Kanel er meget andet end duften af risengrød

 

 

Af Marianne Palm
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – april 2017

 

Det er et højt skattet krydderi fra Asien, brugt over hele verden, og det er ikke kun som en helt særlig smagsgiver. Den tørrede inderbark kan så meget andet, og den allervigtigste virkning er evnen til at regulere vores blodsukker.

Det er ikke kun vigtigt til at forebygge diabetes 2, men til her og nu at få et svingende blodsukker stabilt.

Et ustabilt blodsukker kan give meget forskellige symptomer fra person til person. Her er nævnt en stribe af muligheder i tilfældig rækkefølge: træthedsanfald i løbet af dagen, sulten før sengetid, grådlabil, ”hysteriske anfald”, uforklarlige vredesudbrud, snurren i mellemgulvet, hovedpiner, overvægt, dannelse af mere bugfedt end fedt på resten af kroppen, flimren for øjnene, svimmelhed, uro i kroppen, dårlig søvnkvalitet, manglende overskud i hverdagen. Hvis du synes, symptomerne ligner nogle, du egentlig har fået diagnosticeret som værende øresusen, stress, migræner eller ”du er bare ikke særligt velfungerende”, kan det være tegn på blodsukkerproblemer som grundlæggende årsag til både diagnoser og det almene ubehag. Det kan også lyde sådan her: ”Sådan har vi det i min familie”, eller ”jeg har altid trang til søde ting”, eller ”hm, skal jeg lige drikke mig et glas vin, når jeg kommer hjem”. Du behøver langt fra at have alle symptomer for at det kan være for store udsving i dit blodsukker, som mange behandlere altid har kaldt ”lavt blodsukker”, men som retligt bør hedde svingende, da det svinger op og ned hele dagen. Det vil det altid gøre i forhold til, hvad du lige har spist, men bliver det som en rutsjetur, kan det blive ganske ubehageligt.

Det er en stribe af aktive stoffer, der hjælper på blodsukkeret, og du skal vælge en god kvalitet. Hos Gaia Herbs har de valgt at standardisere til 1 % coumarin og derigennem også fortælle specialister, at de udmærket er klar over, at visse kaneltyper kan indeholde for meget af dette stof, som i alt for store mængder kan påvirke leveren. Det styrer de på bedste vis hos Gaia Herbs, dels ved at være deres egen indkøber, dels ved at dyrke den selv og derefter styre det hele med den meget moderne CO2-ekstraktion.  

 

Commission E
I Tyskland blev der i 1978 dannet den såkaldte Commission E, som gennemgik sikkerhed og virkning af 380 urter til terapeutisk brug. Commission E anerkender kanels anvendelse mod milde mavesmerter, som appetitstimulerende middel og til at lindre fordøjelsesbesvær.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *