Undgå vandfaste solcremer – husk antioxidanter

 
 
Sådan lyder budskabet fra Green People, der står bag en serie af solcremer, hvor ingredienserne er nøje udvalgt. For en solcreme er ikke bare en solcreme.
 
 
Af Julie-Charlotte Plovst
Artiklen blev bragt i //mig// en del af magasinet sund-forskning – juni/juli 2016
 
 
Selvfølgelig er der en bredspektret UVA- og UVB-beskyttelse i Green Peoples solcremer, men det kan ikke stå alene. Green People mener, at vi skal undgå at bruge vandfaste sollotions, da de indeholder petrokemikalier og silikone, der forhindrer huden i at ånde. Når hudens svedkanaler er blokeret, kan det bl.a. fremprovokere varmeknopper, hvilket kan forværres af ophold i solen og andre kemikalier i solcremen.
 
 
Stop de frie radikaler
Frie radikaler bliver dannet ved de fleste stofskiftereaktioner, som involverer ilt. Det kan også skyldes ydre påvirkning, bl.a. UV-stråling, forurening, tobaksrygning og kemiske stoffer. Og det er her, antioxidanter kommer ind i billedet.
 
Antioxidanter kan stoppe de frie radikalers hærgen ved at optræde som stedfortrædere for andre kemiske stoffer og derved beskytte cellerne. Green People påpeger, at det er vigtigt at indtage antioxidanter gennem kosten og som kost-tilskud. Derudover har det også betydning, om der er antioxidanter i selve hudplejeproduktet. Antioxidanter fungerer nemlig som en form for cellebeskyttelse – udvortes og indvortes.
 
 
Naturen er vejen frem
Green People bruger naturlige ingredienser, hvor 80% af ingredienserne i solcremerne er økologiske. Derudover er produkterne yderst velegnede til sart hud. Antioxidanter, vitaminer og antiinflammatoriske stoffer er også vigtige ingredienser i Green Peoples solcremer for at understøtte hudens modstandskraft mod for tidlig aldring og irritation.
 
 
Grøn te, avokado og rosmarinekstrakt
  • Rige på aktivstoffer fra antioxidanter og vitaminer, der beskytter huden mod celleskader.
 
 
Myrra, lægestokrose og aloe vera
  • Fugter og beroliger huden.
 
 
Kanelsyre (fra kanelolie), edelweiss og titanium dioxid
  • Udgør den bredspektrede UVA – og UVB-beskyttelse.
 
 
Lidt om Green People
Green People blev grundlagt af danskeren Charlotte Vøhtz i 1997. ”Det hele begyndte med min datter på to år. Sandra var en af mange millioner børn, som led af eksem og hud allergi. Jeg indså hurtigt, at vi alle er børn af den kemiske tidsalder, og at de mange menneskeskabte kemiske stoffer belaster såvel os som miljøet. ”Sandras allergier, en bag-grund som sygeplejerske, mange års studier inden for naturmedicin og mere end 11 års erfaring fra den farmaceutiske industri var startskuddet til de produkter, der nu med stor succes sælges verden over.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Giv mig besked om:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x