Børst, gurgl og synk

 

 

Aloe veras gavnlige effekt kan være nyttig for både dine tænder, mundhulen og resten af kroppen. Planten, som du ved kan klare lidt af hvert, kan nemlig hjælpe din og dine børns mundhygiejne.

 

Af Benedikte Mikkelsen
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – august/september 2018

 

Maveproblemer, forbrændinger på huden og til din daglige tandbørstning – ja, der er jo ikke det sted, hvor du ikke kan anvende aloe vera-plantens nærmest helbredende effekt.

 

Lad os dissekere planten

Aloe barbadensis består af to dele, hvor hver del producerer substanser med forskellige sammensætninger til hver sit formål:

  • Dybt inde i aloe veraens blade finder vi gelen (planteslim) – et tyndt, klart, smagsløst gelelignende materiale.
  • Lige under det grønne lag på plantens blade findes de specielle planteceller. Cellerne producerer en bitter, gul væske, som har den afførende effekt.

 

Gelen eller planteslimen ser vi på, og hvad den kan gøre for dine tænder og mundhygiejne.

 

Av, min mund!

Aloe vera gel indeholder en hel stribe af sukkerstoffer, samlet kaldet polysakkarider. Nogle af dem er en gruppe, kaldet acemannan, som aloe vera har et højt antal af. Gelen har vist sig ganske effektiv til behandling af tænder, tandkød og i det hele taget hele mundhulen. Du har sikkert prøvet at bide dig selv, haft ondt i en tand eller på anden måde ”blive øm i munden”.

Børster du tænderne med tandpasta, som indeholder aloe vera, og gurgler du efterfølgende med aloe vera i drikkeform, kan du hjælpe dine tænder og tandkød på en naturlig måde, også hvis der er er en decideret betændelsestilstand i din mundhule og dine slimhinder.

 

sund-forskning.dk kan du læse om en stor undersøgelse, foretaget i tandklinisk sammenhæng, om aloe veras gavnlige virkninger for mundhulen. Søg på ”aloe vera og mundhule”.

 

Hvordan kan aloe vera virke for dig:

  • Smertelindrende
  • Antiinflammatorisk
  • Antibakteriel
  • Hjælper mod svampeinfektion
  • Fremmende på sårheling
  • Reparerende på tandkødet

 

Gelen fra aloe vera har vist sig ganske effektiv til behandling af tænder, tandkød, slimhinder og mundhulen.

 

Få hele virkningen

Avivir Aloe Vera tandpasta indeholder 60 % aloe vera og virker blandt andet reparerende på rødt tandkød. Tandpastaen indeholder desuden baking soda, som modvirker dannelsen af tandsten og gør tænderne hvide og glatte. Du kan blive fri for kemi som triclosan og andre mistænkte hormonforstyrrende stoffer, som findes i ”almindelige” tandpastaer. Gurgler du med drikke Aloe Vera efter tandbørstningen, kan du øge den slimbeskyttende virkning, og synker du herefter, så styrker du samtidig dit immunforsvar.

 

Bliv fri for triclosan og andre mistænkte hormonforstyrrende stoffer, og plej din mundhule på naturlig vis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *