Virus!

 

 

Det Homøopatiske Hjørne om virus

Af Thomas Kjærsgaard

 

Denne gang handler det homøopatiske hjørne om virus. Anledningen er åbenlys, da medierne har bugnet af ”Breaking News” om denne Coronavirus, eller som dens rigtige navn er ”2019 Novel Corona Virus”, blandt venner Covid-19. Corona betyder i øvrigt krone, da overfladen på virussen ligner spidserne på en kongekrone. Covid-19 stammer sandsynligvis fra dyr, men det er ikke endnu fastslået fra hvilket. Således er Mers-Coronavirus fra kameler og den mere alvorlige Sars-Corona fra katte.

 

Covid-19 er ikke luftbåren og smitter altså ikke via almindelig indåndingsluft, støv og mikropartikler.

 

Covid-19 er derimod en dråbebåren virus. Det betyder, at den typisk smitter via større dråber af inficeret slim fra host og nys, der rammer slimhinderne i luftvejene, eller ved kontakt med smittede hænder eller andre hudoverflader.

Man ser også, at de fleste smittede har været familiemedlemmer eller sundhedspersonale til en smittet. Diagnosticeringen er en såkaldt PCR-test, der er lavet ud fra virussets genetiske spor.

 

Symptomerne er som ved typisk influenza. Det betyder feber og åndenød. I de alvorlige tilfælde, lungebetændelse, nyrefejl og død. MEN indtil nu er det faktisk meget få, der er døde af Covid-19, og det er for 99,1 pct. vedkommende patienter med et i forvejen udsat immunforsvar.

 

Af samtlige, der p.t. er blevet diagnosticeret med Covid-19, er over 92 pct. raske igen. Resten er smittede (i inkubation) eller personer, som stadig har symptomer, hvilket varer fra smittetidspunktet til helbredelse op til ca. 27 dage. På verdensplan er under to pct. døde. Dette tal er i øvrigt stort pga. de mange, der døde i Kina i begyndelsen af udbruddene. Det er typisk ældre mennesker, og ser man på seneste statistik over døde, bekræfter den også denne antagelse. Langt den største del af døde er over 70 år, og der er slet ingen børn døde pr 28.02.20. Kilde: worldometers.info.

 

Men hvad kan vi generelt gøre for at undgå at blive smittet:

  • Host i albuen, mundbind eller lignende
  • Undgå tæt kontakt til en smittet
  • God håndhygiejne, da det er et kappebærende virus, der mister sin evne til at klæbe og sprede sig, hvis fedtkappen bliver brudt ved håndvask med sæbe, desinficerende midler eller tørring

 

Går man den naturlige terapis vej, drejer det sig om at hæve det uspecifikke immunforsvar. Vi har nemlig to slags immunforsvar. Det specifikke, som kroppen har fået ved at have haft en specifik virus eller bakterie. Ligesom børnesygdomme. Når vi en gang har haft det, ja, så ved kroppen, hvordan den skal slå det ned, næste gang det kommer. Immunforsvaret har fået en specifik erindring om sygdomssprederen ved at danne antistoffer. Det er derfor man giver en vaccine.

Men hvad så med alle de vira, som vi endnu ikke har fået og derfor ikke har en specifik opskrift på at slå ned? Der har vi heldigvis et uspecifikt immunforsvar, der favner meget bredt og kan nedbryde og undertrykke nye vira, kroppen ikke har set før, så længe angrebet ikke er for intenst for organismen eller varer for længe.

 

Det er derfor vigtigt, hvis man vil forberede sin krop til tider med et lavt immunforsvar, at tage noget, der styrker det uspecifikke immunforsvar, så alle paraderne er oppe.

 

Kosttilskudsmæssigt vil jeg anbefale vitamin A, selen og zink til styrkelse af slimhinderne og vitamin C og D til det generelle immunforsvar. Derudover vil en bredspektret vitaminpille som Spektro, Vitamun eller Omnimin altid være en god forebyggende kur. Der findes også en lang række gode komplekser af antioxidanter, der fremmer immunforsvaret, ligesom god søvn, varme og mindre stress altid giver et sundere udgangspunkt.

 

Kostmæssigt er gode friske, nærende og økologiske frugter og grøntsager også et godt vitamin- og mineralsupplement. Omvendt, undgå søde sager og forarbejdede kulhydrater.

 

Har man tendens til lavt immunforsvar, kan det altid styrkes ved en bedre tarmflora, så en måned eller to med et godt probiotikum vil være godt. Ligeledes kan en afgiftningskur som Detox Kit i seks uger være en god forberedelse til angreb på immunforsvaret.

Da kroppens første forsvar mod viral infektion er feber, bør undertrykkelse heraf undgås ved virussygdomme med ikke-livstruende feber. Dvs. under ca. 40 grader. Virus trives ved en kropstemperatur på 37 grader og nedbrydes ved ca. 39,7 grader. Der danner kroppen nemlig mange flere af de såkaldte CD8 T-celler, der ødelægger virusinficerede celler.

Selvom Covid-19 kan være alvorlig og fatal for udvalgte grupper af patienter, navnlig dem med en eksisterende immunsvaghed og hos ældre, er det for de fleste en selvhelbredende sygdom. Her kan behandling med homøopatisk medicin forkorte sygdomstiden og minimere symptomer, komplikationer og intensitet.

 

Homøopatisk vil jeg helt klart anbefale det eneste dokumenterede middel på markedet, nemlig Engystol, der er et forebyggende, men også akut virkende antiviralt homøopatisk lægemiddel.

 

Engystol kan anvendes af børn, voksne og ældre som immunforsvarsopbygning og forebyggelse af virale infektioner.

Studier påviser, at Engystol øger immunforsvaret ved dannelse af fagocytter (vigtige celler, der æder og tilintetgør fremmede vira) samt øger interferon gamma-produktionen. Interferon gamma (IFN-y) er en væsentlig spiller i immunforsvaret. Det er et af de vigtige signalstoffer, der frigives af celler inficeret af virus, bakterier eller parasitter. Ved at frigive interferon fra den inficerede celle aktiveres kroppens forsvarsmekanismer og produktion af ædeceller i de omkringliggende celler, som derved stopper infektionen.

Engystol har ingen bivirkninger eller interaktion med andre lægemidler. Det kan anvendes af børn, voksne og ældre som immunforsvarsopbygning og forebyggelse af virale infektioner. Almindelig forebyggende dosis er to til tre sugetabletter dagligt.

Andre midler kan være Echinacea Comp-ampuller til yderligere styrkelse af immunforsvaret og Euphorbium Comp næsespray til at stimulere den antivirale effekt i de øvre luftveje. Den kan anvendes igennem længere tid, da den ikke udtørrer slimhinden i næsen.

 

Med disse ord vil jeg ønske alle et virusfrit og lykkebringende forår.

 

 

 

 

 

Skriv en offentlig kommentar...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Giv mig besked om: