At være forkølet eller ikke at være …

 

 

Ny forskning!

Snottede børn hele vinteren, trætte forældre, sygemeldte hele flokken, irritationer derhjemme og på arbejdspladsen. Nogle børn er forkølede seks til otte gange hver vinter, smitter deres søskende og deres forældre, andre er aldrig forkølede.

Er det en uomgængelig tilstand så mange gange om året?

Nej, siger alle fagfolk på sund-forskning-redaktionen og Institut for Biologisk Medicin. Og nej, siger forskerne. Det har de gjort i mange år, og nu bekræfter endnu et nyt studie fra Schweiz, at det ikke er naturligt at være snottet og træt, bare fordi det er efterår og vinter.

Det er naturligt at gøre noget ved det.

 

Af Marianne Palm
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – oktober/november 2018

 

203 børn i alderen 4-12 år deltog i studiet i Schweiz. Børnene blev fundet hos de lokale læger, og alle fik påvist forkølelsesvirus i næsesvælget. Forsøget foregik over fire måneder, og børnene blev delt op i to grupper udvalgt ved lodtrækning. Den ene gruppe fik Echinacea Junior, tre tabletter dagligt. Den anden gruppe fik tyggetabletter uden aktive stoffer i, men dog med 50 mg C-vitamin. Hverken børnene, deres forældre eller lægerne vidste, hvem der fik de aktive stoffer fra friskplantetinkturen Echinacea purpurea, også mere kendt som rød solhat.

Når, eller hvis, der opstod en forkølelse undervejs, blev børnene undersøgt for bakterier og virus.

At være forkølet er ikke en selvfølge – det er en selvfølge at forebygge og behandle den.

Hovedparten af børnene, som fik det aktive stof, kunne rapportere meget færre forkølelsesdage i løbet af de fire måneder. Faktisk havde de tilsammen 429 dage med forkølelse mod kontrolgruppen, som havde 602 dage med forkølelse.

Fire af børnene, som fik Echinacea Junior, fik brug for antibiotika undervejs hen over 31 dage, mens der i kontrolgruppen blev udskrevet 14 recepter svarende til 111 dage.

 

Meget mindre antibiotika

At der blevet givet mindre antibiotika, fortæller, at man i høj grad fik forebygget, at en ellers banal forkølelse får lov til at udvikle sig til lungebetændelse, mellemørebetændelse eller halsbetændelse.

Ud over en stor lettelse for de enkelte familier er nyheden af særlig samfundsøkonomisk vigtig karakter: Vi får færre sygedage, færre irritationer og frustrationer, og vi får gladere børn. Hele året.

 

Det er velsmagende tyggetabletter, som også kan sluges. Og de er små!

Echinacea Junior er tyggetabletter med alle de aktive stoffer fra friske Echinacea-planter tilsat naturlig appelsinsmag, der gør dem børnevenlige og velsmagende. Tabletterne kan både tygges og synkes hele og indeholder 400 mg Echinacea purpurea – rød solhat – pr. tablet.

Stil dem øverst på hylden, de smager godt!

 

Dosis:

1-4 år – 1 tablet 2 gange dagligt

4-12 år – 1 tablet 3 gange dagligt

12 år og opefter – 2 tabletter 3 gange dagligt

6 thoughts on “At være forkølet eller ikke at være …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *