Pistaciemousse med pistaciebund

 

Af Karina Willumsen

 

Pistaciebund

Ingredienser

50 gram mælkefri hvid chokolade eller 50 gram kakaosmør

20 gram kokosolie (smagsneutral)

50 gram sukker

1 æg (eller 3 spsk. kikærtevand fra en dåse kikærter)

35 gram mandelmel (blendede blancherede mandler)

15 gram pistaciemel (blendede usaltede, ristede pistacienødder)

Lidt salt

 

Sådan gør du:

Smelt den hvide chokolade og kokosolie i en kasserolle på lav varme. Tag kasserollen af varmen, og tilsæt sukkeret. Rør derefter ægget i. Vend mandelmel, pistaciemel og salt i. Fordel herefter dejen i en smurt springform (16 cm i diameter) med bagepapir i bunden.

Bag kagen i ca. 15 minutter ved 175 grader, til den er fint gylden. Lad kagen køle af, evt. i fryseren, indtil moussen er klar.

Pistaciemel: Rist usaltede grønne pistacienødder på en pande i 3-5 minutter. Lad dem køle af. Blend dem i en god blender eller minihakker. Der skal bruges 115 gram pistaciemel til opskrifterne. Lav lidt ekstra, så du også har lidt til at pynte med.

 

Pistaciemousse

Ingredienser

2 blade husblas

100 gram pistaciemel (blendede usaltede, ristede pistacienødder)

60 gram flormelis

2 ½-3 spsk. citronsaft fra en økocitron

1 dl cashewnødder

½-¾ dl vand

1 spsk. mælkefri fløde

1 dl mælkefri fløde

 

Sådan gør du:

Udblød husblas i koldt vand. Pistacienødder, cashewnødder og flormelis blendes til fint mel i en blender. Tilsæt citronsaft og vand, og blend til puré. Eventuelt skal der tilsættes mere vand undervejs.

Hæld den ene spiseske fløde i en kasserolle, varm det langsomt op, så husblassen smelter, når du tilsætter den. Hæld den i pistaciepuréen, og blend.

Pisk 1 dl mælkefri fløde til flødeskum. Vend forsigtigt pistaciepuréen i flødeskummet. Lidt ad gangen.

Hæld moussen på den afkølede kage. Sæt kagen i køleskabet. Denne kage har godt af at stå en dags tid i køleskabet, før den skal bruges. Det giver en bedre mousse, men den kan sagtens spises efter 4-5 timer i køleskabet. Du kan også opbevare kagen på frost.

Pynt med hakkede pistacienødder eller pistaciemel. Jeg har lavet en glasur af flormelis, spiseligt guldglimmer og lidt vand og pyntet med dette. Glasuren flyder dog ud i moussen efter et stykke tid, så pynt først lige inden servering.

Velbekomme!

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Giv mig besked om:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x