Ældre nedsætter deres dødelighed med SelenoPrecise og Bio-Quinone

old

 

En velkontrolleret videnskabelig undersøgelse fra Sverige viser, at længere tids tilskud med SelenoPrecise og Bio-Quinone nedsætter ældres risiko for at dø af hjerte-karsygdom med cirka 50% i forhold til dem, der ikke indtager disse tilskud.

Svenske forskere fra Universitetshospitalerne i Linköping og Karolinska Instituttet i Stockholm har fulgt 443 ældre af begge køn i alderen 70-88 år fra Kinda kommune i op til fem år. Faktisk var forsøgsdeltagerne blevet regelmæssigt undersøgt siden 1998, idet de tidligere havde deltaget i en epidemiologisk undersøgelse, som er en undersøgelsestype, hvor man ser bredt på forekomst og fordeling af sygdomme hos en befolkningsgruppe.

 

Grundig forundersøgelse
Ved den nye undersøgelses start blev alle deltagere undersøgt af erfarne hjertelæger, hvilket bl.a. inkluderede blodprøver, EKG og blodtryksmåling. I blodprøverne målte forskerne indholdet af selen og Q10, NT-proBNP som er et mål for hjertets pumpefunktion samt for markører for oxidativt stress.

Patienter der fornylig havde haft et hjertetilfælde, som stod for at skulle opereres eller som led af alvorlig sygdom som kunne forventes at mindske deres overlevelseschancer blev udelukket fra undersøgelsen. Det samme gjorde patienter med et medicin- eller alkoholmisbrug samt patienter som ikke kunne forventes at være i stand til at samarbejde om projektet i undersøgelsens løbetid.

 

Dobbelt-blindet undersøgelse
Alle deltagere fik tilskud i mindst 4 år og blev derudover undersøgt hver 6. måned. I alt 221 personer fik aktiv behandling i form af 200 µg SelenoPrecise 1 gang daglig og 100 mg Bio-Quinone 2 gange daglig. Placebogruppen bestod af 222 personer. Undersøgelsen var dobbelt-blindet, hvilket vil sige, at hverken forsøgsdeltagere eller forskerne vidste, hvem der fik hvad.

 

Formål
Formålet med undersøgelsen var at se om tilskud af selen og Q10 er i stand til at påvirke graden af kronisk hjertesygdom, dødsfald herfra samt dødsfald af andre årsager. Grunden til at man valgte at se på selen og Q10 var, at der samlet set er udgivet mere end 1.400 videnskabelige artikler om disse to stoffers virkning på hjertesygdom. Samtidig ved vi, at kroppens naturlige indhold af Q10 falder med alderen og at indholdet af selen erfaringsvis ikke er optimalt hos de ældre.

 

Hvorfor Pharma Nord?
Grunden til at man valgte Pharma Nords produkter var, at de begge har farmaceutisk kvalitet, er godkendt som lægemidler og kan dokumentere et stabilt, ensartet indhold i alle batch, en høj optagelighed og en meget lav bivirkningsfrekvens og ikke mindst at begge produkter tidligere har været anvendt i en lang række videnskabelige undersøgelser med gode resultater.

 

Q10 og selen samvirker i kroppen
I kroppen skifter coenzym Q10 hele tiden mellem at være oxideret og reduceret. Udtrykt på en anden måde; mellem sin ikke-aktive og aktiverede form. Denne vedvarende reducering af Q10 medfører et behov for selenoproteinet TrxR1, hvori selen indgår i form af selenocystein. Funktion af disse selenholdige proteiner bliver optimal med et tilstrækkeligt Q10-niveau og omvendt.

 

Resultater
Forskerne konkluderer, at tilskud med selen og Q10 medfører en statistisk sikker nedsættelse af dødsfald forårsaget af hjerte-karsygdom hos ældre på 44 – 55% alt efter målemetode. EKG-målinger og biokemiske markører støtter disse data.

 

Note
Undersøgelsen kaldes også “KiSel10“. Navnet er sammensat af “Ki” fra Kinda kommune, “Sel” fra selen og “10” fra Q10.

 

Reference:

Alehagen U, et al. Cardiovascular mortality and N-terminal-proBNP reduced after combined selenium and coenzyme Q10 supplementation. Int J Cardiol. 2012. E-pub ahead of print.

23-05-2012

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Giv mig besked om:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Comments
Ældste
Nyeste Mest liked
Inline Feedbacks
View all comments
7 år siden

Må vi bringe denne artikel på vores hjemmeside, Tinatornbjerg.dk? Vi har et super godt forhold til Pharma Nord og forhandler deres produkter.
MVH/Michael Tornbjerg
tlf. 30132515

7 år siden

Hej Michael. I må meget gerne linke til den ved at bruge linket her: http://sund-forskning.dk/artikler/aeldre-nedsaetter-deres-doedelighed-med-selenoprecise-og-bio-quinone/. Tag gerne første afsnit og skriv “Læs resten af artiklen her” (og så sætte linket ind) :)

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x