Når sommeren har været for hård ved negle, hud og hår

 

 

Sæt ind med en god portion selen, biotin, vitaminer og mineraler, og giv din krop en hjælpende hånd til at rette op på solskaderne.

 

Af Benedikte Mikkelsen
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – august/september 2018

 

Sommeren kom dejligt tidligt til Danmark, og hvis du da ikke har boet i en hule, så har du helt sikkert været eksponeret for stærkt sollys i mange timer. Det er jo skønt, for solen har opfyldt dit lager af D-vitaminer, så du kan klare dig igennem en lang vinter.

Men solens stråler giver også skader, selv om vi er kede af at indrømme det.

 

Lækker solbrændt hud

Flot ser det ud, men desværre er solbrændt hud et symptom på en hudskade fra solens stråler. Decideret solskoldning skyldes en ændring i hudens pigmentering, og du bliver enten rød eller brun. Det er det mørke farvestof melanin, som stimuleres af solens UV-stråler ved solbrændthed.

Når huden udsættes for UV-lys, ødelægges hudens indhold af lycopen. Lycopen er et antioxidant og er med til at beskytte hudcellerne mod oxidering (at de ødelægges). Fine linjer og rynker kan opstå, når hudcellerne skades, hvilket lycopen også kan have en gavnlig effekt på.

Lycopen finder du i tomater, og faktisk finder du det højeste indhold, når tomaterne forarbejdes, som fx til tomatpuré.

 

Det vilde surferlook

Afbleget og tørt hår kan faktisk se meget fedt ud og give dig det helt rigtige strandlook. Men, men, men … som det er med den brune hud, så er tørt hår et signal fra din krop om, at den mangler vitaminer og mineraler. Biotin, som også kaldes skønhedsvitaminet, er gavnligt for de celler, som fornyr og udvikler håret. Biotin har et højt svovlindhold, som er livsvigtigt for den menneskelige organismes iltningsproces og har derfor en positiv effekt på cellevækst og celledeling.

Du får biotin ved at spise fx bønner, havregryn og champignon. Vitaminet er vandopløseligt, og det er derfor næsten umuligt at få for meget biotin, da kroppen udskiller det igennem urinen.

Selen er en af kroppens vigtigste byggesten, og derfor er mineralet også et vigtigt bidrag til at vedligeholde et stærkt og glansfuldt hår.

 

Når neglene flosser og flækker

Hvorvidt uv-stråling giver ødelagte negle, er endnu uvist. Men neglene er en sladrehank, når det kommer til din krops tilstand, og lider du af vitaminmangel, så afslører dine negle det. Oplever du, at dine negle er svage, ofte knækker, eller der er misfarvninger, så prøver kroppen måske at fortælle dig, at du er i mangeltilstand. Manglen på zink og selen kan give sig udslag i svage negle, som knækker, bare du kigger på dem.

 

Få rettet op på solens skader

Vil du gå vinteren i møde med flot hud, glansfuldt hår og stærke negle, så kan kosttilskuddet fra Bidro, som ganske enkelt hedder ”Hud, hår og negle” give dig en hjælpende hånd. Produktet indeholder både selen, zink, biotin og lycopen og mange andre gode ting, som hjælper dig til at rette op på solens skader. Du bliver desuden klar til at gå en frostfyldt vinter i møde, som jo også giver hud, hår og negle udfordringer.

 

2 thoughts on “Når sommeren har været for hård ved negle, hud og hår

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *