Byg dig op til efterårets træning

 

 

Kølig hvidvin på terrassen, fadøl i solen eller lidt for mange hyggelige stunder med pølser på grillen? Uha, sommeren er farlig, når det kommer til indtagelsen af ekstra kalorier. Træningscentret kalder på dig, men husk at støtte kroppen med vitaminer og mineraler.

 

Af Benedikte Mikkelsen
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – august/september 2018

 

Deller på sidebenene skyldes ikke det, du spiser mellem jul og nytår, men det du spiser mellem nytår og jul. Den danske sommer startede tidligt i år, og dejlige varme dage og lune sommeraftener er skyllet ind over os. Møder med venner i parken, picnic med familien og andre hyggelige stunder involverer som oftest usunde sager – vi er jo danskere, og vi hygger.

Men nu er tiden kommet til at smide de overflødelige kilo, og løbeskoene skal snøres! Husk nu, kroppen skal kunne følge hjernens ambitioner, ellers ender det bare med skader og tvunget passivitet på sofaen.

Benzin af den helt rigtige slags skal fyldes på kroppen, så den er klar til efterårets strabadser.

 


Proteinpulvers popularitet

Træningsentusiaster er vilde med proteinpulver, hvilket ses i fitnesscentre og på trænings-hjemmesider, som er sprækket med farverige beholdere af enhver art. Proteinpulver indeholder ofte valleprotein, et animalsk stof, som stammer fra mælk. Er du veganer eller bare tænker (som flere og flere gør), at planteproteiner måske er bedre for dig end de animalske, så er det heldigt, at powerfulde planteproteiner har fundet vej til markedet. Nordiq Nutri-Sport er en produktserie, som hjælper dig før, under og efter træning. Udholdenhedstræning og/eller styrketræning – lad planteproteiner give dig energi, så du kan yde 100 %.

 

Klar parat start (pakken)

Løbeturen og turen i træningscentret kræver energi, det kan derfor være gavnligt at hjælpe den lidt på vej med en halv teskefuld proteinpulver 30-60 minutter, før du skal ud over stepperne. Kakaopulver og rødbede er to energiboostere og kan nærmest kaldes en naturlig form for doping. Rødbede indeholder nitrat, som kroppen omdanner til nitrit. Blodårernes yderste forgreninger påvirkes af stoffet, så der strømmer mere ilt til musklerne. Du får dermed en bedre iltudnyttelse, der øger præstationsevnen under din træning.

Kakaopulvers høje indhold af magnesium giver din krop energi, reducerer stress, og det giver dig også en dosis af dopamin, som både forbedrer dit humør og din motivation uden nogen form for tilsætningsstoffer. Matcha er kendt for at være en stressforløsende superfood på baggrund af dets høje mængder af aminosyren L-theanine. Kortisol i kroppen reduceres og hjælper kroppen i balance. Matcha er også antiinflammatorisk, så det vil hjælpe dine muskler med at restituere efter træningen.

Alt det og andre gode sager, herunder ris- og hampeprotein, finder du Pre-Workout.

 

Nordiq Nutri-Sport er veganske produkter, som hjælper dig før, under og efter træning.

 

Hold ud gennem hele din træning

Udholdenhedstræning kaldes også konditions- eller aerobtræning. Det er en fællesbetegnelse for træningsformer, hvor et forholdsvist ensartet bevægelsesmønster gentages i en bestemt periode fx løb, langrend, roning og svømning. Skal du holde ud i længere tid, kan solbær gavne dig. Solbær øger nemlig blodcirkulationen med op til 40 %,, og napper du en håndfuld solbær inden træning, kan du minimere risikoen for muskelskader og -betændelse. Algen chlorella er en lille energibombe, som med sit høje næringsindhold og rigdom på aminosyrer, kulhydrater, vitaminer og mineraler hjælper dig til at stå distancen.

I Endurance finder du solbær, chlorella, men også rødbede, kakao og andre botaniske indholdsstoffer, som hjælper din krop under fysisk pres.

Hydration hjælper til med at hydrere og erstatte mistede elektrolytter, da det indeholder kokosvand i pulverform. Du, som træner over en time, kan få særlig gavn af det, da elektrolytter som kalium er nødvendige for at opretholde en god væskebalance.

 

Udholdenhedstræning og/eller styrketræning – lad planteproteiner give dig energi, så du kan yde 100 %.

 

Slap af, og lad kroppen restituere

Restitution er absolut lige så vigtigt som selve træningssessionen. Støt kroppen med gurkemeje, som har en antiinflammatorisk effekt, så dine muskler ikke føles helt så ømme dagen efter. De medicinske svampe cordyceps fik for alvor opmærksomhed i 1993, da kvindelige kinesiske atleter brød alle verdensrekorder og nævnte cordyceps som et essentielt bidrag til successen. Flere kliniske forsøg har da også vist, at cordyceps øger iltoptagelsen i de røde blodlegemer og forbedrer dermed den fysiske præstation, reducerer træthed og oxidativt stress.

Du får gurkemeje, cordyceps, hampe- og risprotein, chlorella og andet lækkert, når du slapper af efter din træning med et 1-3 teskefulde Post-Workout i vand eller juice.

Serien Nordiq Nutri-Sport inkluderer produktet Magnesium, som indeholder magnesium malat. Magnesium er essentielt for din krops sundhed og hjælper dig til at restituere og støtter reparationen af bindevævet.

 

I serien Nordiq Nutri-Sport er alle produkter 100 % veganske, fri for fyldstoffer, bindemidler og kunstig farve.

2 thoughts on “Byg dig op til efterårets træning

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *