Blærebetændelse

Blærebetændelse

 

Blærebetændelse

Andre navne: Pyuri, Cystistis, Pyelitis

 

Akut: Bakterie- eller virusangreb i blæren. Kronisk blærebetændelse kan opstå, hvis der konstant er sarte slimhinder på grund for lidt væske og mangel på vitaminer og mineraler. Navnlig piger og kvinder er udsatte på grund af det forholdsvis korte urinrør, hvor bakterier kan trænge op udefra. Kulde kan også genere, så der lettere opstår infektion. Men det vigtigste er et godt immunforsvar og stærke slimhinder. Symptomerne kan indimellem hos småbørn vise sig som “ondt i maven”. Hvis barnet ikke er gammelt nok til at give udtryk for, at det svier ved vandladning, er det vigtigt at konsultere lægen for at finde årsagen.

 

Kronisk blærebetændelse: Det er vigtigt ved kronisk blærebetændelse at blive undersøgt grundigt hos lægen, da bakterierne kan vandre videre til nyrerne, hvor de kan forårsage betændelse, som er langt sværere at behandle end en blærebetændelse.

 

Kurforslag:


Kost
: Spis efter din stofskiftetype, og sørg for rigeligt med vand – gerne to til tre liter om dagen. Vitaminer og mineraler: Et stærkt vitamin- og mineralprodukt. Suppler med ekstra C-vitamin.

 

Fedtsyrer: Godt med sunde plante-og fiskeolier.

 

Urter: Equisetum arvense (padderokke), Chamomilla recutita (kamille), Echinacea purpurea rod (rød solhat, rod), Solidago virgaurea (gyldenris). Tranebær er en af de vigtigste droger, du kan anvende mod blærebetændelse, da tranebær hindrer, at bakterierne klæber sig fast til blærens slimhinde. Kan købes som økologisk tranebærsaft eller som tørekstrakt.

 

Andet: Sørg for varme til underlivet – ekstra varme trusser er måske ikke moderne, men de virker. Tør dig forfra og bagud ved toiletbesøg, så der ikke trænger colibakterier fra tarmen op i urinrøret. Vær opmærksom på det såkaldte honeymoon-syndrom: Har du fået en ny partner, kan den fremmede bakterieflora forstyrre mikrofloraen på dine slimhinder i skeden og på de ydre kønsorganer. Det kan hjælpe at drikke en liter vand inden samleje og så tisse lige efter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *