Q10 lindrer hovedpine hos personer med fibromyalgi

pin

 

Fibromyalgi er stadig en gådefuld lidelse, men forskning tyder på, at oxidativt stress og et lavt indhold af Q10 i kroppen spiller en væsentlig rolle for symptombilledet. Ny forskning tyder desuden på at Bio-Quinone Q10 er en oplagt kandidat som standardbehandling af den hovedpine som personer med fibromyalgi ofte plages af.

Fibromyalgi er et syndrom, dvs. en gruppe af symptomer der optræder sammen. Symptomerne ved fibromyalgi er kroniske smerter, invaliderende udmattelse, stivhed i leddene og depression. Mange fibromyalgi-patienter døjer derudover dagligt eller næsten dagligt med kronisk migræne, eventuelt i en lidt mildere form end ved episodisk migræne.

Forskningsresultater har vist, at fibromyalgi hænger sammen med, at immunsystemet ikke formår at regulere deres udskillelse af nogle signalstoffer kaldet cytokiner som fremmer inflammation i kroppen. Det medfører at de nerver der registrerer smerte, stimuleres. Alt efter blodets koncentration af cytokiner, medfører det træthed, søvnighed, udmattelse, feber, muskelsmerter og generelle smerter, som alle er typiske fibromyalgi-symptomer.

 

Bio-Quinone i tre måneder
I undersøgelsen indgik 35 midaldrende kvinder. 20 af kvinderne havde fibromyalgi. 15 raske kvinder fungerede som kontrolgruppe. 10 af kvinderne med fibromyalgi fik 1 stk. Bio-Quinone 100 mg tre gange daglig i tre måneder.

 

Resultater
Da forskerne undersøgte fibromylagipatienternes hvide blodlegemer, fandt de et nedsat indhold af Q10 og katalase, et enzym som omdanner brintoverilte til vand og ilt. Derudover fandt de et lavere indhold af energimolekylet ATP sammenlignet med den symptomfri kontrolgruppe. Samtidig var der et forøget niveau af lipidoxidation, dvs. harske fedtstoffer hos fibromyalgipatienterne sammenlignet med den symptomfri kontrolgruppe. Forskerne kunne derudover konkludere, at jo mindre indhold af Q10 eller katalase, desto mere alvorlige hovedpine led forsøgspersonerne af.

 

Opsummering
Fibromyalgi medfører øget inflammation i kroppen som producerer cytokiner, der forårsager smerte samt ilt-frie radikaler som forbruger kroppens Q10. Konsekvensen er de velkendte fibromyalgisymptomer.

Tilskud med Bio-Quinone Q10 genoprettede de biokemiske ubalancer, og forskerne konkluderer derfor, at tilskud med Q10 kan forbedre symptombilledet ved fibromyalgi.

 

Ref.
Condero MD, et al. Oxidative Stress Correlates with Headache Symptoms in Fibromyalgia: Coenzyme Q10 Effect on Clinical Improvement. PLoS One, 2012. E-pub ahead of print.

 

Online link til artiklen
http://www.plosone.org/article/info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pone.0035677

 

Kommentar
Pharma Nords Q10 er tidligere blevet anvendt med stor succes til tidligere soldater med Golfkrigssyndrom, en lidelse der har mange ligheder med fibromyalgi.

 

15. maj 2012

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *