Marietidsel – en af de vigtigste leverurter

 

Af Marianne Palm
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning.dk – april 2017

 

Vores lever har i den grad brug for at kunne udføre sit arbejde på naturligvis vis hvert eneste sekund, døgnet rundt. Den skal beskytte os mod alle slags affaldsstoffer, de såkaldte toksiner, den skal kunne nedbryde virus, frie radikaler, diverse tungmetaller, ja, kort sagt skal alle stoffer forbi leveren. Det er også det store organs arbejde at være med til at regulere mængden af fx østrogen i blodet og i det hele taget sørge for sammen med nyrerne at opretholde en stabil udrensning af stoffer, så kroppens celler ikke bliver overvældet med for meget skrald.

En af leverens stjerneurter er marietidsel, der med sine frø kan gøre en stor forskel for leverens evne til at afgifte. En god ekstraktion af frøene kan ovenikøbet beskytte leveren mod netop de giftstoffer, som den også skal udrense.

Interessant er det dog, at der skal en stor mængde frø til. Det nytter derfor hverken at drysse dem oven på sin morgenmad eller drikke dem som te. Der skal fx 70 kilo tørrede frø til at fremstille et kilo tørekstrakt!

Hos Gaia Herbs har de under nøje temperaturkontrollerede forhold skabt en ekstrakt, hvor der i den daglige dosis på tre kapsler er brugt ikke mindre end 24.300 mg tørrede frø for at kunne få en dosis på 360 mg silymarin, det aktive stof, som virker så godt på leverens afgiftningsevne.

Der er rigtig god forskning på de små frøs evne til at være den allervigtigste støtteterapi, også ved mere alvorlige sygdomme som skrumpelever og galdeblæresygdomme og i det hele taget ved dårlig fordøjelse.


Derfor er marietidsel så vigtig til afgiftning
Når kroppen skal skille sig af med affaldsstoffer, skal leveren sørge for at nedbryde alle stoffer, så de enten gøres vandopløselige eller fedtopløselige. Det er to såkaldte enzymfasesystemer, fase 1 og fase 2, som sørger for at få adskilt alt, så det enten kan bringes ud af kroppen via nyrerne eller via tarmen.

Der findes mange leverurter, men det er faktisk kun ganske få, der kan gøre arbejdet i både fase 1 og fase 2. Det gør Silybum marianum til et særligt vigtigt bekendtskab.

 

3 2 votes
Article Rating
Subscribe
Giv mig besked om:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 Comments
Ældste
Nyeste Mest liked
Inline Feedbacks
View all comments
Joseph
1 år siden

Tak for dejlig artikel og arbejde, er med i kooperativ helsekost drogisten, vi glæder os til at høre mere fra jer

Hjertligste hilsner

Joseph

Lone
1 år siden

Hej
Tak for god og informativ artikel. Jeg har brugt marietidsel som tilskud i flere år, men er virkelig blevet i tvivl om den dosis jeg tager er stor nok? Er det korrekt forstået at der anbefales 360 mg silymarin om dagen, hvilket svarer til flere gram Marietidselfrø? Og kan I anbefale et specifikt produkt?

Mvh. Lone

Admin
1 år siden
Reply to  Lone

Kære Lone,
vi vil råde dig til at opsøge en biopat/naturopath i biologisk medicin for at vejlede dig.
Det kræver en dybere forståelse af dine udfordringer.

Mange hilsner
Pernille

Sund-Forskning

Dorte
1 år siden

jeg har taget Marietidsel i kapsler gennem 2 år – jeg tager 1 hver dag (pulver i kapsel) og mælkeprodukt/ Juggi ovenpå – før der havde jeg negative levertal nu er de ok så tør ikke stoppe dermed og 1 kapsel om dagen er jo ingenting – både min mand og jeg tager det hver morgen + 1 teske Maiktake pulver – så hvis problem med leveren, begyndende kræft, galdeblære eller overforbrug af alkohol i tidlig ungdom mm. så kan jeg varmt anbefale dette

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x