler/lavt-blodsukker/

Lavt blodsukker viser sig ved en manglende evne til at opretholde et stabilt blodsukker. Når blodsukkeret falder, får cellerne ikke den nødvendige energi. Emnet er meget kontroversielt, og mange mennesker får ikke den rigtige diagnose eller behandling. Få gode råd og find eventuelle årsager til for lavt blodtryk.

http://sund-forskning.dk/artikler/kampen-mod-cellulite/

Der er desværre rigtig mange kvinder der døjer med cellulitis, også kaldet appelsinhud, hvilket bestemt ikke er sjovt, når der er sol over Danmark og tiden er inde til, at vise stængerne frem. sund-forskning.dk tager kampen op mod appelsinhuden og har undersøgt 3 metoder til at komme den til livs – tørbørstning, lotion og brug af sugekopper.

http://sund-forskning.dk/artikler/oproer-mod-de-laerde/

Overvægt er en sygdom på linje med migræne, forhøjet blodtryk eller tarmkatar. Overvægten er bare lettere at få øje på, hvor ledpatienter ophober dit og dat i led og muskler, danner overvægtige depoter, hvor der i forvejen er fedtproducerende celler.

Men der er noget du kan gøre. Vi tester slankemidlerne og hjælper dig forhåbentlig med at finde rundt i junglen af tilskud. Tilskud til den sunde kost, som du skal spise. Tilskud så du får energi til at motionere.

http://sund-forskning.dk/artikler/har-du-gigt-i-dine-fedtceller-0/

Puslespillet er ved at blive lagt, men er langt fra færdigt. De første nye brikker i kampen mod overvægt viser, at ikke alt handler om kalorietælling. Før du får styr på dine binyrer, din stress og ikke mindst de immunstoffer, som indgår i enhver inflammation, skal du ikke forvente, at du bare kan tabe dig. Lige så lidt som en gigtpatient bare kommer af med sin gigt.

http://sund-forskning.dk/artikler/inflammation-i-fedtceller-forbundet-med-fedme-og-insulin-resistens/

Fedme er forbundet med lettere kronisk inflammation og ændringer i fedtmassen er forbundet med ændringer i indtagelse og opbevaring af energi, insulin sensitivitet og ændringer i stofskiftet. Nye studier har vist, at fedtvævet i fedme er infiltreret med makrofager og at disse makrofager er forbundet med inflammation i fedtvævet.

http://sund-forskning.dk/artikler/generne-er-fundet-0/

Nu er der udviklet en test, som kan fortælle, om der er tændt for de gener, der enten senere i livet gør dig overvægtig, eller som allerede nu har vist sig ikke kun på sidebenene, men også på mave, balder og lår. Eller som ekstra hager eller alt for store mormor-arme.

http://sund-forskning.dk/artikler/mejeriprodukter-og-den-oversete-faktorer-i-fedmeepidemien/

Mælk indeholder adskillige stoffer, som fra naturens hånd skal stimulere appetitten og få den nyfødte til at vokse. Det ser samtidig ud til, at det er mælkeproteinerne, som er de mest problematiske i forbindelse med overvægt og fedme – både hos børn og voksne.

http://sund-forskning.dk/artikler/metabolisk-syndrom-fremtidens-storste-sundhedsmaessige-trussel/

De sidste 30-40 år har vi set konsekvensen af et fastfood-samfund, der højst bevæger sig fra bilen til kontorsædet eller sofaen. I kølvandet på en dårlig livsstil har vi fået det, lægerne betegner som det metaboliske syndrom.

http://sund-forskning.dk/artikler/fruktose-forforende-og-medvirkende-til-fedme/

Fruktose spiller en overset rolle i fedmeepidemien, forhøjet kolesterol og udviklingen af livsstilssygdomme som diabetes 2 og åreforkalkning. Men hvad er fruktose egentlig, og hvor gemmer det sig i den moderne kost?

http://sund-forskning.dk/artikler/det-nyeste-indenfor-fedmeforskning/

Fedmeepidemien har aldrig været værre. Mere end halvdelen af den danske befolkning lider af overvægt, og hver femte af fedme. Det optager forskere på Institut for Sygdomsforebyggelse. Her forsøger man at løse fedmens gåde. ”Vi får kun fat i dele af forklaringen, hvis vi fokuserer ensidigt på kost og motion”, siger Berit L. Heitmann, der sammen med sit forskerteam søger ny viden om samspillet med genetisk arv, stress, søvn, sociale kår samt omsorg i de tidlige leveår. Årsager, der måske kan forklare, hvorfor nogle af os er mere følsomme overfor at blive overvægtige.

https://sund-forskning.dk/artikler/overvaegtige-er-ikke-overvaegtige-fordi-de-spiser-for-meget-og-ikke-kan-styre-sig/

Berit L. Heitman er en af Danmarks fremmeste fedmeforskere. En kalorie er ikke bare en kalorie. Den feder forskelligt på mennesker. Hun mener at løsningen på fedmeproblemerne ikke kun ligger i at fokusere på kost og motionsdelen. En del af løsningen ligger også i vores gener. Generne viser et godt stykke ad vejen hvad vi kan spise uden at tage på. Generne kan også vise, at vi kan være prædisponeret for overvægt.

https://sund-forskning.dk/artikler/bliv-klogere-pa-dine-gener-og-forsta-din-overvaegt/

Årsagerne til overvægt er en kompleks størrelse og ikke kun et kalorieregnskab. Man kan have nogle fedmebærende gener i kroppen og de kan udløses af forskellige faktorer som miljøet, kemikalier, stress, alder og diæt mv. Overspisningen kan vise sig i forskellige stilarter så som trøstespiseren, ædedolken, den umættelige. De fleste mennesker har fedmegenerne FTO eller PCSK1. Den umættelige kan have en genkombination, der modarbejder appetitreguleringen.

https://sund-forskning.dk/artikler/fejlernaering-forekommer-hyppigt-i-danmark/

Fejlernæring opstår, når der er ubalance i de næringsstoffer, som der indtages. Det kan påvirke stofskiftet i en vis grad. Fejlernæring kan skyldes mangel på både vitaminer og mineraler. Tarmen reagerer på den føde den får samt den hormonelle tilstand den befinder sig i og det smitter af på stofskiftet. Tips til at styre uden om fejlernæring gives i slutningen af artiklen.

https://sund-forskning.dk/artikler/fordojelsen-som-gerne-vil-befries-for-smerter-og-for-luft/

Hanne Buchholz og Kim Charles har udviklet en stribe Nani-produkter til smerter, luft og andre fordøjelsesgener. Produkterne er lavet af elmebark, kamille, artiskok og ingefær. Produktet ligger i små poser og de kan tages allerede fra morgenstunden, så fordøjelsen holdes i balance.

https://sund-forskning.dk/artikler/der-er-ogsa-andre-arsager-til-overvaegt/

Årsagen til overvægt skyldes ikke kun, at man spiser for meget. Årsagen kan også ligge i tarmsystemet eller hormonsystemet med nedsat stofskifte til følge. Er stofskiftet nedsat producerer skjoldbruskkirtlen ikke tilstrækkeligt med stofskiftehormonerne T3 og T4 som er afhængige af jod. Overvægt kan skyldes døde tarmbakterier, da tarmbakterierne også har en indvirkning på kroppens lagring af fedt.

https://sund-forskning.dk/artikler/naturligvis-om-led-og-muskler/

En artikel om diverse muskel, led og knogleproblemer bragt i ugebladet søndag i 2003. Der gives en lang stribe af kostråd til knogleskørhed, hovedpine, gigt, kure mv.

https://sund-forskning.dk/artikler/bliv-gode-venner-med-din-bdnf/

BDNF er et vigtigt protein som støtter både hjernecellerne og nervecellerne i resten af kroppen. Det står for Brain Derived Neurotrophic Factor. Lave niveauer af BDNF menes bla at være årsag til Alzheimers, at vi bliver ældre før tid og at nervesystemet bliver dårligere fungerende mv.

https://sund-forskning.dk/artikler/nar-storken-flyver-i-ring/

Nanna Stiegel (ernæringsterapeut) og Caroline Fibæk (biopat/naturopath) mfl. giver bud på hvorfor graviditeten udebliver. Det kan fx skyldes mangel på næringsstoffer, hormonelle ubalancer, overvægt/undervægt, dårlig fordøjelse og stress mv.

https://sund-forskning.dk/artikler/din-hund-aeldes-ogsa/

Vores firbenede venner ældes ligesom os mennesker. De får også på sigt problemer med slidgigt. Den rammer ofte hofterne og rygsøjlen. Slidgigt hos hunde kan behandles med fx NDS Pets Ezy Move, som er et kollagenpræparat. Der er lavet forsøg med produktet, hvor man undersøgte hundens evne til at sidde, ligge og rejse sig samt livskraft.

https://sund-forskning.dk/artikler/metabolsk-syndrom/

Et forholdsvist nyt ord i den medicinske verden, som beskriver optakten til både type 2 diabetes og alvorlige kredsløbsforstyrrelser. En optakt over mange år, hvor du måske har forhøjet blodtryk, danner for meget fedt især om maven, har svingende blodsukker og forhøjet kolesterol. Artiklen er i PDF-format og ikke speciel printvenlig.

https://sund-forskning.dk/artikler/stop-diabetes-og-dodsfald-for-diabetes-og-dodsfald-stopper-dig/

I hele den vestlige verden døjer man med det metaboliske syndrom, som stille og roligt bygger sig op igennem et helt liv. Et lille pust vælter den ramte omkuld. Vi ser det ofte ikke selv om vægten stiger, kolesteroltallet går op sammen med blodtrykket, livvidden bliver større, fasteblodsukkeret er for højt. Forstadierne er træthed, stor trang til sukker og mad, for lidt motion og stress. Vi kan komme det til livs, men det kræver motivation og en stor egen-indsats.

https://sund-forskning.dk/artikler/naturligvis-om-udrensning/

En samling af noter fra ugebladet søndag omkring årene 2003. Her er masser af tips til detox og udrensning bla om vand, Alma Nissens kartoffelkur og meget mere.

https://sund-forskning.dk/artikler/20-tips-til-2020-vaer-en-inspiration-for-andre/

En guide med 20 tips og ideer til 2020 af Marianne Palm. Vi føres igennem året måned for måned og til hver måned er der en stribe af tips til vores hverdag med sund livsstil, ro og fordybelse.

https://sund-forskning.dk/artikler/sund-mad-vitaminer-og-samtaler-hjaelper-unge-til-job-og-uddannelse/

Talentspejderne har hjulpet en gruppe syge og dårlige unge videre og ud i job og uddannelse. De fik hjælp af en mentorordning, psykologsamtaler, hjælp til at bedre deres kost via sund mad og kosttilskud. Det blev en succes. Talentspejderne er i hele Danmark.

https://sund-forskning.dk/artikler/hop-ud-af-den-daglige-utilpashed-og-skab-sundhed-til-resten-af-livet/

En livsstil med sund mad og en livsstil med fedtforbrænding frem for kulhydratforbrænding lover vægttab og stabilisering af blodsukkeret og forstadier til diabetes. Livsstilen hedder Ketosediæten eller LCHF og bygger på måde som vores forfædre levede på. LCHF går ud på at spise lidt fedt og godt protein og holde kulhydratindtaget lavt. Opskrifter findes bla på www.madbanditten.dk og www.hjemmehosxenia.dk

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fordi-du-er-slank-er-du-ikke-nodvendigvis-sundere-end-hvis-du-er-tyk/

Det er belastende, at være overvægtig og det kan være sygdomsfremkaldende. BMI kan ligge over 30 eller højere. De slanke med et BMI på 24-25 kan også være i risikogruppen, da de kan gå med en for høj fedtprocent og for lav muskelmasse. Den slanke gruppe er også i risikogruppen for forhøjet blodtryk, blodsukker og triglycerider. Om man er slank eller tyk er det afgørende, at man får bevæget sig hver dag og får pulsen op i 30 minutter. Al bevægelse tæller.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/spiseforstyrrelser-nar-maden-er-omdrejningspunktet/

Det skønnes at hver 4. kvinde er i risikogruppen for at udvikle en spiseforstyrrelse. Lidelsen rammer hyppigst teenagere og bunder i dårligt selvværd og følelsesmæssige belastninger. Spiseforstyrrelser kan også opstå ud fra mode og tidens trends om skønhedsidealer. Der er fire typer spiseforstyrrelser: anoreksi, bulimi, overspisning og den nyere ortoreksi med stort fokus på at leve sundt og træne.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/bhen-der-maaler-dit-stressniveau/

Microsoft har udviklet en BH med aftagelige sensorer. Sensorerne i BH’en måler hjerterytme, hudaktivitet og om man er på vej ud i stress. Via en app på smartphonen kan man følge med i om man er tilbøjelig til at overspise.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/overvaegt/

Overvægt er en sygdom på linje med højt blodtryk, gigt mv. De sidst nævnte sygdomme kan ikke ses, det kan overvægt. Sund-forskning har testet slankemidlerne for at se om de virker. Se under slankemidler virker de.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/god-laeselyst-fa-rad-til-en-sundere-hverdag/

En omtale af en stribe sundhedsbøger med følgende titler: ”stærke knogler – mad som genvej” af Mia Damhus, ”Gør mindre end du plejer” af Nicolai Damgård. Vi danskere spiser os ihjel. Midlet i bogen er periodisk faste til at blive en bedre udgave af sig selv med færre livsstilssygdomme, ”Tag på højskole og skab bedre balance i dit liv” hos Livsstilshøjskolen i Lemvig ”Urtelykke” af Anne Ballegaard biopat og naturopath ibm.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/sunde-kaeledyr-er-lykkeligere/

Den grønne pote bringer gode råd til kæledyrenes mad (hund og kat). Kæledyr kan også få livsstilssygdomme som mennesker. Ofte er det foder der sælges i fx supermarkederne af dårlig kvalitet og ikke friskt kød. Man kan med fordel blande foderet med halvt grøntsager. De giver dyrenes mave noget at arbejde med. God bider fyldt med billige kulhydrater, får hunden til at tage på.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/slank-o-fort-vandt-sagen/

Slankeproduktet Slank-o-fort fra Pharma Nord har hele dokumentationen i orden i forhold til produktets evne til at bidrage med vægttab og overholder EU’s regler for medicinsk udstyr. Alligevel endte det med en sag, hvor Forbrugerrådet hængte produktet ud i medierne for dets manglende virkning. Forbrugerrådet skal normalt sikre produkter mod vildledende markedsføring. Her stod de selv for vildledningen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/its-gonna-be-raw-christmas/

En omtale af Caroline Fibæks E-bog Raw Cake – Magiske Sunde Julekager. Bogen er til dig som vil leve sundt, hader slankekure og vil nyde med masser af selvforkælelse.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/palaeo-kuren/

Klinisk diætist, Trine Røn diskuterer fordelene og ulemperne ved at følge paleokuren. Kuren går ud på at spise som vores forfædre i stenalderen, hvor vi var jægere og samlere. Kosten den gang bestod af kød, grøntsager og bær – ingen mælkeprodukter, kornprodukter og forarbejdede fødevarer, som kendetegner den moderne livsstil.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/bekaemp-inflammationen-og-slip-fedtcellerne-fri/

Inflammation i fedtvævet kan måske skyldes det genstridige mave-, balle- og lårfedt. Makrofagerne fra immunforsvaret spiller en særlig rolle i forhold til den inflammatoriske proces i det genstridige fedtvæv. Det overskydende fedtvæv skaber en dysfunktion, som knyttes til forskellige sygdomsprocesser gennem ændrede immunprocesser mv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/nej-overvaegt-er-ikke-kun-dit-ansvar/

Klinisk diætist, Trine Røn debatterer overvægt i sin artikel. Risikomarkørerne for hvorfor man bliver overvægtig kan vise sig allerede i fostertilstanden og stamme fra den gravides kost og livsstil herunder rygning. Høj og lav fødselsvægt, forældrenes socioøkonomiske stilling, kejsersnit og ingen amning er faktorer, der peger mod at blive overvægtig senere hen i livet.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/foraarspleje-af-hjem-og-krop/

En pose med blandede råd til forårsplejen af hjemmet og kroppen. Til den miljøvenlige forårsrengøring i hjemmet kan man bruge Bio Special opvask fra Rømer. D-vitamin kan man få fra D-Pearls og firmaet Pharma Nord og til det genstridige mavefedt kan man fx bruge Bio-Fiber fra Pharma Nord.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/ma-vi-godt-vaere-kritiske-over-for-forskning/

Vi lever i en verden omgivet af informationer – også på sundhedsområdet. Derfor bør vi forholde os kritisk til de kostråd og vejledninger, som udsendes verden over og som udstikkes som ”sandheder”. De bør sammenholdes med det nye, der hele tiden opdages på fx sundhedsområdet.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/livsstilssygdomme/

Vores livsstil er vor tids største årsag til sygdom. For at komme helt i bund med sygdommene i kroppen skal der arbejdes fra flere felter herunder støtte til syre-base balancen, oprettelse af tarmfunktionen, stimulering af afgiftningsorganerne og nedbringelse af inflammation i kroppen sammen med kosttilskud og ernæringen i øvrigt

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kalorietaelling-maske-er-det-en-meget-foraeldet-made-at-se-vaegtproblemer-pa/

Vejen til vægttab går via en livsstilsændring. Den bør være sund og noget som man kan holde resten af livet. Man ved, at mennesker som mangler søvntimermangler indtager flere søde sager og forarbejdede fødevarer. Det kan føre til vægtstigninger. Hjernen påvirkes, så den bliver mere modtagelig og reagerer mere over for stress. Det påvirker hormonniveauerne og signalstofferne, der har med mæthedsfølelsen at gøre.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/sund-mor-sundt-barn/

I et nyt dansk studie, Sund mor, sundt barn fra Herlev-Gentofte hospital slår man fast, at der er en sammenhæng mellem kost og vægtøgning under graviditeten. Overvægtige kvinder kan få alvorlige komplikationer i forbindelse med graviditeten og fødslen. Kvinderne kan også få babyer der vejer mere end 4 – 4,5 kg. For babyerne kan det betyde, at de senere i livet udvikler overvægt allerede i børneårene.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/et-langt-liv-med-lange-telomerer/

En opskrift på hvordan man passer på sine teleomerer i kroppen. De sidder forenden af kromosomerne. Videnskaben ser, at der er en sammenhæng imellem teleomerernes længde og livets længde. Oxidativt stress, usund livsstil, rygning, stort alkoholforbrug er med til at afkorte teleomererne. En god søvn, daglig motion, sund kost med gode fibre og umættet fedt modvirker oxidativt, stress, inflammation og er med til at bevare teleomererne.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/faste-for-alle/

Det er en kendsgerning at vi alle ældes med forskellig hastighed. Hvad er årsagen til dette ? En af årsagerne kan ses i epi-genitikken og de forandringer, der sker i cellerne, som bevirker at visse gener med tiden lukker ned. Vores gener er nedarvet fra vores forældre. Måske kan man sænke kroppens aldring ved at leve efter principperne for periodisk faste. Det og meget mere diskuteres i artiklen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hvad-skal-min-hund-og-kat-spise/

Charlotte Dinesen fra Den Grønne Pote giver tips til hundens og kattens foder. Der er mange valgmuligheder. Både hunden og katten kan være kræsen. Der findes både tørfoder og vådfoder på markedet. Vegetarisk foder vinder forsigtigt frem i verden. Huden og kattens helt ideelle føde vil være BARF, som betyder ”Bones And Raw Food”  (Ben og råt kød). Det er den Grønne Potes speciale. Firmaet sælger nogle ready meals på frost med grønt, vitaminer og olie eller råtkød, brusk, indmad og ben. Læs mere på www.Dengrønnepote.dk

 

https://sund-forskning.dk/artikler/ayurveda/

Mette Westerholt skriver om Ayurvedaen, som stammer fra Indien. Her er tankerne om tre helt særlige fordøjelses-og kropstyper opstået. Det drejer sig om Vata-, Pitta og Kapha-personer. En Vata-person i balance er inspirerende, entusiastisk, energisk og kreativ. En Pitta-person i balance er en god leder, en ildsjæl og målrettet. En Kapha-person er typisk rar, loyal, afslappede og tryghedssøgende. Læs mere om Mette og den ayurvediske lære på ayus.dk

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fire-staerke-sundhedsskud-fra-alfred-vogel-og-hans-efterfolgere/

En omtale af fire produkter fra Alfred Vogel og hans efterfølgere og firmaet Bioforce. 1) Prostasan er fremstillet af ekstrakt fra savpalmen. Det er til mænd, som oplever problemer med vandladningen. 2) Menosan er udviklet til kvinder i overgangsalderen. Det er fremstillet af Salvien, som fra naturens virker på hedeture i overgangsalderen.3) Aesculaforce Forte støtter venekredsløbet i benene. Det sætter gang i de små bitte blodkar i de yderste lag under huden, som hjælper de store venepumpeklapper med at fjerne ubehag og smerter. Den sydamerikanske te 4) Yerba Mate med indhold af koffein, mineraler og polyphenoler giver energi til en tur i skoven. Yerba Mate støtter også fordøjelsen.

 

 

Hjerte-kredsløb, fedtsyrer og overvægt

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fiberrig-kost-saenker-risikoen-hjerte-karsygdom/

Nyere forskning har vist, at personer som spiser en kost rig på fibre har lavere risiko for at udvikle hjerte-kar-sygdomme. Overvægt og højt blodtryk modvirkes også. Pharma Nords Bio Fibre er et nyttigt supplement til at sikre de nødvendige fibre i kosten.

https://sund-forskning.dk/artikler/den-gode-den-onde-og-den-grusomme/

HDL og LDL-kolesterolet måles hos lægen og angives som totalkolesterolet. Lavt HDL og højt LDL-kolesterol påvirker hjertekarsystemet negativt. For højt LDL-kolesterol giver åreforkalkning, dårligt kredsløb i benene og blodprop i enten hjertet eller hjernen.

https://sund-forskning.dk/artikler/cholin-forebygger-fedtlever/

En artikel om fedtstoffet cholin. Mangel på cholin kan være med til at udvikle fedtlever. Det kan også ske, hvis man ikke er alkoholiker.

https://sund-forskning.dk/artikler/fedt-til-overvaegtige-born-skaber-sunde-blodkar-og-faerre-inflammationer/

En gruppe svært overvægtige børn deltog i et forsøg med Eye q. De fik 10 kapsler om dagen. Mængden af fedtsyren EPA og DHA gik op og det fik betydning for deres overvægt og evne til at lære nyt. I artiklen er der opskrifter på god mad for en teenager ikke mindst morgenmad. Husk altid morgenmaden inkl. det gode fedt, da det mætter og giver mindre lyst til de usunde ting som chips, slik og cola.

https://sund-forskning.dk/artikler/fede-mejeriprodukter-beskytter-maaske-hjertet/

Vi er i mange år blevet vejledt til at spise magre mælkeprodukter af hensyn til hjertet og kredsløbet, men nu har et hold australske forskere set at fede mælkeprodukter gavner hjertet og kredsløbet pga. indholdet af CLA. CLA dannes i fordøjelsen hos drøvtyggere. Forskere har også set, at CLA taget som kosttilskud kan mindske fedt på kroppen og øge muskelmassen lidt hos mennesker.

http://sund-forskning.dk/artikler/fiskeolie-til-gravide-saenker-risikoen-overvaegtige-boern/

Kun 3% af gravide amerikanere får de anbefalede mængder omega-3 fedtsyrer mod slutningen af graviditeten, hvor fosteret bruger omega-3 fedtsyren DHA til udvikling af hjerne og nervesystem. For meget omega 6 i forhold til omega-3 kan medføre overvægt og fedme hos barnet.

Forskning fra Harvard Medical School tillige, at tilstrækkelig indtagelse af omega-3 fedtsyrer under graviditeten, sænker risikoen for at børn bliver overvægtige med hele 32%.

https://sund-forskning.dk/artikler/yoyo-vaegt-er-hardt-ved-kvinders-hjerter/

En vægt som stiger og falder kan være hård for kvinders hjerter og øge chancerne for hjerte-kar-sygdomme. Noget tyder på at ustabilt blodsukker kan spille ind og at der kan være tale om en chrommangel. Et forsøg på en gruppe diabetikere, som fik chrom så man en række forbedringer på de markører, som har betydning for blodsukkeromsætningen i kroppen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/med-fedt-skal-fedt-fordrives/

Mange har prøvet alverdens kure og alligevel har de ikke tabt sig. Ved at tilføre sin kost lidt sundt fedt, godt protein og langsomme kulhydrater kan man styre uden om blodsukkerproblemer og forstadierne til diabetes. Diæten hedder LCHF som giver vægttab og stabilt blodsukker. Er der trang til noget imellem måltiderne, kan man drikke en blodsukkersukkerstabiliserende oil shot lavet på bla ketose olie, citron, ingefær, lime og grapefrugt mv.

https://sund-forskning.dk/artikler/hvad-bestar-dine-fedtdepoter-af-sunde-fedtstoffer-eller-de-sygdomsfremkaldende/

Udo Erasmus har skrevet bogen ”Sundt fedt og dræber fedt”. Selv om man synes, at man lever godt og er dækket ind på fedtsyrer, har vi brug for en bred vifte af fedtsyrerne. Udo Erasmus har udviklet en række produkter baseret på sin viden om fedtsyrerne – også til vegetarer og veganere f.eks. Udo’s Choice DHA Oil blend og Udo’s Choice O Krill 3.

https://sund-forskning.dk/artikler/mandler-siges-nu-fede-mindr/

Mandler er sunde og indeholder sundt fedt. Et hold amerikanske forsker mener, at det er mandlernes fibre, der forhindrer mandlerne i at blive optaget. Virker linket ikke kan artiklen læses under dette link og artikel nr. 229. https://slankenyt.dk/Arkiv_slankenyt.htm

 

 

Stofskifte og overvægt

 

https://sund-forskning.dk/artikler/har-du-problemer-med-dit-stofskifte/

En mangel på selen kan være årsag til at stofskiftet ikke fungerer normalt. Selen er vigtig for at stofskiftehormonet T4 kan omdannes til det aktive T3 hormon. Omdannelsen kan kun ske, hvis der er nok selen tilstede. Symptomer på lavt stofskifte er kuldskærhed, træthed, mangel på energi og vægtøgninger mv.

https://sund-forskning.dk/artikler/forkert-behandling-af-for-lavt-stofskifte/

Stofskifteproblemer har mange årsager. Mange patienter får ofte kun tilført kunstig T4 (stofskiftehormon), som ikke altid hjælper. Nogle kunne have gavn af en kombinationsbehandling med både T3 og T4 andre kunne have gavn af at skifte medicin til Thyroid eller Liothyroin. Se også www.stofskiftesupport.dk

https://sund-forskning.dk/artikler/6-blodprover-kan-loese-mysteriet-om-dit-helbred/

Hyporthyreoidisme (lavt stofskifte) er en underdiagnosticeret tilstand. Ofte vil lægerne ikke tage alle de nødvendige blodprøver, men satser kun på TSH blodprøven som markør for lavt stofskifte. Man kan tage 6 forskellige blodprøver og de hedder: TSH-prøven, Frit T3, Frit T4, antistoftest: undersøger antiTPO og antiTG samt Reverse T3.

https://sund-forskning.dk/artikler/er-hashimotos-en-japansk-sushiret/

Stofskiftesygdommen Hashimotos blev opdaget i 1912 af japaneren Hakaru Hashimotos. Den kan være svær at opdage, da lægerne ofte ikke vil tage blodprøven, som hedder AntiTPO. Det er den mest almindelige stofskiftesygdom og diagnosen Hashimotos betyder, at man ikke ændrer standardbehandling. Symptomerne er træthed, forstoppelse, skøre negle og vægtstigninger mv.

https://sund-forskning.dk/artikler/fa-styr-pa-dit-blodsukker-og-dit-stofskifte/

Blodsukkerproblemer kan skyldes en mangel på mineralet chrom. Firmaet Pharma har et præparat, der hedder Bio-Chrom. I artiklen henvises der til en anden artikel om forkert behandling af for højt og for lavt stofskifte. Der stilles spørgsmål til medicinen og om der undersøges for de rigtige ting i forbindelse med stofskiftet.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/spaendende-danske-forsog-med-selen-til-stofskiftet/

I forsøg med selen på personer med stofskiftesygdom, vil man prøve at kortlægge om selen kan være afgørende i behandlingen af stofskiftesygdomme. Skjoldbruskkirtlen regulerer stofskiftet og har betydning for energiomsætningen, der sker ude i cellerne. I Danmark behandles lavt stofskifte med medicinerne Eltroxin og Euthyrox. En mangel på selen kan måske forklare medicinernes begrænsede effekt.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/overvaegtiges-bonner-er-hort-med-kaffebonner/

Grønne kaffebønner kan muligvis være løsningen på overvægt. De indeholder klorogensyre, som øger fedtforbrændingen i leveren, modvirker blodsukkerstigninger og øger stofskiftet. Grønne kaffebønner har et lavere indhold af koffein end de sortristede kaffebønner. Hos New Nordic kan man købe Coffee Diet tabletter til vægttab med indhold af glucomannan, som giver mæthed og B12 vitamin.

 

 

Træning og overvægt

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fem-mader-mad-kan-gore-dig-til-en-bedre-og-sundere-motionist/

Idrætsudøvere og andre motionister behøver ikke at tage de til tider farlige præstationsfremmende stoffer. De naturlige plantestoffer er lige så gode. Rødbedesaft giver kræfter til at løbe en ekstra mil, mynte øger iltoptaget i kroppen, gærflager beskytter kroppen og styrker immunforsvaret, kirsebær modvirker ømme muskler.

https://sund-forskning.dk/artikler/anna-bogdanova-uddybende-videoer-om-de-5-forbraendingstyper/

Anna Bogdanova giver tips til træningen og kosten. De 5 forbrændingstyper vises og gennemgås i Youtube videoerne, hvor man i artiklen kan klikke sig ind til videoerne. Træning, stofskifte og forbrænding hænger nøje sammen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/jul-traening-kost-og-stress/

I julemåneden spiser de fleste anderledes end resten af året. Overspiser man for mange kalorier gennem en hel uge, tager man nemt et kilo på i rent fedt. Spises der for lidt, kan man også øge sin fedtmasse, da kroppen går i en sulttilstand og begynder at holde på kalorierne. Det går ud over stofskiftet, som vil falde. Stress kan føre til overvægt og overvægt kan føre til stress.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/om-stress-og-traening/

Man kan gå med en kronisk stress i kroppen og det skyldes forhøjede kortisolniveauer, som er kroppens stresshormon. Går man til læge og får målt blodtryk, kolesteroltal, triglycerid-niveaer m.v. kan prøven være misvisende og ikke give det rigtige billede, da den bagved liggende årsag skyldes stress og hormonet kortisol. Derimod skulle man prøve at få stressen ned selv ved at gå ture i naturen i højt tempo. Blodprøverne kunne tages igen for at se om indsatsen har virket.

https://sund-forskning.dk/artikler/trx-traening/

TRX-træning er et træningssystem, der styrker hele kroppen. TRX kan også udføres derhjemme med kroppen som vægten. Ingen maskiner, ingen håndvægte – kun et sæt remme med håndtag i enderne, som kan sættes fast på fx en dør.

https://sund-forskning.dk/artikler/handtering-af-doms-og-maelkesyre/

En artikel om ophobning af mælkesyre i kroppen under træning med høj intensitet. Artiklen kommer med tips til at komme i DOMS – ”Delayed onset muscle soreness”, så man undgår at blive alt for øm under træning.

https://sund-forskning.dk/artikler/sundhed-pa-jobbet-du-dor-ikke-af-at-sidde-ned/

Det stillesiddende arbejde foran computeren tager langsomt og sikkert livet af os alle. Undersøgelser har vist, at det er godt at lægge lidt bevægelse ind i dagen foran computeren, så krop og led holdes i lidt bevægelse. Læg lidt bevægelse ind i din arbejdsdag som passer til dig. Tag trappen, gå ned til en kollega med en besked eller gå ud til printrummet flere gange om dagen. Bevægelse på jobbet er sundt for krop og sjæl og ikke mindst vægten.

https://sund-forskning.dk/artikler/overvaegt-og-metabolisk-syndrom-i-danmark/

Man skønner at 43% af befolkningen er overvægtige og 13% i svær grad. Skal udviklingen vendes kræves en bredspektret forståelse. Til at beskrive overvægt anvender man to tekniske begreber: Hypertrofisk og hyperplasmisk overvægt, som uddybes i artiklen sammen med faktorer som familiehistorie med overvægt, inaktiv livsstil, medicin, manglede søvn, hormonelle ubalancer og graviditet nævnes som årsager til overvægt.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/faa-styr-paa-stofskiftet-0/

En del sundhedsproblemer bunder i lavt stofskifte og en mangel på spormineralet selen. Symptomerne er øget svedproduktion, skøre negle og søvnløshed. Selen er vigtig for skjoldbruskkirtlen og for at stofskiftet fungerer. Kroppen har brug for mindst 100 mg selen om dagen for at de selenafhængige funktioner virker.

https://sund-forskning.dk/artikler/magnesium-gavner-bredt/

Magnesium bruges til mange enzymprocesser i kroppen. Det styrker også muskelfunktionerne, hjertekarsystemet og gravide har gavn af det, da det kan holde blodtrykket nede.

https://sund-forskning.dk/artikler/rastloese-ben-oedelagde-min-soevn-i-aarevis/

En artikel om rastløse ben, hvor produktet Bio-Magnesium kunne hjælpe og ubehaget forsvandt. Bio-Magnesium indeholder tre forskellige magnesiumsalte. Magnesium indgår i mere end 300 forskellige enzymprocesser i kroppen. Magnesium er særlig vigtig for hjertets pumpefunktion og musklernes normale funktion.

 

 

Vitaminer, mineraler, urter og ernæring i forhold til overvægt

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kosten-afgoer-om-du-faar-nok-b-vitaminer/

Et stort forbrug af raffinerede fødevarer bevirker, at mange mennesker for få B-vitaminer i deres kost. B-vitaminerne findes i fuldkorn, kød, mælkeprodukter, frugt og grønt. Tag fx Multi B fra Biosym, som indeholder alle otte B-vitaminer. En tablet om dagen er nok til at sikre, at man får alle B-vitaminerne.

https://sund-forskning.dk/artikler/mad-paavirker-os-vidt-forskelligt/

Mad har forskellig effekt på vores kroppe. En del af svaret ligger muligvis i vores gener. I artiklen er der et link ud til videnskab.dk, hvor man kan læse mere om hvordan kosten påvirker os.

https://sund-forskning.dk/artikler/du-kan-arbejde-som-urteterapeut-med-helsepakkerne/

Helsepakkerne kan bruges i forhold til dig og din egen helse eller hvis du arbejder som professionel behandler.

https://sund-forskning.dk/artikler/nar-efterarets-storme-gar-gennem-marv-og-ben/

I det kolde vejr om efteråret øges vores chancer for forkølelser mv. Den gode gamle urte-pensil fra Natur-drogeriet støtter immunforsvaret sammen med lindrende urtether i en blanding af gurkemeje, ingefær og timian. Brottrunk booster mavesækken og tyndtarmen og gør fordøjelsen nemmere.

http://sund-forskning.dk/artikler/groen-te-hjaelper-dig-af-med-fedtet/

Ny forskning viser, at grøn te kan øge fedtforbrændingen med 33 procent i et par timer efter måltidet. Du kan give din fedtforbrænding et gevaldigt spark med ekstrakt af grøn te, viser ny forskning. I en undersøgelse, som tyske forskere udførte på raske, overvægtige mænd, viste grøn te-ekstrakt at kunne øge kroppens fedtforbrænding med 33 procent i et par timer, efter forsøgspersonerne havde indtaget føde.

http://sund-forskning.dk/artikler/fedme-sukkersyge-og-magnesiummangel-er-der-en-sammenhaeng/

Ny forskning foreslår, magnesium som et fremtidigt bud på effektiv forebyggelse af såkaldt ”metabolsk syndrom”, en potentielt livstruende kombination af insulin-resistens, højt blodtryk, fedme og åreforkalkning. Du har muligvis aldrig hørt om begrebet ”metabolsk syndrom”, men hver femte mand og kvinde i den vestlige verden lider af det.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/chrom-sikrer-et-sundt-og-normalt-blodsukkerniveau/

EU’s videnskabelige fødevaresikkerheds-organ EFSA finder nu, at dokumentationen for, at chrom medvirker til at opretholde et normalt blodsukkerniveau er så stærk, at EFSA anbefaler EU-kommissionen dette som en lovlig anprisning på kosttilskud der indeholder tilstrækkeligt chrom.

http://sund-forskning.dk/artikler/saa-let-undgaar-du-ustabilt-blodsukker/

Mange danskere har problemer med at holde deres blodsukker stabilt, men det findes der nu en løsning på. Den mest oplagte løsning er at snuppe noget sødt for at få et hurtigt ”kick”, men hvad mange ikke ved er, at de kan hjælpe kroppen med at holde blodsukkeret stabilt, hvis de tager stoffet chrom. Faktisk har det europæiske fødevaresikkerheds-råd EFSA (European Food Safety Authority) anerkendt, at chrom har denne virkning, og det har givet den danske virksomhed Pharma Nord mod på at udvikle et præparat specielt til dette formål.

http://sund-forskning.dk/artikler/morbaer-stabiliserer-blodsukkeret/

Morbærtræets blade har i årtier været genstand for forskning og eksperter fra Japan har nu fundet det bioaktive plantestof DNJ, der kan modvirke, at sukkerindholdet i kosten nedbrydes til optagelig glukose.

Et nyere studie fra Japan viser at dette specielle morbærekstrakt nedsætter blodsukkeret og forhøjet insulin efter måltider. Morbærekstratet kan stabilisere blodsukkeret og nedsætte risikoen for udvikling af diabetes.

http://sund-forskning.dk/artikler/c-vitamin-og-overvaegt/

Folk, der føler sig trætte og har for meget fedt på kroppen, mangler måske vitamin C. Sammenhængen er langt fra påvist, men amerikanske forskere fra Arizona State University har studeret den og finder den så spændende, at de fremlagde deres foreløbige resultater på kongressen Experimental Biology 2006 i San Francisco i april måned. Det, som de har observeret, er en relativt klar sammenhæng imellem kroppens indhold af vitamin C og en persons evne til at forbrænde fedt.

http://sund-forskning.dk/artikler/overvaegtige-boern-mangler-d-vitamin/

Forskere fra Michigan University i USA vist, at børn der mangler D-vitamin ophober fedt omkring livet og tager hurtigere på end børn, der får nok D-vitamin.

https://sund-forskning.dk/artikler/teenagere-har-ofte-jernmangel/

Når piger begynder at menstruere, så trækkes der meget på deres jerndepoter i kroppen. Det kan gøre dem trætte og uoplagte. Det er vigtigt som teenagepige at få en god kost, så jerndepoterne bevares og det kan være nødvendigt med et tilskud.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/magnesium-kan-forebygge-kraeft-i-tyktarmen/

Forskningen har set, at magnesium kan være med til at forebygge kræft i tyktarmen med hele 24 %. Kræft i tyktarmen forekommer hyppigst blandt overvægtige personer over 50 år. Risikofaktorerne er overvægt, alkohol, fiberfattig kost, type 2 sukkersyge og arvelighed.

https://sund-forskning.dk/artikler/pycnogenol-til-metabolisk-syndrom/

I et forsøg, hvor man indtog en gruppe personer 4 tabletter pycnogenol og fulgte et moderat motionsprogram, så forskerne en markant bedring af fasteblodsukkeret, taljemålet, blodfedtværdierne (triglycerider) og blodtrykket hos forsøgspersonerne.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/julefedtet-varer-lige-til-paske/

Mange døjer efter jul med ekstra fedt på sidebenene. Te baseret på Yerba Mate planten har sundhedsfremmende og fedtforbrændende egenskaber. Yerba Mate planten indeholder en kombination af antioxidanter, aminosyrer, polyphenoler, vitaminer og mineraler.

https://sund-forskning.dk/artikler/chili-burn/

New Nordic har et produkt ved navn Chili Burn. Chili Burn kan booste kalorieforbrændingen og dermed stofskiftet. Der er også lavet forsøg med overvægtige kvinder.

https://sund-forskning.dk/artikler/hvorfor-kan-jeg-ikke-tabe-mig-1/

En mangel mineralet chrom kan være skyld i at man ikke taber sig og har en øget lyst til søde sager. Vores daglige behov er 100-200 mg. En dansk gennemsnitskost når ikke dette niveau. Mineralet er med til at stabiliserer blodsukkeret og hjælper insulin med at komme fra blodbanen over i cellen. En chrom-mangel kan man udbedre med fx Pharma Nords Bio-Chrom.

https://sund-forskning.dk/artikler/sadan-forebygger-du-type-2-diabetes/

Den ikke insulinkrævende type 2 diabetes er meget udbredt verden over. En gruppe forskere har set, at mineralet chrom udmærker sig i forebyggelsen af type 2 diabetes. Chrom er med til at stabilisere blodsukkeret og insulinniveauerne. Produktet ChromoPrecise fra Pharma Nord omtales.

https://sund-forskning.dk/artikler/hold-orden-i-din-fordojelse-og-skab-optimale-betingelser-for-vaegten/

En vifte af gode råd til fordøjelsen og vægten. Er fordøjelsen ikke optimal går det ud over optagelsen af næringsstofferne i kroppen. Avivir drikke aloe vera øger optagelsen af næringsstoffer og Brottrunk og Valleforce skaber gode betingelser for nedbrydning og optagelse af maden.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/skub-forbraendingen-i-gang-med-chili/

Man skønner at ca. hver femte dansker lider af overvægt og det skyldes mange komplekse samspil, der bunder i sociale, kulturelle, psykologiske, metaboliske og genetiske faktorer. Firmaet New Nordic har udviklet en tablet, der sætter fut i forbrændingen. Tabletten hedder Chilli Burn med indhold af chillifrugter, grøn the, ingefærrod stængler og dildfrø.

https://sund-forskning.dk/artikler/danske-eksperter-har-skabt-nye-produkter/

En artikel om 11 NANI helsepakker, som består af forskellige urter til alle problemstillinger i kroppen – også hjerte og kredsløbet. Serien er udviklet af phytoterapeuterne Kim Charles og Hanne Buchholtz.

https://sund-forskning.dk/artikler/bonner-hjaelper-mod-overvaegt-og-diabetes/

En artikel som taler om gode resultater i forbindelse med en LCHF-diæt, hvor man har spist mange bønner til hvert måltid. Blodsukkeret er blevet stabiliseret og sukkersyge er blevet forhindret i at opstå – et gennembrud.

http://sund-forskning.dk/artikler/c-og-d-vitamin-mod-overvaegt/

Forskning har vist, at ca. 15% af alle voksne amerikanere led af mangel på C-vitamin i perioden 1988-1994. Det vil sige, at deres C-vitamin-indhold i blodet var mindre end 11 µmol/l. 25 år tidligere havde kun 3-5% af voksne amerikanere haft en sådan mangel. Sideløbende med denne udvikling har USA oplevet en epidemi af overvægt og fedme i befolkningen.

https://sund-forskning.dk/artikler/forskerne-har-fundet-stopknappen-ikke-mere-sukkertrang/

Man kan have en stor trang til noget sødt lige efter, at man har spist og rækker automatisk ud efter et stykke chokolade. Tilstanden kan skyldes et ustabilt blodsukker og en mangel på mineralet chrom. Chrom samarbejder med insulin om at hjælpe sukkeret ind i cellen. Gode kilder til chrom er brokoli, kød og fuldkorn. Pharma Nords Bio-Chromium med chromgæren ChromoPrecise kan også hjælpe.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/jod-2/

Jod er et vigtigt sporstof, som sørger for at stofskiftehormonerne T3 og T4 virker i skjoldbruskkirtlen. Dannes der for lidt T3 hormon fra det passive T4 hormon, bliver stofskiftet lavere og dannes der for meget T3 hormon bliver stofskiftet højt. Derfor er både jod og selen vigtigt for at stofskiftet fungerer optimalt.

https://sund-forskning.dk/artikler/pycnogenol-forbedrer-nyrefunktionen/

Forskerne har set at en gruppe overvægtige forsøgspersoner oplevede bedringer i deres nyrefunktion efter at de havde indtaget 4 Bio pycnogenol fra Pharma Nord. Pycnogenol tabletterne bør ikke kompensere for en usund livsstil mener forskerne, men bruges i akutte situationer med nyresvigt og nedsat nyrefunktion.

https://sund-forskning.dk/artikler/stotteterapi-pa-vejen-og-lang-tid-for-det-er-for-sent/

Naturdrogeriet har studeret effektive løsninger i forhold til vægttab, metabolisk syndrom, type 2 diabetes mv. Produktet Insu-complex indeholder kanelbark og er til blodsukkeret. Det modvirker, at blodsukkerproblemerne bliver til type 2 diabetes. Konjakroden er til den som spiser for meget og måske aldrig føler sig mæt. Fibrene i roden opsuger væske i mavesækken, så man føler sig mæt frem for sulten.

http://sund-forskning.dk/artikler/kanel-kan-mere-end-du-tror/

Kanel har været kendt og værdsat siden oldtiden. I Indien og andre dele af verden er kanel ikke en sæsonvare lige som i Danmark, men indgår sammen med andre krydderier i hverdagsmaden. Ikke alene tilfører kanel god smag til maden, kanel er også et ældgammelt lægemiddel som blandt andet bidrager til en god fordøjelse – vel at mærke, når indtagelsen ikke overdrives.

https://sund-forskning.dk/artikler/overvaegtige-lider-af-jernmangel/

Viden om sundhed har aldrig været større i verdenen og alligevel ses både overvægtige børn og voksne i gadebilledet. Som overvægtig risikerer man at mangle jern eller få lidelsen jernmangelanæmi, hvis man ofte går på de hårde slankekure. Jernmangel opstår også hvis man lever af færdigretter og junkfood med for meget salt. Vejen frem er selv at lave maden fra bunden for at få de nødvendige næringsstoffer og tage tilskud af fx letoptageligt Amino Jern.

https://sund-forskning.dk/artikler/rigtig-mad-i-rette-maengder/

Kostvejleder Gitte Dahm rådgiver om rigtig mad i rette mængder til kroppen, sundheden, fordøjelsen og det almene velbefindende. Spis rigtig mad med næring i lavet fra bunden, så kroppens balance ikke skubbes eller gør som japanerne. De kender til kunsten at afbalancere maden på en naturlig måde, så den smager godt. Mange af os har glemt at mærke efter, om den mad vi spiser er god for os.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kakao-som-kosttilskud/

De fleste elsker chokolade. I Bogense pillen finder man en fedtfri version af kakaopulver med indhold af det virksomme stof theobromin, der giver en følelse af at være forelsket. Kakao stimulerer også følelserne og mæthedsfornemmelsen. Bogense pillen indeholder også inulin, som bidrager med at sænke kulhydratindholdet, så et måltid bliver lavere glykæmisk set.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/naturligt-stof-hjaelper-diabetikere/

Et tilskud af mineralet chrom har i et forsøg med diabetikere vist sig at kunne give vægttab, forbedre insulinfølsomheden og kontrollen med blodsukkeret. Bio-Chrom fra Pharma Nord var det produkt som gav det gode resultat.

https://sund-forskning.dk/artikler/slankeurter/

Med java script kan man få adgang til nogle oplysninger fra et foredrag, som Michael Thomsen holdt i 2006 for en gruppe behandlere. Titlen er slankeurter fup eller fakta. Adressen er beskyttet mod servere, som opsamler e-mailadresser.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kanel-er-meget-andet-end-duften-af-risengrod/

Kanel er et krydderi, som bruges til mange ting verden over. Kanel har evnen til at stabilisere et svingende blodsukker, som giver symptomer på sult før sengetid, træthed og humørsvingninger blandt mange. Kanel indeholder et stof som hedder coumarin. Gaia Herbs har standardiseret deres kanel type til 1% coumarin. Andre kaneltyper verden over kan nemt indeholde større mængder coumarin og det påvirker leveren.

https://sund-forskning.dk/artikler/eneste-godkendte-chromgaer-i-eu-saadan-holder-du-dit-blod-sukker-stabilt-hele-dagen/

En pressemeddelse om lanceringen af Pharma Nords Bio-Chrom. Råvaren chromoPrecise er det eneste godkendte chromgær-produkt til blodsukker-kontrol i EU. Pharma Nord producerer selv ChromoPrecise gæren og den opfylder alle EFSA’s krav. Den er 10 gange bedre i optagelighed end andre chromgær produkter på markedet. Kvalitet og dokumentation er altid i top hos Pharma Nord.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/folsyre-saenker-risiko-tarmkraeft-med-19/

Forskerne ser, at folsyre (B9-vitamin) menes at kunne forebygge tyk- og endetarmskræft ud over også at forebygge misdannelser hos fostre i den tidlige graviditet. En mangel på dette B-vitamin er udbredt og det har fået sundhedsmyndigheder i mange lande til at anbefale, at det tilsættes kornprodukter.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fra-peberrodstraeer-til-for-meget-pa-sidebenene/

Vores kroppe kan ændre sig med alderen. Det kan insulinfølsomheden også. Mange får problemer med at holde vægten, når de når de 35, 45 eller 55 år. New Nordic har udviklet en tablet til insulinresistens, hvor der indgår ekstrakt fra karryplanten, morbærblade og blade fra peberrodstræ sammen med chrom. Til at skabe lethed i fordøjelsen og optagelsen af maden, kan man bruge æblecidereddike og drikke det til før hvert måltid.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/er-dit-blodsukker-i-balance/

De sukkerholdige varer sælges overalt, hvor vi komme (tankstationer, bager, supermarkeder mv.) Er vi sultne og er blodsukkeret dalet, så køber vi dem, fordi vi er trætte og kroppen har brug for energi. Et mere stabilt blodsukker er løsningen med tilførsel af mineralet chrom til at stabilisere blodsukkeret. De store udsving i blodsukkeret kan give vægtstigninger, humørsvinginger og en følelse af tågetilstand i hjernen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/her-er-din-lettere-og-sundere-vej-til-stabilt-blodsukker-og-varigt-vaegttab/

Kunsten at opretholde et varigt resultat, når man har tabt sig ligger i at holde et stabilt blodsukker dagen igennem. For sukkerholdig og raffineret kost får blodsukkeret til at skyde i vejret. Løsningen kan være det plantebaserede og optimerede HEAL-måltid. HEAL modvirker de store udsving i blodsukkeret. HEAL er 100 % plantebaseret og er ikke tilsat sukker. HEAL indeholder alle de livsnødvendige næringsstoffer og kan være en løsning, hvis man vil tabe sig. Produktet kan bruges som måltidserstatning, en hurtig frokost eller som mellemmåltid.

 

 

Vægttab i forhold til overvægt

 

https://sund-forskning.dk/artikler/psmf-den-hurtigste-slankekur-men-er-den-sikker-og-holdbar/

PSMF-protokollen går ud på at spise et meget højt indhold af protein og et meget lavt indhold af kulhydrater i sin kost og samtidig holde antallet af kalorier nede. På sigt er PSMF god til at komme i gang med et vægttab. Bivirkningerne er ketose flu, som giver symptomer som træthed, hovedpine og blodtryksfald. Diæten her er ikke egnet for alle.

https://sund-forskning.dk/artikler/saet-din-krop-fri-med-faste/

Martin Bonde har skrevet bogen den fede faste. Den indeholder 4 måder, hvorpå man kan tilrettelægge en faste, så den varer 3,7,14 eller 24 dage inkl. nedtrapning og optrapning. Når vi faster giver vi kroppen en 100% pause fra at skulle fordøje mad. Lever, nyrer, lunger, tarm og hud renses og man føler sig dejlig let. Man vil sikkert også tabe sig nogle kilo.

http://sund-forskning.dk/artikler/l-carnitin-forbedrer-behandlingen-af-patienter-med-sukkersyge-og-overvaegt/

En gruppe italienske forskere har sammenlignet forskellige behandlinger af 258 overvægtige personer med ureguleret type-2 sukkersyge, som også kaldes den ikke-insulinkrævende.

Undersøgelsen viste både et større vægttab og forbedringer på en lang række vigtige områder som blodsukkerniveau, insulinresistens, LDL-kolesterol, mængden af mæthedshormonet leptin, markører for betændelse m.v. hos den gruppe der havde fået L-carnitin sammen med slankemidlet sammenlignet med slankemidlet alene.

http://sund-forskning.dk/artikler/husk-motion-til-slankekuren/

Det kan være risikabelt at tabe sig blot ved at spise mindre. På den måde reducerer man nemlig primært sine muskler i stedet for det farlige fedt. I stedet bør man øge sin muskelmasse gennem motion. Her kan C.L.A.+T hjælpe.

http://sund-forskning.dk/artikler/naturligvis-om-vaegt-0/

I ethvert ugeblad for kvinder, er der artikler om slankekure og vægttab. Se her, hvad der har været bragt gennem nogle år i “Naturligvis” i Sundhed og velvære i Ugebladet søndag.

Selvom artiklerne alle er af ældre dato, kan der sagtens være tips til et nyt og sundere liv – og det endda uden en masse kostomlægninger,

https://sund-forskning.dk/artikler/fakta-og-forskning-om-vaegtproblemer/

Det vrimler med studier, der viser at det ikke kun handler om kalorieindtag. Overvægtige binder D-vitamin i deres fedtvæv, så det ikke cirkulerer og når ud til celler og væv. Grise som får CLA-beriget foder får muskler frem for fedt. Pektin kan fjerne kolesterol og kanelbark kan hjælpe på type 2 diabetes mv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/stress-af-og-vink-farvel-til-fedtet/

I Europa tænker forskerne tanker om, hvordan vi kan stoppe den stigende fedmeepidemi. Professor og fedmeforsker Berit Heitmann fra Københavns universitet oplyser, at det er ikke noget problem for folk at tabe sig. Det er snarere et problem at holde et varigt vægttab. Kun 5% formår at holde vægttabet. Løsningen ligger i stresshåndtering, håndtering af følelser og mindfulness som vejen frem.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/nu-naermer-sig-den-sode-juletid/

Julen er for mange forbundet med ekstra kalorier og vægtøgning. Et vedvarende vægttab er en mentalbeslutning, som kræver fokus. Stimuler udrensningsorganerne med Detox Kit og genopret tarmfloraen med mælkesyrebakterier. Falder man i så sæt ind med motion, som øger velværet og motivationen.

https://sund-forskning.dk/artikler/derfor-taber-du-dig-maske-ikke-af-kaloriefattig-diaet/

Den omvendte diæt bruges efter en periode med begrænset kalorieindtag, så man kan gå tilbage til at spise den mængde kalorier, der skal til uden at forøge mængden af kropsfedt. Man regner med at det tager 4 uger at komme tilbage til sit vedligeholdelseskalorieindtag ved gradvist at øge mængden af kalorier.

https://sund-forskning.dk/artikler/hvis-du-aldrig-foler-dig-maet-og-eller-er-overspiser/

Glucomannan Complex fra Naturdrogeriet kan supplere et ønske om vægttab. Produktet opsuger vand og svulmer op i mavesækken og man føler sig mæt. Produktet hjælper også på et forhøjet kolesteroltal, som er blevet for højt af forkert mad.

https://sund-forskning.dk/artikler/bugfedt-barnloeshed-og-graviditet/

Hvis det kniber med at blive gravid og undersøgelserne hos lægen eller fertilitetsbehandlingen ikke har virket. Kunne man kontakte en biopat, som kan afdække immunologiske, hormonelle eller generelle sundhedsproblematikker.

https://sund-forskning.dk/artikler/tips-og-tricks-til-et-sundt-vaegttab/

At tabe sig er en kompleks sag og meget individuel fra menneske til menneske. Hvad der virker for en, virker nødvendigvis ikke for en anden. Kostsammensætningerne til vægttab er til personer, som i det daglige ikke har de store vanskeligheder. Det virker bare ikke, hvis man er kulhydratustabil. Her bør man inddrage flere grøntsager, øge mængden af protein og sundt fedt og spise meget lidt frugt og brød.

https://sund-forskning.dk/artikler/mange-veje-til-en-god-stotteterapi-og-et-sundt-vaegttab/

Vejen til et sundt vægttab er ofte ikke let. Hvad der virker for en person, virker ofte ikke for en anden person. Prøv følgende produkter fra New Nordic: Biodrain, der giver en bedre fordøjelse og virker let vanddrivende, DIDA mod sukker og svampe, Grøn the og chilli til forbrændingen eller the Coffee Diet til dig som overspiser og elsker fedt.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fra-autoimmun-sygdom-140-kilo-overvaegt-til-en-sprudlende-og-ufanatisk-sportskvinde/

En beretning om Sandra, der har haft den autoimmune sygdom Lupus, som angriber organer og giver smerter i kroppen. Medicinen fik hendes vægt til at stige meget. Hun lagde sin kost om droppede hvidt brød, sukker og tilføjede flere grøntsager. Hun drikker også olie i sin grøntsagsjuice. Det stabiliserer blodsukkeret og modvirker sukkertrangen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fedtsugning-i-pilleform/

Tabletten Fibre-Precise fra Pharma Nord binder sig til fedt og fører det ud ad kroppen på naturlig måde. Det er langt fra en mirakelpille og man må ikke glemme den gode afbalancerede kost med vitaminer, mineraler, sunde fedtsyrer og motionen, men Fibre-Precise kan støtte op om vægttab og bidrage til at sænke kolesterol i kroppen. Fibre-Precise sælges også under navnet Slank-o-fort.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/vaegttab-den-blivende-losning/

Antallet af overvægtige på jordkloden er nu større end antallet af normalvægtige. Det er en ond spiral, hvor der er tale om en fedmeepidemi. Løsningen er at prøve at tabe sig. Det kan man gøre på mange måder dels en sund og nærende kost, dels forberede kroppen på vægttab, da kroppen binder affaldsstoffer i fedtvævet. Tag en kur med produktet Basica, som gør kroppen basisk eller en kur med Detox kittet i 6 uger. De 2 tiltag forbereder kroppen på vægttabet.

http://sund-forskning.dk/artikler/hvordan-man-kan-tabe-sig-varigt/

Stadig flere danskere slæber rundt på overflødige kilo. Findes der en skudsikker måde at tabe sig på – og ikke mindst undgå den sædvanlige yo-yo effekt, hvor man hurtigt er tilbage til udgangsvægten efter en succesfuld kur?

https://sund-forskning.dk/artikler/slank-med-tei-systemet/

Tei-systemet kan stramme slappe muskler op uden at de går ud over nakken. I Tei-systemet bruger man infrarød varme og plader elektroder i til at bearbejde musklerne og allerede efter en behandling mærkes en forskel.

https://sund-forskning.dk/artikler/sauna-infraroed-og-til-pakke-sammen-0/

De infrarøde saunaer fås nu også til hjemme brug. De infrarøde saunaer er bedre til at afgifte kroppen end de traditionelle. De kan fjerne miljøgifte, tungmetaller og andre affaldsstoffer fra kroppen.

https://sund-forskning.dk/artikler/nar-stress-star-i-vejen-for-vaegttab/

Stress kan være en faktor som står i vejen for et vægttab. Ved en konstant stressbelastning vil stresshormonet kortisol over tid stimulere sulten og lysten til at spise. Kortisol vil også stimulere væksten af bugfedt og hæmme frigivelsen af fedt fra fedtvævet. Løsningen er at stresse af, før man tænker på kost, motionsvaner og vægttab.

https://sund-forskning.dk/artikler/fa-bugt-med-bugfedtet-og-kickstart-din-fedtforbraending/

Aminosyren L-arginin har vist gode resultater mod fedt omkring organerne i forsøg med mus. Kroppen producerer selv L-arginin men ikke i tilstrækkelige mængder. Derfor kan det være nødvendigt med et tilskud fx ArgininMax fra Naturdrogeriet. L-arginin er en aminosyre, som får kroppen til at producere Nitrogen-oxid. Nitrogenoxid fjerner plak fra indersiden af blodårerne og bruges som et middel mod forhøjet blodtryk, højt kolesterol, diabetes og blodpropper.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/en-stribe-af-slanketips/

I en tid med store krav til præstation og effektivitet glider kropsbevidsthed ofte i baggrunden. Ønsker man at tabe sig kræver det en livsstilsændring, hvor der skal arbejdes med motionen og kosten. Ofte en svær opgave for mange. Hent hjælp i programmet ”Vejen til det største vægttab”, i Bachs blomsterterapi, hvor der arbejdes med overbevisninger i forhold til vægttab eller i bogen Det Søde – sundhed og nydelse.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/slank-med-low-carb/

Ved at følge en kur bestående af proteiner, fedt og en begrænset mængde kulhydrat vil man tabe en masse kilo, da kroppen forbrænder fedt fra kroppen. Protein og fedt vil sørge for at man føler sig mæt hele dagen. Bogen hedder ”Slank med low carb” og her hentes kulhydratindtaget fra grøntsager og der lægges vægt på at retterne præsenterer sig godt, ser lækre ud og ligner det man kender i forvejen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/10-simple-rad-til-kontrol-af-vaegten/

En artikel med 10 enkle råd som en vej til at tabe et par kilo. Her følger et par af rådene. Skift det hvide mel ud med rugmel, drik grøn the, tilfør chili til fødeemnerne, så stofskiftet boostes, sørg for de gode fedtsyrer og en god søvn. Alt sammen noget som har en betydning for vægten.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/en-enkel-og-selvkaerlig-vej-til-naturlig-vaegt/

Vi bliver hvad vi tænker, er der nogen som siger. Det gælder også, når vi taler vægttab og bevaring af en sund vægt. I artiklen omtales konceptet Klub Naturlig vægt. Her mødes man online og får inspiration til at tabe sig. Ilse deltog i forløbet og nåede sin naturlige vægt. Den gik via at lære at mærke sin krop igen, spise langsomt. Stille og roligt tabte hun sig og kunne skifte garderoben ud.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/tab-dig-med-cla/

CLA står for conjugated Linoleic Acid og er en naturlig fedtsyre, som dannes i maven hos køer. Oksekød, ost og mælkeprodukter indeholder en smule CLA. På diverse slankekure taber man en del muskelmasse. Det undgår man ved at tage CLA. CLA hjælper med at komme af med fedtet uden det går ud over muskelmassen. Kapslerne sælges af Pharma Nord under navnet Bio CLA + green tea, vegiCaps.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/vaek-med-fedtet-fa%cc%8a-din-form-og-fasthed-tilbage/

Stofferne CLA og grøn the øger fedtforbrændingen. Effekten øges yderligere ved regelmæssig motion. Når man er på slankekur oplever mange at de også taber muskelmasse. CLA sørger for at bevare muskelmassen i forbindelse med slankekure. CLA med grøn the sælges af Pharma Nord under navnet Bio CLA + green tea, vegiCaps.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/bts-slanke-diaetist-anbefaler-cla/

BT’s slanke diætist støtter tanken om vægttab ved hjælp af grøn te og kapslerne CLA+T. Grøn te indeholder stoffet EGCG (epigallocatechin) og det er med til at øge fedtforbrændingen med 33% i et par timer efter indtagelsen. For at få nok EGCG anbefaler slankeeksperten hos BT at man supplerer med kapslerne CLA+T fra Pharma Nord.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/tael-kemi-og-ikke-kalorier-hvis-du-vil-tabe-dig/

Styr uden om de mange kemi-syndere som fx det 3. krydderi (monoglutaminat), GMO-fødevarer og kunstige sødestoffer (aspartam, sorbitol), hvis du vil tabe dig. Gå i stedet efter mad og urter som afgifter fx chlorella og spirulina, hvidløg og koriander.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/elsker-du-chokolade/

En omtale af Caroline Fibæks bog chokoladekuren. Den kan downloades helt gratis. Det er en kur uden afsavn, for dig som vil nyde og nære dig selv med kun det bedste uden at føle skyld og afsavn.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/er-du-overspiser-eller-bare-rigtig-glad-for-mad/

I den vægtreducerende rod, Amorphophallus konjac findes stoffet glucomannan. Det kan opsuge flere gange sin egen vægt og man vil føle sig mæt frem for sulten. Glucomannan fås som kapsler hos Naturdrogeriet. Produktet Body Heat med indhold af chilli virker ind på stofskiftet ved at øge forbrændingen. Hos madbanditten kan man finde opskrifter, der bygger på Low Carb high fat livsstilen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hvad-sker-der-i-kroppen-nar-vi-faster/

Der er fordele ved en kortere eller delvis faste. Under fasten vil kroppen begynde at omdanne sine fedtdepoter til energi og reservere glucosen til de celler, der bruger glucose til energi. Fordøjelsen får en pause og kroppen vil genopbygge sig selv og rense ud. Faster man over 16 dage, anbefales det, at man følges af en professionel, som kan holde øje med ændringerne i stofskiftet, så man får tilført den rette næring uden risiko.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/en-tilstand-der-handler-om-os-alle-om-metabolisk-syndrom/

Mange voksne oplever, at de med årene får vanskeligheder med at tabe de ekstra kilo på maven eller sidebenene.  Man føler sig tåget eller bimset efter at have spist visse fødevarer. Der kan også være problemer med at tåle frugt. Tilstanden kan ende i det metaboliske syndrom, som er en ubalance i energiomsætningen i kroppen. Med en livsstilsændring, hvor man undgår at spise for mange kulhydrater og tilføjer lidt mere sundt fedt og protein til måltid giver mæthed, stabilt blodsukker og vægttab på sigt.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/en-handsraekning-til-dine-vaegtproblemer/

En guide til håndtering af vægtproblemer og øget sukkertrang. Spis grove grøntsager, æg, sojapølser, kyllingepølser fra morgenstuden og ting som ikke indeholder sukker. Øget sukkertrang kommer, hvis man har spist for sukkerholdige måltider i løbet af dagen eller har fået for lidt mad. Træk på støtteterapi som fx Speed Diet fra New Nordic eller glucomannan fra Natur-Drogeriet.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/bliv-maet-med-eu-godkendt-slankemiddel/

Fiberet glucomannan er godkendt som slankemiddel i EU. Det findes i planten konjakroden. Anvendt i slankemidler, svulmer det op flere gange sin egen vægt, når det lander i mavesækken og blandes med væsken der. Det giver mæthed og lyst til at spise mindre. Med glucomannan kan man træne en mave, som igennem lang tid har fået for meget mad, til at blive mindre. Det betyder hurtigere mæthed og måske et tab af overflødige kilo.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Giv mig besked om:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x