Den bedste urtedrik til skøre kvinder

[envira-gallery id=”260352″]

 

Lige nu lander REGOBONE på de danske helsehylder, og er du flittig bruger af fermenteret rødkløver fra Herrens Mark, får du her en ”tre-i-én” med calcium, magnesium og D-vitamin, der sammen med rødkløverens fine egenskaber kan støtte dine skøre knogler.

 

 Af Marianne Palm

 

Når forskere, laboratorier og entusiastiske landmænd tager hinanden i hånden for at analysere, hvad der kan frembringes på markerne rundt om Nr. Aaby på Fyn, kan man heldigvis blive ganske overrasket. På Herrens Mark, hvor der i årevis har været dyrket mælkebøtter og rødkløver, har man været mest fokuseret på indholdet af aglykone isoflavoner, men analyser af de små grønne kløverblade viser, at de også for knogler, nervesystem og immunforsvar indeholder en række vigtige næringsstoffer i en mængde, der giver mening:

Fx er der et naturligt indhold af calcium på hele 317 mg og 86 mg magnesium pr. dagsdosis. Dertil kommer en lille, men vigtig portion D-vitamin svarende til 4,4 mikrogram, og som kronen på værket finder du også en stribe af livgivende aminosyrer, du skal bruge for at skabe stærke og sunde celler.

Når rødkløverekstraktet anvendes som her i REGOBONE til at forebygge knogleskørhed, anbefales det af Osteoporoseforeningen at tage lidt mere af mineralerne, og derfor har Michel Mohr, som er landmanden bag produktet, valgt at tilsætte ekstra mineraler, så der i hver dosis er 500 mg calcium og 250 mg magnesium.

Alt i alt sparer du ikke kun på indkøb af flere kosttilskud, du får faktisk også et letoptageligt produkt, og det er fermenteringen af rødkløveren, der skaber disse for fordøjelsen og for resten af kroppen så gunstige forhold.

 

Rødkløverfermentering med sit naturlige indhold af mineraler og andre næringsstoffer

Fermenteringen er nøgleordet

 

Fermentering skaber høj biotilgængelighed ved bl.a. at påvirke din fordøjelse gunstigt

Det kan godt være, at du tænker, at smagen ikke er en sydfransk rødvin eller duften af en græsk taverna, men bevæger du dig ud i de tyske landskaber og går tilbage i historien, så finder du det folkefærd, der måske er mest kendt for at fermentere deres grøntsager og korn. I fordums tid gjorde vi det også i Danmark, da det var datidens metode til at opbevare sommerens høst i fadebure og forrådskamre. Hvad man godt vidste i Tyskland, og hvad man især ved nu, er, at fermenteringer udgør en helt særlig mulighed for både at skabe gunstige betingelser lokalt i tarmene, men også hjælper til, at de mange næringsstoffer bedre kan trænge ind gennem tarmene, over i blodet og videre ud til de celler, fx knogleceller, der har så hårdt brug for dem.

 

Borgere med osteoporose og borgere i risiko for osteoporose anbefales, at kost og tilskud samlet sikrer et dagligt indtag af:

 • 1000-1200 mg calcium og
 • 20-40 mikrogram D-vitamin

 

Således får man i en daglig dosis REGOBONE (100 ml):

 • 60 mg isoflavoner
 • 500 mg calcium
 • 200 mg magnesium
 • 20 μg D-vitamin

 

Kilde: https://www.osteoporose-f.dk/knoglesund-hverdag/hverdagens-kost/kalk-og-d-vitamin/

 

De livgivende aminosyrer

Ny forskning fra juli 2021 bekræfter, at essentielle aminosyrer, som netop er analyseret i REGOBONE, har positiv indikation på personer med osteopeni og osteoporose. 

Alle levende planter, der ikke er blevet helt spoleret i gryder, potter og pander eller i store industrielle fødevareproduktioner, indeholder aminosyrer, som vi skal bruge til at danne proteinkæder. Afhængig af hvilke aminosyrer disse proteinkæder er opbygget af, skaber kroppen titusindvis af forskellige funktioner i kroppen, og hver eneste celle er fuldstændig afhængig af at få tilført de rette og en passende mængde. Derfor var glæden hos Herrens Mark da også stor, da forskerne fandt, at netop rødkløverekstraktet med sit indhold af livsvigtige aminosyrer ikke kun virker, fordi produktet er fermenteret med sit indhold af aglykone isoflavoner, men også for sit betydelige indhold af aminosyrer, heriblandt valine, leucine og isoleucine. Sammen med mælkesyrebakterierne, der opstår under fermenteringen og sammen med calcium, magnesium og D-vitamin, vil denne nye blå dunk på køkkenbordet være et væsentligt og nødvendigt tilskud til alle, især kvinder, der har anlæg for knogleskørhed (som i fagsprog kaldes osteopeni) eller allerede har knogleskørhed.

En masse fagudtryk om en masse næringsstoffer, der bedst kan oversættes til: Herrens Marks REGOBONE indeholder det, dine knogler har brug for. Tilsætter du masser af motion, hvor du får brugt de store knogler i ben og rygsøjle, er du på rette vej.

Man ved, at de små fine isoflavoner, som du får fra rødkløver sammen med mælkesyrebakterierne, optimerer udnyttelsen af calcium i kroppen.

Man ved også, at mængden af aminosyrerne i REGOBONE svarer til den mængde aminosyrer, der findes i valle, og som anvendes i proteindrikke, der serveres til småspisende og til mennesker med særlige behov, fx efter ulykker og operationer, hvor man måske har mistet en del proteiner fra kroppen.

Aminosyrerne gavner bl.a. evnen til at opbygge nye muskelfibre eller at få dem til at have en bedre iltoptagelse, og gode muskler har en direkte positiv effekt på knogleopbygningen.

Inden aminosyrerne når så langt, har de været gennem vores tarmsystem, og her kan forskerne se, at de tre aminosyrer hjælper vores lokale mikroflora med at udføre sit arbejde.

Derfor kan vi godt med hjælp fra danske forskere, fra laboratorier og fra en meget entusiastisk landmand på Fyn, der tør grave et spadestik dybere efter forklaringer, konkludere:

REGOBONE fra Herrens Mark har åbenlyst mange flere fordele og virkningsmekanismer på kroppen, end man vidste, dengang man satte produktionen i gang i 2012.

 

REGOBONE indeholder den mængde fermenteret rødkløverekstrakt pr. dagsdosis, der blev brugt ved Knoglestudiet fra Aarhus Universitet, som viste en overraskende effekt på knogleafkalkningen hos kvinder med osteopeni (forstadiet til knogleskørhed).

 

REGOBONE er økologisk dyrket rødkløver, men når man tilsætter veganske vitaminer og mineraler, går økocertifikatet tabt. Men derfor er det stadig økologisk dyrket rødkløver.

 

Kilder og referencer:

Combined bioavailable isoflavones and probiotics improve bone status and estrogen metabolism in postmenopausal osteopenic women:

a randomized controlled trial 

Probiotic Lactobacillus strains from Mongolia 1 improve calcium 2 transport and uptake by intestinal cells in vitro

The effect of protein diets in postmenopausal women with osteoporosis: Systematic review of randomized controlled trials

The Association of Gut Microbiota With Osteoporosis Is Mediated by Amino Acid Metabolism: Multiomics in a Large Cohort

Novel effects of phytoestrogenic soy isoflavones on serum calcium and chloride in premenopausal women: A 2-year double-blind,

randomized, placebo-controlled study*

A systematic review and meta-analysis of the effects of isoflavone postmenopausal women

Essential amino acids are primarily responsible for the amino acid stimulation of muscle protein anabolism in healthy elderly adults

Osteoporosis Prevention, Screening, and Treatment:

A Review

Juliana M. Kling, MD,1 Bart L. Clarke, MD,2 and Nicole P. Sandhu, MD, PhD2

Abstract

 

7 thoughts on “Den bedste urtedrik til skøre kvinder

 • I am really loving the theme/design of your website. Do you ever run into any browser compatibility issues? A small number of my blog readers have complained about my blog not operating correctly in Explorer but looks great in Safari. Do you have any recommendations to help fix this problem?

 • Having read this I thought it was very informative. I appreciate you taking the time and effort to put this article together. I once again find myself spending way to much time both reading and commenting. But so what, it was still worth it!

 • This is a topic close to my heart cheers, where are your contact details though?

 • I really like your writing style, good info , thankyou for putting up : D.

 • Loving the information on this web site, you have done great job on the content.

 • That is the correct blog for anybody who desires to seek out out about this topic. You realize a lot its almost laborious to argue with you (not that I truly would want…HaHa). You positively put a brand new spin on a topic thats been written about for years. Nice stuff, just nice!

 • This is really attention-grabbing, You’re an excessively skilled blogger. I have joined your feed and stay up for seeking extra of your magnificent post. Additionally, I have shared your site in my social networks!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *