Søde, salte og sprøde lækkerier til foråret

 

En gang imellem er der brug for en snack, som kan agere som mellemmåltid, når ulvetimen sætter ind. Her er tre lækre og mættende muligheder.

 

Af Karina Willumsen

 

Nemme granolabarer

Tricket er at forme granolaerne i små forme, trykke dem godt ned, hælde dem ud på en rist og lade dem køle helt af. Så bevarer de sprødhed, fugtighed og form.

Granolabarer ca. 16 små

Ingredienser

  • 1 dl cashewnødder
  • 1 ½ dl mandler
  • 1 dl groft kokosmel
  • ¼ dl hakkede tørrede ananasstykker (eller andre tørrede bær: fx morbær, rosiner, hakkede figner, dadler, abrikoser)
  • ½ dl kokosolie
  • ½ dl honning eller ahornsirup
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • ¼ tsk. stødt muskatnød
  • ¼ tsk. stødt kanel
  • ¼ tsk. salt


Sådan gør du

Sæt ovnen på 180 grader, og smør en lille bradepande med kokosolie. Hak nødderne groft, eventuelt kortvarigt i en foodprocessor.

Bland kokosmel, hakkede nødder og ananasstykker sammen. I en kasserolle smeltes kokosolie, sødemiddel og krydderier til en flydende masse. Sluk for varmen, og hæld de tørre ingredienser i kasserollen.

Hæld blandingen i den smurte bradepande, og sæt bradepanden i ovnen. Bag granolablandingen i 15-20 minutter, indtil toppen er gylden. Rør i den hvert femte minut.

Tag blandingen ud, og lad den køle lidt af. Fyld den stadig varme granolablanding i forme. Tryk fyldet godt ned i formen med en teske eller med fingrene til sidst. Pas på, det er varmt!

Lad barerne køle af i formene, inden de trykkes ud og køles helt af på en rist eller et spækbræt. Jo mere fyldet er trykket sammen, jo bedre bevarer barerne deres form.

Granolabarerne kan holde sig sprøde ved stuetemperatur i en lufttæt beholder i omkring en uge – medmindre de alle er spist inden.

 

Havre- og chokoladekugler ca. 10-12 kugler

Kuglerne minder om gammeldags havregrynskugler.


Ingredienser

  • 100 g dadler uden sten
  • 50 g cashewnødder
  • 50 g finvalsede havregryn
  • 2 spsk. kakaopulver
  • 2 spsk. kokosolie (med eller uden smag)
  • ½ tsk. vaniljepulver


Sådan gør du

Kom alle ingredienser i en foodprocessor, og kør, til massen er nem at rulle sammen med fingrene.

Tril massen til kugler. Kuglerne kan rulles i finvalsede havregryn, lige efter de er trillet.

Lad kuglerne hvile i køleskabet i 30 minutter, før de serveres.


Chokoladetrøfler – stor portion

Hit for børn og barnlige sjæle. Husk at opbevare trøflerne i køleskabet, hvis der er varmt i køkkenet.


Ingredienser

  • 2 dl ristede kokosflager
  • 2 dl valnødder eller pekannødder
  • 2 dl mandler eller cashewnødder
  • 1 ½ dl kakaopulver
  • 1 dl ahornsirup
  • 1 dl kokosolie
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. vaniljepulver


Sådan gør du:

Blend kokosflager og valnødder i 30 sekunder. Blend de resterende ingredienser med, indtil det hele er blandet godt sammen og kan rulles til kugler.

Tril til store eller små kugler, og sæt dem i fryseren i 20-30 minutter. Lav dobbelt portion af overtrækschokoladen (se nedenfor).

Tag kuglerne ud af fryseren. Dyp dem i overtrækschokoladen med en gaffel eller strikkepind.

Sæt kuglerne på et stykke bagepapir. Hæld drys over chokoladen, hver gang et stykke trøffel er dyppet, ellers sætter drysset sig ikke fast.

Sæt trøflerne tilbage i fryseren en halv times tid. Trøflerne kan holde sig i en måneds tid eller to på frost. To til tre uger på køl.

TIP: Tilsæt eventuelt 1-2 tsk. pebermynteessens, 1 ½ tsk. lakridsekstrakt eller 2 tsk. hindbærpulver for at variere smagen.


Overtrækschokolade

1 dl kakaosmør eller kokosolie

¾ dl kakaopulver

½ dl ahornsirup eller kokossukkersirup

Lidt vaniljepulver

Smelt kakaosmørret på lav varme i en kasserolle. Tag gryden af varmen, og sigt kakaopulver i. Rør sirup samt vaniljepulver i.

 

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Giv mig besked om:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x