Linksamling om overvægt

Skærmbillede 2015-04-09 16.27.23

Her har vi samlet en hel bunke af artikler om vægtproblemer og gode råd til, hvad du kan gøre for at komme problemerne til livs. Alle artiklerne er skrevet med udgangspunkt i det hele menneske, og der er mange vinkler at tage udgangspunkt i. Udvælg, læs og bliv klogere på dig selv og din krop.

 

C og D-vitamin mod overvægt

Forskning har vist, at ca. 15% af alle voksne amerikanere led af mangel på C-vitamin i perioden 1988-1994. Det vil sige, at deres C-vitamin-indhold i blodet var mindre end 11 µmol/l. 25 år tidligere havde kun 3-5% af voksne amerikanere haft en sådan mangel. Sideløbende med denne udvikling har USA oplevet en epidemi af overvægt og fedme i befolkningen.

http://sund-forskning.dk/artikler/c-og-d-vitamin-mod-overvaegt/

 

Fiskeolie til gravide sænker risikoen for overvægtige børn

Kun 3% af gravide amerikanere får de anbefalede mængder omega-3 fedtsyrer mod slutningen af graviditeten, hvor fosteret bruger omega-3 fedtsyren DHA til udvikling af hjerne og nervesystem. For meget omega 6 i forhold til omega-3 kan medføre overvægt og fedme hos barnet.

Forskning fra Harvard Medical School tillige, at tilstrækkelig indtagelse af omega-3 fedtsyrer under graviditeten, sænker risikoen for at børn bliver overvægtige med hele 32%.

http://sund-forskning.dk/artikler/fiskeolie-til-gravide-saenker-risikoen-overvaegtige-boern/

 

L-carnitin forbedrer behandlingen af patienter med sukkersyge og overvægt

En gruppe italienske forskere har sammenlignet forskellige behandlinger af 258 overvægtige personer med u-reguleret type-2 sukkesyge, som også kaldes den ikke-insulinkrævende.

Undersøgelsen viste både et større vægttab og forbedringer på en lang række vigtige områder som blodsukkerniveau, insulinresistens, LDL-kolesterol, mængden af mæthedshormonet leptin, markører for betændelse m.v. hos den gruppe der havde fået L-carnitin sammen med slankemidlet sammenlignet med slankemidlet alene.

http://sund-forskning.dk/artikler/l-carnitin-forbedrer-behandlingen-af-patienter-med-sukkersyge-og-overvaegt/

 

Overvægtige børn mangler D-vitamin

Forskere fra Michigan University i USA vist, at børn der mangler D-vitamin ophober fedt omkring livet og tager hurtigere på end børn, der får nok D-vitamin.

http://sund-forskning.dk/artikler/overvaegtige-boern-mangler-d-vitamin/

 

C-vitamin og overvægt

Folk, der føler sig trætte og har for meget fedt på kroppen, mangler måske vitamin C. Sammenhængen er langt fra påvist, men amerikanske forskere fra Arizona State University har studeret den og finder den så spændende, at de fremlagde deres foreløbige resultater på kongressen Experimental Biology 2006 i San Francisco i april måned. Det, som de har observeret, er en relativt klar sammenhæng imellem kroppens indhold af vitamin C og en persons evne til at forbrænde fedt.

http://sund-forskning.dk/artikler/c-vitamin-og-overvaegt/

 

Overvægt og fedme

Få tips til hvordan du kan bruge vitaminer, mineraler, urter m.m. mod overvægt.

http://sund-forskning.dk/artikler/overvaegt-og-fedme/

 

Metabolisk syndrom – fremtidens største sundhedsmæssige trussel

De sidste 30-40 år har vi set konsekvensen af et fastfood-samfund, der højst bevæger sig fra bilen til kontorsædet eller sofaen. I kølvandet på en dårlig livsstil har vi fået det, lægerne betegner som det metaboliske syndrom

http://sund-forskning.dk/artikler/metabolisk-syndrom-fremtidens-storste-sundhedsmaessige-trussel/

 

Fruktose – forførende og medvirkende til fedme

Fruktose spiller en overset rolle i fedmeepidemien, forhøjet kolesterol og udviklingen af livsstilssygdomme som diabetes 2 og åreforkalkning. Men hvad er fruktose egentlig, og hvor gemmer det sig i den moderne kost?

http://sund-forskning.dk/artikler/fruktose-forforende-og-medvirkende-til-fedme/

 

Det nyeste indenfor fedmeforskning

Fedmeepidemien har aldrig været værre. Mere end halvdelen af den danske befolkning lider af overvægt, og hver femte af fedme. Det optager forskere på Institut for Sygdomsforebyggelse. Her forsøger man at løse fedmens gåde. ”Vi får kun fat i dele af forklaringen, hvis vi fokuserer ensidigt på kost og motion”, siger Berit L. Heitmann, der sammen med sit forskerteam søger ny viden om samspillet med genetisk arv, stress, søvn, sociale kår samt omsorg i de tidlige leveår. Årsager, der måske kan forklare, hvorfor nogle af os er mere følsomme overfor at blive overvægtige.

http://sund-forskning.dk/artikler/det-nyeste-indenfor-fedmeforskning/

 

Tema: Fedmeforskning “Mit liv som (stresset) overvægtig”

Artiklerne er en del af TEMA: Det nyeste indenfor fedmeforskning. Hør tre kvinders historier og deres årsager til overvægt, og find ud af hvilke redskaber de hver især har brugt.

http://sund-forskning.dk/artikler/tema-fedmeforskning-mit-liv-som-stresset-overvaegtig/

http://sund-forskning.dk/artikler/tema-fedmeforskning-vaegttab-uden-kamp-eller-kalorietaelling/

http://sund-forskning.dk/artikler/tema-fedmeforskning-jeg-er-bestemt-ikke-verdensmester-i-selvdisciplin/

 

Generne er fundet

Nu er der udviklet en test, som kan fortælle, om der er tændt for de gener, der enten senere i livet gør dig overvægtig, eller som allerede nu har vist sig ikke kun på sidebenene, men også på mave, balder og lår. Eller som ekstra hager eller alt for store mormor-arme.

http://sund-forskning.dk/artikler/generne-er-fundet-0/

 

Mejeriprodukter og de oversete faktorer i fedmeepidemien

Mælk indeholder adskillige stoffer, som fra naturens hånd skal stimulere appetitten og få den nyfødte til at vokse. Det ser samtidig ud til, at det er mælkeproteinerne, som er de mest problematiske i forbindelse med overvægt og fedme – både hos børn og voksne.

http://sund-forskning.dk/artikler/mejeriprodukter-og-den-oversete-faktorer-i-fedmeepidemien/

 

Metabolisk syndrom: Flere fibre vigtigere end mindre mættet fedt

En kost der indeholder mange fibre, behøver ikke nødvendigvis at have et lavt indhold af mættet fedt eller kolesterol, hvis teenagere skal sænke deres risiko for at udvikle såkaldt metabolisk syndrom.

http://sund-forskning.dk/artikler/metabolisk-syndrom-flere-fibre-vigtigere-end-mindre-maettet-fedt/

 

Fibre fjerne farligt mavefedt

Endelig en nem måde at reducere en alt for stor mave: For hver 10 gram opløselige fibre, som du indtager om dagen, mister du 3,7% mavefedt over en periode på fem år, viser ny undersøgelse. Hvis man dyrker moderat motion kan man fordoble tabet af organfedt.

Det nye i denne undersøgelse er ikke at et øget fiberindtag kan modvirke overvægt, men derimod at forskerne denne gang har kikket på forholdet mellem fiberindtagelse og specifikke fedtdepoter.

http://sund-forskning.dk/artikler/fibre-fjerner-farligt-mavefedt/

 

Har du gigt i dine fedtceller? 

Puslespillet er ved at blive lagt, men er langt fra færdigt. De første nye brikker i kampen mod overvægt viser, at ikke alt handler om kalorietælling. Før du får styr på dine binyrer, din stress og ikke mindst de immunstoffer, som indgår i enhver inflammation, skal du ikke forvente, at du bare kan tabe dig. Lige så lidt som en gigtpatient bare kommer af med sin gigt.

http://sund-forskning.dk/artikler/har-du-gigt-i-dine-fedtceller-0/

 

Inflammation i fedtceller forbundet med fedme og insulin resistens

Fedme er forbundet med lettere kronisk inflammation og ændringer i fedtmassen er forbundet med ændringer i indtagelse og opbevaring af energi, insulin sensitivitet og ændringer i stofskiftet. Nye studier har vist, at fedtvævet i fedme er infiltreret med makrofager og at disse makrofager er forbundet med inflammation i fedtvævet.

http://sund-forskning.dk/artikler/inflammation-i-fedtceller-forbundet-med-fedme-og-insulin-resistens/

 

Grøn te hjælper dig af med fedtet

Ny forskning viser, at grøn te kan øge fedtforbrændingen med 33 procent i et par timer efter måltidet. Du kan give din fedtforbrænding et gevaldigt spark med ekstrakt af grøn te, viser ny forskning. I en undersøgelse, som tyske forskere udførte på raske, overvægtige mænd, viste grøn te-ekstrakt at kunne øge kroppens fedtforbrænding med 33 procent i et par timer, efter forsøgspersonerne havde indtaget føde.

http://sund-forskning.dk/artikler/groen-te-hjaelper-dig-af-med-fedtet/

 

Fedme, sukkersyge og magnesiummangel – er der en sammenhæng?

Ny forskning foreslår, magnesium som et fremtidigt bud på effektiv forebyggelse af såkaldt ”metabolsk syndrom”, en potentielt livstruende kombination af insulin-resistens, højt blodtryk, fedme og åreforkalkning. Du har muligvis aldrig hørt om begrebet ”metabolsk syndrom”, men hver femte mand og kvinde i den vestlige verden lider af det.

http://sund-forskning.dk/artikler/fedme-sukkersyge-og-magnesiummangel-er-der-en-sammenhaeng/

 

Chrom sikrer et sundt og normalt blodsukkerniveau

EU’s videnskabelige fødevaresikkerheds-organ EFSA finder nu, at dokumentationen for, at chrom medvirker til at opretholde et normalt blodsukkerniveau er så stærk, at EFSA anbefaler EU-kommissionen dette som en lovlig anprisning på kosttilskud der indeholder tilstrækkeligt chrom.

http://sund-forskning.dk/artikler/chrom-sikrer-et-sundt-og-normalt-blodsukkerniveau/

 

Så let undgår du ustabilt blodsukker

Mange danskere har problemer med at holde deres blodsukker stabilt, men det findes der nu en løsning på. Den mest oplagte løsning er at snuppe noget sødt for at få et hurtigt ”kick”, men hvad mange ikke ved er, at de kan hjælpe kroppen med at holde blodsukkeret stabilt, hvis de tager stoffet chrom. Faktisk har det europæiske fødevaresikkerheds-råd EFSA (European Food Safety Authority) anerkendt, at chrom har denne virkning, og det har givet den danske virksomhed Pharma Nord mod på at udvikle et præparat specielt til dette formål.

http://sund-forskning.dk/artikler/saa-let-undgaar-du-ustabilt-blodsukker/

 

Morbær stabiliserer blodsukkeret

Morbærtræets blade har i årtier været genstand for forskning og eksperter fra Japan har nu fundet det bioaktive plantestof DNJ, der kan modvirke, at sukkerindholdet i kosten nedbrydes til optageligt glucose.

Et nyere studie fra Japan viser at dette specielle mobærekstrakt nedsætter blodsukkeret og forhøjet insulin efter måltider. Forsøget viser at mobærekstratet kan stabilisere blodsukkeret og nedsætte risikoen for udvikling af diabetes.

http://sund-forskning.dk/artikler/morbaer-stabiliserer-blodsukkeret/

 

Lavt blodsukker

Lavt blodsukker viser sig ved en manglende evne til at opretholde et stabilt blodsukker. Når blodsukkeret falder, får cellerne ikke den nødvendige energi. Emnet er meget kontroversielt, og mange mennesker får ikke den rigtige diagnose eller behandling.

Få gode råd og find eventuelle årsager til for lavt blodtryk.

http://sund-forskning.dk/artikler/lavt-blodsukker/

 

Kampen mod cellulite

Der er desværre rigtig mange kvinder der døjer med cellulite, også kaldet appelsinhud, hvilket bestemt ikke er sjovt, når der er sol over Danmark og tiden er inde til, at vise stængerne frem. sund-forskning.dk tager kampen op mod appelsinhuden og har undersøgt 3 metoder til at komme den til livs – tørbørstning, lotion og brug af sugekopper.

http://sund-forskning.dk/artikler/kampen-mod-cellulite/

 

Kanel kan mere end du tror

Kanel har været kendt og værdsat siden oldtiden. I Indien og andre dele af verden er kanel ikke en sæson-vare lige som i Danmark, men indgår sammen med andre krydderier i hverdagsmaden. Ikke alene tilfører kanel god smag til maden, kanel er også et ældgammelt lægemiddel som blandt andet bidrager til en god fordøjelse – vel at mærke, når indtagelsen ikke overdrives.

http://sund-forskning.dk/artikler/kanel-kan-mere-end-du-tror/

 

Husk motion til slankekuren

Det kan være risikabelt at tabe sig blot ved at spise mindre. På den måde reducerer man nemlig primært sine muskler i stedet for det farlige fedt. I stedet bør man øge sin muskelmasse gennem motion. Her kan C.L.A.+T hjælpe.

http://sund-forskning.dk/artikler/husk-motion-til-slankekuren/

 

Oprør mod de lærde

Overvægt er en sygdom på linje med migræne, forhøjet blodtryk eller tarmkatar. Overvægten er bare lettere at få øje på, hvor ledpatienter ophober dit og dat i led og muskler, danner overvægtige depoter, hvor der i forvejen er fedtproducerende celler.

Men der er noget du kan gøre. Vi tester slankemidlerne og hjælper dig forhåbentlig med at finde rundt i junglen af tilskud. Tilskud til den sunde kost, som du skal spise. Tilskud så du får energi til at motionere.

http://sund-forskning.dk/artikler/oproer-mod-de-laerde/

 

Naturligvis om vægt

I ethvert ugeblad for kvinder, er der artikler om slankekure og vægttab. Se her, hvad der har været bragt gennem nogle år  i “Naturligvis” i Sundhed og velvære i Ugebladet Søndag.

Selvom artiklerne alle er af ældre dato, kan der sagtens være tips til et nyt og sundere liv – og det endda uden en masse kostomlægninger

http://sund-forskning.dk/artikler/naturligvis-om-vaegt-0/

 

Hvordan kan man tabe sig… varigt!

Stadig flere danskere slæber rundt på overflødige kilo. Findes der en skudsikker måde at tabe sig på – og ikke mindst undgå den sædvanlige yo-yo effekt, hvor man hurtigt er tilbage til udgangsvægten efter en succesfuld kur?

http://sund-forskning.dk/artikler/hvordan-man-kan-tabe-sig-varigt/

 

Ny måde at forebygge type 2-diabetes på

Spændende forskning viser, at omega-3-fedtsyrer øger kroppens udskillelse af et hormon, som blandt andet forbedrer glucoseomsætningen.

http://sund-forskning.dk/artikler/ny-made-at-forebygge-type-2-diabetes-pa/

 

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Giv mig besked om:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x