Stop madspild – og spar op til 70 procent på økologiske varer

På årets Helsammesse faldt jeg igen i snak med Biogan – og som altid var der god grund til begejstring. Det familieejede firma tager nemlig et tydeligt ansvar for at mindske madspild – og gør det sammen med forbrugerne.

Anders fra Biogan fortæller:
 ”Når vi køber ind, handler det om at finde den rette balance. Vi vil ikke sende varer med kort holdbarhed ud til forhandlere, men vi synes heller ikke, at gode produkter skal gå til spilde. Derfor har vi skabt en ordning, hvor forbrugerne kan købe varer med kortere holdbarhed eller udgåede produkter til langt nedsatte priser.”

Og det er ikke småting, man kan spare – op til 70 procent på økologiske favoritter. Samtidig får du chancen for at prøve nye produkter og bidrage til et grønnere forbrug.

Ifølge FN går en tredjedel af verdens mad til spilde hvert år – omkring 1,3 milliarder ton mad, nok til at brødføde tre milliarder mennesker.

”Det er jo helt skørt,” siger Anders. ”Derfor er det vigtigt, at vi som producenter tager ansvar – og at forbrugerne tør tænke lidt anderledes. En ’bedst før’-dato betyder jo ikke, at maden er dårlig. ” Brug dine sanser – se, lugt og smag – og du vil hurtigt kunne mærke, om den stadig er god.”

Vil du vide mere om, hvordan du undgår madspild, kan du finde gode råd på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

Læs meget mere om madspildsordningen på https://shop.biogan.dk/, og mød Biogans flotte sortiment på www.biogan.dk.