Duft dig til velvære

[envira-gallery id=”254414″]

 

Aromaterapi virker på forskellige måder. Du kan nemlig optage olierne enten gennem huden eller gennem næsen og din lugtesans. Nu vil vi kigge på, hvordan olierne kan gøre noget godt for dit velvære, hvis du tilsætter dem i en diffuser.

 

Af Benedikte Mikkelsen

 

At aromaterapi kan have positiv indvirkning på alt fra smerter til dårligt immunforsvar og lettere depressioner, er måske ikke noget, du har tænkt over. Det skal da også siges, at det er meget individuelt, hvordan de æteriske olier påvirker. Så måske føler du ikke, at det virker decideret helbredende på dig, men under alle omstændigheder kan duften ikke gøre dig andet end i dejligt humør. Du kan derfor roligt gå i gang med at eksperimentere med aromaterapi derhjemme.

 

Din ældste sans påvirkes

Lugtesansen er rent evolutionært den ældste sans, som mennesket har udviklet. Som den eneste sans kan duft passere uhindret gennem hjernens mentale filter, hvor evaluering og fortolkning af sanseindtrykkene foregår. Hjernens limbiske system, som er centeret for hukommelse og følelser, påvirkes altså totalt ucensureret. 40 procent af dit humør dannes faktisk ud fra duftindtryk, som du får igennem næsen. Du kender sikkert, at en helt speciel duft minder dig om en bestemt tid eller situation. Dufte anvendes da også mere og mere i markedsføring af et bestemt produkt, men det er en anden snak.

 

Vidste du, at der i vores næsehule er omkring 40 millioner olfaktoriske neuronreceptorer, der opfanger forskellige dufte og sender dem videre til lugtekolben. Lugtekolben er bindeleddet mellem din hjerne og din næse. Her sendes duftinformation til hjernen, og du kan skelne mellem gode og dårlige dufte.

 

Hvorfor bruge en diffuser?

Teknologien bag en forstøver giver en god spredning af oliemolekylerne, og på kun et par minutter er mikrodråber spredt i luften. Faktisk kan én forstøver effektivt dække helt op til 100 kvadratmeter. Firmaet Florame, som også producerer 100 pct. økologiske æteriske olier, er leveringsdygtige i ultrasoniske diffusere. Du finder både en diffuser lavet af glas, som genererer lys, der skaber en dejlig stemning i rummet, men du kan også få en, som har tre integrerede programcontrollere og tre diffusion-controllere, så du kan tilpasse duften efter dine behov.

 

Ultrasonic diffusere fra Florame er næsten lydløse. Det er en god ting, hvis du vil bruge din diffuser i dit soveværelse for at hjælpe til en god søvn.

 

Nebulisation diffuser, som du ser på billedet, putter du ikke vand i, men kun få dråber olie i beholderen. Den bliver derfor mere intens, da du får de helt rene dråber.

 

Vil du vide mere om produkter fra Florame, så kontakt Birgitte Jørgensen på mail: bj@bijodan.dk, på tlf.: 2020 8864 eller besøg hjemmesiden www.bijodan.dk

 

[gdgallery_gallery id_gallery=”86″]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *