Om os

Hvem er vi?
sund-forskning er et af Danmarks største websites indenfor sundhed, hvor vi elsker at skrive om alle de emner, som ikke har det alt for let i den øvrige presse. Vi graver et spadestik dybere, og formidler viden om vitaminer, mineraler, urter, fedtsyrer, homøopati og alt det andet, der har med sundhed at gøre.
Vi elsker at finde de bedste eksperter lige fra de moderne kogekoner udi kålens kunst til dem, der gerne vil gøre en forskel og lære os andre om hjernens finurligheder, eller hvordan lille Fido bevarer et langt sundt liv.
Med andre ord er vi lidt over det hele, som man nu er nødt til at være, når kroppen har 12 organsystemer, der sagtens kan beskrives hver for sig, men det giver så meget mere mening, hvis nogen binder sløjfer mellem dem. Altså ikke sådan bogstaveligt talt.Vi elsker at bygge broer mellem det såkaldte etablerede sundhedssystem og den mere komplementære virkelighed. Naturens skatkammer bugner af muligheder men ikke uden de rette diagnoser.
Dem tager lægerne sig af, vi vil bare gerne have lov til at beskrive den støtteterapi, der som regel kan give mening på vejen fra syg til sund, eller i det mindste på vejen mod lindring af diverse skavanker.
”Vi” er en hel flok entusiaster, der gerne vil gøre svær forskning let tilgængelig, men også anerkender, at der er masser af viden, man får gennem erfaringer og vel at mærke en viden, der ikke altid passer ind i en videnskabelig protokol.
Og hvis du ellers vil vide, hvem vi er, så gå på forsiden og Spørg Eksperterne, eller skriv til os på redaktionen, hvor du finder redaktør Marianne Palm. Hun samler alle trådene, sveder hver gang der er deadline for det trykte magasin, men elsker i øvrigt at være sammen med læserne på messer, på mails og på vores facebook sund-forskning.dk.
Inden du går i gang med at bruge af de mange tips & tricks, skal du huske at tage det fulde ansvar for dit helbred. Og det indebærer en tur til lægen, hvis du er syg eller er i tvivl om, hvad du fejler. Med andre ord kan siderne ikke anvendes til selvbehandling, kun som en støtte til at blive klogere på krop, sind og ånd.
Velkommen til et univers af lettilgængelig forskning, brobygning og masser af erfaringer.
Marianne Palm

Redaktionen på sund-forskning består af en lang række fagpersoner, der holder skarpt øje med al forskning i ind- og udland. Der er mest at holde øje med i udlandet, da der sjældent bliver lavet forskning i Danmark på de områder, der optager os mest: Vitaminer, mineraler, fedtsyrer, mælkesyrebakterier og urter, der alle kan fungere som en vigtig støtteterapi i hverdagen til sunde og raske, til forebyggelse og i terapeutiske sammenhænge.
Vores referencer er pubmed.com, internationale publiceringer og kontakt til et væld af forskere og laboratorier verden over. Vi forsøger at gøre svær forskning fra udlandet let tilgængelig for danskere ved nøje at gennemgå ny og ældre forskning sådan side for side.
Det betyder også, at hvor vi fx skriver om magneisum til uro i benene, er det ikke ensbetydende med, at det er den eneste mulighed for behandling af uro. Du skal tale med din læge, så alvorlige årsager udelukkes, og du skal kunne forstå artiklerne på tværs, så du måske kan sammensætte en strategi, der kan virke mere optimalt end kun et enkelt magnesiumtilskud. Sygdom opstår som regel som en sum af belastende faktorer, og de kan være helt individuelle, og derfor må intet i dette magasin opfattes som værende udtryk for, at du blot kan klare dine måske komplekse problemer med et enkelt tilskud.
Opsøg professionelle behandlere, fx læger, kiropraktorer, osteopater, heilpraktikere, hormonterapeuter, biopater, naturopather, zoneterapeuter, akupunktører, ernæringsterapeuter eller psykologer og andre fagpersoner, der arbejder med stress og andre mentale problemstillinger. De dygtigste af alle disse behandlere vil altid henvise til den ekspert, der har bedst mulighed for at hjælpe dig.
Hej Sund-Forskning. Jeg har en artikel, som jeg gerne vil sende til jer. Hvilken mailadresse skal jeg sende den til?
mvh
Tove Lauridsen
Jeg har købt Tomentosar cat’s claw grundet utæt tarm men læser nu på jeres hjemmeside flg:
Jeg har bryst implantater. Hvordan kan det være man ikke må det. ?
MVH
Eva
Kontraindikationer
Patienter med TRANSPLANTATIONER BØR IKKE TAGE UNA DE GATO. Bør ikke anvendes under graviditet.
Bivirkninger
Una de Gato kan forårsage diarré.
Toksicitet
Una de Gato har tilsyneladende ingen giftvirkninger ved normal dosering. Udskillelse af affaldstoffer fra mavetarmkanalen kan forårsage stærke symptomer, bl.a. dysenteri.(9)
Tror du ikke de mener organ transplationer?
Hej til jer alle
Jeg kunne godt tænke mig at vide tre om kolloidt sølv til menneskebrug .)
I jeres okt./nov. magasin er der en artikel om naturlige godbidder mv. til hunde. Tak for den. Min dejlige dalmatiner har nemlig allergi, og hendes mad bliver ændret til BARF + frugt og grønt.
Jeg har tidligere læst, at broccoli ikke er godt for hunde pga. indholdet af isothiocyanat, men i artiklen nævnes som tålelig. Jeg har dog også læst, at kogt broccoli er ufarlig.
Hvad er rigtigt?
Hej vil gerne vide om engysto hat påvirkning på ind tagelse af penicillin
Jeg har enkraftig halsbetændelse og får pencilllin og kan jeg tage engystol samtidig
Mvh
Kurt Pedersen
Ålsgårde. Tlf 27723399
Mail toften26@gmail.com
Har med interesse nu læst sidste nummer af Sund Forskning og bl. A artiklen om Keen Mind mod hukommelsesbesvær mm. Hvor meget erfaring er der i forhold til om det er tilskud, som man helst skal indtage resten af sine dage eller??? – finder det ikke stående i artiklen.
Kh Elin Lyngsø
Hvilket ginko biloba anbefaler i
Hej!😊
Jeg har forsøgt at få jeres nyhedsbrev tre gange nu, men det lykkes ikke, selvom jeg gør det som skal udfyldes med mere. Dvs jeg har og set efter i papirkurv og reklame. Så jeg jeg prøver af denne vej for at få hjælp til at kunne modtage jeres nyhedsbrev. Jeg glæder mig til at høre fra jer, og takker for hjælp til dette. Mvh Izabella
Abonnement
TAK for jeres blad, hvordan abonere man på det? Er det gennem : klub-sund?
K
Må man tage safran sammen med antidepressiva?
Så med få ord; det er fup
Hvad er fup?
Burde I ikke skære ud i pap, at I ikke har en medicinsk baggrund, men er ovre i det alternative hjørne?
Ville med glæde abonnere på nyhedsbrev og udfylder anmodning, modtager dog aldrig godkendelse.
Hej – jeg prøver at finde ud af hvilket produkt er bedst – boswellia serrata når der står disse forskellige informationer på 3 forskellige produkter :
2000 mg Boswellia Serrata and boswellia serrata (5:1 extract) 65% Boswellic Acids
1500 mg Boswellia Serrata, 1275 Boswellia serrata syre 85% ekstrakt
Boswellia Serrata 25:1 extract 588.2 mg – derived from 14,705 mgens contains 500 mg boswellic acid,
Hvilken koncentration er bedst/højest her – er meget forvirret over info mht extract 5:1 eller 25:1 og procenten af boswelliasyre – som så virker til at være det der er det virksomme…
Kan du hjælpe mig til at forstå dette….skal jeg bare ignorere det med ekstraktfaktro? er det ligegyldigt eller vigtigt?
Hilsner og tak fra
Kari
Hej – jeg kan læse, at der bliver stillet nogle spændende spørgsmål, men jeg kan ikke se jeres svar. Hvordan kan jeg det ?
Mvh
Conny Pallesen
Hej
Jeg er lidt nysgerig om hvor i har jeres information fra.
Jeg sidder og skriver et projekt, og ville høre hvor i havde studierne fra. :D
Er fan..også af de gemte guldkorn!
Jeg forsøger at læse magasinet Sund Forskning. Lige nu april/maj 2023.Men det er umuligt at læse sider med meget små bogstaver og mørk baggrund. Fx side 10-11. Jeg må simpelthen opgive at læse det. Jeg tænkte at det måske vilel gå bedre på skærmen på min PC, men det kan jeg heller ikke læse.
Artiklen: “B12 cobalamin … mangel eller for meget?”Anfører at vitamin B12 findes i animalske fødevare uden at oplyse hvordan dette specielle vitamin ankommer, særligt konventionelt landbrugs animalske fødevare, som ret beset udgør størsteparten af forbruget af kød og mejeriprodukter.
I en tid med udbredt ønske om at mindske klimabelastningen af privat forbrug er det, især for en hjemmeside der giver indtryk af at være faktabaseret, bydende nødvendigt at oplyse hvorfor en faktuel oplysning er fraværende.
At samme oplysning glimre ved sit fravær på hjemmesider drevet eller sponsoreret af Landbrug og Fødevare er lettere at forstå.
Så kom ud af busken sund-forskning.dk:)
Med venlig hilsen
Erik Bresler