Linksamling om smerter

 

En linksamling om smerter med diverse emner inden for smerter i alfabetisk rækkefølge.

 

SMERTER i FORHOLD TIL BEHANDLING OG TERAPI

 

http://sund-forskning.dk/artikler/oereakupunktur-den-franske-metode/

Øreakupunktur (Auriculoterapi) kan bruges til smertelindring.  Med nåle kan man stimulere hjernen til at rette op på en given ubalance/smerte i kroppen. Nålene sættes i ørekanten.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/slank-med-tei-systemet/

Tei-systemet kan stramme slappe muskler op uden at de går ud over nakken. I Tei-systemet bruger man infrarød varme og plader elektroder i til at bearbejde musklerne og allerede efter en behandling mærkes en forskel.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/ann-jonglerer-med-mange-behandlingsformer/

Ann Britt Larsen, der udbyder diverse former for terapi til smertebehandling, herunder akupunktur, zoneterapi, helhedsterapi mv. Ældre artikel med henvisninger til en adresse i Kastrup. 

 

http://sund-forskning.dk/artikler/musik-som-et-smertelindrende-og-helbredende-vaerktoj-2/

Konceptet musik til smertelindring kommer fra Tyskland. På Ålborg Universitetshospital har man kørt et forskningsprojekt, hvor patienterne har haft stor gavn af beroligende musik under en ambulancekørsel, som ofte er forbundet med stress og larm.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/musik-som-et-smertelindrende-og-helbredende-vaerktoj/

En udvidet artikel om musik til smertelindring. De samme ting nævnes som i linket ovenover, musik under ambulancekørsler. I Tyskland har man nu 62 syngesundhedscentre og 28 syngesygehuse, der alle benytter sig af musikterapi til smertelindring.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/infrarod-scanning-kan-afslore-inflammationer-for-de-gor-ondt-eller-skaber-sygdom/

Infrarød skanning af kroppen til smertelindring. Den infrarøde skanningsmetode kan helt ned til 0,05 graders præcision bestemme om en muskel, sene eller et organ er ramt af inflammation.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/bodyrestart-terapeutuddannelse/

En artikel om bodyrestart terapeutuddannelse. Bodyrestartterapi er til behandling af traumer, der sætter sig fysisk og psykisk i kroppen gennem livet og viser sig som smerter, spændinger, stress, hormonelle ubalancer mv.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/piskesmaeld-ah-nej-hvordan-kommer-jeg-videre/

Piskesmældsskader rammer hvert år mellem 8.000 og 10.000 danskere. Dobbelt så mange kvinder i forhold til mænd rammes. Sund-forskning har talt med en kiropraktor, en kraniosakralterapeut, en zoneterapeut. De har hver deres tilgang til piskesmældsskader.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/smerte-ven-eller-fjende/

Terapiformen bodyrestart til behandling af smerter. Smerter kan udløses af traumer, stress, statiske spændinger mv. Yderligere oplysninger om terapien fås på www.bodyrestart.dkog info@bodyrestart.dk

 

http://sund-forskning.dk/artikler/gua-sha-skrab-din-smerte-vaek/

Den kinesiske behandlingsform Gua Sha bruges af akupunktørerne til at fjerne smerter, affaldsstoffer og spændinger i kroppen.  Man skraber på smertestedet med en porcelænsske til det bliver rødt.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/muligheder-med-lymfeterapi-ved-diabetisk-polyneuropati-6/

En artikel om et tysk forsøg lavet på patienter med diabetisk polyneuropati og som alle fik det homøopatiske lymfemiddel lymphomyosot.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/pap-imi-magnetterapi/

Pap-imi-magnetterapi, som stimulerer kroppens egne selvhelbredende processer. Mange klinikker, hospitaler og sportsorganisationer i Europa bruger pap-imi-magnetterapi til behandling af smerter og rehabilitering af skader.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/homoeopati-mod-gigt/

En artikel om det homøopatiske middel R11 fra Dr. Reckeweg til behandling af smerter. Artiklen kommer også med forslag til andre midler, der kan bruges til gigt.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/homoopati-av-jeg-har-smerter-og-kramper/

En artikel om det homøpatiske kombinationsmiddel Spascupreel omtales som en mulighed til behandling af smerter og kramper sammen med mineralet magnesium i citratform og meditation og træning.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/osteopati-hvad-er-det/

Osteopati som behandlingsform. Ud fra et grundigt kendskab til anatomien bruger behandleren sine hænder til at finde dysfunktionerne i kroppen og rette op på dem. Årsagen ligger ofte i smertestedet, andre gang fjernt fra smertestedet.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/keramik-til-led-og-muskler/

Behandlere anvender keramik til smertende led og muskler. På de smertende steder på kroppen lægger man keramikbandager. Kroppens varme aktiverer keramikken, som lindrer, afspænder og øger blodgennemstrømningen mv.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/kranio-sakral-terapi-det-blide-tryk/

Kranio Sakral Terapi går med blide tryk dybt ind og løsner spændinger og skævheder med relation til centralnervesystemet. Forskellige teknikker løsner membraner, bindevæv og muskler på hoved og rygsøjle, så kroppen kan bevæge sig frit og slippe smerter og spændinger.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/vand-som-terapeutisk-redskab/

Vandterapi kan bruges til diverse lidelser i kroppen så som forkølelse, nakkespændinger, dårlig søvn mv. lidelserne kan reduceres eller fjernes helt. Vand for kroppen er energi, liv og helbredelse.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/sauna-infraroed-og-til-pakke-sammen-0/

De infarøde saunaer fås nu også til hjemmebrug. De infarøde saunaer er bedre til at afgifte kroppen end de traditionelle. De kan fjerne miljøgifte, tungmetaller og andre affaldsstoffer fra kroppen.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/smertebehandling/

Tao-penne kan bruges til hjemmebrug. I behandlingen arbejder man på akupunkturpunkterne. Behand-lingen aktiverer kroppens naturlige smertehæmmere (endofinerne). Smertelindring opnås efter 10 – 20 minutter.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/naturligvis-om-meridianer/

Mange mennesker kender til hovedpine og det kan stamme fra blære- og galdemeridianerne. Mange ved ikke altid, hvad der udløser hovedpinen. Smerterne kan stamme fra forkerte arbejdsstillinger, spændinger mv. Tao-pennen anbefales som behandling.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/vindueskiggersyndrom-nar-det-gor-ondt-at-ga-en-tur/

Vindueskiggersyndrom er smerter og kramper i benene. Problemet skyldes åreforkalkninger. EDTA-behandling anbefales og vitamin/mineralterapi, da EDTA-behandlingerne trækker mineraler ud af kroppen.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/undga-vinterdepression-med-en-ny-generation-af-lysterapi/

YumaLite-lysterapi kan afhjælpe vinterdepression. Apparatet afgiver både hvidt og rødt lys og bør bruges om morgenen. Symptomer på vinterdepression er træthed, tristhed og øget søvnbehov mv.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/smerter-i-laend-og-nakke/

Sidder eller står man meget i sit arbejde tredobles chancerne for at få ondt i nakken og lænden. Fit-plastrene kan være et bud her. De opfanger kroppens egne infrarøde stråler og sender dem retur til smertestedet. Det er med til at skabe lindring i smertestedet.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/smerteterapi-styret-af-din-krop/

En artikel om de store fitplastre, der kan bruges på albuer, knæ, nakke, lænd og ankler. Materialet i fitplastrene sender kroppen infrarøde frekvenser tilbage til kroppen og giver smertelindring inden for kort tid.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/fri-af-smerter-uden-bivirkninger/

Fitplastre kan lindre smerter fra slidgigt. Plastrene kaster kroppens infrarøde varme tilbage, skaber lindring og bortleder affaldsstofferne. Dyrk også moderat motion og spis inflammationshæmmende kost.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/din-kropsholdning-kan-give-smerter/

En artikel om posturologi som behandlingsform. Posturologi er læren om vores kropsholdning og den kan også give smerter. Behandlingsformen anvendes af læger, tandlæger og behandlere verden over. Se også www.godthjaelp.dk

 

http://sund-forskning.dk/artikler/foden-behandles-en-indlaegssaal-i-fodtoejet/

En artikel om behandling af fodproblemer med en posturologisk indlægssål. En posturologisk indlægssål kan hjælpe, hvis man fx har været opereret, er faldet eller har været ude for en ulykke. Det er posturologen, der laver sålen.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/du-har-ikke-bare-ondt-i-ryggen/

Body SDS til smerter i knogler, led, muskler og gamle traumer lagret i kroppen. Behandleren Janich Hansen har arbejdet 15 år med Body SDS. Han er tidligere elitesportsmand og er kendt for at behandle sports-skader og dårlige rygge.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/vinterens-komme/

Når vejret slår om og det bliver koldt kan det mærkes i kroppen som smerter. Smerter i skulder, nakke og nerver kan behandles med forskellige homøopatiske produkter.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/homoopatisk-behandling-af-inflammation-2/

Det homøopatiske lægemiddel Traumeel kan bekæmpe inflammation, som giver smerter i kroppen, da produktet påvirker de primære inflammationsregulatorer og er med til at reducere smerte.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/sar-og-kramper/

Sår og kramper kan give smerter. De kan behandles med det homøopatiske lægemiddel Traumeel. Produktet indeholder forskellige urter, som virker ind på huden og fremmer helingsprocessen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/mange-ars-smerter-som-aldrig-gar-helt-vaek/

Mange døjer med smerter som aldrig helt går væk og ofte sidder de i lænden. Noget af det skyldes vores stillesiddende jobs. Mikkel Strøm bringer en teknisk gennemgang af årsagen til at smerterne aldrig helt går væk og det skyldes samarbejdet imellem hjernen og nervesystemet og at musklerne ikke tænder og slukker i rigtig rækkefølge mv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fra-elitesvommer-til-godartet-tumorpatient/

Neural Reset Therapy har hjulpet en klient, der havde fået konstateret godartede svulster i nerveskederne, som udløste smerter. Klienten havde været igennem en operation. Årsagen skyldtes overtræning. Efter den første behandling oplevede klienten at presset i lår og lægmusklen tog af. Neural Reset Therapy kan bruges til at afspænde muskler, sener, fascia og arvvæv uden smerter for klienten eller terapeuten.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/ret-dig-op-sid-sta-og-ga-med-en-stolt-kropsholdning/

Man kan nemt arbejde på at bevare en rank og stolt kropsholdning, før det udvikler sig til smerter og diskusprolaps. Løsningen går via øget opmærksomhed på sidde- og arbejdsstillinger i både sofa, på stole, foran computeren eller når man checker sin smartphone. Har man fået smerter i ryggen er hjælpen at hente i NRT-behandlinger.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/skal-massage-eller-behandling-gore-ondt/

Mange mennesker befinder sig for meget i det sympatiske nervesystem. Det kan skabe stress, smerter og manglende evne til at slappe af.  Med NRT kan man skabe balance, så man giver det parasymptatiske nervesystem mulighed for at skabe balance i kroppen igen. Det kan hjælpe mennesker med kroniske smerter.

 

 

SMERTER I FORHOLD TIL FEDTSYRERNE

 

http://sund-forskning.dk/artikler/fiskeolie-far-smerterne-til-at-forsvinde/

En artikel om fiskeolier, der i forskning har vist sig kan dæmpe inflammationer i kroppen og lindre ømme led hos gigtpatienter.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/fedtsyrekuren-fejer-din-tennis-arm-af-banen/

Fedtsyrekuren til smertebehandling af smerter. Man kombinerer omega 3 og 6 fedtsyren med udvalgte vitaminer og mineraler. Kuren kan bruges til alle inflammationsskader og frossen skulder.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/smerter-i-livmoderen-kan-forebygges-med-fedtsyrer/

Fedtsyrer kan forebygge smerter i dagene op til menstruationen. Smerterne skyldes prostataglandin-syntesen, hvor der dannes flere prostataglandiner af type 2. Bio Marin Plus anbefales som behandling.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/en-original-hjaelp-til-fingerled-og-knae/

Slidgigt kan forekomme i en ung alder og være arveligt. Produktet original muslingeolie anbefales sammen med en god kost suppleret med gode vitaminer og mineraler.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/forskning-pa-muslingeolien-fra-new-zealand/

En artikel om forskningen bag muslingeolien fra New Zealand. Muslingeolien indgår i 6 lipidgrupper og består af 3 omega 3 fedtsyrer. Produktet lyprinol anbefales, da det hæmmer de inflammatoriske processer i kroppen.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/okologisk-og-baeredygtig-krillolie/

Krillolie er fremstillet af lyskreb og indeholder gode omega 3 fedtsyrer, cholin og asthaxantin. Asthaxantin beskytter cellemembranerne mod de frie iltradikaler og bedrer effekten af andre antioxidanter som C- og E-vitamin.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/hjaelp-til-at-lindre-dine-smerter/

En artikel om forskellige produkter til behandling af forskellige former for smerter og ubehag i kroppen. Eye-Q Total til tørre og sviende øjne og produktet Avosol kan bruges til den smertende krop og led havearbejde, løbeturen mv.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/kvindesygdomme-kan-behandles-med-omega-3-fedtsyrer/

En artikel om noget af den forskning der er lavet på omega-3 fedtsyrerne i forhold til brystcancer, hedeture i overgangsalderen, menstruationssmerter og for tidlig fødsel under graviditet.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/inflammation-det-moderne-menneskes-faellesnaevner/

Mange moderne mennesker døjer med inflammation i kroppen. Mange faktorer kan udløse en inflammation, hvor resultatet er hævede ømme led eller områder på kroppen. Der gives kostråd til håndteringen af en inflammation.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/tennisarm/

Overbelastningskader kan ramme elitesportsudøvere og folk, der dyrker meget sport. Normalt behandler man med traditionelle smertestillende midler. I et forsøg anvendte forskerne produktet Bio-Sport på sportsudøverne med god effekt.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/kolesterol-medicin-kan-give-problemer/

En artikel om kolesterolsænkende medicin, som mange danskere tager hver dag. Bivirkningerne er mange og bla sænker medicinen Q10-niveauerne i blodet. Et tilskud med Q10 kan afhjælpe bivirkningen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/sadan-kan-du-undga-at-fa-muskelsmerter-af-statiner/

Statiner gives normalt til forhøjet kolesterol i blodet og bivirkningen er muskelsmerter. Noget tyder på, at muskelsmerterne kan afhjælpes med Q10. Q10 kan sagtens tages sammen med den kolesterolsænkende medicin.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/omega-3-er-gavnligt-mod-omme-muskler/

Forskningen ser at fedtsyrerne EPA og DHA har antiinflammatoriske egenskaber og at personer, der er ramt af ømme muskler kommer sig hurtigere efter hård træning. Mange får ømme muskler, hvis man er kommet for hurtigt i gang efter længere tids pause eller har trænet for hårdt.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fedtsyrer-menstruationssmerter-og-overgangsalder/

Problemer med fedtsyrebalancen opstår, når der spises for mange omega 6 fedtsyrer i forhold til omega 3 fedtsyrer. Kroppens funktioner er afhængig af den rette fedtsyresammensætning – også kvinders hormonsystem. I overgangsalderen kan eicosanoidbalancen (EPA) forstyrres af en overproduktion af prostaglandinsyntesen E2 og det kan give smerter, kvalme og opkastning.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fra-new-zealand-til-de-danske-inflammationer/

Mange mennesker går og døjer med begyndende symptomer på slidgigt, inflammation og andre smerter i kroppen. Symptomerne kan meget vel stamme fra prostaglandin-syntesen, som har indflydelse på omsætningen af fedtstoffer i kroppen. Søvn, diverse smerter og inflammation kan bedres ved at tage ekstra omega 3 fedtsyrer fx fra Original Muslinge olie fra New Zealand.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/eskio-3-olie-med-fokus-pa-baeredygtighed-og-virkning/

Eskio 3 er miljøcertificeret af miljøorganisationen Friends of the Sea, der går ind for bæredygtigt fiskeri. I Vesten spises der alt for mange omega 6 fedtsyrer og det udløser smerter og inflammation i kroppen herunder menstruationssmerter hos kvinder. Man kan modvirke smerterne ved at tilføre flere omega 3 fedtsyrer til sin kost end omega 6 fedtsyrer. Hermed opnås der en fin balance, da begge fedtsyrer er vigtige for kroppen.

 

 

SMERTER I FORHOLD TIL FORDØJELSEN OG TARMSYSTEMET – BØRN OG VOKSNE

 

http://sund-forskning.dk/artikler/er-din-tyktarm-irriteret-pa-dig/

Mange lider af irriteret tyktarm.  Symptomerne varierer fra diarré, forstoppelse, mavesmerter, oppustethed til ubehag i fordøjelsessystemet. Tabletter med pycnogenol har vist sig at kunne give lindring.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/nye-og-veldokumenterede-stammer-fra-fire-probiotiske-bakterier/

En artikel om 4 veldokumenterede probiotiske stammer til fordøjelsessystemet fra NDS Engholmgruppen. Stammerne styrker tarmen på mange niveauer både i forhold til immunforsvaret og tarmens tæthed.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/mit-barn-har-ondt-i-maven-mit-barn-har-kolik/

Kolik hos spædbørn kan bunde i, at barnet mangler mælkesyrebakterier i tarmen. Det kan også skyldes forskydninger i nakkehvirvlerne opstået under fødslen. Tilførsel af mælkesyrebakterier til tarmene og/eller undersøgelse hos en osteopat eller kiropraktor anbefales.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/silicol-mod-svien-i-maven/

En artikel om svien i mave og spiserør. Naturproduktet Silicol-gel anbefales, da det kan tage smerterne og svien i spiserøret. Artiklen omtaler også et forsøg lavet på Silicol-gelen.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/mave-tarm-problemer/

En kort artikel med henvisninger til længere artikler om mave-tarmproblemer. Al sundhed går via tarmen. Tarmproblemer kan ofte senere henføre til andre sygdomme. Acrobat-reader bruges til download og læsning af artiklerne.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/forstoppelse-0/

Phytoterapeut og biopat, Birgith Broberg skriver om akut og kronisk forstoppelse, som mange mennesker døjer med. Det skyldes uhensigtsmæssige drikke, spise og arbejdsvaner samt for lidt motion. Diverse urter anbefales til behandling af forstoppelse.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/videnskaben-ser-lyseroedt-paa-astaxanthin-og-mavens-sundhed/

En artikel om et forsøg udført på personer med fordøjelsesproblemer. Det lyserøde stof astaxanthin viste sig at kunne reducere halsbrand og have en markant virkning på forsøgspersoner ramt af bakterien helicobactor pylori.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/mavesyre-meget/

En artikel med en stribe af tips til håndtering af for meget mavesyre. Symptomerne er svie og ubehag og måske oplevelsen af, at mavesyren trænger op i spiserøret pga. en for slap lukkemuskel.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/mavesyre-lidt/

Træthed, oppustethed og manglende appetit kan skyldes for lidt mavesyre. Mange mennesker spiser i dag alt for raffinerede fødevarer, som giver fordøjelsesproblemer. Der gives forskellige kostråd til at fremme mavesyren og bedre fordøjelsen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/forstyrrelse-i-fordojelsen/

Rigtig mange danskere døjer med en dårlig fordøjelse og en dårlig fordøjelse over længere tid kan det skabe sygdomme. En velfungerende fordøjelse er grobund for kroppens sundhed. Diverse råd og yogatræning kan hjælpe på fordøjelsen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/sygdomsopfattelse-og-irritabel-tyktarm/

Mange i den vestlige verden lider af irritabel tyktarm. Der findes ingen specifik behandling i det konventionelle system. I det komplementære behandlingssystem vil man ofte sætte ind medkostændringer, kosttilskud og zoneterapi mv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/histaminintolerance-kan-give-vat-i-hovedet/

Et ubehag i kroppen og symptomer, der minder om allergi kan meget vel stamme fra en fødevareintolerance (histaminintolerance). Tabletten DAO-sin kan man hjælpe kroppen til bedre at fordøje aminerne korrekt, så man kan tåle fødevarerne.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/taenk-pa-din-tarm/

Mange døjer med en irritabel tyktarm. Lidelsen kan udløses af fructose i frugt. I artiklen er der en lang liste, som kan fungere som indkøbsliste og til at styre efter. Listen er bygget op efter FOOD MAP-principperne.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/lad-mig-fa-en-is-mor/

Lactrase og Lactrase G er kapsler man kan tage, hvis man har problemer med at fordøje laktose i måltider med mælk. Gå med dem i lommen og nyd din is, ost eller yoghurt med mysli.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hjaelp-fordojelsen-pa-vej-og-jag-smerter-pa-flugt/

Fanny og Maria deltog i et forsøg med fermenteret mælkebøtteekstrakt i 6 måneder. De døjede med problemer i fordøjelsen, nervesystemet og i leddene, som gav dem smerter. Resultaterne fra forsøget var at fordøjelsen blev bedre og smerter i led og nervesystem blev reduceret.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kisel-til-mavens-forstehjaelpskasse/

Kisel er god til, hvis man har maveproblemer. Silecea Mave-Tarm kiselgel er godkendt som medicinsk udstyr og har været på markedet i 50 år. Det består udelukkende af kisel, ilt og vand. I maven binder kiselgelen alt det som giver problemer som toxiner, bakterier og bakterier fra ildelugtende gasser.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kolik-er-smertefuldt-for-hele-familien/

Det er hjerteskærende, når et lille barn græder time efter time pga. kolik i sit tarmsystem. I et forsøg fik 80 børn BB-12 mælkesyrebakterier og man ville se om det nedsatte mængden af grædeture. Grædeturene faldt og afføringerne blev forbedret.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/studie-til-dig-der-lider-af-tarmkatar/

Tarmkatar menes at påvirke 15 – 30% af den danske befolkning. Det er en lidelse, som giver smerter og et forstyrret afføringsmønster. Produktet Bio-Kult med indhold af multistammet probiotika har været testet på forsøgsdeltagere med gode resultater. I Bio-Kult serien findes også et produkt til behandling af candida med indhold af hvidløg og grapefrugt ekstrakt.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/de-gode-gamle-maelkebotter/

Produktet Regopur er fremstillet af et fermenteret mælkebøtteekstrakt fra Herrens Mark. Produktet gavner fordøjelsen, mavetarmkanalen og hjælper på udrensning så smerter fra gigt afhjælpes, da lever, galde og nyrer stimuleres uden at påvirke kaliumbalancen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/gor-din-lever-aktiv-og-befri-dine-tarme/

Leveren sørger for at nedbryde og udrense alle de ting vi spiser og drikker fx alkohol, medicin, slik, mærkelig mad osv. Leveren trækker på sine forskellige enzymsystemer fx P450. Det moderne liv byder på mange udfordringer for mennesket. Derfor er optimeringen af afgiftningen, tarmfunktionen og nyrefunktionen vigtig, så man udgår træthed, smerter i led og en tarm som kører dårligt. Prøv Biodrain eller Active Liver.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/befri-dine-traengte-tarme-med-gode-enzymer/

Nogasin er en tablet fra Biosym, som kan tages, hvis man ikke tåler kål, brokoli, løg, kikærter, bønner, linser, korn og frugter i rå eller behandlet form. Tilstanden giver luft og smerter i maven, da de nødvendige mælkesyrebakterier mangler for at kunne nedbryde kulhydraterne i de omtalte fødeemner korrekt. Man kan også få hjælp via www.fodmap.dk , drikke vand med citronsaft før hvert måltid, ikke spise mad med kulhydrater sammen med fedt og protein mv.

 

 

SMERTER I FORHOLD TIL GENERELLE PROBLEMSTILLINGER

 

http://sund-forskning.dk/artikler/bevaegeapparatet-fra-sundhedshaandbogen/

En artikel om diverse sygdomme i bevægeapparatet herunder gigtsygdommene. Oplysningerne er fra den første sundhedshåndbog og artiklen er fra 2011.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/tre-af-sommerens-udfordringer/

En artikel om sommerens tre store udfordringer, som er rindende øjne, solskoldninger og diarré. Diverse homøopatiske midler til de her områder anbefales.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/et-omt-problem-nar-huden-bliver-udsat-for-friktion/

Friktion kan være et ubehageligt hudproblem. Det opstår, når hud eller hudfolder gnider imod hinanden. Der gives diverse gode råd til hvordan man kan afhjælpe problemerne.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/borst-gurgl-og-synk/

Aloe vera har gavnlig effekt på hele familien i tandplejen, i mundhulen og på resten af kroppen, da den virker sårhelende, styrker tandkødet og har antibakterielle egenskaber mv.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/sadan-gar-du-en-stor-bue-uden-om-traette-tunge-ben/

Midlet Active Legs fra New Nordic med indhold af fransk maritim fyrrenålebark, rødvinsblade og C-vitamin. Alle ingredienser er med til at afhjælpe trætte og tunge ben og øge blodcirkulationen i venerne i benene.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/daemp-inflammation-i-kroppen-og-minimer-dine-smerter/

Gitte Dahm  www.gida.dk – giver tips og kostråd til håndteringen af diverse inflammationer i kroppen. På sund-forskning On Air taler Carsten Vagn Hansen om at arbejde kognitivt med smerter og Lotte Paarup beskriver hvorfor åndedrættet er godt redskab mod smerter.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/stor-forbedring-med-q10-til-fibromyalgipatienter/

I et forsøg med 20 fibromyalgi-patienter fik halvdelen placebo og de resterende fik 300 mg Bio Quinone. Man ville undersøge effekten af Q10. Forsøget viste, at mange af de klassiske fibromyalgi- symptomer blev halveret.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/q10-lindrer-hovedpine-hos-personer-med-fibromyalgi/

En artikel om fibromyalgi, hvor behandling med Q10 viser sig at være et godt middel, der kan dæmpe den hovedpine, som fibromyalgipatienter ofte lider af. Bio Quinone anbefales.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/hjertepatienter-er-vilde-med-fiskeolie-biloba-og-q10/

En artikel om fiskeolie, ginkobiloba og Q10.  Alle er naturmidler egnet til personer med hjertelidelser. Der henvises til en artikel fra hjerteforeningen, hvor man kan læse mere om de tre midler.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/naturligvis-om-sommer/

En artikel med gode råd til alverdens ubalancer, der kan opstå hen over sommeren. Det kan være en sommerforkølelse, vrid og forstuvninger, når kroppen ikke har været brugt længe eller myggestik.  De her råd er fra ugebladet søndag, 2004.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/luftveje-hjaelp-og-lindring/

En artikel om diverse planter til lindring i luftvejene, forkølelser og smerter fra mellemøret mv. Produkter som Bronkinyl, sambucol og midlet Miwana Naturel saltopløsning omtales til luftvejssystemet.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/influenza-epidemi/

En artikel om diverse produkter fra helsekosthylden, der kan anvendes som hjælp til selvhjælp under en influenza fx avivir drikke aloe vera, echinaforce, engystol, garcin kapsler og garcin spray og zink mv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hjaelp-kroppen-aret-rundt/

En artikel med diverse tips til fordøjelsen, detox, knogler og led og til at kunne klare sig igennem både sommer og vinter.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/dyrk-sex-hele-livet/

Der gives en stribe af gode råd til at bevare et godt sexliv efter overgangsalderen. Firmaet YES har lanceret VM Vaginal Moisturiser glidecreme/fugtgel og det er udviklet til kvinders tørre slimhinder og til kvinder som har været igennem en kræftbehandling.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hvordan-fungerer-et-neuron/

Lene Pilegaard fra Patientforeningen Bækkensmerter skriver om nervesystemet og hvordan det fungerer som signaler, der transmitteres via neuronerne rundt i hele kroppen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/smertebehandling-pa-celleplan/

En detaljeret og teknisk gennemgang af hvordan de forskellige celler arbejder i kroppen både inde i og uden for cellen og får kroppen til at fungere også i forhold til smerter.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/smertesensibilisering/

Lene Pilegaard fra Patientforeningen Bækkensmerter gennemgår hvad smerter er. Smerterne opleves i nervesystemet og fortæller os hele tiden om alt er som det skal være eller der er noget som vi skal ændre.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/pas-pa-dine-nyrer-og-din-blaere/

En lille blærebetændelse kan nemt udvikle sig til et problem i nyrerne. Kvinder har større chancer for at få blærebetændelse og en slap bækkenbund end mænd pga. børnefødsler og et fald i østrogenniveauerne i kroppen. Sørg for at træne bækkenbunden.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kan-stofskifteproblemer-udlose-skuldersmerter-frossen-skulder/

Både personer med for højt og for lavt stofskifte samt de personer, der har den autoimmune sygdom Hashimotos kan få muskel og ledsmerter i kroppen. På sigt kan det føre til en frossen skulder.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/findes-der-noget-vaerre-end-en-blaerebetaendelse-der-kommer-igen-og-igen/

Hyppige blærebetændelser kan være smertefulde. Produktet Bio-Kult Pro Cyan tilsat 2 lactobacillus mælkesyrebakterier og A-vitamin kan bruges som støtteterapi til blæren, så de små irriterende bakterier ikke finder vej til blæren. Drik rigeligt vand, dyrk motion, spis ekstra C-vitamin og tør dig altid forfra og bagud – aldrig bagud og ind mod urinrøret.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/smerte-den-usynlige-lidelse-med-det-ukendte-sprog/

Det skønnes at 800.000 danskere dagligt lever med smerter uden at fejle noget. Smerter anskues som et problem som man kan løse medicinsk for at få dem væk. Er der stadig smerter efter behandlingen beskrives de som følgevirkninger. I artiklen gives en teknisk gennemgang af hvad smerter er og ikke er.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/at-vokse-gennem-smerte/

En artikel om hvordan man kan vokse gennem smerte. Artiklen hæver sig over selve smertebehandlingen og inddrager heling af kroniske smerter igennem spiritualitet. Via en psyko-spirituel tankegang kan man lære at tackle livet som kronisk smerteramt bedre.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/placebo-og-derfor-virker-det/

Placebotabletter er snydemedicin og bruges ofte i medicinske forsøg for at teste en medicins virkning. Ved placebomedicin rapporteres om lindring af symptomer. Det som sker er at kroppens medicinskab og selvhelbredende kræfter. Effekten af placebo medicin bunder også i patientens erfaringer, motivation for behandlingen, forholdet til lægen, tilliden til medicinen osv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hvordan-pavirker-forventninger-dit-liv/

Vi mennesker har forventninger til vores liv. Forventninger har med fremtiden at gøre og er præget af både negative og positive forventninger. Går det ikke som vi forventer, så skuffes vi. Man har også i forsøg set, hvordan positive og negative forventninger bidrager til smertelindring.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/vejen-til-at-blive-bedre-til-at-tackle-smerter-gar-gennem-oget-viden-om-smertemekanismen/

Der er kommet meget ny viden om hjernen og smerteneurologi. Det handler om at lære at forstå smertemekanismen og forstå hvad der har medindflydelse på smerteoplevelsen. Vi kan lære at tackle smerter, som laves i hjernen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/forar-og-forstehjaelp/

Mange skader opstår i hjemmet og om foråret. De opstår under havearbejdet, hvor man kan få hudafskrabninger fra torne el. lign eller når man griller. Aloe vera er et super godt til huden, da aloe veraen støtter immunforsvaret i ophelingen og skaber et rent sår, hvor huden heler fint op. Aloe vera kan også bruges til smertefulde solskoldninger eller lette forbrændinger fra grillen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fyld-nodhjaelpskassen-med-aloe-vera/

Aloe vera bør indgå som en ingrediens i husapoteket i hjemmet. Aloe vera planten har mange egenskaber. Den virker godt på de små børns røde haler eller den ammende kvindes sprukne brystvorter. Derudover køler, beroliger og mindsker den kløe og rødme efter hudafskrabninger og insektbid. Brug aloe vera gel eller aloe vera spray fra firmaet Avivir.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/livsstilssygdomme/

Vores livsstil er vor tids største årsag til sygdom. For at komme helt i bund med sygdommene i kroppen skal der arbejdes fra flere felter herunder støtte til syre-base balancen, oprettelse af tarmfunktionen, stimulering af afgiftningsorganerne og nedbringelse af inflammation i kroppen sammen med kosttilskud og ernæringen i øvrigt.

 

 

SMERTER I FORHOLD TIL HJERNEN OG HOVEDET

 

http://sund-forskning.dk/artikler/hvilken-migraenetype-er-du/

En artikel om de forskellige migrænetyper. Der er en del. Artiklen kommer også med kostforslag, vitaminer, mineraler og fedtsyrer til selvbehandling, hvis man lider af migræne.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/nyt-om-migraenens-mysterier/

En artikel om nyheder inden for migrænes mysterier. Forskerne kender ikke altid årsagerne, men forskerne gisner om, at en af årsagerne til migræne kan skyldes en magnesium og en Q10 mangel.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/er-du-plaget-af-migraene/

En artikel om kvinder ramt af migræneanfald. En gruppe forskere har lavet forsøg med Q10, som havde god effekt på patienterne. Vælg den rigtige type Q10 i forhold til optagelighed. Bio-Quinone Q10 anbefales.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/migraene

En artikel om migræne, som skyldes flere faktorer ofte på en gang. I artiklen er der tips til selvbehandling af migræne og oplysninger til hvilke terapier man kan benytte til at få det bedre.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/nar-du-ikke-kan-sove-for-smerter/

Smerter kan opleves overalt i kroppen. Smerterne fortæller at der er et hensyn at tage, så det ikke forværres. Inflammation er ofte med ind over. Artiklen giver tips til hvilke urter man kan benytte for at opnå smertelindring.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/probiotika-kan-lindre-migraene/

En meget evidens baseret artikel om migræne af Eva Lydeking. I to studier har man behandlet migræne ved at tilføre probiotika fra NDS-gruppen. Man har opnået gode resultater diverse ubehag blev reduceret.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/farvel-til-migraenen/

Migræne-patienter behandles ofte med de smertestillende midler i NSAID-gruppen. Som et alternativ har man fundet ud af, at magnesiumtilskud faktisk også virker ganske godt. Det gør kornprodukter og bladgrønt også.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/ny-forskning-i-migraenemystikken/

En artikel om migræne, hvor meget kan udløse de ubehagelige migræneanfald. Mange kvinder er ramt af migræne ved menstruationstid.  De forskellige migrænetyper gennemgås i artiklen.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/av-min-knold/

En artikel om migræne. Mere end 500.000 danskere lider af migræne. Nogle rammes flere gange om ugen. Andre et par gange om året. Forskning viser at to signalstoffer fremmer migræneanfald og det er PACAP38 og VIP.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/kend-dine-signalstoffer-kend-dig-selv/

En artikel om hjernens signalstoffer fx noradrenalin, serotonin, dopamin, histamin mfl. Nervesystemet påvirkes hele tiden og signalstofferne udfordres. Der kan også opstå ubalancer i signalstofferne og de gennemgås.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/kaeben-noeglen-til-bedre-behandlingsresultater/

En artikel om kæben, som ofte overses når man behandler nakkespændinger, fertilitetsproblemer, træthed mm. I sygehusvæsnet overses kæben også, så mange går rundt med et ubehandlet kæbesyndrom.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/hovedpine/

Hovedpine kan meget vel kan stamme fra enten galde- eller blæremeridianen, der løber hen over kraniet. Viden om meridianbanerne har kineserne haft de sidste 5000 år og denne viden bruges i deres akupunktur.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/nar-hovedpinen-styrer-dit-liv/

Hortons hovedpine eller klyngehovedpine er stærkt invaliderende for mennesker. Ofte isolerer de sig, får svært ved at være i et parforhold eller på arbejdsmarkedet. Hjælp at hente hos www.jegharhovedpine.dk

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hab-for-folk-der-lider-af-migraene/

Nyere forskning viser, at patenteret Pycnogenol virker fremragende på migrænesmerter. Pycnogenol ekstraktet fremstilles af barken fra fransk strandfyr.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fem-gode-grunde-til-at-du-skal-have-mere-magnesium/

Magnesium indgår i mere end 300 enzymprocesser i kroppen. Magnesium kan forebygge og afhjælpe hovedpine i forbindelse med migræne. Mennesker ramt af migræne mangler ofte magnesium. En dosis på 600 mg magnesium kan forebygge migræneanfald.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/muligheder-mod-migraene/

Mange mennesker verden over er ramt af migræne. Man skelner imellem 2 typer i forhold til hyppigheden af anfaldene. Kronisk migræne med over 15 anfald om måneden og episodisk hvor der er mellem 0 – 14 anfald pr. måned. Et studie viser at mælkesyrerne kan lindre symptomerne, som koster mange millioner kr. i behandling og sygefravær hvert år verdenen over.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hvis-du-lider-af-migraene-er-hjaelpen-maske-lige-her/

Piller, hvor barkekstrakt af pycnogenol indgår, viser sig at have en god effekt på migræne. Migræne er på WHO’s top-10 liste over de mest plagsomme sundhedsproblemer. Pillerne med ekstrakt af pycnogenol er blevet testet i et forsøg, hvor forskerne så nærmere på antallet af migræneanfald.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/ehs-electro-hyper-sensitivity-hvad-er-det/

EHS, elektro hypersensitivity eller mikrobølgesyndrom er en tilstand som påvirker centralnervesystemet. Der er tale om en overfølsomhedsreaktion. Strålingen kommer fra elektomagnetiske felter og fra radarudstyr, mobilmaster og WIFI mv. Symptomerne er træthed, hovedpine, koncentrationsbesvær og søvnforstyrrelser mv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/kroppen-kompenserer-den-proproceptive-sans/

Kroppen er god til at kompensere for ubalancer eller fejlstillinger i kroppen (fx bækken). Til denne opgave bruger kroppen den proproceptive sans, som sammen med de andre sanser er knyttet til hjernen. Proprioception er hjernens kort over kroppen, hvor hver del af kroppen repræsenterer forskellige kropsdele.

 

 

SMERTER I FORHOLD TIL KNOGLER, LED OG MUSKLER

 

http://sund-forskning.dk/artikler/slidgigt-rammer-de-fleste/

Slidgigt rammer de fleste. I artiklen oplyses om komplementære behandlinger rettet imod indtagelse af næringsstoffer, urter og behandling fx Tai Chi, akupunktur, ingefær, glukosamin mv.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/harpiks-til-hede-hofter-og-andre-smertende-led/

Planten boswellia Serrata kan gøre en forskel på smertende hofter og led. Den er tilbage på de danske helsehylder. Den virker smertestillende og hæmmende på inflammation. Brugen af planten må ikke erstatte lægebesøg.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/laendesmerter/

Lægerne mener at lændesmerter kommer af for lidt motion, forkert kost og for meget vægt på sidebenene. De komplementære behandlere mener at lændesmerter kan komme af fejlstillinger i bækkenet, slidgigt og at der er for få mavemuskler både de lige og de skrå.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/nye-led-uden-operation/

Det er muligt at få nye led uden operation. Løsningen kan være at tage produktet glucosaminsulfat. Glucosaminsulfat er lavet af rejeskaller og har i forsøg vist sig at kunne gendanne ødelagt brusk i led.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/plaget-af-gigt-er-alger-dit-svar/

Ofte skyldes gigt en ophobning af affaldsstoffer med inflammation til følge. Inflammationen mærkes som smerter. Algerne spirulina og chlorella viser sig at kunne transportere affaldsstofferne ud af kroppen og lindre smerterne i leddene, så der ikke opstår forandringer.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/en-helsepakke-til-ledsmerter-og-slidgigt/

Til behandling af ledsmerter og slidgigt har man opdaget en mulig kur, hvor brændenælde, ingefær og djævleklo indgår i en særlig blanding. Den virker inflammationshæmmende, smertestillende og er med til at gendanne ledmatrixen i knoglen.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/hand-i-hand-eller-led-for-led/

Smerter kan opstå mange steder i kroppen. Ledflex fra Bidro bestående af gurkemeje, ingefær, pilebark og C-vitamin og Omega 3 fra Nordic Natural bearbejder smerterne overalt i kroppen ved at tilføre urter og næringsstoffer.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/smerter-i-kroppen-smerter-fra-nervesystemet/

Smerter kommer fra tre områder i kroppen: knogler og led, fra diffuseområder i kroppen og fra nervesystemet. Det foreslås at anvende alfaliponsyre som smertelindrende støtteterapi.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/ga-vaek-smerte-med-gigtmedicin-eller-kosttilskud/

Gigt og slidgigt behandles ofte med traditionelle smertestillende midler. En uforsæbet fraktion af avokado og sojaolie har vist sig kunne nedsætte smerter, dæmpe betændelse og fjerne hævelse i de smertende led.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/europaeiske-eksperter-anbefaler-glucosamin/

Glucosamin kan være et oplagt førstevalg til behandling af gigt afslører eksperterne. Glucosamin er udvundet af rejeskaller og har i forsøg vist at virke lige så godt som de traditionelle NSAID præparater og uden bivirkninger.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/hanekam-giver-slidgigt-kam-til-stregen-kam-p-til-stregen/

Flere mennesker med slidgigt oplever at ekstrakt fra hanekam med indhold af hyalonsyre dæmper symptomer på slidgigt. I Danmark fås hyalon i produktet Nutrilenk Active.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/godt-nyt-for-haveejere-og-os-andre-med-slidgigt/

Haven lokker om foråret. Har man slidgigt kan det være forbundet med mange smerter. Som smertestiller kan man tage et produkt lavet af avokado og sojabønneestrakt, der er med til at bygge brusken op igen og lindre smerterne.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/alfa-liponsyre-til-diabetes-og-andre-kroniske-sygdomme/

Alfa-liponsyre arbejder helt nede på celleplan. Over hele verden følger man stoffet tæt. Alfa-lipon hjælper cellerne med at overleve, hvor de ville gå til grunde. Stoffet kan bruges som støtteterapi ved diabetes og diverse kroniske sygdomme.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/er-du-traet-af-smertestillende-medicin/

ZincuFlex fra Medic Wiotech Danmark med indhold af ingefær og gurkemeje har i forsøg vist sig at kunne virke rigtig godt sammen med lægeordineret smertestillende medicin. Husk også motionen til leddene.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/smerter-nar-12-bliver-til-10-hvis-man-selv-gor-en-indsats/

En artikel om smerter med tips til hvordan man bliver eksperten i eget liv i forhold til sine smerter. Hvad er det opstået af og hvad udløser dem? Produkterne Avosol, flydende Eskimo 3 og Artic Root anbefales også som støtteterapi.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/kroniske-smerter/

Det skønnes, at 850.000 danskere er påvirket af smerter i større eller mindre grad. Lægerne gør hvad de kan for at behandle dem. Ofte ender det med ”funktionellidelse” da lægerne ikke har kunnet finde årsagen til smerterne, selvom de fortsat er der.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/avokado-og-soyabonne-virker-pa-slidgigt/

Med kun 2 tabletter om dagen kan man anvende produktet Avosol lavet af uforsæbar avokado og sojabønneekstrakt til slidgigt. Produktet har i forsøg vist sig at kunne opbygge den slidte ledbrusk, som er svær at opbygge igen.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/ga-nu-vaek-smerte/

Produktet Fortodol S med indhold af curcumin fra gurkemeje virker smertestillende og dæmper inflammationen i muskler og led. Virker også på hovedpine, tand- og ørepine samt menstuationssmerter mv.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/gronne-laeber-i-fodboldstovler/

Den grønlæbede muslingeolie fra New Zealand skiller sig ud ved at have en ekstra fedtsyre ETA (eicosataensyre) udover omega 3 fedtsyren EPA. ETA-fedtsyren dæmper betændelse.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/bevar-din-brusk/

Der er en god portion forskning bag produktet Avosol fremstillet af uforsæbar avokado og sojabønne-ekstrakt. Avosol bygger også ledbrusken op igen og er et alternativ til den lægeordinerede medicin.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/rygsmerter-kan-forarsages-af-infektion-med-hudbakterie/

Rygsmerter kan opstå på baggrund af en hudbakterie. Lidelsen hedder Modic-forandringer. I MR-skanninger ses de som hvide plamager på lænderygsøjlen. Behandlingen er en tre måneders antibiotikakur.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/glucosamin-virker-ikke-kun-pa-slidgigten/

Forskning viser at glucosaminsulfat ikke kun virker på slidgigt men også på primære og sekundære smerter og faciekæderne, der ligger som pølser på en snor og på musklernes samhørighed.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/glucosamin-og-kolesterol/

Glukosaminsulfat fra Danske Pharma Nord har i forsøg vist, at præparatet ikke forhøjer kolesteroltallet hos patienter med slidgigt og advarslerne i medierne blev trukket tilbage.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/lider-laenden/

En artikel om Hans og Johannes begge med lændesmerter, som behandles forskelligt. Der kan være mange årsager til lændesmerter fx angst, stress, økonomi- og familieproblemer, dårlig kropsholdning og fodstilling

 

http://sund-forskning.dk/artikler/traumeel-naturlige-behandling-af-skader/

Et TASS-studie viser at Traumeel er lige så god til at behandle skader i  bevægeapparatet som Diclofenac. Traumeel produceres hos det tyske firma Heel og forhandles over det meste af verden.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/av-mit-bevaegeapperat-goddav-til-lindring-spot-pa-omme-led-og-stive-muskler/

Gigtlidelser kan ikke kureres. Den rette behandling kan mindske symptomerne og i mange tilfælde bremse udviklingen af sygdommen. Gå efter produkter som dæmper betændelsen og smerterne og med indhold af fx ingefær, gurkemeje og hyben.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/nar-smerter-i-led-og-muskler-tager-overhand/

En artikel om det naturlige sojabønneprodukt Avosol til smertelindring. Produktet kan anvendes, hvis man har slidgigt, har været igennem en operation, vil forebygge eller tager smertestillende medicin. Produktet virker også efter at man er stoppet med at tage det.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/du-kan-gore-noget-godt-for-dine-led/

En artikel om slidgigt og studiet MOVES. I forsøget deltog en gruppe af patienter med stærk fremskreden slidgigt. Forsøget konkluderede, at glucosamin og chondroitin virkede lige så godt som syntetisk, smerte-stillende medicin.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/spot-pa-de-overordnede-organsystemer/

Der henvises til en artikel om de overordnede organsystemer med omtale af en uddannelse, hvor man kan blive uddannet i smerter. Man kan læse studier af NutriLenk Gold og Glucosamin på www.cochrane.dk. Cochrane sammenfatter studier på verdensplan.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/lindrende-liniment-med-aeggeekstrakt/

Arvids Universal Liniment til ømme led og muskler. Produktet har også været brugt til gigt, forstuvninger, soleksem, myggestik, uro i benene, hovedpine og psoriasis. Produktet har været kendt i århundreder og den originale recept stammer fra Kina.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/banebrydende-studie-om-effekten-af-traumeel/

I et TASS-studie lavet på en gruppe af kvinder og mænd med milde til moderate ankelforstuvninger blev Traumeel salve og gel sammenlignet med diclofenac gel 1% og hvor gode de var til at give smerte lindring. Traumeel salven var bedst.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/naturligvis-om-led-og-muskler/

En artikel om diverse muskel, led og knogleproblemer bragt i ugebladet Søndag i 2003. Der gives en lang stribe af kostråd til knogleskørhed, hovedpine, gigt, kure mv.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/knaeproblemer-og-laser/

Knæene udsættes for mange ting under overdreven sport eller manglende træning. Man kan bla behandle med lys, lyd og laserterapi og opnå lindring i det smertende knæ.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/gigt/

Gigt findes tre hovedgrupper og det er slidgigt, gigt med inflammation og mild vævsgigt. Gigt er den største årsag til fysiske handicaps, den kan ramme alle alderstrin og hjælpen til gigtramte har ikke været opprioriteret.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/avosol-og-inflammationer-laes-haeftet/

En artikel med henvisning til et hæfte, der hedder slidgigt, inflammationer og avosol. Hæftet omtaler kombinationen af sojaolie og avokado, som har en særdeles god effekt på de inflammationer, der optræder ved slidgigt og andre inflammationer i kroppen.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/kolde-og-varme-omslag/

En artikel om varme og kolde omslag, som kan bruges på huden, hvis man har smerter. Forstærkning opnås ved brugen af vand. Varme slapper af, beroliger og lindrer. Kulde stimulerer, nedsætter smerte og betændelse og aktiverer immunforsvaret.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/stoffet-som-kan-reparere-din-odelagte-ledbrusk/

En artikel om slidgigt, som 900.000 danskere er ramt af, hvor mange mennesker gennemgår diverse operationer, hvor leddene udskiftes. Midlet Glukosamin viser lovende resultater for opbygningen af de slidte led.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/har-du-smerter-og-stivhed-i-dine-led/

Studier på en stor gruppe mennesker har vist, at produktet Ezy Move er godt at bruge som støtte til at vedligeholde og opbygge ledbrusk i kroppens knogler og dermed nedbringes smerter og inflammation.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/find-ind-til-dine-folelser/

Lene Pilegaard fra patientforeningen bækkensmerter skriver om følelser i kroppen. Smerteoplevelser i kroppen kan godt være knyttet til følelserne.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/baekkensmerter-2/

Lene Pilegaard fra Patientforeningen bækkensmerter skriver om forskellige typer smerter. Smerter efter en fødsel, smerter pga. fejlstillinger i bækkenet, smerter efter et traume eller efter enen operation i mave-tarmområdet.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/saet-en-klo-i-dine-smerter/

Mange døjer med stærke smerter i muskler og led i dagligdagen. Via kosten kan man lave nogle justeringer, så man får det bedre. Djævlekloen også kaldet venustorn kan lindre og afhjælpe smerter i muskler og led. Den kan også afhjælpe inflammation.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/langvarige-konsekvenser-af-arvaev/

Lene Pilegaard fra Patientforeningen Bækkensmerter skriver om de langvarige konsekvenser af arvvæv. Smerterne kan opstå efter operationer i mave-tarmområdet, efter svære fødsler osv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/smertelindring-til-din-hund/

Hunde kan også få smerter i deres krop (nakke, rygsøjler og hofter). Sæt ind med foderet Better Joints til hunden. Foderet bidrager til at holde hundens led sunde. Doseringen er forskellig alt efter hundens vægt. Tag også dyrlægen med på råd.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/din-hund-aeldes-ogsa/

Vores firbenede venner ældes også ligesom os mennesker. De får også på sigt problemer med slidgigt. Den rammer ofte hofterne og rygsøjlen. Slidgigt hos hunde kan behandles med fx NDS Pets Ezy Move, som er et kollagenpræparat. Der er lavet forsøg med produktet, hvor undersøgte hundens evne til at sidde, ligge og rejse sig samt livskraft.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/nar-knaeet-driller/

Produktet VitaFlex kan bruges når man går i gang med at træne eller laver noget man ikke plejer at lave. Produktet indeholder bla Boswellia, djælveklo (venustorn) og B, C og D-vitamin, som virker smerte- og inflammationshæmmende og bygger muskler og led op, så man kan klare belastningerne fra træningen mv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/nar-gigten-pludselig-forsvinder/

Efter at have taget fermenteret mælkebøtteekstrakt fra Herrens Mark oplevede Bo og Ingemai, at deres gigtsmerter forsvandt. Mælkebøtten er et gammelt detox produkt, som har været kendt af folk og munke i mange år. Det er bitterstofferne i mælkebøtten som får kroppen til at udskille galde. Det stimulerer nyrer og lever til at udskille ophobede giftstofferne.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hjaelp-til-ledvaesken/

Et skævt sort peber tilsat gurkemejeekstrakt, hyben, lidt zink, C-vitamin og ekstrakt af muslinger fra New Zealand, så har man opskriften på et inflammationshæmmende produkt til knogler og led. Produktet hedder Glyc Boost og kan bruges som støtteterapi sammen med god kost og træning, hvor man undgår de belastende faktorer som stress mv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/glucosaminsulfat-er-en-effektiv-behandling-ved-slidgigt-i-knaeet/

Glucosaminsulfat er en byggesten til kroppen, som er med til at vedligeholde en sund ledbrusk. Der findes mange typer glucosaminsulfat på nettet og kvaliteten er svingende. Glucosamin PharmaNord er et kvalitetsprodukt godkendt til brug ved symptomer på let til moderat slidgigt i knæet og er sikker at anvende i kortere eller længere perioder.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/alger-til-staerke-knogler/

Ca. hver 3. kvinde og hver 6. mand over 50 år rammes af knogleskørhed. Lidelsen nedbryder kroppen indefra. Algen Algae Calcareas kan stoppe afkalkningsprocessen og bygge knoglemassen op igen. I Danmark findes algen kun i produktet OsteoRemin Forte fra Biosym og betegnes som et wholefood med indhold af 73 sporstoffer, D-vitamin, K2 vitamin og strontium.

 

 

SMERTER I FORHOLD TIL KVINDEPROBLEMER, BØRN OG GRAVIDITET

 

http://sund-forskning.dk/artikler/nar-manedlige-smerter-er-et-no-go/

Man kan opnå lindring af menstruationssmerter ved at anvende plastre. Virkningen af plastrene øges ved at varme dem i hænderne, så udløses de aktive mineralstoffer og de giver smertelindring længere nede i musklerne.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/slut-med-menstruationssmerter/

En artikel om lindring af menstruationssmerter via plastre. Kroppen danner selv en stribe af infrarøde bølgefrekvenser. Plastrene opsamler frekvenserne og kaster dem tilbage til smertestederne, hvorved man opnår en bedre blodgennemstrømning.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/nu-kan-du-fa-hampete/

En artikel om hampete fra cannabisplanten. I sin rå form er virker planten ikke euforiserende. Alle kan få gavn af at drikke hampete som virker beroligende, giver bedre søvn og mindre tankemylder.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/baekkenlosning-det-meste-af-graviditeten/

En artikel om bækkenløsning, der kan optræde undervejs i en graviditet. Der gives oplysninger, om hvad der sker med kroppen, når man har bækkenløsning. Man kan hente hjælp hos foreningen af patienter med bækken relaterede smerter på www.baekkensmerter.dk

 

http://sund-forskning.dk/artikler/kroniske-baekkensmerter/

Kroniske bækkensmerter kan optræde hos kvinder efter graviditet og fødsel, hos mænd og kvinder ramt af traumer efter fald, ulykker eller biluheld. De kan også komme af genetiske årsager.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/baekkensmerter/

Mange kvinder oplever bækkensmerter i varierende grad i forbindelse med en graviditet. De går over igen efter fødslen. For 5-7% går smerterne ikke over, men udvikler sig til at blive permanente. Hjælp, råd og vejledning fås hos foreningen af patienter med bækken relaterede smerter på www.baekkensmerter.dk

 

http://sund-forskning.dk/artikler/blodningsforstyrrelser/

En artikel om blødningsforstyrrelser. I teenageårene og i overgangsalderen er menstruationerne ofte uregelmæssige. I de mellemliggende år kan uregelmæssighederne skyldes stress, sygdom, overdreven motion, kemoterapi mv.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/polycystisk-ovariesyndrom-og-insulinresistens-hvad-ved-vi-anno-2017/

En artikel om polycystisk ovariesyndrom og insulinresistens. Der er tale om en hormon- og stofskifte-sygdom, som påvirker 5 – 10 % – måske op til 20% af kvinder i den fødedygtige alder.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/pms-kan-drive-dig-til-vanvid/

En artikel om PMS, hvor hovedurten til PMS – Vitex Agnus Castus – er hjælpen. PMS skyldes en ubalance imellem østrogen og progesteron. Der er enten for meget eller for lidt af de to hormoner. De fem PMS typer nævnes også.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/praemenstruel-eller-kvinde-tag-dig-sammen/

Præmenstruelt syndrom kan opleves fra den tidlige pubertet og helt ind i overgangsalderen. PMS opstår, når afstanden til de to kvindelige hormoner østrogen og progesteron bliver for stor. For lidt progesteron i dagene op til menstruationen kan også spille ind.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/blaerebetaendelse-den-akutte-og-den-kroniske-og-den-virkelig-alvorlige/

Blærebetændelse kan udløses af colibakterierne. Symptomerne på blærebetændelse kan være hyppig vandladningstrang, bakterier i urinen, træthed mv. Man kan behandle med Cran Berry fra New Nordic.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/styrk-dit-barns-mentale-sundhed/

WHO vurderer at i år 2020 vil de største sundhedsmæssige udfordringer være stress, angst og depression. Børns mentale sundhed bør styrkes. Hjælp til dette fås i bøgerne ”Hjernesmarte Børn” og ”Hjertesmart Pædagogik” skrevet af sociolog Anette Prehn.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/praemenstruel-eller-bare-hysterisk/

En artikel om de fem PMS-typer. PMS opstår på grund af for lidt progesteron i forhold til østrogen. Typerne er:  PMS-A – Anxiety, PMS-C – Cravings, PMS-D – Depression, PMS-H – Hyper- Hydration og PMS-P – Pain.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/kvinder-paa-herrens-mark-0/

Herrens Mark til overgangsalderen med indhold af både rødkløver og mælkebøttesaft. Produktet er desuden tilsat citronmelisse, pebermynte og salvie. Isoflavonerne i produktet (planteøstrogenerne) har den gode effekt på kvinders hormonsystem under overgangsalderen.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/naturligvis-om-hormonsystemet/

En artikel med tips til håndtering af diverse ubalancer, PMS, tristhed, depression, spiseforstyrrelser mv. der kan stamme fra hormonsystemet. Bragt i ugebladet søndag, efteråret 2004.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/pms-praemenstruelt-syndrom/

En artikel om PMS, som kvinder kan lide af i varierende grad i forbindelse med menstruationen. PMS kendetegnes ved forskellige fysiske og psykiske symptomer som fx smerter i underlivet, humørsvingninger mv.

 

 

SMERTER I FORHOLD TIL TRÆNING

 

http://sund-forskning.dk/artikler/klar-til-skitur/

En artikel om planten guldblomme og salven arnica. Arnicasalven kan bruges til alt fra sportsskader og blåmærker og er god at have med på skituren, da den også kan bruges til solforbrændinger

 

http://sund-forskning.dk/artikler/rodderne-til-din-lobetur/

Smerter opstår ofte igen, når man begynder at løbetræne.  En te fra Pukka ved navn Tumeric Active med indhold af gurkemeje, ingefær og galanga virker smertestillende på kroppen. Der kan suppleres med Tumeric Ative og Wholistic Active kapsler.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/af-med-job-stress-tojet-pa-med-lobeskoene-og-maske-et-enkelt-fitplaster/

Kinesiotape ses ofte i forskellige farver på sportsfolks arme, ben og skuldre for at modvirke smerter. Fitplastrene er videreudviklet så de indeholder mineraler, der kaster kroppens egne infrarøde bølger tilbage og hjælper vævet med at restituere hurtigere.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/handtering-af-doms-og-maelkesyre/

En artikel om DOMS (delayed onset muscle soreness/forsinket muskelømhed) og mælkesyre. Der gives forskellige råd til at imødekomme fænomenerne under træning bla en god opvarmning og en syrestrategi.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/holistiske-gyldne-gaver-til-en-aktiv-sommer/

En artikel om Pukka Tumeric Active og Wholistic Tumeric til den active hverdag, hvor man træner eller har kroniske smerter. Produkterne indeholder bla gurkemeje og ingefær.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/akutte-og-kroniske-smerter/

En videnskabelige og detaljeret gennemgang af de akutte og kroniske smerter om hvad der definerer dem og hvordan de opleves. Mere end 850.000 danskere lever dagligt med smerter.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/kig-pa-hele-dig-nar-du-vil-kigge-pa-dine-smerter-2/

En artikel om smerter og en måde man kan træne sig op til at leve med dem. Hjernen spiller meget ind her og er afhængig af om man har sovet nok, spist ordentligt mv. for oplevelsen af smerter.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/dit-bindevaev-viser-vejen-til-en-krop-i-topform/

En artikel om træning og bindevævet i kroppen. Bindevævet sidder overalt i kroppen fra top til tå. Det kan miste noget af sin elasticitet eller i udsatte områder. Det skaber stivhed og kan skabe problemer på sigt.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/smertelindring-til-sportsfolket/

En artikel om smertelindring til sportsfolket. Artiklen giver en stribe af tips til at gøre kroppen klar til at kunne holde til at træne og det er bla via kosten. Produktet Fortodol S anbefales med indhold af forskellige gurkemejeekstrakter mv.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/muskelmasse-hos-aeldre/

En artikel om tab af muskelmasse i kroppen efterhånden som vi bliver ældre. Tilstanden hedder sarcopeni. Man kan godt modvirke tilstanden ved at spise godt med proteiner, grøntsager gode fedtstoffer og D-vitamin og samtidig lave styrketræning.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/haever-som-gaerdej/

En artikel om hævelser i ben og smerter i lænden. Hævelserne i benene skyldes at blodet står for længe i venerne og at blodet har en for høj pH-værdi. Smerterne i lænden kan skyldes en forkert holdning og en kost som giver meget syre i kroppen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/har-du-plus-eller-minus-pa-kontoen/

En artikel af Anna Bogdanova, som giver tips til hvordan man kan opnå balance i sin krop ved at kigge på faktorer som søvn, træning, mad og kosttilskud, så kroppen ikke går i betalingsstandsning og i minus.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/stof-fra-koed-kan-beskytte-musklerne/

En artikel om Carnitin (l-carnitin), som findes i rødt kød. Stoffet kan forebygge ømme muskler i forbindelse med træning. Bio-Carnitin i gelatinekapsler anbefales hvis man dyrker moderat træning og ønsker at øge fedtsyreomsætningen i cellerne.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/motionist-pas-pa-dig/

Træning kan give smerter i kroppen. Artiklen opfordrer til at man lytter til kroppen og sætter ind med diverse kosttilskud for at styrke kroppen til at kunne træne.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/bodyrehab/

Nakke og skulderproblemer kan opstå efter arbejdet ved computeren, hvor bevægelserne er statiske og ensartede. Peter Skjøtt anbefaler at man sætter ind med kosttilskud til kroppen og behandling af kroppen på brixen.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/har-du-glemt-dine-mavemuskler/

Mavemusklerne hjælper med at holde os oprejst. Manglende styrke her kan give nakke og skulderproblemer. Vi glemmer dem ofte. Hos Peter Skjøth fra Bodyrehab kan man få hjælp til at få trænet sin core.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/nar-motion-gor-ondt/

Vores muskler opbygges igennem træningen. Jo stærkere muskler, jo mindre chancer for ømhed og skader. Man bør aldrig holde for lange pauser med træningen, hvis man vil forebygge muskelsmerter efter træning.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/stop-ledsmerter-og-bevaeg-dig/

Har vi ledsmerter bør vi ikke afholde os fra at bevæge os. Produktet Glyc Boost kan smertelindre. Produktet indeholder ekstrakter fra den grønlæbede musling og stærke antiinflammatoriske komponenter fra hyben, gurkemeje og C-vitamin.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/friske-lobeture-i-vinterkulden/

Tips til løbeturene ude i vinterkulden. Løb ikke kun iført shorts, da man beder om knæproblemer. Knæet producerer mere synovialvæske (smøring) når det er varmt og når man er klædt rigtigt på til løbeturen.

 

 

SMERTER I FORHOLD TIL VITAMINER, MINERALER OG URTER

 

http://sund-forskning.dk/artikler/et-hovedmineral-til-hele-kroppen/

Vi mangler ofte magnesium i kroppen. Det findes i sesamfrø og de grønne grøntsager mv. Det kan være nødvendigt at supplere med et kosttilskud fx en magnesiumolie fra Wiotech Danmark, som sprayes på kroppen.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/c-vitamin-saenker-blodets-urinsyreindhold/

Der er lavet en metaanalyse på C-vitamin. Det viser sig, at høje doser C-vitamin kan være med til at nedbringe de ofte alt for høje niveauer af urinsyre i blodet, som fører til smertefulde lidelse podagra.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/hovedurten-for-migraene-er-matrem/

Planten matrem (tanacethum parthenium) er god til migræne. Forsøg er lavet med migrænepatienter som fik matrem og de var lovende. Tåler man ikke chrysanthemum, tåler man heller ikke matrem vær opmærksom på dette.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/nar-et-par-urter-i-den-rette-maengde-kan-virke-som-smertestillende-middel/

En artikel om kombinationsmidlet ZincuFlex, der indeholder ingefær og gurkemeje tilsat lidt C-vitamin. Produktet har i forsøg vist sig at have en god effekt på smerter i led, muskler og sener.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/har-smerterne-sat-kloer-i-dig-sa-giv-igen-med-djaevlekloen/

Planten djælvleklo kan  bruges til gigt med smertende led. Djælvekloen er naturens smertestiller. Den påvirker vævsstofskiftet, hjertet og hjælper med at udskille affaldsstoffer. Midlet Ægte Venustorn anbefales som hjælp til selvhjælp.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/gammelt-tysk-naturlaegemiddel-til-den-smertende-bihulebetaendelse/

Tusindvis af danskere rammes hvert år af en generende bihulebetændelse. Midlet Sinux fremstillet af 5 urter har i forsøg vist at have en stor effekt på bihulebetændelse. Produktet er godkendt som naturlægemiddel og sælges i håndkøb og fra helsekostbutikker.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/tre-planter-til-alskens-smerter/

En artikel om gurkemeje, ingefær og pilebark til behandling af milde til moderate smerter i kroppen. Når man har slidgigt eller anden gigt, har man inflammation i leddene og det er smertefuldt.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/boswellia-tilbage-pa-de-danske-helsehylder-til-kroniske-sygdomme/

Planten bosweillia med indhold af harpisk kan være en mulighed og støtte i behandlingen af astma og leddegigt. Lægerne skal altid med ind over i behandlingen af astma og leddegigt.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/gurkemeje-er-et-rigtig-kvindekrydderi/

En artikel om gurkemeje, som kan bruges i behandlingen af mange problemstillinger ud over at indgå i det asiatiske køkken – bla kvindeproblemmer og diverse ubehag under menstruationen, da gurkemeje virker smertestillende.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/curcuma-longa-tager-smerterne/

En artikel om stoffet curcumin fra gurkemejeroden, som har bivirkningsfrie og smertestillende egenskaber. Gurkemejeroden kan bruges som støtteterapi i behandlingen af gigtlidelser og virker lige så godt som Ibuprofen.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/studier-vider-at-gurkemeje-er-saerdeles-effektiv-engelsk/

En engelsk artikel om gurkemeje. Gurkemeje har været med i over 5600 forsøg og har bla vist sig at have en positiv effekt på diabetes.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/et-smertestillende-middel-af-den-naturlige-slags/

En kort artikel om det smertestillende middel gurkemeje, som virker ind på mange ubalancer i kroppen her under inflammation. Der er et link over til resten af artiklen, hvor man kan læse mere.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/saenk-dit-kolesterol-pa-den-naturlige-made/

En artikel om rød gærris, som i forsøg har vist sig at have naturlige kolesterolsænkende egenskaber i kroppen. Mange får konstateret for højt kolesterol i blodet og behandles med de kolesterolsænkende statiner. Midlet cholessin anbefales til selvhjælp.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/science-om-magnesium/

Mineralet magnesium er en af kroppens elektrolytter. Midlet Biosym 300+ består både af magnesiumdi-polat og magnesiumoxid og det letter optagelsen i kroppen. Produktet er godkendt hos The Vegan Society.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/far-vi-nok-magnesium/

Mange danskere indtager ikke den anbefalede daglige dosis på 300 mg magnesium, da kosten er fattig på magnesium. Mangler man magnesium kan man få kramper i benene.  Magnesium i spray og flage-form kan bruges til selvbehandling.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/hvedegraes-super-sund-superfood/

En artikel om hvedegræs, der betegnes som en superfood med højt indhold af vigtige vitaminer og mineraler, der styrker immunforsvaret og giver masser af energi.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/cannabis-virker-pa-alle/

En artikel om cannabis som har gode udsigter til at blive fremtidens naturmedicin. Den ikke euforiserende del af cannabis virker ind på alverdens dårligdomme så som svækket immunforsvar, søvn, gigt, fibromyalgi mv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hampens-universelle-effekt/

En artikel om hampeplanten, der indeholder cannabinoider. De virker regulerende på kroppens mange systemer og de regulerer behovet. Har man manglende appetit, vil appetitten øges. Er man overvægtig, vil appetitten blive mindre.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/hamp-uden-at-vaere-hoj/

Man kan indtage hampeplanten som medicinsk cannabis og som kosttilskud. Flere og flere oplever bedre søvn, mindre tankemylder og mindre stress, når de indtager hamp som kosttilskud.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/zink-2/

En artikel om mineralet zink. Zink har betydning for fertiliteten, immunforsvaret, sårheling mv. Der oplyses også om symptomer på mangeltilstande og i hvilke madvarer man kan finde mineralet zink

 

http://sund-forskning.dk/artikler/kosten-afgoer-om-du-faar-nok-b-vitaminer/

Alle B-vitaminerne skal være til stede i kroppen ellers optages de ikke. B-vitamin kompleks fra Biozym anbefales. De fleste mennesker i den vestlige verden indtager ofte nok B-vitamin. En for stor indtagelse af junkfood kan også skabe mangler mv.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/kroniske-smerter-kan-skyldes-mangel-paa-d-vitamin/

En artikel om kroniske smerter, hvor de bagved liggende årsager kan skyldes en mangel på D-vitamin. Der kan være symptomer som uspecifikke muskelsmerter, træthed og hovedpine. Lægerne overser ofte denne mulighed.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/smoer-dine-gigtsmerter-vaek/

Arnica Montana fra kurveblomstfamilien har i salver været brugt til forstuvninger, sår, insektbid og gigt i århundreder. Der gives kostråd og vejledes i håndteringen af gigtsygdommene, som altid skal omkring egen læge først.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/orkenplante-effektiv-til-gigt-og-andre-sygdomme-med-ophobning-af-affaldsstoffer/

Djævlekloen har mangle gode egenskaber. Den virker bla udrensende og smertestillende på gigt. I vores moderne livsstil indtager vi mange stoffer, som ophobes i kroppen. Det kan være nyttigt at hjælpe kroppen med at udrense.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/hurra-for-hyben/

En artikel om hybenpulveret ”Hyben Vital” fra Langeland. Diverse studier viser, at hybenpulveret har en god effekt på ømme, stive og hævede led.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/fibromyalgi-og-gigt/

En engelsk artikel om en 42-årig gartner CR,, hvor der var mistanke om både fibromyalgi og gigt. Hun prøvede forskellige urter og kosttiltag pga. smerter og søvnproblemer herunder urterne Withana Somnifera, Hypericum Perforatum og magnesium tilskud.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/mineraler-0/

En artikel, der i skema- og oversigtsform viser alle mineralerne og hvad de beskytter imod i kroppen.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/alle-mineraler/

En artikel mere med en oversigt over alle mineralerne og hvilken indvirkning de har i kroppen.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/i-denne-soede-juletid/

Mineralet chrom mangler ofte i kosten ved juletid, da der indtages mere sukker end normalt. Det tærer på chromreserverne og kan give store insulinudsving. Bio Chrom fra Pharma Nord omtales som en løsning.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/vinterdeprimeret-eller-bare-modloes/

Vinterdepression, tristhed, modløshed og muskelsmerter skyldes for lidt sollys og D-vitamin i vinterhalvåret. Lysterapi og urten prikbladet perikon (Hyperium Perforatum) anbefales som behandling.

 

http://sund-forskning.dk/artikler/revet-ingefaer-i-navlen/

En omtale af bogen ”Ingefær” af Rikke Goerlich fra Urteskolen. Hun skriver om menstruationssmerter. Revet ingefær lægges i navlen og den virker varmende og lindrende på smerterne i underlivet, der skyldes en skæv balance i prostataglandinerne.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/fra-lokale-smerter-til-ingen-smerter/

En artikel om smerter, hvor der gives råd til hvordan man kan lokalisere lokale smerter og så få bugt med dem, så de ikke optræder mere. Midlet Perskindol omtales som hjælp til selvhjælp.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/traet-af-at-kigge-pa-vinduer/

Vindueskiggersyndrom eller claudiatio intermittens er en sygdom som sætter sig i benene, hvor den skaber dårligt blodomløb pga. forkalkninger. Man kan godt modvirke sygdommen ved at tage Padma Plus, som er lavet ud fra en gammel tibetansk urteopskrift. Padma Plus styrker kredsløbet og virker karbeskyttende og antiinflammatorisk mv.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/hvem-er-du-for-lidt-for-meget-mavesyre-eller-lige-tilpas/

Man kan have for lidt eller for meget mavesyre. For meget mavesyre skaber nemt en sviende og smertende fornemmelse i mavesækken og mavesyren stiger op i spiserøret. Problemet kan  løses med fx Gastrogel eller mavesyrepumpe hæmmere brugt i kort tid, da det kan hindre B12 i at blive optaget. For lidt mavesyre kan løses ved at drikke æblecidereddike eller citronsaft i et glas vand til hvert måltid.

 

https://sund-forskning.dk/artikler/er-du-plaget-af-urinvejsinfektion/

En gruppe på 64 mennesker med tilbagevendende urinvejsinfektioner deltog i et forsøg, hvor et hold forskere ville undersøge effekten af pycnegonol og tranebærekstrakt på urinvejsinfektioner. Antallet af symptomfrie deltagere i gruppen som havde fået pycnogenol var højere end i gruppen som havde fået tranebærekstrakt.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Giv mig besked om:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x