Nanna-banana brød

Chokolade

 

Det her bananbrød fik du, kære læser, opskriften på i august. Nu får du det sørme igen. For der var en fejl i opskriften. Under opsætningen havde der sneget sig 1,5 dl quinoa ind i ingredienslisten, som slet ikke skulle i.

Hvis jeg var i tvivl om, hvorvidt der er nogen, der læser og bruger opskrifterne på de her sider, så er jeg det ikke længere. Jeg har nemlig modtaget et hav af mails og flere opkald på telefonen med spørgsmål til, hvad man mon skulle stille op med quinoaen. Og her er svaret: Brug quinoa til noget andet, og hold det ude at dette bananbrød.

Glædelig jul og god fornøjelse!

Af Nanna Stiegel

Det skal du bruge (til et brød):

4 modne bananer

3 æg

130 g glutenfri havregryn

1 tsk. bagepulver

1 tsk. kanel

1/2 tsk. salt

Evt. 1 tsk. ahornsirup

60 gram valnødder + evt. lidt ekstra til at komme oven på brødet

50 g mørk chokolade 85%

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180 grader, gerne varmluft. Mens ovnen varmer op, laver du dejen:

Mos bananerne godt og grundigt. Bland æggene i massen.

Blend halvdelen af havregrynene til mel i en foodprocessor eller blender.

Kom både de hele og de blendede havregryn i skålen med æg og bananer, og tilsæt bagepulver, kanel, salt og ahornsirup. Bland det hele godt sammen.

Hak valnødderne og den mørke chokolade groft. Bland begge dele i dejen.

Kom bagepapir i en rugbrødsform, og hæld derefter dejen i. Pynt gerne med valnødder på toppen af brødet.

Bag brødet i 30 minutter.

Skru op for julen

Nu, hvor du har fået denne opskrift én gang, og vi nærmer os julen, kan du passende krydre bananbrødet ekstra med julens krydderier. Kom gerne endnu mere kanel i, og suppler med fx kardemomme, nellikepulver og lidt tørret ingefær.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *