Befri dine bihuler

 

 

At have smerter i bihulerne pga. en akut infektion, der hober sig op, gør meget mere ondt, end man kan forestille sig. Og har den sat sig til et kronisk problem, kan den meget vel være årsag til, at du er træt, bleg og uoplagt.

 

Af Marianne Palm
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – februar/marts 2018

 

Hvis en ellers banal forkølelse får lov til at sætte sig fast i de små huler i kraniet, er det med at få fødderne i vandbadet, ingefæromslag på fjæset og Sinux i svælget. Sidstnævnte er et naturlægemiddel godkendt først af den tyske lægemiddelstyrelse og nu også af den danske. Godkendt, fordi produktet er sikkert at anvende og kan virke på både den lette og den hårdnakkede bihulebetændelse. Men som med så meget andet: Kom i gang, for det er lettere at behandle en akut infektion end en kronisk. Kronisk bliver den kaldt, hvis den varer længere end tre måneder. De første tre er de mest smertefulde, dernæst er det allermest den kroniske træthed, der vidner om, at noget er galt.

 

Behandling af bihulebetændelse med tysk naturlægemiddel
En bihulebetændelse kalder på en flok hjælpere, og her har tyskerne med deres særlige viden om urter udvalgt en stribe, de har ekstraheret og dermed gjort stabile i deres indhold af aktive indholdsstoffer. Urterne skal kunne være:

  • Desinficerende lokalt i svælg og bihuler. Med andre ord være bakteriehæmmende i de øvre luftveje.
  • Immun-regulerende, så det lokale immunforsvar får hjælp.
  • Inflammationshæmmende, så de betændte, smertende og røde slimhinder får hjælp til at falde til ro og genopbygge slimhinden, så den bliver mere modstandsdygtig.

Den skal være slimdrivende, så den seje slim, som sætter sig fast, bliver fortyndet og lettere kan komme væk fra bihulerne. Det har studier vist, at følgende urter kan gøre sammen:

Gentiana lutea (gul ensian), Primulae flos cum calycibus. (en primula art), Rumex crispus (Skræppekruse), Sambucus nigra (hyldebær) og Verbena officinalis (jernurt).

Opskrifterne på ingefæromslag og fodbade finder du på www.sund-forskning.dk. Skriv ”bihulebetændelse er ikke bare en vinterting”.

Polypper eller andre årsager til bihulebetændelsen? Tjek med lægen.

 

2 thoughts on “Befri dine bihuler

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *